Dodaj do ulubionych

sól do zmywarki

12.12.14, 22:26
czy kupujęcie "firmową", droższą?? np calgonit czy somat? Jak kupowanie sprawdzonych tabletek rozumiem (uzywam finish) i faktycznie się One różnią to zastanawiam się czy ma sens kupowanie droższej soli?? czy wystarczy najtansza? One się czymś moga róźnić?
Kupiłam dzis biedronkowa? jest ok?
Obserwuj wątek
    • anirat Re: sól do zmywarki 12.12.14, 23:05
      Ja przyznam, że czasem markowe tabletki gorzej domywają od marketowych, sól kupuje obojętnie jaką, a mam tabletki właśnie biedronkowe i jestem z nich bardziej zadowolona niż z marki którą wymieniłaś.
    • sasilla Re: sól do zmywarki 12.12.14, 23:19
      Kilka lat temu po lekturze tematów na forum elektrody zakupiłam 25kg worek soli w tabletkach, za około 35zł razem z wysyłką. Sprawdza się idealnie, nadal mam jeszcze z pół worka.
    • kamunyak Re: sól do zmywarki 13.12.14, 01:26
      sól jest tak tania, że chyba róznica w cenie jest naprawdę malo istotna.
      Ja kupuje sól gruboziarnistą bo ta miałka juz kilka razy mi sie skawaliła i były z tego powodu problemy. Jest to jedyne kryterium, szczególnie, że gruboziarnistej jest malo na rynku.
      • rapunzel72 Re: sól do zmywarki 13.12.14, 04:54
        Ja kupuję najtańszą, przeważnie w Lidlu lub w Aldi. Osobiście unikam drobnej, np z Rossmanna, bo czujnik soli jej nie wykrył, jakiś pływak nie działał, na szczęście po wymieszaniu zawartości zbiornika kopystką było ok.
    • budzik11 Re: sól do zmywarki 13.12.14, 11:19
      Kupuję najtańszą.
    • gazeta_mi_placi Re: sól do zmywarki 13.12.14, 18:47
      Kupuję najtańszą z Tesco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka