Dodaj do ulubionych

Ozdoby wielkanocne - do kiedy?!

25.04.14, 16:47
Tak z ciekawości?! kiedy zdejmujecie?! Bo z bożonarodzeniowymi to jakoś wiadomo, a wielkanocne? Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • pamana Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 25.04.14, 17:45
      Do kolejnej niedzieli z pewnością bo wtedy jest "biała niedziela"- tak to sie chyba nazywa przynajmniej w moim regionie i wtedy je się prawie tak samo uroczyste śniadanie jak w wielkanocną niedzielę. Tak u mnie bywało za dziecka.
      p.
      • irenazu Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 25.04.14, 20:10
        Też do następnej niedzieli po świetach, ale u nas ta niedziela nazywa się niedziela przewodnia.
    • solejrolia Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 25.04.14, 22:01
      jutro chowam. święta były, teraz zbliża się majówkasmile))
    • horpyna4 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 26.04.14, 09:48
      Jak ktoś lubi takie dekoracje, to na logikę może je trzymać do Wniebowstąpienia. A okres wielkanocny to chyba się liczy jeszcze dłużej, do Zesłania Ducha Świętego (Zielone Świątki).

Owies, czy rzeżucha, raczej nie postoi tyle. Ale jeżeli są trwałe ozdoby, to nie widzę przeszkód.
    • budzik11 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 26.04.14, 16:41
      U mnie swięta kończą się w poniedziałek wielkanocny. We wtorek już wszystko posprzątane. Na parapecie w jadalni stoją jeszcze jakieś ozdoby wykonane w szkole przez dzieci, bo nie chcę im robić przykrości takim szybki wyrzucaniem.
    • monika3411 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 26.04.14, 18:23
      U mnie pisanki wiszą w kuchni na ścianie okrągły rok. Obok bożonarodzeniowej kuli z "choinki" ozdobionej koralikami i szyszkami. smile
      • kaga9 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 26.04.14, 21:48
        Otóż tosmile ja tam choinki jeszcze nie wyrzucilam, jakoś się nie sypie, aż dziwne, tylko stroik wielkanocny dostawiłam, o.
        • mieszko02 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 30.04.14, 11:29
          tak mi się przypomniałosmile

koledzy w przerwie w pracy rozmawiają o swoich żonach
          - Ty Franek to masz fajną żonę, miła, sympatyczna ...
          - e, rozwodze się...
          - ale dlaczego????
          - np. wczoraj wpadł do mnie Kazik, siedzimy na tarasie, pijemy zimne piwko, bo gorąco jak to w lipcu, a ona tylko: wynies tę choinkę, i wynieś tę choinkę...
          • bagr_aga Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 01.05.14, 20:10
            Dobre smile
            Miód jest dla mięczaków...Twardziele żują pszczoły!!! (by Małż)
          • kaga9 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 03.05.14, 13:32
            Na usprawiedliwienie dodam, że moja choinka ma jakieś 30 cm i żadnych ozdób na sobie oprócz wplecionych przez wykonawcę szyszek, nie to, że zwoje lampek i bombkiwink
    • dolmadakia Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 27.04.14, 08:52
      Ja też we wtorek po Świętach pochowałam wszystko. Mam jeszcze tylko mały stroik z żywych gałązek,które jeszcze się trzymają,więc z tym czekam,aż samo zwiędnie.
    • kasiak37 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 01.05.14, 21:19
      ciekawostka : dzis widzialam ozdobne swiecace gwiazdki bozobarodzeniowe na poreczach balkonowychbig_grin.
    • anirat Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 02.05.14, 10:29
      Sprzatałam po niedzieli przewodniej, w środę chyba, bo tak miałam czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka