reniaszka 13.08.08, 19:23 Witam! "Zachorowałam" na młynek do gruboziarnistej soli. Nie chcę elektrycznego tylko raczej ręczny. Wybór jest spory i troche sie pogubiłam Możecie jakiś polecić ? Który się sprawdza w codziennym użytkowaniu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: młynek do soli 13.08.08, 19:38 Kupuję w kauflandzie przyprawy (w tym sól morską) w gotowych młynkach ręcznych, firmy koltanyi, kosztuje chyba 5.99, ja jestem bardzo zadowolona.Jest jednorazowy, potem kupuję nowy, ale starcza na długo. Odpowiedz Link
budzik11 Re: młynek do soli 13.08.08, 20:25 Kupiłam dwa szklane młynki do pieprzu, jakieś przypadkowe, w jednym jest sól w drugim pieprz - bardzo się taki zestaw sprawdza. Odpowiedz Link
lunatica ? 13.08.08, 20:47 Może taki? ecx.images-amazon.com/images/I/41S6P6Q9MBL._SS500_.jpg Odpowiedz Link
siliana1 Re: młynek do soli 13.08.08, 20:47 a ja mam tzw uszy krolika i wciaz sprawia mi wiele frajdy www.allegro.pl/item413245458_saltball_mini_mlynek_do_soli_z_magnesem.html Odpowiedz Link
budzik11 Re: młynek do soli 13.08.08, 21:21 Fajne te uszy królika, nie widziałam takiego nigdy A jak się nim mieli jedna ręką? Ściskając do siebie uszy? Odpowiedz Link
siliana1 Re: młynek do soli 13.08.08, 21:23 dokladnie mozna i pieprz i sol gruboziarnista. Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: młynek do soli 14.08.08, 09:30 Dziękuję za ten wątek, też szukam dobrego młynka do soli, do tej pory miałam kilka i wszystkie wylądowały w koszu, bo mechanizm mielący był do kitu, z plastiku. Jedyne młynki, jakie do tej pory u mnie się sprawdzały, to jednorazówki, ale mam opory przed wywalaniem jeszcze dobrej rzeczy, bo nie można jej napełnić. Tu w opisie aukcji jest, że ten młynek ma magnes - znaczy można go np. do lodówki przyczepić? Gdzie on ma ten magnes? Odpowiedz Link
siliana1 Re: młynek do soli 14.08.08, 12:47 przyznam szczerze, ze nie wiem, zapytaj kupujacego. ja kupilam taki model, tylko wiekszy, bez magnesu. Odpowiedz Link
mikita10 Re: młynek do soli 19.08.08, 09:34 Ja mam elektryczny i bardzo sobie chwalę (ceramiczny mechanizm mielący). Kupiłam do pieprzu, bo bardzo nie lubię mielić ręcznie, a że w kpl taniej to od razu kupiłam dwa I ten drugi wykorzystuję do soli. Odpowiedz Link