Dodaj do ulubionych

Raumplus proszę o radę

12.06.08, 09:45
Drogie moje!
Mimo "podeszłego" wieku wiele razy skorzystałam z Waszych rad,w myśł
zasady,że na naukę nigdy nie jest za późno.
Teraz chciałabym żebyście mi poradziły.
W poniedziałek odbieram mieszkanie i muszę zrobić zabudowę.
Czy wiecie coś o firmie Raumplus,jakie są Wasze doświadczenia z tą
firmą?,bo ja,wstyd się przyznać,nic o nich nie słyszałam a na
stronce to podobają mi się ich zabudowy.
Obserwuj wątek
    • jerrykot1 Re: Raumplus proszę o radę 12.06.08, 15:09
      mam komandora w dwóch mieszkaniach i jest ok. o raumplusie nic nie
      wiem, ale podsylam ci linka do kilku wypowiedzi w tym samym temacie,
      może c to coś pomoże:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7&w=75815650&v=2&s=0
      • agnes1704 Re: Raumplus proszę o radę 13.06.08, 09:34
        słuchaj, ja też nic nie wiedząc o tej firmie - zdecydowałam się na nią, szafę
        będę miała już w piątek, albo dopiero w piątek, bo tak się niestety wydłużył
        czas od projektu do montażu. (trochę z naszej winy)
        Oglądałam te szafy w Jupiterze i...
        1. lekkie popchnięcie drzwi spowodowało, ze samoczynnie się zamknęły.

2.mnie interesowały bardzo szerokie drzwi czyli dwoje drzwi szerszych zamiast 3,
        4 mniejszych - chodziło o efekt wizualny. Ta firma jako jedyna bez problemu
        zgodziła sie to zrobić i daje na to gwarancję - więc coś musi być na rzeczy co
        do "mocy"tych wózków jezdnych.

3. ma nieograniczone możliwości, jeśli chodzi o wypełnienia drzwi. ja
        zdecydowałam się na szkło barwione, ale mogą zatopić w szkle jakikolwiek
        materiał, który jest wykorzystany w danym pomieszczeniu, aby nawiązać i wzmocnić
        efekt.

4.Mam już szafę senatora i oczywiście - stoi i służy, ale drzwiczki skrzypią,
        nie zamykają się tak fajnie, jak tamte.
        wszystko i tak okaże się w trakcie użytkowania, ale narazie jestem zaskoczona
        pozytywnie firmą i jej możliwościami.
        • maria10344 Do Agnes 13.06.08, 12:11
          Dzięki Ci bardzo Agnes1704 za odpowiedź.Jak będziesz już miała
          wszystko gowowe to daj znać.
          Czy cena jest dużo wyższ niż w Komandorze i Indeco?
          Jeszcze raz dzięki
          • agnes1704 Re: Do Agnes 13.06.08, 14:43
            Nie ma sprawy, żaden problem.Sama swego czasu doszukiwałam się tych informacji,
            nie wiem, jak to jest, że o uszy obija się raczej tylko komandor i senator, a ta
            konkretnie firma, pomimo, że z większymi tradycjami, jakoś nie stawia na reklamę.
            Oczywiście zrobiliśmy porównanie cenowe z komandorem - wyszło to samo. Ogólnie
            nasza całość trochę szokuje cenowo, ale...ja zabudowywuję sypialnię, do szafy
            wymyśliłam komodę, podwieszane półki na książki, a to wszystko z grubszej płyty
            niż standardowa. Poza tym aby nawiązać do całości - całe obramowanie szafy też
            jest z grubszej płyty,wypełnienie tez wybrałam z najdroższych, a ponieważ szkło
            jest ciężkie, drzwi duże - musiałam wziąć taki profil, który to wszystko
            utrzyma, a to wiadomo podbija koszty.Z tego co pamiętam raumplus ma jakąś
            rozsądną politykę, jeśli chodzi o szprosy, bo nawet, jak więcej ich sobie
            zażyczysz w drzwiach, to liczą mniej niż konkurencja.
            Oczywiście dam znać, jak już wszystko będzie na miejscu, może nawet jakąś fotkę
            dorzucę?
            • saladynka Re: Do Agnes 16.06.08, 14:05
              O, ja bym bardzo chętnie zobaczyła zdęcie! Sama się zastanawiam, był już u mnie człowiek z Komandora i zrobił bardzo dobre wrażenie, chociaż umowy ne podpisałam jeszcze.
              I co to są szprosy? smile
              • agnes1704 Re: Do Agnes 17.06.08, 15:17
                szprosy to metalowe łączenia w drzwiach różnych wstawek z płyty czy szkła.
                Niestety nie mogę wrzucić jeszcze zdjęcia...
                • saladynka Re: Do Agnes 20.06.08, 15:16
                  Dziękuję za odpowiedź. Mam już wycenione projekty z paru firm i ciągle się zastanawiam, z jednej strony chciała bym załatwić to przed urlopem, a z dugiej zauważam, że ciągle mam nowe pomysły na tę szafę.
                  Tak czy inaczej było by super, gdybyś mogła się pochwalić tą swoją szafą!
                  • agnes1704 Re: Do Agnes 20.06.08, 17:35
                    Była wielka rewolucja - szafa już jest. Jestem zachwycona elegancją, prostotą,
                    kolorystyką i wykonaniem. Bardzo się cieszę, że trafiłam na przedstawiciela
                    raumplusa - profile, szprosy, wykonanie samych drzwi jest perfekcyjne i nijak
                    się ma do mojej szafy z senatora. Lekko się zamykają, są bardzo dużeee, przez co
                    jeszcze bardziej eleganckie, lśnią szkłem w kolorze brązu i srebra. Efekt
                    nowoczesności zapewniony w 200%. Powiem tyle - spodziewałam się fajnej szafy,
                    ale zostałam powalona efektem.Dziś umyłam kolosa, wpakowałm ubrania, a skrzydła
                    drzwiowe po umyciu stanowią lśniącą taflę.Fotkę dorzucę (najlepiej na priva),
                    ale muszę poczekać na pomoc techniczną w postaci M.
                    Pieję z zachwytu nad tą szafą, ale to przecież oczywiste, ze nie wszystkim musi
                    się podobać. Ja osiągnęłam założone cele: prostota, funkcjonalność, elegancja,
                    nowoczesność, dobre wrażenie. Niestety ostatni - oszczędność - nie został
                    osiągnięty, bo żyjemy w takiej drożyźnie. Firmę raumplus jak najbardziej
                    polecam, wykonawcę również - Warszawa i okolice.

• alba.alba Re: Do Agnes 22.06.08, 22:53
                      Coś mi się wydaje koleżanko, że uprawiasz tutaj kryptoreklamę...
                      • agnes1704 Re: Do Agnes 23.06.08, 21:47
                        Smieszna jesteś koleżanko z tymi zarzutami, nie muszę na szczęście
                        zajmować się takimi sprawami, ktoś pytał o opinie i radę, to
                        odpowiadam, ale widzę, że niekoniecznie można polecić coś dobrego,
                        bo zaraz znajdą się tacy, którym się to nie podoba i węszą we
                        wszystkim spisek .Zanim wysnujesz kolejne zarzuty - prześledź
                        wcześniejsze moje posty i dopiero oceniaj.
                        • maria10344 Re: Do Agnes 23.06.08, 22:36
                          agnes1704 napisała:

> Smieszna jesteś koleżanko z tymi zarzutami, nie muszę na szczęście
                          > zajmować się takimi sprawami, ktoś pytał o opinie i radę, to
                          > odpowiadam, ale widzę, że niekoniecznie można polecić coś dobrego,
                          > bo zaraz znajdą się tacy, którym się to nie podoba i węszą we
                          > wszystkim spisek .Zanim wysnujesz kolejne zarzuty - prześledź
                          > wcześniejsze moje posty i dopiero oceniaj.
                          Agnes,tylko się nie denerwuj.Ja też powinnam być posądzona o
                          kryptoreklamę,bo wszędzie chwalę oczyszczacz parowy.Mam ogromne
                          zaufanie do wszystkich forumowiczek WDPD,dlatego tak często
                          ostatnio je nagabuję.Ty chyba mnie przekonałaś.wprawdzoe moja
                          zabudowa w stosunku do Twojej to małe miki,ale małe też jest piękne
                      • saladynka Re: Do Agnes 24.06.08, 09:01
                        Sama porównuję różnych wykonawców i zdecydowałam się jednak na Komandora. Obeszłam chyba wszystkie możliwe stoiska i efekt wszędzie podobny, czyli dyskusje na temat terminów i "polecanie" przez sprzedawców najdroższych rozwiązań. Dziewczyna w komandorze była przynajmniej szczera i zaproponowała najsensowniejsze ropzwiązania. Od tak krańcowych ocen, jak Agnes, jestem jednak daleka smile
                        Pewnie w tym wypadku sporo zależy też od budżetu i tego, jak firmy traktują klienta z chudszym portfelem...
    • oolgao Re: Raumplus proszę o radę 22.06.08, 21:48
      Witam
      Czy ja również mogłabym prosić o zdjęcia na poczte gazetowa? Z góry
      dziękuję. Pozdrawiam
      • magnez5 Re: Raumplus proszę o radę 07.07.08, 11:19
        Witam,

z tego w wzgędu, iż przez ostatni tydzień robiłam przegląd rynku pod
        kątem szaf wnękowych i po setkach wycen jestem zdecydowana na firmę
        Raumplus, bardzo proszę o kontakt do tej firmy, w której wykonywałaś
        swoją szafęsmile
        Dzięki
        • agnes1704 Re: Raumplus proszę o radę 07.07.08, 12:39