Dodaj do ulubionych

bób mrożony

17.02.17, 14:56
Bardzo lubię bób w formie przekąski, bez dodawania do konkretnego dania. Czy jeżeli kupię mrożony bób, da się go przyrządzić tak, jak świeży, w sezonie? Jeżeli tak, jak trzeba go gotować?
Obserwuj wątek
    • irenazu Re: bób mrożony 17.02.17, 19:49
      Gotowałam tak jak świeży, młody bób. Po ugotowaniu jest trochę bardziej miękki ale zimą innego nie masad
      • linn_linn Re: bób mrożony 17.02.17, 20:30
        Jest: bob suszonyw lupinach i bob suszony luskany.
        • irenazu Re: bób mrożony 18.02.17, 09:36
          Bób suszony gotowała moja mama już bardzo, bardzo dawno temu, wtedy jeszcze nie było tylu mrożonek. Ale pamiętam, że bardzie przypominał gotowaną fasolę niż świeży bób. Dlatego wolę ten mrożony.
    • roseanne Re: bób mrożony 19.02.17, 18:38
      w sezonie mroze, tylko wyluskany
      w zimie wrzucam na osolony wrzatek i gotuje do miekkosci
    • tmk123 Re: bób mrożony 19.02.17, 22:18
      kupowałam bob z Prostych historii. Niestety ostatni wyglądał i smakował jak fasola. podobnie jak kiesyś kupiłam bób w puszce. Jestem fanką bobożerem
      • roseanne Re: bób mrożony 19.02.17, 22:20
        puszkowy zawsze mi smakowal, jak suchy namoczony,
        do zupy owszem, ale do salatek , dipow i przegryzek poza sezonem tylko mrozony
    • panikaskas Re: bób mrożony 21.02.17, 15:56
      Uwielbiam bób, jednak taki mrożony, normalnie potem gotowany mi nie smakuje. Zauważyłam jednak, że gotując go na parze smak wychodzi dokładnie taki jak latemsmile

Nawet dziś planuję pojeść takiego bobusmile
    • banieczka Re: bób mrożony 01.03.17, 19:40
      Często gotuję mrożony bób (uwielbiam w sałatkach). Tyle że gotuję go króciutko, dosłownie chwilę po tym, jak woda ponownie zawrze po wrzuceniu mrożonki. Przy dłuższym - choćby parę minut - gotowaniu robi się papka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka