Dodaj do ulubionych

Suszarka do pralki Samsung

12.09.17, 15:53
W zw z koncem lata, przybita widokiem 2 suszarek z praniem postanowilam zakupic suszarke. Z uwagi na obecny brak miejsca raczej preferowalabym aby stala na pralce. Poniewaz pralka z Samsunga to czy ktos ma suszarke do takowej. Drugie pytanie bardziej ogólne-co takie urzadzenie powinno miec abym byla szczesliwa 😊
Obserwuj wątek
    • anka-ania Re: Suszarka do pralki Samsung 13.09.17, 09:29
      mancipi napisała:

> Drugie pytanie bardziej ogólne-co takie urzadzenie powinno miec abym byla szczesliwa 😊

1. Jeśli masz małe dzieci, to blokadę przeciw dziecięcą gorąco polecam (mi jej brakuje - suszenie często gęsto rusza i po 3 razy, bo dziecię lubi sobie popykać). Chociaż jeśli postawisz suszarkę na pralce, to nie sięgnie smile
      2. Możliwość wyciszenia dźwięków, szczególnie tego sygnalizującego koniec programu - przydatne przy nocnym suszeniu.
      3. Podświetlenie bębna to miły gadżet, ale nie niezbędny. Jak suszarka będzie stała wysoko, to i widok na wnętrze będzie lepszy.
      4. Suszarka musi mieć większą pojemność niż pralka, aby można było całe pranie przełożyć bezpośrednio z jednego urządzenia do drugiego.
      • irenazu Re: Suszarka do pralki Samsung 13.09.17, 11:36
        Moja suszarka ma funkcję pary, którą może nie wykorzystuję zbyt często, ale jednak używam. Np. wszelkie sztruksy i welury są ładnie "wyprasowane", odświeżam ubrania, których nie muszę prasować. Ponadto nie zostawiam wysuszonych rzeczy w suszarce bo potem są bardzo pogniecione, a po wyjęciu zaraz po zakończonym suszeniu i złożeniu ich są w stanie całkiem porządnym.
    • b-b1 Re: Suszarka do pralki Samsung 14.09.17, 08:41
      Nie trzeba kupować suszarki z takiej samej firmy, bo pralki przeważnie mają standardowe rozmiary. Łączniki-pralka-suszarka też można bez problemu nabyć standardowe, trzeba się kierować wymiarami pralki. Np taki-aukcja przypadkowa:
      allegro.pl/uniwersalny-lacznik-z-polka-do-suszarki-pralki-i6702566257.html

Suszarka musi mieć większą pojemność niż pralka, reszta zależy od Ciebie i specyfikacji Twojego prania.
      U mnie jest sporo futrzaków, więc suszarkę kupiłam specjalnie z dodatkowym programem 1/2h do suszenia na zimno.
      Obieram posłania z sierści przed praniem i również odsierściam nasze ubrania, (płaszcze, żakiety) nawet te, które do prania/suszenia się nie nadają.
      Tak więc dla każdego coś(dobry program) się znajdzie wink
      • mama_ditte Re: Suszarka do pralki Samsung 17.09.17, 11:02
        Dołączę do pytania ponieważ okazało się ze nam problem z kupnem suszarki do pralki Samsung otóż moja pralka mieszcząca pranie 8kg zakupiona w zeszłym roku ma głębokość 55cm a wszystkie suszarki na 8kg suszenia mają głębokość 60 cm i co tu zrobić
        Az nie mogę uwierzyć że po roku czasu tak zmieniły się parwtryskiem a kupowałam pralkę z myślą żeby dokupić do niej suszarkę macie jakieś pomysły?
        • mama_ditte Re: Suszarka do pralki Samsung 17.09.17, 11:05
          Zmieniły się parametry ☺
          • b-b1 Re: Suszarka do pralki Samsung 18.09.17, 07:33
            Jeśli suszarka ma 60cm zamiast 55cm, to pralkę wysuniesz 5cm do przodu, na to łącznik 60cm i suszarka wejdzie bezproblemowo.
            • mama_ditte Re: Suszarka do pralki Samsung 21.09.17, 20:53
              Dzięki bardzo o tym nie pomyślałam ☺
              • mama_ditte Re: Suszarka do pralki Samsung 25.09.17, 18:06
                No i co z tym fantem zrobić skoro wszędzie piszą że łącznik wyłącznie do sprzętu na górze i na dole o wymiarach 60×60
                • b-b1 Re: Suszarka do pralki Samsung 25.09.17, 20:12
                  Tu masz do 55cm i 60cm:
                  www.euro.com.pl/wyposazenie-do-pralek-i-suszarek/bosch-skk-dd.bhtml?gclid=CjwKCAjw0qLOBRBUEiwAMG5xMAntGKhNuKDSY7JXtM1hNvm6UJ1QH8j9cLPFYpzQ62uqiza1KROsWRoCSIkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CJ-Ws-r3wNYCFR29dwodc8oAHA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka