limonka_01 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 30.08.09, 21:20 Witam Forum podczytuję już z od dawna. Żona, matka dwójki dzieci w wieku szkolnym i do tego kobieta pracującą. Najgorzej wychodzi mi rola pani domu. Całe szczęście, że nie trzeba być idealną, można wystarczająco dobrą Odpowiedz Link
larenata Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 31.08.09, 07:43 Witam! Już dawno Was znalazłam, ale chyba jeszcze nic nie pisałam. Mam dwoje dzieci w wieku 3 i 5 lat. Pracuję w domu. Dom mam wielki, więc wszystkie rady, które tu dajecie wykorzystuję Pozdrawiam! Odpowiedz Link
bagr_aga Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.09.09, 16:53 Witam wszystkie WDPD czytam Was od dawna, czasem conieco skrobne wiec czas najwyzszy oficjalnie sie przywitac!! Agniecha lat 32, mam poltorarocznego synka,męża, DOM na wsi i prace lacze wszystko do kupy a wasze rady mi w tym ogromnie pomagają!! pozdrawiam wszystkie Panie Domu!! Odpowiedz Link
izuniavw Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.09.09, 21:46 Witam! Jestem 27 letnią mamą i żoną. Czytuję Was już chyba ze 2 lata i postanowiłam się w końcu przyłączyć Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za to forum Odpowiedz Link
benita5 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 03.09.09, 17:00 Witam i ja WDPD - kojarzy mi sie z haslem: "wolno do perfekcji daze" A na powaznie jako corka perfekcyjnej matki pedantki, myslalam ze nigdy nie bede miec takich ambicji A tu prosze, samo wyszlo Pozdrawiam i dygam Odpowiedz Link
serberta Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 05.09.09, 20:54 Od 30 lat uświadamiam sobie chaos w moim życiu,zwykle względnie opanowany lub tuszowany.Mam dom ,ogród i czwórkę dzieci,które sie na mnie niestety podały( na tym odcinku) oraz męza pracoholika spędzającego 12 h poza domem. Odpowiedz Link
mada352 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 05.09.09, 21:48 Witam. Moja rodzinka to ja, mąż i czworo dzieci. Szukam wsparcia na trudnej drodze walki z bałaganem. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link
roxanna1336 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 06.09.09, 07:51 Podczytuję WAS od dawnaWitam wszystkich Odpowiedz Link
nuta15 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 11.09.09, 18:33 Witam.Zaglądam tu od czasu do czasu- zwyczajna pani domu bez ambicji bycia idealną ,pracująca domatorka. W domu mąż o skłonnościach bałaganiarskich i pies kudłacz. Odpowiedz Link
moroff Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 16.09.09, 12:12 Witajcie, Bardzo się ucieszyłam widząc to forum. Nazwa świetna! Mam 31 lat, jestem żoną i mamą 8-mio miesięcznej córeczki, więc w domu zwykle jest sporo do zrobienia RAZEM z mężem staramy się to ogarnąć. I jest dobrze Odpowiedz Link
malelka2 witam 13.09.09, 21:41 Właśnie tu trafiłam i z radością uznałam że w końcu coś dla mnie Mam 27 lat, męża i 2,5 letnią córeczkę. Niestety to właśnie ja jestem czarną owcą bo z uporem maniaczki nie odkładam rzeczy na swoje miejsce W robieniu bałaganu bardzo pomaga mi córcia oraz 2 letni przybysz z sąsiedztwa, czyli dwa małe huragany. Całe szczęście mąż jest porządnicki (nie sprząta, ale bałaganu też nie robi). W sumie nie jest tragicznie, ale mogłoby być lepiej. Odpowiedz Link
alicez Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 18.09.09, 23:25 Witam wszystkie (a panowie tu bywają?) WDPD. Od jakiegoś czasu, przyznaję się, podczytuję sobie to i owo, aż postanowiłam się ujawnić. Na stanie: 1 mąż, 1 syn i 2 koty. Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link
asik_20 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 20.09.09, 20:01 Witam się i ja Jestem Aśka. Mam 26 lat. Na stanie mąż (od 3,5 roku) i córcia (2 lata). Brak mi samodyscypliny i w domu mam wielki bałagan. Mam dni wielkiego zapału jak i dni "nicnierobienia". Zaglądam tu od dłuższego czasu... Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 31.01.10, 17:30 Czy jestem tu jedynym facetem? mam nadzieję, że nie, natknąłem się już na "męskie" posty a więc ja młody chłopak, mieszkający w zasadzie jeszcze z matką, ale głównie ja "rządzę" w domu lubię porządek Odpowiedz Link
asiam.33 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 08.02.10, 15:04 Witam, jestem typową WDPD, ale dążącą do perfekcji. Lat 35. Niestety jako zodiakalna Panna jestem bardzo krytyczna zarówno w stosunku do siebie jak i innych (czytaj domowników). Odpowiedz Link
jusder Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 21.09.09, 20:31 witajcie, lat 30+, mąż w miarę porządny, ośmiomiesięczniak - balaganiara straszna i ja - okresy wręcz perfekcyjnego porządku i ogromnego balaganu ... Odpowiedz Link
chopinka Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 24.09.09, 08:48 Aneta lat prawie 32, mężatka, 2 dzieci, 200m2 powierzchni do sprzątania. Lubię gotować,piec,prasować i sprzątać, nie cierpię zmywać garów. Witam Was moje drogie WDPD Odpowiedz Link
alaura Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 24.09.09, 11:39 Witam, Ewa,mężatka z pięcioletnią córcią. Lubię podczytywać. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link
sierpien2008 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.10.09, 18:37 Witam panie WDPD Uwielbiam gotować-często"tworze" nowe smaki, piec ciasta Sprrzatac tez lubie, jednak niesystematycznie Odpowiedz Link
kropka Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 24.09.09, 16:26 dzień dobry wszystkim Odpowiedz Link
lili-2008 Witam 02.10.09, 11:17 Lili, lat 27, mężatka od prawie 2 tygodni Dzieci na razie brak. Posiadaczka kota, który robi bałagan w domu oraz męża, który rzuca skarpety gdzie popadnie. Strasznie spodobało mi się to forum. Będę tu często zaglądać! Odpowiedz Link
redudek Witam serdecznie 05.10.09, 13:18 Cześc wszystkim. Mam na imie Renata,troje dzieci,mąż . Mam nadzieję ze zadomowię się na forum Odpowiedz Link
anetapzn Witam:) 16.10.09, 11:09 37 lat, lekka nadwaga, z którą walczę od dłuższego czasu, 3 dzieci- chłopcy + mąż- też chłopiec (czwarty) + 2 psy i 4 koty i.....kura Serio z ta kura- jakiś czas temu mąż wraz z jednym z synów wykupili ją na rynku od jakiegoś bandyty- mordercy, przywieżli i tak juz została- śpi w takiej małej szopie. Wszyscy znajomi przez tydzień przychodzili oglądać kurę u nas w ogródku, jakbyśmy co najmniej słonia hodowali.Do ogarnięcia dom i to spory z zaniedbanym ogródkiem. Wolny zawód- wiec czasami do południa przegnije w szlafroku i do niczego nie mogę sie zebrać. A czasami o 6 rano włączam pranie i szaleję ze szczotką i ścierą. Czyli ogólnie Meksyk, nad którym momentami niezbyt panuję Odpowiedz Link
otterly Re: Witam:) 19.10.09, 15:08 Witam i przyłączam się do forum z przyjemnością Mam na imię Agnieszka, 25 lat i świeżego, jeszcze ciepłego męża Uwielbiam wszelkie triki i "sposoby", żeby nudne stało się ciekawsze Zapału mam dużo, konsekwencji mniej. Odpowiedz Link
anu_anu Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 19.10.09, 19:18 Pochodzę z Wielkopolski a od wieeelu lat mieszkam we Wrocławiu i jestem: Myśląca, Pracująca - i lubię swoją pracę, Mężatka - a pan mąż bardzo czynny sportowiec (ukończył kilkadziesiąt maratonów biegowych, trochę mniej rowerowych, poza tym jeszcze pływa - co w sumie daje triatlon) Dzieciata - acz bez przesady - córka na studiach Z poczuciem humoru i ponadprzeciętną tolerancją na inność ale bez tego jednego konkretnego zainteresowania, tylko czytam naprawdę sporo. Poza tym mam: Dwa koty z charakterem i choć są to przygarnięte znajdusie to są bardzo piękne! Ciągłą żałobę po Psie (terier walijski), który poszedł dwa lata temu do nieba, Konia (córka na nim skacze przez przeszkody) Kawałek domu z ogródkiem. Wiele lat temu dałam sobie awans z gospodyni domowej na panią domu. Teraz czas na zostanie WDPD Odpowiedz Link
mlamon Witam 20.10.09, 13:26 Mam 29 lat i na imię Monika. Chciała bym być perfekcyjna Panią Domu ale wiem że to nie możliwe. Bardzo ciekawe to forum więc sie przyłączam Odpowiedz Link
annbo5 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 24.10.09, 22:47 Witam, narazie jako podczytywaczka, moze wkrotce "udzielaczka" zona, mama prawie 3 letniego Adasia , no i posiadaczka wlasnego domu od roku. Juz zaczerpnelam pare inspiracji od WDPD, mam nadzieje, ze moze i ja pomoge Odpowiedz Link
pusiowa3 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 29.10.09, 20:40 Nowa Lat 25, od ponad roku mezatka i prawie tyle samo czasu na emigracji - marze o powrocie do kraju! Poki co wlacze z lenistwem, uwielbiam sprzatac w szafkach i szufladach Oprocz porzadnickiego meza, ktory o dziwo stal sie mniej porzadnicki z chwila opuszczenia domu rodzinnego, zyje jeszcze z kotem, hmmm, zbyt dlugowlosym Odpowiedz Link
black_succubus Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 03.11.09, 11:38 to ja tez witam. Pat, 26l, PD od 6 lat (tyle mieszkam z M., zona od maja), na stanie jeszcze kot od jakiegos czasu podczytuje to forum i mam nadzieje niedlugo sie poudzielac Odpowiedz Link
agulag76 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 06.11.09, 21:22 Hej to ja - Ślązaczka, lat 33, mężatka od ponad roku, mama od 4 m-cy fajnie tutaj !!! Odpowiedz Link
kaskakarolina Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 10.11.09, 11:45 Witam !!! Żona od lat 12 matka od 11 i 1.5 roku Usilnie próbuję zaprowadzić porządek w domu Próbuje to bardzo dobre słowo Odpowiedz Link
mamanatanielka Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 10.11.09, 12:06 Mama od 4 lat, żona od 5. Wychodzę z założenia, że nie jestem kustoszem - muzeum z domu nie będę robiła, ale lubię gdy jest czysto i wszystko leży na swoim miejscu. Odpowiedz Link
kluska0 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 16.11.09, 20:47 Witajcie, mam 31 lat, pierwsze dziecko w drodze (termin mam w styczniu), mąż wieczny dzieciuch jest oddany swoim pasjom perkusyjnym i bilardowym/snooker Wiję gniazdo (remontuję, dekoruję) i staram się już przygotowywać do szerszych obowiązków przez stworzenie maksymalnej ergonomii nowego stanowiska pracy czyli domu Odpowiedz Link
maryla110 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 17.11.09, 18:39 Dopisuję się i ja. Pewnie nigdy nie będę WDPD, przynajmniej w własnym odczuciu, ale wciąż się staram i chętnie korzystam z dobrych porad. A tych tu nie brakuje. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 17.11.09, 23:16 Witam, jestem nowa w sumie jestem absolutnym zaprzeczeniem Pani Domu nawet WYSTARCZAJĄCO Dobrej, chociaż to JA jestem w domu całymi dniami, mąż pracuje, a ja "popracowuje" sobie dorywczo. Teraz jestem w ciąży, więc wreszcie nie muszę się przejmować, że znów to ON sprząta/zmywa/odkurza/itp. Umiem gotować i piec, ponoć dobrze, więc chętnie podzielę się przepisami i dobrymi radami. Przejrzałam kilka wątków i BARDZO podoba mi się to forum Odpowiedz Link
kotwtrampkach Witam wszystkich 19.11.09, 12:04 trafiłam wprawdzie przypadkiem, ale podoba mi sie coś w postach osób zabierających tutaj głos Dlatego pozdrawiam wszystkie WDPD i prosze o douczenie, bo nie zasługuję ciągle na przydomek "wystarczająco dobra" na stanie mąż i córka (5), chomik i rybki, wszystko w małym mieszkanku w bloku Odpowiedz Link
wanilkowa Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 21.11.09, 10:22 Melduję się i ja szczęśliwie rozwiedziona lat 39 i pół na stanie nastoletnie dziecko, kot, pies mieszkamy w domu z ogrodem tak cudnie zapuszczonym, że wkrótce będzie to tajemniczy ogród. Lubie ład i porządek, niestety zjawiska znane mi z opowiadań. Bałaganiara to ja Odpowiedz Link
marta_pl69 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 28.11.09, 10:56 Witam serdecznie,od jakiegos czasu podczytuje to forum i mysle,ze pasuje tu idealnie Ja-30 (JUZ o zgrozo!) Malz 32-balaganiarz wymagajacy porzadku,szkoda gadac Przychowek 2 dzieci -corcia 2lata i 8 miesiecy (balagan to jej specjalnosc,do tego gadula i potrafi zameczyc doroslego w 5 minut,ale slodka jak miod) -synek 1rok i miesiac (uroczy slodziak,chociaz juz sie uczy od siostrzyczki jak robic bajzel) Siedze w domu z przychowkiem i staram sie ogarniac wszystko jak to tylko mozliwe,ale czasem ogarniam tylko wzrokiem Teraz na wynajmowanym (na wyspach) mieszkaniu,ale wkrotce w swoim domu (teraz czeka mnie etap wykanczania)i dojdzie do tego pies... Odpowiedz Link
d_dora Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 30.11.09, 20:16 jestem już jakiś czas ale się jeszcze tu nie wpisałam. ja 29 lat(jeszcze) chłopak 35 córcia 3,5 na razie nadal na głowie rodziców ale myślę że już niedługo. Odpowiedz Link
cinnamon-a Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 01.12.09, 11:36 Witajcie Podczytuję Was o ddawna, czas na nieco bardziej aktywną obecność, więc dopisuję się do listy. Kobieta, lat 23, mam w domu 35-letniego mężczyzny i 2 kott. Staram się ogarniać rzeczywistość, Mężczyzna pomaga jak może (ale co może Mężczyzna, to odddzielny temat ), ale w połączeniu ze studiami zaocznymi i pełnoetatową pracą łatwo nie jest. A że idealna nie muszę być, uczę się od Was, jak być Wystarczająco Dobrą Odpowiedz Link
martaformat Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 02.12.09, 13:51 Witajcie. Świetne forum. Mój żywioł. Uwielbiam dom, pichcenie, robótki. Cieszę się, że mogę dołączyć. Odpowiedz Link