Dodaj do ulubionych

Lakier do paznokci dla Pani domu?

06.12.13, 18:57
Polecicie jakis dobry, ktory nie odpreskuje na drugi dzien. Taki heavy duty do sprzatania, zmywania itd itp.
Obserwuj wątek
    • grote Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 19:07
      Polecam OPI
      • agnes181jaw2008 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 19:28
        A ja polecam odżywkę do paznokci eveline. Jest w przepięknym krwistoczerwonym kolorze smile jasny róż i beż też dostępny.
        Mnie około 4-5 dni trzyma się bez odprysków.
        • budzik11 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 19:55
          agnes181jaw2008 napisała:

> A ja polecam odżywkę do paznokci eveline.

Nooo, ostatnio szukając info o pewnej chorobie paznokci (onycholiza), naczytałam się o tej "cudownej" odżywce. Polecam lekturę: www.google.pl/search?q=odwarsonycholiza,+od%C5%BCywka+eveline&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=SR2iUvT9IsGs7QbIzYDYDA#q=onycholiza%2C+od%C5%BCywka+eveline&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial

A w temacie nie pomogę, maluję paznokcie raz na ruski rok i szybko zmywam.
          • asdaa Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 21:37
            budzik11 napisała:

> agnes181jaw2008 napisała:
            >
            > > A ja polecam odżywkę do paznokci eveline.
            >
            > Nooo, ostatnio szukając info o pewnej chorobie paznokci (onycholiza), naczytałam się o tej "cudownej" odżywce. Polecam
            lekturę: rel="nofollow">www.google.pl/search?q=odwarsonycholiza,+od%C5%BCywka+eveline&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=SR2iUvT9IsGs7QbIzYDYDA#q=onycholiza%2C+od%C5%BCywka+eveline&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial

odżywki eveline zawierają formalinę, na którą łatwo można być uczulonym. Stosowałam je przez ok. 1,5 roku jako bazę pod lakier i bardzo mi pomogły. Po prostu trzeba zachować daleko idącą ostrożność przy ich używaniu.
            • ofelia1982 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 21:48
              budziku, chodzi o to, że tej odżywki się używa max 5-6 tygodni, a nie miesiącami jak niektóre dziewczyny. Stosowałam 8w1 eveline i NIGDY w życiu nie miałam tak twardych jak kamień paznokci. Niestety teraz znowu mam papierowe, bo w ciąży nie mogłam robić kuracji.
              • agnes181jaw2008 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 07.12.13, 16:33
                Owszem, też czytałam o tej chorobie/uczuleniu.
                Zgadzam się- może uczulać. Jednak ja z własnego doświadczenia wiem, że jeśli stosuje sie prawidłowo to nie ma żadnych problemów.
                Stosuję tą odżywkę (z przerwami) od 2 lat.
                Paznokcie po tipsach zniszczone na maxa mam teraz takie, że nie jedna mi zazdrości.
              • the_kami Eveline? 10.12.13, 11:48
                ofelia1982 napisała:

> budziku, chodzi o to, że tej odżywki się używa max 5-6 tygodni, a nie miesiącam
                > i jak niektóre dziewczyny. Stosowałam 8w1 eveline i NIGDY w życiu nie miałam ta
                > k twardych jak kamień paznokci. Niestety teraz znowu mam papierowe, bo w ciąży
                > nie mogłam robić kuracji.

Nie mam ulotki, więc nie mogę sprawdzić - czy to jest gdzieś napisane, o tych 5-6 tygodniach?
                Ja Eveline 8w1 stosuję (żeby nie skłamać) od maja 2012 r. z przerwami rzędu tygodnia, nie więcej. Jak czasem mi się paznokcie lekko przesuszą i robią zbyt twarde - zmieniam z 8w1 na kolagenową (mam wrażenie, że ona nawilża paznokcie, moje w każdym razie czują się po niej lepiej).
                Jeden jedyny raz miałam problemy - jak pomalowałam odżywką 8w1 paznokcie niedługo po manicure japońskim, który z jakichś nieznanych mi przyczyn chyba "unadwrażliwił" mi palce pod paznokciami (lekko spiłowane paznokcie? nie wiem...).
                A generalnie używam albo jako samego lakieru, bo jest lekko mleczna (i wtedy maluję 2-3 warstwy, po jednej dziennie, i noszę nawet tydzień), albo jako bazę pod lakier kolorowy.
                Jak to jest z tym szkodzeniem - czy to MUSI mi zaszkodzić i MUSZĘ z tego rezygnować?
    • keepersmaid Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 19:30
      OPI
    • magdalaena1977 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 21:51
      manicure hybrydowy.
      Płacisz i na 2 tygodnie masz spokój.
      • madzioreck Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 31.12.13, 17:17
        > manicure hybrydowy.
        > Płacisz i na 2 tygodnie masz spokój.

I przepiękne odrosty... nie wiem, co lepsze, odrosty czy odpryski wink
        • magdalaena1977 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.01.14, 03:06
          madzioreck napisała:

> > manicure hybrydowy.
          > > Płacisz i na 2 tygodnie masz spokój.
          >
          > I przepiękne odrosty... nie wiem, co lepsze, odrosty czy odpryski wink

Zdecydowanie odrosty.
          U mnie przez te dwa tygodnie wygląda całkiem ok.
          Na stopach wytrzymuje nawet miesiąc, bo pazury wolniej rosną.
          • anu_anu Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 22.01.14, 20:05
            W zasadzie nie maluję się, dotyczy to również paznokci. Ale na ślub córki zrobiłam sobie pazurki - właśnie z lakierem hybrydowym. Trzymał się mnie jak nie wiem co! No ale wiadomo - paznokcie rosną. A widok pomalowanych od połowy dziwnie wygląda.
            Jednak taki "zdarty" lakier hybrydowy wygląda jeszcze gorzej.
            Kosmetyczka poradziła mi wtedy aby "odrosty" podmalować zwykłym lakierem, po prostu pomalować tylko ten kawałek pazurka, który jest odrostem. Nie zdecydowałam się wtedy - ale może to jest jakiś sposób?
            • metamorphosis4 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 22.01.14, 20:31
              > Kosmetyczka poradziła mi wtedy aby "odrosty" podmalować zwykłym lakierem, po pr
              > ostu pomalować tylko ten kawałek pazurka, który jest odrostem. Nie zdecydowałam
              > się wtedy - ale może to jest jakiś sposób?

To jest doskonały sposób smile Latem robię hybrydę na paznokciach u stóp i ostatnio zażyczyłam jakiś lakier termiczny, ktory pod wpływem temperatury zmienial kolor z bladoróżowego w piękną czerwień. Niestety w trakcie użytkowania okazalo się, że czerwień pojawia się wyłącznie w chwilach gdy stopy są mega zimne, a przeważnie bywały ciepłe, więc posiadały kolor bladego różu, który nijak mi nie pasował. Wzięłam więc zwykły, czerwony lakier i machnęłam po wierzchu. Wyszło pięknie - jak hybryda wink Potem juz do końca lata malowałam cały paznokieć wraz z odrostem tym zwykłym lakierem i wyglądało bardzo OK, więc na dłoniach na pewno też można tak zrobić z powodzeniem. Ostrzegam jednak, że hybryda osłabia płytkę, mimo, że manikiurzystki się zarzekają, że nie.
    • madzioreck Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 22:33
      Dobra baza + dobry top. Lakiery odpryskują z różnych powodów, nie tylko dlatego, że są do bani wink U mnie praktycznie każdy lakier trzyma się 4-5 dni (zmywam ręcznie, ciągle coś majdluję przy klatce zwierząt), u innych osób z tymi samymi lakierami jest kiepsko.
      Poza tym mało form ma równą jakość - moje doświadczenie z polecanym OPI jest takie, że pomalowałam raz i lakier stoi nieużywany, choć piękny.
      Colour Alike dają radę, piaskowe lakiery są dość trwałe (np. seria Golden Rose Holiday - tydzień bez odprysków czy większego ścierania), ale ogólnie to loteria.
      • kaga9 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 22:48
        Mnie piaski odpryskują lub się ścierają już nazajutrz po pomalowaniu, ale a) nie stosuję bazy, b) na piaskach tak nie widać niedoskonałości, jak na klasycznych emaliach. Ogólnie zatem również uważam je za najtrwalsze na co dzień.
        • madzioreck Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 07.12.13, 00:06
          A no to widzisz... zawsze mówiłam, że moje opinie nt trwałości o kant tyłka potłuc, bo u mnie pewnie nawet farba olejna by się trzymała wink Za to niektóre topy mi masakrują paznokcie wink
          • kaga9 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 07.12.13, 10:10
            Cecha osobnicza jak nicsmile Jak słyszę, że kobitki idą na imprezę i dzień przed robią sobie paznokcie, to mogę tylko zazdrościć. Mam spore połacie skóry przetłuszczającej się i wrażenie, że to dotyczy też paznokciwink
            • madzioreck Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 08.12.13, 00:18
              Coś w tym jest. Miałam kiedyś koleżankę, która twierdziła, że na jej paznokciach lakiery nie schną. Ponieważ koleżanka na co dzień nie używała babskich akcesoriów tego typu, myślę sobie - albo nie umie malować, albo kijowe lakiery kupuje, a pewnie jedno i drugie. Wypróbowałyśmy najlepsze lakiery z moich zbiorów, malowałam własnoręcznie i faktycznie - po prostu nie schły. Jakoś dałam radę pomalować jej pazury na ślub, ale trwało to tyle (nakładałam cieniusieńkie warstwy i długo każda suszyłam i utwardzałam zimnem), że nawet ja - lakieroholiczka bym sobie odpuściła malowanie wink

) Jak słyszę, że kobitki idą na imprezę i dzień przed r
              > obią sobie paznokcie, to mogę tylko zazdrościć.

No ja mam 7 dzień piasek na paznokciach, mam lekko przytarte końcówki i 2 małe odpryski (ale to nie lakier odlazł, tylko kawałki wierzchniej warstwy paznokcia, od grzebania w klatce i wsadzania palców w karabińczyki).

Mam spore połacie skóry przetłu
              > szczającej się i wrażenie, że to dotyczy też paznokciwink

Może tak być - niektórym osobom np. akrylowe czy żelowe paznokcie szybciej odłażą i znajoma kosmetyczka mówiła, że m.in. z powodu "tłustych" paznokci.
              • kaga9 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 08.12.13, 00:48
                Miałam kiedyś koleżankę, która twierdziła, że na jej paznokciac
                > h lakiery nie schną.

Przez to pokochałam piaskismile Jedyne lakiery, które rano nie mają fantazyjnego wizerunku poodbijanych na powierzchni kłaków.

"tłustych" paznokci.

No proszę, moje nieco żartobliwe domniemanie może okazać się prawdą...
    • anirat Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 22:36
      Z Rossmana Lovely, kosztuje niewiele, dobrze trzyma nawet do tygodnia, ale mała gama kolorów.
    • anirat Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 06.12.13, 22:38
      Mam tez czerwony z eveline i tez dobrze trzyma.
    • claratrueba Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 07.12.13, 05:30
      Miss sporty za kilka zł (10 days) jest najtrwalszy, moim zdaniem- faktycznie wytrzymuje ok tygodnia. . A porównanie mam chyba ze wszystkim (o ile czerwone) co kiedykolwiek wyprodukowano.
      Ale- trwałość lakieru zależy również od twardości paznokci. Jeśli paznokcie są miękkie, giętkie lub nie daj Boże rozwarstwiają się to żaden lakier nie wytrzyma. To tak jak malować łuszczącą się ścianę.
      • squirk Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 08.12.13, 00:54
        claratrueba napisała:

Jeśli paznokcie są
        > miękkie, giętkie lub nie daj Boże rozwarstwiają się to żaden lakier nie wytrzym
        > a. To tak jak malować łuszczącą się ścianę.

To ja polecę odżywkę która dosłownie uratowała mi miękkie, mizerne, rozdwajające się paznokcie - NailTek Intensive Therapy II. Kupuję na Allegro bo jest dużo taniej, efekt widziałam już po kilku dniach, paznokcie szybciej rosną i są dużo mocniejsze, nie rozdwajają się już.
        Recenzje z wizażu - wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7801
        smile
    • ookaa Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 07.12.13, 08:21
      Przetestowałam na sobie lakiery ze wszystkich półek - i tych najwyższych, i średnich, i całkiem niskich. Doszłam do wniosku, że nie ma sensu przepłacać, bo każdy lakier po kilku dniach odpryskuje. Kupuję więc najbardziej trwałe z najtańszych. Jeszcze niedawno były to lakiery Soraya. Niestety firma chyba wycofała je z produkcji. Teraz używam lakierów Ados (Extra Long Lasting). Trzymają się ok. 5 dni, kosztują parę złotych. Ciekawe, że choć jestem praworęczna, szybciej schodzi mi lakier z lewej ręki.
      • nataasha Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 08.12.13, 20:38
        > z produkcji. Teraz używam lakierów Ados (Extra Long Lasting). Trzymają się ok
        > . 5 dni, kosztują parę złotych. Ciekawe, że choć jestem praworęczna, szybciej s
        > chodzi mi lakier z lewej ręki.

