swiblowo 20.12.10, 01:10 tvp.info/informacje/polska/odnalazla-sie-zaginiona-ksiazka-lotow/3592019 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Znaleziono skarb! 20.12.10, 01:18 Swiblowo, to już nudne, wg mnie szkoda cennego czasu . To przypomina najnowszy (czyli odgrzewany) temat o tym, że dzisiejszy wielki kosowski demokrata z łaski Zachodu - Tadic (czy jak go zwał) - sprzedawał organy bogaczom z Zachodu. NO I CO z tego? To też wiadomo i to od dawna. Cóż warte informacje, które do niczego nie prowadzą? Demokracja rozwija się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Znaleziono skarb! 20.12.10, 02:36 Hej, Ewa! Wchodzic z Toba w polemike -ryzykowna rzecz. Ale moze warto zobaczyc, co bedzie dalej i co warte sa organizacje typu Amnesty Internationale? Czy nie pora, aby spoleczenstwo zagnane w supermakety troche sie otrzasnelo z kredytowego letargu i zaczelo reagowac na ulgi typu "nietykalnosc" politykow. Ciekawe, czy lico Kwasniewskiego choc troche zbladlo? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Swiblowo, nie bój nic 20.12.10, 22:56 swiblowo napisała: > Hej, Ewa! > Wchodzic z Toba w polemike -ryzykowna rzecz. Czemu? Łagodna jestem jak baranek wielkanocny. Ani nie klnę, ani ubliżam, ani się denerwuję. Czego się bać??? > i co warte sa organizacje typu Amnesty Internationale? To organizacje świata zachodnego, powstałe w celu obrony jego interesów. I tyle są warte co ten świat, który je stworzył. >Czy nie pora, aby spoleczenstwo zagnane w supermakety troche sie otrzasnelo z kredytowego letargu i zaczelo reagowac na ulgi typu "nietykalnosc" politykow. Wyprowadzenie społeczeństwa z letargii kredytowo-konsumpcyjnej to zadanie co najmniej na jedno pokolenie (podobnie jak wprowadzenie go w ten stan). Czy widzisz kogoś, kto by się tego iście mojżeszowego zadania podjął? Jak wyprowadzić narody z domu niewoli? >Ciekawe, czy licoKwasniewskiego choc troche zbladlo? Czemu niby? Ci którzy go chronią są zdecydowanie mocarniejsi niż ci, którzy go atakują. Jak Cię pchła ugryzie, to bledniesz ze strachu? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Swiblowo, nie bój nic 22.12.10, 00:15 Baranek?! Hehehee!! Raczej ornitolog bezlitosnie polujacy na orly i sokoly :)! eva15 napisała: > Czemu? Łagodna jestem jak baranek wielkanocny. Dobra, niech bedzie, chociaz niejeden na forum wolalby zebys byla slodka jak mazurek. Do rzeczy: w nazwie organizacji jest slowo : "Internationale", prawda? Wiec? Niech to do czegos zobowiazuje, albo rozwiazuje /organizacje/. Kogos jednego, kto by sie podjal zadania mojzeszowego nie widze, ale...organizacje, ktore nie maja "internationale" w nazwie a "nacionale" - owszem, tak. To mowisz, ze dla Kwasniewskiego to jak ugryzienie pchly? Moze przynajmniej go swedzi? Jeszcze jedno - jest tu pewna nadzieja w tym, co sie ostatnio mowi. A mowi sie "nowe" i wiecej niz dotychczas. Mowi sie o prawdziwym pochodzeniu niektorych "geniuszy", o rzeczwistych zamiarach panow politykow - nie trzeba sie juz wszystkiego domyslac. Ja taka zmiane obserwuje. Spoleczenstwo naprawde duzo moze - jesli jest zorganizowane i nakieruje odpowiednio...nazwijmy to naciski. Ale naciski musza byc. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Swiblowo, nie bój nic 22.12.10, 00:52 swiblowo napisała: > Baranek?! Hehehee!! Raczej ornitolog bezlitosnie polujacy na orly i sokoly :)! No ale orłem, sokołem wg mnie (jako ornitologa) nie jesteś, więc GDZIE ryzyko polemiki? > Do rzeczy: w nazwie organizacji jest slowo : "Internationale", prawda? Wiec? Ni > ech to do czegos zobowiazuje, albo rozwiazuje /organizacje/. W Manifeście Komunistycznym TEZ na 1. miejscu było słowo: "Internationale". I co z tego? Jak mówią starsi i mądrzejsi w swych Księgach - na początku było SŁOWO. > Jeszcze jedno - jest tu pewna nadzieja w tym, co sie ostatnio mowi. A mowi sie > "nowe" i wiecej niz dotychczas. Mowi sie o prawdziwym pochodzeniu niektorych "g > eniuszy", o rzeczwistych zamiarach panow politykow Ach..., jeśli poczytasz historię kryzysów gospodarczych. to zauważysz, że i 100-300 lat temu albo i więcej o tym samym mówiono. Ten system finnasowy stwarza periodyczne kryzysy - od wieków. Przynajmniej w tych krajach, które mu się poddają. > Spoleczenstwo naprawde duzo moze - jesli jest zorganizowane i nakieruje odpowie > dnio...nazwijmy to naciski. Ale naciski musza byc. Społeczeństwo dużo może w prawdziwej demokracji, a tej na Zachodzie tak naprawdę nie mamy. Tak więc tam są szanse chyba tylko na rewolucję, ale jak znów wiemy z historii - Zachód lubi grożące mu rewolucje przenosić na wschód , np. do Rosji. Dziś z Rosją nieco trudniej, ale kandytami są też Iran, Korea Płn. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Swiblowo, nie bój nic 22.12.10, 01:41 eva15 napisała: > No ale orłem, sokołem wg mnie (jako ornitologa) nie jesteś, -na razie, ha, ha, ha!! Wiesz co, Manifest zdaje sie do czego innego przywolywal narody i mial chyba inne cele niz miedzynarodowe organizacje typu AI? Przynajmniej oficjalnie. Zgoda, ze sa do dupy i to nawet podwojna zgoda, jako ze internacjonalnosc jest trupem - dla mnie. > Ach..., jeśli poczytasz historię kryzysów gospodarczych. - tu raczej mam na mysli nie kryzysy gospodarcze, tylko jak sie zaczyna postrzegac wydarzenia historii - konkretnie II WS. Troche sie jednak "przejasnia" liczba ofiar, cos tam sie napomyka ze krysztalowo czystych bylo mniej, niz nam wpindziuliwali w szkole, mowi sie, ze archiwa zakryte ma nie tylko Rosja..itd. > z historii - Zachód lubi grożące mu rewolucje przenosić na wschód , np. do Ros > ji. Dziś z Rosją nieco trudniej, ale kandytami są też Iran, Korea Płn. - to fakt. All Kaida bardzo przeciez niebezpieczna jest! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Swiblowo, nie bój nic 22.12.10, 22:10 swiblowo napisała: > eva15 napisała: > > No ale orłem, sokołem wg mnie (jako ornitologa) nie jesteś, > -na razie, ha, ha, ha!! Eee tam, taka straszna nie jestem, a jak się czasem rozpędzę, to potrafię przeprosić (vide Igor - chyba byłam trochę niesprawiedliwa) > Wiesz co, Manifest zdaje sie do czego innego przywolywal narody i mial chyba in > ne cele niz miedzynarodowe organizacje typu AI? Przynajmniej oficjalnie. Zgoda, > ze sa do dupy i to nawet podwojna zgoda, jako ze internacjonalnosc jest trupem > - dla mnie. Internacjonalizm to odebranie ludziom więzi, poczucia wspólnoty i solidarności. Mądre narody praktykują go u innych ale broń Boże nie u siebie. Internacjonalizm to taka współczesna odmiana starotestamentowej wieży Babel - mieszająca ludziom języki i alienująca ich. > > Ach..., jeśli poczytasz historię kryzysów gospodarczych. > - tu raczej mam na mysli nie kryzysy gospodarcze, tylko jak sie zaczyna postrze > gac wydarzenia historii - konkretnie II WS. Troche sie jednak "przejasnia" licz > ba ofiar, cos tam sie napomyka ze krysztalowo czystych bylo mniej, niz nam wpin > dziuliwali w szkole, mowi sie, ze archiwa zakryte ma nie tylko Rosja..itd. Myślę, że należy zacząć od rzetelnych studiów I WS i Traktatu Wersalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ewa. 22.12.10, 22:23 zauwazylem ,ze cofnela mnie zolta kartke,ale odrazu nie odpisalem,to teraz przy okazji -dzieki. Co dotyczy tej rzekomo zaginionej ksiegi,to coz,to nie w pierwszy i nie ostatni raz cos szczestliwie gubi sie i "niespodziwanie" odnajduje sie. Komu bylo wygodne zaginiecie-wiadomo,ale komu bylo potrzebne to odnalezie,wypadalo by pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Igor, 22.12.10, 22:27 Fajnie, że się na mnie nie gniewasz, byłoby mi trochę przykro. > Komu bylo wygodne zaginiecie-wiadomo,ale komu bylo potrzebne to odnalezie,wypadalo by pomyslec. Bardzo roztropna uwaga! To naprawdę jest ciekawe, zwłaszcza, że w PL raczej nic się nie dzieje bez serdecznej opieki Wielkiego Brata.... Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Witaj Evo 22.12.10, 22:41 eva15 napisała: > Fajnie, że się na mnie nie gniewasz, byłoby mi trochę przykro. Niestety, Igor czasem zachowuje się jak masochista. Przykładem może służyć ten jego wątek o ruskich mitach. Ale ma szansę pobić rekord. P.S. Jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk walter. 22.12.10, 22:55 walter,a jaki rekord na tym forum obowiazuje? a czemu uwazasz mnie za masochista?Ja tylko lubie sobie nie raz powyglupiac sie.bardzo lubie dyskusji ostre,ale nie mam z kimzaczac.Liczylem na jorl,ale on gdzies caly czas ginie (moze rekiny go zezrali?).troche zabawilem sie z P_F-em,ale on szyblo poprosil mnie,zeby go nie zaczepial,co mialem zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Cześć masochisto 22.12.10, 23:10 Nie wiem ile wynosi rekord, ale przyznam, że ten soliter o mitach ruskich jest już trochę za długi i w którymś miejscu przestał się trzymać głównego wątku. Też z ciekawością oczekiwałem wypowiedzi Jorla ale on chyba się zamienił w sfinksa. Rekiny o tej porze roku mają spora ofertę z Rosji i Ukrainy, więc Jorlowi chyba nic nie grozi. W dodatku one się zawzięły na turystki - z jakiego powodu nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Cześć masochisto 22.12.10, 23:17 jorl,dal sie sprowokowac.Ale ,chyba, w nieodpowiednia pore.Zobaczymy,jak zyje,napewno zapoznamy sie z jego wesola tworczoscia.Tym bardziej,ze cos pisal o tym do Ewy,ze ma z kims na forum porachunki,mam nadzieje,ze to bylo o mnie. A tam ten watek ciagnie sie,poniewaz my z misteree postanowili dojsc do 1000,ale to nie ja bylem inicjatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Witaj Walterze, 22.12.10, 23:04 Igor jest OK, on po prostu głośno się zastanawia. A kto myśli i analizuje zawsze znajdzie adwersarzy i dobrze, że tak jest. Gołąb pofrunął. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Witaj Walterze, 22.12.10, 23:11 eva15 napisała: on po prostu głośno się zastanawia Ewa,ja to robie celowo,dzieki temu dyskusja,mam nadzieje,robi sie ciekawsza. A wracajac do Lukaszenko.Obiejrz (chyba ze to juz widziala). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Dzięki Igor, 22.12.10, 23:34 Obejrzała, no ładnie sobie Rosji robią jaja z Łukaszenki. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nocne duchy 22.12.10, 23:49 korekta: Obejrzałam, no ładnie sobie w Rosji robią jaja z Łukaszenki. Ech. po nocy piszę po polsku jakbym była z Rosji (np. "obejrzała" zamiast "obejrzałam"). Widać duch dziadka - wysokiego oficera carskiej armii przeze mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 To jeszcze nic 23.12.10, 00:06 Kiedyś baćka będąc w Moskwie zażyczył sobie pograć w jakimś ligowym meczu hokeja na lodzie. Miał pecha bo na lód naprosił się bez ochrony. Więc ku radości widowni zawodnicy jemu spuścili niesamowite manto, podobne do tego jakie on zafundował opozycji. Po tym numerze długo jego nie widziano w Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Łukaszenko to oryginał 23.12.10, 00:17 Zarty żartami, ale ja jakoś tego baćkę na swój sposób trochę i lubię. Kto oprócz niego miał odwagę w Europie wsch. (zwanej dziś zachodnią) postawić się z jednej strony utartym zachodnim neoliberalnym schematom zawłaszczającym dany kraj, a z drugiej strony jednocześnie i Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ciagaja 20.12.10, 20:56 Jaruzela po latach za takie czy inne przewiny. Warto byloby tych odpowiedzialnych za to slugasowskie hanbienie polskiej ziemi. Cholera bierze na tych fagasow bez honoru. Ja bym dziadow pogonil po sadach. PF Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 P_f, to wszak coś dla cię jak ulał 20.12.10, 23:04 polski_francuz napisał: > Jaruzela po latach za takie czy inne przewiny. Warto byloby tych odpowiedzialnych za to slugasowskie hanbienie polskiej ziemi. Cholera bierze na tych fagasow bez honoru. > Ja bym dziadow pogonil po sadach. Blaaa... To dokładnie takie same fagasy jak te swego czasu w armii Napoleona (vide Santo Domingo) . Łeb w chmurach, a rozumu za grosz. Ale przecież to właśnie ci się tak naprawdę podoba: Polak dzielny, chwacki, zawadiacki i porwisty jak ogier - i podobnie bezrozumny. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 A ja bym tylko chcial wiedziec 20.12.10, 22:37 najpierw kto i kiedy ten skarb zgubil, jak do tego doszlo i kto za to odpowiada. Ale tez i to ktoz jest tym szczesciarzem i jak i gdzie go znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A ja bym tylko chcial wiedziec 20.12.10, 23:13 Czepiasz się najwyraźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A ja bym tylko chcial wiedziec 20.12.10, 23:13 Innymi słowy - demokracji nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
loopy.lopez Re: A ja bym tylko chcial wiedziec 20.12.10, 23:17 Majac do czynienia z "demokracja" na co dzien nie pozostaje mi nic innego jak sie z eva zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A ja bym tylko chcial wiedziec 20.12.10, 23:55 Zawsze chętnie zapraszam do podzielania moich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: A ja bym tylko chcial wiedziec 21.12.10, 01:52 eva15 napisała: > Czepiasz się najwyraźniej. Czepiam sie ? Kogo/dlaczego i za co sie czepiam ? Te nasze media robia istny cyrk na kiju z powaznych wydarzen i uwazaja sie za sprytniejszych niz sa. Bo spojrzmy na chwile na ten fragment linku od swiblowo: Do zaginionej cztery lata temu książki lotów z lotniska w Szymanach dotarła „Panorama” TVP2. Ciekawe jak dlugo Panorama TVP2 szukala tej ksizazki ? A moze to dzieki Wyciekom Wiki stalo sie to dotarcie mozliwe ??? Mogą tam być dowody na to, że Polacy ściślej współpracowali z Amerykanami w kwestii tajnych więzień CIA w Polsce niż przyznają to do tej pory. Genialny news: "Mogą tam być dowody ..." Co za jezyk i precyzja wyrazania. Nic tylko sie pociac z wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A ja bym tylko chcial wiedziec 22.12.10, 22:12 Moja wypowiedź była sarkastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: A ja bym tylko chcial wiedziec 22.12.10, 22:48 eva15 napisała: > Moja wypowiedź była sarkastyczna. No ... chyba nie podejrzewasz mnie o nie wyczucie tego. Gruboskurny moze i troche jestem ale nie az taaak. Odpowiedz Link Zgłoś
l-oxo-l Re: Znaleziono skarb! 22.12.10, 23:24 Czego się nie robi dla umocnienia amerykańsko - polskiego sojuszu. Może zniosą wizy nareszcie? Odpowiedz Link Zgłoś