Dodaj do ulubionych

Papierowe foremki do babeczek

15.11.12, 11:00
Czy zawsze trzeba je włożyć do silikonowych/blaszanych foremek? Czy są takie, w których można piec samodzielnie, tzn w samych papierkach? Kiedyś takich używałam, ale nie w Polsce, a te które kupiłam tutaj (kilka przypadkowych rodzajów) płoną smile no nie dosłownie, przypalają się.
Obserwuj wątek
    • verycherry Re: Papierowe foremki do babeczek 15.11.12, 11:02
      A może to kwestia piekarnika? Na jednych tych foremkach było napisane, że wytrzymują 220 stopni, a nie wytrzymały 180.
    • autumna Re: Papierowe foremki do babeczek 15.11.12, 11:54
      Do silikonowych nie ma potrzeby wkładać papierków.

>Czy są takie, w których można piec samodzielnie, tzn w samych papierkach?

Są, szukaj pod nazwą "papilotki wolnostojące". Zwykłe często też rozpłaszczają się po nalaniu ciasta.
      • niebieska.maupa Re: Papierowe foremki do babeczek 15.11.12, 13:38
        O, a wolnostojących nie słyszałam. Się człowiek dowie.
      • niebieska.maupa Re: Papierowe foremki do babeczek 15.11.12, 13:39
        O, a o wolnostąjących nie słyszałam. Się człowiek dowie ))
      • verycherry Re: Papierowe foremki do babeczek 15.11.12, 13:53
        Oooo, dzięki! Właśnie czegoś takiego szukam, tylko nie wiedziałam jak to się nazywa.
        • kruszynam Re: Papierowe foremki do babeczek 15.11.12, 14:26
          a ja się odważyłam i piekłam babeczki w samych papierowych foremkach zakupionych w IKEA.
          Nie przypalały się absolutnie, trochę sie deformowały jeśli było dużo ciasta, ale nadal stały i się nie przewracały/ciasto się nie wylewało. Może to też zalezy od ciasta, ja piekę zwykłe babkowe ciasto na oleju, zamiast w zwykłej blaszce rozlewam ciasto do foremek, wygląda atrakcyjniej smile
    • niebieska.maupa Re: Papierowe foremki do babeczek 15.11.12, 13:37
      Papierowe papilotki wkładasz do metalowych foremek.
      Jak chcesz bez papierowych, to użyj silikonowych, - polecam - do nich wlewa się ciasto bezpośrednio, nic nie przywiera, nic się nie przypala, i nic nie płonie, chociaż może po wyjęciu nie wyglądają tak efektownie jak papierowe, ale są bardzo praktyczne.
      W samych papierkach bym nie piekła, bo się rozleją albo rozlezą, tzn. mam na myśli stracą formę pod wpływem ciężaru ciasta raczej.
      • autumna Re: Papierowe foremki do babeczek 15.11.12, 14:33
        > W samych papierkach bym nie piekła, bo się rozleją albo rozlezą,

No właśnie te wolnostojące trzymają formę bez problemu. Ale potwierdzam, silikonowe najlepsze.
        • scandiloft Re: Papierowe foremki do babeczek 02.01.13, 19:36
          takie foremki, do których nie jest potrzebna forma, mozna dostać tutaj:
          www.scandiloft.pl/sklep/index.php/foremki-13/foremki-tekturowe.html
          • squirk Re: Papierowe foremki do babeczek 02.01.13, 21:48
            Można też nie spamować jeśli nie chce się zniechęcić do siebie kupujących, nikt rozsądny nie kupuje u spamera, spam to żebranina, desperacja i dowód na to, że firma sobie nie radzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka