mara571 22.07.11, 17:47 i to w dzielnicy rzadowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 22.07.11, 17:53 mara,naprawda nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nie wiem, to co mowia w specjalnych 22.07.11, 18:17 audycjach informacyjnych to tylko spekulacja. Wiem jedno: zrobili to ludzie, ktorym przeszkadza nasza wolnosc: slowa, poruszania sie, wypowiedzi, gospodarcza, wolnosc wyznania. Sprawcom przeszkadza tez sprawne, praworzadne panstwo, ktorego obywatele zyja w dobrobycie i maja uczucie bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: nie wiem, to co mowia w specjalnych 22.07.11, 18:30 mara571 napisała: > audycjach informacyjnych to tylko spekulacja. Na razie beda sami spekalacji. Jeszcze wersja - pare tygodni temu Muammar obecal sie zemscic na krajach Europy, a norwezski samoloty byli w Libji. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Z tego wynika że liberalizm czyli wolność 22.07.11, 18:34 się nie sprawdził.Smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: nie wiem, to co mowia w specjalnych 22.07.11, 18:37 mara571 napisała: Wiem jedno: zrobili to ludzie, ktorym przeszkadza nasza wolnosc: slowa, poruszania sie, wypowiedzi, gospodarcza, wolnosc wyznania. Sprawcom przeszkadza tez sprawne, praworzadne panstwo, ktorego obywatele zyja w dobrobycie i maja uczucie bezpieczenstwa. Skad znasz? Nie inaczej ty tez uczestwowala w tym spisku. Inaczej skad znasz wszystko przeciw czego walczyli te niewiadowe terorysty? Uwazaj, zeby ciebie juz dzisiaj nie przesluchali siedziowe sledcze. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Al-Kaida dotrzymala slowo. 22.07.11, 18:09 Coz,uderzyli tam,gdzie bylo najlatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 22.07.11, 18:33 chciałoby sie aby to byli skrajnie prawicowi ekstremiści ale chyba nic z tego. zaraz zaczną sie wpisy usprawiedliwiające........... przecież w oświeconej europie wszyscy wiedzą, że alkajda to wymysł amerykańskiego imperium, które poszło na wojny po ropę. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nie wiem felusiak 22.07.11, 18:38 norweski korespodent w Niemczech mowi, ze strzelano z broni automatycznej broni do mlodziezy wypoczywajacej na obozie 100 km od Oslo. Oboz organzowali socjaldemkraci. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: nie wiem felusiak 22.07.11, 18:45 mara571 napisała: > norweski korespodent w Niemczech mowi, ze strzelano z broni automatycznej broni > do mlodziezy wypoczywajacej na obozie 100 km od Oslo. Oboz organzowali socjald > emkraci. Nie myslam ze Al-Kaida ma jakis tam pretensji do norweskich socjal-demokratow. Raczej to byli jakies norwieskie nacjonal-socjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec A co w tym złego że chodziło też nie tyle 22.07.11, 18:39 o ropę ale o kontrolę nad tym na co są wydawane petrodolary. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 22.07.11, 19:22 bardzo chciabym się wstydzić ale nie mogę. wiesz u nas na lotniskach obmacują małe dzieci i zakonne siostry. mnie obmacywali ale nie macali araba, bo to byłoby nie fair. obmacywali rumsfelda a za jakiś czas bęą macać clintona żeby wyglądało, że nie mają islamistów na celowniku. jeden wielki bullshit. big mama z departamentu bezpieczenstwa mówi mi, że najwiekszym zagrożeniem są biali prawicowcy. really? pamietam, kiedy w fort hood, niedaleko ode mnie, major hassan zastrzelił 13 osób media dwoiły sie i troiły aby nie powiedzieć, że to islamista strzelał. w armii wszyscy wokół niego wiedzieli, że coś jest nie tak ale nikt nie chciał się wychylać aby nie zostać oskarżonym o islamofobię i zostać wyrzuconym na zbity pysk z wojska z wilczym biletem (dishonorable discharge). nie ma zielonego pojecia kto podłożył bomby i gwarantuję ci, że cała oświecona lewica modli się aby był to prawicowy ekstremista. spadłby im kamień z serca. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 22.07.11, 19:30 felus,o co cie chodzi?Jak jest tak zle,to po cholere zawsze to tak bronisz? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 22.07.11, 20:49 igor, a kiedy ja broniłem? nie, ja nie bronię, ja jedynie staram sie ws wyprowadzić z błedu. rzeczy w usa maja się zupełnie inaczej niż sobie wyobrażacie. wytwory waszej wyobraźni funkcjonują jako fakty i wtedy ja muszę was wyprowadzać z błędu ale próżne moje wysiłki. wyobraźnia jest bardziej atrakcyjna i w zgodzie z waszym swiatopogladem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 22.07.11, 21:31 felus,czemu piszesz "was"? Ja o USA mam mgliste pojecie,dla tego bardzo rzadko pisze w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 22.07.11, 22:08 igor, nie uciekaj pod spódnicę. komsomoł i ty, choć nie zliczam cię do tego grona(nie takiś różowy) często piszecie na amerykańskie tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 cała oświecona lewica modli się ? 22.07.11, 20:30 sadzisz, ze oni jednak wierza w Boga? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: cała oświecona lewica modli się ? 23.07.11, 03:29 nie wiem do kogo modlą się ateiści ale wiem, że się modlą. no i widzisz mara. kamień z serca już spadł i modły zostały wysłuchane. okazuje się, że ten, któy strzelał do młodziezy jest biał, blondy, oczy niebieskie i rdzenny norweg. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 23.07.11, 07:22 a skad wiesz kogo na amerykanskich lotniskach macaja, a kogo nie? nie z mediow ruperta? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 23.07.11, 11:33 Ze muzułmanów nie macają na lotniskach w Stanach(Feluś ma racje), to było oficjalne oświadczenie rządu, parę miesięcy temu. Tłumaczyli się, ze muszą uszanować ich religie. Natomiast nic nie wspominali o uszanowaniu religij białych, obywateli USA czy Europy. Dlatego np. zakonnica nie wierzą i poddają je rewizji jak i cala resztę nie muzułmańska. Nic nie było w oświadczeniu rządu o żydach, jak dobrze pamiętam i nie wiem jaka jest ich sytuacja na lotniskach. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Droga maro 22.07.11, 20:41 poczekajmy troche z ocenami. Jeszcze niewiele wiadomo. Po co gardlowac po proznicy? Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Blondyn, niebieskie oczy 22.07.11, 23:52 "Według świadków, zamachowiec jest wysokim blondynem, mówiącym "wschodnim dialektem" - tzn. z okolic Oslo. Trwają jeszcze poszukiwania innych możliwych sprawców zamachu." No i raz jeszcze poczekajmy troche. Please. PF Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Blondyn, niebieskie oczy 23.07.11, 00:40 Jak zauważyli ze najczęściej biali wiedza co się dzieje w ich kraju i co jest grane z bankami, to właśnie białych chcą obwiniać. PF, Nie wiedziałeś o tym? PS A widziałeś kiedyś, ze by ożyto samochód (podała prasa) w potężnym ładunkiem i wybuch uszkodził coś tam na pietrze budynku i przy tym nie zostawił krateru? Myślę ze później podcierając swoje reportaże i analizy. Dlatego jest dobrym pomysłem kopiować wszystko co mówią i piszą w tych pierwszych godzinach. Później to nawet zapomną jak o budynku #7 jak to jest teraz po 9-11. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wait a moment 23.07.11, 00:42 mlody, poczekajmy jeszcze troche na pewniejsze wiesci. PF Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Wait a moment 23.07.11, 00:52 No, właśnie czekamy. Ale to nie chodzi o to, żeby się dać nabierać media. W końcu jak się damy naprać raz to wstyd, ale jak damy się nabrać prze te same media któryś raz z kolei(2-nieskończoności-już od lat kłamią), to już jest nasz głupota (ze by nie powiedzieć debilizm). Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Droga maro 23.07.11, 00:28 Racja PF. Mara się kiedyś chwaliła, ze wychowała kogoś(swoje dziecko) co umie podejmować stresowe decyzje(miało się ono nadawać do pracy w elektrowni atomowej), zaraz po zniszczeniu elektrowni atomowej w Japonii, a teraz już wie wszytko i powtarza oficjalna propagandę(nawet słowo w słowo). Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 mlody czyta i interpretuje 23.07.11, 04:49 mlody747 napisał: > Racja PF. Mara się kiedyś chwaliła, ze wychowała kogoś(swoje dziecko) co umie p > odejmować stresowe decyzje(miało się ono nadawać do pracy w elektrowni atomowej > ), zaraz po zniszczeniu elektrowni atomowej w Japonii, a teraz już wie wszytko > i powtarza oficjalna propagandę(nawet słowo w słowo). Ciekawe dlaczego? Mara napisala w tym watku: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo?i to w dzielnicy rzadowej. potem: nie wiem, to co mowia w specjalnych audycjach informacyjnych to tylko spekulacja. Wiem jedno: zrobili to ludzie, ktorym przeszkadza nasza wolnosc: slowa, poruszania sie, wypowiedzi, gospodarcza, wolnosc wyznania. Sprawcom przeszkadza tez sprawne, praworzadne panstwo, ktorego obywatele zyja w dobrobycie i maja uczucie bezpieczenstwa. pozniej: nie wiem felusiak, norweski korespodent w Niemczech mowi, ze strzelano z broni automatycznej broni do mlodziezy wypoczywajacej na obozie 100 km od Oslo. Oboz organzowali socjaldemkraci. I jeszcze pozniej: cała oświecona lewica modli się ? sadzisz, ze oni jednak wierza w Boga? mlody747 twierdzi, ze: (mara571)teraz już wie wszytko i powtarza oficjalna propagandę(nawet słowo w słowo). Ciekawe dlaczego? Mnie interesuje, gdzie w moich wypowiedziach jest "oficjalna propaganda"? Czy oficjalna propaganda jest stawianie pytan, informowanie na biezaco o wydarzeniach czy wpis o przeciwnikach wolnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: mlody czyta i interpretuje 23.07.11, 11:23 Mara, chodzi o wpis o "wolności". To było oficjalne (propagandowy chwyt) "wytłumaczalnie" wojny z "T", poprzednika obecnego prezydenta Stanów. No i zobacz ilu się nabrało na to. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: nikt nie wie kto to zrobil+ 22.07.11, 20:45 niewiadomo czy Oslo i oboz maja cos wspolnego. Wiadomo,ze imam z Oslo komus tam zagrozil. Ale niewiadomo,czy to on Odpowiedz Link Zgłoś
stanczyk-5 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 22.07.11, 21:28 .. bez znaczenia kto,nawet jezeli zamachowcem byl Kaczor Donald to i tak Arabow sie zato obwiesi :O niewazne kto,wazniejsze dlaczego :O Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Pomocnicy Dżihadu??? 22.07.11, 21:58 "Do zamachu w centrum Oslo przyznała się grupa terrorystyczna o nazwie "Pomocnicy Globalnego Dżihadu". wiadomosci.onet.pl/swiat/grupa-terrorystyczna-przyznala-sie-do-zamachu-to-d,1,4801071,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Pomocnicy Dżihadu??? 22.07.11, 22:22 malkontent6 napisał: > "Do zamachu w centrum Oslo przyznała się grupa terrorystyczna o nazwie "Pomocni > cy Globalnego Dżihadu". Jak tam w Norwegii nazywa sie miejscowe Gestapo, gdzie przesluchiwali pierwych zlapanych na ulice biednych muzulmanow, co miali gluposc i nieszczescie mieszkac w tym kraju? Nazwa organizacji dobra - zupielnie taka sama wymyslili by i w stalinowskim NKWD gdyby ten przezyl do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 22.07.11, 22:34 Kto tak naprawde to chyba nigdy sie nie dowiemy. Ale ciekawostka jest ze w Norwegi wybuch wlasnie jak Norwegia wycofala sie z Libi. No i nawet w TV mowiono ze to z Libia zwiazane. Ciekawe. Moze Kadafi wyslal terorystow do Norwegi by zrobili jakis maly wybuch za to ze go przestano bombardowac. A moze to rebelianci. Przeciez wiadomo ze rebelianci w Libi wspierani przez NATO to al kaida kilku nawet w National Council otrzymalo jak najlepszy trening terorystyczny w Guantamo od samego CIA. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 23.07.11, 00:44 Lepiej nie pisz z sarkazmem, bo nie widać twojej twarzy, aby poznać o co ci chodzi. W sumie, czy ktoś zrozumiał twoje intencje jak niema tu Ewy? A chyba ci chodzi, aby zrozumiano twoja wiadomość? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 i oczywiscie cala akcje 23.07.11, 07:45 przygotowano w ciagu jednego dnia. No coz teorii spikowych bedzie teraz wiele.. Odpowiedz Link Zgłoś
bunkum Re: i oczywiscie cala akcje 24.07.11, 02:37 Widzisz cioto, ze nawet nie wiesz na jaki post staralas sie cos belkotliwie odpowiedziec. Masz teraz szanse jeszcze raz. Cenzorowi sie nie podobal zwiazek z Izraelem, ale sprobuje jeszcze raz: Dzien przed bomba (lub bombami) w Oslo na tej samej wyspie (Utøya) zostaly wypowiedziane te slowa na temat Palestyny i Izraela: Jonas Gahr Store: - The occupation must end, the wall must be demolished and it must happen now. The Foreign Minister [Norwegii] was met with claims that Norway must recognize a Palestinian state when he visited the Labour Youth League summer camp Thursday. Wklej ten link i poczekaj chwile. http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fpolitisk.tv2.no%2Fnyheter%2Fst%25C3%25B8re-om-israel-palestina-konflikten-%25E2%2580%2593-okkupasjonen-ma-opph%25C3%25B8re-muren-ma-rives-og-det-ma-skje-na%2F Odpowiedz Link Zgłoś
adlerpl Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 23.07.11, 08:14 Już wiadomo, że odpowiedzialnym za zamach na wyspie i możliwe że również w Oslo jest Anders Behring Breivik. Osoba o poglądach skrajnie prawicowych i antyislamskich. Więc zacząłem się zastanawiać, jakie mogły być motywy tej osoby i znalazłem to: www.wprost.pl/ar/234065/Norwegia-uzna-niepodleglosc-Palestyny/ Norweski rząd miał uznać niepodległość Palestyny. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 23.07.11, 08:52 Hobby tego popaprańca Breivika to myślistwo. To wiele wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_dk Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 23.07.11, 10:36 Jakoś dziwne, że nikt nie wziął po uwage możliwości, że Breivik może być czlowiekiem Al Kaidy. A co to za problem przekupić takiego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo?+ 23.07.11, 10:33 adlerpl,moze poszukasz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
bunkum Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 23.07.11, 15:34 > Norweski rząd miał uznać niepodległość Palestyny. Juz rok temu: Norway Oil Fund divests from Israeli companies www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=185712 Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: kto podlozyl bombe/bomby w Oslo? 23.07.11, 11:04 Prawicowy, chrzescijański fundamentalista o aryjskich rysach - wariat czy członek jekiejs nieznanej organizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Peczeneg. 23.07.11, 11:31 Nu wlasnie,jakos wszysci o tym zapomnieli. Oczewiscie ze Norwegam naleza sie wyrazy wspolczucia. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_dk Re: Peczeneg. 23.07.11, 15:32 Okazuje sie, że sprawca nie działał sam, miał wspólnika; możliwe, że nie jednego. Z opisu świadków, ten drugi strzelający, miał długie geste czarne włosy ( może Arab?) Czy to sprawa prawicowych radykałów ? nie wiem. Pamietam, że po zamachu w Madrycie, próbowano zwalić wszystko początkowo na separatystów baskijskich a kilka godzin pózniej media zdementowały to pomówienie. Nie bede zdziwiony jezeli za zamach bedzie odpowiedzialna Al-Kaida. Nie chce mi sie wierzyc ze jeden. czy dwoch wariatow jest w stanie zaplanować i przeprowadzic taka akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 nowy Lee Harvey Oswald 24.07.11, 03:39 nie wiadomo jak zaczal (kto mu dal karabin maszynowy), ciekawe jak skonczy www.presstv.ir/detail/190466.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 "Bialy , chrzescijanski fundamentalista... 24.07.11, 09:36 ...antyislamista , skrajny prawicowiec !" -A nikt nie chcial mnie uwierzyc ,gdy pisalem ,ze sprawcami mordow , grabiezy,gwaltow ,wandalizmu i dealu ,we Francji, sa ultrakatoliccy ,norwescy imigranci przebrani za arabow. Odpowiedz Link Zgłoś