bagr_aga 25.04.14, 16:47 Tak z ciekawości?! kiedy zdejmujecie?! Bo z bożonarodzeniowymi to jakoś wiadomo, a wielkanocne? Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamana Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 25.04.14, 17:45 Do kolejnej niedzieli z pewnością bo wtedy jest "biała niedziela"- tak to sie chyba nazywa przynajmniej w moim regionie i wtedy je się prawie tak samo uroczyste śniadanie jak w wielkanocną niedzielę. Tak u mnie bywało za dziecka. p. Odpowiedz Link
irenazu Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 25.04.14, 20:10 Też do następnej niedzieli po świetach, ale u nas ta niedziela nazywa się niedziela przewodnia. Odpowiedz Link
solejrolia Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 25.04.14, 22:01 jutro chowam. święta były, teraz zbliża się majówka)) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 26.04.14, 09:48 Jak ktoś lubi takie dekoracje, to na logikę może je trzymać do Wniebowstąpienia. A okres wielkanocny to chyba się liczy jeszcze dłużej, do Zesłania Ducha Świętego (Zielone Świątki). Owies, czy rzeżucha, raczej nie postoi tyle. Ale jeżeli są trwałe ozdoby, to nie widzę przeszkód. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 26.04.14, 16:41 U mnie swięta kończą się w poniedziałek wielkanocny. We wtorek już wszystko posprzątane. Na parapecie w jadalni stoją jeszcze jakieś ozdoby wykonane w szkole przez dzieci, bo nie chcę im robić przykrości takim szybki wyrzucaniem. Odpowiedz Link
monika3411 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 26.04.14, 18:23 U mnie pisanki wiszą w kuchni na ścianie okrągły rok. Obok bożonarodzeniowej kuli z "choinki" ozdobionej koralikami i szyszkami. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 26.04.14, 21:48 Otóż to ja tam choinki jeszcze nie wyrzucilam, jakoś się nie sypie, aż dziwne, tylko stroik wielkanocny dostawiłam, o. Odpowiedz Link
mieszko02 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 30.04.14, 11:29 tak mi się przypomniało koledzy w przerwie w pracy rozmawiają o swoich żonach - Ty Franek to masz fajną żonę, miła, sympatyczna ... - e, rozwodze się... - ale dlaczego???? - np. wczoraj wpadł do mnie Kazik, siedzimy na tarasie, pijemy zimne piwko, bo gorąco jak to w lipcu, a ona tylko: wynies tę choinkę, i wynieś tę choinkę... Odpowiedz Link
bagr_aga Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 01.05.14, 20:10 Dobre Miód jest dla mięczaków...Twardziele żują pszczoły!!! (by Małż) Odpowiedz Link
kaga9 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 03.05.14, 13:32 Na usprawiedliwienie dodam, że moja choinka ma jakieś 30 cm i żadnych ozdób na sobie oprócz wplecionych przez wykonawcę szyszek, nie to, że zwoje lampek i bombki Odpowiedz Link
dolmadakia Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 27.04.14, 08:52 Ja też we wtorek po Świętach pochowałam wszystko. Mam jeszcze tylko mały stroik z żywych gałązek,które jeszcze się trzymają,więc z tym czekam,aż samo zwiędnie. Odpowiedz Link
kasiak37 Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 01.05.14, 21:19 ciekawostka : dzis widzialam ozdobne swiecace gwiazdki bozobarodzeniowe na poreczach balkonowych. Odpowiedz Link
anirat Re: Ozdoby wielkanocne - do kiedy?! 02.05.14, 10:29 Sprzatałam po niedzieli przewodniej, w środę chyba, bo tak miałam czas. Odpowiedz Link