Dodaj do ulubionych

Z sierpem i mlotem ....

01.06.12, 19:20
Wystapia Nasi Slowianscy Bracia z Tundry i Tajgi na EURO 2012.
Kibice rosyjscy masowa planuja uzycie symboliki komunistycznej i nazbolskiej w czasie meczow i ewentualnej demonstracji w Warszawie.

Popieram zdecydowanie.
Niech Europa zobaczy, jakie sa idealy rosyjskiej mlodziezy, wpojone im w Putinjugend, Nazbolach i zwyklych klubach kibica.
Obserwuj wątek
    • borrka Mili sie kojarzy... 01.06.12, 19:23
      images2.wikia.nocookie.net/__cb20090616200350/sinistrae/pt/images/2/23/NB.jpg
    • mongolszuudan Re: Z sierpem i mlotem .... 01.06.12, 19:26
      Niechaj Europa zobaczy. Jest dobrze znane, kto bardziej wszystkich nienawidzi i straszy sie sierpa i mlota - niedobita nazistowska holota. Jesli taka ma w Polsce - szkoda Polske. Nie daj Bog - ocs zdarzy sie - polska twarz w Europie bardzo dlugo nie potrafi odmyc siebie od nazistowskiego gnoju.
      • mongolszuudan Re: Z sierpem i mlotem .... 01.06.12, 19:27
        cos zdarzy sie
    • bywszy1 Re: bor´ka,jezeli to jest tak+ 01.06.12, 19:32
      jak pan pisze,to sa to jakies zorganizowane grupy.
      A jezeli to sa grupy-to ktos zorganizowanymi kieruje.
      Nie podoba mi sie to.
    • romrus Jestesz tak samo wiarygodny, jak wacek 01.06.12, 20:23
      borrka napisał:
      > Kibice rosyjscy masowa planuja uzycie symboliki komunistycznej i nazbolskiej w czasie meczow i ewentualnej demonstracji w Warszawie.
      > Popieram zdecydowanie.
      > Niech Europa zobaczy, jakie sa idealy rosyjskiej mlodziezy, wpojone im w Putinjugend, Nazbolach i zwyklych klubach kibica.

1.Putinjugend, czyli Ruch "Naszy", nie uzywa symboliki radzieckiej, tylko wylacznie nowa rosijska.

2.Nacboli to twoi kumplowi, bo wlasnie tych debilow nazywalesz "kreatiwna klasa srednia" za czasy protestow antiputinowskich. Ja pisalem ze ta sa po@by, ty pisalesz ze ja klamie.

3.Kibole nie uzywaja symboliki nazbolskiej, bo rowniez uwazaja ich za po@ebow razem z ich wodzem.

4. Cala ta historria powstala wylacznie tepocie polskich dyplomatow i urzedasow.

Wacek, nie sklamac nie moze, ale tym razem nie duzo i napisal prawde.

Artikul w wackowskim stylu sie nazywa:

"Kto prowokuje wojnę futbolową?
      Rządowa "Rosyjska Gazieta" oszukała wczoraj swoich czytelników..."

A dalej:

"Jarosław Książek, zastępca naszego ambasadora w Moskwie, spotkał się we wtorek z rosyjskimi dziennikarzami, by porozmawiać o przygotowaniach do mistrzostw. Któryś z gości zrozumiał, że - według dyplomaty - na polskie ulice nie wolno wyjść w koszulce z napisem "CCCP" czy wyobrażeniem sierpa i młota albo czerwonej gwiazdy, bo za to u nas wsadzają za kratki lub zasądzają wysokie grzywny".

Dyplomata, jesli nie jest takim samim debilem, jak amerikanski ambasador McFaul, musi nauczyc mowic wyraznie, zeby go normalnie rozumiali, albo zamknac ryj na klodke.

No i prosze:

"I zagrały emocje.
      Kibice usłyszawszy o karach, zapowiedzieli w środę, że skoro tak, nawiozą do Polski budionówek, czyli szpiczastych czapek z czerwonymi gwiazdami, sierpo-młotów, leninów, stalinów. I niech ich podli Polacy biorą w kajdany, bo oni za swoją radziecką ojczyznę gotowi są dać głowy na froncie, jak niegdyś kawalerzyści konarmii Siemiona Budionnego".

Jesli by ten debil z ambasady nic nie powiedzial o zakazie, ktorego w dodatku nie ma, to symbolike mieli pojedyncze kibole, teraz na zlosc i w protescie bedzie ich duzo-duzo wiecej.

A dalej kwiatki. Waszy kwiatki.

"W tej redakcji naszym krajem zajmuje się od dawna Ariadna Rokossowska, dobrze znająca Polskę i znakomicie mówiąca po polsku.
      Redakcja kazała Roskossowskiej sprawdzić, czy tak rzeczywiście było.

Dziennikarka poszła po nitce do kłębka. Pytała w naszej ambasadzie, czy zgodnie z kodeksem karnym pokazanie się w Polsce w miejscu publicznym z jakimś symbolem radzieckim jest karalne. Jej pracownicy w środę odmawiali odpowiedzi. Napisała e-mail z tym samym pytaniem do rzeczniczki naszego Ministerstwa Sprawiedliwości, Joanny Dębek. Odpowiedzi się nie doczekała.
      O to samo pytała mailem rzeczniczkę MSWiA, Małgorzatę Woźniak. W końcu się z nią zdzwoniła i dowiedziała, że dla Polaków "czas Euro to czas wyjątkowy, nasze służby będą tolerancyjne". Ale na proste pytanie o istnienie w kodeksie paragrafu o karach za koszulce z Leninem pani rzecznik odpowiedzieć uparcie nie chciała lub nie umiała.

I już nie bardzo pomoże dementi rozesłane do mediów w czwartek po południu przez naszą ambasadę, w którym napisano, że "symbolika komunistyczna nie jest w Polsce przedmiotem sankcji karnych". Nawet jeśli gazety wydrukują sprostowanie, kto je zauważy?

Fatalne jest to, że przedstawiciele naszych resortów nie potrafią albo nie chcą odpowiedzieć na proste, zadane poprawną polszczyzną pytanie dziennikarza poważnej i ważnej zagranicznej gazety. Przecież w Ministerstwie Sprawiedliwości czy MSWiA są chyba prawnicy, którzy powinni wiedzieć, że w naszym Kodeksie Karnym był paragraf o odpowiedzialności za przechowywanie "nośnika symboliki komunistycznej", ale w lipcu ubiegłego roku Trybunał Konstytucyjny uznał go za sprzeczny z Konstytucją RP i teraz samo posiadanie koszulki z sierpo-młotem czy pokazanie się w niej publicznie nie jest karalne.

wyborcza.pl/1,76842,11839999,Kto_prowokuje_wojne_futbolowa.html
      Nie trza przejmowac do pracy tepakow na wzor amerikanski, i wszystko by bylo w porzadku.
      Ewetnualnym prowokacjom mozecie zwdzenczyc swoim wlasnym urzedasom.
      • przyjacielameryki Re: Jestesz tak samo wiarygodny, jak wacek 01.06.12, 20:44
        Romrus, generalnie masz rację. Po jaką cholerę ten Książek ględził cokolwiek n/t tych symboli radzieckich??? To niby takie chuchanie na zimne, ale wyszła amatorszczyzna!
        Wierzę, że mimo wszystko będzie ok. i życzę rosyjskim kibicom dobrej zabawy. Warszawa jest przygotowana, knajpki czekają, ładne kelnerki przeszły kursy j. rosyjskiego. Przyjeżdżajcie i bawcie się dobrze i niech wygra lepszy!!!!
        • romrus Re: Jestesz tak samo wiarygodny, jak wacek 01.06.12, 21:14
          przyjacielameryki napisał:
          > Romrus, generalnie masz rację. Po jaką cholerę ten Książek ględził cokolwiek n/t tych symboli radzieckich??? To niby takie chuchanie na zimne, ale wyszła amatorszczyzna!

