Dodaj do ulubionych

Co wy na to?

IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 19:22
Zainspirowany pewnym stwierdzeniem przez Wqrwionego , ale nie tylko.
Proponuje 24 godzinne zawieszenie broni miedzy "Wami" i "nami". Na czym
mialoby polegac? Proste. Nie rozmawiamy o sprawach polsko-zydowskich ,
zydowsko- polskich, zydowsko swiatowych itd, itp. Przez 24 godziny , kazdy
kto chce i jak chce i na ile moze, odstawia na bok te problemy. Zdaje sobie
sprawe, ze beda tacy co z niewiedzy, niezgody, lub niecheci nie przystapia do
tego ukladu, ale inni co laska, niech sprobuja. Ciekawe co z tego wyniknie i
o czym bedziemy (zastepczo) rozmawiac.
Pozdrawiam wczystkich serdecznie z daleka.
Obserwuj wątek
    • Gość: ANka Okropny jestes z daleka:) IP: *.ifn-magdeburg.de 28.05.04, 19:25
      ja chcialam w tym uczestniczyc ale teraz to juz muuuuusze uciec.
      Wiec bede mogla tylko jutro albo w poniedzialek sprawdzic czy sie udalo.
      Nie mozecie tego przelozyc na jakis bardziej sprzyjajacy termin? :)
      • Gość: z daleka Re: Okropny jestes z daleka:) IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 19:30
        Nie.Zawieszenie broni ma to do siebie, ze mozna je przedluzac. Nawet w
        nieskonczonosc.

Gość portalu: ANka napisał(a):

> ja chcialam w tym uczestniczyc ale teraz to juz muuuuusze uciec.
        > Wiec bede mogla tylko jutro albo w poniedzialek sprawdzic czy sie udalo.
        > Nie mozecie tego przelozyc na jakis bardziej sprzyjajacy termin? :)
        • Gość: Wqrwiony2 ANka może mieć rację - zwróć uwagę, że w części IP: *.aine.pl 28.05.04, 19:37
          tych 24 godzin wielu wierzących Żydów w ogóle nie pojawi się na forum. Ja ze
          swej strony obiecuję dotrzymanie umowy.
          Pozdrawiam
          Wqrwiony2
        • biedronka24 z daleka- ja nie bardzo umiem sie ustawic 28.05.04, 19:44
          w sytuacji stron, ale jesli te druga reprezentuje WQ to pozwol ze ja bede po
          twojej gdyby jednak rozejm sie skonczyl (nie wyrzucisz mnie chyba? ) :)
          Jakos wykwintne towarzystwo erudytow wizytujacych domy publiczne - ktorych nazwy
          niestety nie powtorze i posilkujacych sie slownictwem stamtad-
          najprawdopodobniej niezbyt mi odpowiada :)
          • Gość: Wqrwiony2 Zakładamy brak rasizmu, zatem nie kwalifikujesz IP: *.aine.pl 28.05.04, 19:49
            się - miłego weekendu życzę - "z dala od nas", jak mawiał rabin w "Skrzypku na
            dachu" w odniesieniu do cara...
          • biedronka24 sam widzisz z daleka 28.05.04, 19:54
            ten czlowiek nie umie nawet wykrztusic przepraszam. Z kim ty sie chcesz umawiac.
            Czy on Dane tez przeprosil? Czy z Panami z gatunku lekko ´impulsywnych´ ktorzy
            kobiety zapewne na codzien bija po twarzy mozna sie umawiac?
            Na co z daleka.
            Tak naprawde w tym wszystkim cenie twoja postawe - jak zawsze. I pozdrowienia
            • biedronka24 Moj bal byl chyba jednak lepszym pomyslem 28.05.04, 19:57
              szkoda ze jakis guciopodobny - moze nawet sam WQ go popsul.
              za to w progi tego pokoju przywiedzie pewno same autorytety- jak Goldbaum -
              jesli sam nim nie jest:)
              • Gość: Wqrwiony2 Florciu - wracaj do modystki - tutaj ludzie nie IP: *.aine.pl 28.05.04, 19:59
                afektują się kwestią dopasowania bucików do kapelusza, ale próbują pisać o czymś
                konstruktywnym.
                Baluj sobie zdrowo...
              • Gość: z daleka Re: Moj bal byl chyba jednak lepszym pomyslem IP: 83.130.200.* 28.05.04, 20:02
                Jestez zabojczo optymistyczna, Biedronko.
                • biedronka24 zabojczo nigdy :) 28.05.04, 20:05
                  dzieki ze nie zostawiasz mnie ´na pastwe´.
                  Myslalam o malym ´seminarium etnicznym´ takim od czasu do czasu. Bo ja tez za
                  duzo czasu nie moge temu poswiecac.
                  Oczywiscie chetnie skorzystam:)
                  Ale na zasadach fair play- zadnych ubarwien- naciagan do tego co jest nam
                  znajome. Kazdy pokazuje to co z na we wszystkich jego odcieniach:)
                  • biedronka24 Wqrwionego widze w temacie 28.05.04, 20:06
                    prostytucji w roznych miejscach na swiecie:) Wydaje sie w nim orientowac - skoro
                    ma byc przydatny :)
                    Co o tym myslisz z daleka?
                    • Gość: z daleka Re: Wqrwionego widze w temacie IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 20:15
                      Trafiony, zatopiony. Tyle wiem o prostytucji co o wygraniu miliona w lotka.
                      Z gazety.
                      • biedronka24 nie wiem czy jest tego samego zdania 28.05.04, 20:30
                        i czy starczy mu jednak wytrwalosci w tym postanowieniu.
                        Znow sie zawiesil. Jesli w czyms narozrabialam to biore to na karb swojego
                        ´rasizmu´ i z gory przepraszam :)
    • Gość: Wqrwiony2 Umowa stoi! proponuję też nie zwracać uwagi na IP: *.aine.pl 28.05.04, 19:35
      oszołomów wszelkiej maści, bo i tak mamy na nich zerowy wpływ, a rozwodnią umowę.
    • Gość: Wqrwiony2 I jeszcze jedno - nie plujemy na jakichkolwiek IP: *.aine.pl 28.05.04, 19:51
      ludzi z racji ich przynależności etnicznej - tylko piętnując postępowanie.
      Pozdrawiam
      Wqrwiony2
    • Gość: Gucio Ja na to jak na lato!!! IP: *.ipt.aol.com 28.05.04, 20:08
      > Umowmy sie wiec ze wszystkie zydy zdechna od razu na 24 godziny, a po tym
      dobrym uczynku dla ludzkosci przyrzekam ze nigdy juz nie wymowie tego
      obrzydliwego slowa 'zyd', tfu...
      • Gość: Wqrwiony2 A gdybyś się postarał? Osobista prośba - jest IP: *.aine.pl 28.05.04, 20:10
        tyle powodów do nienawiści z wielu stron - zaryzykuj eksperymant.
        Proszę
        Wqrwiony2
        • boruch_goldstein Re: A gdybyś się postarał? Osobista prośba - jest 28.05.04, 20:19
          Gucio poruszyl wazne zagadnienie. Znaczy nie wolno uzywac slowa "Zyd" - no bo
          to w koncu chyba przeklenstwo, nie?

Kahane Chai!
          • biedronka24 Panie Boruch 28.05.04, 20:32
            Gucio nie potrafi. NO NIE moze. Po prostu nie. Taki facet z niego.
            Dajmy sobie z nim spokoj. Trudno.
        • Gość: Gucio Co tu jest do ryzykowania? IP: *.ipt.aol.com 28.05.04, 20:30
          > Zastanow sie Wk. na jednym: gosc jak ryba. Na trzeci dzien smierdzi...

> Te sk... siedzialy u Nas 700 lat i jeszcze nadal siedza, choc Bogu dzieki
          przerzedzeni nieco. Trzydniowy smrod mozna wywietrzyc, ale przez 700 lat smrod
          ten wzarl sie w kazda komorke Polaka!

> To ze wielu nabawilo sie kurzej slepoty i zyda nie widza...zydem, to nie
          oznacza ze kazdy winien udawac slepca!

> Ze znieczulonym nosem w dodatku...

> Przez polowe zycia praktycznie nie mialem swiadomosci co to jest zyd. To
          Zachod i edukacja tutaj sprawily ze zaczalem studiowac ten 'nie do konca
          rozwiazany problem' i nikt i nic nie potrafi zmienic moich przekonan, bo one
          maja solidna podstwe.

> Wiedze i zrozumienie!!!!

> I mam na 24 godziny zgrywac idiote zydem nakrecona?

> Tu nie o jakies uprzedzenia chodzi, lecz o smierc milionow Polakow w wojnach
          zydowskim kapitalem wywolanych i napedzanych, juz nie wspominajac o detalach
          Nasze tragicznej historii. Nikt mnie nie przekona do jakis paktow z tymi,
          ktorzy czcza Szatana i takimiz metodami ludzi gnebia od tysiecy lat.

> Systematycznie!!!

> Jedyny 'eksperyment' ktorym bylbym zainteresowany w stosunku do zydow jest
          ten niedokonczony....

> Przez Adolfa Hitlera, znaczy!
    • Gość: z daleka Re: Co wy na to? IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 20:10
      To oczywiscie zadna poprawka. Rozejm zostaje rozejmmem. Ale nie paralizujmy
      tego forum. Nie chodzilo mi o polkniecie jezyka, ale o uzywanie go z umiarem.
      Wqrwiony, zawiesiles sie we wszystkich watkach. Nie przesadzaj, w druga strone,
      to tez niezdrowe. Pozdrawiam.
      • boruch_goldstein Re: Co wy na to? 28.05.04, 20:21
        Dobrze ze wybrales 24-o godzinny okres podczas szabasu :-)

A gitten szabes.

Kahane Chai!
        • Gość: z daleka Re: Co wy na to? IP: 83.130.200.* 28.05.04, 20:24
          Nic nie wybieralem. To tak samo z siebie. Cos jak przesilenie.
          • biedronka24 Re: Co wy na to? 28.05.04, 20:27
            proponuje deptajacych po pietach i probujacych potracac partnerki w tancu,
            tudziez wylamujacych sie po prostu ignorowac. Poczekac az pekna.
            Jak powiedzial ´z daleka´nie powinno to zaklocac przebiegu uroczystosci :)
            • heinrich_himmler Kochasz zyda Borucha? 28.05.04, 20:32
              Moze cie wyrucha.

Zyd Boruch robi tak na twardo, jakby byl prawdziwy nazista, tylko na opak.
              Wybral sobie za za patrona morderce ponad 30 ludzi. Jak na takich lecisz to
              polec lepiej na mnie. Moj patron ma wiecej na sumieniu.
              • Gość: Gucio Re: Kochasz zyda Borucha? IP: *.ipt.aol.com 28.05.04, 20:52
                > Sieg Heil! Amigo

> Biedronka leci na kazdego!

> Ci, ktorzy placa - poza kolejka....
                • biedronka24 Raczej odbieraja Guciu 28.05.04, 21:02
                  bo ja zamiast pracowac - to jak widzisz - klepie tu bez sensu i przy okazji
                  czytam takie wartosciowe wypowiedzi jak twoja.
                  Gdyby nie tych kilka osob i troche czasem usmiechu nie pojawilabym sie tu
                  wogole. Ale widac ktos ma cos wiecej do zaoferowania niz ty - o tyle wiecej ze
                  nawet mimo tych twoich wypocin - a zwlaszcza ich poziomu chce mi sie tu zagladac...
            • Gość: Wqrwiony2 Wyjątkowo ci się udało - racja - ale nie licz na IP: *.aine.pl 28.05.04, 20:41
              dalsze komplementy
            • Gość: sp;lit Re: Co wy na to? IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 29.05.04, 01:23
              Dajmy sobie z nim spokoj ,...

proponuje deptajacych po pietach i probujacych potracac partnerki w
              tancu ,tudziez wylamujacych sie po prostu ignorowac,...

Gdyby nie tych kilka osob i troche czasem usmiechu nie pojawilabym sie tu
              wogole ,...

Nie zwyklam prosic pierwsza do tanca facetow zwlaszcza tych,
              ktorzy znaja sie na przybytkach uciech. Wobec tego zapomnij o tym.

Przeprasza sie nie dlatego ze jest sie ´salonowym pieskiem´ tylko dlatego ze
              kogos czyms sie zranilo.

Widzisz pojde ci ´na reke´. Wcale nie chce cie zmuszac do rozmawiania ze mna.
              Zwlaszcza ze czas na mnie.

w gruncie rzeczy pogardzasz mna z racji na doswiadczenia ktore mialam

Tym bardziej ze oceniajac pochopnie zdecydowales sie mnie oczerniac.

Ja zas nie gardze glupcami - z zasady. Gardze tymi ktorzy nie chca sie uczyc.

==============================================================================

Przykrop , moja kupa jest ciekawsza , wystarczy spojrzec , czytac nie trzeba :)

uklony

Zmien slownictwo biedroneczko , bo galtem za
      • Gość: Wqrwiony2 Hej - nie przeginaj - ja ciąglę piszę, ale nie IP: *.aine.pl 28.05.04, 20:38
        odpowiadam za serwer GW - sprawdź, proszę, parę wątków - od naszej umowy
        napisałem około 20 postów (chyba, że pod wpływem ANki vel biedronki24 chcesz
        zasugerować, że po wygaśnięciu przewidzianych umową wątków nie mam niczego do
        zaoferowania - nie lubię wierzyć w spiskową teorię dziejów, proszę więc, żebyś
        mnie nie rozczarował - wystarczy mi, że Dana33, którą lubiłem i szanowałem,
        okazała zaskorupiałą kołtunerię - to bolało; nawet bardzo...)
        Co do ANki - z uwagi na mój szacunek do kobiet wyjątkowo nie cierpię znudzonych
        "zwierząt salonowych" (moja żona jest świetnym naukowcem i piękną kobietą - sam
        nie wiem, co mnie bardziej napawa dumą...) - to ona sama wzbudziła we mnie
        niechęc zarówno do "florć", jak i do "macho".
        Pozdrawiam
        Wqrwiony2
        • biedronka24 No umknales nieco 28.05.04, 20:46
          bo ja pamietam, ze pisales cos innego. Ale wykrecasz sie pieknie - przynajmniej
          nie bedzie wstydu jak zona przeczyta. Zostalo ci tylko cos nie tak.
          1/ nie umiesz przepraszac
          2/ nie umiesz mowic co cie boli- jak kazdy facet
          3/ i nie wiesz ze bystre kobiety nie maja nic przeciwko ´macho´ tyle ze macho to
          nie jest w ich pojeciu obraz fizyczny czy tradycja latynowska. To raczej cos co
          powoduje, ze ktos jest autorytetem. W tym odniesieniu macho jest tym samym co
          kobieca kobietka. A ani meskosc ani kobiecosc nie wyklucza osiagniec na polu
          zawodowym - wrecz przeciwnie wzbogaca je o szereg istotnych elementow jak na
          przyklad umiejetnosc zainteresowania sluchaczy swoja wypowiedzia.
          NO jak tam ´Florianie´:)?
          • Gość: Wqrwiony2 Nie mamy wspólnych tematów - mnie nie podniecają IP: *.aine.pl 28.05.04, 20:48
            ani seriale brazylijskie, ami "Mein Kampf", ciuciuś...
            • biedronka24 Jestes Goldbaum? :) 28.05.04, 20:55
              Gość portalu: Wqrwiony2 napisał(a):

> ani seriale brazylijskie, ami "Mein Kampf", ciuciuś...

To powiedz to nam otwarcie- masz ku temu piekna okazje. Badz odwazny. Bo w sumie
              to jego maniera przypisywanie komus czegos co nie robi ani nigdy nie powiedzial,
              ani nawet z jego wypowiedzi nie mozna tego wywnioskowac.
              Czy twoja zona wie ze ja szanujesz? Bo tak mi sie cos wydaje, ze nie bardzo.
              Przyszlo ci do glowy, ze zbyt szybko wyciagasz wnioski na temat ludzi?
              Ale OK- jak chcesz. Nie zwyklam prosic pierwsza do tanca facetow zwlaszcza tych,
              ktorzy znaja sie na przybytkach uciech. Wobec tego zapomnij o tym.
              • Gość: Wqrwiony2 Jestem "Wqrwiony2" - "aine.pl" - nikczemna IP: *.aine.pl 28.05.04, 21:02
                florciu i gardzę podszywaniem się - w przeciwieństwie do ciebie, kiepska
                konspiratorko - "ANko" vel "biedronko24"... Czasami pojawiam się z jakimś
                adresem numerycznym (administrator sieci osiedlowej), ale forumowicze twierdzą,
                że to adres krakowski.
                Nie potrafisz inaczej, więc depczesz jak prostytutka - pazurami i śliną...
                • biedronka24 O 28.05.04, 21:05
                  wiec one ´depcza pazurami i slina´ :).
                  No wqurwiony jednak masz jakies ciekawostki soba do zaoferowania:).

Pytalam czemu robisz dokladnie tak jak on- skad ta maniera. Czy ona zwiazana
                  jest szczegolnie z jakas kultura? Mentalnoscia? Naprawde to bardzo ciekawe.
                  • biedronka24 Opowiedz, opowiedz koniecznie 28.05.04, 21:08
                    musze to wyprobowac na malzonku :)

Acha - skad wiesz co sadze o podszywaniu sie? I roznych jego formach? Nie
                    czytasz moich maili? Bo jesli czytasz to chyba ich nie rozumiesz.
                  • Gość: Wqrwiony2 Nie powtarzaj pojęć, których nie pojmujesz - IP: *.aine.pl 28.05.04, 21:08
                    w zasadzie każdemu "signifiant" winno odpowiadać "signifie" (Platon w wersji de
                    Saussure), aczkolwiek Arystoteles i Plotyn dodali do tego jeszcze "signe" - czy
                    mogłabyś zastosować się do podstawowych zasad semantyki?
                    • biedronka24 Prosze bardzo 28.05.04, 21:15
                      execution.

Czy juz?
                      Preuves, itd..

Oprocz filozofii WQ sa tez nauki stosowane.
                      czy to ze wogole z toba rozmawiam to nie jest dla ciebie signe mojej dobrej woli?
                      Bo w twoim zachowaniu nic sie nie zmienilo.
                      • biedronka24 Czy chodzilo ci moze o cygne :) 28.05.04, 21:20
                        bo sie pogubilam.
                        Czy te glebokie pojecia to ´deptaly slina i pazurami´:)?
                      • Gość: Wqrwiony2 Ja także z tobą rozmawiam, choć powinienem IP: *.aine.pl 28.05.04, 21:22
                        dawno to zarzucić - bezmiaru nieludzkich bluzgów nic już nie odwróci. Poszukaj
                        gdzieś indziej salonowych piesków, padających ci do stóp - aj oceniam ludzi
                        podel ich stosunku do innych. Na forum bronię, w miarę możliwości oraz racji,
                        opluwanych zewsząd niektorych muzułmanów; nie wszystkich, sama bowiem w
                        judaszowskich strofach dziękowałaś mi za "umiar i trzeźwość myślenia" w wątku o
                        Libii. Ja natomiast - w przeciwieństwie do ciebie - nie uważam, że ludzie żyjący
                        w innych warunkach są z definicji źli - i za to tobą szczerze gardzę.
                        • biedronka24 No to zarzuc 28.05.04, 21:31
                          tym bardziej skoro gardzisz.
                          Przeprasza sie nie dlatego ze jest sie ´salonowym pieskiem´ tylko dlatego ze
                          kogos czyms sie zranilo. I nie wtedy gdy jest wygodnie, tylko gdy jest trudno.
                          Do tego trzeba tego czegos co maja ´macho´.

Widzisz pojde ci ´na reke´. Wcale nie chce cie zmuszac do rozmawiania ze mna.
                          Zwlaszcza ze czas na mnie.

a w kwestii o ktora pytales- nigdy nie twierdzilam ze ktokolwiek jest zly np z
                          urodzenia, nigdy nie opowiadalam bzdur o dziedziczeniu inteligencji lub jej
                          braku. Glupio sie w tym przypominac bo tez ci co chcieli rozumiec - rozumieja.
                          Nie mam tylko zludzen co do pewnych postaw kreowanych przez takie- nie inne
                          wychowanie. I do procesow ktore prowadza np do braku potepienia klamstwa,
                          hipokryzji, lapowek w systemach panstwowych. Ale to nie miejsce na wyklad.
                          w gruncie rzeczy pogardzasz mna z racji na doswiadczenia ktore mialam i wiedze,
                          ktorej nie czerpie bynajmniej z gazet. A to nie za dobrze o tobie swiadczy.
                          Tym bardziej ze oceniajac pochopnie zdecydowales sie mnie oczerniac.
                          • Gość: Wqrwiony2 Zarzuciłaś mi rasizm - link albo przeprosiny, IP: *.aine.pl 28.05.04, 21:36
                            florciu!
                            • biedronka24 w stosunku do kobiet 28.05.04, 21:51
                              mysle ze linku nie musze zamieszczac :)
                              • biedronka24 traktujesz je 28.05.04, 21:54
                                jak nizsza rase. I w tym tkwi twoj problem.
                                Nie mam za co cie wiec przepraszac. Ty mnie juz nie musisz. Mozesz przepraszac
                                np Dane. Przekonales mnie ze nie tyle nie rozumiesz co nie chcesz zrozumiec
                                gdzie tkwi twoj blad.

Ja zas nie gardze glupcami - z zasady. Gardze tymi ktorzy nie chca sie uczyc.
                                • Gość: Wqrwiony2 Gardzisz sobą, florciu? IP: *.aine.pl 29.05.04, 15:44
                              • Gość: Wqrwiony2 Więc kobiety to inna rasa, krętaczko?Ty na pewno.. IP: *.aine.pl 29.05.04, 15:43
    • syn_borucha_goldsteina a my na to jak na lato 28.05.04, 20:23
      wlaczymy sie do dyskusji jako Heinrich Himmler i bedziemy konczyc listy
      pozdrowieniem "Sieg Heil". Zeby byla jakas rownowaga dla Borucha co sie rucha i
      ktorego wszyscy zydzi na tym forum cenia i kochaja.
    • wtracalski Re: Co wy na to? 28.05.04, 20:36
      Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Zainspirowany pewnym stwierdzeniem przez Wqrwionego , ale nie tylko.
      > Proponuje 24 godzinne zawieszenie broni miedzy "Wami" i "nami". Na czym
      > mialoby polegac? Proste. Nie rozmawiamy o sprawach polsko-zydowskich ,
      > zydowsko- polskich, zydowsko swiatowych itd, itp. Przez 24 godziny , kazdy
      > kto chce i jak chce i na ile moze, odstawia na bok te problemy. Zdaje sobie
      > sprawe, ze beda tacy co z niewiedzy, niezgody, lub niecheci nie przystapia do
      > tego ukladu, ale inni co laska, niech sprobuja. Ciekawe co z tego wyniknie i
      > o czym bedziemy (zastepczo) rozmawiac.
      > Pozdrawiam wczystkich serdecznie z daleka.

Precz z walką!
      Aby obezwładnić złość,
      jest inna rada: ufnie spojrzeć dość.
      Napastnik się rozczuli, otworzy ramiona,
      zapłacze - i walka skończona.
      Tak myślał wół.
      Łeb kornie opuścił w dół
      i badał, czy nie przenika
      jakieś wzruszenie rzeźnika.
      Rzeźnik zaś po rękojeść wbił mu w gardziel nóż
      I już.

(Benedykt Hertz, 1872-1952)
      • heinrich_himmler Fajny wierszyk Boruch 28.05.04, 20:41
        Tylko czemu tak czesto zmieniasz nicki?

Sieg Heil!
      • biedronka24 Pytanie ilu z nas to rzeznicy:) 28.05.04, 20:51
        Ja stawiam na to ze kobiety sa lepsze czasem w tych sprawach (wbijaniu noza w
        naiwnych).
        Mozemy tylko miec nadzieje ze wirtualnie jednak nie da sie tego zrobic.
        Kazdy z nas moze sie tylko pokrzepic i troche odsapnac.
      • Gość: z daleka Re: Co wy na to? IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 20:57
        Drogi Wtracalski. Nie traktuj tego tak powaznie. Jest to moim zdaniem malenki,
        nieszkodliwy eksperyment. On ani nie uratuje swiata, ani go nie pograzy. Moze
        jednak jeden z nas, moze dwoch, a moze wiecej, albo i nikt, dotrzymujac tej
        wiryualnej umowy zajrzy troche w siebie i cos odkryje o czym nie wiedzial. Moze
        jestem beznadziejnym optymista i nudziarzem, ale wiem jedno, ze nikomu to nie
        zaszkodzi.:)
        • wtracalski Re: Co wy na to? 28.05.04, 21:11

> Drogi Wtracalski. Nie traktuj tego tak powaznie...

Ja...? Poważnie...? Tutaj...?
          Wszystkiego najlepszego,
          Wtr.

• Gość: dana33 Re: Co wy na to? IP: *.broadband.actcom.net.il 28.05.04, 22:58
        wtracalski, czy ja ci dzisiaj powiedzialam, ze ja cie kocham? (nie dawaj zonie
        do przeczytania..... :)
        • dritte_dame No, no ... 28.05.04, 23:07
          ... bo sie zrobie zazdrosna!

Gość portalu: dana33 napisał(a):

> wtracalski, czy ja ci dzisiaj powiedzialam, ze ja cie kocham?

• Gość: z daleka Re: No, no ... IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 23:16
            ja juz jestem.
    • heinrich_himmler Poki co dyskusja pokojowa swietnie sie rozwija 28.05.04, 20:54
      Nie spodziewalem sie ze az tak duze bedzie bogactwo wspolnych tematow ktore
      beda bezkompromisowo i z prawdziwym fanatyzmem poruszane.

• dritte_dame Re: Co wy na to? 28.05.04, 21:00

> Nie rozmawiamy o sprawach polsko-zydowskich ,
      > zydowsko- polskich, zydowsko swiatowych itd,
      ...
      > Ciekawe co z tego wyniknie i
      > o czym bedziemy (zastepczo) rozmawiac.

Hmmm.
      A czyz nieskonczone mlocenie spraw polsko-zydowskich, zydowsko-polskich i
      zydowsko-swiatowych to nie jest wlasnie dla "nich" "rozmowa zastepcza"? :))

Co na to Freud?
      (oops... pardon.. mialo nie byc o Ż...)

Jesli rozejm uda sie utrzymac i przedluzyc - czego stronom jak najszczerzej
      zycze - to po prostu wreszcie zaczniemy rozmawiac normalnie.

> Pozdrawiam wszystkich serdecznie z daleka.

Pozdrawiam serdecznie, i rekomenduje Cie do Forumowego Pokojowego Nobla.
      (Gdyz tego prwadziwego ze zrozumialych powodow nie masz zapewne w zbytnim
      powazaniu :))
      d_d

• Gość: z daleka Re: Co wy na to? IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 21:03
        ....(Gdyz tego prwadziwego ze zrozumialych powodow nie masz zapewne w zbytnim
        > powazaniu :))
        ---------------odpowiem jutro;)
        • dritte_dame Re: Co wy na to? 28.05.04, 21:08

> ---------------odpowiem jutro;)

Nie trzeba.
          Przyrzekam juz wiecej nie wodzic na pokuszenie :)))
    • heinrich_himmler Ciekawe rzeczy w zwiazku z Boruchem.... 28.05.04, 21:13
      Rabi Ginsburg, byly kierownik "Jeshivy" (Akadmie Talmudu w Nablusie) o
      zamordowaniu przez Borucha Goldsteina 29 bezbronnych muzulmanow, w tym kobiet i
      dzieci:

"Zaden Arab nie ma prawa egzystencji w kraju Izraelu. To oczywiste, ze Arabowie
      stoja na drabinie rozwoju kulturalnego daleko na dole. Czyn Barucha Goldsteina
      stanowi spelnienie nakazow prawa zydowskiego. Jego czescia jest tez zemsta na
      nie zydach"
    • Gość: mefet Wchodzę . IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 21:19
      Chyba że danka zaś coś namiesza. Albo SSzaron.
    • heinrich_himmler Zydowski uczony Ignatz Goldziher o Renanie 28.05.04, 21:20
      Frankfurter Allgemeine Zeitung 21. 06. 2000

Oto co o francuskim filozofie i "antysemicie" (piszacym na tematy zydowskie)
      napisal Goldziher w 1893 roku: "ten czlowiek ma najbardziej zdrowe poglady na
      temat wspolczesnych zydow. Jest najbardziej niebezpiecznym antysemita bo ma
      racje. Tylko ten moze byc niebezpieczny, kto ma racje. Nie mozna go pokonac.
      Puste frazy sa tylko dla pospolstwa i dobre w danym momencie. Uczciwi ludzie
      nie mowia pustych fraz a pustymi frazami nie sposob oprzec sie prawdzie"
      • dritte_dame Dzieki ci ... 28.05.04, 21:25
        ... uzyteczny idioto!

(za pracowite podbijanie tego ciekawego watku :))

• heinrich_himmler cala przyjemnosc po mojej stronie 28.05.04, 21:30
          uzyteczna kretynko.

watek jest jak najbardziej ciekawy i warty podbijania.

Chyba nie myslisz, ze pisze do kosza?
          • biedronka24 Alez skad 28.05.04, 21:32
            heinrich_himmler napisał:

> Chyba nie myslisz, ze pisze do kosza?
            Dritte dame tak nie mysli- ona to wie :)
            • heinrich_himmler danke vielmals :-) 28.05.04, 21:36
              gnadige Frau, daß sie mit so viel Aufmerksamkeit und Hingabe meine bescheidene
              Beiträge verfolgen :-)

Tlumacze na polski:
              Dziekuje szanownej Pani za to, ze z taka uwaga i oddaniem czyta moje skromne
              listy.
              • dritte_dame "Modle sie po hiszpansku... 28.05.04, 21:46
                ...
                , kobietom prawie komplementy po wlosku
                , z mezczyznami dyskutuje po francusku
                , a po niemiecku mowie do swojego konia."

(Cesarz Karol V)

heinrich_himmler napisał:

> gnadige Frau, daß sie mit so viel Aufmerksamkeit und Hingabe meine
                bescheidene
                > Beiträge verfolgen :-)

• heinrich_himmler ha ha ha.. wyborne! 28.05.04, 21:51
                  dritte_dame napisała:

> , a po niemiecku mowie do swojego konia."

Nie przypuszczalem ze az tyle laczy mnie z cesarzem Karolem.
                  Jak mozna konia nazwac "biedronka"?

aaa...ha ha ha ha.....
                  > heinrich_himmler napisał:
                  >
                  > > gnadige Frau, daß sie mit so viel Aufmerksamkeit und Hingabe meine
                  > bescheidene
                  > > Beiträge verfolgen :-)
                  >
                  • biedronka24 Dritte dame chciala ci powiedziec tylko 28.05.04, 21:56
                    ze nie znasz wloskiego ani francuskiego.
                    A koniki mozna miec rozne.
                    • heinrich_himmler Re: Dritte dame chciala ci powiedziec tylko 28.05.04, 22:51
                      Jak mozna konia nazwac "biedronka"?
    • heinrich_himmler Jeszcze o Buruchu Goldsteinie 28.05.04, 21:28
      Ktory przez wielu zydow traktowany jest dzisiaj jako swiety.

Gdy po mordzie Goldsteina spytano rabbi Moshe Levingera, czy przykro mu z
      powodu smierci Arabow zamordowanych przez Goldsteina odpowiedzial: "jest mi
      przykro nie tylko z powodu zabitych arabow lecz rowniez z powodu zabitych much".

"Zydowskie prawo Halacha wymaga od Zydow jednoznacznie takie postepowanie, jak
      ujak w przypadku Goldsteina"

Rabbi Dov Lior:
      "To co zrobil Goldstein, zrobil w imieniu Boga. Swoim czynem wykazal sie jako
      wykonawca nakazow prawa"

Po pochowaniu Goldsteina armia izraelska ustawila warte honorowa przy grobie.
    • heinrich_himmler Zyd i watroba Araba 28.05.04, 21:33
      Rabi Yitzak Ginsburg uczy:

"Jesli zyd potrzebuje watrobe.... Tora zezwala mu wyrwac sila watrobe
      obojetnemu nie zydowi. Zydowskie zycie jest bez konca bardziej swiete i
      niepowtarzalne od zycia nie zyda"
      • biedronka24 No to wyrwijmy ci watrobe 28.05.04, 21:35
        chocby wirtualnie.
        Jeszcze sie ze swoja ostales? Jak to mozliwe....
        • heinrich_himmler jak widze jestes zydowka? 28.05.04, 21:38
          Nie zadawalabys takich pytan, gdybys wiedziala kim byl moj patron.

Jak do tej pory jeszcze sie taki zyd nie narodzil, ktory bylby w stanie to
          zrobic.
        • Gość: hanes Droga biedronko IP: *.aon.at 28.05.04, 22:46
          Droga biedronko, czy ty musisz tak sentymentalnie pieprzyć? Od tego ględzenia
          można puścić pawia – tak mdli. A może ty sobie nie zdajesz sprawy, ze twój styl
          jest żywcem wyrwany z romansideł dla kucharek? Tak właśnie kucharki wyobrażają
          sobie pańskie rozmowy.
          No ale ci nawtykałem!
          Żeby cię trochę rozluźnić, opowiem ci dowcip:
          Biedronek spuścił się biedronce na skrzydełko.
          - wyglądam jak świnia – skarży się biedronka
          - no tak! nie dość, ze wyglądasz jak świnia, to jeszcze jesteś
          cala
          upieprzona spermą!

• Gość: Gucio Zmiluj sie hanes... IP: *.ipt.aol.com 28.05.04, 22:56
            > Piszesz tak obrazowo ze ta biedronka zaksztusi sie.

> Lykaniem!!!
            • gretchien Re: Zmiluj sie hanes... 28.05.04, 23:26
              Gość portalu: Gucio napisał(a):

> > Piszesz tak obrazowo ze ta biedronka zaksztusi sie.
              >
              > > Lykaniem!!!

Ale wy jestescie brutalne chamy! Cos takiego zrobic tak wkwintnej i
              kulturalnej kobiecie!! Przeproscie natychmiast!
    • heinrich_himmler Gratulacje pod adresem tworcy watku ! 28.05.04, 21:41
      Swietny pomysl!

Dyskusja rozwija sie jak po sznureczku, wszystko zgodnie z zamiarem.

Ile zostalo nam jeszcze godzin do konca rozejmu?
      • Gość: z daleka Re: Gratulacje pod adresem tworcy watku ! IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 21:57
        Hainrichu.Pogadajmy moze o tchorzostwie. Jestes jednym z nas i normalnie, na
        codzien wystepujesz tu w innym garniturze. Po prostu rozpoznaje twoj styl i
        zacieklosc. Obojetne kim jestes i pod jakim, kolejnym vel bys sie ukrywal, masz
        przeciez logiczny powod, zeby to robic. Moja teza jest taka, ze albo wstydzisz
        sie tego co piszesz i na wszelki wypadek wkladasz maske heinricha. Albo jestes
        zwyklym tchorzem, ktory dzis chowa sie za maska, aby jutro, pod swoim mniej
        skompromitowanym imieniem wiesc spokojny zywot, milego facia.
        • Gość: z daleka Re: Gratulacje pod adresem tworcy watku ! IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 22:25
          Nie chcesz rozmawiac o tchorzostwie Hainrichu vel, vel, vel?
          Dlaczego? Temat dobry jak kazdy inny. Mam tez inny na deser. Skonczmy jednak
          najpierw z tym.
          • heinrich_himmler Re: Gratulacje pod adresem tworcy watku ! 28.05.04, 22:49
            Dlaczego nie chcesz rozmawiac o tchorzostwie z daleka vel vel vel?
            Dlaczego? Jest przeciez rozejm. Wszyscy sie kochamy, nie jestesmy wobec siebie
            zlosliwi, rozmawiamy.

No wiec?
        • heinrich_himmler Re: Gratulacje pod adresem tworcy watku ! 28.05.04, 22:47
          Mozemy chetnie porozmawiac. Na przyklad o tchorzostwie. W koncu jest rozejm.
          Jestes jednym z nas. Caly czas zadaje sobie pytanie dlaczego teraz akurat
          piszesz jako "z daleka" skoro kiedy indziej piszesz pod innymm nickiem. Mam
          nawet pewne podejrzenia pod jakim...

Dziwi mnie dlaczego zmieniasz tak maski. Po co? Musisz chyba miec jakies powody.
          Teraz robisz na milego facia, zeby za chwile przemienic sie w jakiegos Gorucha
          albo cos w tym rodzaju...

Dlaczego to robisz? Jestes tchorzem?
          • Gość: z daleka Re: Gratulacje pod adresem tworcy watku ! IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 22:52
            Dziecinna zagrywka.Nie z nami takie numery...Heinrich.
            To wszystko co masz do powiedzenia?
            • heinrich_himmler Re: Gratulacje pod adresem tworcy watku ! 28.05.04, 22:54
              Moglbys bardziej konkretnie? Mamy rozejm a ty zaczynasz byc niesympatyczny.
              Chyba nie chcesz wszystkiego zepsuc?
    • Gość: Tomek44 Re: Co wy na to? IP: *.inter.net.il 28.05.04, 22:41
      Swietny pomysl. Sprobuje przez 24 godziny nawet myslec dobrze o Guciu. Mam
      nadzieje, ze mu to nie stanie kolkiem w gardle, jezeli mu powiem, ze go bardzo
      lubie i jest wspanialym, dobrym, kochajacym i kochanym czlowiekiem, a jego
      slina ma smak miodu krolewskiego.
      • Gość: z daleka Re: Co wy na to? IP: 83.130.200.* 28.05.04, 22:44
        Przeginasz Tomku. To juz chorobliwe.
        • Gość: Tomek44 Re:do z daleka IP: 5.5R* / *.inter.net.il 28.05.04, 22:59
          Dlaczego? Juz mi duzo nie zostalo. Jeszcze troche moge pozytywnie pomyslec o
          tym cudownym, wspanialym, kochajacym Zydow i wszystkich cyklistow Guciu.
          Dostalem w prezencie nalewke z polskich wisni. Jest bardzo slodka. Az mdli. Ide
          sobie nalac kieliszeczek, aby mndliscie pomyslec o naszym drogim Guciu .
          • Gość: z daleka Re:do z daleka IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 23:05
            Na droga nozke, dla rownowagi pomysl o heidrichu.
            • Gość: wszystkojednokto Re:do z daleka IP: *.chello.pl 28.05.04, 23:07
              dla równowagi pomyślałbym o fredziu
              • Gość: z daleka Re:do z daleka IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 23:15
                To na trzecia nozke.
                Na zdrowie i lehaim.
      • Gość: Gucio Ach te zydy! IP: *.ipt.aol.com 28.05.04, 22:58
        > Ha,ha,ha,ha,ha......

> Zyby mnie tak dobrze poznac taka droga, to tylko zyd potrafi!!!
      • Gość: dana33 Re: Co wy na to? IP: *.broadband.actcom.net.il 28.05.04, 23:10
        pomysl moze i niezly, ale mam swoje watpliwosci... tyle razy juz sie probowalo
        i zawsze konczylo sie fiaskiem. ale, jak mowi z daleka, trzeba temu dac szanse.
        wiec tytusowi i calej reszcie moich najlepszych przyjaciol przesylam stary, ale
        ciagle dobry dowcip, po przeczytaniu ktorego beda napewno wiecej wiedziec, co
        to jest talmud:

After months of negotiation with the authorities, a Talmudist from Odessa was
        granted permission to visit Moscow. He boarded the train and found an empty
        seat.
        At the next stop a young man got on and sat next to him. The scholar looked at
        the young man and thought:
        This fellow doesn't look like a peasant, and if he isn't a peasant he probably
        comes from this district.
        If he comes from this district, then he must be Jewish because this is,
        after all, a Jewish district.On the other hand, if he is a Jew, where could he
        be going?
        I'm the only Jew in our district who has permission to travel to Moscow.
        Ahh? But just outside Moscow there is a little village called Samvet, and Jews
        don't need special permission to go there.
        But why would he be going to Samvet?
        He's probably going to visit one of the Jewish families there, but how many
        Jewish families are there in Samvet? Only two - the Bernsteins and the
        Steinbergs. The Bernsteins are a terrible family, and a nice looking fellow
        like him must be visiting the Steinbergs. But why is he going? The Steinbergs
        have only daughters, so maybe he's their son-in-law. But if he is, then which
        daughter did he marry? They say that Sarah married a nice lawyer from Budapest,
        and Esther married a businessman from Zhitomer, so it must be Sarah's husband.
        Which means that his name is Alexander Cohen, if I'm not mistaken. But if he
        comes from Budapest, with all the anti-Semitism they have there, he must have
        changed his name.
        What's the Hungarian equivalent of Cohen? Kovacs. But if they allowed him to
        change his name, he must have some special status. What could it be? A
        doctorate from the University.
        At this point the scholar turns to the young man and says, "How do you do, Dr.
        Kovacs?"
        "Very well, thank you, sir." answered the startled passenger. But how is it
        that you know my name?"
        "Oh," replied the Talmudist, "it was obvious."

• Gość: wszystkojednokto Re: Co wy na to? IP: *.chello.pl 28.05.04, 23:22
          swietne
        • Gość: z daleka Re: Co wy na to? IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 23:30
          Ja nie mam zadnych watpliwosci. Wszystko wroci do normy. Jednak nawet
          stwierdzenie, ze przez pare godzin mozna sie kontrolowac jest juz jakims
          pozytywnym doswiadczeniem. Bo skoro mozna pare, to dlaczego nie parenascie itd.
        • Gość: sp;lit Co wy na to? ,... Niezla przypowiastka , ale ,... IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 29.05.04, 01:30
          Regulamin naruszylas , ciucka , za pierwsze przewinienie na lancuch ,...

uklony

===============================================================================

Nie rozmawiamy o sprawach polsko-zydowskich , zydowsko- polskich, zydowsko
          swiatowych itd,
          • dritte_dame Czepiasz sie 29.05.04, 04:32
            niezbyt z sensem.

Przypowiastka jest wewnatrz-zydowska
            wiec nie podpada.

===============================================================================
            > Nie rozmawiamy o sprawach polsko-zydowskich , zydowsko- polskich, zydowsko
            > swiatowych itd,
            • Gość: sp;lit Re: Czepiasz sie IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 29.05.04, 05:34
              Przypowiastka narusza/przekracza granice panstwowe w spekulacji a to jest jawne
              teoretyczne naruszenie regulaminu ,...

Sa Zydzi , sa dwa panstwa , sa granice , ja wiem lepiej czy sie czepiam czy
              nie ,...

Dany wszyscy sie czepiaja to i mnie mozna i niech mi ktos powie ze nie :)

uklony
        • Gość: dana33 do z daleka IP: *.broadband.actcom.net.il 29.05.04, 17:24
          drogi wodzireju, wg mojego zegarka jest jeszcze pol godziny do konca rozejmu....
          czy sie myle? te pol godziny myslisz, sa jeszcze tak bardzo wazne?
          czekam niecierpliwie na odpowiedz :)
          • Gość: z daleka Re: do z daleka IP: 5.5R* / 83.130.202.* 29.05.04, 18:30
            No coz przegapilem ten moment. Bylem ma specerze z aparatem fofograficznym na
            gorkach w okolicy Rosh Ha'aiyn. Jakiz piekny mamy kraj. Szkoda ze miejscami
            troche zasmiecony. Troche za bardzo. Wlasciwie to bardzo za bardzo.
            Shavua tov.
            • Gość: dana33 Re: do z daleka IP: *.broadband.actcom.net.il 29.05.04, 18:34
              zgadzam sie. robie zo moge, ucze, wyjasniam, zwracam uwage. najb ardziedj
              zdenerwowala mnie kiedys grupa mlodych szwajcarow, ktorzy stali na ulicy i
              opluwali ja garinim.... wiesz, w szwajcarii to mozna jesc z chodnika. zapytalam
              sie ich, czy u siebie w domu tez tak by zrobili.....
              shavua tov dla ciebie tez :)
    • heinrich_himmler Czy ktos wie? 28.05.04, 22:53
      Ile jeszcze czasu do konca rozejmu?
      Tk czysto ilosciowo mamy chyba niezly wynik? Prawie 80 postow.
      I same uprzejmosci i grzecznosci i kultura pierwszej klasy.
      Czy dotrzymamy?
      • Gość: dana33 Re: Czy ktos wie? IP: *.broadband.actcom.net.il 29.05.04, 10:47
        wstalam skoro swit o 11 przed poludniem i rzucilam sie jeszcze przed pierwsza
        kawa na forum, zeby sprawdzic nu, mozemy sobie pogratulowac, tymczasem jakos
        wytrzymujemy, ale trzeba przyznac, ze bylam lekko rozczarowana, bo watek
        zaczyna spadac, zamiast byc na piewszym miejscu. czy naprawde nie ma o czym
        innym pisac?
        niech sie rozlupaniec nie czepia, bo pisze wam o odczuciach dana vis a vis
        obyczaje israelskie. niech sie nie czepia, bo i tak uczepiony.... :)
        nie jestem religijna, jak wiecie, ale musze przyznac, ze uwielbiam shabat.
        wiem, wiem, wszyscy mamy nasz szab at, nasz weekend, nasz soboto-niedziele, ale
        mimo to shabat wyglada troche inaczej, przynajmniej w jerozolimie :)
        wogole jerozolima przypomina mi troche lodz: w lodzi byla kiedys spolecznosc
        podzielona prawie rowno na 3 czesci polacy, zydzi i niemcy, jerozolima tez ma 3
        spolecznosci, chociaz nie wiem dokladnie w jakim stosunku.
        jest masa religijnych zydow, wiec i charakter miasta jest bardziej religijny od
        tel avivu bardziej europejskiego i haify, bardziej robotniczej, ktora rowniez,
        dzieki jej bylemu burmistrzowi Aba Khoushi ma komunikacje w shabat. czego
        oczywiscie w jerozolimie nie zobaczycie. wiec juz w piatek, ktory jest jak to
        sie u nas mowi "krotkim" dniem, czuje sie zblizajacy szabat. sklepy i niektore
        biura, ktore sa otwarte w piatki zamyka sie okolo godziny 13, transport
        publiczny ustaje okolo 15. jak jestescie akurat w mea shearim, religijnej
        dzielnicy jerozolimy, to widzicie, jak wszyscy sie cholernie spiesza zeby
        zdazyc zrobic wszystko przed szabatem: skonczyc prace, zakupy, gotowanie,
        przygotowania do szabatu, bo u nich to wtedy absolutne dolce far niente.
        ja wracam do domciu, i jak tylko slonce nie pada na moj balkon, to wlasnie
        kawka i na balkonik. gdzies okolo 16 slysze muezinna nawolujacego do modlitw
        piatkowych. gdzies okolo 19 (u nas to sie roznia godziny rozpoczecia szabatu
        zalezy od pory roku) slysze cos w rodzaju syreny jednotonowej, gdzie sie
        zawiadamia o rozpoczeciu szabatu i...... nastepuja bloga cisza. wy sie kiedys
        wsluchiwaliscie w cisze? Nie? sprobujcie, bo warto. pamietam, ze jak moi
        spadkobiercy byli jeszcze mali, to jak ich juz z sukcesem utlamsilam w lozkach
        i padlam wykonczona na fotel, to przez dziesiet minut mojemu ishowi nie wolno
        bylo ani mowic ani sie ruszac, bo ja sie wsluchiwalam, biedak, nie ma lekko ze
        mna, nie? a teraz to ja to na balkonie z kawka. sasiedzkie dzieciaki nie
        krzycza, nikt nie trzaska garnkami przy gotowaniu, bo juz nagotowali, jako ze
        piatek rowniez swieto u naszych sasiadow w wiosce obok, wiec tam tez cisza i
        dzieciaki nie lataja za pilka. mozna czytac, sluchac dobrej muzyki, zrobic
        poobiednia sjeste, (rowniez powyklocac sie na forum). i cala sobota tez taka
        spokojna. czasem slychac muzyke u sasiadow, ale w sumie jeden wielki odpoczynek.
        nie, nie, to nie u wszystkich, to tak u mnie, bo tak lubie. ale inni to w
        sobote z samego rana w samochod z cajdanit (to taka lodoweczka reczna)
        wypelniona dobrymi rzeczami i na wycieczke..... nigdy nie mialam takiego
        spokoju w niedziele jak mieszkalam jeszcze w europie. tam ruch i balagan i
        samochody i otwarte sklepy i tramwaje.... zupelnie jak w normalny dzien w
        tygodniu. tutaj jest wyrazna roznica miedzy tygodniem pracy a szabatem.
        u nas dzisiaj piekna pogoda, nie za goraco, okolo 24 plus, wiec mozna zyc :)
        milego dnia wszystkim
        • Gość: dana33 Re: Czy ktos wie? IP: *.broadband.actcom.net.il 29.05.04, 18:26
          taaak, drogi z daleka.... wyniki, jak przewidywalam i chyba rowniez, jak ty
          przewidywales. wprawdzie towarzystwo wstrzymalo sie od pisania na "zakazane"
          tematy, nie bluzgalo rowniez na innych, poza proba prowokacji cepa i splita,
          tomek i ja sprobowalismy rozpoczac rozmowe o czyms innym, ale bez odzewu. i co
          sie okazuje? ze ta forumowa zgraja, uwazajaca sie za hyper, super, duper pod
          wzgledem inteligencji, wiedzy i dobrego wychowania NIE MA O CZYM MOWIC !!!!!
          nie o zwyczjach, nie o problemach np ozonu, nie o chorobach i nowosci w ich
          leczniu, nie o glodzie w afryce, nie o ksiazkach, filmach, teatrze, nie o
          wycieczkach, nie o pieknych zakatkach swiata. po prostu nie maja nic do
          powiedzenia, zero, null, nada, efez, gur nischt. rega, rega, malutkie
          sprostowanie: maja cos do powiedzenia. nawet nie cos, a bardzo duzo. maja jeden
          jedyny temat, ktory zaprzata ich od rana do wieczora i od wieczora do rana.
          temat, ktory znaja tak doskonale, jego problematyke, jego komplikacje, jego
          wielostronnosc, jego znaczenie dla swiata (?). to oczywiscie zydzi i israel.
          zydzi a sprawa palestynska, zydzi a finansjera swiatowa, zydzi a przemysl
          filmowy, zydzi a glod w afryce, zydzi a wojna w timbuktu, zydzi a lasy
          tropikalne, zydzi a noga od stolu.....
          taak, jasne to bylo juz wczesniej, ale moze nie wszystkim. teraz to chyba juz
          wszystkim.

milego wieczoru wszystkim forumowiczom.
    • kontrkultura To wy dzisiaj na prawde nic 29.05.04, 18:31
      na te tematy nie mowicie?
      • Gość: z daleka Re: To wy dzisiaj na prawde nic IP: 5.5R* / 83.130.202.* 29.05.04, 18:45
        Czy socjolog jest na sali? Jasli tak to chetnie wyslucham jego fachowej opinii.
        Moja prywatna jest taka. Wielu z nas wykazalo dobra wole. To pocieszajace i
        budzace nadzieje. Kilku, co bylo do przewidzenia ulzylo sobie do wiwatu, ale to
        przypadki patologiczne okreslajace dno skali. Wiekszosc wiedzac lub nie
        wiedzac, o 24 godzinnej diecie, stara sie zachowac umiar. W sumie bylo dosyc
        cicho, momentami nudnawo. Wniosek: tematy zydowskie sa najciekawsze i
        najbardziej podnoszace poziom adrenaliny.
        • Gość: dana33 Re: To wy dzisiaj na prawde nic IP: *.broadband.actcom.net.il 29.05.04, 18:47
          :)
        • kontrkultura Re: To wy dzisiaj na prawde nic 29.05.04, 18:59
          Jestem pod wrazeniem :)

Zawsze sie zastanawialem co ile minut forumowicze w trybie normalnym pisza na
          tematy dotyczace zydow? Co 20, co 15, co 5 minut? A tu nagle cos takiego...

Za takie cuda dyplomatyczne powinno sie dawac tylko nobla! :)
    • rattler Re: Co wy na to? 29.05.04, 19:57
      Czas minal wiec szczerze pare slow wtrace - Bad timing gosciu z daleka bo tu
      wielkie swieto , niby dzien pamieci a tak naprawde to weekend na swiezym
      powietrzu ; Biwaki , pikniki , zarcie i picie na calego , chyba ze mieszkasz w
      naszych okolicach to spedzasz pod dachem bo zimno , mokro i wszyscy zli , za
      gory tez nie ma po co jechac bo wiatr i kurzy .

Post raczej nudny , Dana jak zwykle z rana do kawy na zakonskie Splita nadgryza
      (kto to jest ten cep ?) bo zart czy rubasznosc to prowokacja i zamachem stanu ,
      jak od Splita - Danie smierdzi , Dana twierdzi !

Jeszcze raz , Cep , cep , czy jak-ci - Wystap ! Musimy siem koniecznie poznac ,
      wspolna sprawa , zamach stanu , putch , rewolucja , III Wojna , Armagettum !!!

Obojetnie - Dana must go !!!

narazie

------------------------------------------------------------------------------
      poza proba prowokacji cepa i splita,
      • Gość: dana33 Re: Co wy na to? IP: *.broadband.actcom.net.il 29.05.04, 20:05
        jak chcesz to zrobic, pieseczku?
        • tifus.nie.flavius Re: Co wy na to? 30.05.04, 05:09
          Deske,
          Chociaż minęło już znacznie więcej niż 24 godziny, ja wciąż bardzo uprzejmie
          proszę wszystkich syjamistów na tym forum żeby wrócili do państw z których
          pochodzą i zwrócili Palestynę tym pokój miłującym Arabom którzy mieszkają w
          Palestynie od setek tysięcy pokoleń.
          t.
          • dritte_dame Oto pierwsi Palestynczycy 30.05.04, 05:18
            tifus.nie.flavius napisał:

> ... zwrócili Palestynę tym pokój miłującym Arabom którzy mieszkają w
            > Palestynie od setek tysięcy pokoleń.

"Setki tysiecy" to wiecej niz jedna setka.
            Przyjmijmy wiec, ze minimum dwie.

Dwiescie tysiecy pokolen to jakies cztery milony lat.

Czyli...

www.pbs.org/wgbh/evolution/humans/humankind/c.html

• Gość: chlodnym okiem no i co pierniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 16:24
              patrzcie same, jak ta wsciekla baba nie miesza, to nawet do kultury wracacie!
              Moze ma kolke zolciowa i prowokacji i pouczania wszystkich z lezka zydowskiego
              aj waj jej sie odechcialo, Tak trzymajcie pierniki, babsko zwiednie bez
              pyszczenia
              • Gość: dana33 Re: no i co pierniki IP: 192.117.116.* 30.05.04, 17:04
                chlodne oko. wracaj do cieplego mieszkanka, bo zdaje sie ze sie przeziebiles i
                nie dowidzisz. ja ciagle jeszcze tutaj. ciagle mieszam. a pyszc ze od 9
                miesiaca zycia i do teraz nie mam zamiaru przestac. idz i lecz oczko.
                • Gość: chlodnym okiem Re: no i co pierniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 18:04
                  a tam mnie swoimi zaczepkami nie sprowokujesz, podszczekiwanie pewnie niezle
                  cie konserwuje, ujadasz tutaj to ujadaj, rodzina bedzie zdrowsza, ale bzdury
                  same wygadujesz, i jestes diablo niesprawiedliwa i stronnicza, taki masz feler
                  i tyle, moje oczy sa ok
                  • Gość: dana33 Re: no i co pierniki IP: 192.117.116.* 30.05.04, 21:57
                    a co, wolalbys zebym nie byloa stgronnicza i stala po stronie terrorystow? :)
                    • Gość: sp;lit Re: no i co pierniki IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 30.05.04, 22:08
                      Ty ciucka stoisz po stronie terrorystow i w tym caly problem ,... Gdybys nam
                      nie probowalala wmawiac ze jest inaczej , to calkiem , calkiem ciucka jestes .

uklony
    • Gość: Ari Re: Co wy na to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 23:32
      Jutro wyjeżdżam do mojej puszczy, gdzie o internecie mogę
      zapomnieć.Chciałam się pożegnać. Ciekawe, jak będą wyglądały Wasze dyskusje i
      jak będzie wyglądał świat, kiedy wrócę.A teraz pod rozwagę np. Guciowi, bo
      chyba nie ma tu Gaala. Czasem szukam czegoś na viva palestyna. Ostatnio
      natrafiłam na przepisy Talmudu: "nie wrzucaj goja do studni i go nie
      wyciągaj" , no, itp.Między innymi, ze żydowscy lekarze mają w miare możliwości
      nie leczyć gojów, albo leczyć gorzej, no takie tam...
      Macie rozejm, to pomyślcie, a ja przysięgam na głowy moich dzieci, że
      poniższ historia jest prawdziwa:
      Moje malutkie dziecko musiało przejśc badania na tzw. "wykluczenie" ,
      nieastety, w szpitalu zakaźnym. Wykluczenie zostało stwierdzone, ale przez
      jedną noc juz się zdążyło zarazić.Zostało w szpitalu za niewinność, bez żadnego
      kontaktu ze mną.Rozpacz. Po 6 / słownie - sześciu/!!! tygodniach ordynator,
      wykładowca akademicki, autorka podręczników, cichcem czekała na mnie na
      portierni, tłumacząc, że powinnam dziecko zabrać, ponieważ czynnik
      psychiczny /tęsknota/ znosi do zera wyniki leczenia.Byłam przeszęśliwa - oddają
      mi dzieciątko! W domu, z karty wypisu dowiedziałam się, że dziecko jest
      włąściwie umierające, a ja je zabrałam na własne życzenie. Lekarka była jak
      najbardziej Polką i katoliczką tak jak ja.No, może nie przesadzajmyz tym
      katolicyzmem, wtedy to było niemodne,ale jednak.
      Ponieważ było to 2 dni przed Wigilią, nie miałam szans dosłownie na nic:
      dziecko - jak mi powiedziała - nie mogło być w szpitalu, no to kto by sie
      chciał nim zająć? Z taką kartą?Z innymi lekarzami miałam juz wcześniejsze
      doświadczenia, to nie było duże miasto.
      I wtedy poszłam do lekarza po osiemdziesiatce, od dawna nie praktykującego,
      Zyda.Stary człowiek dzień w dzień wlókł si e do mnie do domu, ryzykując w tej
      sytuacji cała dotychczasową dobrą reputację, stosował miksturki, które - jak mi
      powiedziano później - działać nie powinny. Tyle,że działaly,a ja sama czytałam
      odwołanie tego nie-działania.No, dobra - chodziło penicylinę i strepto podawane
      doustnie, wtedy to była herezja.Po tygodniu moje dziecko latało jak wściekłe, a
      w ogóle wstało juz na trzeci dzień. Dziecko miało byc umierające, ja człowieka
      przedtem nie znałam - on ryzykował wszystko, żeby je uratować.Skąd mogł
      wiedzieć, co ja zrobię, jeśli dziecko by jednak umarło? Więc niech mi nikt nie
      pieprzy nic na w/w temat. Autorytet naukowy, Polka,praktycznie skazała mojego
      synka,wypisała go na chama, żeby nie psuć sobie statyski zgonów, a uratował go
      stary, żydowski lekarz, który się niczego nie bał, ale także niczego nie
      musiał. Zeby nie bać się aż tak - trzeba być porządnym człowiekiem. A on był
      wierzący! Czyli złamał - jak tam wypisują - przepis. To oszołomom pod rozwagę -
      kto ratuje jedno życie, ratuje cały świat. Pozdrawiam
      • Gość: dana33 Re: Co wy na to? IP: *.bb.netvision.net.il 31.05.04, 08:02
        :)
    • szpital_psychiatryczny Re: Co wy na to? hmmmmmmm 30.05.04, 23:43
      ten niby z daleka wcale nie jest tak daleko.
      Mial odlot przywiezli go do nas,prymityw nie grozny podaje sie za zyda lub
      araba w zaleznosci kiedy do nas trafi(rano lub wieczorem)
      Zalecenie............spokojnie mozna olac tego z daleka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka