marco_polo_1 05.12.10, 12:11 Problemy Karoliny W.: www.sport.pl/tenis/1,64987,8768013,Tenis__Gdyby_Wozniacki_nazywala_sie_Larsen.html sa typowe dla polskich emigrantow. Czyz nie lepiej jednak pozostac soba? PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Re: Trudna doga do uznania 05.12.10, 12:35 Trudna doga. O co cie chodzi? Jak o psa w jezyku angielskim,to bardzo dziwna konstrukcja stylistyczna zdania,ale mozno wybaczyc,poniewaz angielski nie musisz znac.Ale ja dotyczy DROGI ,w jezyku polskim,to o zadnym wybaczeniu nie moze byc mowy,poniewaz nie znac ojczystego jezyka to hanba.A jak chodzi tylko o opuszczeniu jednej literki,to swiadczy o tym,ze ty potrafisz tylko pisac,ale czytac juz nie lubisz (ja na to wiele razy zwracalem uwage).Jak w krociutkim tytule ty nie potrafiles zauwazyc brak literki,to co mozno myslec o duzych powaznych tekstach? Odpowiedz Link Zgłoś
marco_polo_1 Trudna droga do porozumienia 05.12.10, 12:40 z Rosjaninem. Jak trafi na normalnego Polaka, to szuka jak narzucic mu swoje poglady ciosami ponizej pasa. Honoru nie masz czy ci argumentow brakuje? PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Trudna droga do porozumienia 05.12.10, 13:27 P_F,czyli zwrocenie cie uwagi na popewniony przez ciebie blad,to rownoznaczne z narzucaniem cie woli? p.s. Widze ,ze lubisz wycierac sobie gebe slowem -HONOR- na kazdym kroku,to dosc zle swiadczy o tobie,a napewno o tym ze dla ciebie to slowo -tylko pusty dzwiek. Zreszta tak samo ,jak i ty. Ty nawet nie potrafisz zrozumiec,dosc jasnego przekazu,ktory ja zawieram w tym,co pisze do ciebia. Widac musze pisac jasniej,jak do czlowieka o nizszym poziomie intelektualnym,niz ten ktory ja w tobi zalozylem. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Dzentelmen 05.12.10, 13:36 nie zwraca uwagi innym na ich bledy. Dzentelmen koncentruje sie na tekscie niesionym przez post. Pisze ci o dzentach, gdyz zyjesz podobno w UK. Przypatrz sie im by cos o poczuciu honoru sie dowiedziec. PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 P_f lubi nieprawdę 05.12.10, 14:24 polski_francuz napisał: > nie zwraca uwagi innym na ich bledy. Ha, ha, ha: forum.gazeta.pl/forum/w,50,119477644,119481092,Re_unia_niemiecko_rosyjska_antyNATO.html Tak więc zwracasz, zwracasz. Tyle, że poprawiając zamieniesz cudze błędy na własne: forum.gazeta.pl/forum/w,50,119477644,119481667,Uczyl_Marcin_Marcina.html Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz P_F lubi rzeczowa dyskusje 05.12.10, 14:55 a co sadzisz o mym pytanio-stwierdzeniu, ze lepiej zostac soba? Chociaz kobietom moze latwiej moga zmieniac nazwisko zamazidac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Dzentelmen 05.12.10, 15:10 P_F,Anglicy NIGDY nie przepuszcza okazje,zeby innemu nie wytknac bledow i to niema nic z HONOREM. Co dotyczy zagadnienia watku,to jest na tyle beznadziejny,ze az dziwnie,ze tak swiatly czlowiek,jak ty, na cos takiego zwrociles uwage.A wiesz czemu? Czy cos cie mowia takie "zachodnie nazwiska" - Szarapowa,Dementiewa,Kurnikowa,Safina,zreszta mozno dosc wielu tak typowo "zachodnich "nazwisk przytoczyc,zeby wskazac ,ze autor artykula "mial racje" ,co do waznosci pochodzenia sportowca. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Z głupiego artykułu powstał głupi wątek 05.12.10, 15:17 Albo tacy bracia Kliczko, Schewczenko oraz pół niemieckiej reperezentacji piłkarskiej. Jeszcze trochę, a jakiś dziennikarzyna "udowodni", że M. Klose zarabia więcje na reklamach, bo ma niemieckie nazwisko a Ł. Podolski nie. Artykuł jest głupawy, no i p_f się go uczepił i zrobił z tego "poważny" wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Dzentelmen przy stole 05.12.10, 15:30 Kulture jedzenia dzent zna. Na przyklad to, ze jak sie ma przy talerzu caly szereg nozy, widelcow i lyzeczek i niekazdy wie czy zaczac brac te narzedzia przy kolejnych daniach od zewnatrz czy od wewnatrz. Gdzies czytalem, ze jakis nieuczony byl na dworze Krolowej i zaczal od uzywania narzedzi na zewnatrz (nieprawidlowo). I Krolowa, jakby nigdy nic, postapila jak ten nieuk. By go nieobrazic. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Poprawka 05.12.10, 15:40 prawidlowo jest zaczac od zewnatrz. Décidement, popelniam blad za bledem. Interpretuje to jako silny sygnal bym odszedl od kompa. Odchodze wiec bo z takimi sygnalami lepiej nie dyskutowac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Dzentelmen kretacz. 05.12.10, 15:53 P_F,co ma jedno do drugiego? Ja cie zwrocilem uwage nie na to,ze popeniles blad ortograficzny,czy stylistyczny,a przedewszystkim na to,ze nie myslisz,jak piszesz.Rozumiem,jak piszac dlugi tekst,czlowiek opusci litery,przestawi litery,ale W KROTKIM TYTULE to jest nie wybaczalne,to swiadczy o tym,ze czlowiek pisze szybciej,niz mysli.rzeciez jak by po napisaniu,chwile zostanowil sie,popatrzel co napisales,napewno by zauwazyl brak literki w tytule,ale ty ,jak nie trudno zauwazyc, nie zostanowiasz sie nad tym ,co piszesz. Zachowanie krolow-zostaw krolam.Oni tylko tym i zajmuja sie,ze zachowuja sie godnie,my nie mamy tyle czasu,poniewaz musimy ciezko pracowac na forum,zeby przezyc,a w wolnych chwilach od forum,chodzic jeszcze do innej pracy,to kiedy mamy czas na zachowanie po krolewsku? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bronię p_fcia, ale jaja! 05.12.10, 16:38 igor_uk napisał: >Rozumiem,jak piszac dlugi tekst,czlowiek opusci litery,przestawi litery, Odetchnęłam z ulgą, że wyrażasz zrozumienie, bo niestety często mi się zdarza przestawiać litery lub którąś z nich "połknąć". > e W KROTKIM TYTULE to jest nie wybaczalne,to swiadczy o tym,ze czlowiek pisze s > zybciej,niz mysli.rzeciez jak by po napisaniu,chwile zostanowil sie,popatrzel c > o napisales,napewno by zauwazyl brak literki w tytule,ale ty ,jak nie trudno za > uwazyc, nie zostanowiasz sie nad tym ,co piszesz. Chyba muszę wziąć p_f w obronę. Igor połknięcie litery naprawdę nie jest sensu stricte błędem, w szkole nnauczycielka nie zaniżyłaby za to oceny, bo to zwykłe przeoczenie. I czasem rzeczywiście tak jest, że się kliknie na "wyślij" zanim się tekst przeczyta. Posanie w komputerze rządzi się zupełnie innymi prawami niż pisanie piórem/długopisem na papierze. W komputerze komunikacja jest interaktywna, natychmiastowa - stąd błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bronię p_fcia, ale jaja! 05.12.10, 16:39 Czym innym są błędy gramatyczne czy ortograficzne, tych nie bronię, bo wynikają jednoznacznie z niewiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Bronię p_fcia, ale jaja! 05.12.10, 16:49 Ewa i to ja lubie,bez wzgledu na sympatii wyrazasz wlasne zdanie,a nie tak jak w kolku wzajemnej adoracji P_F,mara i przyjaciel. co dotyczy samego sensu twojej wypowiedzi,to pozwol mnie nie zgodzic sie.a wiesz czemu? poniewaz to byla nie odpowiedz na czyjs post,a tylko przemyslane zalozenie watku ,z nadaniem tytulu.I w tym momencie czlowiek nie jest w sytuacji,kiedy chce szybko odpowiedziec na czyjs wpis,bo wtedy mozno popewnic wiele bledow,jak ortgraficznych,tak i stylistycznych.Riposta rzadzi sie swoimi prawami. Droga Ewa ,czy to co ja napisalem, cos zmienia? P.S . Ja sam popewniam strasznie duzo bledow i mozesz sobie wyobrazic,ze za kazdym razem,przed tym jak wcisnac "wyslij" ,ja wszystko sprawdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bronię p_fcia, ale jaja! 05.12.10, 17:26 igor_uk napisał: > Ewa i to ja lubie,bez wzgledu na sympatii wyrazasz wlasne zdanie,a nie tak jak > w kolku wzajemnej adoracji P_F,mara i przyjaciel. Miło, że to doceniasz. > co dotyczy samego sensu twojej wypowiedzi,to pozwol mnie nie zgodzic sie.a wie > sz czemu? > poniewaz to byla nie odpowiedz na czyjs post,a tylko przemyslane zalozenie wat > ku ,z nadaniem tytulu.I w tym momencie czlowiek nie jest w sytuacji,kiedy chce > szybko odpowiedziec na czyjs wpis,bo wtedy mozno popewnic wiele bledow,jak ortg > raficznych,tak i stylistycznych.Riposta rzadzi sie swoimi prawami. Igor, naprawdę nie jest tak. i mnie zdarzyło się połknąć literę przy zakładaniu wątku. Po prostu miałam coś innego do roboty, szybko przełączyłam się na GW, by puścić wątek i rozpocząć dyskusję, no i natychmiast wróciłam do swojej pracy. Później znów weszłam na forum patrzę... i brak litery jak BYK. > Droga Ewa ,czy to co ja napisalem, cos zmienia? ? > P.S . Ja sam popewniam strasznie duzo bledow i mozesz sobie wyobrazic,ze za ka > zdym razem,przed tym jak wcisnac "wyslij" ,ja wszystko sprawdzam. Igor, Ty jesteś , że tak powiem poza konkursem. Jak na obcokrajowca piszesz doskonale i żadne błędy Cię nie dyskwalifikują, nawet jeśli zdarzy Ci się czasem je zrobić. Dobry jesteś, naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ale wazeliniarz! 06.12.10, 00:52 "Ewa i to ja lubie,bez wzgledu na sympatii wyrazasz wlasne zdanie" I pomyslec, ze Dostojewski wlasnie Polakom przypisywal zdolnosci bajerowania kobit... PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ale wazeliniarz! 06.12.10, 01:26 polski_francuz napisał: > "Ewa i to ja lubie,bez wzgledu na sympatii wyrazasz wlasne zdanie" > > I pomyslec, ze Dostojewski wlasnie Polakom przypisywal zdolnosci bajerowania kobit... To nie ma NIC wspólnego z wazeliną. Myślę, że Igor docenia to, że nie zależnie od wszystkiego bronię własnych poglądów/ocen - więc czasem zdarza mi się nawet i przy okazji bronić ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trudna doga do uznania 05.12.10, 14:55 te polskie nazwiska powstrzymują ludzi przed osiągnięciem sukcesu. ach gdyby navratilova miała nazwisko larsen. już zaniedługo Deng Tsu Zhing zamarzy o nazwisku Larsen. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Martina a Karolina 05.12.10, 14:59 Martina nie byla taka ladna jak Karolina. Za styl gry wole jednak Martine, bo te wojowniczki i wojowniczki z glebi kortu (attaquants du fond du court) robia tenis nudnym. PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Martina a Karolina 05.12.10, 15:19 Chcesz powiedzieć, że brzydsze tenisistki zarabiają na reklamach więcej niż ładne??? Oj, p_f, p_f, co ty właściwie chcesz powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Niedzielna msza 05.12.10, 15:24 Jak mi sie zdarzy na msze pojsc i wysluchac interpretacji ksiedza jakichs slow Ewangelii, meczy mnie chec by wstac i powiedzic: "Sza, to nie o to Najwyzszemu chodzilo":) Innymi slowy, Twoja interpretacja swiadczy o Tobie. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Niedzielna msza 05.12.10, 15:30 To nie jest moja interperetacja, to są twoje słowa. Sugerowałeś felusiakowi, że Martina była w lepszej sytuacji, bo nie była taka ładna jak Karolina. Ja niczego nie interpretowałam a tylko zapytałam, o co ci właściwie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ewa, my dear 05.12.10, 15:32 czy ja Ci zwracam uwage, ze sie wpisujesz na niedobrym watku? Nigdy w zyciu! Pozdro i see you later. PF Odpowiedz Link Zgłoś
nihil-istka Cenie moje polskie nazwisko 05.12.10, 15:52 Cenie moje polskie nazwisko i nie zamienilbym go za zadne pieniadze. No ale czego inni judasze nie zrobia dla 40-tu srebrnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Cenie moje polskie nazwisko 06.12.10, 00:54 Ja tez. Ostatnio zaczelem moje uzywac nawet eu zamiast l. A co, niech wiedza! PF Odpowiedz Link Zgłoś