Dodaj do ulubionych

Problem z pralką

11.08.14, 17:02
Mam problem z pralką a chciałabym uniknąć wizyty fachowca który skosi mnie zapewne równouncertain
Generalnie działa ale jest problem z kablem lub gniazdkiem. Nie znam się za bardzo - jest jakieś zwarcie. Na początku jeszcze działała z włożeniem kabla w gniazdko w ścianę, jakiś czas temu po włączeniu - korek wyskakiwał.
Wpadłam na pomysł i użyłam przedłużacza do innego gniazdka - działało przez parę miesięcy. Teraz nawet na przedłużaczu korek wyskakuje..
Obserwuj wątek
    • ainafets Re: Problem z pralką 11.08.14, 19:28
      singielka_77 napisała:

Na początku jeszcze działała z włożeniem kabla w gniazdko w ścianę, jakiś czas temu po
      włączeniu - korek wyskakiwał.

Co to znaczy z włożeniem kabla w gniazdko? Napisz jaśniej.

> Wpadłam na pomysł i użyłam przedłużacza do innego gniazdka - działało przez parę miesięcy. Teraz nawet na przedłużaczu korek wyskakuje..

Miałam podobny problem ze swoją 13 letnią pralką. Najpierw podczas prania czułam swąd i nie wiedziałam skąd, później już wiedziałam, że to z mojej pralki - ale prała. Jak wywaliło mi korki podczas prania to od raz wiedziałam, że to mojej pralki wina. Każda następna próba włączenia pralki powodowała wywalanie korków. Przyszedł fachowiec podłączył pralkę do jakiegoś swojego urządzenia (nie do gniazdek w ścianie w łazience) i pralka prała, a ja wyszłam na wariatkę. Pralkę porozkręcał, posprawdzał i orzekł, że jest ok. Na drugi dzień próbuję prać i znowu wywala korki, więc znowu fachowiec przyszed, tylko tym razem poprosiłam, aby nie podłączał pralki przez to swoje urządzenie tylko włączył do moich gniazdek, i zobaczył jak ładnie wywala korki. Znowu rozkręcanie pralki szukanie usterki, Okazało się, że trzeba przewinąć silnik - koszt przewinięcia silnika ok. 500-600 zł, więc uznałam że kupię nową pralkę i tak zrobiłam i nie żałuję. Za nieudaną naprawę pralki skasował mnie 110 zł.
    • micha83 Re: Problem z pralką 11.08.14, 19:36
      u mnie jak pralka zaczęła wyrzucać korki,okazało się,że zepsuta jest grzałka. Wizyta fachowca obowiązkowa,koszt 150zł.
    • truscaveczka Re: Problem z pralką 13.08.14, 10:40
      U mnie wywalało korki, bo jakiś wężyk od wody był dziurawy i lało się na silnik o.O Naprawa kosztowała mnie z 50 zł raptem.
      • ja.dorcia Re: Problem z pralką 13.08.14, 11:26
        A mnie zastanawia jedno - czemu wywalało korki w łazience, a z innego gniazdka nie? Jeżeli by to była wina grzałki, czy kapiącego wężyka, to by wywalało niezależnie od gniazdka...
        Bardziej bym szukała przyczyny w wytartym, obluzowanym kablu. Zakładam, że zmiana gniazdka wpłynęła na zmianę ułożenia kabla i przez jakiś czas dało radę, a teraz jakaś izolacja wytarła się dalej i stąd robi zwarcie.
        Wizyta fachowca raczej wskazana, chyba, że masz tyle umiejętności, żeby samej wymienić kabel.
        • truscaveczka Re: Problem z pralką 13.08.14, 17:41
          U mnie wywalało wszystkie. I za drugim czy trzecim podejściem akurat WTEM nastąpił miejski blackout. Miałam trzy sekundy myślówy, czy moja pralka popsuła miasto ;D
    • singielka_77 Re: Problem z pralką 13.08.14, 13:20
      Wezwałam fachowca, wymienił grzałkę, stara była cała w kamieniu - koszt 200 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka