Dodaj do ulubionych

Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie

IP: 61.19.243.* 03.04.04, 17:06
Walcz Palestyno o wolnosc! Walcz jak walczyli zydzi w getcie, walcz jak
walczyli polacy w powstaniu. Walcz, bo za wolnosc warto walczyc i zginac.

Kiedy Izrael zrozumie ze w mysl zasady ziemia za pokoj musi sie wycofac do
granic z roku 1967?
Obserwuj wątek
    • Gość: Darekw Maskara w Jeninie to humbug, takie są fakty IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 03.04.04, 17:12
      Jednosć plemienna budowana na kłamstwie obróci się przeciwko głupcom wierzącym
      że nieprawda powtórzona 500 razy stanie się faktem. Niedługo Szaron zamknie ich
      za murkiem, beda sie kisic w swoim sosie i recytować martrologiczne opowieści,
      i niech tak zostanie o końca.
    • Gość: pacyfista Kwasniewski ma szanse na nagrode Nobla!!! IP: *.69.3.213.cust.bluewin.ch 03.04.04, 17:31
      wystarczy ze zglosi plân pokojowego rozwiazania konfliktu izraelsko-
      palestynskiego, i chec wyslania polskich zolnierzy do Izraela.. wraz z EU,
      NATO, ONZ...czywystarczy mu odwagi??? www.panstwozla.pl
      • Gość: roo [...] IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 04:52
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Cc Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 18:01
      "Masakra w Dżeninie" - tak, tak, widziałem w TV, jak jedna z palestyńskich "ofiar" spadła przypadkiem
      z noszy. Szybko się podniosła, otrzepała i wskoczyła z powrotem na mary. Tyle o uczciwości
      arafatowców...

• Gość: Iris Niesprawiedliwosc IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 18:31
        Jestem Zydowka, ktorej rodzice przyjechali do Izraela z Polski, ja juz tutaj
        sie urodzilam. Chcialabym tylko dodac swoj skromny glos i zwrocic uwage
        wszystkim tym piszacym zbyt ostro a zwlaszcza Zydom, wstyd mi za was. Moja
        rodzina zawsze szanowala Palestynczykow z ktorymi mamy dobre kontakty i zyjemy
        po sasiedzku. Nie popieram wszystkiego co robi izraelski rzad bo poprostu
        przegina a jak dalej bedzie ciagnac ta swoja polityke to calkowiotego pokoju na
        pewno u nas nie bedzie. Tu w Galileii gdzie mieszkam jest raczej spokojnie ale
        nigdy nic nie wiadomo, konflikt przeciez moze sie rozszezyc i ucierpia i Zydzi
        i Arabowie. Chce tez zaznaczyc, ze nie zachwycaja mnie niektore antypolskie
        wypowiedzi, moja rodzina zawsze milo wspomina mieszkanie w Polsce i Polakow,
        zwlaszcza tych, ktorzy z narazeniem wlasnego zycia ratowali wielu Zydow w ciagu
        wojny. Ja tez mialam okazje odwiedzic Polske kilka razy, mam tez tam rodzine i
        bardzo mi sie podobalo, zwlaszcza tamtejsza goscinnosc.
        • Gość: dana33 bujanie gosci.... IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 19:09
          ojwej iris, jak ty mi przypominasz magde..... i ten sam adres....
          jeszcze nie widzialam (a mieszkam tu 30 lat) nikogo, kto nawet majac polskich
          rodzicow ale urodzil sie juz w israelu i nigdy nie skonczyl nawet 1 klasy
          polskiej szkoly, zeby umial tak ladnie i bezblednie pisac po polsku. ty taka
          iris urodzona w israelu i mieszkajaca w galilu (nawet uzywasz slowa galilea a
          nie galil, co zupelnie juz pokazuje na to, ze nie piszesz prawdy), jak ja
          krolowa angielska.....
          • Gość: sdr Re: bujanie gosci.... IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 19:16
            Dobra dobra, lizusie. Lepiej uciekaj przygotowac mezowi obiadek! :]
          • Gość: Wlodek Re: bujanie gosci.... IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 03.04.04, 19:25
            Dano, masz racje, co do Iris.
            Papier wszystko przyjmuje.
            Widocznie, "zyjac" w Izraelu, nie przeszkadzaja jej samobojcze bomby.
          • Gość: Iris Re: bujanie gosci.... IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 19:32
            Nie znasz mnie ani mojej rodziny wiec nie powinnas zabierac glosu,pisze galilea
            bo tak mowia Polacy a zreszta nie bede sie tlumaczyc ty i tak swoje myslisz. A
            moze znam Magde to tylko moja sprawa, z komputera z ktorego kozystam kozystaja
            wiele ludzi bo to takie szczegolne miejsce.A poza tym jestem kobieta w
            powazniejszym wieku wiec powinnas zwracac sie do mnie z wiekszym szacunkiem.
            • Gość: roo Niedawno jeszcze bylas mlodym 'technologiem... IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 05:07
              religijnym' z Polski, a teraz udajesz starsza kobiete ?...A JAK SIE MA TWOJ
              NARZECZONY - MECZENNIK ?Wysadzil sie w koncu czy ma zatwardzenie ?!!
              • Gość: sdr [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 04.04.04, 06:26
          • Gość: Iris Re: bujanie gosci.... IP: 5.5R* / 212.199.26.* 03.04.04, 19:44
            A gdzie t dana ten sam adres widzisz, magdy to ja znam 4 o ktora ci chodzi,czy
            jakas tez dzis pisala?nie przypominam sobie.Ide zajac sie swoimi sprawami bo tu
            nie znajduje osob do konwersacji.
            • Gość: Iris Re: bujanie gosci.... IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 20:49
              A jeszcze jedno mi sie przypomnialo dobrze wiesz, ze Zydzi ktorzy przyjechalki
              z Polsaki nie mowili po hebrajsku to jak rodzice mieli ze mna rozmawiac, po
              chinsku?,tez nie mowili. Nie wiem czy wiesz ale najwiecej Zydow ptrzyjechalo tu
              z Polski wiec byla propozycja wprowadzenia jezyja polskiego jako panstwowego.
              • Gość: dana33 Re: bujanie gosci.... IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 21:19
                droga iris, cus ci sie nagle popsul polski..... :) sluchaj, ja moze wariatka
                ale nie idiotka. widzisz, ja z moimi dziecmi od chwili urodzenia mowie po
                niemiecku, nie tylko ja, rowniez babcie, tata, ciocia.... mimo to nie tylko, ze
                nie umieja dobrze pisac po niemiecku, nawet nie umieja zle pisac po niemiecku.
                oprocz tego w chwili jak poszli juz do przedszkola to zaczeli mowic raz po
                niemiecku raz po hebrajsku, jakby nie bylo, hebrajski to ich jezyk rodzinny.
                zreszta co mamy sie klocic, wiesz dobrze, ze mam racje, ze nie jestes tym, za
                kogo sie podalas. a co do starszenstwa i szacunku, to tak: szacunek sie
                zdobywa, nie ma znaczenia w jakim wieku. nie dostaje sie go ot tak, z racji
                wieku, za darmoche. a oprocz tego, to ja tez juz osoba starsza, i to nawet duzo
                b ardziej starsza, niz sobie mozesz wyobrazic.
                a teraz osoba starsza do osoby starszej: bujac nie warto. szybko wychodzi
                szydlo z worka. bujaja i klamia wtedy, kiedy sie boja. a czego ty sie boisz?
                a jesli juz musisz, naprawde musisz klamac, to rob to tak, zeby to mialo rece i
                nogi, zeby szydlo wyszlo z worka nie w ciagu pierwszych 5 minut....
                • Gość: dana33 Re: bujanie gosci.... IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 21:21
                  a i jeszcze cos mi sie przypomnialo: zydzi ktorzy przyjechali z polski do
                  israela i udzielaja sie tutaj na forum, to przewaznie pisza o sobia "my" a anie
                  zydzi. zydzi to pisza o nas ci, co wlasnie nie sa. zydami znaczy sie. i nie
                  tylko. nie sa tez israelczykami :)
                  • Gość: Iris Re: bujanie gosci.... IP: 5.5R* / 212.199.26.* 03.04.04, 22:38
                    Jesli wolisz my bedze pisac my ale tak mowia tylko powiedzmy monarchowie, ja
                    jestem w jednej osobie, jesli Izraelczycy jest ladniej to moze ta forme
                    zastosuje. Ale droga Izraelitko musisz wiedziec, ze ja przez kilka lat
                    chodzilam w Polsce do polskiej szkoly i moj jezyk polski na tym forum sie nie
                    popsul, tylko uzywanie klawiszy czasem mi sie myli, wole pisc tradycyjnie
                    dlugopisem. Ja kocham swoj narod i panstwo a ze przy okazji szanuje innych to
                    chyba jest do mnie na plus,nie sondzisz? Rodzice byli przywiazani do Ploski ja
                    tez,mieszkalam tam kilka lat i pozniej odwiedzalam do dzis pisze listy po
                    polski.Wiec to nie dziw, ze ten jezyk nie jest dla mnie obcy.Pisz na temat a
                    nie co do mojej polszczyzny i tego kim jestem. TO ty nie znasz polskiego,
                    piszesz nu i tym podobne, nie ma takich slow, przynajmniej ja nie znam.
                    • Gość: Iris Re: bujanie gosci.... IP: 5.5R* / 212.199.26.* 03.04.04, 22:39
                      I piszesz cus zamiast cos no i uzywasz niemieckiego,jezyka oprawcow ktorzy
                      zabijali naszych ;ludzi.
                      • laura-laura Re: bujanie gosci.... 03.04.04, 23:03
                        Szanowna Pani Iris !
                        Jesli faktycznie jest Pani ta osoba za ktora sie Pani podaje, to powinna Pani
                        znac takze jezyk hebrajski.
                        Powinna wiec Pani zrozumiec co napisze - "al tebalbeli et ha moach le anaszim"
                        Widzi Pani, ze nawet polacy znaja jezyki obce!
                        Z wyrazami szacunku
                        Laura
                        • Gość: dana33 do laury IP: *.adsl.actcom.co.il 04.04.04, 23:52
                          :)
                    • Gość: dana33 Re: bujanie gosci.... IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 22:50
                      iris, na boga, nie pograzaj sie, naprawde. zaczelas bujac, nie wyszlo, wiec
                      przestan dalej. zaden zyd i israelczyk mieszkajacy w israelu nie uzyje slowa
                      israelita w stosunku do israelczykow. ta bujda, ze mieszkalas kilka lat w
                      polsce, to jeszcze moze by uszla, zebys nie dodala, ze chodzilas pare lat do
                      szkoly. wlasnie, jakbys byla zydowka, to bys znala slowo nu, to zna kazdy zyd i
                      israelczyk. zgadza sie, to nie jest polskie slowo, ale zydowskie. a cus, to tez
                      jest polskie zlowo, ale cus nie cus zzydziale....
                      iris, osmieszasz sie.
                      • Gość: Iris Re: bujanie gosci.... IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 23:01
                        Piszesz po polsku to uzywaj tego jezyka caly czas bez twojego wtracenia nu i
                        nie wymyslaj tu za duzo bo ty Ty pogarszasz sprawe.Skoro bylam dzieckiem to
                        chyba musialam chodzic do szkoly,dla izraelczykow nie bylo.Izraelici to stare
                        okreslenie czemu mam go nie uzywac, dobrze juz dobrze to moze I
                        zraelczyczko.teraz lepiej czy tez nie.???Ja wole stare okreslenie izraelici bo
                        izraelczycy to dopiero powstalo po utworzeniu nowego panstwa.A MOZE teraz po
                        niemiecku jezykiem oprawcow,co.naleza mi sie przeprosiny. to szczyt ze my z
                        jednego plemienia musimy sie sprzeczac. Za twoje dla mnie "uznanie"toda
                        raba,zadowolona?
                        • Gość: Iris Re: bujanie gosci.... IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 23:10
                          a i jeszcze jedno, nie zauwazylas, ze starsi ludzie mowiacy po polsku zawsze
                          uzywaja slowa Zyd a nie Izraelczyk, przewaznie zawsze. To moze Ty sie
                          podszywasz pod Izraelitke, Ty chyba niemra jestes i Jak Hitler chcesz
                          eliminowac Arabow bo nie sa aryjczykami i maja ciemna skore, Twoja napewno jest
                          jasniejsza i pewnie wygladasz jak aryjka a nie semitka.Jesli chcesz eliminowac
                          Arabow to tez eliminuj Zydow bo z jednego sie wywodza tylko nie zapomnij
                          wyeliminowac siebie oj SLICHA troche sie zagalopowalanm.
                          • Gość: dana33 Re: bujanie gosci.... IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 23:37
                            nu, zagalopowalas sie juz dawno. ok, ciut sie powyglupialam, posmialam z twoich
                            idiotyzmow, a teraz to pa pa, bo szkoda mi czasu na takie klamczuszki.
                          • Gość: roo [...] IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 05:33
                            • Gość: sdr [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 04.04.04, 06:08
                        • Gość: dana33 Re: bujanie gosci.... IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 23:36
                          iris, kwiatuszku, ja pisze jak chce. ty mi tu nie dyktuj, jak ja mam pisac, ja
                          juz duza dziewczynka. jezyk oprawcow? nu, widzisz, dla mnie to jezyk goethe,
                          heine, beethovena, rilke....., a z jednego plemienia to my nie jestesmy. znaczy
                          sie , ja cie w moim nie widzialam. przeprosiny za co? prfzeciez nie
                          przestajesz, kwiatuszku, bujac....
                          • laura-laura Re: bujanie gosci.... 03.04.04, 23:53
                            Pani Dano!
                            Aktualna Iris, to dawna studentka teologii, stad znajomosc jezyka polskiego.
                            Przyjaciel palestynczyk nie stanal na wysokosci zadania, biedaczka jest nie
                            dopieszczona i opowiada brednie "jak potluczony ORMO'wiec".
                            Prosze Pania o nie dyskutowanie z typkami w stylu cytowanej panienki, czy tez
                            RDS, trzymajac sie zasady -" nie dotykaj g...a bo ubrudzisz sobie rece i bedzie
                            smrod "
                            Z wyrazami szacunku
                            Laura
                            • Gość: Iris Re: bujanie gosci.... IP: 5.5R* / *.179.185.221.forward.012.net.il 04.04.04, 00:01
                              Dbrze ze nie poszlam spac a to cos nowego teologii to ja nie studiowalam, w
                              ogole nie studiowalam jesli o mnie laurze laurze chodzi i jaki
                              przyjaciel.Przyjaciol to ja mam wielu.Cos tu sie niektorym w glowie
                              poprzewracalo, szkodaz tego czytac gdyby laura laura bywala w izraelu to by
                              wiedziala ze starsi ludzie dobrze znaja polski,wielu z nich.Aco do teologii
                              chetnie postudiuje zeby zdobyc wieksza wiedze.jak chcecie to uwazajcie mnie za
                              kogo chcecie prosze bardzo nawet za klamczynie TODA
                              • laura-laura Re: bujanie gosci.... 04.04.04, 00:14
                                Gość portalu: Iris napisala .>gdyby laura laura bywala w izraelu to by
                                > wiedziala ze starsi ludzie dobrze znaja polski,wielu z nich.Aco do teologii
                                > chetnie postudiuje zeby zdobyc wieksza wiedze.jak chcecie to uwazajcie mnie
                                za
                                > kogo chcecie prosze bardzo nawet za klamczynie TODA

Pani Iris !
                                Bywalam w Izraelu wiele razy, mieszkalam nawet dluzszy czas w Haifie na
                                Szprincaku na rehov Yetsiat Europa w luksusowym mieszkaniu w glebi parku.
                                Spotykalam sie przewaznie z ludzmi pochodzacymi z Polski, przyjaznilam sie
                                takze z Ojcem Danielem Rufeisenem ( zapewne Pani o Nim slyszala ).
                                Ciesze sie ze Pani uzywa slowa toda.
                                Szalom we leisztamea
                                Laura
                              • Gość: mirmil moge sie dowiedziec? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.04.04, 00:26
                                na jakich warunkach chcialabys, aby izrael zawarl pokoj z palestynczykami?
                              • Gość: sdr Dana33 = ... IP: *.150.popsite.net 04.04.04, 00:37
                                Iris: nie przejmuj sie nia tak. Nie tak dawno okreslila sie 'jakos tam'. Koniec
                                koncem wyszlo ze jest gdzies 'w srodku'. Wyszlo na burdelmame czy cos
                                podobnego. I niech tak pozostanie.
                                Pozdrawiam.

Gość portalu: Iris napisał(a):

> A I JESZCZE JEDNO dANA MNIE NIE LUBI BO JA SZANUJE NASZYCH PALESTYNSKICH
                                > SOMSIADOW wiec widzi we mnie obca osobe nie pasujaca do tego kraju.Sama tez
                                na
                                > judaizmie sie nie zna.
                                • Gość: mirmil sluchaj, nie denerwuj sie, ona tylko pracuje ;) IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.04.04, 00:44
                                  moj osobisty stosunek do dany33 sie zmienil, kiedy okazalo sie, ze pisze ona z
                                  serwerow agencji zydowskiej. a ze strony internetowej tejze agencji sie
                                  dowiadujemy, ze jednym z ich glownych zadan jest edukacja syjonistyczna. wiec
                                  dana zwyczajnie pracuje.

mysle, ze nie trzeba sie na nia gniewac. przeciez na chleb kazdy musi jakos
                                  zarabiac i w sumie (prawie) zadna praca nie hanbi, prawda? postaraj sie spojrzec
                                  na dane wlasnie jako na osoba ktora jest zmuszana przez szefa do pisania tych
                                  wszystkich rzeczy. moze nawet ona sie brzydzi tym co tu pisze, ale ma rodzine na
                                  utrzymaniu? a wiadomo, kryzys teraz w izraelu wiec o prace nie jest latwo...
                                  • Gość: srd Re: sluchaj, nie denerwuj sie, ona tylko pracuje IP: *.150.popsite.net 04.04.04, 00:59
                                    Masz racje, nalezy sie wyluzowac i dac sie jej wygadac. Moze jej to pomoze, co?
                                    innego ratunku raczej dla niej nie ma.
                                    • Gość: roo [...] IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 05:48
                                      • Gość: mirmil czujesz, ze pokoj to jedyne wyjscie? az tak boli? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.04.04, 12:20
                                        i stad ta agresja? w kazdym razie dziekuje za dobre slowo. granice z 67, wspolna
                                        jerozolima, sprawiedliwosc dla uchodzcow, to jest przyszlosc tej ziemi :)
                    • Gość: roo [...] IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 05:21
                      • Gość: T3 [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 04.04.04, 06:17
                        • Gość: roo INTELIGENCJA TWOJA JEST 'ZDUMIEWAJACA' !!!! IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 06:24
                          'Jedwabniki' jedak nie wyginely !!
                          • Gość: Wlodek Re: INTELIGENCJA TWOJA JEST 'ZDUMIEWAJACA' !!!! IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 04.04.04, 08:37
                            Oj, ludzie! Zamiast prowadzic dyskusje na temat zamieniliscie ja w dziececy
                            szczebiot.
        • Gość: sdr Re: Niesprawiedliwosc IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 19:15
          Bardzo mila i szlachetna opinia. Serdecznie pozdrawiam!
          • Gość: roo [...] IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 11:25
      • Gość: Wlodek Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 04.04.04, 08:10
        Szanowna Redakcjo,
        wyslalem drugi raz odpowiedz gosciowi "M" poniewaz pierwsza nie ukazala sie i
        nie wiem co jest przyczyna, ze i druga nie ukazala sie.
        Czyzby nie dotarly do Was?
      • Gość: OSKAR Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.cablep.bezeqint.net 04.04.04, 11:08
        A JA WIDZIALEM TRZECH SKAKAJACYCH TRUPOW AZ OBIEKTYW APARATU FILMOWEGO
        PRZESZEDL DALEJ. ARAFATOWSKA PROPAGANDA W CALEJ PELNI...
    • Gość: james99@wp.pl Jak wam arab wysadzi rodzine w autobusie to... IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.04.04, 18:31
      ... wtedy zaczniecie popierac Izrael i jego walke z tymi potworami. Chca miec
      wlasne panstwo ??? Po co ??? Pokazcie mi jedno panstwo islamskie ktore
      normalnie funkcjonuje ??? Te typki jeszcze nie wyszly z namiotow i zazdroszcza
      nam naszego stylu zycia. Niech zyje niezwyciezony Izrael nasz ostatnia nadzieja
      wobec islamskiej nienawisci. Palestynczycy wzbudzaja tylko niesmak we mnie...
      beda mieli wolne panstwo a i tak beda chcieli nas powyrzynac.
      Kto tego nie rozumie jest naiwny.
      • Gość: Iris Re: Jak wam arab wysadzi rodzine w autobusie to.. IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 18:33
        To Ty jestes naiwny, wstyd mi za Ciebie. Nie zaslugujesz, zeby byc Zydem,
        jestes marna kopia. Shalom !!!
        • Gość: james99@wp.pl Re: Jak wam arab wysadzi rodzine w autobusie to.. IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.04.04, 18:37
          Nie jestem nawet Zydem... jedynie rozumie ze z arabami nie mozna miec pokoju bo
          oni nienawidza nas WSZYSTKICH; Zydow Polakow Amerykanow Niemcow, WSZYSTKICH.
          Nie rozumiesz ze chca nas pomordowac ??? Jakich dowodow jeszcze potrzebujesz ???
          11 kwietnia? 11 maja ?? Nie widzisz jaki jest ich cel ??? Zabic Ciebie i zabic
          Mnie.
          Nie zalaczam Szalom bo nie czas na Pokoj
          • Gość: Iris Re: Jak wam arab wysadzi rodzine w autobusie to.. IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 19:03
            Przesadzasz i to mocno a co do typow, ktorzy chca walczyc z calym swiatem to
            rozejrzyj sie wszedzie ich pelno, na calym swiecie. Arabowie to tacy sami
            ludzie jak cala reszta i tak samo jak inni roznia sie na lepszych i gorszych.
            Ja mieszkam w Izraelu wiec znam tu pelno ludzi i najlepiej wiem jak cala
            sytuacja wyglada i jacy sa ludzie a rowniez czesto musze sie wstydzic za Zydow.
            Nie szukaj dziury w calym. NO moze jest mala dziurka wiec jej nie powiekszaj.
            Przyjedz tu i zaprzyjaznij sie z Arabami beda przyjazniejsi do Ciebie niz
            Izraelczycy, serio wiem co mowie, A niejeden Zyd nie bedzie Cie lubil.
            • Gość: dana33 Re: Jak wam arab wysadzi rodzine w autobusie to.. IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 19:17
              james, zaden zyd nie bedzie targal po ulicach ciala zabitego, zaden zyd nie
              wyjmie wnetrznosci zabitego i nie bedzie latal z nimi po ulicach z
              zakrwawionymi rekoma i pokazywal dumnie, co zrobil....
              prosty zwyklu lud arabski moze i nie zacznie zabijac ale sa podjudzani i
              zmuszani przez ich dowodcow i dopoki nie maja dostatecznie sily i rozumu zeby
              sie temu przeciwstawic, tak dlugo bedzie to co bedzie. arafat nie chce pokoju.
              i on i reszta ugrupowan terrorystycznych chca likwidacji israela i mowia o tym
              glosno i otwarcie. iris czy jak ci tam, otworz oczy. a jesli ty nie israelka,
              bo to co ja przypuszczam, to przestan robic propagande dla terrorystow w
              israelu. rob ja gdzie chcesz, ale nie tutaj. ja rozwalonych autobusow nie
              zapomne i nie ma u mnie litosci dla terroru i terrorystow. tych trzeba zabijac
              tam, gdzie sie ich zobaczy.
              • Gość: rsd Dana33, lepiej ucz sie od Iris. IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 19:42
                Dana33, lepiej ucz sie od Iris. I przestan klepac jedno i to samo w kolko bo
                sie zaraz wyzygam (na ciebie).
                Iris mowi o waznych rzeczach. Ze Arabowie to tez ludzie. Zydzi sa dobrzy, ale
                sa i zli. Tacy co buldozerami rozjezdzaja manifestantow, strzelaja do
                bezbronnych cywili - istnieja. (przypominam o 95 staruszce zastrzelonej przez
                snajpera, dziecku oslanianemu przez tate ktoremu kalmuk zydowski wycelowal w
                glowe i pociagnal za spust. To jeden z ilus tam przykladow. Zezwierzecenie
                istnieje bo obu stronach. I twojemu panstwu naprawde daleko do demokracji.
                Dzien albo dwa temu ONZ alarmowal o blokadzie dostaw zywnosc dla glodujacych w
                obozie dla uchodzcow. Wczoraj - Watykan upomnial sie UN o interwencje w sprawie
                guchownych katolickich na Bliskim Wschodzie. Dla ciebie wszystko cacy?
                Wiecej tolerancji, uwierz mi!
                • Gość: dalan Re: Dana33, lepiej ucz sie od Iris. IP: *.241.81.adsl.skynet.be 03.04.04, 20:39
                  Do rsd. Przestan pieprzyc o tolerancji.Dlaczegoto tylko my mamy zawsze
                  tolerowac wybryki i "kulture" dzikusow. Jestesmy za bardzo tolerancyjni. To
                  dlatego w Europie pelno meczetow, chust, burnusow i arabskich dzikusow.Czy ktos
                  robi z tego problem .To pewnie mamy jeszcze tolerowac jak nas wysadzaja w
                  pociagach.Nie mow nam o tolerancji.Idz lepiej uczyc idei tolerancji tych
                  dzikusow.Nie bojmy sie powiedziec :Tak, jestem nietolerancyjny .Nie toleruje
                  tych ktorzy burza moje wartosci.
                  • Gość: rsd Re: Dana33, lepiej ucz sie od Iris. IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 20:58
                    Take it easy. Patrzac na twoj nick zyjesz w miare tolerancyjnym kraju. A ze sa
                    tam inne nacje... Nie masz co narzekac. To tak jakby ktos nazekal ze Zydzi
                    przylezli do Europy, burza wartosci i psuja atmosfere.
                    • Gość: roo [...] IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 06:18
            • Gość: OSKAR Re: Jak wam arab wysadzi rodzine w autobusie to.. IP: *.cablep.bezeqint.net 04.04.04, 11:41
              IRIS-MIKA, TO DLACZEGO TAK KATEGORYCZNIE ZAPRZECZALAS, ZE MIESZKASZ W IZRAELU
              (TEZ ZBINIU). TERAZ SA JASNIEJSZE WASZE POSTY. SZKODA, ZE NIE TRZYMALISCIE SIE
              PRAWDY OD POCZATKU.
        • Gość: roo [...] IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 06:01
          • Gość: sdr [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 04.04.04, 06:23
            • Gość: roo [...] IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 06:34
        • Gość: OSKAR Re: Jak wam arab wysadzi rodzine w autobusie to.. IP: *.cablep.bezeqint.net 04.04.04, 11:22
          TO TY MASZ SIE WSTYDZIC, IRIS, ZE JESTES ZYDOWKA NA IZRAELSKIEJ ZIEMI. A MOZE
          NIE JESTES I TYLKO ZYJESZ TAM NA KOSZT TEGO PANSTWA?
      • Gość: Wlodek Re: Jak wam arab wysadzi rodzine w autobusie to.. IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 03.04.04, 19:35
        Drogi James,
        czy myslisz, ze tym wszystkim anty-Izraelczykom (czytaj - antysemitom) chodzi o
        Palestynczykow?
        Oni ich maja gdzies. Im chodzi tylko o nienawisc do Izraela (czytaj - Zydow).
        • Gość: Iris Re: Jak wam arab wysadzi rodzine w autobusie to.. IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 19:38
          Nastepny, ktory za bardzo przesadzil. Co za ludziee
        • Gość: rsd Re: Jak wam zyd wysadzi rodzine w autobusie to.. IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 19:45
          Idz sie leczyc palancie.

Gość portalu: Wlodek napisał(a):

> Drogi James,
          > czy myslisz, ze tym wszystkim anty-Izraelczykom (czytaj - antysemitom) chodzi
          o
          >
          > Palestynczykow?
          > Oni ich maja gdzies. Im chodzi tylko o nienawisc do Izraela (czytaj - Zydow).
          • Gość: maw rds - ty gnoju IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.04.04, 22:56
    • Gość: jan Miales chamie zloty rog IP: 128.235.242.* 03.04.04, 19:06
      Wcale nie popieram Sharona - ale mierzi mnie Arafat. Mogl miec pokoj, byl o
      tyci wlos od wlasnego panstwa i nie umial skorzystac z okazji. To on zaczal
      intifade 2 i w rezultacie doprowadzil Sharona do wladzy. Nie umial zerwac ze
      swoja terrorystyczna przeszloscia bo przestalby byc wazny albo by go swoi
      zabili jak Nasera. To nie jest wlasciwy czlowiek do rozmow (tak samo zreszta
      jak Sharon)
      • Gość: OSKAR Re: DO JANA IP: *.cablep.bezeqint.net 04.04.04, 23:24
        MASZ ZUPELNA RACJE W PIERWSZEJ CZESCI SWOJEGO POSTU, ALE POZNIEJ, DLA
        ROWNOWAGI, TRACISZ COS WAZNEGO PO DRODZE: TEN SHARON CHCE BARDZO ROKOWANIA O
        POWSTANIU PANSTWA PALESTYNSKIEGO (PO LIKWIDACJI TERRORYSTYCZNEJ INFRASTRUKTORY
        AUTONOMII)ALE NIE MA PO PROSTU Z KIM DOJSC DO STOLU. DLATEGO WLASNIE SHARON
        ZMIENIL KIERUNEK I PLANUJE WYJSC JEDNOSTRONNIE Z STREFY GAZY I DAC IM SIE
        KWASIC TAM W WLASNYM SOKU. TERAZ ARAFAT SIE TEZ MIESZA W TYM I PRZESZKADZA, BO
        ON CHCE TERROR WYGODNY DLA SIEBIE. BEZ ZYDOWSKIEJ KRWI ON ZEJDZIE BLYSKAWICZNIE
        Z ARENY I ON TO DOBRZE WIE. TO WLASNIE BYLA PRAWDZIWA PRZYCZYNA FIASKU ROKOWAN
        Z BARAKIEM, KTORY BYL GOTOW ODDAC DLA PRAWDZIWEGO POKOJU 97% Z TERENOW NIEGDYS
        OKUPOWANYCH PRZEZ JORDANCZYKOW (WEST BANK STRACONY PRZEZ JORDANIE PO WOJENNEJ
        AGRESJI NA IZRAEL).
        DLA SCISLOSCI HISTORYCZNEJ: EGIPCJANIE ZAMORDOWALI PREZYDENTA SAADATA ZA POKOJ
        Z IZRAELEM A NIE NASSERA. TEN OSTATNI UMARL SMIERCIA NATURALNA.
    • Gość: Wlodek Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 03.04.04, 19:14
      Gdyby nie "walki o wolnosc" Palestynczycy mogli juz dawno miec wlasne panstwo.
      Ale im ni chodzi o granice 67 r., im chodzi o cala ziemie bez istnienia Iztaela.
      Za kazdym razem ich "walki o wolnosc' nie tylko posuwaja sie naprzod w kierunku
      wolnosci lecz traca to, co juz mieli. Palestynczycy, a szczegolnie terrorysci,
      zamiast glowa posluguja sie inna czescia ciala.
      • Gość: dana33 Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 21:26
        mylisz sie wlodku. oni chca granic z 1947. granice z 1967 to tylko pierwszy
        krok. wyraznie to powiedzieli, nawet glosno i do kamer telewizyjnych./
        • Gość: Wlodek Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 04.04.04, 09:03
          Dana33 napisala:
          > mylisz sie wlodku. oni chca granic z 1947. granice z 1967 to tylko pierwszy
          > krok. wyraznie to powiedzieli, nawet glosno i do kamer telewizyjnych./

Mila Danko,
          czytaj uwaznie to, co napisalem:
          "Ale im (Palestynczykom) nie chodzi o granice 67 r., im chodzi o cala ziemie
          bez istnienia Iztaela."

Czy jeszcze uwazasz ze sie myle?
          • Gość: dana33 Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.adsl.actcom.co.il 05.04.04, 00:00
            nu, masz racje, nie doczytalam co konca..... to tak z pospiechu tym razem, ale
            wogole to mi sie zdarza.... :) ale oczywiscie masz racje. wesolych swiat
            • Gość: Wlodek Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.227.35.129.Dial1.Dallas1.Level3.net 05.04.04, 09:28
              Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, masz racje, nie doczytalam co konca..... to tak z pospiechu tym razem,
              ale
              > wogole to mi sie zdarza.... :) ale oczywiscie masz racje. wesolych swiat

Wzajemnie!

P.S. Czy musisz, Danko za kazdym razem demonstrowac swoje "nu"?:-)
      • Gość: James99@wp.pl Dzieki Wlodku nareszcie ktos to skomentowal IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.04.04, 18:36
    • Gość: _ [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 19:29
    • sunday W Jeninie nie było masakry, 03.04.04, 19:46
      a obóz nie został zniszczony, wbrew twierdzeniu GW.
      Zniszczeniu uległo zaledwie parę procent jego powierzchni.
      • Gość: mniam W Jeninie nie było masakry - to propaganda antyse IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 19:51
        W Jeninie nie było masakry, to tylko palestynska propaganda!!! Nie mozna
        przeciez zrownac z ziemia miasta zamieszkalego przez kilkudziesiat tysiecy
        ludzi w 3 dni! To propaganda antysemicka! Strzezcie sie i nie dajcie sobie prac
        mozgow! Ludzie, myslta!
    • Gość: jasin arafat Re: -------> NIECH ZYJE WOLNA PALESTYNA! <- IP: *.143.171.66.subscriber.vzavenue.net 03.04.04, 19:48
      Tak jest - niech zyje gniazdo mordercow i bandytow!
      • Gość: ludwik NIECH ZYJE WOLNA PALESTYNA! -NA WLASNY KOSZT IP: *.mts.net 04.04.04, 03:31
        Wraz z Jej wielkim przywodcami.Prawdopodobnie i Egipt zacznie wkrotce budowac mur
        oddzielajac sie od niewygodnego sasiada.Solidarnosc tez walczyla o wolnosc, zdobyla wladze i
        obalila wlasny rzad i dalej demonstrujei walczy tylko niewiadomo z kim i o co.
        Tak bedzie z wolna Palestyna,beda sie bic , demonstrowac, ale tym razem miedzy soba.
        ps
        W moim zakladzie bylem jedynym ,ktory nie zdjal znaczka solidarnosci w stanie wojennym.
        Skojarzenia z Palestyna jakos nasunely mi sie same.Nie jestem przeciwko Palestynczykom, ale
        zdaje sobie sprawe, ze majac takich przywodcow, nie sa zdolni do samodzielnego istnienia.
    • Gość: mirmil oby sie spelnilo IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.04.04, 20:19
      a moze nawet za 100 lat beda dobrymi sasiadami? niech juz wroca do tych granic i
      bedzie spokoj.
      • Gość: dana33 Re: oby sie spelnilo IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 21:28
        dotychczas nie odpowiedziales na pytanie, na jakiej podstawie twierdzisz, ze
        jak wrocimy do granic 1967 to bedzie spokoj. bo przed wojna 1967 nie bylo
        okupacji i mimo to nie bylo zadnego spokoju. i jak wiesz, wypowiedzieli nam
        wojne, zamykajac granice tiranska, wyrzucajac wojska onz z granic i ustawiajac
        na naszych wszystkich granicach swoje sily militarne. to o czym ty teraz mowisz?
        • Gość: rsd Dana33 na barana. IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 21:39
          Kolega mial na mysli spokoj jaki panowal na tych ziemiach zanim powstalo
          panstwo zydowskie.

> dotychczas nie odpowiedziales na pytanie, na jakiej podstawie twierdzisz, ze
          > jak wrocimy do granic 1967 to bedzie spokoj. bo przed wojna 1967 nie bylo
          > okupacji i mimo to nie bylo zadnego spokoju. i jak wiesz, wypowiedzieli nam
          > wojne, zamykajac granice tiranska, wyrzucajac wojska onz z granic i
          ustawiajac
          > na naszych wszystkich granicach swoje sily militarne. to o czym ty teraz
          mowisz
          > ?
          • Gość: dana33 Re: Dana33 na barana. IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 21:42
            rsd, zlotko, ja dobrze wiem, o co koledze chodzi, i to nie od dzisiaj.
          • Gość: srd Re: Dana33 na barana. IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 22:09
            Dana, za przeproszeniem cos ci sie porypalo. Napisalas: "ustawiajac na naszych
            wszystkich granicach swoje sily militarne" - a gdzie wojska maja stacjonowac? Z
            tego co widze, twoje stacjonuja na granicy, za nia i przed. Skad to glupie
            stwierdzenie, co? Nieladnie...
            • Gość: dana33 Re: Dana33 na barana. IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 23:04
              wtedy stacjonowaly wojska onz miedzy nami a nimi. wyrzucili onz i zgromadzili
              nie normalne ilosci wojska, ale WSZYSTKIE, farsztejst? plus cala reszta, co wg
              wszelkich miedzynarodowych norm rownalo sie wypowiedzeniu wojny. nasze
              zaatakowanie wyprzedzilo ich o pare godzin. nu, i nie ucza sie, ze przegrywaja
              kazda wojne. intifade tez przegrywaja...
        • Gość: mirmil doprawdy? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.04.04, 22:02
          odpowiedzialem, danus. jak masz slaba pamiec, to popros o powtorzenie i ci
          chetnie powtorze.

ja natomiast czekam z utesknieniem, jak mi odpowiesz na pewne pytanie dotyczace
          oznaczania w izraelu palestynczykow czerwona farba. czy sie doczekam?
          • Gość: dana33 Re: doprawdy? IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 23:06
            juz ci pare roazy zwrocilam uwage, ze nie odpowiadam na zadne twoje posty.
            zero. nada. rien. paszol won, kretaczu i manipulancie.
            • Gość: mirmil znow pokaz hipokryzji ;) IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.04.04, 23:12
              z jednej strony zmyslasz, ze nie odpowiadam na jakies tam twoje pytania, a z
              drugie strony placzliwie deklarujesz, ze na moje posty nie bedziesz odpowiadac.
              :) ale cos mi sie zdaje, ze wlasnie odpowiedzialas i ze wlasciwie to rzucialas
              sie na moj post na tym watku :) bez zaproszenia, naturalnie :))))))))

jaki z tego wniosek?

1. brzydko zarzucac innym cos, co sie robi samemu. (slowo na "h")
              2. odpowiadasz na moje posty.
              3. nie odpowiadasz na proste pytania, ktore sa ci niewygodne, bo ukazuja twoj (i
              izraelski) rasizm.
              4. skoro wiesz na ktore pytanie nie odpowiadasz, do zdajesz sobie sprawe z
              charakteru zagadnien, ktorych one dotycza. i w sumie nie musisz odpowiadac.
              twoja cisza w takich przypadkach jest jeszcze bardziej znaczaca niz jakikolwiek
              kolejny obrazliwy post :)
      • Gość: Maxe Re: oby sie spelnilo IP: *.ppp.telenordia.se 03.04.04, 21:30
        Najbardziej zalosnym episodem jest fakt niezezwolenia przez wyzsze dowodctwo
        IDF-u na wsparcie oddzialow piechoty operujacej w Dzeninie przez
        lotnictwo,obawiano sie bowiem nieprzychylnej reakcji opinii swiatowej wobec
        ewentualnych ofiar wsrod ludnosci cywilnej,ktora moglby taki atak spowodowac.

Facit: 14 mlodych chlopakow padlo ofiarami "zasadzki samobujczej".
        Swiat jeszcze dzis trabi o "niesamowitej masakrze" w Dzenin (padlo 50
        uzbrojonych arabow-palestynskich i 23 zolnierzy izraelskich )
        • Gość: dana33 Re: oby sie spelnilo IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 21:41
          dokladnie!!!! to byl straszny dzien. i nie wiem, czy rodziny tych 14, a byli to
          wszyscy zolnierze rezerwy, z rodzinami, dziecmi, czy wybacza to lotnictwu. oni
          wiedzieli, ze to sie zle dla nich skonczy.....
          • Gość: srd Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 21:53
            Szkoda tylko ze nie zalujesz tak palestynskich cywili rozwalonych przez
            zydowskie rakiety. Rozpaczasz na temat losu izraelskich cywili zabitych w
            zamachu na autobus, 14 okupantow penetrujacych terytoria palestynskie itd.
            Mi przykro jest patrzec kiedy twoi ziomkowie polujac na 'kogos' zabijaja -nastu
            cywili, drugie tyle jest krytycznie ranniac, od reki. I wszystko gra. Cel
            uswieca srodki.
            Oni tez maja rodziny, dzieci, zony. Sa ludzmi tak jak ty. Szkodz tylko ze nigdy
            tego nie dostrzegasz. Zreszta, i tak jestes cieniasz.
            • Gość: Lot Re: oby sie spelnilo IP: *.net.autocom.pl 03.04.04, 22:10
              Jak czytam te wasze posty to przypomina mi sie moja rozmowa z Jahwe. Prosilem
              wtedy o ratunek dla mieszkancow Sodomy ale jak wiecie nie znalazl sie ani jeden
              sprawiedliwy. Wsrod was Zydow znalazla sie jedna Iris, dla ktorej Bog moglby was
              uratowac. Jak ma to zrobic skoro dana 33 (na marginesie powiem, ze to wyjatkowo
              wredna baba) nie uznaje Iris za zydowke.
              • Gość: Iris Re: oby sie spelnilo IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 22:54
                Dziekuje Lot masz racje, Dana nie uznaje mnie za Zydowke, mysli ze jestem
                oszustka. Chce Ci tylko zwrocic uwage, ze to Abraham prosil Jahwe o ocalenie
                SOdomy i Gomory. Poczytajmy Tore razem. JESZCZE raz dziekuje za Twoj mily glos.
                Gdybys byl w Izraelu zaprosila bym cie w najblizszy pomiedzialek na Pesah.
                • Gość: sdr Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 23:01
                  Mmmm... a mnie?
                  • Gość: Iris Re: oby sie spelnilo IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 23:19
                    Ciebie tez bym zaprosila i pokazala nasza goscinnosc.
                    • Gość: sdr Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 23:26
                      Mniam mniam! Troche daleko stad niemniej stokrotne dzieki! :)
                      • Gość: Iris Re: oby sie spelnilo IP: 5.5R* / 212.199.26.* 03.04.04, 23:43
                        Moge przeslac Ci mace.Najlepiej jak przyjedziesz na Pesah do Jeruszalajm.
                        • Gość: sdr Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 23:53
                          Ok! :)))
                          • Gość: roo Atysemita ma apetyt na mace !!! IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 11:59
                            I na dodatek mowi: miam,miam!...Takich przekretow Goebbels by nie wymyslil !!
                            • Gość: roo Przepraszam, mialo byc ' anty....' IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 12:10
                              A te mace to najlepiej popijaj 'woda swiecona'.
                              • Gość: sdr [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 04.04.04, 15:11
                                • Gość: roo [...] IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 16:22
                                  • Gość: sdr [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 04.04.04, 16:28
                • Gość: dana33 Re: oby sie spelnilo IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 23:16
                  iris zlotko, ja nie mysle, ja wiem zes ty oszustka. tory nie czyta sie razem,
                  idiotko.... jezu, nu przestan lac, bo naprawde pograzasz sie....
                  • Gość: Iris Re: oby sie spelnilo IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 23:22
                    Cos mi sie wydaje Dana ze to ty TORY nigdy nie czytasz ja czytam co dzien i
                    zapraszam do tego innych, dziwie sie ze ty sie dziwisz
                    • Gość: sdr Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 23:29
                      Nie przejmuj sie. Dana33 to zdziwaczaly babsztyl patrzacy tylko na koniec
                      wlasnego nosa. Kij jej w nery.
                      • Gość: Iris Re: oby sie spelnilo IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 23:37
                        Dziekuje ze mi wierzysz, to tylko dziwne ze Polak jest po mojej stronie a Ona
                        nie. Ja jej obrazac nie bede i nie przejmuje sie.Jak mi nie wierzy to jej
                        sprawa.Ja wiem jak mowic do chrzescijan zeby mnie rozumieli i npisze tu do
                        polakow w polskiej gazecie. Jesli Dana chce bede pisac po hebrajsku ale teraz
                        dobranoc.
                    • Gość: Iris Re: oby sie spelnilo IP: 5.5R* / *.199.227.74.forward.012.net.il 03.04.04, 23:32
                      Lot wie co to tora i caly dla niego sTARY TESTAMENT.Ty chyba nie.
                      • Gość: Iris Re: oby sie spelnilo IP: 5.5R* / *.179.185.221.forward.012.net.il 03.04.04, 23:55
                        A I JESZCZE JEDNO dANA MNIE NIE LUBI BO JA SZANUJE NASZYCH PALESTYNSKICH
                        SOMSIADOW wiec widzi we mnie obca osobe nie pasujaca do tego kraju.Sama tez na
                        judaizmie sie nie zna.
                        • Gość: sdr Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 04.04.04, 00:06
                          Nie przejmuj sie nia tak. Nie tak dawno okreslila sie 'jakos tam'. Koniec
                          koncem wyszlo ze jest gdzies 'w srodku'. Wyszlo na burdelmame czy cos
                          podobnego. I niech tak pozostanie.
                          Pozdrawiam.

Gość portalu: Iris napisał(a):

> A I JESZCZE JEDNO dANA MNIE NIE LUBI BO JA SZANUJE NASZYCH PALESTYNSKICH
                          > SOMSIADOW wiec widzi we mnie obca osobe nie pasujaca do tego kraju.Sama tez
                          na
                          > judaizmie sie nie zna.
                          • Gość: OSKAR Re: oby sie spelnilo IP: *.cablep.bezeqint.net 04.04.04, 12:16
                            IRIS, MIKA, ZBINIU I CO JESZCZE?...
                      • Gość: Golan Re: dziekuje Ci Iris za prawde ktora glosisz, IP: *.dyn.optonline.net 04.04.04, 03:41
                        otwarcie wyznajesz. Milo to slyszec jak przyjemnie mowisz o Polsce.W imieniu
                        wszystkich czytajacych ten portal jeszcze raz Ci dziekuje.Brawo Iris.Tylko
                        niewielu Zydow ma odwage mowic prawde o Polsce.
                        • Gość: roo [...] IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 07:48
                          • Gość: sdr miales ciezkie dziecinstwo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 04.04.04, 15:16
                            Wyluzuj sie. Wiem ze miales ciezkie dziecinstwo ale to nie powod aby zachowywac
                            sie jak zwierze.
                            • Gość: roo [...] IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 16:00
                      • Gość: dziewice pierdo... Manifestuja,to oni niechca sie wysadzac,niechca te IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.04, 14:18
                    • Gość: Konopielka Re: oby sie spelnilo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.04, 01:56
                      A ja proponuje zebys zamiast czytania wziela zimny prysznic.A Irys jezeli ty jestes zydowka, to ja nie jestem Polakiem tylko murzynem z bagien !!Ua Uaa!!
              • Gość: dana33 Re: oby sie spelnilo IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 23:14
                drogi locie. my, zydzi israelscy, nauczylismy sie liczyc tylko na siebie. ja
                osobiscie, jako wredna baba, pardon, wyjatkowo wredna baba, wogole nie chce
                zeby mnie ktos ratowal. ja mam od tego swoje panstwo i zahal, ci mnie ratuja
                ostatnie 30 lat calkiem niezle. a iris, to juz pisalam, ona taka zydowka, jak
                ja krolowa angielska. a ty co? jeszcze jeden misjoner probujacy nawrocic zydow
                na chrzescijanstwo? ty sie nie wysilaj. jak chcemy, to sie sami nawracamy na co
                chcemy. nawet nie trzeba nas namawiac. ja sie wlasnie nawrocilam na chlebek ze
                smalcem i sola. pycha i do cholery z kaloriami i waga.
                • Gość: sdr Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 23:19
                  "nauczylismy sie liczyc tylko na siebie". To oczywiscie drobna przesada.
                  liczycie na siebie i na wojka zza oceanu. Nie czeba byc skromnym. W koncu kilka
                  miliardow rocznie bezzwrotnej pomocy militarno-wojskowej cos znaczy. Starczy
                  nie tylko na bulke ze smalcm ale i cos jeszcze. Smacznego!

> drogi locie. my, zydzi israelscy, nauczylismy sie liczyc tylko na siebie. ja
                  > osobiscie, jako wredna baba, pardon, wyjatkowo wredna baba, wogole nie chce
                  > zeby mnie ktos ratowal. ja mam od tego swoje panstwo i zahal, ci mnie ratuja
                  > ostatnie 30 lat calkiem niezle. a iris, to juz pisalam, ona taka zydowka, jak
                  > ja krolowa angielska. a ty co? jeszcze jeden misjoner probujacy nawrocic
                  zydow
                  > na chrzescijanstwo? ty sie nie wysilaj. jak chcemy, to sie sami nawracamy na
                  co
                  >
                  > chcemy. nawet nie trzeba nas namawiac. ja sie wlasnie nawrocilam na chlebek
                  ze
                  > smalcem i sola. pycha i do cholery z kaloriami i waga.
                  • Gość: dana33 Re: oby sie spelnilo IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 23:44
                    nu, glupoty piszesz. my za te pozyczki to kupujemy w usa samoloty, i tych
                    pozyczek to az tak duzo nie jest. a oprocz tego, to same pieniadze jak wiesz,
                    nie wystarczaja, trzeba wiedziec, co z nimi zrobic. a przyklad masz u
                    generalissimo" nic nie zrobil z tymi miliardami co dostal, wszystko uklrad. a
                    zobacz u nas, to zobvaczysz piekny, nowoczesny kraj.
                    a za zmacznego dziekuje. bylo smaczne.
                    • Gość: sdr Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 03.04.04, 23:51
                      Przesadzasz. Bylem i widzialem. Kryzys gospodarczy i nedza. Ludzie zaciskaja
                      pozadnie pasa. Nowoczesny kraj? Chyba tak jak wezmie sie pod uwage nowe
                      uzbrojenie. "trzeba wiedziec, co z nimi zrobic"... na pewno, mozna na przyklad
                      wybudowac 1000 km mur. No nie?
                      • Gość: dana33 Re: oby sie spelnilo IP: *.adsl.actcom.co.il 05.04.04, 00:08
                        kryzys gospodarczy mamy oczywiscie, jak wiele krajow dzisiaj. ale nedza? cus
                        nie poczulam. zaciskac pasa? owszem, ciut musimy, ale nie za bardzo. hotele na
                        pesah wykupione, wlasnie w dzisiejszej gazecie napisano, o ile wzrosl popyt na
                        nowe tv, lodowki, samochody. w super przez ostatnie 3 dni trzedba stac w
                        kolejce do kasy ponad pol godziny i kosze sa przepelnione. nu, o nedzy to nie
                        ma mowy u nas. a nasz kraj nie jest nowoczesny? mozliwe, ale nam niezle w
                        naszym zacofaniu. a mur? ha, tu cie boli, co? budowa muru idzie ladnie
                        naprzod...
                        • Gość: sdr Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 05.04.04, 00:48
                          Nie gryzie. Tak tylko jeszcze chcialbym nadmienic abyscie nie zapomnieli
                          polozyc dachu, dobrze?

> kryzys gospodarczy mamy oczywiscie, jak wiele krajow dzisiaj. ale nedza? cus
                          > nie poczulam. zaciskac pasa? owszem, ciut musimy, ale nie za bardzo. hotele
                          na
                          > pesah wykupione, wlasnie w dzisiejszej gazecie napisano, o ile wzrosl popyt
                          na
                          > nowe tv, lodowki, samochody. w super przez ostatnie 3 dni trzedba stac w
                          > kolejce do kasy ponad pol godziny i kosze sa przepelnione. nu, o nedzy to nie
                          > ma mowy u nas. a nasz kraj nie jest nowoczesny? mozliwe, ale nam niezle w
                          > naszym zacofaniu. a mur? ha, tu cie boli, co? budowa muru idzie ladnie
                          > naprzod...
                        • Gość: sdr Re: oby sie spelnilo IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 05.04.04, 00:51
                          A tak wogole to nie mow jak wam dobrze. W 2005(?) wygasa umowa na pomoc
                          gospodarcza dla twojego kraju. Kiedy SAM zobaczy jak sie dobrze dzieje - w
                          kazdym gospodarstwie lodowka + telewizor kolorowy - to przykesi zielony kurek.
                          I co bedzie wtedy, he?

> kryzys gospodarczy mamy oczywiscie, jak wiele krajow dzisiaj. ale nedza? cus
                          > nie poczulam. zaciskac pasa? owszem, ciut musimy, ale nie za bardzo. hotele
                          na
                          > pesah wykupione, wlasnie w dzisiejszej gazecie napisano, o ile wzrosl popyt
                          na
                          > nowe tv, lodowki, samochody. w super przez ostatnie 3 dni trzedba stac w
                          > kolejce do kasy ponad pol godziny i kosze sa przepelnione. nu, o nedzy to nie
                          > ma mowy u nas. a nasz kraj nie jest nowoczesny? mozliwe, ale nam niezle w
                          > naszym zacofaniu. a mur? ha, tu cie boli, co? budowa muru idzie ladnie
                          > naprzod...

• Gość: dana33 Re: oby sie spelnilo IP: *.adsl.actcom.co.il 03.04.04, 23:10
              aha, masz racje, oni tez maja rodziny i dzieci, tez placza i rozpaczaja. ale
              oni nie maja jednej rzeczy, ktora my mamy: nie umieja powiedziec nie, jak im
              sie ci terrorysci wpychaja do mieszkan, rekrutuja dzieciaki do obozow
              treningowych, podminowuja budynki mieszkalne a potem kaza tam kobietom i
              dzieciom zyc, jak skrywaja sie na ulicach wsrod ludnosci cywilnej wiedzac, ze
              albo israelczycy nie uderza, a jesli, to beda straty w ludnosci cywilnej, zo
              oczywiscie odbije sie na opinii swiata w stosunku do israela. nu, ciagle
              jeszcze nie nauczyli sie, ze jak jest u nas postanowienie zabic takiego
              terroryste, to sie go zabije. a ze gina rowniez cywile? co robic? wojna jest
              wojna.
              a co to znaczy cieniasz? bo tym jeszcze nie bylam i interesuje mnie to
              szalenie...
              • Gość: Hitler [...] IP: *.proxy.aol.com 04.04.04, 10:41
            • Gość: Wlodek Re: oby sie spelnilo IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 04.04.04, 10:33
              Gość portalu: srd napisał(a):

> Szkoda tylko ze nie zalujesz tak palestynskich cywili rozwalonych przez
              > zydowskie rakiety. Rozpaczasz na temat losu izraelskich cywili zabitych w
              > zamachu na autobus,...

Czy naprawde ten gosc chce wmawiac ludziom, ze nie ma roznicy miedzy zabitymi
              palestynskimi a ofiarami cywilnymi izraelczykami, ofiarami zamachow
              samobojczych? Izrael nie obiera sobie za cel cywilnych Palestynczykow w
              odroznieniu od terrorystow palestynskich, ktorzy obieraja sobie za cel
              morderstwa cywilow izraelskich, w ktorych gina tez ich bracia: Arabowie
              izraelscy.
      • Gość: OSKAR Re: oby sie spelnilo IP: *.cablep.bezeqint.net 04.04.04, 11:57
        MIRMIL, PYTAJ TO NAODWROT. CO DO GRANIC, CZY DOPRAWDY MYSLISZ, ZE NA TYM MALYM
        SKRAWKU ZIEMI JEST DUZO DO DZIELENIA? ZAPYTAJ RANTISSI CZY ON W OGOLE CHCE COS
        DZIELIC. ON I DZIHAD I... CHCA WSZYSTKO!
    • Gość: grzesiek [...] IP: *.acn.waw.pl 03.04.04, 22:40
      • Gość: maw Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.04.04, 22:44
        Nie wszystkie - niektorzy to pedofile, sadysci i terorysci. Badz precyzyjny.
    • Gość: trzeźwy Re: -------> NIECH ZYJE WOLNA PALESTYNA! <- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:04
      tak jest .araby wrócic do arabji.
    • Gość: ; Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.150.popsite.net 04.04.04, 00:24
    • Gość: HH [...] IP: *.telkab.pl 04.04.04, 00:57
      • Gość: sdr [...] IP: *.150.popsite.net 04.04.04, 01:09
    • Gość: roo A MOZESZ MI WYJASNIC O JAKA TO NIBY WOLNOSC IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 04:46
      ONI WALCZA ?...ONI WALCZA TYLKO PO TO, BY ZABIJAC - TO ICH JEDYNY CEL !!!
      • Gość: shejk Re: A MOZESZ MI WYJASNIC O JAKA TO NIBY WOLNOSC IP: *.phil.east.verizon.net 04.04.04, 06:30
        Po to dostali za darmo te samoloty od USrael zeby miec z nich pozytek.
        W Polsce to nie byli tacy waleczni.
        A mozna zaspiewac tak:oj dana dana swiat by byl lepszy bez szatana.
        Nienawisc nie zna granic.
    • Gość: roo [...] IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 06:53
    • Gość: Wlodek Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 04.04.04, 07:38
      W odpowiedzi gosciowi "M".
      Poniewaz moja odpowiedz nie ukazala sie, podaje ja poraz drugi.
      Gdyby nie te "walki za wolnosc", Palestynczycy juz dawno mogli miec swoj wlasny
      kraj. Z kazda "walka za wolnosc" oddalaja sie coraz bardziej od tej wolnosci.
      Dzieje sie to dlatego, bo oni daza do zaglady Izraela, by miec dla siebie cala
      Palestyne.
      Ciekawy jestem czy "M" tak bardzo kocha Palestynczykow, czy raczej nienawidzi
      Izraelczykow (czytaj - Zydow)
      • Gość: Iris Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: 5.5R* / *.179.1.239.forward.012.net.il 04.04.04, 10:06
        Dzieki Golan dla Ciebie, za Twoj mily glos. Widze, tez ze pojawil sie jakis
        kolejny detektyw anty caly swiat, tylko ze ci wszyscy detektywi sa nie zbyt
        dobrzy i myla mnie nie wiem z kim, to z jakas dziewczyna to z technologiem czy
        kims takim, sama nie wiem co tu sie dzieje.Ale mnie to rozbawilo.Niech sie
        wygadaja jak musza.I w dodatku podaja sie za zydow a mnie nie lubia i nie ufaja
        nie tylko oni mam somsiadow ktorzy tez mi nie ufaja bo glosno mowie, ze moje
        pantwo zle traktuje arbow ale tego ze pietnuje terroryzm to juz nie slysza/chce
        byc sprawiedliwa i tylko tyle,nic wiecej.Pamietam jak moli ludzie cierpieli,
        znam opowiesci szczegolnie od rodzicow wiec chce spokoju dla nas i tez dla
        palestynczykow,czy to zle,na Boga.Jestem dumna ze jestem Zydowka ale czasami
        czuje wielki wstyd za moich ludzi,ide porozmawic z normalnymi Izraelczykami bo
        tu takich niestety chyba nie ma,.trudno.
        Laura laura jestem pewna ze jak wielu siedzialas tu na nielegalnej pracy.Zaczne
        przygotowania do Pesah bo nic tu teraz po mnie.I nie kalecz iwrit.
        • Gość: roo [...] IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 12:30
          • Gość: sdr [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 04.04.04, 15:22
            • Gość: roo A od kiedy ty sie zaliczasz do porzadnych ludzi ?. IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 04.04.04, 15:49
              Dlaczego zaczales mnie atakowac ,cymbale?!
        • Gość: Heinz Iris -kompromitujaca interpretacja,daj se spokuj IP: *.telia.com 04.04.04, 13:52
        • Gość: OSKAR Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.cablep.bezeqint.net 04.04.04, 17:31
          IRIS, WCZORAJ MIKA, JUTRO..., SKACZE Z RADOSCI JAK KTOS JEJ WIERZY. JESZCZE W
          ZESZLYM TYGODNIU POWIEDZIALA "OWSZEM, ODWIEDZILAM IZRAEL, ALE TAM NIE MIESZKAM".
          DZISIAJ TU MIESZKA I JEST ZYDOWKA... CZEKAJCIE NA NOWE NIESPODZIANKI...
        • Gość: dana33 Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.adsl.actcom.co.il 05.04.04, 00:11
          iris, zlotko, laura nic nie kaleczy iwrit.
          natomiast mysle, ze ty bawisz sie swietnie: mimo ze napisalam, ze ty nie iris,
          to niektorzy w to wierza, a tobie w smiech.... masz racje, jak juz udalo ci
          sie nabic kogos w butelke, to znaczy, ze dobrze bujalas....
      • Gość: racja wladek!!! Dlatego szatana Arafata musza poslac do piekiel IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.04, 15:52
        • Gość: Baal Re: Dlatego szatana Arafata musza poslac do pieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 22:07
          Kasztanię na takie forum...nie polskie problemy..
    • Gość: mirmil Re: ZNOW POKAZ TOTALITARNEJ MENTALNOSCI IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.04.04, 12:35
      no w koncu mi sie uda :=)

to juz nie pierwszy przypadek na tym forum, jak danka odmawia komus prawa do
      bycia zydem, bo nie prezentuje jej pogladow (dodajmy, ze skrajnych).

wielu forumowiczow pamieta pewnie doskonale odbieranie przez komune polskich
      paszportow naszym emigrantom z II wojny i wyrzucanie zydow z ich polskiej
      ojczyzny. tym ludziom tez odmawiano prawa do bycia polakiem, bo nie mieli
      prawomyslnych pogladow. teraz tradycje te kontynuuje nasza kolezanka. WSTYD!
      • Gość: sdr [...] IP: *.tnt9.nyc9.da.uu.net 05.04.04, 00:54
        • Gość: roo A ty nie dajesz za wygrana, znowu ... IP: *.29.221.203.acc11-dryb-mel.comindico.com.au 05.04.04, 05:09
          dajesz kolejny przyklad swojego ' czlowieczenstwa'.
      • Gość: roo Niech kazdy bedzie tym,kim jest i nie prowokuje .. IP: *.29.221.203.acc11-dryb-mel.comindico.com.au 05.04.04, 05:05
        innych.Broniac oszustow i falszerzy, sam stajesz sie czlowiekiem niegodnym
        zaufania.Dlaczego to robisz ?...Czy zabawa w oblude i falsz sprawia ci taka
        przyjemnosc? ...Dziwny czlowiek z ciebie.
    • Gość: PP Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.157.11.145.Dial1.Boston1.Level3.net 05.04.04, 00:17
      Ales Ty sie M narazil.Jak mozesz watpic,ze ziemia ta nalezy do
      wybranych,viktimow of ze holocast i jest nadana im przez agronoma YHWH.
      • Gość: Wlodek Re: Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: *.227.35.129.Dial1.Dallas1.Level3.net 05.04.04, 10:40
        Na zakonczenie tej dyskusji pragne wyrazic swoje zdiwienie na protesty
        terrorystow z powodu zabojstwa Jassina.
        Jestem pewny, ze gdyby Jassin mogl teraz przemowic, wyrazilby wdziecznosc
        wojsku izraelskiemu za to, ze pomoglo mu stac sie meczennikiem. Przeciez to
        jest marzeniem kazdego fanatyka palestynskiego, a szczegolnie ich mlodziezy.
        Nie moga sie doczekac chwili, kiedy wysadza sie w powietrze wraz z cywilnymi
        Izraeczykami (napewno Iris, ktorej nie zycze tego, nie beda oszczedzac), aby
        sie dostac do nieba, gdzie czekaja na nich 72 (nie mniej, nie wiecej) dziewice.
        • Gość: Iris Manifestacja Palestyńczyków w Dżeninie IP: 5.5R* / *.179.187.204.forward.012.net.il 06.04.04, 18:30
          Ja zawsze staralam sie byc sprawiedliwa, szacunku do wszystkich nauczyli mnie
          rodzice i ja nauczylam moje dzieci a mam ich 7 i moje maluskie wnuki tez naucze
          i te ktore jeszcze bede miec.Rzadow w moim panstwie nie popieram to nawet jak
          kilka lat mieszkamal w Polsce za komunizmu to mi lepiej bylo bo mnie nikt nie
          atakowal ani mojej rodziny no moze nie az tak jak tu.Ludzie MUSICIE WIEDZIEC ZE
          JESLI ZYD MA INNE OPINIE OD WIEKSZOSCI LUB PRZYBYL Z INNEGO PANSTWA NIE JEST
          DOBRZE PRZYJETY PRZEZ RESZTE ZWLASZCZA PRZEZ ODLAM ORTODOKSYJNYCH.jest trudno
          sie tu zazymilowac.Wy wszysty detektywi,ktorzy sie tu bawicie w polwanie na
          czarownice jestescie smiechu warci.To Dana i jej podobni nie sa Zydami bo co To
          Za ZYD nie znajacy sie na judzizmie.I ona uzywa komputer w shabas.ja Treaz caly
          tydzien Swietuje pesah i rowniez wielka noc ze znajomymi z tad i z Polski i
          moze zaprosze wiecej osob do kozystania z internetu i do dodania swoich opinii.
          • Gość: ZAINTERESOWANY(A) POZDRAWIAM WSZYSTKICH UZYTKOWNIKOW. IP: 5.5R* / 212.199.26.* 06.04.04, 20:28
            WITAM SERDECZNIE I INFORMUJE ZANIM KTOS ROWNIEZ DO MNIE BEDZIE CHCIAL SIE
            DOCZEPIC, ZE IRIS TO MOJA CIOTKA U KTOREJ OBECNIEJ JESTEM I RAZEM SWIETUJEMY
            PASCHE, NA CO DZIEN MIESZKAM W POLSCE I JAKOS SPECJALNIE Z TEGO POWODU NIE
            NARZEKAM.
            OD 2 MIESIECY SLEDZE WSZYSTKO TO CO SIE TUTAJ DZIEJE, JAK I ROWNIEZ NA INNYCH
            STRONACH INTERNETOWYCH, CZYTAJAC INFORMACJE I OPINIE NT KONFLIKTOW CALEGO
            BLISKIEGO WSCHODU. SZCZEGOLNIE ZAINTERESOWAL MNIE TA STRONA ZE WZGLEDU NA
            WIELOSC CIEKAWYCH OPINII JAK I ROWNIEZ PROSTACKICH WYPOCIN. ZBIERAM INFORMACJE
            DO PRACY MAGISTERSKIEJ NIE JEST WAZNE Z CZEGO (COS W STYLU SOCJOLOGII) A , ZE
            TERAZ MAM DZIEKANKE, MAM WIEC WIECEJ CZASU NA ZEBRANIE MATERIALOW DO MOJEJ
            PRACY I PRZEDSTAWIENIE ROWNIEZ TYCHZE MATERIALOW I PANSTWA OPINII NA
            CWICZENIACH ALE TO DOPIERO W PAZDZIERNIKU. BEDZIE CO ROBIC A PROFESOROWIE
            WYMAGAJACY.
            SLEDZENIE INTERNETU JEST CIEKAWSZE OD SAMEGO CZYTANIA GAZET BO MOZNA TU SPOTKAC
            NAJROZMAITSZE SPOSOBY MYSLENIA I WYRAZANIA SWOICH PRZEKONAN. JAK JUZ WSPOMNIALEM
            (AM)OD PRYMITYWOW DO INTELIGENCJI. TROSZKE PROWOKACJI TEZ TU SIE PRZYDAJE, ZEBY
            NAPEDZIC DYSKUSJE ALE CO NIEKTORZY TUTAJ WYRABIAJA HO, HO... I W DODATKU SA
            PRZEKONANI DO SWYCH SLUSZNOSCI NO COZ KAZDY MA PRAWO DO WLASNYCH PRZEKONAN-
            DEMOKRACJA. POJAWILI SIE TEZ TU TACY, KTORZY JAK TO MOJA CIOCIA SLUSZNIE
            ZAUWAZYLA LUBIA BAWIC SIE W DETEKTYWOW ALE LEPIEJ NIECH ZMIENIA FACH BO GDYBY
            RZECZYWISCIE ZAJMOWALI SIE TA PRACA JAKO ZAROBKOWA NIESTARCZYLO BY IM NA CHLEB.
            COS MI SIE WYDAJE ALBO MOZE RACZEJ CUS JAKBY TO POWIEDZIALA NIJAKA DANA-APROPOS
            SKAD TY SIE WYWODZISZ, MOZE TY SLAZACZKA, W MOJEJ GWARZE TAKICH SLOW NIE MAMY.
            SPYTAM CIOTKE BO HEBRAJSKI ZNAM NIE PERFEKCYJNIE ALE "CUS" MI SIE WYDAJE, ZE TO
            IWRIT TEZ NIE JEST HA, HA.NO A MOZE "NU" MYSLALEM(AM), ZE TA DANA JEST CALKIEM
            NIEZLA ALE PO DLUZSZYM ANALIZOWANIU JEJ OSOBY (ZAROWNO Z PSYCHOLOGICZNEGO
            PUNKTU WIDZENIA) MUSZE Z PRZYKROSCIA STWIERDZIC, ZE JEDNAK JEST INACZEJ. JEST
            TO CHODZACA CYNICZNA HIPOKRYTKA, NU MOZE NIE ZAWSZE ALE CZESTO OBJAWIA SWE
            OBLICZE. JEST WIECEJ ZNACZNIE CIEKAWSZYCH EGZEMPLARZY - LUDZIE DZIEKI ZA
            MATERIALY DO MOICH PRAC. WARTO TU ZAZNACZYC, ZE SZCZEGOLNA ANTYPATIA DARZE ROO
            I JARKA NUDZIASZA- JAK TO ON SIE OKRESLA I KILKU INNYCH.
            OPROCZ MOJEGO KIERUNKU LUBIE TAKZE STUDIOWAC RELIGIOZNASTWO TAK OGOLNIE BO ZNAM
            ROZNYCH LUDZI I LUBIE WIEDZIEC JAKIE SA ICH PRZEKONANIA RELIGIJNE I W CO
            WIERZA. PRAWDA JEST TO, ZE WIEKSZOSC TUTAJ NIE MA ZIELONEGO POJECIA O ISLAMIE I
            UWAZA TA RELIGIE NIEMALZE ZA ZBRODNICZA.
            OSOBISCIE JESTEM NIEBARDZO RELIGIJNYM (A) WYZNAWCA(WYZNAWCZYNIA) JUDAIZMU I
            WCIAZ MYSLE O PRZEJSCIU NA KATOLICYZM BO PO DLUZSZEJ ANALIZIE CALA BIBLIA ST I
            NT UKLADA MI SIE W JEDNA CALOSC JAK PUZLE CZY INNA UKLADANKA. A
            CO MAM DO POWIEDZENIA NT IZRAELSKO-PALESTYNSKI, KAZDA ZE STRON MA SWOJE RACJE I
            NIE ZAWSZE CZYSTO "GRA".POZDRAWIAM RAZ JESZCZE I DZIEKI ZA WSPOLPRACE, TODA,
            SZUKRAN.
            • Gość: dana33 do zainteresowanej/nego i jej/jego cioci iris IP: *.adsl.actcom.co.il 06.04.04, 21:36
              nu, alescie mnie ubawili. wyobrazam sobie, ze sie sami tez niezle bawicie.
              chyba jest wam jasne, ze nie biore ani jednego waszego slowa na serio i
              wszystko, od poczatku do konca, co pisaliscie, to zwykla bujda na resorach, ale
              jak dlugo nie jest obrazliwe dla nikogo i sprawia, ze sie dobrze bawicie, to
              jest juz git.
              a detektyw to ja jestem niezly. z racji mojej pracy w mosadowskiej agencji.
              co mnie natomiast oburzylo doglebnie, to nazwanie mnie edgzemplarzem. to sobie
              absolutnie wypraszam. stara sjonistyczna kurwa pasuje duzo lepiej do mnie, na
              exemplarz nie zgadzam sie stanowczo. wesolych, naprawde wesolych swiat... :)
              • Gość: ZAINTERESOWANY(A) Re: do zainteresowanej/nego i jej/jego cioci iris IP: 5.5R* / *.179.187.204.forward.012.net.il 06.04.04, 21:51
                JEDNAK "EGZEMPLARZ" JEST LEPSZYM SLOWEM NIZ ...
                MYSLALEM(AM), ZE MOSAD DZIALA LEPIEJ ALE TO NIE DO KONCA PRAWDA. A W TEN TWOJ
                FACH TO JA W OGOLE NIE WIERZE.
                MY SOBIE TU WCALE Z CIOCIUNIA NIE ROBIMY ZABAWY TEGO NIE POWIEDZIALEM(AM).
                POWIEM TYLKO TYLE, ZE MOZE KORZYSTA Z TEGO AKURAT KOMPUTERKA WIECEJ NIZ JEDNA
                OSOBA.
                LUBIE BADAC REAKCJE LUDZI BO TO TAKIE MOJE "ZBOCZENIE" ZAWODOWE. JESTEM
                CZLOWIEKIEM POSZUKUJACYM I LUBIACYM ZDOBYWAC NOWA WIEDZE A NAJBARDZIEJ WCHODZIC
                W LUDZKA PSYCHIKE WIEC MOZE TAK JAK MOI RODZICE POWINIENEM (POWINNAM)ZOSTAC
                PSYCHIATRA? TO PYTANIE RETORYCZNE. JESZCZE RAZ DZIEKI ZA POMOC PRZY MOICH
                NAUKOWYCH ANALIZACH. ROWNIEZ WESOLYCH SWIAT, DLA WSZYSTKICH.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka