Dodaj do ulubionych

pranie biustonoszy

17.02.15, 20:43
Mam pytanie dotyczące prania biustonoszy? Wrzucacie je normalnie do pralki z innymi rzeczami czy może macie na to jakiś inny sposób? Bo powiem szczerze mam już trochę dość poskręcanych wiecznie ramiączek i wymiętolonych miseczek... A zastanawiam się nad kupnem pewnego droższego modelu i szkoda by było, jakby się zepsuł...
Obserwuj wątek
    • brooks44 Re: pranie biustonoszy 17.02.15, 20:52
      Sa takie specjalne woreczki do prania na biustonosze ale przyznam sie, ze ja po prostu wrzucam luzem do pralki... Wiem, wiem, nawet producenci pralek tego nie zalecaja bo fiszbiny itd. ale ja od zawsze tak piore, jak dotad bez problemow (odpukac). I nie mam specjalnie problemow z poskrecanymi ramiaczkami i wymietolonymi miseczkami (a miseczki mam pokazne!), moze jedynie w przypadku najtanszego biustonosza, ktory mial ramiaczka z jakiejs tasiemki chyba.
      • autumna Re: pranie biustonoszy 18.02.15, 07:40
        > nawet producenci pralek tego nie zalecaja bo fiszbiny itd

Mnie ostrzegły dwie znajome osoby, którym właśnie fiszbiny wylazły, gdzieś się zakleszczyły i potrzebny był mechanik do pralki.
        Kula plastikowa mi się nie sprawdzała - mechaciła zawartość, otwierała się w praniu.
        Używam teraz takich siateczek z plastikowymi denkami - mniej podatne na zgniatanie niż sam woreczek:
        https://img.bazarek.pl/423577/18890/3876414/123283385511bc1361114a.jpg
        • a.lato Re: pranie biustonoszy 18.02.15, 17:47
          też używam takich usztywnionych siateczek a mimo to ramiączka zawsze są poskręcane uncertain
    • smutas13 Re: pranie biustonoszy 17.02.15, 20:53
      Piorę z innymi, delikatnymi rzeczami, przedtem wkładając każdy biustonosz do osobnego woreczka. Nic się nie skręca. Można ew. wyłączyć wirowanie, aby miseczki się nie pogniotły.

Lub, prać ręcznie.
    • squirk Re: pranie biustonoszy 17.02.15, 21:01
      Piorę w osobnym woreczku na pranie, takim z gęstej siatki, z zamkiem, kosztował kilka zł - nic się nie mechaci i nie rozciąga. Też kupuję porządną bieliznę i szkoda byłoby gdyby się miała szybko niszczyć.
    • piegoosek Re: pranie biustonoszy 17.02.15, 21:54
      sa rowniez takie kule do prania biustonoszy, mi do tej pory sie sprawdzala, ale wlasnie sie zepsula sad otwiera sie i stanik wypada, wiec chyba przejde na woreczek..
      kula
    • angazetka Re: pranie biustonoszy 17.02.15, 22:04
      Piorę bez ceregieli, z inną bielizną, nic się złego z nimi nie dzieje.
    • kaga9 Re: pranie biustonoszy 17.02.15, 22:30
      Dopóki klasyfikuję je jako nowe, piorę w woreczku. Potem ciepię wprost do pralki.
    • ookaa Re: pranie biustonoszy 18.02.15, 06:33
      Jeśli nie zapomnę, wkładam do worka z siatki. Przedtem zapinam haftki, żeby nie podziobały innych rzeczy w pralce.
    • stasiowa-marynia Re: pranie biustonoszy 18.02.15, 08:06
      wyłącznie w woreczku- kupuję zbyt dobre i drogie staniki,żeby ryzykować zniszczenie ( 2 staniki tak kiedyś zepsułam)
    • budzik11 Re: pranie biustonoszy 18.02.15, 08:21
      Ja jestem "stanikowo uświadomiona" i mam wyłącznie porządne, "droższe modele". Piorę zawsze w siatkowym koszyczku. Zresztą kiedyś, przed tą epoką, jak prałam normalnie, luzem, to np. haftki zaczepiały się o inne rzeczy i zaciągały, darły, nie mówiąc o niszczeniu i deformowaniu samego stanika.
      • marigold222 Re: pranie biustonoszy 18.02.15, 10:19
        uzywam plastikowych kul z tchibo chyba, jedna mi sie złamała i sie otwiera do dodatkowo pakuję ją takiego woreczka jak na zdjęciu powyżej
        • pamana Re: pranie biustonoszy 18.02.15, 17:57
          Swoją bieliznę i córki oraz wszystkie skarpety piorę w worku do prania, kiedyś skarpeta zapchała mi odpływ- byla to najdroższa skarpeta w domu- po skasowaniu fachowca za wyciagniecie jej smile
    • gazetowy.mail Re: pranie biustonoszy 18.02.15, 18:46
      wpisz na allegro "kule do prania biustonoszy"
      rewelacyjny wynalazek. polecam

• linn_linn Re: pranie biustonoszy 18.02.15, 19:39
        ...a inni nie polecaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka