berkano8 27.11.07, 16:40 Nabyłam właśnie garnki i patelnie ingenio i zamierzam prać je w zmywarce.Jakie macie z nimi doświadczenia?Wytrzymają ze 2-3 lata zmywarkowego szorowania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciepla.kawa Re: Trwałość ingenio 27.11.07, 19:25 Ja swoje używam już ponad dwa lata, myję w zmywarce i nadal są jak nowe. Jak dla mnie Ingenio to fantastyczna sprawa. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Trwałość ingenio 07.12.07, 19:10 A na płytę ceramiczną nadają się te gary? Odpowiedz Link
weroniczka32 Re: Trwałość ingenio 01.12.07, 13:32 Ja posiadam od dwóch lat i właśnie zbieram się do wyrzucenia. Zniszczyła mi je nie zmywarka, ale przypalanie. na początku bardzo uważałam - mieszanie tylko drewnianą łyżką itp., ale z czasem raz czy drugi ktoś szurnął widelcem po dnie i od tego czasu złazi teflon, a przypalają się jak zwykłe z komuny. Ponadto od pół roku mam płytę i przestały w ogóle spełniać swoja funckje - są po prostu za cienki ( mam na myśli dno). W zwywarce natomiast zniszył mi się jeden z uchwytów, więc dla nich nie polecam takiego sposobu mycia. Odpowiedz Link
zooba Re: Trwałość ingenio 02.12.07, 21:10 Ja mam prawie dwa lata dwie patelnie ingenio. Są świetne, a najlepsza jest odłączana rączka (nie myję jej w zmywce, prawie wcale mi się nie brudzi, wycieram tylko). Z chęcią kupiłabym inne garnki z tej serii. Ale fakt, że bardzo uważam na teflon - mam taki sprzęty z Ikei z silikonowymi końcówkami, bardzo delikatne. Odpowiedz Link
ajk10 Re: Trwałość ingenio 03.12.07, 22:20 używam ingenio od września 2004, myję wyłącznie w zmywarce, garnki, rączki, pokrywki plastikowe i metalowe - bez strat w ludziach i sprzęcie Garnki i patelnia świetnie sprawdzają się też w piekarnku - robię w nich różne zapiekanki. Odpowiedz Link
bambi20 Re: Trwałość ingenio 04.12.07, 15:05 ja mam ingenio gdzieś od roku i już niestety bede je wyrzucać.Fakt że ich nie oszczędzałam, myte były w zmywarce itp.Przyznam się ze po roku wyglądają okropnie.Plusem jest raczka , przykrywka metalowa i plastikowa. Odpowiedz Link
berkano8 Re: Trwałość ingenio 07.12.07, 11:54 Z tego wniosek,że zmywarka mi zniszczy ingenio albo i nie Dzięki za wszystkie opinie. Odpowiedz Link
remontmam01 Re: Trwałość ingenio 08.12.07, 13:56 A ja zapytam o Ingenio z innej beczki. Czy faktycznie świetnie się w tym gotuje? Pytam, bo cena jest wysoka (400 zł za komplet z tarkami) i szkoda by mi było wyrzucić pieniądze w błoto. Jesteście zadowolone z ich użytkowania czy dałyście się uwieść specom od marketingu? Odpowiedz Link
berkano8 Re: Trwałość ingenio 08.12.07, 20:41 zaleta numer jeden-mieszczą się w jednej szufladzie.Zaleta numer dwa-gulasz robi się w jednym garnku a nie jak dotychczas na patelni i dopiero w garnku.Brakuje mi w zestawie dużego garnka-takiego ok 24 cm ,mam z innej serii, przydałaby się też głębsza patelnia albo wok.Ale jestem zadowolona. Odpowiedz Link
ajk10 Re: Trwałość ingenio 09.12.07, 16:21 zaleta nr trzy - świetnie pakuje się je do zmywarki i lodówki, zaleta nr cztery - można używać ich w piekarniku, zaleta nr pięć - maja fajne pokrywki - garnki do odcedzania, patelnia taką ustawianą pochyło, dzięki któej tłuszcz nie chaepie poza patelnię, oraz pokrywki plastikowe, przydatne przy przechowywaniu w lodówce. Odpowiedz Link