Mam dokładne tak samo, lakier z lewej ręki odpryskuje mi dużo szybciej, nie mam pojęcia dlaczego smile

Z trwałych lakierów polecam Golden Rose (ale to zależy od odcienia) i Barbra (dostępne chyba tylko przez internet).
        • hishpanka Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 31.12.13, 15:55
          Seria Rich Color z Golden Rose jest mega wytrzymała, sama jestem typem matki polki i non stop piorę, stoję przy garach i sprzątam a te lakiery wytrzymują niemal wszystko. Jeszcze żeby przedłużyć ich żywotność na wierzch stosuję top coat Gel look z tej samej firmy - wytrzymuje ponad tydzień
    • roseanne Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 07.12.13, 17:14
      polecilabym sally hansen, ale przez ostatnie dwa lata ich jakos poleciala w dol niesamowicie
      z perspektywy ponad 10 lat uzywania
      • wilowka Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 31.12.13, 15:58
        Jestem orędowniczką hybrydy. Robię sama w domu smile
        • zetka31 Re: Rimmel pro 03.01.14, 17:49
          Rimmel Pro - długo utrzymuje się na paznokciu. Ma szeroki pędzelek, więc cudnie pokrywa. Próbowałam tez Astor z szerokim pędzelkiem, ale zszedł z paznokci już następnego dnia. jestem wierna Rimmelkom
          • zetka31 Odżywka Eveline 03.01.14, 17:56
            I tak jak poprzedniczki - odżywka 8w1 Eveline jest dla mnie rewelacyjna. Poleciła mi ją kosmetyczka, gdy miałam problem z paznokciami.
            Koszt. ok. 9zł.

4 dni pod rząd maluje się nią paznokcie (nie zmywa się poprzednich warstw). Czyli przez 4 dni tworzą się 4 warstwy. Potem zmywamy i kolejne 4 dni malowania. Taką kurację zaleca się stosować przez okres ok. 2 tygodni. Stosowałam troszkę dłużej, ale już po tygodniu był efekt. A miałam takie paznokcie, ze pani nie chciała mi hybryd zrobić.

Teraz stosuję co jakiś czas przez 4 dni. Stosuję ją wówczas zamiast lakieru, bo sama w sobie ładnie wygląda.

Z żadnej dotychczasowej odżywki nie byłam zadowolona.
    • sagittarius_84 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 04.01.14, 22:48
      Lakiery z Evenline za ok 6 zł, duża modna baza kolorów.
      Trzymają ładnie 5 dni, potem nie odpryskują ale ścierają się na końcach wiec wystarczu domalowac i wytrzymam ponad tydzień.
    • kol.3 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 07.01.14, 18:04
      Miss Sporty srebrny. Albo Bell do francuskiego manicure.
      • agus7 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 10.01.14, 13:05
        Macie racje ze tanie lakiery sa najlepsze (albo moze to ja mam takie plebejskie paznokcie wink) np. Wibo, Golden Rose, Constance Caroll (czy ta firma jeszcze istnieje??).
        A jaka baze i top polecacie? bo moje paznokcie jakos nie chca "doschnac" uncertain
        • kol.3 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 10.01.14, 15:24
          Miss Sporty jest szybko schnącym lakierem i dlatego go kupuję, nie mam czasu pitolić się z długim suszeniem.
        • madzioreck Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 10.01.14, 15:54
          Jako bazy używam preparatów tego typu Killys (chyba są w Rossamanie, na pewno w Tesco, Carrefour) albo odżywki 8w1 Eveline albo Iron Nails Pierre Rene, no generalnie jakiejś odżywki. Jako topu - ostatnio namiętnie Gel Look Golden Rose - oprócz tego, ze fantastycznie nabłyszcza, to dość dobrze i szybko utwardza podeschnięty lakier. Na koniec daję na każdy paznokieć po kropelce preparatu dry&shine Inglota.
    • alinka_li Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 10.01.14, 13:54
      Nie używam lakierów z górnej półki, ale tych średnio i niskopółkowych bardzo dużo, i jak na razie najdłuższą trwałość uzyskałam w kombinacji:
      - lakier bazowy
      - dwie warstwy piasku Lovely
      - top coat
      Lakier trzyma się min. 7 dni, nie wiem jak dalej, bo wtedy mi się już nudzi i go zmywamsmile
    • metamorphosis4 Re: Lakier do paznokci dla Pani domu? 22.01.14, 17:28
      Jestem lakieroholiczką wink Posiadam w swych zbiorach ponad 200 buteleczek wszelkich możliwych firm i muszę stwierdzić, że różnice trwałości są niewielkie i zależą bardziej od koloru niż firmy. Ogólnie najważniejszą sprawą w przedłużeniu trwałości lakieru kolorowego jest stosowanie dobrej jakości podkładu (ja np. używam Nail Tek Foundation II) oraz ZAWSZE top coata. I od tego ostatniego właśnie zależy trwalość tego, co kolorowe mamy pod spodem. Ja w roli warstwy wierzchniej wykorzystuję Seche Vite, bo on powoduje, że trzy warstwy koloru +podkład schną w ciągu max 15minut. Lakier noszę aż mi się znudzi. Często okolo tygodnia. W tym czasie jedyne co obserwuję, to lekko starty wolny brzeg, ale muszę zaznaczyć, że wszelkie mokre prace w domu wykonuję w rękawiczkach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka