Dodaj do ulubionych

Wowa P. inteligentnie złośliwy gad!

28.11.11, 01:07
Mam niejaką słabość do wrednej, złośliwej, błyskotliwej inteligencji. Pewnie dlatego zwróciło moją uwagę wystąpienie Wowy P. odnośnie "demokratycznych" obserwatorów wyborów w Rosji. Cytuję za GW licząc na to, że wyjątkowo niczego nie przekręciła, bo nie chce mi się sprawdzać po nocy:

Putin przestrzega zagranicę przed ingerowaniem w wybory w Rosji.

Premier Rosji Władimir Putin przestrzegł w niedzielę inne państwa przed ingerowaniem w wybory w jego kraju poprzez wspieranie finansowo ugrupowań opozycyjnych wobec Kremla.

- Judasz nie jest w Rosji najpopularniejszą postacią z Biblii. Będą to pieniądze wyrzucone w błoto. Lepiej przeznaczyć je na spłatę własnego długu publicznego - oświadczył Putin

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,10716751,Putin_przestrzega_zagranice_przed_ingerowaniem_w_wybory.html#ixzz1exCCsR46

Co prawda, to prawda. Nie lepiej przeznaczyć tą kasę na własne długi?
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 01:12
      Nie ma nic gorszego niż zadłużony Judasz gołopupiec.
    • pimpus18 Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 01:31
      Jeśli propagandyści z GW o tym piszą, to coś w tym nie gra i jest to niekorzystne dla Putina.

Putin - jeśli to naprawdę tak było - powinien lepiej jak najwięcej nagłaśnieć tych "sponsorów" i demokratycznych palantów (jak kiedyś Capone, a teraz Alesia) załatwić podatkami.

Nie może neoliberalnych, prozachodnich palantów załatwić w bardziej inteligentny sposób?

Jak nie teraz, to kiedy!
    • darekvtb Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 06:24
      "..licząc na to, że wyjątkowo niczego nie przekręciła,.."
      Oryginal:

«Знaю, чтo в преддверии выбoрoв в Гocyдaрcтвеннyю дyмy, президентa Рoccии предcтaвители некoтoрых инocтрaнных гocyдaрcтв coбирaют тех, кoмy oни плaтят деньги, тaк нaзывaемых грaнтoпoлyчaтелей, прoвoдят c ними инcтрyктaжи, нacтрaивaют их нa cooтветcтвyющyю «рaбoтy», чтoбы пoвлиять caмим нa хoд избирaтельнoй кaмпaнии в нaшей cтрaне», – признaлcя Пyтин.

«Беcпoлезный трyд, – зaверил премьер. – Кaк y нac в нaрoде гoвoрят, «деньги нa ветер».

«Пoтoмy чтo, вo-первых, Иyдa – не caмый yвaжaемый библейcкий перcoнaж в нaшем нaрoде, – пoяcнил Пyтин – А, вo-втoрых, лyчше, пycкaй эти деньги нaпрaвят нa пoгaшение cвoегo гocyдaрcтвеннoгo дoлгa и прекрaтят прoвoдить неэффективнyю и зaтрaтнyю внешнюю пoлитикy».
      • eva15 Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 08:45
        Ha, ha, dzięki za oryginał. Trzeba przyznać, że GW sens wypowiedzi na skróty oddała.
    • polski_francuz Zwiazek 28.11.11, 08:18
      Jaki jest zwiazek miedzy falszowaniem wyborow w Rosji a zadluzeniem krajow europejskich?

PF
      • eva15 Re: Zwiazek 28.11.11, 08:45
        polski_francuz napisał:

> Jaki jest zwiazek miedzy falszowaniem wyborow w Rosji a zadluzeniem krajow europejskich?

A skąd wiesz, że wybory są/będą sfałszowane?
        • polski_francuz Pytalem 28.11.11, 08:51
          o zwiazek a nie o falszowanie. Umiesz na pytanie odpowiedziec? I jeszcze pytanie pomocnicze - dlaczego Wowa sie wyzlosliwia wobec inspktorow sprawdzajacych uczciwosc wyborow?

PF

• eva15 Re: Pytalem 28.11.11, 08:54
            Jak mam wyjaśniać związek czegoś co nie istnieje z czymś co jest namacalnym faktem? Stąd raz jeszcze pytanie: stąd wiesz, że wybory są/będą sfałszowane?
          • darekvtb Re: Pytalem 28.11.11, 09:29
            "dlaczego Wowa sie wyzlosliwia wobec inspktorow sprawdzajacych uczciwosc wyborow?"

Gdyby znal Pan nieco j. rosyjski, to nie palnal by Pan takiej glupoty.
            W przytoczonym przeze mnie oryginalnym cytacie Pu ani jednym slowem nie mowi o "inspktorach sprawdzajacych uczciwosc wyborow". Inspektorzy na wyborach beda, co prawda za krag polarny jechac nie chca (choc Rosjanie zapraszaja..) :-)))
            Nawet w cytowanym przez Eve tlumaczniu GaWyb-u jest mowa o "ugrupowaniach opozycyjnych wobec Kremla" - a to nie ma nic wspolnego z "inspektorami sprawdzajacymi uczciwosc wyborow".
            Nie chce pan chyba aby Limonow byl "kontrolerem" wyborow? :-))))
            A moze "Misza 2%" ? Albo ten, co go dupneli z pudelkiem od ksero? Pu zbiera 70% glosow nie dlatego ze jest taki genialny - to opozycja jest taka denna. Anarchisci, lapowkarze i polityczne q.wy - na takim tle zdecydowana wiekszosc wybiera Pu i jego partie. Ale sponsorzy nie kumaja i pchaja przelewy dla "demokratycznej opozycji w Rosji".
            • polski_francuz W ktorym miejscu sie smiac? 28.11.11, 13:30
              "Pewnie dlatego zwróciło moją uwagę wystąpienie Wowy P. odnośnie "demokratycznych" obserwatorów wyborów w Rosji."

To cytat z postu wstepnego wielbicielki Putina. I moja pytanie odnosi sie do zwiazku miedzy obserwatorami a zadluzeniem krajow europejskich.

Moze ty mi to wytlumaczysz bo ja ciagle tego zwiazku nie widze. Innymi slowy nie wiem kiedy sie trzeba smiac.

Z kogo sie mozna smiac to wiem, bo mozna rozumiec rosyjskie podlotki zadurzone w Putinie ale podstarzala pani z Niemiec ktora sie go na piedestal stawia jest smieszna.

PF
              • eva15 Pogadam twoim językiem, może pojmiesz 28.11.11, 13:46
                polski_francuz napisał:

> To cytat z postu wstepnego wielbicielki Putina. I moja pytanie odnosi sie do zwiazku miedzy obserwatorami a zadluzeniem krajow europejskich.
                (...)
                > Z kogo sie mozna smiac to wiem, bo mozna rozumiec rosyjskie podlotki zadurzone w Putinie ale podstarzala pani z Niemiec ktora sie go na piedestal stawia jest smieszna.

Chcesz chamstwa, będziesz je miał, wyjątkowo zniżę się do twojego poziomu, może wtedy cepie pojmiesz, więc - słuchaj stary sklerotyku, napisałeś wyraźnie:

>Jaki jest zwiazek miedzy falszowaniem wyborow w Rosji a zadluzeniem krajow europejskich?

Nie o obserwatorach pisałeś, jak teraz usiłujesz przekręcać, lecz o fałszowaniu wyborów w Rosji.

Nie znoszę chamstwa na forum, ale skoro zaczynasz, nie licz na litość i wyrozumiałość z szacunku dla twojego wieku. Staram się omijać twoje chamstwo i paru innych forumowych bystrzaków, ale nie jestem zwolenniczką ciągłego ustępowania wg motta wyniesionego z domu: "mądrzejszy powinnien zawsze ustąpić głupszemu" . To niezbyt rozsądnego podejście, bo wtedy całe pole zajmują idioci.
                • eva15 Re: Pogadam twoim językiem, może pojmiesz 28.11.11, 13:48
                  To niezbyt rozsądne podejście, bo wtedy całe pole zajmują idioci.
                • polski_francuz Spokojnie kolezanko 28.11.11, 14:22
                  Po co te nerwy. Ja pisze o zwiazku miedzy falszowanie wyborow a dlugami europejskimi. A ty chcesz mi wmowic ze pisze o falszowaniu wyborow.

Troche logiki trzeba. Obserwatorzy wyborow byli takze w Polsce. I to obserwatorzy z krajow muzulmanskich (Tunezji o ile pamietam) i jakos nikt nie denerwowal sie, ze obserwatorzy z krajow niedemokratycznych obserwuja wybory z krajow demokratycznych.

A pana Putina ci obserwatorzy denerwuja tak, ze zaczyna wypominac dlugi krajom europejskim. Dlugi, jak wiadomo nic z demokracja wspolnego nie maja. I sadze, ze uwaga Putina byla uwaga niepotrzebna. Jak sie jest pewnym siebie to sie tego rodzaju uwag nie czyni.

PF
                  • eva15 bal przebierańców 28.11.11, 14:25
                    Przebrałeś się teraz dla odmiany w szaty osoby kulturalnej? Długo w tych cudzych piórkach nie wytrzymasz.
                    • polski_francuz Jak nie wytrzymam 28.11.11, 14:42
                      to stane sie zlosliwym gadem. A nawet ci maja swoje wielbicielki:)

PF
                      • darekvtb Re: Jak nie wytrzymam 28.11.11, 15:07
                        W originale wypowiedzi Pu ktorej tlumaczenie przytoczyla Eva nie bylo nic o obserwatorach przysylanych na rosyjskie wybory. Moze Eva miala na mysli "obserwatorow" z wysokodemokratycznych krajow zachodu sponsorujacych opozycje? Ale to juz domyslam sam - latwiej ja sama spytac :-)
      • borrka Zwiazek prosty i Radziecki ! 28.11.11, 08:53
        Socjologicznie typowe.
        Gdy ktos z nizin spolecznych, na przyklad kolchoznik, a u nas pracowniki upadlego pegeeru, wygra na loterii, cale jego zycie zaczyna sie obracac wokol tego faktu.
        Do statystycznego wydarzenia dorabia ideologie - wicie rozumicie, zawsze wiedzialem, ze trzeba kupic los - tworzy swoiste mity, udziela wywiadow kolorowej prasie, szasta pieniedzmi i z reguly nie robi nic dla zdyskontowania pozytywnej fluktuacji w swym biednym zyciu.
        Az kasa sie konczy i staje sie wspomnieniem, tworzywem do budowy kolejnych mitow, o zlych (falszywych) krewnych i znajomych krolika.

Zachowanie Putina to obraz takich jednodniowych "milionerow" w skali makro.
        Uderzylo mnie to dzis, w poniedzialek 28 listopada 2011, slonce w znaku Strzelca

Taka nagla iluminacja.
        Maslo maslane - iluminacja w swej istocie jest nagla.
        • eva15 Re: Zwiazek prosty i Radziecki ! 28.11.11, 08:58
          Mocno z rana odleciałeś, nawet jak na twoją normę, to duży odlot. A właściwie to co chciałeś powiedzieć?
          • borrka Przeciez zem pisal - to iluminacja ! 28.11.11, 09:05

• misterpee Re: falszowanieb wyborow 28.11.11, 09:09
            kazy z nas to wie na co dzien jak falszuje sie wybory na demokratycznymzachodzie. Teraz zachod chce udowodnic ze to samo dzieje sie w Rosji. czy Rosja tworzy komisje do badania falszowania wyborow w USA?
            A prakktyki prasowe utracania Ron Paula, nie dania mu mozliwosci do dyskusji z innymi kandydatami, falszowania wynikow wyborow, mozna pisac dlugo na ten temat
        • borrka Wowa poucza z pozycji przewodniczacego kolchozu... 28.11.11, 09:00
          W ktorym odkryto gaz i rope!
          Pól biedy, gdy kazanie przeznaczone dla podobnych Wowie, postkomunistycznych proletow, smiesznie sie robi, gdy dla bogatych tego swiata.
          Bo oni juz sie w kulak z Wowy smieja !
          • eva15 Re: Wowa poucza z pozycji przewodniczacego kolcho 28.11.11, 09:02
            A to ty jesteś bogaty?
            • borrka Jestem znad Drny. 28.11.11, 09:07

• eva15 Myślałam, że znad Durny. 28.11.11, 09:23
                Może trafiła ci się literówka?
                • borrka Zle myslalas , Efciu. U Ciebie, to constans. 28.11.11, 09:28

• darekvtb Re: Zwiazek 28.11.11, 09:08
        "Jaki jest zwiazek miedzy falszowaniem wyborow w Rosji a zadluzeniem krajow europejskich?"

Sugeruja Pan ze Pu falszuje wybory aby marginalizowac w Rosji proeropejska opozycje i dodac sobie glosow? Zmuszony jestem Pana rozczarowac. Wsrod Rosjan popularnosc liberalno-europejskiej opozycji jest na poziomie bledu statystycznego :-))
        Jesli kreml rzeczywiscie doda sobie glosow, to kosztem lewicy i nacjonalistow. Wiec powinien byc Pan wdzieczny Pu ze takim "niedemokratycznym" sposobem zmniejsza w rosyjskim parlamencie reprezentacje sil zdecydowanie bardziej antyzachodnich niz Pu i EdRo Ale zeby to zrozumiec, to trzeba byc tu na miejscu i rozmawiac z Rosjanami, a nie zrec medialna papke przygotowana dla pospolstwa.. :-)
        P.S.
        Uprzedzajac komentarze o "zacofanych ruskich komuchach" co glosuja na Ziuganowa w nedznej dalekiej rosyjskiej prowincji:
        Przedwczoraj na urodzinach obok mnie siedzial moj sasiad. Po 10 latach w Ameryce Polnocnej powrocil do Rosji. Sprzedal swoj dom TAM za $0.5 mln i kupil mieszkanie w centrum Moskwy. Zarabia kilkakrotnie wiecej ode mnie (analityk). Akurat przylecial z delegacji do Niemiec. Miesiac temu odpoczywal z rodzina w Nicei. Opowiadal jak jego ojca razem z calym narodem deportowali z Kaukazu do Centralnej Azji. Jego matka juz tam sie urodzila jako potomek polskich zeslancow.
        Zapytany, na kogo bedzie glosowac? Odpowiedzial jednoznacznie - na komunistow!
        Taka to jest ta Rosji... Nie pasuje do zachodniomedialnych stereotypow :-)
        • eva15 Re: Zwiazek 28.11.11, 09:15
          Darek, to dla pfcia za trudne. Czego media zachodnie nie podadzą bystrzakom, tego nie ma.
          • darekvtb Re: Zwiazek 28.11.11, 09:40
            A ja jednak mam nadzieje ze on to jakos skomentuje.. (owszem, jestem taki sadysta i lubie sie posmiac.. :-)
            Dodam ze taki komunista-milionier (juz nie tylko rublowy) wsrod moich zamoznych znajomych to nie wyjatek!
            • walter622 Witaj Darek!!! 28.11.11, 11:19
              darekvtb napisał:

> lubie sie posmiac.. :-)

Śmiejesz się nad szajbusem. On kompletnie nic nie wie i wiedzieć nie ma zamiaru.
              Natomiast jednego jest pewien , że ruskie są "ścierwem" i stale to głosi na forum
              - właściwie do tego sprowadza się jego rola.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
              • wojciech.2345 Re: Witaj Darek!!! 28.11.11, 11:24
                walter622 napisał:
                > Natomiast jednego jest pewien , że ruskie są "ścierwem" i stale to głosi na forum
                > - właściwie do tego sprowadza się jego rola.
                ----------------------------
                "stale to głosi"

Kłamiesz.
      • br0fl0vski Re: Zwiazek 28.11.11, 15:07
        Franky,
        Ten upload musiales dostac w przychodni
      • amg10 Ja najpierw bym zapytal: 28.11.11, 15:33
        polski_francuz napisał:

> Jaki jest zwiazek miedzy falszowaniem wyborow w Rosji a zadluzeniem krajow euro
        > pejskich?

CZY istnieje zwiazek miedzy falszowaniem wyborow w Rosji a zadluzeniem krajow europejskich ?

Hmmm ... mozna by tez postawic wiele innych pytan jedne bardziej inne mniej sensowne - kwestia wyobrazni. Gdyby PF zapytal tez np. Jaki istnieje zwiazek miedzy falszowaniem wyborow w Finlandii a kolorem zboz w Holandii - to tez mozna by sie drapac po glowie i zastanawiac jak komus takie pytanie przychodzi do glowy i dlaczego ?
    • mara571 Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 09:08
      eva15 napisała:

> Mam niejaką słabość do wrednej, złośliwej, błyskotliwej inteligencji. Pewnie d
      > latego zwróciło moją uwagę wystąpienie Wowy P. odnośnie "demokratycznych" obser
      > watorów wyborów w Rosji.

Moja diagnoza jest troche inna: nie masz zadnej slobosci, tylko uprawiasz tutaj na tym forum kult jednostki. Objektem kultu jest Putin

Ciekawe czy portret Putina wisi juz na twoim lozkiem, czy raczej zgodnie z duchem czasow stoi oprawiony w odpowiednia ramke na twoim biurku.
      • eva15 Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 09:13
        Jak piszę:
        >Mam niejaką słabość do wrednej, złośliwej, błyskotliwej inteligencji.

Nijak nie da się twoich wypowiedzi pod to podciągnąć.

• mara571 ewuniu masz problem 28.11.11, 09:32
          z rozpoznaniem wlasnych "slabosci".
          Najwieksza twoja slaboscia jest obecnie Putin.

Blyskotliwy to on dla mnie nie jest i raczej zaklamany.
          On dobrze wie, ze to nie jakikolwiek rzad dofinasowuje partie np. Kasparowa, ale prywatne fundacje pozakladane przez b. bogatych ludzi.
          Putin jest czlowiekiem sluzb i dobrze o tym wie.
          • borrka Putin jest kreacja sluzb. 28.11.11, 09:36
            Reakcja na image pijanego Jelcyna i niczym wiecej.
            W razie potrzeby zostanie usuniety z dnia na dzien.
            Juz z carami tak bywalo.
            • br0fl0vski Re: Putin jest kreacja sluzb. 28.11.11, 15:12
              radzilbym kolku przejzec zyciorysy amerykanskich prezydentow
          • br0fl0vski Re: ewuniu masz problem 28.11.11, 15:11
            ciekaw jestem ksiazniczko jak bys nazwala dofinansowanie prtii w niemczech czy usa czy gdziekolwiek przez miliarderow chinskich lub ruskich. na coz ci te twoje googlowate linki jak i tegoi co czytasz i tak nic lub niewiele rozumiesz.
      • polski_francuz Bez przesady 28.11.11, 09:29
        "Objektem kultu jest Putin"

Ma dobra diete. To juz cos. Wiem co o tym po weekendzie...
        PF
    • wojciech.2345 Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 09:11
      Związki między:
      1. wyborami w Rosji,
      2. Judaszem,
      3 zadłużeniem Zachodu,
      może ustalić jedynie Pytia.

Odjazd totalny.
      • misterpee Re: Falszowanie wyborow 28.11.11, 09:20
        w ktorych mediach ta wiadomosc ta mozna znalezc? Medioa ukrywaja te wiadomosci od Amerykanow ! Ron Paul nie jest koszerny !
        www.conservativehq.com/article/5621-ron-paul-won-gop-national-security-debate
        That’s the opinion of our conservative and Tea Party respondents, with Newt Gingrich coming in a distant second.

We asked you: “Who won the GOP presidential debate in Washington, D.C.?”

And we explained: “We’re not asking who you support. Rather, which candidate did the most to advance his or her candidacy in the Republican presidential debate Tuesday night?”

Here is how you responded:

48% Ron Paul

25% Newt Gingrich

9% Michele Bachmann

7% Mitt Romney

4% Rick Perry

3% Herman Cain

3% Jon Huntsman

1% Rick Santorum
    • eva15 Kasparow ideałem demokraty na forum 28.11.11, 09:20
      Sądząc po wpisach pfciów, mar i innych borrciów ich ideałem demokraty jest pewnie Kasparow.
      Ten zażądał ostatnio w Waszyngtonie, by USA zbombardowały Rosję tak jak Libię. Tylko wtedy on (Kasparow) zostanie wreszcie wybrany w "demokratycznych, wolnych" wyborach na głowę państwa (z którym nie ma nic wspólnego).
      • borrka Nieporozumienie. 28.11.11, 09:26
        Moim idealem demokratycznego wladcy dla Matuszki, jest car Mikolaj I.
        Kozacka nahajka przy lozeczku mym.

Rozlazly i liberalny Putin jest passe'.
        Tak, czy inaczej.
      • polski_francuz Nie smialbym 28.11.11, 09:27
        nikomu narzucac mego zdania n/t wyborow w Rosji. Bo go, po prostu, nie mam. Lamie sobie raczej glowe nad tym na kogo glosowac we Francji.

PF
        • eva15 Re: Nie smialbym 28.11.11, 09:29
          polski_francuz napisał:

> nikomu narzucac mego zdania n/t wyborow w Rosji. Bo go, po prostu, nie mam.

>Jaki jest zwiazek miedzy falszowaniem wyborow w Rosji a zadluzeniem krajow europejskich?

Naruralnie, że nie masz zdania.
          • polski_francuz Powiem wiecej 28.11.11, 13:32
            malo mnie sytuacja w Rosji obchodzi. I smieszne mi sie wydaje tworzenie watku przez podstarzala wielbicielke Putina n/t tego jaki to jest dowcipny.

Zaloz sobie forum Rosja Putina i piszcie sobie do woli o tym jaki madry jest Putin i co wczoraj powiedzial.

A nie zasmiecaj tego forum.

PF
        • borrka Nie wiem, czy mozna to nazwac anegdotą .. 28.11.11, 09:31
          Kiedys znajomy Rosjanin, na pytanie o wynik wyborow w Rosji, odpowiedzial:
          Nie zartuj.
          Nie mozemy powierzac tak waznych decyzji, jakims wyborcom !
        • br0fl0vski Re: Nie smialbym 28.11.11, 15:19
          po jaki xuj to robisz ? nie masz na nic wplywu poza tym tylko czy sobie dupe wytrzesz czy nie. wiec jedz na ryby przynajmniej nie bedziesz tarcil na bullshit.
      • amg10 Zaczynam sie bac grac w szachy, bo 28.11.11, 15:39
        eva15 napisała:

> Ten zażądał ostatnio w Waszyngtonie, by USA zbombardowały Rosję tak jak Libię.

to pewnie od skakania konikiem szachowym po szachownicy mozna dostac krecka mozgu.
        • walter622 Kasiarze i jelenie 29.11.11, 11:34
          amg10 napisał:
          > pewnie od skakania konikiem szachowym po szachownicy mozna dostac krecka mozgu.

Kasparov i Niemcov mają zmysł do interesów. Za drobną część otrzymanych na zachodzie pieniędzy kupili sporą ilość wyjątkowo jaskrawych flag, które trudno nie zauważyć. Z tymi flagami jeżdżą po Rosji na mityngi organizowane przez inne partie (głównie Zuganowców)
          na miejscu za śmieszne pieniądze wynajmują statystów do trzymania tych flag, którzy w ten sposób "dekorują" cudze mityngi. Dzięki temu wychodzą bardzo efektowne fotki, na których widać tysiące demonstrantów (to, że są to zwolennicy np. Zuganova przy tym nie ma żadnego znaczenia). Fotki pokazują swoim sponsorom, wyciągając kolejną kasę na działalność wielkiej "demokratycznej" partyjki , która dotychczas w wyborach nie zdołała się przeczołgać ponad poprzeczką. Czasem takie cyrki wkurzają organizatorów mityngów, dochodzi do przepychanek i pogromów nosicieli "demokratycznych" flag. Tak więc pojawiają się kolejne fotki, na których widać jak to "demokratyczna" partyjka jest prześladowana.

Tak czy inaczej te fotki robią wrażenie i jelenie wykładają kolejny szmal z nadzieją, że Kasparov będzie prezydentem. Ten zaś lata do Waszyngtonu, błagając by Amerykanie zbombardowali rosyjskie miasta, bo bez tego zwycięstwo "demokracji" w Rosji, jego
          zdaniem, nie jest możliwe.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
          • amg10 Re: Kasiarze i jelenie 29.11.11, 18:54
            walter622 napisał:

> ... Ten zaś lata do Waszyngtonu, błagając by Amerykanie zbombardowali rosyjskie miasta,

No nie. To musi byc dowcip. Nie moge wprost uwierzyc, ze ktos o zdrowych zmyslach a tym bardziej swiatowej klasy szachista moze cos takiego sugerowac Amerykanom i byc moze zapominajac, ze Rosjanie tez maja bomby i wiedza jak je zrzucac.

A moze potencjal myslowy swiatowego superszachisty to zbyt wiele by moc krytycznie/przyziemnie myslec ??
            • eva15 Re: Kasiarze i jelenie 29.11.11, 19:26
              Też nie mogłam uwierzyć, aż Walter, albo Igor dali linki. On to faktycznie zrobił!
            • walter622 Re: Kasiarze i jelenie 29.11.11, 20:31
              amg10 napisał:
              > No nie. To musi byc dowcip.

Niestety to nie jest dowcip. Przecież wypowiedź Putina o "Judaszach" finansowanych przez Zachód bardzo czytelnie odnosi się do waszyngtońskiej wypowiedzi Kasparova o konieczności bombardowania Rosji, bo bez tego jego partia nie ma szans wygrania wyborów parlamentarnych.
              W "projekt Kasparov" Zachód władował bardzo duży szmal, który, jak przypuszczam, poszedł na spacer - szanse na prześliźniecie się ponad poprzeczką wyborczą partia Kasparova
              (zwłaszcza po takich pomysłach na "demokratyzowanie" Rosji) ma nikłe. Tak więc już słychać zawodzenia o "fałszowaniu w Rosji wyborów" (nawet forumowy moralizator coś w tym wątku na ten temat głupiutkiego napisał).
              Chyba nawet Kasparov nie ma złudzeń co do szans swojej partyjki. Ostatecznie z otrzymywanych pieniędzy sprawił tylko spora ilość flag, natomiast gdzie się podziała reszta szmalu pozostaje tajemnicą.

• przyjacielameryki Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 09:34
      Udział w gigantycznej szopce i pośmiewisku jest zaszczytem w Rosji??? Putin - to "inteligentnie złośliwy gad"??? A na czym ta wyrafinowana inteligencja płk. Putina polega??? Bo skrytykował opozycję i zagranicznych obserwatorów???? Cha!, cha!, cha! To raczej świadczy o jego kompletnie ograniczonym umyśle, skoro wypowiada takie słowa.
      Ja wiem, że Pan płk. nie lubi zagranicznych obserwatorów bo a nuż coś wykryją, jakieś fałszerstwo, niedopuszczanie opozycji do mediów, brak możliwości równego startu w wyborach, prześladowanie opozycji, nielegalne wywieranie nacisku na wyborców. Pan płk. chroni swoich skorumpowanych towarzyszy i popleczników a często i kryminalistów, stąd taki strach przed niezależnymi zagranicznymi i nie skorumpowanymi obserwatorami. Ale żeby zaraz to było takie inteligentne????
    • wojciech.2345 propozycja 28.11.11, 09:41
      Proponuję ten wątek przenieść na to forum:

forum.gazeta.pl/forum/f,384,Forum_Humorum.html
      • przyjacielameryki Re: propozycja 28.11.11, 10:23
        wojciech.2345 napisał:

> Proponuję ten wątek przenieść na to forum:
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/f,384,Forum_Humorum.html

Jeszcze tylko jedno zdanko. Borne Sulinowo(Eva15) zachwyca się płk. Putinem bo to chyba jej dawny przełożony a że widmo spożycia herbatki z izotopem polonu jest jednym z głównych narzędzi Pan płk., dyscyplinującym swoich podwładnych dawnych i obecnych, stąd taki zachwyt. Być może po cichu myśli co innego?
    • johnny-kalesony Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 10:56
      eva15 napisała:

> Mam niejaką słabość do wrednej, złośliwej, błyskotliwej inteligencji.

Zawsze najbardziej fascynuje to, czego nam brak, Ewo ...

> - Judasz nie jest w Rosji najpopularniejszą postacią z Biblii.

O Jezusie nie wspominając ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • wujcio44 Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 12:00
      eva15 napisała:

> Mam niejaką słabość do wrednej, złośliwej, błyskotliwej inteligencji.

Dzięki błyskotliwej inteligencji Putina Rosja ma wielkie złoża surowców mineralnych.
      • de_oakville Re: Wielu na forum musi niec podobna inteligencje 28.11.11, 13:44
        Bo "brataja sie" z prezydentami i glowami panstw. Dla normalnego czlowieka Prezydent Rosji to Wladimir Putin, a nie zaden "Wowa", "Wowka" itp. To "spoufalanie sie" zauwazyl tu juz dawno Bywszy. U nas jak ktos powie np. "Jaruś" to wcale to nie dodaje to majestatu osobie, o ktorej mowa, a wrecz przeciwnie. No, chyba, ze zarzadzi "Wowka", ze bedzie "urawniłowka".

• malkontent6 Re: Wowa P. inteligentnie złośliwy gad! 28.11.11, 13:48
      A Ewcia kolejną noc spędziła na wyszukiwaniu w prasie czegoś o Putinie. I znalazła.
      • misterpee Re: Malkontent glupi złośliwy gad! 28.11.11, 14:02
        Poniewaz Putin lowi ryby, poluje na tygrysy, spiewa, tanczy, poluje, gra w hokeja, plywa, mowi plynnie po niemiecku, nie czyta z kartki, wysyla staki do patrolowania wybrzezy Syri i robi tysiace innych milych rzeczy, jest dla mnie Wowka, Wowa, GIVE ME FIVE VOVA !!!
        • przyjacielameryki Re: Malkontent glupi złośliwy gad! 28.11.11, 14:12
          misterpee napisała:

> Poniewaz Putin lowi ryby, poluje na tygrysy, spiewa, tanczy, poluje, gra w hoke
          > ja, plywa, mowi plynnie po niemiecku, nie czyta z kartki, wysyla staki do patro
          > lowania wybrzezy Syri i robi tysiace innych milych rzeczy, jest dla mnie Wowka
          > , Wowa, GIVE ME FIVE VOVA !!!

Dodaj, że ochrania skorumpowanych zauszników i kryminalistów, pomaga im w wywożeniu majątku na ten "ohydny demokratyczny" Zachód, częstuje herbatką z izotopem polonu przeciwników, a gospodarkę i rozwój cywilizacyjny kraju utrzymuje na stałym mizernym poziomie i że ma w doopie zwykłych ludzi a obraz będzie pełny.
          • jankowski1960 Re: Malkontent glupi złośliwy gad! 28.11.11, 20:07
            W POROWNANIU Z USA DZISIEJSZA ROSJA TO OSTOJA DEMOKRACJI::::)))
        • wujcio44 Re: Malkontent glupi złośliwy gad! 28.11.11, 14:49
          misterpee napisała:

> Poniewaz Putin lowi ryby, poluje na tygrysy, spiewa, tanczy, poluje, gra w hoke
          > ja, plywa, mowi plynnie po niemiecku, nie czyta z kartki, wysyla staki do patro
          > lowania wybrzezy Syri i robi tysiace innych milych rzeczy,

Podobno nawet potrafi się wysr... bez zdejmowania majtek.
          • malkontent6 Re: Malkontent glupi złośliwy gad! 28.11.11, 15:13

:))
    • romrus No i sie zleceli sokoly)) 28.11.11, 14:08
      Kiedy widze do jakiego stopnia was mister Wielki Pu wqrwia - ale ja sie ciesze:-)

W dzien wyborow wstane wczesniej zeby zdazyc pierwszym na niego zaglosowac:-)
      • przyjacielameryki Re: No i sie zleceli sokoly)) 28.11.11, 14:16
        romrus napisał:

> Kiedy widze do jakiego stopnia was mister Wielki Pu wqrwia - ale ja sie ciesze:
        > -)
        >
        > W dzien wyborow wstane wczesniej zeby zdazyc pierwszym na niego zaglosowac:-)

Nie musisz się obawiać. Kreml już wydał instrukcje jakie podjąć "działania" żeby głosowanie przebiegło "prawidłowo". Nawet jak byś chciał inaczej zagłosować to mógłbyś mieć z tym kłopot. Cha!, cha!

Ps. Ale z drugiej strony romrus, jaki jest sens iść na wybory skoro i tak już wiadomo kto wygra. Nie lepiej pojechać na wycieczkę???
        • romrus Re: No i sie zleceli sokoly)) 28.11.11, 15:04
          przyjacielameryki napisał:
          > Nie musisz się obawiać. Kreml już wydał instrukcje jakie podjąć "działania" żeb
          > y głosowanie przebiegło "prawidłowo". Nawet jak byś chciał inaczej zagłosować
          > to mógłbyś mieć z tym kłopot. Cha!, cha!

Muse, bo Judasze jest wielu:-)

Hasel nie wyglaszem, opowiadam o swoim wlasnem doswiadczeniu.

Kiedys wypiliszmy z sasiadem wodeczki i z tego powodu zadecydowali zmienic w naszym okregu prezesa rady municipalnej od parcii wladzy, czyli Jedynej Rosji.
          Za nami mlodiez, trzy zespoly sportowy - pilkarzy, hokej, kosz.
          Za nim - kontrola nad komisja wyborcza i pomoc socjalna emerytam, ktorych u nas jest wielu.
          Poltora miesiacy latalysmy jak wariaci - ulotki, plakaty, spotkania, PR etc.
          Wybory sie odbywali w jednym dniu z wyborami Putina.
          Bylo wielkie ryzyko ze facet razem z komisja dozuca lewych glosow, jednak kazdy kandidat ma prawo na obecnosc swoich obserwatorow.
          Obstawilem komisje obserwatorami tak, ze moje liczenie sie rozeszlo z komisja o 2 osoby, czyli wcale sie nie rozeszlo.
          Wyniki - 7 poslow naszych, 3 - tego gostka, za Pu - 64%.

Wniosek: kto chce - ten potrafi.

Zeby obstawic w ten sam sposob wszystcy komisji wyborcze w Petersburgu trza okolo 15-20000 wolontariuszy.
          Jesli wszyscy partii opozicyjny razem nie sa w stanie znalezc w 5 mln. miastie maks 20000 wolontariuszy - o czym w ogole mowa?

> Ps. Ale z drugiej strony romrus, jaki jest sens iść na wybory skoro i tak już wiadomo kto wygra. Nie lepiej pojechać na wycieczkę???

Na wycieczke potem:-)
          • wujcio44 Re: No i sie zleceli sokoly)) 28.11.11, 15:09
            romrus napisał:

> Muse, bo Judasze jest wielu:-)

Que?
            • romrus Re: No i sie zleceli sokoly)) 28.11.11, 15:23
              wujcio44 napisał:
              > Que?

Esta:
              "- Judasz nie jest w Rosji najpopularniejszą postacią z Biblii. Będą to pieniądze wyrzucone w błoto. Lepiej przeznaczyć je na spłatę własnego długu publicznego - mówił podczas zjazdu partii Władimir Putin"

:-)))
      • johnny-kalesony Re: No i sie zleceli sokoly)) 28.11.11, 15:29
        Nawet nie musisz iść na wybory. Może nawet tego nie wiesz, ale ty już zagłosowałeś ... ; )

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • misterpee Re: rosjanie zdrowy rozum maja 28.11.11, 15:40
          i bede glosowac na tego ktory oligarchow przegonil, poprawil ekonomie tak ze widac ich turystow na wszystkich kontynentach, kraj nie ma dlugu i ekonomia rosnie. Lapaj zlodzieja - krzyczy - PrzyjacielUsraela - z kraju o najwiekszym zadluzeniu na swiecie, gdzie ludzie nie maja pracy, a ekonomia stoi w zastoju i niewiele moze ja uratowac. Moskiewscy geje nie beda glosowac na Wowke, bo ograniczono publikowanie porno - straszny faszyzm, milosnicy Lady Gaga i majtek Kalvin Kleina rowniez nienawidza Wowke. Zreszata cala ta masa mowi - my nie jestesmy Rosjanie, my jestesmy globalni, niemal jak z West Village! Jasne ze ich glosy sa ciensze od pisku. - jak zauwazyl Majakowski.
          • przyjacielameryki Re: rosjanie zdrowy rozum maja 28.11.11, 15:45
            misterpee napisała:

> i bede glosowac na tego ktory oligarchow przegonil, poprawil ekonomie tak ze wi
            > dac ich turystow na wszystkich kontynentach, kraj nie ma dlugu i ekonomia rosni
            > e. Lapaj zlodzieja - krzyczy - PrzyjacielUsraela - z kraju o najwiekszym zadluz
            > eniu na swiecie, gdzie ludzie nie maja pracy, a ekonomia stoi w zastoju i niew
            > iele moze ja uratowac. Moskiewscy geje nie beda glosowac na Wowke, bo ograniczo
            > no publikowanie porno - straszny faszyzm, milosnicy Lady Gaga i majtek Kalvin K
            > leina rowniez nienawidza Wowke. Zreszata cala ta masa mowi - my nie jestesmy R
            > osjanie, my jestesmy globalni, niemal jak z West Village! Jasne ze ich glosy sa
            > ciensze od pisku. - jak zauwazyl Majakowski.

Ilu i których oligarchów przegonił? A ilu oligarchów ochrania i z iloma skutecznie współpracuje? Nie obiło ci się przypadkiem coś o ucho?
          • wujcio44 Re: rosjanie zdrowy rozum maja 28.11.11, 15:45
            misterpee napisała:

> i bede glosowac na tego ktory oligarchow przegonil

Jednych przegonił, innych mianował.
      • igor_uk Re: No i sie zleceli sokoly)) 28.11.11, 20:20
        romrus,jak bedziesz oddawac glos za Putina,pomysl o mnie .
        • romrus Re: No i sie zleceli sokoly)) 28.11.11, 21:02
          igor_uk napisał:

> romrus,jak bedziesz oddawac glos za Putina,pomysl o mnie .

Dobra.
          Pozdrawie go od ciebie:-)
        • yurek11111 romrus,podrzuc Putinowi przemyslenia igorczika:-)) 28.11.11, 21:59

Putin,co dalej?
          Autor: igor_uk ☺ 17.12.10, 2010
          Cztere godziny i 29 minut-tyle trwalo "spotkanie " Wladimira Putina z Rosyjskim Narodem. Jakie wnioski moge ja,jako zwykly rosyjski emigrant,wyciagnac po obejrzeniu tego show (a mam nagrana calosc).Przedewszystkim rzucilo sie w oczy,ze Putin nadal jest soba,wie jakim go lubia Rosjanie i tego trzyma sie mocno (a moze taki jest i w swoim zachowaniu jest szczery?).Co jeszcze rzucilo sie w oczy-a nu to,ze nic,praktycznie nic ,z tego co on mowi od wielu lat,rowniez nie zmienilo sie.Te same pytania,te same odpowiedzi.I dla tego ja wnioskuje-czas Putina,jako "ojca" Narodu minal.On jest bardzo dobrym organizatorem,jest genialen w reagowaniu na praktycznie kazde wyzwanie,ale wizionerem on nie jest.On wie co robic dzis,ale co jutro,a tym bardziej po jutrze,on niema zielonego pojecia.Jak juz nie raz wspominalem,Putin byl potrzebny Rosji dla tego, zeby posprzatac po Jelcynie,wprowadzic Rosje w XXI wiek jako calosc, nie okradziona do cna.Ale co robic dalej-on (Putin)-nie wie.Czy on zdaje sobie z tego sprawe?Chyba nie.Jak by nie ten kryzys,w ktorym Rosja nie zawinila,to by pozycja Putina okazala sie by wyraznie slabsza,a tak zwykly ludzi,a moze i sam Putin,mysla,jak byl Prezydentem W.W.P,to wszystko bylo "хoрoшo",jak tylko przyszedl do Wladzy slabszy inteligencik,to i sytuacja pogorszyla sie.Mamy wprawie dwa lata,do nastepnych wyborow w Rosji,moze wiele zmienic sie.Ceny surowcow znow osiagaja kolejnych rekordow,na arenie miedzynarodowej pozycja Rosji umocnia sie i to nie tylko dzieki samej Rosji,rowniez slabiejaca pozycja USA,jak rowniez duze klopoty finansowe UE do tego przyczyniaja sie.Zobaczymy.
          Zeby dlugo nie rozwodzic -powiem krotko.Po obejrzeniu programu w telewizji, doszedlem do wniosku,ze Putin,jako Prezydent,juz nie ma racji bytu w Rosji,ale jako premier lub inny "хoзяйcтвенник" ,jak najbardziej.

P.S.To jest zadna porzadna analiza,to tylko wrazenie zwyklego czlowieka.Czy ja mam racje?Nie wiem.Mam nadzieje,ze tak.Jak rowniez mam nadzieje,ze Putin czyta "Forum Swiat" i wyciagnie odpowiednie wnioski (he,he).
          Aha,wszystkich,co lubia Rosje,zapewniam ,ze nie sprzedalem sie nikomu,nadal kocham Rosje i darze wielkim szacunkiem Putina,co nie zmienia faktu,ze wszystko co napisalem,uwazam za sluszne,z mojego punktu widzenia.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,119994707,,Putin_co_dalej_.html?s=0
          • romrus Zlosliwy jestesz jak PU)) 28.11.11, 22:10
            yurek11111 napisał:

Nie jestem kapusiem:-)
            • yurek11111 Zlosliwy ale nie gad... :-)))) 29.11.11, 16:27
              Gratulacje dla evy,naszej forumowej "orlicy",najtrafniej okreslila Putina- oslizly i falszywy GAD ,chociaz nie wiem czy prowadzacy ja za to pochwali...,ty tez romrus sie zastanow przed glosowaniem czy chcesz miec za prezydenta GADA?
              igorczik cos zaniemowil.... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • j-k Rosja , jak dawny PRL... 28.11.11, 15:50
      Przecietny bywatel Rosji wreszcie osiagnal swoja mala wolnosc - jak w Polsze za PRL-u.

Wolno isc do wyborow, wolno nie isc - i nic za to nie grozi.

Mozna tez wladze prywatnie krytykowac, ale tylko w gronie rodziny i znajomych.
      - Ale w pracy bym nie radzil, bo o dobra prace trudno :)

W sumie jest spory postep.

Jasne, ze Putinowi nalezy pogratulowac. Okazal sie byc Miszczem w omijaniu konstytucji formalnie jej nie naruszajac. Czyli mowiac jezykiem prawniczym, nie zlamal litery prawa, mimo, ze podeptal jego ducha.
      (PS. - Zdaje sie, ze ta metoda i w Polsze za 4 lata zaskutkuje :)

A i umeczony Narod dawolien, bo wreszcie zaczyna byc lepiej.

Jakie czasy, taka demokracja.
      Zdaje sie, ze nalezy sie cieszyc nie tylko z sukcesow gospodarczych Chin,
      ale i z ich drogi do "demokracji".

Powoli i w tym, zakresie zaczynaja wyznaczac STANDARDY dla calego Swiata.
      • misterpee Re: Jasiun pisze z wlasnego doswiadczenia w USA 28.11.11, 21:29
        Przecietny bywatel US wreszcie osiagnal swoja mala wolnosc - jak w Sowietach.

Wolno isc do wyborow, wolno nie isc - i nic za to nie grozi.

Mozna tez wladze prywatnie krytykowac, ale tylko w gronie rodziny i znajomych.
        - Ale w pracy bym nie radzil, bo o dobra prace trudno :)
        Jasne, ze Neokonom nalezy pogratulowac. Okazali sie byc Miszczami w omijaniu kons
        tytucji formalnie jej nie naruszajac.

Putin daje mozliwosci tym, ktorzy realizuja jego program, nie daje im swoim wrogom. A moze jest to inaczej w innym kraju ? W USA cale media, finanse, naleza do Zydow i kilku wybranych, reszta jest przekupiona. JASIU - ile dostajesz za swoje elaboraty?

• malkontent6 Re: Jasiun pisze z wlasnego doswiadczenia w USA 28.11.11, 21:37
          misterpee napisała:

> JASIU - ile dostajesz za swoje elaboraty?

Każdy z nas dostaje pół litra i ćwierć kilo smalcu.
          • mara571 Re: Jasiun pisze z wlasnego doswiadczenia w USA 28.11.11, 21:56
            o przepraszam. Zazadalam Chianti i dostaje.
            Od czasu do czasu orginalna oliwe z oliwek. Oczywiscie z pierwszego tloczenia na zimno.
            • malkontent6 Re: Jasiun pisze z wlasnego doswiadczenia w USA 28.11.11, 22:51
              Ja mam korzenie plebejskie. Siwucha i smalec wystarczą. :)
        • j-k Od dawna Ci pisze, dziecie, ze wole Canade 28.11.11, 21:44
          Lapy miedzy wielkich nie wpycham.

Wole Canade, przyroda, spokoj i nie zajmowanie sie stosunkami USA z Rosja i Izraelem.

wyraznie sie w tym pogubiles.
    • jk2007 Rosja, fotki 29.11.11, 20:00
      www.yaplakal.com/forum13/topic377619.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka