Dodaj do ulubionych

PRAGA- zwiedzanie

06.04.16, 09:10
No mi jeszcze PRAGA- co warto zobaczyć, zwiedzić , ? Gdzie pójść na spacer na kawkę , obiadek ?

Jeżeli znacie jakieś fajne miejsca- polećcie proszę . Wybieramy się tam na 4 dni.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: PRAGA- zwiedzanie 06.04.16, 19:46
      z reguły w większości hoteli znajdziesz mnóstwo ulotek z mnóstwem atrakcji i miejscami do zwiedzania.
      wiem, że to słabe informacje, ale lepsze takie niż żadne.
    • kasiek-kd Re: PRAGA- zwiedzanie 07.04.16, 09:46
      już Ci chciałam napisac co i gdzie......na warszawskiej Pradze wink
    • nina.t Re: PRAGA- zwiedzanie 07.04.16, 10:27
      Jeżeli chodzi o knajpy i piwiarnie polecam dzielnicę Żiżkov (dojazd metrem albo tramwajem), na ul. Bożivijovej knajpa u Houdku - dobre jedzenie, tanio i przychodzą miejscowi, wieć ma swój klimat.

jeżeli nie byłaś jeszcze w Pradze to obowiązkowa trasa zwiedzania od Katedry Św. Wita, przez Zamek w dół, Mała Strana, wyspa Kampa, przjeście przez Most Karola i dojście do Rynku, Zegar Orloj, przejście na Plac Wacława.
      • kaga9 Re: PRAGA- zwiedzanie 07.04.16, 15:32
        na ul. Bożivijovej knajpa u Houdku

Potwierdzam, jedzenie dobre, ale mam zastrzeżenia co do obsługi kelnerskiej oraz do braku rachunku (liczyli przy nas "pod kreskę", że sami sobie doliczyli niezasłużony napiwek - lokalny zwyczaj - nie wspomnę)wink
        • ivonn44 Re: PRAGA- zwiedzanie 08.04.16, 08:41
          dziękuję bardzo to już coś wiem smile
        • gucio19744 Re: PRAGA- zwiedzanie 07.07.16, 14:05
          Przed wyjazdem do Pragi trzeba przeczytac ksiazke Mariusza Szczygla, Wowczas nas nic nie zdziwi nawet rachunki w knajpachsmile
          • kaga9 Re: PRAGA- zwiedzanie 07.07.16, 14:29
            Rok temu o tym nie wiedziałamwink
    • agpagp Re: PRAGA- zwiedzanie 07.07.16, 22:58
      Jeżeli masz chwilę czasu to poczytaj moją wyprawę do Pragi
      agpagp.blox.pl/2009/07/Praga.html
      agpagp.blox.pl/2009/07/Praga-dzien-pierwszy.html
      agpagp.blox.pl/2009/07/Malpy-krokodyle-czyli-zoo-w-Pradze.html
      agpagp.blox.pl/2009/07/Zydowska-dzielnica-i-fontanna-co-nie-spiewa.html
      agpagp.blox.pl/2009/07/Hradczanska-popijawa-pod-bykiem.html
      agpagp.blox.pl/2009/07/rozczarowany-czwartek.html
      agpagp.blox.pl/2009/07/Piatek-zegnaj-Prago.html
      ale ostrzegam że my raczej zwiedzamy na wariata smile
    • mamciawojtasa Re: PRAGA- zwiedzanie 09.07.16, 17:50
      A myślicie że jest sens jechać na 1 dzień do Pragi. Będziemy w Karpaczu i się zastanawiam czy nie wybrać się na wycieczkę do Pragi
      • abc143 Re: PRAGA- zwiedzanie 09.07.16, 20:20
        Warto nawet na 1 dzień tym bardziej,że niektóre biura tur.takie organizują z przejazdem autokarem i przewodnikiem. Szczegolnie polecam Pragę nocą i pokaz fonttann
      • kaga9 Re: PRAGA- zwiedzanie 09.07.16, 21:03
        Warto, choć oczywiście to za małowink Jeśli będziecie jechać samochodem i nie nastawiacie się na pobyt nocą, to sugeruję zostawienie samochodu na parkingu park&ride Černý Most i podróż metrem - w Pradze ciężko o miejsca parkingowe. Minus tej opcji jest taki, że trzeba auto odebrać do mniej więcej 1 w nocy, bo tak przestaje kursować metro. Za to - z tego, co pamiętam - za bilet na komunikację miejską (dobowy) zapłacisz mniej.
        • gucio19744 Re: PRAGA- zwiedzanie 24.07.16, 03:29
          Na 1 dzien to tylko na zaostrzenie apetytu. Praga jest niesamowita, mozna ja zwiedzac rownie dobrze noca ale tylko z przyjacielem.
      • kasia_zielone_wzgorze Re: PRAGA- zwiedzanie 25.07.16, 22:18
        Oczywiście, że jest, ale jeśli z dzieckiem to raczej ZOO niż trasa uczęszczana przez tłumy, zwłaszcza w taki upał.
        • kasia_zielone_wzgorze Re: PRAGA- zwiedzanie 25.07.16, 22:20
          Przepraszam coś namieszałam z drzewkiem. Odpowiedź była do Mamciwojtasa.
        • malowanka06 Re: PRAGA- zwiedzanie 31.07.16, 18:34
          zoo w Pradze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka