igor-53uk
10.01.12, 21:34
Prezeczytalem to gdzies w sieci.
Szedlem sasiednia ulica ,a tam trzy domy stoja ,z dykta zamiast okien,w ogrodku smieci,obok jakies ludzi wynosza resztki dobytku.Na drzwiach papierek z nakazem opuszczenia mieszkania.
Tak sadze,ze bank zabral te domy za to,ze ludzi nie splacali rat z zaciagnietego kredytu.Jakas by zrozumialem,jak by tam mieszkali "leniwe murzyni",lub inne muslimy,a nawet wpadlszy w alkoholizm redneck .Nic z tego,tam mieszkali pracowite ,jak mrowki,Chinczyki.Jak te nie moga zarobic,zeby splacic swoj dom,to co w takim razie dzieje sie?????
Jak by ja spotkalem Putina i zapytalem go:-
Co sie stalo z amerykanskim marzeniem?
Putin napewno by odpowiedzial mnie: "ОНO УТОНУЛO"(pamjetacie odpowiedz Putina o tym co stalo sie z "Kurskiem"?)
Tak ,ono zatonelo.A to co dzis widzialem - bombelki i plamy z ropy na powierzchnie amerykanskiego bagna,w ktorym utopilo sie amerykanskie marzenie - marzenie o tym,ze jak bedziesz pracowac,jak na katordze,wypruwajac sobie zyly ,to na koncu staniesz sie bogatym i spelnionym
Gowno prawda! Nic z tego -to kapitalizm,a jego istota jest to,ze bogaty stanowi sie bogatszym,a biedny -biedniejszym,pozbawionym wszystkiego. Dopoki istnial ZSRR,to w Ameryce udawali,ze to nie tak,i nawet dla propagandy zorganizowali tak zwana klase srednia.Ale jak tylko ZSRR rozpadl sie,potrzeba w udawaniu zniknela.Sila bezwladnosci ciagnela przez 20 lat ten system-ale widac,przyszedl temu koniec - ОН УТОНУЛ! I nikt nie przyjdze na ratunek .
Bo wiadomo,istnieje tylko dwa klasa -burzui i robole.Jedni maja wszystko,a drudzy tylko tyle,zeby miec sily pracowac.A KLASA SREDNIA? To miraz i oszukanstwo .
Teatr okazal sie za drogi i kolejnego spektakla nie bedzie.
p.s. Ja to tylko przetlumaczylem.