Dodaj do ulubionych

60 lat rzadow

06.02.12, 20:33
krolowej Elzbiety.

Ponoc co wtorek wysluchuje raportu premiera i jest ciagle bardzo dobrze poinformowana. Lud ja lubi a lud, jak wiadomo, ma zawsze racje.

A wiec wypada pogratulowac Anglii krolowej a krolowej jubileuszu.

PF
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: 60 lat rzadow 06.02.12, 20:35
      Gratuluję. :)
    • borrka Nie lubie monarchii. 06.02.12, 21:08
      Musialbym wierzyc we wladze dana od Boga.
      A tak ... pierwszy, lepszy dyktator wykazal wiecej inicjatywy i przedsiebiorczosci, niz króle i królice.
      • polski_francuz Chodzi o ciaglosc 06.02.12, 21:46
        Krolowa ma troche wladzy ale daje poczucie ciaglosci historycznej. Anglicy jakos potrafia bez pisanej konstytucji i bez rewolucji jakos sie dostosowac do nowych czasow.

Arystokracja moze sie wyszczekiwac do woli w izbie Lordow albo polowac na lisa. We Francji potracili juz dawno glowy a gdzie indziej jakiekolwiek znaczenie polityczne.

Moze tu chodzi, ze Anglicy lubia mowic i slowa sa bardzo wazne? I akty jakos ida wolniej, o wiele wolniej za slowami.

PF
        • malkontent6 Re: Chodzi o ciaglosc 06.02.12, 21:50
          Czytałem gdzieś, że dwór królewski generuje więcej dochodów z turystyki niż kosztuje jego utrzymanie.
          • igor_uk malkontent. 06.02.12, 21:56
            A nie czytales o tym,ze ludzi honorowe wycofuja sie z nieslusznych oskarzen ,malo tego,musza przepraszac za nich. Jak cos czytales o tym,to poradz polskiemu_francuzu byc honorowym.
            • malkontent6 Re: malkontent. 06.02.12, 22:07
              ?????
              • igor_uk Re: malkontent. 06.02.12, 22:51
                malkontent,naprawda nie wiesz o co chodzi/

Nu to popatrz:
                forum.gazeta.pl/forum/w,396,133098184,133098184,polski_francuz_Twoj_ruch_.html
                wywalili ten watek na "Osla lawke",ale mozesz go przeczytac,klikna na link.
          • polski_francuz Sam 06.02.12, 22:18
            im przysparzalem tych dochodow. Ze dwa razy razem z rodzina bo Buckingham Palace to jest cos.

Ale Anglia to dla mnie taki bliski, daleki kraj. Malo z nimi mam wspolpracy. Chociaz w tym roku przyjechalo kilku Anglikow na konferencje, ktora zorganizowalem. I byli sympatyczni.

Pozdro

PF
        • igor_uk Re: Chodzi o ciaglosc 06.02.12, 21:54
          Nu wlasnie :
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,133105207,133106153,O_fajnie_ze_znalazlem_Ciebie_.html
          • igor_uk Fajnie,ze znalazlem ciebie. 06.02.12, 22:50
            polski_francuz,wiem,ze kablujesz,wysylasz maili,prosisz o kasownie niewygodnych tobie postow,ale potrafis zachowac sie honorowo?

forum.gazeta.pl/forum/w,396,133098184,133098184,polski_francuz_Twoj_ruch_.html
            • kaszebe12 Odbilo Tobie , Igor ? 07.02.12, 11:42
              on ostatni raz uslyszal slowo "honor" w czasie zaprzysiezenia nowych czlonkow ZMS -u.
              • igor_uk Chyba tak. 07.02.12, 17:24
                Jednak mialem nadzieje,ze przeprosi Ewe,a on zamiast tego zglasza moi posty do usuniecia.co dziwnie,nasze opiekunki,ponoc kobiety,to robia,nie zwracajac uwage na to,ze tu chodzi o przyzwoitosc,a w ostatecznosci o zdrowsza atmosferze na forum.
                Coz,jak tego chce,to ja mu nie pozwole prowadzic tu zadnej dyskusji.Razwale mu kazdy watek,bo szowinistyczna meska swinia obraza nie tylko kobiety,a i nas - mezczyzzn.Przez niego i na nas cien pada.
                • j-k belkot 08.02.12, 12:01
                  igor_uk napisał:
                  .Razwale mu kazdy watek,

belkot.
                  licz sie wtedy z odwetem :)

I pamietaj, ze GW jest pro-amerykanska i pro-izraelska.

ja tu jestem u siebie.
                  ty i Evelein sa tu nieproszonymi goscmi.
                  • igor_uk Janusz. 08.02.12, 17:09
                    Czy tobie juz calkowicie odbilo?
    • j-k Krolestwo we Francji :) 07.02.12, 11:51
      mam takie dwie znajome w Bretanii...
      wisza tam francuskie Lilie...
      rewolucja francuska byla poroniona sprawa
      ale bledy zdarzaja sie kazdemu...
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Armoiries_France_Ancien.png
    • madame_mage Re: 60 lat rzadow 08.02.12, 10:50
      Podziwiam ta kobiete, chyab jest ostatnia taka prawdziwa krolowa, jak sama powiedziala: bede wam sluzyc az do smierci. Tego juz chyba nie mozna oczekiwac od jej nastepcow.
      Zastanawia mnie jak monarchia bedzie wygladac za dziesiat lat... Na razie wszyscy sie zachwycamy, ze sie otworzyli, ze panna Middlton z ludu... Niech beda mieli zalozmy corke, juz tylko pol krwi krolewskiej, ktora wybierze sobie w przyszlosci tez meza z ludu, jakiegos tam poznanego na studiach np. w USA syna bylych emigrantow, zalozmy jakiegos Mendeza, splodza dzieci, ktore tylko w 1/4 beda mialy blekitna krew, itd, itd... Po 2 - 3 generacjach tak krew bedzie juz tak rozrzedzona, ze spoleczenstwo brytyjskie moze zaczac sie zastanawiac.... kurcze, czy my chcemy utrzymywac rodzine Mendezow? czy to nasza monarchia, czy to w ogole Brytyjczycy?? :)) Za Elzbieta II stoi jednak historia Brytanii, historia Europy, a nawet swiata mozna powiedziec, jej przodkowie rzadzili swiatem, a Mendezy...? :)
      • polski_francuz Genetycy 08.02.12, 14:52
        mowia, ze krew trzeba mieszac, by poprawiac genotyp. I stad kraje na granicy roznych plemion maja wieksze szanse.

Z wlasnych obserwacji moge potwierdzic, ze Wloszki sa najpiekniejszymi kobietami jakie widzialem a Wlochy sa wszak na granicy polnocnej Afryki:)

Niech wiec Windsorowie mieszaja. Tyle Polek i Polakow teraz w UK, na ten przyklad...

PF
        • madame_mage Re: Genetycy 08.02.12, 15:05
          a niech sie mieszaja, Anglicy akurat do najpiekniejszych nie naleza, wlasnie przez to ze sie przez wieki malo mieszali :) ale czy beda chcieli mieszancow na tronie utrzymywac? to juz inna kwestia... :)
    • akromalpka Re: 60 lat rzadow 08.02.12, 11:20
      Ja również składam najszczersze gratulacje!
      • polski_francuz Przekaze 08.02.12, 14:53
        przy nastepnym spotkaniu:)

PF
        • igor_uk pefcia. 08.02.12, 17:10
          Jak dlugo bedziesz udawac,ze nie widzisz moich apele do ciebie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka