Dodaj do ulubionych

Łukaszenko poszedł do Canossy

10.12.10, 20:07
Zupełnie przemilczane przez polskie mass-media jest "nawrócenie" się Łukaszenki na Putino-Miedwiedyzm. A to przecież dosyć ważne wydarzenie, bo chyba przekreśla nasze nadzieje i spekulacje na "demokratyzację" Białorusi à la polonaise.

Wczoraj Luka odbył pokutną wyprawę do Canossy (Moskwy), by pokajać się przed Kremlem i chyba zostały mu wybaczone grzechy nieposłuszeństwa, ale w zamian podpisał wszystkie kwity na współpracę. Bidula odczuł, gdzie są konfitury, a uśmiechy ze strony Brukseli połączone z mentorstwem Sikorskiego nie dawały wielkiej nadziei.

www.vesti.ru/doc.html?id=412854
Rekomenduję kliknąć na "video", bo zbolała mina Łukaszki i "przejęzyczenie" (monstra) warte są tego.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Lubat,nie masz racji. 10.12.10, 20:13

To nie jest prawda,ze polskie mass-media ten temat przemilczali, ale potrafili pokazac to calkiem w innym swietle,jako porazke Rosji-
      "Spór naftowy z Rosją. 1:0 dla Białorusi"
      • walter622 Witaj Igor_uk 10.12.10, 22:09
        igor_uk napisał:
        > ale potrafili pokazac to calkiem w innym swietle,

Każdą porażkę można ufryzować w wielki sukces:
        Swego czasu komentator sportowy z TV : "Nasz zawodnik, bardzo się starał i zajął świetne
        10 miejsce - jest w gronie niewątpliwych zwycięzców! Jaka wola walki, jaka postawa!!!" (nie trzeba dodawać, że w konkurencji uczestniczyło 10 zawodników).

Tak przy okazji:
        - wysłałem do Ciebie e-mail
        - na twoim "imperialnym" wątku buszuje w trupa zalany borrat . Tak więc chyba będzie 200
        wpisów ( choć po skasowaniu 15 wpisów "faceta z listkiem" na to się nie zanosiło).

• igor_uk Witam cie walter! 10.12.10, 22:18

Nie wiem,moze to co cie zaraz napisze,bedzie dla ciebia,jako Polaka,nie zbyt milym,ale wy polace lubicie "moralnie" zwyciezac,a w taki sposob kazda porazke przerobiacie na moralne zwyciestwo.tym razem "zwyciezyl" Lukaszenko.
          Mail dostalem,juz wczorakj-wiele mnie wyjasnilo-takich zwiazkow z Rosja nie przypuszczalem.
          Twoja "walke" z borrka,pilnie obserwuje,ale nie wtracam sie,poniewaz zmienil by wasza "intelektualna" dyskusje,w zwykla pyskowke,zby dostosowac sie do wiedzy borrki - nie mam twojego zrozumienia dla sllabostek ludzkich. a ja troche z P_F pobazaril - co poskutkowalo prosba,zeby trzymal sie od jego watkow z daleko.
          Dopiero po tym jak ty napisales,zauwazylem,ze admin wykasowal watki pochujsta-szkoda,on jedyny wyzal mnie od kacapa,o co zabiegalem otwierajac watek.
          • walter622 Re: Witam 10.12.10, 22:37
            igor_uk napisał:
            > "zwyciężył" Lukaszenko.
            Po prostu szczęściarz. I po co na Białorusi robić wybory ?

> Twoja "walke" z borrka
            Jaka "walka" - ja tylko jego przekonywałem, że jak się uchlał to powinien iść do łóżka a nie siadać za kompa. Jego rozgryzłem - ten chochoł zawsze nadaje w piątek późnym wieczorem (czasu kijowskiego). Widocznie po pracy (początek weekendu), jak to chochły mają w zwyczaju, ubzdryngolona się w trupa i wypisuje kompletne bzdury na tym forum.

> a ja trochę z P_F pobazaril
            Widziałem. Ten jego tekst o Hindusach kompletnie nieelegancki. Mam kilku znajomych Hindusów - całkiem sympatycznych ludzi. Przykra sprawa, że takie dno wyłazi z P_F.
            I poruszany temat i jego zachowanie wskazuje, że w każdym narodzie znajdzie się jakieś szuje.
            • igor_uk Re: Witam 10.12.10, 22:44
              walter622 napisał: Przykra sprawa, że takie dno wyłazi z P_F.

a dla mnie ta sprawa nie jest przykra (mnie chodzi o dno P_F),mnie on odrazu takim wlasnie i wydal sie. Dla tego o zadnej przykrosci nie ma mowy.
              • eva15 Re: Witam 10.12.10, 23:07
                O czym gadacie, jaki tekst?. Proszę o linka.
                • igor_uk Re: Witam 10.12.10, 23:12
                  A o TYM
                  • eva15 P_f robi się żenujący 10.12.10, 23:25
                    chyba się uparł, żeby się ośmieszać.
      • lubat Re: Lubat,nie masz racji. 10.12.10, 22:12
        Jeden tvn wiosny nie czyni, już pomijając to, że to plotkarska telewizja wykształciuchów.

Nie słyszałem o tym ani słowa w tv i radio publicznym (za przeproszeniem), które decydują o opinii społecznej.
        W GW też informacja podana półgębkiem (w części biznesowej), bez jakiegoś zaznaczenia, że to była wizyta po ostrej wymianie ciosów.
        • igor_uk Re: Lubat,nie masz racji. 10.12.10, 22:35
          Bo widzisz li,lubat, po "a" trzeba powiedziec i "b". Trudno mowic o tym co wydarzylo sie w Moskwie,nie wspominajc o tym,ze Bailorus podpisala wszystkie dokumenty i od Nowego Roku 2012 roku nareszcie powstanie "Единoе Экoнoмичеcкoе Прocтрaнcтвo".
    • eva15 Łukaszenko dobrze widzi monstra 10.12.10, 23:01
      lubat napisał:

> Zupełnie przemilczane przez polskie mass-media jest "nawrócenie" się Łukaszenki
      > na Putino-Miedwiedyzm. A to przecież dosyć ważne wydarzenie, bo chyba przekreś
      > la nasze nadzieje i spekulacje na "demokratyzację" Białorusi à la polonaise.

Wygląda na to, że potężna Polska nie miała nic Łuce do zaproponowania. No, może oprócz sławnego Partnerstwa Wschodniego, które od 2 lat najładniej wygląda na papierze.

> Bidula odczuł, gdzie są konfitury, a uśmiechy ze strony Brukseli połączone z mentorstwem >Sikorskiego nie dawały wielkiej nadziei.

A jakże, dawały nadzieję, ale tylko na "demokratyzację". Ale Łukaszenka - stary komunistyczny kołchoźnik- ma widać dosyć ideologii w zamian za grabież.

> Rekomenduję kliknąć na "video", bo zbolała mina Łukaszki i "przejęzyczenie" (monstra) warte są tego.

Obejrzałam. Łukaszenka wcale się nie przejęzyczył, co zresztą natychmiast podkreślił (tłumacząc, że to w pozytywnym sensie) . On tak ma, podobnie wypowiedział się ca 2 lata temu w Brukseli, gdy stwierdził, że Białoruś z jednej strony ma monstrum rosyjskie a z drugiej unijne.
      Z jego punktu widzenia taka analiza wcale nie jest błędem, a już napewno nie przejęzyczeniem.
    • jk2007 nie chce byc zlosliwy 10.12.10, 23:50
      Пoльcкий президент oбcyдит c Бaрaкoм Обaмoй «белoрyccкий вoпрoc», пишет гaзетa Polska. «К декaбрьcким вызoвaм для пoльcкoй диплoмaтии нaдo тaкже зaчеcть президентcкие выбoры в Белaрycи и пoпыткy геoпoлитичеcкoй переoриентaции этoй cтрaны.
      ru.delfi.lt/abroad/belorussia/komorovskij-obsudit-s-obamoj-belorusskij-vopros.d?id=39021425&rsslink=true
      • igor_uk Fajnie to wyglada. 10.12.10, 23:53

Polski Prezydent bedzie omowiac sprawy niezaleznego Panstwa z Prezydentem Ameryki i oczewiscie o zadnych rozmowach nad glowami Bialorusinow niema.A co z tak ulubionym przez Polakow powiedzonkiem-
        Nic o nas bez nas.
        • eva15 Re: Fajnie to wyglada. 11.12.10, 00:00
          Polska jest mocarstwem więc ma prawo do innych reguł gry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka