Dodaj do ulubionych

półka na buty

19.07.14, 19:17
Pomóżcie proszę ! planuje za 2-3 miesiące zrobić remont przedpokoju. Mieszkam w bloku i chcę zlikwidować dużą , głęboką pólkę na buty i zastąpić taką nowoczesną , dość płytką szafką , z takimi otwieranymi z przodu https://allegro.pl/szafka-na-buty-odessa-otwierana-na-dotyk-nowosc-i4386177411.html
napiszcie proszę czy do takiej półki wchodzą męskie , duże buty ???
mąż nosi takie 45, lubi takie buty trekingowe , trochę wyższe za kostke i zastanawiam się czy sie nam zmieszczą. Jakoś mi tak głupio wchodzić do sklepu i kazać mężowi zdjąć buty i sprawdzać smile może jesteście w stanie mi pomóc...
Obserwuj wątek
    • sasilla Re: półka na buty 19.07.14, 21:52
      Buty mojego meza wchodzily w proporcji jeden but w jednej półce (nie para, pojedynczy but z jednej stopy). Zadne tam wysokie, najzwyklejsze pantofle - fakt, ze w rozmiarze 50-51. Nienawidzilam tej szafki i prawie swietowalam jak sie jej pozbylam. W mojej np. regularnie buty wlazily gdzies w szczeline i wcinaly sie podczas proby otwierania, co nie dosc, ze doprowadzalo mnie do szalu, to bardzo niszczylo buty. Wedlug mnie taka szafka nadaje sie co najwyzej na kapciuszki czy balerinki w rozmiarach bardzo typowych.
    • kamunyak Re: półka na buty 19.07.14, 23:52
      a co za problem wziąć inne buty męża do torby i w sklepie sprawdzić? lub niech mąż założy inne buty a ty weź te wyższe.
      Mój syn nosi rozmiar 46 i bez problemu do podobnej szafki wchodziły. Podobnej bo ja kupiłam szafkę BRW (szafka na buty). Wchodzily buty za kostkę ale to "za kostkę" może być różne.
      Sprawdź jak ma się głębokość szafki do wysokości butów męża, mniej wiecej będziesz wiedziała - czy w ogóle warto w sklepie sprawdzać.
      Niestety, szafka u mnie nie sprawdziła się bo w zasadzie to trzeba ją przywiercic do ściany, jest dosyć niestabilna i przy otwieraniu półek potrafiła sie przewracać. A mnie jakos nie usmiechał się kolejny mebel, którego nie będę mogła przesunąć jakby co.
      Do takiej szafki też raczej nie wstawisz mokrego/wilgotnego obuwia bo jak wyschnie? nie wstawisz też wyzszego obuwia, np. ocieplanych zimowych botków, takich do pół łydki, bo te to raczej się nie mieszczą, chyba, że jakos bokiem. Czyli zimą i tak będziesz miec przedpokój zastawiony obuwiem, które będzie schło albo będzie za duże.
      A dwa, to u mnie jednak mąż zaprotestował, że nie ma na czym usiąść przy zakladaniu butów i w końcu wybrałam inne rozwiązanie a szafka poszła do piwnicy na obuwie zapasowe/sezonowe.
      A, i w twojej szafce nie podoba mi sie to, że nie ma pleców. To jednak osłabia konstrukcję, szczególnie taką z otwieranymi często półkami.
      • ewenny58 Re: półka na buty 20.07.14, 08:16
        ja mam taką szafkę z Ikei w wiatrołapie
        fakt, trzeba ją przykręcić do ściany, ale jest na nóżkach, więc można pod nią sprzątać
        duże zimowe buty wkładamy bokiem
        szafka jest przewiewna, więc jeżeli zimą buty są tylko wilgotne a nie przemoczone, to każdy wyciera je ścierką i wkłada do szafki, przemoczone trzeba suszyć przy kaloryferze
        jednej rzeczy musisz być świadoma, to szafka dla 4 osób tylko na obuwie do codziennego użycia sezonowego, po sezonie trzeba gdzieś je umieścić
        • jarka63 Re: półka na buty 20.07.14, 13:08
          Suszenie butów przy kaloryferze bardzo niszczy skórę.
          • ewenny58 Re: półka na buty 20.07.14, 14:00
            nie prawda, że buty suszone przy kaloryferze/ nie na kaloryferze/ niszczą się
            po przyjściu do domu myje się je z soli i wyciera do sucha, wypycha gazetami i stawia obok kaloryfera, po wyschnięciu pastuje się tłustą pastą
            skóra naturalna a nie to, co tylko szumnie nazywają w sieciówkach skórą, ma strukturę porowatą i po wypastowaniu staje się miękka i elastyczna, jak nowa
            • jarka63 Re: półka na buty 20.07.14, 14:20
              Ja robię to samo, tylko bez kaloryfera.
              • ewenny58 Re: półka na buty 20.07.14, 14:34
                ale z kaloryferem szybciej a efekt taki sam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka