Dodaj do ulubionych

extra, extra

08.03.11, 18:57
israel chce wycyganic extra $20 mld od usa
Israel may request an addition $20 billion in military aid from the United States in light of the unrest sweeping the Arab world, Defense Minister Ehud Barak - i spodziewac sie trzeba ze pomimo ogromnego bezrobocia w usa ze glupi o'bum da
Obserwuj wątek
    • vladexpat Re: extra, extra 08.03.11, 18:59
      tailormade napisała:

> israel chce wycyganic extra $20 mld od usa
      > Israel may request an addition $20 billion in military aid from the United Stat
      > es in light of the unrest sweeping the Arab world, Defense Minister Ehud Barak
      > - i spodziewac sie trzeba ze pomimo ogromnego bezrobocia w usa ze glupi o'bum d
      > a
      I tak kasa w większości trafi do amerykańskich firm zbrojeniowych więc w czym problem?
      • mlody747 Re: extra, extra 08.03.11, 19:07
        W tym problem, ze Izrael jest obecnie bogatym krajem, ale ciągle wyłudza amerykańskie pieniądze na rożne pomoce dla ich kraju. Jak te pieniądze miały by naprawdę dotrzeć do amerykańskich firm, to chyba jest nie logicznym wysyłanie ich do Izraela, który nie jest żadnym Stanem USA(choc Izrael tak właśnie myśli). No chyba ze mowa tutaj o Izraelskiej logice, która jak wiemy, jest zupełnie inna.
        • vladexpat Re: extra, extra 08.03.11, 19:33
          mlody747 napisał:

> W tym problem, ze Izrael jest obecnie bogatym krajem, ale ciągle wyłudza ameryk
          > ańskie pieniądze na rożne pomoce dla ich kraju.

A ty uważasz, że bogactwo bierze się z rozdawania pieniędzy?
          • mlody747 Re: extra, extra 08.03.11, 20:07
            Ja uważam, ze bogactwo bierze się z osobistej pracy zarobkowej, ale ja nie jestem z Izraela, gdzie ma się inne zdanie o tym.
            • vladexpat Re: extra, extra 08.03.11, 20:14
              mlody747 napisał:

> z osobistej pracy zarobkowej,

to się biorą żylaki i odciski. Bogactwo bierze się z pracy innych.
              • mlody747 Re: extra, extra 08.03.11, 20:39
                Masz racje. Tak jest w oczach żyda. Jest on nawet z siebie dumny, jak oszuka miony. A myślących jak ja uważna za naiwnych/idiotów.
                www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/03/07/AR2011030702491.html
                Tu jest artykuł jak to izraelscy poplecznicy staraj się wyciągnąć z dożywotniego więżenia, w USA, swojego szpiega do ich kraju, który sprzedał Izraelowi informacje na temat obrony nuklearnej Stanów.
                System ten kosztował Stany bilony dolarów a on po porostu myślał tylko o swoich korzyściach i zdradził ten kraj. Dalej, Izrael będąc w posiadaniu tych informacji pomimo, ze nazywa siebie jedynym sojusznikiem USA, to sprzedał te informacje do byłego ZSRR, który mógł (jak by chciał atakować) zaatakować nuklearnie USA, przy użyciu tych informacji. Teraz oczywiście żydzi chcą jego wypuszczenia, bo dla nich jest on bohaterem narodowym, a o Stany nie chodzi. USA, to są w ich oczach tylko idioci do płacenia ich zachcianek oczywiście. Po upadku USA porostu zaczną obiecywać innemu krajowi swoja lojalności i za jakiś czas, zaczną rzadac od tego nowego kraju (naiwniaków) pomocy gospodarczej i może nawet zaatakują same Stany (będą kontrolować media i zrobią nas w tych mediach np. okrutnymi przestępcami itd, ktorych należy zniszczyć). A wiesz jakiemu krajowi żydzi obiecywali swoja lojalności, zanim obiecywali ja dla USA?
                • vladexpat Re: extra, extra 08.03.11, 20:48
                  mlody747 napisał:

> Masz racje. Tak jest w oczach żyda. Jest on nawet z siebie dumny, jak oszuka mi
                  > ony. A myślących jak ja uważna za naiwnych/idiotów.

Tak jak ty nie myślał nikt i nigdy. Bogactwo (czyli posiadanie dużo więcej niż przeciętnie) z definicji nie może być wynikiem tylko własnej pracy. Gdyby tak było, to wsyscy byliby bogaci - czyli nikt bogatym by nie był? Capisci?

--
                  Polityk w trumnie
                  wygląda dumnie
    • yurek11111 Re: extra, extra 08.03.11, 20:49
      <>Dlatego zeby otrzymac 20 miliardow$$$,Netanjahu rozważa tymczasowe państwo palestyńskie,najgorsze ze dojna krowa Izraela,zaczyna robic bokami, i coraz mniej moze mleka dawac....
      <>Ciekawe jak zabiora sie za dojenie Chin...???
      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      • elka-sulzer Re: extra, extra 09.03.11, 19:05
        >Dlatego zeby otrzymac 20 miliardow$$$,Netanjahu rozważa tymczasowe państwo >palestyńskie, najgorsze ze dojna krowa Izraela,zaczyna robic bokami, i coraz mniej moze >mleka dawac....

Jakos malo kto sie zdaje zauwazac, ze to rozdawanie miliardow to piekny przekret, albo jak kto woli, biznes.
        Rzad USA wrecza miliardy nie swoich pieniedzy panstwu w potrzebie (tu Izrealowi) pod warunkiem ze wspierane panstwo wyda te pieniadze na kontrakty ze z gory ustalonymi firmami. Tak wiec pieniadz amerykanskiego podatnika zostaje w ten piekny sposob przelany w prywatne rece. To ze duza czesc tych prywatnych rak ma podwojne obywatelstwo USA i Izraela to juz nie wina pana Netanjahu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka