11.03.09, 08:27
Jaką herbatę pijecie?Ja uwielbiam czerwoną .Macie jakieś
doswiadczenia z ta herbatą ?A może cos polecicie.
Obserwuj wątek
    • wiedzma30 Re: Herbata? 11.03.09, 15:49
      Jak czerwona - pu-erh - to tylko prasowana w kostki kupowana w aptece, albo w
      sklepie zielarskim (pudelko 40 szt).
      • grejdi Re: Herbata? 11.03.09, 16:44
        Piję - bo lubię i po trochu w ramach wspomagania odchudzania - jeśli chodzi o to
        drugie to raczej na zasadzie wsparcia mej słabej silnej woli. Lubię lipton - z
        guaraną, ma trochę lepszy smak niż ta prasowana, która faktycznie ma zapach
        ziemi. Koleżanka, gdy wpada z wizytą od progu prosi "Do picia poproszę
        śmierducha..."
        • grejdi Re: Herbata? 11.03.09, 16:45
          A teraz piję yerba mate z limonką. Pycha
    • wiedzma30 Re: Herbata? 11.03.09, 17:00
      O! ostatnio maniacko wink pije zielona herbate z limonka i "grzybem" kombucha - bdb.
      www.theteaemporium.com/customer/product.php?productid=859&cat=14&page=1
    • milocin73 Re: Herbata? 11.03.09, 17:56
      Lubię wszystkie herbaty. Od czarnych, czerwonych, zielonych po białe. W zeszłym
      roku Mikołaj przyniósł mi białą herbatę. Wyśmienita, taka delikatna. Próbowałam
      zielonych herbat z różnymi dodatkami o wdzięcznych nazwach np. romantyczny
      poranek albo truskawki w śmietanie. Zdecydowanie jednak wolę zielone herbaty w
      czystej postaci. Czarne też lubię i te mogą być z jakimiś dodatkami. Dla mnie
      najlepsze są herbaty sypane.
      Pozdrawiam
      • smutas13 Re: Herbata? 11.03.09, 18:24
        czarne, czarwone, liściaste smile
        Zieloną piję b. rzadko.
    • nikoru Re: Herbata? 11.03.09, 19:16
      Ja czerwoną zawsze na śniadanie. Tą w saszetkach (nie wybrzydzam) Pu-erh z cytryną.
      Lubię też zieloną, ale tylko zapachową, na wagę ze sklepu z herbatami.
      Namiętnie popijam też owocowe (najczęściej Sagę) i ziołowe.
      Bardzo lubię miętę (mamy ususzoną z ogródka).
      Wieczorami popijam melisę z pomarańczą kupowaną za grosze w Polo Market. Jest
      bardzo smaczna.
      Nie przepadam za czarną. Jeśli już, to piję słabą i najchętniej z cytryną.
    • korusiar Re: Herbata? 12.03.09, 14:43
      Moja ulubiona to tetley earl grey strong.
      Zaparzam cały dzbanek i zamiast cukru dodaję soku różanego, pycha! smile
      • acsis Re: Herbata? 15.03.09, 12:17
        Wszelkie zielone, oczywiście sypane z herbaciarni najlepsze są, ale lipton
        orientalna to ta od której zaczęłam picie zielonej herbaty więc czasem wracam do
        tego smaku.
        Nie lubię owocowych-kwaśne to jakieś. Nie słodzę żadnej herbaty. czarna pijam
        tylko słabiutką, nie znoszę "zalewajek". kupiłam w ikea takie sitka zamykane i
        to jest to- wyciągam fusy i te z zielonej zalewam jeszcze raz a te z czarnej
        wyrzucam.
        • maria10344 Re: Herbata? 15.03.09, 13:38
          Do wszystkich smakoszek herbaty wszystkie metalowe sitka zmieniają smak herbaty.
          Każdy smakosz używa tylko szklanego,porcelanowego,porcelitowego i japońsko
          chińskich z traw /bambus/.
          Ja uwielbiam wszystkie herbaty.Ostatnio dostałam do posmakowania czarną
          truflową.Mocna lekko osłodzona/generalnie nie słodzę/była super.
          • dancewithme Re: Herbata? 18.03.09, 19:27
            Ostatnio pyszna - Lipton Gold i podobna - Irving Oriental Gardens smile Obie czarne
            z płatkami kwiatów.
          • krasnoludka Re: Herbata? 23.07.09, 19:29
            a ja się nie zgodzę smile
            dla mnie to właśnie bambus zmienia smak. z kolei metalowe sitka mają nawet
            oryginalne żeliwne imbryki, więc jednak część smakoszy z nich korzysta...
    • skiela1 Re: Herbata? 19.03.09, 01:42
      Ostatnio biala Liptona z brzoskwiniami i mango.
    • gradowa Re: Herbata? 19.03.09, 09:27
      czerwoną najbardziej lubię taką w sprasowanych "pastylkach" Każda
      porcja pakowana jest osobno w folię - wygląda to trochę jak cukierki
      np "kopiko". Po zaparzeniu ma bardzo charakterystyczny "rybi"
      aromat. Herbatę tę, zresztą jak każdą uczciwą czerwoną, powinno się
      zalewać kilka razy i tak też praktykuję z tą moją. Najsmaczniejsza
      jest 3-4 dolewka.
      Nazwy nie potrafię podać, bo wszystko jest opisane krzaczkami. W
      pudełku jest ich coś około 30 szt. Kupuję ją w budkach
      herbaciano/kawowych w halach handlowych.
    • krasnoludka Sklepy internetowe z herbatą? 19.03.09, 10:09
      możecie jakiś polecić? chodzi mi oczywiście o sypaną i możliwie szeroki wybór.
    • klawyedi Re: Herbata? 23.07.09, 11:59
      Bardzo lubię herbaty z prawdziwymi owocami. Moim zdaniem najlepsza to ta z owocem czarnej porzeczki sklep.libracafe.pl/herbata-harneysons-black-currant-p-44.html . Dostałam ją kiedyś w prezencie a teraz regularnie kupuję ją w sklepie SKLEP.LIBRACAFE.PL
      • ocean-1 Re: Herbata? 23.07.09, 12:57
        Ja kiedyś byłam fanką herbat. Piłam bardzo różne. Miałam tez specjalny dzbanek
        do herbatek takich sypanych z różnych kwiatków i listków. A teraz ostatnią
        herbatę wypiłam jakieś 4-5 lat temu. Zero herbat. Dlaczego? Nie mam pojęcia.smile
        • erivela Re: Herbata? 24.07.09, 09:20
          Ja mam to samo, jakoś nie pociągają mnie żadne herbaty, jedynie kawę piję i to
          tylko i wyłącznie Astrę bo jest niskodrażniąca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka