marysienka-1 11.03.09, 08:27 Jaką herbatę pijecie?Ja uwielbiam czerwoną .Macie jakieś doswiadczenia z ta herbatą ?A może cos polecicie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: Herbata? 11.03.09, 15:49 Jak czerwona - pu-erh - to tylko prasowana w kostki kupowana w aptece, albo w sklepie zielarskim (pudelko 40 szt). Odpowiedz Link
grejdi Re: Herbata? 11.03.09, 16:44 Piję - bo lubię i po trochu w ramach wspomagania odchudzania - jeśli chodzi o to drugie to raczej na zasadzie wsparcia mej słabej silnej woli. Lubię lipton - z guaraną, ma trochę lepszy smak niż ta prasowana, która faktycznie ma zapach ziemi. Koleżanka, gdy wpada z wizytą od progu prosi "Do picia poproszę śmierducha..." Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Herbata? 11.03.09, 17:00 O! ostatnio maniacko pije zielona herbate z limonka i "grzybem" kombucha - bdb. www.theteaemporium.com/customer/product.php?productid=859&cat=14&page=1 Odpowiedz Link
milocin73 Re: Herbata? 11.03.09, 17:56 Lubię wszystkie herbaty. Od czarnych, czerwonych, zielonych po białe. W zeszłym roku Mikołaj przyniósł mi białą herbatę. Wyśmienita, taka delikatna. Próbowałam zielonych herbat z różnymi dodatkami o wdzięcznych nazwach np. romantyczny poranek albo truskawki w śmietanie. Zdecydowanie jednak wolę zielone herbaty w czystej postaci. Czarne też lubię i te mogą być z jakimiś dodatkami. Dla mnie najlepsze są herbaty sypane. Pozdrawiam Odpowiedz Link
smutas13 Re: Herbata? 11.03.09, 18:24 czarne, czarwone, liściaste Zieloną piję b. rzadko. Odpowiedz Link
nikoru Re: Herbata? 11.03.09, 19:16 Ja czerwoną zawsze na śniadanie. Tą w saszetkach (nie wybrzydzam) Pu-erh z cytryną. Lubię też zieloną, ale tylko zapachową, na wagę ze sklepu z herbatami. Namiętnie popijam też owocowe (najczęściej Sagę) i ziołowe. Bardzo lubię miętę (mamy ususzoną z ogródka). Wieczorami popijam melisę z pomarańczą kupowaną za grosze w Polo Market. Jest bardzo smaczna. Nie przepadam za czarną. Jeśli już, to piję słabą i najchętniej z cytryną. Odpowiedz Link
korusiar Re: Herbata? 12.03.09, 14:43 Moja ulubiona to tetley earl grey strong. Zaparzam cały dzbanek i zamiast cukru dodaję soku różanego, pycha! Odpowiedz Link
acsis Re: Herbata? 15.03.09, 12:17 Wszelkie zielone, oczywiście sypane z herbaciarni najlepsze są, ale lipton orientalna to ta od której zaczęłam picie zielonej herbaty więc czasem wracam do tego smaku. Nie lubię owocowych-kwaśne to jakieś. Nie słodzę żadnej herbaty. czarna pijam tylko słabiutką, nie znoszę "zalewajek". kupiłam w ikea takie sitka zamykane i to jest to- wyciągam fusy i te z zielonej zalewam jeszcze raz a te z czarnej wyrzucam. Odpowiedz Link
maria10344 Re: Herbata? 15.03.09, 13:38 Do wszystkich smakoszek herbaty wszystkie metalowe sitka zmieniają smak herbaty. Każdy smakosz używa tylko szklanego,porcelanowego,porcelitowego i japońsko chińskich z traw /bambus/. Ja uwielbiam wszystkie herbaty.Ostatnio dostałam do posmakowania czarną truflową.Mocna lekko osłodzona/generalnie nie słodzę/była super. Odpowiedz Link
dancewithme Re: Herbata? 18.03.09, 19:27 Ostatnio pyszna - Lipton Gold i podobna - Irving Oriental Gardens Obie czarne z płatkami kwiatów. Odpowiedz Link
krasnoludka Re: Herbata? 23.07.09, 19:29 a ja się nie zgodzę dla mnie to właśnie bambus zmienia smak. z kolei metalowe sitka mają nawet oryginalne żeliwne imbryki, więc jednak część smakoszy z nich korzysta... Odpowiedz Link
gradowa Re: Herbata? 19.03.09, 09:27 czerwoną najbardziej lubię taką w sprasowanych "pastylkach" Każda porcja pakowana jest osobno w folię - wygląda to trochę jak cukierki np "kopiko". Po zaparzeniu ma bardzo charakterystyczny "rybi" aromat. Herbatę tę, zresztą jak każdą uczciwą czerwoną, powinno się zalewać kilka razy i tak też praktykuję z tą moją. Najsmaczniejsza jest 3-4 dolewka. Nazwy nie potrafię podać, bo wszystko jest opisane krzaczkami. W pudełku jest ich coś około 30 szt. Kupuję ją w budkach herbaciano/kawowych w halach handlowych. Odpowiedz Link
krasnoludka Sklepy internetowe z herbatą? 19.03.09, 10:09 możecie jakiś polecić? chodzi mi oczywiście o sypaną i możliwie szeroki wybór. Odpowiedz Link
klawyedi Re: Herbata? 23.07.09, 11:59 Bardzo lubię herbaty z prawdziwymi owocami. Moim zdaniem najlepsza to ta z owocem czarnej porzeczki sklep.libracafe.pl/herbata-harneysons-black-currant-p-44.html . Dostałam ją kiedyś w prezencie a teraz regularnie kupuję ją w sklepie SKLEP.LIBRACAFE.PL Odpowiedz Link
ocean-1 Re: Herbata? 23.07.09, 12:57 Ja kiedyś byłam fanką herbat. Piłam bardzo różne. Miałam tez specjalny dzbanek do herbatek takich sypanych z różnych kwiatków i listków. A teraz ostatnią herbatę wypiłam jakieś 4-5 lat temu. Zero herbat. Dlaczego? Nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
erivela Re: Herbata? 24.07.09, 09:20 Ja mam to samo, jakoś nie pociągają mnie żadne herbaty, jedynie kawę piję i to tylko i wyłącznie Astrę bo jest niskodrażniąca. Odpowiedz Link