emamutek Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 19.10.07, 21:16 Witam wszystkie Miłe Osoby objawiające się na tym forum. Podczytuję od kilku dni i jestem zachwycona. Naturę mam bałaganiarską i niesystematyczną, więc takie mobilizujące forum jest dla mnie wprost idealne . Jeśli chodzi o mnie mieszkam w bloku, mam męża i córkę lat 5 - towarzystwo mocno bałaganiarskie niestety.... Jak dobrze, że jesteście. Pozdrawiam cieplutko Joanna Odpowiedz Link
kocicca73 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 19.10.07, 22:42 ja 34 lata, dzieci troje ( trzech ) pracuje zawodowo niemąż tez pracuje dom około 100 m kw do ogarnięcia w czym najmłodszy w wieku 2,9 lat niestety nie pomaga Odpowiedz Link
aglod2 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 20.10.07, 16:42 Witam wszystkich!!! Jestem mamą 2 dzieciaczków: córy 6 letniej i syna 15 mieś. Oboje z mężem pracujemy, mimo, że mieszkamy sami w dni powszednie przyjeżdżają do nas dzidkowie opiekować się Kubą. Lubię porządek, ale bardzo ciężko jest mi się zmusić do systematycznej pracy. Może dzięki Wam będzie mi łatwiej Odpowiedz Link
danutaessen No i ja tez.... 21.10.07, 00:56 Matka dwojki maluchow balaganiarzy i jednego meza(meza jak sie pogoni do roboty to cos zrobi ,ale musi byc odpowiednio kierowany)Nie nawidze sprzatac i prasowac ale lubie miec czysto.A na dodatek jestem leniwa Odpowiedz Link
dariamax Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 21.10.07, 21:17 no cóż sprzątanie to nie jest moje hobby. Ze wszystkich prac zanikających mogę zmywać garnki. Próbuję walczyć z otaczającym mnie bałaganem ale na razie przynajmniej 1:0 dla niego. Mam nadzieję że parę fajnych rad ułatwi mi życie. Sama też mam parę patentów ,bo lenistwo wzmaga moja pomysłowość Odpowiedz Link
tabita_1 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 22.10.07, 11:08 Witajcie! Zajrzałam tu kilka dni temu i wsiąkłam. Na stanie trójka dzieci,najmłodsze ma 6tyg., mąż i duży stary dom w permanentnym remoncie. Obecnie jestem na macierzyńskim. Chętnie pofoliuję z Wami Odpowiedz Link
ivoncja Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 23.10.07, 19:03 Wpadłam tu zupełnie przypadkiem i zostaję.Program Anthei Turner oglądam od niedawna i muszę przyznać że choć uważam ją za lekko skrzywioną, to jednak działa na mnie mobilizująco. Mam na imię Iwona, lat...zaraz...2007 odjąć 1972 to będzie 35 niedługo...Pracuję zawodowo i staram się być jako taką panią domu, może dzięki Wam stanę sie Wystarczająco Dobra. Mam 2 koty, męża i córkę 13-letnią, oboje z bardzo wysokim progiem wrażliwości na bałagan, zwłaszcza córka. Odpowiedz Link
marcinn24 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 29.10.07, 23:07 tez wpadłam na to forum przypadkiem bardzo mi sie podoba mam 23 lata od dwóch lat żona od 10mies. mama mieszkamy we trójke staram sie utrzymac porzadek w domu ale nie zawsze mi to wychodzi a program perfekcyjna pani domu bardzo mi sie podoba pozdrawiam weronika Odpowiedz Link
hela6 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 30.10.07, 12:55 Jestem niewystarczająco dobrą Panią Domu, ale się uczę. Przed czterdziestką to już chyba najwyższa poram nie? Odpowiedz Link
balbi100 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 31.10.07, 22:46 Witam mam na imię Marzena, ale dla znajomych jestem Balbi, od Balbiny. Lat... ,o kurcze za 9 dni tj 8 listopada, 37. Dorobek to: konkubent Marcin i córka Tosia latek 2,5. Forum znalazłam przypadkiem i tak sie uśmiałam z tematów, że zostaje, już dopisałam do ulubionych. Chyba nikomu nie pomogę bo jestem wyjatkową bałaganiarą, ale raz na jakiś czas dostaje ataku porzadkowania, rodzina tego nie lubi bo jak posprzątam to mi wszytko przeszkadza i ich męczę o porzadek a jak mam bałagan to nie przeszkadza mi praktycznie nic Odpowiedz Link
lilithh czy wpisywanie się jest obowiazkowe? 31.10.07, 23:43 *lat - nie powiem *mąż - owszem, sztuk jeden *dziecię - owszem, sztuk jeden, płeć zbliżona do ojcowskiej, wiek przedszkolny *inne zwierzęta domowe - pies marki golden retriver, sztuk jeden, płeć i wiek zbliżony do osobnika opisanego punkt wyżej *domek - owszem, sztuk jeden: mały, ciasny i nie do końca własny (przewidywane przez bank termin ostatecznej spłaty kredytu: 20 lipca 2023, hi, hi) Odpowiedz Link
annawis1980 Re: czy wpisywanie się jest obowiazkowe? 02.11.07, 21:46 Nie mogłoby mnie tu nie być Ania lat 27, mąż lat 33 i dwójka dzieci lat 5 i 3.Wszyscy bałaganimy niemiłosiernie ale oczywiście najbardziej mąż i dzieciaki bo oczywiście nie ja Odpowiedz Link
abigell Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 03.11.07, 22:27 super forum! W domu mam trzech chłopów: dwóch całkiem malutkich siejących spustoszenie w chałupie i jeden porządny, próbujący ogarnąć co nieco ja niestety też bałaganiara, usilnie nad sobą pracuję ) Odpowiedz Link
monika.p6 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 05.11.07, 14:54 witam wszystkie Panie Domu niedawno trafiłam na to forum ale wydaje mi się że będę jego częstym gościem, bo podoba mi się tu trochę o mnie: 27 lat, raczej pedantka ale bez szaleństw; matka 3- letniego bałaganiarza i żona 30-letniego megabałaganiarza. od roku właścicielka sporego domku więc mam co robić popołudniami pozdrówka! Odpowiedz Link
kubona Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 05.11.07, 23:00 dzień dobry hm... lat 26, jedne niemąz, jeden dzieć płci przydkiej, dochodzący pies wagi 45 kilo.(dochodzący dlatego, ze ma swój kojec na dworze, ale bywaja dni gdy okupuje mój korytarzyk.) bezskutecznie próbuję sie wyleczyć ze zbierania głupich durnostojek, papierów, płyt, zepsutych zabawek syna....jak mi kiedyś cała zawartośc strychu spadnie na głowę to będzie niefajnie Odpowiedz Link
zuzazuzazuza Witam, witam 06.11.07, 11:47 Witam i ja. Cos os obie: wiek: blizej 40 niz 30, maz, dziecko- cudowna corka w groznym 16 roku zycia, na stanie jeszcze dwa psy (zewnetrzne) cztery koty (wewnetrzne, tak, czasem wszystkie spia w moim lozku, a co mi tam), kilka szynszyli (nie powiem ile, nie powiem, przeroslo mnie to..), zolw, dom i ogrod.. Moge tylko powiedziec ze sie staram, najwiecej przyjemnosci sprawia mi ogrod, nie ma problemu grabic liscie, sadzic roslinki itd.. Poniewaz bardzo duzo pracuje, czasem mnie to wszystko przerasta.. A najbardziej przerasta mnie walka z uporem domownikow do nic-nie robienia... No i czasem bardzo brakuje mi czasu... Odpowiedz Link
mamaninki06 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 06.11.07, 13:28 Witam, podoba mi się to forum jeżeli pozwolicie to się rozgoszczę ) Mam 29 lat, niemęza i cudowną 10 miesięczną córę mieszkanie staram się ogarniać ale czasem nie wychodzi... No ale cóż nikt nie jest doskonały Napewno skorzystam z kilku porad z tego forum. pozdrawiam Ola Odpowiedz Link
altu Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 06.11.07, 14:13 mogę dołączyć?? fanatyczką sprzątania nie jestem. nie chce mi się codziennie latać "na miotle" i kurze ścierać nawet nie kultywuję sobotnich porzadków. aczkolwiek bałaganu staram się nie mieć. lat więcej niż 28 mąż, brak dzieci i zwierzątek domowych. obecnie nie pracuję zawodowo, jestem szukającą pracy Odpowiedz Link
staro Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 07.11.07, 14:27 Witam, mam w domu 2 Bałaganiarzy - lat 2 i rok. Poza tym Małża, dla którego porządek to baaardzo względne określenie. No i ja - lat 27, bałaganiara pracująca, aczkolwiek na "urlopie" wychowawczym, z ambicjami na WDPD Pozdrawiam! Odpowiedz Link
abyss20 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 07.11.07, 14:46 witam,z tej strony Anka lat 22,na stanie maz, corka,dow w budowie jak narazie mieskzamy z rodzicami bleeeeee Odpowiedz Link
zzzytkaaa puk, puk 07.11.07, 18:01 wczoraj podeslala mi link do tego forum sasiadka no i jestem nie lubie brudu, ale jestem balaganiara do tego dochodzi dziecko i ...same rozumiecie-nie moze mnie tu nie byc bede podglądac i dzielic sie moim doswiadczeniem dalece nieperfekcyjnej pani domu lat 28, 14-miesieczna corka, maz i male mieszkanko... Odpowiedz Link
ruda_asia Re: puk, puk 08.11.07, 15:51 cześć, od kilku dni was podczytuje i staram się nadrobić zaległości Mam 28 lat, dwuletnią córkę, niemęża i trzy sirściuchy więc bałagan spory. Jak was poczytałam to nabrałam ochoty i siły na duuże porządki i tak przez tydzień zwojowałam więcej niż przez ostatnie pół roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link
nati_28 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 08.11.07, 20:48 Witajcie Mam już niestety te 30 lat . Na stanie dwoje dzieci (w tym nastolatek bałaganiarz niesamowity), mąż konkurujący ze straszym synem o miano bałaganiarza roku i pies dlamatyńczyk, który chce ich pobić i wygrać casting. Sierść jest wszędzie. A ja, cóż, uwielbiam porządek, za to nieznoszę sprzątania, zwłaszcza, gdy już po pół godzinie nie widać efektów tych działań. Ale, dołączam do Was licząc na poprawę Może stanę się chociaż w połowie WDPD Odpowiedz Link
sarna73 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 11.11.07, 11:56 agnieszka lat 34, dwojka dzieci jak ponizej, z czego jedno bardziej ruchliwe od drugiego, mąż ktorego nie ma wiecznie w domu, sama ogarniam mieszkanie, gotowanie, prasowanie, rachunki domowe i meza, moja najwieksza bolączką jest zbyt mala powierzchnia mieszkalna, aha, jestem tzw "kurą domowa" jak na razie Odpowiedz Link
wysoka7 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 12.11.07, 15:49 Tym razem chyba nie pokręcę i wpiszę się przyzwoicie. Proszę o wciągnięcie na listę. Mam lat 37,pracuję, mieszkam z konkubentem i kotem w dwupokojowym mieszkaniu 37 m2, w którym nie ma kto na razie bałaganić, ale oddam wszyskie viledy świata za zmianę stanu rzeczy. Konkubent, prawidłowo prowadzony przez najpierw matkę a teraz mnie, jest przydatny w gospodarstwie domowym: gotuje, prasuje, majsterkuje, sprząta, niestety rzekomo nie umie myć podłóg.Ma zakaz zmywania, bo nie uznaje przykręcania kranu i leje beztrosko, łamiąc mi ekologiczne serce. Niby idealne warunki do osiągnięcia stanu doskonałości a jednak czuję niepokój. Dlatego przyszłam na korepetycje. Odpowiedz Link
irenazu Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 10.11.07, 19:48 Lat prawie 50 niby bałaganu nie widać,bo duży dom,mało ludzi i kot i mąż pedant ale ja z uporem zbieram "przydasie" i upycham,gdzie się da. Odpowiedz Link
turzyca to i ja sie przywitam 11.11.07, 02:51 Pani domu? Chyba nie bardzo... choc wlasnie ostatecznie wyemigrowalam z rodzinnego domu na (wzglednie) swoje. Ale wprowadzenie sie do dwoch facetow, ktorzy mieszkaja ze soba, w kolejnych mieszkaniach, szosty rok z rzedu, zdecydowanie uniemozliwia mi zajecie godnej pozycji pani domu. Chwilowo jestem raczej kobieta domu, ;] ktora malymi kroczkami probuje zmieniac kawalerskie przyzwyczajenia, jednoczesnie nie dajac sie wkopac w odruchowe sprzatanie po calej naszej trojce. Odpowiedz Link
zyrafa27 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 11.11.07, 11:00 witam oczywiście jak to u mnie, nie po kolei. najpierw gadałam na forum, a teraz się wpisuję na listę)) 30 lat, mąż, mieszkam w w-wie, obecnie piszę pracę licencjacką, zdaję ostatnie egzaminy, od 3 tygodni WDPD na całym etacie. pzdr. Aga Odpowiedz Link
gosiaw27 Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 13.11.07, 16:26 Mama dwójki chłopaków,szczęśliwa mężatka. Odpowiedz Link
eka1975 witajcieWDPD 13.11.07, 17:03 ja -32lata-wiecznie sprzątająca (a efektu nie widać) mąż -37 lat-typowy zbieracz Justyna -8 lat- tajfun i tornado w jednym Weronika - 11 miesięcy- już naśladuje siostre kot - najczyściejszy w domu (nic po sobie nie zostawi a i ze stołu posprząta jak nikt nie patrzy) Odpowiedz Link
kasia_wp Re: witajcieWDPD 14.11.07, 16:31 ja -trzydzieści i parę,mąż -pomocny ale zbieracz i nigdy nie odłoży co ma na miejsce, dzieci- dwulatka- tornado i pięciolatek- w miarę porządny. Pies- zmora. Odpowiedz Link
pacsirta Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 14.11.07, 21:32 witam ja lat 33, Mąż i 2 małe dziewczynki Odpowiedz Link
loola_kr Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 15.11.07, 10:17 Ja tez się dopiszę! Mam dwójkę dzieci i bałagan cały czas Odpowiedz Link
mamamalgosi Re: Wątek powitalny. Wpisujcie się na listę WDPD 15.11.07, 10:25 Witam wszystkie Panie Wczoraj Was odnalazłam... całkiem przypadkiem więc i ja sie dopiszę. Ja 31, chłop 33, córcia 3.Mieszkamy w bloku - 60 m2 Cierpimy z chłopem na zbieractwo i bałaganiarstwo z wolno dojrzewającym napadowym sprzątaniem. Co oznacza, że od czasu do czasu nadchodzi taki dzień, że szlag mnie trafia i zaczynam sprzątać wszystko i wszędzie, łącznie z wywalaniem tego co nazbieraliśmy, a co okazało się ostatecznie zupełnie niepotrzebnie. Córcia z kolei ma stanowczo za dużo zabawek... są wszędzie Pozdrawiam serdecznie Kaśka Odpowiedz Link