Dodaj do ulubionych

Nakrycie stołu

01.01.15, 23:30
Drogie Panie, prosze o pomoc.
Szukam jakiejś strony/bloga z inspiracjami dotyczącymi dekoracji stołu. Potrzebuje dwóch wersji: na codzień czyli nakrycie na 4 osoby z bieżnikiem, i odświętnie czyli obrus, świeczniki, kwiaty. Niestety, ja totalnie się na tym nie znam. Najlepiej gdyby były to strony gdzie podane są produkty które można zamówić i kupić smile Dom to drewno+biel+stara cegła. Zasłony będą szare lub krem/beż (nie wiem czy to ma znaczenie)
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: Nakrycie stołu 02.01.15, 11:44
      dlaczego przeraził mnie ten post? wink
    • kol.3 Re: Nakrycie stołu 02.01.15, 18:39
      Najlepiej odwiedź sklepy w swojej miejscowości z artykułami dotyczącymi szeroko rozumianej "kultury stołu". Zwykle w takich sklepach są inspiracje i od razu gotowe towary do zakupienia aby skorzystać z tych inspiracji. Zawsze coś Ci się wykluje.
    • jag_2002 Re: Nakrycie stołu 02.01.15, 22:01
      wpisz w googla i poogladaj obrazki
      ja wpisałam nakrycie na 4 osoby codzienne
      i nakrycie na 4 osoby świąteczne
      przytulnykacikbetty.blogspot.com/2013/11/swiateczny-sto.html
      • kol.3 Re: Nakrycie stołu 02.01.15, 22:11
        Paskudne te inspiracje. Ani kolorystyki, ani ładnych przedmiotów ani protokołu.
        • nuta15 Re: Nakrycie stołu 03.01.15, 09:13
          www.livingathome.de/kochen-feiern/tischdeko
          masa inspiracji, na pewno znajdziesz takie, które ci się spodobają i będą pasowały do wystroju pokoju .
          • i_ja_tez Re: Nakrycie stołu 04.01.15, 20:12
            O, bardzo dziękuję. O coś takiego mi własnie chodziło smile
    • angazetka Re: Nakrycie stołu 03.01.15, 13:45
      Nakrycie stołu pasujące do zasłon... <stupor>
      • i_ja_tez Re: Nakrycie stołu 04.01.15, 20:11
        angazetka napisała:

> Nakrycie stołu pasujące do zasłon... <stupor>

Nie "nakrycie pasujące do zasłon" tylko psujące do całości wnętrza.
    • sigrid.storrada Re: Nakrycie stołu 03.01.15, 18:04
      Zgadzam się z kol.3, najlepiej przejść się po pobliskich sklepach. Niestety w internetowych sklepach często brakuje informacji typu rozmiar, materiał z jakiego dana rzecz została zrobiona.
      No i bywają przekłamane kolory na zdjęciach.
      Inspiracji szukałabym na pinterest.com (wpisz w wyszukiwarkę np. table settings, christmas table itp.) - duża różnorodność styli.
    • kol.3 Re: Nakrycie stołu 03.01.15, 19:49
      W niektórych czasopismach wnętrzarskich (M jak mieszkanie, Moje mieszkanie) są również inspiracje dotyczące nakryć, dekoracji stołowych oraz od razu są [podane linki do sklepów internetowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka