justyna.bia 13.11.07, 00:25 Witam. Może ktoś mi poradzi jak się tego "pozbyć". Jakiś czas temu prawdopodobnie pies zachaczył pazurem o oparcie czarnej skórzanej sofy, miało to dł ok. 1 cm. Teraz to już są 2 cm. Co z tym fantem zrobić? Pomóżcie!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azajda Re: podarta sofa ze skóry 13.11.07, 09:15 Może podłóż coś po spód np jakąś tkaninę (np lnianą) i sklej kropelką?,ale nie wiadomo czy wytrzyma.Zależy w którym miejscu ta dziura. Odpowiedz Link
ada16 Re: podarta sofa ze skóry 13.11.07, 09:33 Zależy ile lat ma sofa. Moja po 10 latach używania zaczęła pękać i przecierać się na siedzisku. Wymieniłam skórę ( koszt w zajładzie tapicerskim wymiany samego siedziska na 2- i 3-osobowej kanapie - to 600 zł. Wystarczy na kolejne kilka lat zanim młode trochę odrośnie. Odpowiedz Link
staro Re: podarta sofa ze skóry 13.11.07, 10:54 Wiem, że moja "rada" taka do niczego, ale może spróbuj zapytać u tapicera właśnie albo w dobrym sklepie meblowym. Odpowiedz Link
justyna.bia Re: podarta sofa ze skóry 14.11.07, 14:33 Sofa ma 4 lata. skóra była i jest porządna, gruba. Podarła się na oparciu bocznym na ręce. Odpowiedz Link