gemini50 20.09.08, 12:19 alejahandlowa.pl/obr/BYFHP001/1970220_1179490519_d.jpg To mydełko kosztuje ok. 5 zł i jest super! Schodzą wszelkie plamy - smary, plamy od farby do włosów i inne! Mam nadzieję, że przyda się Wam WDPD Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bursztyn9 Re: Sposób na plamy - polecam 20.09.08, 13:09 tak -wiem bo tez używam.Są jeszcze takie odplamiacze tez dr. Beckmanna, w buteleczkach do konkretnych plam np. rdza , krew itp. Troche droższe , ale nie używałam .Jeżeli tak samo skuteczne jak mydełko, to może warto Odpowiedz Link
pacynka27 Re: Sposób na plamy - polecam 20.09.08, 13:16 E... tam. Kupiłam to mydełko zachęcona opiniami na forum a wiele plam nie zeszło. Ja się rozczarowałam. Odpowiedz Link
dominika8 Re: Sposób na plamy - polecam 20.09.08, 13:56 stosuję od lat, jeszcze nigdy mnie nie zawiodło Najlepiej wetrzeć i zostawić na trochę Odpowiedz Link
stokrotka.a hmm 20.09.08, 14:13 ...a czy na plamy po owocach i warzywach słoiczkowych też się nadaje? B ja próbowałam taki duży w butelce ze szczoteczką z tej firmy i nie dał rady,próbowałam również mydło galasowe też niestety nie sprawdziło się,a z tego co wiem ta firma robi odplamiacze na bazie właśnie mydła galasowego. Szare poczciwe mydło też nie daje rady.Dodam że część plam nie jest świeża ale niestety już po praniu i nieudanym odplamianiu? Poradźcie Odpowiedz Link
dominika8 Re: hmm 20.09.08, 14:38 na plamy po owocach, byle od razu, najlepsze jest polanie wrzątkiem. No i dobrze marchewkę wybiela słońce, choć o nie teraz już będzie ciężko Odpowiedz Link
jola_ep Re: hmm 20.09.08, 14:43 > na plamy po owocach, byle od razu, najlepsze jest polanie wrzątkiem. Albo woda z dodatkiem kwasku cytrynowego. Podobno może odbarwić, ale mi się jeszcze nie zdarzyło. Ma tę zaletę, że w sezonie owocowym nie zawsze miałam siły i czas odplamiać zaraz na świeżo. W łazience stała miska z wodą z kwaskiem, do miski, a wieczorem do prania. Zresztą po paru godzinach plamy nie było Mój synek jako dwulatek uwielbiał jeść wiśnie prosto z drzewka Ale na stare (takie, które już były prane) chyba nie pomoże. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link
bursztyn9 Re: hmm 20.09.08, 16:35 ja do takich trudnych plam kupiłam MEGLIO.Czyściłam tym różne plamy , a nawet plamy po jagodach, które powszechnie wiadomo ,że są nieusuwalne. Plama była świeża, zeszła bez najmniejszych problemów Odpowiedz Link
panna_dziewanna Re: hmm 22.09.08, 09:33 Na takie plamy po owocach najlepszy jest Vanish w podwójnej butelce. Naprawdę dużo potrafi sprać, czego Beckmans nie spierze - wiem, bo mam małe dziecko i używam cały czas obu odplamiaczy (Vanish nie radzi sobie z tłustymi plamami). Odpowiedz Link
gemini50 Re: Sposób na plamy - polecam 20.09.08, 21:14 Nie próbowałam zmywać plam po owocach. Ale skoro zeszły mi plamy po farbie do włosów, po krwi, po farbie do malowania ścian, po tłuszczu, to sądze, że mydełko owocom też da radę! Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Sposób na plamy - polecam 21.09.08, 22:16 Gdzie kupujecie to mydełko? Na allegro? Odpowiedz Link
bursztyn9 Re: Sposób na plamy - polecam 21.09.08, 22:32 w marketach.Ja kupiłam w Leclerku Odpowiedz Link
ewa032 Re: Sposób na plamy - polecam 22.09.08, 15:44 Witam a ja polecam niedrogi ale skuteczny proszek z Biedronki nazywa sie OXY naprawdę super odplamił mi nawet stare plamy po marchwi i bananach Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Sposób na plamy - polecam 23.09.08, 20:23 Suszyłam pięknie uprane i wykrochmalone białe obrusy na dworze, aż tu jakieś ptaszydło po posileniu się czarnym bzem przelatywało i "ozdbiło" mi obrusy w rozbryzgowy wzorek. OXY świetnie sobie poradziło - śladu po wypadku nie ma. Odpowiedz Link