Dodaj do ulubionych

Blender ręczny

19.07.14, 21:12
Muszę kupić blender - ręczny. Do tej pory miałam Brauna z plastikową końcówką, 600 W. Mam też Zeptera, ale on jakiś taki nijaki dziwny. Nie lubimy się smile Jaki byście poleciły?
Obserwuj wątek
    • annakate Re: Blender ręczny 19.07.14, 21:43
      Ja mam firmy Hyundai i jestem bardzo zadowolona.
      • brooks44 Re: Blender ręczny 19.07.14, 23:03
        Ja mam Phillipsa tez z plastikowa koncowka i jestem zadowolona. Do tego jest tez pojemnik z nozykiem do siekania. Ale gdybym miala teraz kupowac to bym kupila taki, ktory ma tez dodatkowo koncowke do ubijania piany bo to chyba fajna sprawa, a mikser dobrze ubic piany mi nie chce.
        • squirk Re: Blender ręczny 19.07.14, 23:56
          brooks44 napisała:

Ale gdybym miala teraz kupowac to bym kupila
          > taki, ktory ma tez dodatkowo koncowke do ubijania piany bo to chyba fajna spra
          > wa, a mikser dobrze ubic piany mi nie chce.

Mam (ukochany, rewelacyjny) zestaw Brauna z pojemnikami do siekania/krojenia, hakiem do ciasta i taką właśnie trzepaczką do piany i jestem z niej zadowolona, powiedzmy, w 90% - przy ubijaniu kilku białek na pavlową trzepaczka radzi sobie do pewnego momentu, pod koniec piana jest już dla niej za gęsta, druty są solidne, ale cienkie i po prostu się zatrzymują, trzeba pianę "dobić" ręcznie. Myślę, że do piany najlepsze są roboty z misami i w taki będę kiedyś celowała.
          smile
          • brooks44 Re: Blender ręczny 20.07.14, 13:50
            Juz nie mam miejsca na robota z misa... maz by mnie chyba wyprowadzil z domu gdybym znowu cos przyniosla smile
            • autumna Re: Blender ręczny 21.07.14, 09:04
              Nie musi być z miską, może być taki prosty zestaw, tu przykładowo Moulinex:
              www.moulinex.pl/Products/Hand-Mixers/prepline_hm4111.aspx
          • autumna Re: Blender ręczny 21.07.14, 08:33
            > powiedzmy, w 90% - przy ubijaniu kilku białek na pavlową trzepaczka radzi sobie
            > do pewnego momentu, pod koniec piana jest już dla niej za gęsta,

Podpisuję się pod tym. Pół litra kremówki też go przerosło - w ogóle nie gęstniała.
            Jest za to super, jak mam ubić jedno jajko na omlet dla dziecka. Ale na większe ilości o wiele lepiej sprawdza się mikser ręczny z dwoma mieszadłami. Często mają w komplecie taką sama końcówkę do rozdrabniania jak blendery.
            • brooks44 Re: Blender ręczny 21.07.14, 18:14
              A ja sobie wlasnie z tymi mieszadlami srednio radze, dlatego myslalam ze ta koncowka do piany bedzie lepsza... No ale skoro odradzacie to przeboloje na razie, i licze, ze zanim mi sie sprzet zepsuje to moze cos nowego wynajda wink
    • stara-a-naiwna Re: Blender ręczny 20.07.14, 06:43
      robotkuchenny.pl/2013/12/26/blender-sencor-rozdrabniacz-robot-shb4364-800w/
      my mamy teraz taki
      działa sprawnie
      kupiliśmy ten bo miał dobre opinie na necie
    • kicita Re: Blender ręczny 20.07.14, 17:04
      Ja mam Bosh Ergomixx, nie pamiętam dokładnie nazwy modelu, ale taki czarny, z trzepaczką do piany i dwoma pojemnikami, jestem zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka