Dodaj do ulubionych

Kasa przedewszystkim.

29.11.11, 19:06
Od samego poczatku tego roku w krajach muzulmanskich zaczeli tasmowo wybuchac "rewolucj",co jest znamienne,wszystkie te wydarzenia odbywali sie w bardzo podobny sposob,jak by zgodnie z jednym scenariuszem i za cel stawialo sie dojscie do wladzy w tych wszystkich panstwach,islmistow.Nieskromnie przypomne,ze od samego poczatku twierdzilem,ze nie wierze w to,ze za tymi wydarzeniami stoja rzady zachodnie,a nie zadne struktury panstwowe.
Kto jest tym tajemniczym scenarzystem?
Zeby odpowiedziec na pytanie,trzeba troche cofnac sie w czasie,kiedy istnial ZSRR.
Otoz wtedy USA mieli bardzo powaznego przeciwnika,a amerykanskie producenci broni swoj zloty wiek.Zamowienia,a z nimi i pieniadze, ciekli szerokim strumieniem.Nikt zabardzo nie wierzyl w to,ze dojdzie do globalnej wojny (klaniamy sie broni atomowej),ale wszysci do takiej ewentualnosci szykowali sie.I bylo wszystko pieknie,ale skonczylo sie wraz z upadkiem ZSRR .I wtedy w USA zaczeli stawiac pytania,jak nie mamy wroga,to czemu tyle wydajemy na obrone?
Saddam i Osama okazali sie zbawieniem dla producentow broni ,dzieki walki z nimi przez wiele lat budzet Pentagonu robil sie coraz wiekszy ,a ich zyski rowniez rosli.I bylo wszystko pieknie,ale znow skonczylo sie,bo przyszedl rok 2008,a z nim i kryzys .W roku 2010 USA wstali na skraju bankructwa i powstalo pytanie-co dalej?odpowiedz jedna-trzeba ciac wydatki.Ale jakie?Powazne pienjadze tylko w wydatkach socialnych i na obrone .Ciac wydatki socialne nie mozno,glodni Amerykanie zmiota kazdy rzad ,nu to zaczeli ciac wydatki wojskowe.Na to producenci broni nie mogli pozwolic.I w tym roku zaczeli wybuchac "rewolucj", dzieki ktorym ma powstac powazny wrog -koalicja Panstw,gdzie rzadza islamisci .Na drodze,prawda,wstal najpierw Kaddafi (jak wiemy zabity),a teraz Assad,ktory powaznie przeszkadza w stworzeniu "kontrolowanego " chaosu,dzieki ktoremu mozno przekonac Amerykanow (przeciez "wdzieczni" islamisci bez wiekszych problemow moga zorganizowac kilka aktow terorystycznych na tereniw USA) i te zgodza sie na ciecia socjalne,oczewisie pozostawiajac wydatki na obrone na poprzednim poziomie,lub nawet zwiekszyc.

Wiecej tu.
Obserwuj wątek
    • j-k goria, to mnie bawi, szto pisziosz :) 29.11.11, 19:13
      w zyciu chodzi i o kase i o wladze

gdy mozna pogodzic jedno z drugim, to sie to robi :)

nie jest to na koszt Ruskich, nie jest to na koszt Chinczykow.

zgadnij - na czyj to jest koszt?

podpoviem :

- na tych zapoznionych w rozwoju, ale siedzacych na kasie :)))
      • igor_uk Re: jasiu, to mnie bawi, szto pisziosz :) 29.11.11, 19:26
        jasiu,biedaczysko,mam takie wrazenie,ze ty nikuja nie zrozumiales.
        I czemu ja sie nie dziwie temu?
        • j-k A mnie nadal bawi, szto pisziosz, goria :) 29.11.11, 19:29
          goria_uk napisał:
          Szanowny Panie Doctorze, mam takie wrazenie, ze ty nie zrozumiales.

A mnie nadal bawi , co piszesz.

Przyslij zdjecie Admirala Kuzniecowa.
          moze zmienie zdanie :)
    • przyjacielameryki Re: Kasa przedewszystkim. 29.11.11, 19:26
      A dlaczego cytujesz i opierasz się na jakimś rosyjskojęzycznym szmatławcu??? Tu nikt tego nie czyta i nikogo nie obchodzi co piszą rosyjskie brukowce czy inne badziewia piszące na rozkaz Putina. Idż z tym na rosyjskie fora!!!!!
      • der-chef Re: Kasa przedewszystkim. 29.11.11, 19:35
        Widzisz, ja nie czytam żadnych szmatławców, ani rosyjskich ani amerykańskich, ani polskich. Czasem usłyszę gdzieś w radiu że jest gdzieś konflikt i nie zastanawiam się kto go wywołał i o co w nim chodzi, mnie to wali kto z kim się naparza, ale moje wnioski pokrywają się z tym co napisał igor.
        • igor_uk Re: Kasa przedewszystkim. 29.11.11, 19:42
          der-chef ,ale ten przyjacielameryki ,to tylko bot (taki program prymitywny).On nic nie czyta i nic nie wie.Ma standardowy zestaw postow,ktore wkleja losowo,dzieki czemu dosc czesto wynikaja bardzo smieszne sytuacji.
          Krotko mowiac,nie jest wart tego,zeby zwracac na niego uwagi.
        • przyjacielameryki Re: Kasa przedewszystkim. 30.11.11, 09:34
          der-chef napisała:

ale moje wnioski pokrywają się z tym co napisał igor.

Ależ ja ci tego w żadnym wypadku nie bronię. Wolny człowiek ma prawo do swoich a nie czyichś wniosków.
      • igor_uk Ha,ha,ha. 29.11.11, 19:36
        Chyba cos w tym co napisalem jest na rzeczy,widac to po reakcji pridurka proamerykanskiego i klauna forumowego.
        Jestescie niezawodni!
      • bywszy1 Re: com za poprawnosc polityczna+ 29.11.11, 19:47
        wlazl do cudzego domu.
        jego drzwiami wyrzucaja,
        a on z powritem przez okno usiluje wlezc.
        Wyraznie czeka jak go w d..... kopna.
        Casa it`s my castle.
        • igor_uk Re: com za poprawnosc polityczna+ 29.11.11, 19:50
          Widze ,ze na samokrytyke cie ponioslo.

p.s. Jak tam twoi ciekawy watki? Widze,ze potrafisz zainteresowac ludzi.
    • eva15 Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 19:41
      Igor, to co opisujesz, to tylko jednej z efektów, niejako uboczny, drugorzędny. Cała ta historia i "demokratyzowaniem" świata, a w 1. kolejności Arabstwa ma nieco dłuższą historię i sięga PNAC. Poczytaj ten manifest z 2. połowy lat 90. ub.w. Warto, to był taki road map.
      • igor_uk Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 19:46
        Ewa, chyba zartujesz.Jaki efekt uboczny? Sprawdz budzet Pentagona.
        • eva15 Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 19:52
          igor_uk napisał:

> Ewa, chyba zartujesz.Jaki efekt uboczny? Sprawdz budzet Pentagona.

Miałam na myśli, że zahamowanie cięć budżetu Pentagonu jest efektem ubocznym, ważnym ale ubocznym. Nie to było głównym celem. Plan "demokratyzowania" świata ułożono, jak pisałam, jeszcze w latach 90 ub.w. w PNAC i nie robiono tego po to, by ca 15 lat później ucieszyć Pentagon, w każdym razie nie głównie po to.
          • eva15 Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 19:54

en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century
            • igor_uk Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 20:02
              Ewa,ja o tym wiem.Ale takie rzeczy do mnie nie przemowiaja,poniewaz sa zbyt surrealistyczne.Bardziej wierze w to,ze ktos konkretny nie chce stracic to ,co ma.
              • eva15 Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 20:04
                GDZIE tu jest surrealizm???? Przecież ten projekt jest realizowany krok po kroku, z małymi tylko odchyleniami (dopasowaniem do aktualnych warunków).
                • igor_uk Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 20:08
                  EWa,ale w czym ten projekt jest realizowany? Mialo byc panowanie nad Swiatem,a zamiast tego lojalne rezimy zamieniaja sie na rzady islamistow.Nie Ewa,bardziej mnie pasuje teoria kontrolowanego chaosu,ktory ma doprowadzic do konfrontacji,co spowoduje zwiekszenie wydatkow na obrone.
                  • eva15 Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 20:15
                    Igor, przecież cały czas chodzi o chaos kontrolowany. Wystarczy spojrzeć na Irak, Afganistan a teraz libię. Stara rzymska zasada: dziel (czyli skłócaj wszystkich) i rządź!
                    • igor_uk Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 20:29
                      Ewa,sprawdz kim sa pomyslodawcy PNAC.Przeciez te rozne wolfowitz cheney khalilzad libby john bolton elliott abrams donald rumsfeld william j bennett sa zwiazane z przemyslem obronnym.Wszysci,bez wyjatku.
                      My zawsze zajmujemy sie systemem bankowym,calkowicie zapominajac o tym,ze jest jeszcze cos bardzie drapieznego-to producenci broni.
          • igor_uk Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 19:58
            Ewa,widzisz li,zgodnie z tym co pisze sie w artykule zalinkowanym przez mnie,to cala ta chucpa robila sie od samego poczatku tylko po to,zeby producenci broni nie musieli klepac biede.A nie zapominaj,ze w tym siedza wszysci .Bo kasy do podzialu jest bardzo duzo.
            Ewa,zobacz co teraz dzieje sie w USA wokol budzeta Pentagona.
            • eva15 Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 20:06
              Igor, sorry, to jest tylko JEDEN z powodów i nawet nie najważniejszy.
              • igor_uk Re: Kasa i władza przede wszystkim. 29.11.11, 20:39
                Ewa,ilosc kasy przechodzi w jakosc .przy pewnym poziomie staje sie juz nie wazno,kto formalnie rzadzi.
                Widze,ze nadal my roznimy sie w ocenach USA.Ty widzisz ich,jako tych,kto powole opanowuje Swiat .Ja ze w to nie wierze i do tego uwazam,ze Amerykanie rowniez realistycznie oceniaja swoi mozliwosci i najwyzej chca dominowac na Swiecie,ale nie rzadzic im.
                • bywszy1 Re: Kasa i władza przede wszystkim.+ 29.11.11, 20:56
                  igor_uk napisał:
                  Widze,ze nadal my roznimy sie w ocenach USA.Ty
                  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                  Na milosc boska,kogo to obchodza twoje oceny USA?
                  Daj kobiecinie czas by piluszki zdazyla wyprac.
                  Bo jej chlop nawtyka,ze za kompem siedzi,zamiast zupke mu ugotowac.
                  To chlopi wielka polityka maj sie zajmowac(chociaz niewiadomo,czy ty chlop).
                  A baby maja stac przy kuchni-przez zoladek do serdca chlopa.
                  A pan nidouku tylko przeszkadza rodzinnemu szczesciu.
    • bywszy1 Re: Kasa przedewszystkim,panie ajgorze.+ 29.11.11, 20:46
      Czy pan musi byc naprawde pustoglowy,by nie zrozumiec co do pana pisza?
      Moze by pan do jakiegos head shrinkera sie zwrocil.
      Wnioski ciekawe-dlam madrych ludzi-bardzo krotkie,nieliczne i zwezlowate.
      Dla pana ciekawostki licza na ilosci liter skladanych bez sensu w kupki,przecinki oraz punkty.
      Potraficie piepszyc o niczym.
      Dlatego:
      Panie Ajgor,z przykroscia musze stwierdzic,ze po moim opuszczeniu Kraju Rad na poczatku 1958 roku,poziom nauczania w szkolach radzieckich wyraznie upadl.
      Wiec po wymianie z panem pogladow na niektore sprawy,doszedlem do wniosku,ze jako niechrzescianin powinienem dopomoc memu niedoksztalconemu mlodszemu bylemu mojemu krajanowi w wyrazaniu mysli swoich oraz cudzych na forum tutejszego Forum.
      Musze pana nauczyc jak sie wyrazac w dostojnym forumowym towarzystwie.
      Predyspozycje do nauczania nabawilem sie szcegolnie podczas studiow pomagajac kolegom na studiach w ich nauce jezyka rosyjskiego oraz tlumaczeniu artykolow dla dostojnikow nauki oraz w zakladzie pracy.
      Potym jak mnie w Polsce pozbawili mozliwosci wykonywania zawodu jako mgr inz.,pracujacy w zakladach badawczych,podjalem prace jako uczen w prywatnym warsztacie samochodowym z jednoczesna prywata.A to jako korepetytor z matematyki,a potem jakonauczyciel mechaniki,geometrii w szkole zawodowej przy zajezdni wywrotek przedsiebiorstwa budowlanego.
      Uczylem roznego rodzaju baranow.Ale z niektorych baranow wyrosli potem wielkiego rodzaju ludzie.
      Wiec doszedlem do wniosku,ze jednak nalezy ludziom dac szanse-moga miec ukryte talenty.I moga z nich wyrosnac wspaniali ludzie.
      Wiec praktyke i predyspozycje do nauczenia balwanow mam.

A wiec,na wstepie i od poczatku.
      Podejmujac decyzje rozpoczecia dowolnego watku,nawet na temat,o ktorym pan nie ma zielonego pojecia(zdarza sie to panu bardzo czesto),niech sie pan nie przejmuje ewentualnymi konsekwencjami.
      1.Zawsze pan moze zaslonic sie prywata-to sie panu czesto zdarza.
      2.Zawsze pewna kobiecinka otoczy pana macierzynska opieka.To jest niezrownana Saksonka.
      Jest w Niemczech na saksach.Wyraznie Niemcow i Niemcy nie darzy sympatia.Niewiadomo z czego zyje.Chyba,ze ze stukania na klawiszach.Ale wyraznie za ciebie moze dac sobie oczy wydrapac.Dojrzewa trojkat.
      3.Jest jeszcze osoba trzecia w postaci Aleksaszki Mongola,otaczajacy pana ojcowska opieka.
      Jest potomkiem konokradow z okresu Michaila Fiedorowicza Romanowa,zeslanego na Sybierie krasc konie roznym sybiriakom.Obecnie nadaje sobie waznosci ”wieliczaja” siebie i swoich towarzyszy konkwistadorami.
      4.Znajda sie rowniwz panscy towarzyszy z tych towarzysz,ktorzy pojda za pana w zaprcie,niezaleznie od ch...ny,ktora pan napisze.
      5.Jak pana sie przycisnie,to gospodarza pan zyczy by spadali.Nawet w cudzych watkach.Niegrzeczny pan jest.Przypomina jakichs …........
      6.Jak pan nie wie co napisac w odpowiedzi,w zazenowaniu przytacza pan jakies ”кaрaкyли”
      To widac,ze pan jest osoba niezaprzepaszczona.
      Mozna pana jeszcze czegos nauczyc.
      A przede wszystkim panskie zachowanie!
      O Boze.
      Totrzeba bylo zostawic w domu przed przekroczeniem granicy panskiej nowej ojczyzny,do ktorej
      pan wyraznie nie ma synowich uczuc,a ktora panu pozwolila na wyjscie w szeroki swiat.
      Niech ze pan to doceni.
      I bedzie bardziej szczodry w udzieleniu panskich szlachetnych uczuc wzgledem wspolforumowiczow,bo sie skonzy tym,ze pana wy...... w cztery litery.
      Zycze powodzenia,niedouczony pier..lo.
      Panski Bywszy.
      • bywszy1 Re: to sie oczwiscie odnosi.+ 29.11.11, 20:50
        Czy pan musi byc naprawde pustoglowy,by nie zrozumiec co do pana pisza?
        Moze by pan do jakiegos head shrinkera sie zwrocil.
        Wnioski ciekawe-dlam madrych ludzi-bardzo krotkie,nieliczne i zwezlowate.
        Dla pana ciekawostki licza na ilosci liter skladanych bez sensu w kupki,przecinki oraz punkty.
        Potraficie piepszyc o niczym.
        • igor_uk bywszy. 29.11.11, 21:07
          Odzszczekal sie? Czy jeszcze bedziesz ujadac?
          • bywszy1 Re: panie niedouku ajgor+ 29.11.11, 21:28
            czy moze pan odpowiedziec,dlaczego pan beczy jak glup. baran?
            • igor_uk bywszy. 29.11.11, 21:39
              Jak tam twoi ciekawy watki?
              • bywszy1 Re: co chcialy,powiedzialy+ 29.11.11, 21:55
                A pan dalej pieprzy na wszystkie tematy?
                O SAABie np.?
      • jk2007 nasz igorka-duraczok ma szanse+ 29.11.11, 21:14
        bywszy1 napisał:
        > Wiec doszedlem do wniosku,ze jednak nalezy ludziom dac szanse-moga miec ukryte talenty.I moga z nich wyrosnac wspaniali ludzie. Wiec praktyke i predyspozycje do nauczenia balwanow mam.
        • igor_uk pedik2007 29.11.11, 21:22
          ty zadnej szansy nie masz. Tak i zdechniesz wsrod ludzi,ktorych nienawidzisz.
          • jk2007 igorka-duraczok 29.11.11, 21:31
            igor_uk napisał:
            > ty zadnej szansy nie masz.

nadal czyscisz toalety w UK?
            • bywszy1 Re:jaki igorka-duraczok?+ 29.11.11, 21:35
              smierd niedouczony i wielki polityk
              • jk2007 Re:jaki igorka-duraczok?+ 29.11.11, 21:41
                bywszy1 napisał:
                > smierd niedouczony i wielki polityk

owszem, wielki polityk jako bajeczny Iwan-carewicz
            • igor_uk Re:pedik2007. 29.11.11, 21:42
              Zadna praca nie hanbi.Ale lepiej czyscic szalety,niz dawac innym czyscic swoj odbyt.
              • jk2007 igorka-duraczok 29.11.11, 21:47
                igor_uk napisał:
                > Zadna praca nie hanbi.

nie hanbi, ale ty masz urojenia na temat odbytow
          • bywszy1 Re: pedik2007+ 29.11.11, 21:33
            Po pierwsze,pan splagiatowal doslowniw co panski poprzednik napisal,nie zaznaczajac,ze to cytat.
            Swoim zwyczajem pan bezceremonialnie przytavza kradzione zlote mysli swoich wspolforumowiczow.

Po drugie,czy pan lubuje sie w branzy rowerowerowej,ze pedaly pana interesuja?
            Sam odgrywa pan role siodelka,na ktore sadowia sie niemyte dupska?
            No,ale co mozna oczekiwac od nieobrazowannego pridurka?
          • bywszy1 Re:ajgor+ 29.11.11, 21:33
            Po pierwsze,pan splagiatowal doslowniw co panski poprzednik napisal,nie zaznaczajac,ze to cytat.
            Swoim zwyczajem pan bezceremonialnie przytavza kradzione zlote mysli swoich wspolforumowiczow.

Po drugie,czy pan lubuje sie w branzy rowerowerowej,ze pedaly pana interesuja?
            Sam odgrywa pan role siodelka,na ktore sadowia sie niemyte dupska?
            No,ale co mozna oczekiwac od nieobrazowannego pridurka?
            • igor_uk Chlopaki. 29.11.11, 21:38
              Smacznego.
              • bywszy1 Re: fakirze+ 29.11.11, 21:50
                No i to co napisalem.
                Wpisow wiele.
                Ale to matczyne przekomarzanie sie mamusi Saksonki z rozwydrznym 50letnim oseskiem ajgorem.
                Kogo wiecej to interesuje?
                Idzies niedoku na ilosc a nie na jakosc.
                trzeba tobie poziom podwyzszyc.
                Moze falszerz ci dopomoze?
                • igor_uk bywszy. 29.11.11, 22:00
                  A przeciez nikt ,komplektnie, nie zwraca na ciebie uwage.Zauwazyles? Jedyne,to ten jk2007 do ciebie jeszcze odzywa sie,a to tylko dla tego,ze wy razem sa w tym samym klubie,czyli tych,kogo ja opuscilem .I co wam teraz pozostaje sie,tylko wic sie u mnie pod nogami,probujac ugryzc za piety.

To jak to romrus pisal?
                  Anglicy wychodza nie zegnajac sie,a Zydzi zegnaja sie,ale nie wychodza. A jak jeszcze wspomne,jak ty tu pisales o tym,ze cos obiecales cenzurze.

Pajacem jestes i tyle.

• felusiak1 nu prosto gieniusz 29.11.11, 22:01
      by ja na cóś takego by nigdy nie wpadłem.
      no ala ja odmurzdżony jestem.
      • igor_uk Re: nu prosto gieniusz 29.11.11, 22:05
        felus,ja to wiem.
    • bywszy1 Re: cos+ 29.11.11, 23:36
      wspanialego!
      Film teraz dokumentalny poltoragodzinny amerykansko-rosyjski ogladalem.
      Tytul:"Moja Pieriestrojka".Na tle Moskwy.
      Istnieja jednak wspaniali ludscy ludzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka