marco_polo_1 23.06.10, 21:46 Tekst linka Srednia europejska 100. Oto rozklad na panstwa. Polska razem z krajami Baltyckimi. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 07:41 rozklad bogactwa oczywiscie. Oto caly artykul: www.lefigaro.fr/conjoncture/2010/06/23/04016-20100623ARTFIG00426-forts-ecarts-de-richesse-dans-l-union-europeenne.php PF Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 10:38 Tutaj te same dla EU i poszczegolnych US stanow. grafika Arkansas , panie francuzie co z tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nareszcie rozumiem 24.06.10, 12:26 czemu sie wszyscy u was pchaja do DC - takie zarobki! PF Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Nareszcie rozumiem 24.06.10, 18:32 Bedac blisko przy korycie, czlowiek zawsze ma wieksze szanse na wyzerke ... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Pewnie lobbysci 24.06.10, 18:49 i reprezentanci ludu powyzszaja srednia. I nawet biedni z przedmiesc nie sa w stanie jej obnizyc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Pewnie lobbysci 24.06.10, 19:48 Hmm ... w USA przedmiescia sa bogate :-) To raczej inner city sa biedne. A co do lobbystow - pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bogaci i bogatsi 23.06.10, 23:58 No właśnie - rozkład czego? Może jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 00:33 już wiem, chyba? rozkład jazdy pociagów pkp, rozkład rodziny rozkład więzi społecznych rozkład ciała rozkład mieszkania ........ Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 09:07 Felusiak mam takie pytanie. Gdybyś mógł obejrzeć to video i powiedzieć mi jak w USA skończyłby się epizod tam pokazany. www.youtube.com/watch?v=CCOFbXvhOjU PS. Mam nadzieję, że PF nie będzie miał do mnie pretensji, że w jego wątku o to pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 10:41 "nie będzie miał do mnie pretensji" Skadze, pod warunkiem ze przekazesz zwyczajowa sume na moje konto na wyspach Caymana. Wszak watek jest o bogactwie! PF Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 18:38 Odpowiedź godna zwolennika Platformy Obywatelskiej. Zarabiamy np. w Polsce, ale podatki płacimy np. na Antylach Holenderskich. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Zukunft gehört uns 24.06.10, 22:15 Taa... Juz pewnie bogatym, naprawde bogatym nie bede. Tym bardziej ciesze sie na moj ten, jak to mi mowili niemieccy koledzy, gesichertes Armut. Ale, jako ze wiem jak gospodarka funkcjonuje, powiem tyle: popatrz sie na tych co patrza w przyszlosc. Bowiem przyszlosc nalezy do nas Polakow: zdolnych, pracowitych, nieskomplikowanych... Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Zukunft gehört uns 26.06.10, 07:28 > nieskomplikowanych... wypraszam sobie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zukunft gehört uns 26.06.10, 07:30 Nie wchodzmy lepiej w szczegoly, a! PF Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Zukunft gehört uns 26.06.10, 10:36 you-know-who napisał: > > nieskomplikowanych... > > wypraszam sobie! > :-) ------------------------------------------- Tak to jest jak się używa zbitek 2 terminów negatywnych. Nie-zły, nie-brzydki, nie-zrażony, ... . Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Zukunft gehört uns 26.06.10, 10:33 polski_francuz napisał: > Ale, jako ze wiem jak gospodarka funkcjonuje, powiem tyle: popatrz sie na tych co patrza w przyszlosc. ------------------------------------------ PF-ie w Polsce zmiany sięgają fundamentów naszego życia społecznego i gospodarczego. W znacznej mierze są niezależne od tego kto rządzi. Tak więc z patrzeniem w przyszłość nie ma problemów. Jednak tym zmianom towarzyszom koszta na które obecna władza jest głucha. Powiem więcej obecną władzę to nie interesuje. Nie będę rozwijał tej myśli bo znowu zaczniemy się przekomarzać. Dobrze, że użyłeś języka niemieckiego. Robota ma być wykonana rzetelnie. I znowu nie pasuje do tej optyki PO. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Zukunft gehört uns 26.06.10, 20:47 polski_francuz napisał: > Ale, jako ze wiem jak gospodarka funkcjonuje, e tam. chciałbyś wiedzieć i to chwalebne ale na tym sie twa wiedza kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz IV wladza 24.06.10, 10:51 medialna. Bolek zadarl z internetem i do tego jeszcze z wygadanymi dziennikarkami. Nieostroznie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 17:17 u nas każdy policjant ma na piersi tabliczkę z nazwiskiem i numerem służbowym. zachowanie policjantów w sądzie podchodzi pod dereliction of duty a to wiaże się z sankcjami dyscyplinarnymi, np. zawieszenie na tydzień albo posadzenie za biurko na tydzień. i w zasadzie na tym by się skończyło. pan filmowiec mógłby rzecz jasna zaskarżyć policję i prezesa istytutu do sądu ale to sprawa cywilna. ponieważ jest to wszystko zfilmowane to i policja i prezes rozstaliby się z wcale pokaźną sumą. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 18:21 Dziękuję bardzo. Chciałem jakoś to zmierzyć. No i właśnie dowiedziałem się tego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski lektura sniadaniowa 26.06.10, 06:31 wychodszi na to ze zmiana klimatu jest religia z praktycznym zastosowaniem www.augustreview.com/issues/technocracy/carbon_currency:_a_new_beginning_for_technocracy?_20100125155/ przyszlosc zapowiada sie powiedzmy ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski dodatek filmy po kolacji 26.06.10, 06:42 www.dailymotion.com/video/x5vqau_things-to-come-1-world-in-war-1936_shortfilms www.youtube.com/watch?v=WuiaT0nX9ls video.google.com/videoplay?docid=-5464625623984168940# Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: dodatek filmy po kolacji 26.06.10, 15:45 www.youtube.com/watch?v=RCMTvhmBgw4 Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: dodatek filmy po kolacji 27.06.10, 04:42 asx.ljcentral.net/wms/larpac/2010/100508_webcast_en_vid.asx Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: dodatek filmy po kolacji 27.06.10, 06:31 www.cpexposed.com/video/?video=edge_media_interview Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: dodatek filmy po kolacji 27.06.10, 06:46 www.fda.gov/downloads/MedicalDevices/DeviceRegulationandGuidance/GuidanceDocuments/ucm072191.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: dodatek filmy po kolacji 27.06.10, 06:47 waysandmeans.house.gov/media/pdf/111/AAHCA09001xml.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 23:21 Wojciech, mam pytanie. Jak sie czujesz placac podatki, ktore ida na policje? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Bogaci i bogatsi 24.06.10, 23:54 Prawo jest wtórne w stosunku do moralności i przyzwoitości. Przyczyny tkwią głębiej. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Bogaci i bogatsi 25.06.10, 11:23 Wojciech, co to znaczy, ze prawo jest wtorne? Prawo powinno byc takie samo dla wszystkich. I co ma moralnosc i przyzwoitosc do policji? Odpowiedz Link Zgłoś
truth_defender No i prosze Czechy, Slowacja i SLowenia doganiaja 24.06.10, 08:21 staroswiecka ale poczciwa Portugalie i oszukancza Grecje. Interesujace jest porównanie dystrybucji dobrobytu i przyrostu gosp. panstw z regionami. Dane na linku sa z 2005. Latwo sobie wyobrazic, ze npb/glowe Irlandii i pozycja region Dublina spadly na leb i szyje. www.cbs.nl/en-GB/menu/themas/macro-economie/publicaties/artikelen/archief/2008/2008-2443-wm.htm Rozwój regionów byl w centrum przed 20 laty. Potem polityczne manewry o nowych czlonków, wprowadzenie Euro przeniosly focus na zabawy dyplomatyczne. Na szczescie te solidne regiony w ciszy i spokoju prosperuja. In matters of style, swim with the current; in matters of principle, stand like a rock. /Thomas Jefferson Odpowiedz Link Zgłoś
glob1 Bogaci kupuja 24.06.10, 11:57 Kolekcja Richmonda forum.szafa.pl/55/1761751/kreatorzy-mody--john-richmond--charakter-londynu-klasa-paryza-styl-mediolanu.html Zobacz film ! Calkiem niezla ta kolekcja Zima 2010/2011. Od znanego projektanta stroje sa kupowane "na pniu". Panie i panowie placa tysiace - za rzecz juz uzywana ! Po pierwsze, to caly swiat dana kreacje juz widzial na wybiegu, a po drugie kazda taka kreacje miala na sobie modelka !!! Tego typu kreacje sa bardzo czasochlonne i robi sie je z unikatowych materialow. Sa to najczesciej kreacje jednorazowe, bo przeciez modnisia juz drugi raz w tym samym sie nie pokaze [pokaz mody jej jakos nie przeszkadza], a po drugie do prania te kreacje sie przeciez nie nadaja. Tak sobie mysle, ze juz bardziej higienicznie by bylo, gdyby te kreacje pokazywali na manekinach, ktore by sie poruszaly na ruchomym chodniku. Kim w koncu trzeba byc, zeby nosic rzeczy po kims ? Modelka na wybiegu jest czesto zestresowana, doprawiona zapachami roznymi i makijazem, a za zdejta z niej sukienke placi sie tysiace. Paranoja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Bogaci kupuja 24.06.10, 23:17 Hehehee!!! Chcialabys, zeby za cos zdjete z Ciebie tez "placili tysiace", co? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Niemcy sa bardzo wysoko 26.06.10, 10:44 Niemcy to srednia West i Ost.Praktycznie dalej istnieja dwie strefy gospodarcze.West Germany bedzie w tej statystyce co najmniej na 3 miejscu. Kraj ktory dalej laduje miliardy w odbudowe bylego NRD..to co robia zabojady czy Angliki,kraje kolonialne, kraje ktore dostaly niesamowita pomoc po 2 wojnie ,pare razy wyzsza niz Niemcy ,ze sa z tylu za Niemcami????? Odpowiedz Link Zgłoś