Dodaj do ulubionych

Płyn do płukania

18.10.14, 17:20
Polećcie proszę płyn do płukania - nie jakiś drogi, ale żeby trochę zapachu na ubraniach zostało.
Czego używacie??
Obserwuj wątek
    • irenazu Re: Płyn do płukania 18.10.14, 17:37
      Ja używam płyn E zielony.
      • tamaryszek44 Re: Płyn do płukania 18.10.14, 21:13
        Softlan niebieski. Ładnie pachnie, ale jestem ciekawa innych propozycji bo uwielbiam pachnące pranie.
      • chris1970 Re: Płyn do płukania 20.10.14, 10:05
        Również używam płynu E, różne kolory butelek. Od zielonego, przez czerwony, fioletowy do czarnego.
        Płyn E kupuję w promocjach w cenie 8,99 PLN. To na razie najniższa cena za jaką udało mi się ten płyn kupić.
        U mnie pranie bez zastosowania płynu jest szorstkie. Nigdy nie miałem problemu ze śmierdzącymi ubraniami jeżeli pranie było dobrze wysuszone.
    • autumna Re: Płyn do płukania 19.10.14, 09:15
      Jeśli zależy ci przede wszystkim na zapachu, to może raczej woreczki zapachowe do szafy, np. z lawendą? Nie dość, że pachnie, to jeszcze mole odstrasza. Płyn do płukania potrafi dać efekt odwrotny do pożądanego:
      forum.gazeta.pl/forum/w,49213,153447873,153447873,Odkrylam_Ameryke_.html
      • 22pagoda Re: Płyn do płukania 19.10.14, 11:24
        popieram autumne
        dzięki wdpd rzuciłam plyn do plukania!
        używam tylko jak ciuchy mogą się elektryzować
        wystarczy, jeśli masz pachnący srodek do prania no i jak wrzucisz cos do szafki
    • budzik11 Re: Płyn do płukania 19.10.14, 11:34
      Od lat nie używam żadnego płynu do płukania. Szkoda kasy.
      • misiowazona Re: Płyn do płukania 19.10.14, 14:16
        Też nie używam. Niechcący przez jakiś czas prałam w płynach w pralce (bo skończył się proszek) i jedną noc zarwałam przez okrutną woń "kfiatuszków" wydzielaną na cały dom przez suszace się pranie. Powietrze w domu nie do oddychania.Poza tym po używaniu tych różnych płynów pralka we wnętrzu śmierdzi, podobnie ręczniki po jednym użyciu. Powinno się zakazać produkcji tego szajsu.
    • ookaa Re: Płyn do płukania 20.10.14, 08:49
      Jestem z frakcji zwolenniczek płynu do płukania i długo utrzymującego się zapachu upranych rzeczy. Od lat używam lenora. Miałam też krótką przygodę z niebieskim softlanem, ale wróciłam do poprzedniej marki. Oczywiście do rzeczy, które programowo nie powinny być nim płukane (ręczniki, ścierki, mikrowłókno), płynu nie stosuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka