Dodaj do ulubionych

Co na to powiedzial by Putin.

10.01.12, 21:34
Prezeczytalem to gdzies w sieci.

Szedlem sasiednia ulica ,a tam trzy domy stoja ,z dykta zamiast okien,w ogrodku smieci,obok jakies ludzi wynosza resztki dobytku.Na drzwiach papierek z nakazem opuszczenia mieszkania.
Tak sadze,ze bank zabral te domy za to,ze ludzi nie splacali rat z zaciagnietego kredytu.Jakas by zrozumialem,jak by tam mieszkali "leniwe murzyni",lub inne muslimy,a nawet wpadlszy w alkoholizm redneck .Nic z tego,tam mieszkali pracowite ,jak mrowki,Chinczyki.Jak te nie moga zarobic,zeby splacic swoj dom,to co w takim razie dzieje sie?????
Jak by ja spotkalem Putina i zapytalem go:-
Co sie stalo z amerykanskim marzeniem?
Putin napewno by odpowiedzial mnie: "ОНO УТОНУЛO"(pamjetacie odpowiedz Putina o tym co stalo sie z "Kurskiem"?)
Tak ,ono zatonelo.A to co dzis widzialem - bombelki i plamy z ropy na powierzchnie amerykanskiego bagna,w ktorym utopilo sie amerykanskie marzenie - marzenie o tym,ze jak bedziesz pracowac,jak na katordze,wypruwajac sobie zyly ,to na koncu staniesz sie bogatym i spelnionym
Gowno prawda! Nic z tego -to kapitalizm,a jego istota jest to,ze bogaty stanowi sie bogatszym,a biedny -biedniejszym,pozbawionym wszystkiego. Dopoki istnial ZSRR,to w Ameryce udawali,ze to nie tak,i nawet dla propagandy zorganizowali tak zwana klase srednia.Ale jak tylko ZSRR rozpadl sie,potrzeba w udawaniu zniknela.Sila bezwladnosci ciagnela przez 20 lat ten system-ale widac,przyszedl temu koniec - ОН УТОНУЛ! I nikt nie przyjdze na ratunek .
Bo wiadomo,istnieje tylko dwa klasa -burzui i robole.Jedni maja wszystko,a drudzy tylko tyle,zeby miec sily pracowac.A KLASA SREDNIA? To miraz i oszukanstwo .
Teatr okazal sie za drogi i kolejnego spektakla nie bedzie.

p.s. Ja to tylko przetlumaczylem.

Obserwuj wątek
    • mongolszuudan Re: Co na to powiedzial by Putin. 10.01.12, 21:41
      Co za mudak to pisal? Z jakego kaca Putin musi odpowiadac co sie stalo z ich pindosowskim marzeniem? Niech u Gorbaczowa zapytaje po co on zdradzil i rozwalil ZSRR, ktory byl zalogem istnienia zachodnego dobrobytu.
      • igor_uk Aleksandr. 10.01.12, 21:47
        Putin tu nie ma nic do rzeczy.Jak rowniez i Gorbaczow.
        • mongolszuudan Re: Aleksandr. 10.01.12, 21:54
          Nie. Antychrist Gorbaczow jest winny we wszystkim. To on usmiercil nie tylko ZSRR, lecz cala cywilizacje bialego czlowieka.
          • j-k belkot :) 10.01.12, 22:13
            mongolszuudan napisał:
            > Nie. Antychrist Gorbaczow jest winny we wszystkim. To on usmiercil nie tylko ZS
            > RR, lecz cala cywilizacje bialego czlowieka.

Z pewnoscia, wolalbys ?, by ZSRR dalej istnial, muzulki rozmnazaly sie na koszt Bialych
            (czyli Rosjan i Ukraincow)
            niestety, prokreacje musza dzis czynic na wlasny koszt. :)
            • mongolszuudan Re: belkot :) 10.01.12, 22:19
              Co tam gadasz ze swojej Eurabii?
              • j-k A muzullkow w Maskwie ? - 2 czy 3 miliony? 10.01.12, 22:26
                bo mi sie jakos myli...
                • mongolszuudan Re: A muzullkow w Maskwie ? - 2 czy 3 miliony? 10.01.12, 22:31
                  Pojecia nie mam. Nigdy nie bywalem w tym Babylonie.
                  • j-k Maskwa - to Babilon ? 10.01.12, 22:54
                    mongolszuudan napisał:
                    > Pojecia nie mam. Nigdy nie bywalem w tym Babylonie.

to we wlasnym Interesie Rassiji
                    radze tam wpasc.

• mongolszuudan Re: Maskwa - to Babilon ? 10.01.12, 22:55
                      Co ja zapomnialem w tej MaSSkowii?
                      • j-k Re: Maskwa - to Babilon ? 10.01.12, 23:17
                        mongolszuudan napisał:

> Co ja zapomnialem w tej MaSSkowii?

A bo ja viem ?

Spraszi "Kavkazcov" :)
            • eva15 Dr. belkot, poszoł spać! 10.01.12, 22:19

• j-k Krowy (zachodnie) wydojone? 10.01.12, 22:27
                bo chyba o suchym pysku nie pojdziesz spac ?
                • eva15 Re: Krowy (zachodnie) wydojone? 10.01.12, 22:35
                  Jeszcze nie do końca wydojone, ale ty idź już spać. Takich jak ty doi się ku twemu zadowoleniu, jesteś jak gęś ciesząca się na Boże Narodzenie, czyli na polski przekładając - jak karp.
                  • igor_uk Re: Krowy (zachodnie) wydojone? 10.01.12, 22:42
                    Ewa,nadal nie odzywam sie do ciebie,ale to musze powiedziec.
                    Jasiu swoi lata ma i jemu to wszystko wisi(doslownie wszystko) ,on liczy na to,ze system sila bezwladnosci jeszcze pare lat przetrwa,a dalej to go gowno obchodzi,u niego beda inne zmartwienia w innym Swiecie.
                    Trzeba przyznac,ze wyjatkowy egoista jest z naszego forumowego doktorka.
                    • eva15 Re: Krowy (zachodnie) wydojone? 10.01.12, 22:54
                      Cieszę się szczerze, że nie odzywając się o mnie, jednak się odzywasz.
                      Januszka należy wysłać do łóżka, bez analizowania jego wywodów, bo to temat dla innych specjalistów, no chyba, że jesteś lekarzem określonej specjalności...
                      • igor_uk Re: Krowy (zachodnie) wydojone? 10.01.12, 23:02
                        Januszek potrzebuje tylko opieki geriatra .
                        • eva15 Re: Krowy (zachodnie) wydojone? 10.01.12, 23:24

Jak by nie patrzał - psychiatra, czy geriatra- nie możemy mu pomóc. Trzeba się z tym pogodzić i życzyć mu dobrej nocy.
                          • j-k Tobie toshe maladaja :) 10.01.12, 23:28
                            avideditor.files.wordpress.com/2010/04/israel_flag.jpg
                            • igor_uk Tez lubie te kolory. 10.01.12, 23:56
                              Tylko tam czerwonego zabraklo.
                          • igor_uk Re: Krowy (zachodnie) wydojone? 10.01.12, 23:29
                            A znasz jakas dobra kolysanke?Bo po moich on jeszcze bardziej zaczynal rozrobiac.
                            Coz,jak to sie mowi:-

co star,co mal,a rozum ten sam.
                            • eva15 Re: Krowy (zachodnie) wydojone? 10.01.12, 23:46
                              Och Igor, Januszek mnie dzisiaj przebije, to ja muszę spadać, a on będzie pewno dalej rozrabiać. Kołysanek dla takich bystrzaków jak on nie znam, jak pisałam, to nie mój rewir, na to trzeba lekarza.
      • eva15 Gorbi grabarzem nie tylko ZSRR ale i Zachodu! 10.01.12, 21:56
        mongolszuudan napisał:

> Co za mudak to pisal? Z jakego kaca Putin musi odpowiadac co sie stalo z ich pi
        > ndosowskim marzeniem? Niech u Gorbaczowa zapytaje po co on zdradzil i rozwalil
        > ZSRR, ktory byl zalogem istnienia zachodnego dobrobytu.

Ha, ha, dokładnie tak! Gorbi nie tylko rozwalił ZSRR ale i zachodni dobrobyt dla szerokich mas, a te głupki na Zachodzie go świętują, bo nic nie rozumieją.
        L. Bohen pojął to już ca 20 lat temu:

Give me back the Berlin wall
        give me Stalin and St Paul
        I've seen the future, brother:
        it is murder.

/L. Cohen - Future/
        • eva15 Re: Gorbi grabarzem nie tylko ZSRR ale i Zachodu! 10.01.12, 21:59
          www.youtube.com/watch?v=hKaLxn19Z18
        • eva15 Re: Gorbi grabarzem nie tylko ZSRR ale i Zachodu! 10.01.12, 22:00
          Cohen, nie Bohen, rzecz jasna.
        • igor_uk Ewa! 10.01.12, 22:34
          Dopoki nie dostane zasluzona przez mnie nagrode,nie odzywam sie do ciebie.

Do cholery,ile moge jeszcze skrzynke sprawdzac co piec minut?
          • eva15 Ewa do Igora! 10.01.12, 22:43
            igor_uk napisał:

> Dopoki nie dostane zasluzona przez mnie nagrode,nie odzywam sie do ciebie.
            > Do cholery,ile moge jeszcze skrzynke sprawdzac co piec minut?

Igorek, nie rób mi tego, nie opuszczaj mnie. Ty nie wiesz, ile spraw spadło mi na kark po powrocie ze zbyt długiego szkolenia na Łubiance. Ja nie wiem, w co ręce włożyć i jak sobie poradzić. Za parę dni wszystko się uspokoi i będzie dobrze, wtedy zajmę na serio stanowsiko na moim wątku i w nagrodę wyślę Ci zdjęcie jakiejś mojej części ciała (bo nagrodę trzeba będzie podzielić).
            Jeśli masz konkretne życzenia, co do części ciała, to je podaj, postaram się je spełnić, na ile to możliwe.
            • igor_uk Igor do Ewy! 10.01.12, 22:59
              Tylko calosc!!!Poniewaz pytanie bylo konkretne,to i odpowiedz musiala taka byc.I tylko ja taka konkretna odpowiedz udzielilem.
              Pytanie:
              "Wśród niewątpliwie wielu przyczyn mam na myśli jedną, konkretną mało znaną".
              Odpowiedz:
              "w roku 1863 ,akurat jak w USA toczyla sie wojna domowa,ku brzegu Ameryki dotarli dwie rosyjskie eskadry .ktore dali Francji i Anglii do zrozumienia,ze Rosja nie uzna Konfederacje,przynajmniej nie wczesniej,niz to zrobi Lincoln.Dzieki temu kroku,Francja i Anglia na zawsze stracili Ameryke. "
              • eva15 Ewa do Igora! 10.01.12, 23:32
                igor_uk napisał:

> "w roku 1863 ,akurat jak w USA toczyla sie wojna domowa,ku brzegu Ameryki dotar
                > li dwie rosyjskie eskadry .ktore dali Francji i Anglii do zrozumienia,ze Rosja
                > nie uzna Konfederacje,przynajmniej nie wczesniej,niz to zrobi Lincoln.Dzieki temu kroku,Francja i Anglia na zawsze stracili Ameryke. "

Igor, trafiłeś historycznie w sedno - DOKŁADNIE o ten fakt mi chodziło! Ale nie podałeś i być może nie wiesz, o co tak naprawdę chodziło w tej rozgrywce. A chodziło o KASE, o kontrolę nad US-kasą, nad amerykańskim sytemem bankowym. Obiecuję - wrócę do tego i dam Ci część nagrody, bo na nią zasłużyłeś. Ae tylko część, bo nie podałeś interpretacji zdarzeń.
                • swiblowo Re: Ewa do Igora! 10.01.12, 23:46
                  Np. to moze byc zdjecie wlosow lub lokcia. Hhhehehee! Igora szlag trafi.
                  • eva15 Ewa do Swiblowo! 10.01.12, 23:51
                    swiblowo napisała:

> Np. to moze byc zdjecie wlosow lub lokcia. Hhhehehee! Igora szlag trafi.

A ja ciągle liczę na to, że to Ty wygrasz, bo tylko Tobie dałam pełną ściągawkę/pomoc w temacie i tylko Tobie chcę dać z siebie wszystko!
                    • swiblowo Re: Ewa do Swiblowo! 11.01.12, 23:57
                      Ojej!
                      Boze...co napisac, co napisac, tyle nadziei we mnie poklada Eva. Napisze tak: przeciagam przyjemnosc z ewentualnej wygranej, zeby...no zeby bylo jeszcze przyjemniej. Przepraszam, ze sie jakam - s.
                • igor_uk Igor do Ewy. 11.01.12, 00:16
                  Nie Ewa,w zadnym wypadku nie chodzilo o kase USA .Chodzilo o rozgrywki na europejskim kontynencie i moze ciebie to zdziwi,ale w tym mieli bardzo duzy udzial Polacy.
                  • eva15 Re: Igor do Ewy. 11.01.12, 00:34
                    igor_uk napisał:

> Nie Ewa,w zadnym wypadku nie chodzilo o kase USA .Chodzilo o rozgrywki na europ
                    > ejskim kontynencie i moze ciebie to zdziwi,ale w tym mieli bardzo duzy udzial Polacy.

Och, Igor, Igor, znów Polacy decydujący mocarstwowo o losach świata, nawet pod zaborami ...
                    Chyba Ci nie prześlę zdjęcia mojej nogi. Aż tak dobrej opinii o wpływie Polski na losy świata, mimo miłości do ojczyzny, nie mam.
                    • igor_uk Re: Igor do Ewy. 11.01.12, 00:45
                      Ewa,w styczniu 1963 roka na terenie Polski(wtedy w skladzie imperium rosyjski) rozpoczelo sie powstanie.Anglia i Francja,zeby oslabic Rosje,postanowili wtracic sie w sprawe polskie,i oglosili,ze beda Polakow wspierwac. Zeby zapobiec temu,bylo postanowiono wyslac do Ameryki te okrety,co po pierwszych stwarzalo zagrozenie angielskim i francuskim szlakam handlowym,a po drugie i tak trzeba bylo wyprowadzic okrety z Baltyka,poniewaz byli zamkniete i w wypadku konfliktu mogli by okazac sie w pulapce. Nu i oczewiscie bylo pokazano,ze wtracanie sie do spraw rosyjskich nie pozostanie sie bez adekwatnej odpowiedzi.
                      Ewa,znam taka interpretacje tych wydarzen.I chetnie dowiem sie o tym,co ty wiesz.
                      • igor_uk ha,ha. 11.01.12, 00:47
                        Oczewiscie mialo byc ,ze w styczniu 1863 roka.
                        Ale tak z wami Polakami jest,ciagle buntowaliscie .Szkoda,ze teraz staliscie takimi barankami.
                        • johnny-kalesony Re: ha,ha. 11.01.12, 01:32
                          Ze wszystkimi tak jest, których ziemie najeżdżają obcy.

Pozdrawiam
                          Keep Rockin'
    • felusiak1 a co na to powiedziałaby Wanda? 10.01.12, 23:49
      ona zatonęła jak kursk.
      • igor_uk Re: a co na to powiedziałaby Wanda? 11.01.12, 00:09
        Cieniutko felus.Po tobie cos lepszego spodziewalem sie.
        Przeciez o "Kursku" bylo w tekscie.
    • pimpus18 Tu nie chodzi o gadanie 11.01.12, 00:14
      czy wypisywanie seriami neurotycznych postów (jak to się tu dzieje).

Dlaczego Putin zamiast gadać nie zaproponował jakieś realnej alternatywy. Chińczyki ani nikt inny zresztą też nie.

Tutaj zresztą nawet ci mądrzejsi nie mają jej nawet jeszcze mentalnie w głowie.

A jak długo tak będzie neoliberalne palanty mogą być spokojne, chociaż im się ta ich porąbana ideologia na całym świecie i wszędzie, we wszystkim czego się dotkną sypie.
      Ich przeciwnicy są w stanie tylko narzekać i analizować (nie będę wymianiać nicków), ale skąd ten uwiąd?

To się chyba nazywa siła inercji. W ich krótkim życiu nie zaznali z jakiś powodów nic innego.
      • igor_uk Wyobrazilem sobie. 11.01.12, 00:28
        Rozmowe Putina z tym gosciem

"Jak by ja spotkalem Putina i zapytalem go:-Co sie stalo z amerykanskim marzeniem?
        A Putin na to:
        -jak to co?ОНO УТОНУЛO. A jak by wprowadziliscie podatek konsumpcyjny,a do tego basic income,to teraz by zyc wam bylo by i nie umierac"

pimpus,wybacz,ale ty nikuja z tego wszystkiego nie zrozumiales.Tu nie chodzi o to,ze cos mozno na to poradzic.Zawsze bylo dwie klasy spoleczne -robole i burzui (jak to nazwal ten ,ktory uslyszal odpowiedz Putina).Kiedy robole w Rosji burzujam zabrali wszystko,to w innych krajach zrozumieli,ze z bydlem trzeba podzielic sie ,zeby nie stracic wszystkiego. Teraz ten straszak znikl,a sama pamiec o nim obrzydza sie od malego wieku kazdemu.
        Czyli nie ma potrzeby w trzeciej ,sztucznej,klasie.A burzuju jest obojetnie kto bedzie na niego pracowac,czy robol w Chinach,czy w Angli,czy w Polsce.Najwazniejsze,zeby byl tanim.
        • mongolszuudan Re: Wyobrazilem sobie. 11.01.12, 00:44
          Uwazasz ze ofisny plankton w nowoczesnym swiecie wymierajacy wid? siteside.narod.ru/anek_skaz2.htm Czytaj bajke N27
          • igor_uk Re: Wyobrazilem sobie. 11.01.12, 00:56
            Aleksandr,naprawde dobre.Cos w tym jest.
        • pimpus18 Re: Wyobrazilem sobie. 11.01.12, 01:34
          Nu tak, ale dlaczego ty i progresywna ludzkość utożsamia się z burżujami i dlaczego oni mają się tym przejmować?

Ty sam i tobie podobni nie jesteście nawet mentalnie przekonani do zmian.

I temu też winni są burżuje?
          • misterpee Re: co powiedzialby putin o prokuratorze? 11.01.12, 07:01
            To nawet nie glupie pytanie. Mdia wysylaja go do azylu, nikt nie proboje analizowac co prokurator powiedzial. A najdziwniejsze jest Forum, wiekszosc watkow na forum Kraj i Swiat zostala skasowana, nawet te niewinne. Ciekawy jest komentarz Maruchy - polecamk.
            Wracajac do Wowki, on wie co mowi i nigdy nie klamie. Wracajac do dzisiejszych wiadomosci.
            Nareszcie pokazano film o Kursku, wi wycofano go niemal od razu z obiegu. Film dokumentuje wine amerykanow za ta katastrofe. Oczywiscie Putin dobrze wiedzial kto ponosi wine , ale wybral pokoj. Tym samym udowodnil ze ma zimna krew, i zna umiar. Od tego czasu Rosja sie wzmocnila ekonomicznie i politycznie , wiec jej reakcja bedzie inna.
      • jk2007 Re: Tu nie chodzi o gadanie 11.01.12, 12:15
        ja trzymam kciuki za Seppa Holzera
        www.dp.ru/a/2010/10/15/Uslishat_svinju_i_chervjaka2/
        pimpus18 napisał:
        > jakieś realnej alternatywy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka