iwik0306 27.04.09, 21:39 Każdy dom ma swój zapach. Mój ma taki sobie. Czy można czymś oprócz odświeżacz i oczywiście sprzątania i wietrzenia poprawaić go. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: zapach domu 27.04.09, 23:36 mozna np swieczkami zapachowymi,kadzidelkami,owocami w misach.U mnie pachnie czym ja chce Odpowiedz Link
kruszysia Re: zapach domu 28.04.09, 09:23 kropla ulubionego olejku zapachowego w wodzie do mycia podlogi = przyjemne sprzątanie + dyskretny zapach Odpowiedz Link
nudzimisie2 Re: zapach domu 28.04.09, 09:46 Można piec chleb wtedy pięknie pachnie w całym domu Odpowiedz Link
f.l.y Re: zapach domu 28.04.09, 10:29 myślę, że zapach domu zależy od tego w czym upierzemy zasłony, firany (jeśli je mamy), narzuty czy wszelkie pościele, powłoczki - ważne jest jak ścieramy kurze, czy mokrymi pachnącymi czymś ściereczkami czy aromatyzowanym Pronto na przykład, tak jak ktoś napisał można dodać do wody do podłóg jakiś zapach, są zapachy do odkurzaczy, można perfumować zasłony, żarówki w żyrandolach i lampkach, trochę psiknąć na kaloryfery czy kanapy.. nasze domy pachną również tym, co gotujemy i jakich przypraw używamy - wystarczy po gotowaniu lub smażeniu przyłożyć nos do ubrań wiszących na przedpokoju na wieszaku u mnie każdy pokój pachnie inaczej, a najgorzej jest jak pies nie zje swojej karmy z puszki i po powrocie z pracy mam nie zapach a smrodek który na szczęście szybko idzie wywietrzyć... Odpowiedz Link
f.l.y Re: zapach domu 28.04.09, 10:30 zauważyłam też, że w większości domy ludzi starszych pachną podobnie... Odpowiedz Link
marysienka-1 Re: zapach domu 28.04.09, 10:32 Zapach domu to mieszanka:środków czystości których używasz,powietrza zza okna,proszków i płynów do firan,dezodorantów,perfum których używacie,zapachu tworzywa z jakiego są np.meble,zapachu jedzenia które przyrządzasz,zaparzonej kawy...o poranku,kocyka wypłukanego w lnp.lenor.Jest to składowa tylu zapachów że odswieżacze jedynie maskująten zapch prawdziwy.Ja uwielbiam zapach mojego domu zwłaszcza gdy wracam do niego po kilku dniach wyjazdu.Napawam się nim.Lubię też zapach domu mmojej mamy i siostry chociaż ona tak jak ty nie przepada za nim i używa setki pachnideł. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: zapach domu 28.04.09, 13:51 Witam, U mnie pachnie paczulą. Codziennie sobie kadzę;-D Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link
ewekub Re: zapach domu 28.04.09, 22:00 W moim też mam wrażenie, że pachnie "tak sobie" pomimo, że regularnie sprzątam i prawie non stop wietrzę. Jak tylko zamknie się okna, po chwili czuć jakiś zaduch. Kadzidełka na pewno poprawiają zapach, ale są bardzo niezdrowe, więc ich nie używam. Za to często zapalam "pachnący domek," czyli świeczkę, która podgrzewa wodę z jakimś naturalnym zapachem np. pomarańczowym czy z melisy. Odpowiedz Link
ania19821 Re: zapach domu 29.04.09, 11:12 Ja myślę że często zapach który nam nie odpowiada wydobywa się ze starych rzeczy. Mieszkałam przez jakiś czas w domu starszej osoby, jej rzeczy miały zapach jak to w domu starszych ludzi. Przeprowadziłam się do swojego mieszkania i tu nie ma już tego zapachu. Czasem warto sprawdzić zapach ubrań w szafie. Odpowiedz Link