Szukanie spiskow, tam gdzie ich nie ma, to w niektorych krajach narodowy sport:-))

Za zwyczaj, na taka:
          cs11512.vkontakte.ru/u13772693/-14/x_c5ab8d7b.jpg
          czy taka tribune:
          www.soccer.ru/images/upload/6f2bc9816b69e403ecab6b7243bbc2fe.jpeg
          jest kilku takich gostkow:
          s4.news.s-ports.ru/sites/default/files/imagecache/medium-photos-photo/3481c97d00c7d0b3_2010-02-21t202920z_01_oly601_rtridsp_3_olympics-ice-hockey.jpg

Ktos sie ubiera za Supermana, ktos w taki sposob, ta sa zarty, zabawa i nic wiecej, stadion nie wlasciwe miesce dla polityki.

U taka awantura, w jaki sposob beda ubrani kibole.

> Wierzę, że mimo wszystko będzie ok. i życzę rosyjskim kibicom dobrej zabawy. Warszawa jest przygotowana, knajpki czekają, ładne kelnerki przeszły kursy j. rosyjskiego. Przyjeżdżajcie i bawcie się dobrze i niech wygra lepszy!!!!

Nie lubie pilki, wiec nie przyjade:-)

Mam nadzieje ze bedzie dobrze, ludzi sa madrzejszy od politykow i dziennikarzy.
          • borrka Od poczatku do konca ruska prowokacja. 01.06.12, 21:39
            Majaca zaklocic impreze.
            To sie im nie uda, bo ludziom w Polsce dosc wisi, ja przyjada ustrojeni NSBzTiT.
            Na meczu Polska-Rosja, na jednego kibica przypadnie batalion policji.
            Potem, ktoras druzyna odpadnie i bedzie spokoj.

Wystarczy poczytac komentarze na forach kibicow rosyjskich - nie idzie o poglady, bo kibolska trzoda ich nie posiada.
            Idzie o prowokacje - w Polsce symbolika komunistyczna nie cieszy sie popularnoscia..
            • romrus Klamiesz, banderowcu 01.06.12, 21:53
              borrka napisał:

> Wystarczy poczytac komentarze na forach kibicow rosyjskich - nie idzie o poglady, bo kibolska trzoda ich nie posiada.
              > Idzie o prowokacje - w Polsce symbolika komunistyczna nie cieszy sie popularnoscia..

Zmiencie personel ambasady, bedzie spokoj.

Facet sprobowal manipulowac i ustalac jakis swoj dress-code dla kibolow, na co nie podstaw a ni prawnyc, a ni moralnych.

Rosjanie nie lubia, kiedys ich ktos do czegos zmusa.

I nie piepsz w odpowiedzi, ze wiele lat komuna do czegos zmusala.
              • borrka Szkoda czasu i tyle. 01.06.12, 22:06
                Polski dyplomata moze sobie cos gadac, moze miec racje, albo nie.
                Dziennikarz podobnie.

Jesli ktos przyjezdza jako turysta do obcego kraju, powinien sie porzadnie zachowywac, a nie manifestowac symbole zbrodniczego systemu.
                To jest bez zwiazku z dziennikarzami, dyplomatami, sportem - to elementarna kindersztuba.
                Jesli tego nie rozumiesz, o czym z toba gadac ?
                Czasu szkoda.
                • romrus Nigdy w zyciu w zadnym kraju.. 01.06.12, 22:19
                  borrka napisał:
                  > Jesli ktos przyjezdza jako turysta do obcego kraju, powinien sie porzadnie zachowywac, a nie manifestowac symbole zbrodniczego systemu.

...nie bylo problemow z tym jak sa ubrani kibole.
                  Naiwazniesze zeby w ogole byli ubrani, a nie jak Angole lazili z gola doopa.
                  Nigdy nikt do niczego nie zmusal i nie bylo problemow.

Nigdy tego nawet nikt nie diskutowal z prostego powodu - GOSPODARZY NIE OBCHODZI jak sa ubrani gosci.

Polska prasa juz ponad miesiac prowokuje, manipuluje i polewa benziny do ognia.
                  Debil z ambasady byl ostatniej kroplej.
                  TYLKO OD TEGO MOMENTU w ogole w Rosji bylo cos napisano o wyjezdzie kiboli do Polski.

Swoje zdanie o zbrodniczym rezymie mozesz wsadzic sie gdzie chcesz.
                  Nie jest zakazane - wiec jest zezwolone.
                  • borrka Dyskusja z toba nie ma sensu. 01.06.12, 22:30
                    Minimum kindersztuby, a potem cos pisz.

Co do meritum sprawy - nie idzie o pojedynczych kiboli i ich wybryki.
                    Idzie o chory pomysl obchodow rosyjskiego swieta, na ulicach miasta dopiero niedawno uwolnionego od rzadow okupantow i w dodatku przy uzyciu symboli okupanta..
                    To mniej wiecej tak, jakby neonazisci niemieccy urzadzili marsz z pochodniami w Wolgogradzie.
                    • romrus To nie dyskusja, ale sens ma 01.06.12, 23:10
                      borrka napisał:
                      > Minimum kindersztuby, a potem cos pisz.

Jak kazdy banderowiec, masz ten sam cel - podstepem poklocic Rosjan i Polakow, bo po cichu nienawidzisz i jednych, i drugich.

Mnie to nie podoba i to jediny powod dlaczego ja w ogole reaguje na twoi posty.
          • przyjacielameryki Re: Jestesz tak samo wiarygodny, jak wacek 01.06.12, 21:50
            romrus napisał:

)
            >
            > Mam nadzieje ze bedzie dobrze, ludzi sa madrzejszy od politykow i dziennikarzy.

Nie tylko też mam taką nadzieję, ale wiem o tym doskonale że tak jest i tak będzie.

Ps. Nie spodziewałem się, że polityka i głupota mogą aż tak nachalnie wkraczać na zakazaną dla nich ziemię. Ale takie życie, na normalność trzeba jeszcze trochę poczekać!
            Co innego poprzekomarzać się w internecie! Ale to zupełnie inna sprawa.

• walter622 Re: Jestesz tak samo wiarygodny, jak wacek 01.06.12, 21:57
        Niestety, wacek kolejny raz się "popisał", ewidentnie prowokując dość niesympatyczną sytuację.

"Wysłannik dziennika "Sport-Express" czegoś z tej rozmowy za stołem w brzęku szklanek nie zrozumiał albo nie dosłyszał i ostrzegł na internetowej stronie gazety, że policja polska będzie łapać i wsadzać do więzienia tych kibiców rosyjskich, którzy wyjdą na ulicę z sierpem i młotem czy innym symbolem komunistycznym."

wyborcza.pl/1,75968,11828474,Polsko_ruska_wojna_futbolowa.html
        "Niedawno zastępca ambasadora RP w Moskwie Jarosław Książek, na spotkaniu z dziennikarzami ostrzegał, że za używanie radzieckiej symboliki można w Polsce
        trafić do aresztu.
        "
        Informacyjna Agencja Radiowa /IAR/ Maciej Jastrzębski / Moskwa /mcm/

www.bankier.pl/wiadomosc/Rosja-grozi-Polsce-czerwonym-protestem-2558764.html
        Czyżby Maciej Jastrzębski z IAR też "nie dosłyszał" ???

"Natomiast wizerunek sierpa i młota przyrównywany jest w Polsce do faszystowskiej symboliki i jest prawnie zakazany - oświadczył zastępca ambasadora RP w Rosji Jarosław Książek."
        www.wprost.pl/ar/325263/Ambasada-Polski-wRosji-prosi-oEuro-bez-sierpa-imlota/
    • przyjacielameryki Re: Z sierpem i mlotem .... 01.06.12, 20:31
      Nie sądzę, żeby byli aż tak nieprzytomni. Wielbienie przez Rosjan symboli systemu który unicestwił miliony Rosjan to jakaś nieprawdopodobna głupota, to porażka! Oni faktycznie nie myślą, nie znają historii, aż tak zostali zniewoleni? Nie wierzę!!!
      Ale gdyby, to faktycznie będzie to niezłe pośmiewisko. Żeby tylko nasi "patrioci" nie zareagowali nerwowo. Policja będzie miała co robić.

Ps. Jestem jednak pewien, że Rosjanie zostaną przyjęci godnie i będą się dobrze bawili! I tego im życzę!!!!!! Nawet, jeżeli przez głupotę oblepią się tymi symbolami!
      • romrus Re: Z sierpem i mlotem .... 01.06.12, 20:33
        przyjacielameryki napisał:
        > Nie sądzę, żeby byli aż tak nieprzytomni.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,136339831,136341125,Jestesz_tak_samo_wiarygodny_jak_wacek.html
    • wojciech.2345 Re: Z sierpem i mlotem .... 01.06.12, 21:51
      Myślę, że te obawy są na wyrost.

Ale jeśliby faktycznie siostry i bracia z lasów, stepów i igloo
      przybyli w takich barwach bojowych, to trzeba ich potraktować
      adekwatnie.

W dziób.
    • walter622 Re: Ruscy ida! 01.06.12, 23:29
      Wacki dwoją się i troją by wywołać kolejną zadymę.

wpolityce.pl/wydarzenia/29450-kto-przyjedzie-na-koszt-putina-do-warszawy-rosyjscy-kibice-czy-kibice-witold-gadowski-ostrzega

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
      Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
    • melord Re: Z sierpem i mlotem .... 01.06.12, 23:57
      borrka napisał:

> Wystapia Nasi Slowianscy Bracia z Tundry i Tajgi na EURO 2012.
      > Kibice rosyjscy masowa planuja uzycie symboliki komunistycznej i nazbolskiej w
      > czasie meczow i ewentualnej demonstracji w Warszawie.
      >

PiS szykuja demonstracje pod Bristolem(glowna siedziba Rosjan)...niby pod Palacem Prezydenckim z okazji "dziesieciny"
      wszelkie demonstracje/protesty/dziesieciny powinny byc na okres EURO zabronione!!!

ps.z ciekawosci zajrze tam 10 czerwca,info przekaze z pierwszej, prawdziwie niezaleznej reki
      • jabbaryt Zaczyna się robić nieprzyjemnie 02.06.12, 05:43
        Miało być radosne święto futbolu a napięcię rośnie. Generalnie uważam że jak się jedzie do kogoś w gości to nie należy u gospodarza robić bydła i szanować jego wrażliwość. Nie twierdzę że polskie kibolstwo jest w tej dziedzinie w porządku, zwłaszcza po występach Legii w Wilnie. Tylko że wtedy, większość Polaków czuło wstyd za zachowanie bydła z Łazienkowskiej. Tu widzę że Ruscy i to nie tylko kibole, szukają wybitnie szukają problemów i kłopotów. Mogą je znaleźć i zgubić przy okazji pare zębów.
        • borrka Wyjasnie. 02.06.12, 09:08
          Mechanizm jest prosty::
          Sa w Rosji srodowiska polityczne, ktore juz sam pomysl wspolnewgo EURO Ukrainy i Polski uznaly za obrazoburczy.
          Bo przeciez "Malorosja" tylko marzy , by wrocic na lono Matuszki.
          A gdy wroci, Matuszka juz zrobi tam porzadek.

W Rosji funkcjonuje od setek lat propagandowy mit "prawoslawnego narodu" uciskanego przez polskich panow.
          Podsycany za cara, wrecz sztandarowy ideologicznie za CCCP.
          Oni w to wierza, a jak ktory madrzejsze nie wierzy, uwaza, ze tak jest dobrze propagandowo.
          To jest jeszcze jako tako pragmatyczne.

Zupelne urojenia stanowi deja vu komunizmu - mysmy wszystkich wyzwolili, odbudowali i utrzymywali, wiec ci "wyzwoleni" nas kochaja.
          Tacy Czterej pancerni w skali makro.

Dzis, po otwarciu klatki, nastepuje brutalna konfrontacja z rzeczywistym wymiarem tej "milosci".
          Ta swiadomosc budzi frustracje i rodzi pomysly jesli nie zaklocenia EURO, to przynajmniej zaakcentowania swojej obecnosci, ciaglych wplywow, dominacji.
          • mongolszuudan Kto rzeczewiscie ma urojenia 02.06.12, 09:24
            niezalezna.pl/29282-12-go-czerwca-odegramy-sie-za-smolensk
            Po śmierci ojca matka wpadła w czarną rozpacz. Żeby nas z bratem utrzymać pisała całymi nocami na maszynie i sprzedawała po kolei biżuterię, obrazy, srebrne sztućce, a w końcu jej ukochany fortepian. Nigdy nie widziałem matki uśmiechniętej. Aż naszedł czerwiec roku 1957. Pamiętam jak mama przyszła z pracy i oznajmiła, że jedziemy na mecz z Rosją do Chorzowa.
            Już w rozklekotanym zakładowym autobusie panowała atmosfera jakbyśmy jechali na wojnę. Pamiętam, że po przyjeździe na miejsce spojrzałem w niebo, bo myślałem, iż nadciąga burza. Ale niebo było czyste, a grzmiał Stadion Śląski. W miarę jak zbliżaliśmy się do kultowego kolosa wzmagał się groźny pomruk zdradzonych w Jałcie Polaków, którzy przyjechali na mecz, ale tak naprawdę, by wykrzyczeć i zamanifestować nienawiść do sowieckiego ciemiężcy i zaprzedanej Moskwie komuszej władzy ludowej.
            Jako dwunastoletni chłopak nie do końca rozumiałem, co się dzieje. Po odśpiewaniu hymnu narodowego na stadionie zawrzało jak w piekielnym kotle. To nie był doping, lecz desperacki krzyk protestu wydobywający się z tysięcy gardeł, który przypominał huk rozbijających się fal na rozszalałym oceanie. Według mnie to była najgorętsza patriotyczna manifestacja w powojennej historii Polski.
            Aż nadszedł ów pamiętny moment, gdy maleńki Gerard Cieślik strzelił główką zwycięskiego gola Ruskim.
            Myślałem, że się niebo na nas wali. Blisko sto tysięcy ludzi zawyło ze szczęścia, jakby nad stadionem przetaczała się jakaś gigantyczna burza z piorunami. Ludzie rzucali się sobie w objęcia, płakali z radości, poleciały w górę czapki, kapelusze, marynarki, torebki. Wszyscy krzyczeli niech żyje wolna Polska! Rozbrzmiewały toasty i bimber lał się strumieniami.
            Chyba wtedy po raz pierwszy zrozumiałem, że nie da się zabić naszej polskiej duszy. Że prawdziwi Polacy nigdy nie ugną karku przed Moskwą.
            I raptem zobaczyłem, że moja mama się śmieje, że jest po raz pierwszy od wielu lat uszczęśliwiona. Oszalała z radości wzięła mnie w objęcia wrzeszcząc mi do ucha: „Synku mój kochany! Wygraliśmy z Rosją!!! Pomściliśmy tatę!!!”.
            Do grobowej deski tego nie zapomnę.
            Nie zapomnę też dumy, jaka mnie wtedy rozpierała, że jestem Polakiem..., tyle wspomnień.
            Po tej opowieści już słyszę głosy oburzonych popleczników Tuska, że jątrzę, że judzę, że zagrzewam do bitki, że nie można mieszać sportu z polityką. ...........
            Od tamtego pamiętnego zwycięstwa na Stadionie Śląskim minęło pięćdziesiąt pięć lat. I znów Moskwa nas upokorzyła. Mam na myśli to, co się działo po katastrofie smoleńskiej.
            Dlatego święcie wierzę, że dwunastego czerwca na Stadionie Narodowym „dokopiemy” Ruskim za plugawy raport Anodiny, w którym obwieszczono światu, że dziesiątego kwietnia roku 2010, pod Smoleńskiem, pijany polski generał zabił prezydenta Rzeczpospolitej i kwiat polskiej generalicji, w domyśle na polecenie szalonego Lecha Kaczyńskiego. Za to, że nam do dzisiaj nie oddali szczątków Tupolewa. Że nas znów upokorzyli anektując tę narodową relikwię. A także za to, że nasz usłużny wobec Moskwy premier oddał smoleńskie śledztwo Putinowi, który się tym śledztwem bawi, jak dziecinną zabawką.
            I choć nasza jedenastka jest znacznie niżej notowana od drużyny Rosjan wbrew logice wierzę, że zebrani na Stadionie Narodowym Polacy, podobnie jak pięćdziesiąt pięć lat temu na Stadionie Śląskim, poderwą naszą jedenastkę do boju by pokazać Ruskim, co znaczy nasze odwieczne narodowe credo: Bóg! Honor! Ojczyzna!
            A jeśli nie daj Boże przegramy, to nie chciałbym być w skórze Tuska, gdyż przegiął tym razem.
            Krzysztof Pasierbiewicz (nauczyciel akademicki)
            Komentarzy Rosjam na przeklad tego wspanialego artykula:
            dokopiemy_Ruskim_za plugawy_raport_Anodiny
          • gosc_ze_smolenska Re: Wyjasnie. 02.06.12, 12:33
            > W Rosji funkcjonuje od setek lat propagandowy mit "prawoslawnego narodu" uciskanego przez polskich panow. Podsycany za cara, wrecz sztandarowy ideologicznie za CCCP.
            Oni w to wierza, a jak ktory madrzejsze nie wierzy, uwaza, ze tak jest dobrze propagandowo.
            To jest jeszcze jako tako pragmatyczne.
            Zupelne urojenia stanowi deja vu komunizmu - mysmy wszystkich wyzwolili, odbudowali i utrzymywali, wiec ci "wyzwoleni" nas kochaja.
            Tacy Czterej pancerni w skali makro....

Boze swiety, skad ten czlowiek to wszystko bierze. Borrka, wszystko zwaliles do kupy: prawoslawny narod, uciskany przez polskich panow... car... komunizm.. propaganda ... wyzwolili... odbudowali... kochaja ... czterej pancerni... Ale z innej strony to taka swoista kwintesencja polskich fobii, mam nadzieje ze mniejszosci polskiego spoleczestwa i powoduje w Polsce taki samy wspolczujacy usmiech jak u Rosjan.

> Ta swiadomosc budzi frustracje i rodzi pomysly jesli nie zaklocenia EURO, to przynajmniej zaakcentowania swojej obecnosci, ciaglych wplywow, dominacji...
            Ano wlasnie, w Rosji innych tematow i problemow nie ma, tylko jakby zaklocic EURO i zaakcentowac swoja obecnosc. Na Ukrainie tez chcemy zaklocic, czy tylko w Polsce?
            Ale tak na serio, bede zdziwiony, jezeli jakiekolwiek komunistyczne symbole beda mieli 5 procent wszystkich rosyjskich kibicow, napewno bedzie ich wiele mniej.
            • borrka Demagogia. 02.06.12, 13:20
              Gosciu, ja sobie swietnie zdaje sprawe, ze wiekszosc Rosjan, Polakow. czy Ukraincow wiecej wie o Supermanie i Spider Woman, niz o stosunkach polsko/rosyjskich.
              Niemniej,postawa "Czego wy od nas chcecie?" jest dosc powszechna wsrod Rosjan.

Niedalej, jak 3 lata temu zdarzyla mi sie taka rozmowa z niewiasta z Magadanu chyba.
              Gdy dowiedziala sie, ze jestem Polakiem i nieco rozluznila winem "all inclusive", spytala:
              Dlaczego wy Polacy. tak nas nienawidzicie ?

Zrobilomi sie glupio. bo ja zadnej nienawisci nie widze, a sam jestem raczej Rosja zyczliwie zainteresowany.
              Mam wrazenie, ze komunizm przyzwyczail Was do zerojedynkowego swiata (wrog przyjaciel), a my po prostu i historie, i ten swiat inaczej postrzegamy.
              Ale jaka nienawisc?
              • romrus Wystarcze poczytac polska prase i twoi posty 02.06.12, 13:55
                borrka napisał:
                > Ale jaka nienawisc?

...zeby zrozumiec ze ona jest.
                Wystarcze rowniez posluchac czesc politykow polskich i poczytac kometazy w sieci.

Darlesz morde ze Ursa to czekistka, a ona po prostu UCZCIWE, slowo w slowo, tlumaczy to co w Polsce sie pisze, nic nie dodawajac od siebie.

Dziwczyna z Magadana mogla to przeczytac, albo od kogos uslychac i tego zupewnie wystarcze.
                • borrka Nie udawaj banderowcu... 02.06.12, 14:06
                  Ze nie wiesz, co Ruscy wypisuja na forach na temat Polski.
                  Chocby Mongolczik.
                  A polscy politycy przynajmniej nie zapowiadaja likwidacji Rosji, jak przewodniczacy Dumy podzielenie Polski.
                  • romrus Matole, 02.06.12, 14:19
                    borrka napisał:
                    > Ze nie wiesz, co Ruscy wypisuja na forach na temat Polski.

Ile Rosjan w ogole pisze cokolwiek na temat Polski?
                    Na rosijskich forach temat Polski prawie ze nie istnieje.

Czasami w komentarzach do przetlumaczonych na Inosmi polskich artykulow ktos napisze ze paranoja jest nieuleczalna, troche kpin, i tyle.

> Chocby Mongolczik.

No wlasnie.
                    Jeden.

> A polscy politycy przynajmniej nie zapowiadaja likwidacji Rosji, jak przewodniczacy Dumy podzielenie Polski.

Z jednego powodu - maja za krotki lapki.
                    To by juz byla przesada nawet dla nich.

Nie bede szukal, co PIS-owcy wypowiadali o Rosji.

• borrka Klamiesz banderowcu. 02.06.12, 14:39
                      Ruskie fora internetowe bardzo szybko reaguja na jakies wydarzenia polsko-rosyjskie.
                      I nie idzie o chorych psychicznie, jak Mongolczik, tylko przecietnych.
                      Juz nawet nie wspominam o boardach anglojezycznych przy youtube.

Co do politykow, od czasu gdy Polska wstapila do NATO i Unii, glowni politycy faktycznie stracili zainteresowanie, bo sromotnie przegrali.
                      Teraz koncentruja sie na Ukrainie i tez przegraja, ale drugi rzut w rodzaju Dugina nadal otwarcie mowi o okupacji Polski.
                      • borrka Jeszcze refleksja. 02.06.12, 14:46
                        Polacy niezwykle rzadko bywaja na rosyjskich forach.
                        Wlasciwie nie wiem, dlaczego.
                        To Ruscy przychodza na polskie forum.
                        Zobacz, ilu jest na roznych boardach Gazety Wyborczych.
                        Drugie tyle udaje Polakow.
                        • romrus Re: Jeszcze refleksja. 02.06.12, 14:54
                          borrka napisał:
                          > Polacy niezwykle rzadko bywaja na rosyjskich forach.
                          > Wlasciwie nie wiem, dlaczego.

Nie potrafia pisac cyrylica.

> To Ruscy przychodza na polskie forum.
                          > Zobacz, ilu jest na roznych boardach Gazety Wyborczych.

Na Fo Swiat - 4.
                          Duren 2007 sie nie liczy.

> Drugie tyle udaje Polakow.

Tylko Hohly udaja Polakow.
                          • borrka Myslalem, ze wszyscy znaja swiatowy jezyk ! 02.06.12, 15:09
                            Ale wyglada, ze polski bardziej swiatowy od rosyjskiego :))
                      • romrus Boli cie Malorosja, Borat? 02.06.12, 14:51
                        borrka napisał:
                        > Teraz koncentruja sie na Ukrainie i tez przegraja,

Kazdy swoj post w ten czy inny sposob prowadzisz do Ukrainy.

To ze mnie nazywasz bavderowcem, nie zmeni faktu ze to ty im jestesz.
                        Sproboj pisac z polskimi znakami, zebu udowodnic ze to nie tak.

Ja nie udaje kogos, kim nie jestem.
                        Jestem Rosjaninem z Sankt-Petersburgu i z tego jestem dumnym.
                        Nie muse nikogo udawac.

borrka napisał:
                        > Ruskie fora internetowe bardzo szybko reaguja na jakies wydarzenia polsko-rosyjskie.

Jedynym wydarzeniem ostatnich lat byla katastrofa smolenska.
                        Wiecej nic sie dzieje, nie ma na co reagowac.

O katastrofie naiwpierw pisano z wielkim zalem.
                        Po sztucznej mgle, helu, opancerzonej brzoze, innych wypowiedziach Macierewicza i spolki - pisali z kpina, teraz juz dawno nie pisza w ogole.

• borrka Jestes banderowcem niechetnym Polakom. 02.06.12, 15:06
                          Poniewaz pracuje praktycznie na Ukrainie, to chyba nic w tym dziwnego, ze odnosze sie do problemow ukrainskich.
                          Natomiast twoje zainteresowanie Ukraina, tlumacze tym, iz jestes nacjonalista z UNA/UNSO w Petersburgu.

PS. Nie badz smieszny z tymi polskimi fontami.
                          Nie mam zamiaru niczego udowadniac.
                          • eva15 Jestes banderowcem niechetnym Polakom, borrcia. 02.06.12, 15:12
                            Tja, z Rosji cię wyrzucili, bądź utrudnili propagandową "budowę klasy średniej". ...
                  • konrad_dk Re: Nie udawaj banderowcu.. 03.06.12, 00:51
                    borrka napisał:

> Ze nie wiesz, co Ruscy wypisuja na forach na temat Polski.
                    > Chocby Mongolczik.

No tak. Ale przecież Mongolczik nie jest wykładnikiem dla poglądów wszystkich Rosjan.
                    Nie pomyślałeś, że to ultra prosty gość? Może kryptokomuch?
                    • borrka Mongolczik jest malo reprezentatywny. 03.06.12, 01:07
                      Nie jest "ultraprosty", posiada nawet spora wiedze.
                      Postrzegam go jako typowego rosyjskiego inteligenta degenerata, czy to przez alkoholizm, czy wrodzone choroby, czy przejscia przerastajace jego odpornosc psychiczna.
                      To postac budzaca wspolczucie i bardzo dziwi obojetnosc moderatorow na ten rodzaj spamu.
                      Robi sie to wrecz niesmaczne i rujnuje kazdy watek.

Jest poczciwy i bezbronny, niczym dzieciatko Lenin w zlotej gwiazdce.
                      Jak oktriabriata nosili.
              • gosc_ze_smolenska cos nie gra z ta dziewczyna z Magadanu 02.06.12, 20:17
                > Niedalej, jak 3 lata temu zdarzyla mi sie taka rozmowa z niewiasta z Magadanu c
                > hyba.
                > Gdy dowiedziala sie, ze jestem Polakiem i nieco rozluznila winem "all inclusiv
                > e", spytala:
                > Dlaczego wy Polacy. tak nas nienawidzicie ?

Borrka, jak mawaja nasi niemieccy bracia: das kaufe ich dir nicht ab: zeby z nic poprostu tak dziewczyna z Magadanu zaczela gawedzic o nienawisci. Napewno naopowiadales jej kupe strasznych historii o niesprawiedliwosci losu, okruciestwu i podstepczosci Ruskich, doprowadziles biedna dziewczyne do placzu i (pod wplywem alkoholu "all inclusive) poczucia winy za caly rosyjski narod, ze ta w chwili rozpaczy i gotowa na wszelkie ustepstwa, zeby zlagodzic wine wszystkich zaborcow Polski zawolala do Ciebie: "Borrka, dlaczego wy Polacy, tak nas nienawidzicie?" No, tak bylo?
                • romrus Gosciu, o co Cie chodzi? 02.06.12, 20:28
                  gosc_ze_smolenska napisał:
                  > cos nie gra z ta dziewczyna z Magadanu

Przeciez on caly czas swiadomie klamie, caly czas udaje.

Walter dobrze to ujal:
                  "Cygan na bazarze jest bardziej wiarygodny".
                  • gosc_ze_smolenska Re: Gosciu, o co Cie chodzi? 02.06.12, 20:47
                    > Przeciez on caly czas swiadomie klamie, caly czas udaje.

Zrozum, ja nie jestem ani z policji ani z jakiejkolwiek organizacji dobroczynnej czy duszpasterskiej. Nie musze kogokolwiek lapac na goracym uczynku albo zastanawiac sie, czy ktokolwiek zasluguje na odpuszczenie mu grzechow, czy nie.
                    • jabbaryt Re: Gosciu, o co Cie chodzi? 02.06.12, 22:16
                      Zrozum, ja nie jestem ani z policji ani z jakiejkolwiek organizacji dobroczynne
                      > j czy duszpasterskiej. Nie musze kogokolwiek lapac na goracym uczynku albo zast
                      > anawiac sie, czy ktokolwiek zasluguje na odpuszczenie mu grzechow, czy ni"
                      Swietna puenta, zamiast zgadywać kto pracuje dla którego wywiadu, albo czy jest banderowcem lepiej zastanawić się nad argumentami danej osoby, niezależnie kim ona jest.
                • borrka Powiem ci Gosciu... 02.06.12, 22:07
                  Mnie to samego zdziwilo.
                  Bo byla neutralna rozmowa w duzej grupie, glownie Rosjan i nikt sie specjalnie z polityka nie wychylal - raczej chcielismy sie napic i odpoczac.
                  Nie wiem co ja sklonilo, moze za duzo wypila, moze jednak rozmowa zeszla na tory polityczne, ale watpie.
                  Nie taki klimat byl.
                  Dziwne to bylo, ale moim zdaniem swiadczy o pokutowaniu w glubince jakichs przesadow.
                  To jedyny raz, kiedy cos takiego zdarzylo mi sie w realu.
                  W internecie panuja inne porzadki - z obu stron - i dlatego uwazam, ze pracowita URSA robi zla i zaklamujaca prawde robote.
                  Ani nikt Was nie nienawidzi, ani nikt nie zaakceptuje bezkrytycznie pogladow w stylu Mongolczika.
                  Mowie powaznie.
                  Uwazam, ze zbyt czesto oczekujecie takiej automatycznej akceptacji swego punktu widzenia.
                  Tak nie ma.
            • mongolszuudan Re: Wyjasnie. 02.06.12, 16:04
              gosc_ze_smolenska napisał:
              > Ale tak na serio, bede zdziwiony, jezeli jakiekolwiek komunistyczne symbole beda mieli 5 procent wszystkich rosyjskich kibicow, napewno bedzie ich wiele mniej

Czy naprawde tak myslisz? I to po tym jak polskie wladzie powiedziali ze w Polsce jest zabroniona sowiecka symbolika? Nawet jezeli teraz probuje udowodnic ze to nie tak - juz bez sensu. Napewno kazdy z kibicow bedzie z jakiejs sowiecka symbolika. Na zlosc wrogam. To nazywa sie ruska psychologia, lecz naprawde ona wspolnoslowianska - Co? U was jest zabronione skakac z mosta w rzeke? Plewac ja chcialem na wasze reguly!
              Cytat:
              Alexandre Golyshev 05 нoя 2004 08:32
              О рycкoм ментaлитете. Егo нельзя cкидывaть co cчетoв. Неcкoлькo лет нaзaд я тoже дyмaл, чтo этo oпрaвдaние cвoей cлaбocти, зaтем пoнял, чтo был непрaв. В 90-е гoды к нaм приезжaлo мнoгo инocтрaнцев, oни yчили нac менеджментy, финaнcaм, oргaнизoвывaли coвмеcтные предприятия, кoтoрые мнoгие oбaнкрoтилиcь. Они (инocтрaнцы) дyмaли, чтo мoжнo их ментaлитет, знaния мехaничеcки перенеcти нa пoчвy Рoccии и oшиблиcь.
              В oднoм жyрнaле пo yпрaвлению я прoчитaл oдин aнекдoт. Нa мocтy cтoят экcперты и предлaгaют зa 1 млн. дoллaрoв прыгнyть c мocтa в рекy. Америкaнец coглaшaетcя при ycлoвии пoдпиcaния кoнтрaктa и 40% предoплaты. Предлaгaют немцy, oн oткaзывaетcя пo причине, чтo егo ждет женa и дети. Емy гoвoрят: Нaчaльник прикaзaл cпрыгнyть c мocтa. Ах, еcли хoзяин… и прыгaет c мocтa. Идет рyccкий. Емy гoвoрят, чтo нaдo прыгнyть c мocтa зa 1млн.дoллaрoв. Рycкий гoвoрит: Плевaл я нa вaш миллиoн. Емy гoвoрят, чтo нaчaльник прикaзaл. Он oтвечaет: Плевaл я нa вaшегo нaчaльникa. Емy гoвoрят, зaкoн тoгo требyет. Он гoвoрит: плевaл я нa вaши зaкoны, — и прыгaет c мocтa.
              • gosc_ze_smolenska Re: Wyjasnie. 02.06.12, 20:05
                > Czy naprawde tak myslisz? I to po tym jak polskie wladzie powiedziali ze w Polsce jest zabroniona sowiecka symbolika? Nawet jezeli teraz probuje udowodnic ze to nie tak - juz bez sensu. Napewno kazdy z kibicow bedzie z jakiejs sowiecka symbolika. Na zlosc wrogam.
                Niestety sam sie nie wybieram na EURO, ale wsrod moich znajomych, kolegow oraz ich znajomych i kolegow wybiera sie kilkunascie osob na EURO, z ktorych NIKT nie zamierza ani wojowac ani prowokowac ani robic cokolwiek na zlosc "wrogom", oni (niektorzy wybieraja sie z dziecmi) jada na fajna zabawe: popatrzec futbol, popic polskiego piwa (ktore im polecalem), zjesc kilebaske/golonke/zurek oraz polazic po sklepach. Pozatym skakanie z mostu nie jest ruska psychologia, co najmniej brawura mlodziencow. Jezeli to nie mija z wiekiem (tez tacy sa, sa oni udreka przede wszystkim dla rodziny) to co to ma wspolnego z narodowoscia?
    • johnny-kalesony Ależ problem ... 02.06.12, 10:29
      Proponuję, żeby zorganizowane grupy wolontariuszy rozdawały uczestnikom tego rosyjskiego marszu ulotki reklamowe ośrodków wczasowych w Borach Tucholskich.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • jabbaryt Z Ruskimi ciągle są problemy 02.06.12, 11:13
        Parę lat temu 3 ruskie gnoje obrażały wulgarnie polskie dziewczyny. A że dziewczyny miały dość silnych kolegów, to ruscy dostali po ryju. A potem okazało się że to dzieci dyplomatów, no to wybuchła międzynarodowa draka.
        No cóż ludzie rozsądni powinni zachować spokój i rozsądek i tak się zachowa większość Polaków. Tylko że są w Polsce ekipy kiboli i oni są naprawdę groźni. Związani są z ruchami skinheadowskimi i narodowymi. Delikatnie mówiąc nie lubią czerwonych. Ich łatwo wkur...ć Teraz może być draka na bardzo dużą skalę.
        Czemu nie mamy problemów w Polsce z Niemcami, Brytolami, Ukraincami.
        • romrus Z Polakami ciągle są problemy 02.06.12, 13:18
          jabbaryt napisał:
          > Czemu nie mamy problemów w Polsce z Niemcami, Brytolami, Ukraincami.

Wytlumacz lepiej czemu Rosjanie nie maja problemow w Niemczach, w GB i na Ukrainie.

W Polsce nawet jeszcze nic sie nie stalo, jeszcze nikt nawet do Polski nie przyjechal, a problemy juz sa.

To paranoja.
          Waszy kompleksy was wykoncza.
          • jabbaryt Re: Z Polakami ciągle są problemy 02.06.12, 18:38
            to jest pytanie do Rosjan dlaczego w Polsce, zreszta na Łotwie i Estonii tez, szukaja problemow. zasada jest prosta jak sie szanuje gospodarzy i ich zwyczaje to nie ma problemow. My sie do Moskwy nie pchamy by urzadzac demonstracje.
            • romrus Re: Z Polakami ciągle są problemy 02.06.12, 18:50
              jabbaryt napisał:
              > to jest pytanie do Rosjan dlaczego w Polsce, zreszta na Łotwie i Estonii tez, szukaja problemow. zasada jest prosta jak sie szanuje gospodarzy i ich zwyczaje to nie ma problemow.

Nie bylo by Euro - nikt by nie pojechal.
              Tak samo jak nikt nie jezdzi na Lotwe, Litwe i do Estonii.
              Mam rowno po 400 km. samochodem do Helsinek i Tallina, jezdze do Finlandii, bo raz pojechalem do Estonii i wiecej nie mam zamiaru patrzec, jak ktos tam kreci nosem.
              Z tego wlasnie powodu Finlandja, a nie Estonia zarobila w 2011 miliard euro na rosijskich turistach.

>My sie do Moskwy nie pchamy by urzadzac demonstracje.

Prosze uprzejme.
              Zapraszam na MS 2018 z portretami Pana marszalka Pilsudskiego na koszulach.
              To nikogo nie bedzie obchodzilo.
              • jabbaryt Re: Z Polakami ciągle są problemy 02.06.12, 22:31
                Coz opatrzyliście sie Estończykom przez te kilkadziesiąt lat. Wolą ponosić straty niż was znowu oglądać nawet w roli turystów.

> Zapraszam na MS 2018 z portretami Pana marszalka Pilsudskiego na koszulach.
                > To nikogo nie bedzie obchodzilo.
                Napewno znalazłyby się symbole, które mogłyby wkurzyć Ruskich, tylko po co robić - o tak aby kogoś koniecznie wku...ć?
                Ja widzę że Ruscy stosują taką taktykę. Najpierw zgłosili, że chcą demonstrować w dniu święta państwowego w Warszawie. No niestety nikogo w Warszawie to nie wzruszyło, w przeciwieństwie do niektórych Rosjan na tym forum, nawet Kaczyńskiego, to szukają dalej punktów zapalnych. Po ta ściema powiedzcie od razu że szukacie awantury to nikt wam jej nie odmówi.
                • romrus Re: Z Polakami ciągle są problemy 02.06.12, 22:41
                  jabbaryt napisał:
                  > Ja widzę że

Ty nic nie widzisz.
                  Bo nic jeszcze sie nie stalo. Absolutnie nic. Nikt nawet do Polski jescze nie wjechal.
                  A Ty juz placzesz.
      • borrka Wyszkow i Radzymin blizej Warszawy. 02.06.12, 11:28
        Wiazanke kwiatow zlozyc.
        Na plebanii w Wyszkowie.
        www.youtube.com/watch?v=xl0ZxiwSbQg
    • mongolszuudan Re: Wyjasnie. 02.06.12, 10:54
      Obzor dokumentow z archiwow I Rzeczypospolitej o tym jaki to byl mit wiekowy i okropny gwalt Polski nad Rusia, narodem zachodnio- i poludnioworuskim, nad ruska kultura, ruska wiara mozesz poczytac tu - w poludniowo-ruskim (ukrainskim) czasopismie 1861 r.:
      books.google.ru/books?id=sbYaAAAAYAAJ&vq =ru&pg=RA4-PA9
      Turcy tak nie gniebili prawoslawne ludy, Hitler tak nie gnebil wschodnioslowianskie ludy jak to robila wiekami wsciekla i bezmozga polska dzicz z Zachodu - i tym gotowila swoj przyszly los.
    • eva15 Borrcia, ile ty się napracujesz! 02.06.12, 15:09
      To wręcz godne podziwu, ile ty się napracujesz, by skłócać Polaków z Rosjanami. Jesteś na tym forum takim przedłużeniem pewnej najbardziej aktywnej w podjudzaniu gazety.
      Ot i to całe twoje "budowanie klasy średniej", próbujesz budować jej świadomość, czyli mącić, ile się tylko da.
      Problem w tym, że propaganda aby była skuteczne musi być ineteligentna,i bardziej dyskretna i wyważona niż to, co ty wyprawiasz. Ty zamieniasz swe zadanie w karykaturę propagandy, no ale dzięki tobie jest śmiejszniej.
      • j-k Evelein, no tez masz swoje zaslugi :) 02.06.12, 15:15
        Dzielnie walczysz na foro o "prostowanie" obrazu NATO i roli USA na Swiecie,
        wiec jak najbardziej "niedzwiadek" ode mnie miast Orderu Lenina Ci sie nalezy :)
        www.polskieradio.pl/9/310/Artykul/362933,Gierek-kawalerem-Lenina
      • borrka Bez pracy nie ma kolaczy. 02.06.12, 15:17
        Jak twierdzisz, jestem ideowo latwy do zakwalifikowania.
        A Ty potrafisz sie zakwalifikowac ?
        Tyko prosze, banaly o "zdrowym rozsadku" zostawiamy w domu.

Jestes obsesyjnie antypolska, co mozna zrozumiec, ale Twoja czolobitnosc wobec radzieckich jest niepojeta.
        Tym mi imponujesz i fascynujesz :)
        Musisz ich strasznie smieszyc.
        • j-k no tu sie roznimy , Borrka :) 02.06.12, 15:26
          borrka napisał:

> Jestes obsesyjnie antypolska, co mozna zrozumiec, ale Twoja czolobitnosc wobec
          > radzieckich jest niepojeta.

No tu sie roznimy Borrka. Ja tam jej milosc do "radzieckich" rozumiem.

Bo przyklad nam dal towarzysz Stalin
          Co usta czerwiensze mial od malin.

natomiast nie rozumiem antypolskosci wyrazanej na polskim forum.
          Przeciez jest tyle (fakt, ze nudnych jak flaki z olejem - czasami podczytuje)
          forow niemieckich, czy rosyjskich...
          Tam by Evelein ukochali i przytulili, a tu musi sie z "bystrzakami" meczyc...
          • borrka Niemieckie sa chyba cenzurowane. 02.06.12, 15:32
            Poprawnosc polityczna wali po oczach.
            Rosyjskie nie sa nudne - przychodzi sporo Zydow z Rosji i prezentuje opinie zdumiewajaco podobne do moich.
            Zreszta, miedzy soba Ruscy sa normalni.
            • j-k Re: Niemieckie sa chyba cenzurowane. 02.06.12, 15:38
              borrka napisał:
              > Zreszta, miedzy soba Ruscy sa normalni.

- To wlasnie mialem na mysli.- Roznice pogladow miedzy Rosjanami sa mniejsze, niz miedzy Polakami.

A swoja droga ciekawe czasy :)
              Wolnosc Internetu w Putinowskiej Rassiji
              I cenzura w "demokratycznych" Niemczech...
            • eva15 Re: Niemieckie sa chyba cenzurowane. 02.06.12, 15:41
              Cenzurowane są wszystkie, to tutaj też. Tyle, że zachodnai cenzura jest daleko bardziej restrykcyjna. Cóż, Zachód ma starszą demokrację.
            • romrus Trafilesz w dziesiatke, banderowcu:-) 02.06.12, 15:43
              borrka napisał:
              > Rosyjskie nie sa nudne -przychodzi sporo Zydow z Rosji i prezentuje opinie zdumiewajaco podobne do moich.

O toz to:-)))
              Zdradzilesz w rescie prawde, z kim masz jednakowy poglady.

> Zreszta, miedzy soba Ruscy sa normalni.

Ty sie zdecyduj, Ruscy sa normalni, czy Zydzi, przeciez to nie my, a oni twoi poglady podzielaja.
              • j-k smiechu warte... 02.06.12, 15:49
                romrus napisał:

> Ty sie zdecyduj, Ruscy sa normalni, czy Zydzi, przeciez to nie my, a oni twoi p
                > oglady podzielaja.

Czy to grzech podzielac poglady Zydow ?
                ja podzielam . no i co ?
                To kawalek Zachodniej Cywilizacji w morzu islamskiej ciermnoty.
              • borrka Piterski banderowcu. 02.06.12, 15:57
                Zydowsy emigranci z Rosji pisza o niej bardzo rozsadnie - bez niecheci, ale przytomnie.
                Ale i Ruscy miedzy soba nie uprawiaja jedynie propagandy, jak Wy na forum.
                I to mam na mysli mowiac "normalni".
                • romrus Panie Sztirlic... 02.06.12, 16:10
                  ...Panska legenda o zamieszkaniu na Ukrainie z powodu interesow jest absolutnie nie wiarygodna.

Bez polskich znakow stukasz caly czas, a na Ukrainie zamieszkalesz niby dopiero teraz.
                  Smiechu warte.

Mnie mozesz nazywac banderowcem ile chcesz, bo i tak nikt nie uwierzy.
                  Po moim postam czyc rosijskiego imperialiste, czego nawet nie ukrywam.

Po twoim - dziadka z UPA.

borrka napisał:
                  > Zydowsy emigranci z Rosji pisza o niej bardzo rozsadnie - bez niecheci, ale przytomnie.

Wciskaj to komus, kto ich nie wie.
                  Brighton-beach jako symbol przytomnosci.
                  Zlac sie mozna.

• borrka Zmogleś mnie, upowcu. 02.06.12, 16:49
                    Pisze na laptopie, ale masz swoje znaki.
                    Twoje posty raża brakiem zrozumienia świata.
                    On ciągle się zmienia i nie bedzie juz taki, jaki znałeś .
                    Poteżna Matuszka CCCP nie odrodzi sie, choć długo będzie dużym i liczącym się krajem.
                    I to jest dla mnie w pewnym sensie ponure, bo jednak oznacza koniec dominacji Europejczyków, nawet takich kiepskich, jak Matuszkanistas.
                    Wy Ruskie, jesteście jak lemingi, pędzące ku wlasnemu końcowi.
                    Chiński brat czeka, a Wy pogrywacie z Zachodem.
                    Szkoda na Was czasu i pieniędzy na prąd do komputera.
                    .
                    Żebyś pojął upowcu: немaє cенcy витрaчaти cвoї грoші тa cвій чac :)))
                    • borrka Korekta. 02.06.12, 16:55
                      Oczywiście: PISZĘ, ale to już dla Effci !
                    • j-k Borrka, think pink :) 02.06.12, 16:59
                      Ty jakis okrutny jestes. Ja to wszystko widze na rozowo.
                      Rosja jak Kanada - pachnaca zywica... (bo klimat sie ociepla)

Lasy, gory i jeziora...
                      A pomiedzy nimi 100 mln Waniek i Ljubych polujacych na ryby i renifery.
                      nature pure.
                      da sie zyc i nawet im troche zazdroszcze.
                      A na Kitajcow to sie postawi plot na Amurze - jak Amerykanie zbudowali nad Rio Grande.
                    • romrus Mozesz nazywac czekista 02.06.12, 17:20
                      ...mnie to goowno obchodzi.

Moj dziadek byl raczej Smierszy, niz w UPA.

borrka napisał:
                      > Pisze na laptopie, ale masz swoje znaki.

1. Znaki nie moi, a rzekomo twoi, bo polski, a nie rosijski.
                      Я мoгy пиcaть c бyквoй "Ё", еcли хoчешь.

2.Pare razy nawet ja dam rady za pomoca Googla, ale mnie to meczy:-)

> Twoje posty raża brakiem zrozumienia świata.

Oj-oj:-)
                      Bedziesz nas znow cywilizowal, Szanowny Panie?:-)

> Wy Ruskie, jesteście jak lemingi, pędzące ku wlasnemu końcowi.
                      > Chiński brat czeka, a Wy pogrywacie z Zachodem.

Wsadz sie gdziesz ty proamerikanski bajeczki o zagrozeniu dla Rosji ze strony Chin.

To akurat tlumaczy twoi propagandowy posty o koniecznosci dolaczenia Rosji do Zachodu pod madrym kierownictwem bylych demoludow.

"Amierikanie przerzucaja marynarke blizej Chin":
                      vz.ru/news/2012/6/2/581803.html
                      Amierikanie leja w gaci, a pieski z Europy maja szczekac, zeby przekonac Rosje przeciwstawiac sie Chinam razem z Jankiesami.

Nic z tego.
                      Kazdy baran musi wisiec za swoja noge.
                      Waszy sprawy - to waszy sprawy, a naszy - to naszy.
                    • igor_uk Ech,boriska,boriska. 02.06.12, 19:18
                      Widze,ze trzeba tobie co nie co uswiadomic.
                      otoz,niewazno na czym ty piszesz,czy na laptopie,czy na komputerze,czy nawet na iPodzie,to nie ma nic do polskich znakow,wystarcze umiec poslugiwac sie tymi urzadzeniami.
                      Co do twoich "znakow". Widze,ze nie radzisz z nimi dobrze,dla tego musze tobie w tym pomoc.
                      Nu to po kolei.
                      "Twoje posty raża brakiem zrozumienia świata" ,nie jest dobrze,boriska.powinno to wygladac tak:
                      Twoje posty rażą brakiem zrozumienia świata
                      On ciągle się zmienia i nie bedzie juz taki, jaki znałeś .,to jest zle.
                      A tak bedzie lepiej:
                      On ciągle się zmienia i nie będzie już taki, jaki znałeś .
                      Poteżna Matuszka CCCP nie odrodzi sie, choć długo będzie dużym i liczącym się krajem.- to jest zle.
                      A tak bedzie bardziej prawidlowo:
                      Potężna Matuszka CCCP nie odrodzi się, choć długo będzie dużym i liczącym się krajem.
                      Wy Ruskie, jesteście jak lemingi, pędzące ku wlasnemu końcowi. ,zle,boriska,nic na to nie poradze,ale tak bedzie lepiej:
                      Wy Ruskie, jesteście jak lemingi, pędzące ku własnemu końcowi.

Szkoda na Was czasu i pieniędzy na prąd do komputera.. A przeciez pisales,ze piszesz na laptopie.

Ech,boriska,kiedy ty nareszcie zrozumiesz,ze nie mozesz byc godnym przeciwnikiem dla Rosjan i dla Polakow rowniez.Bo twoje kolomyjskie wychowanie,oparte na nienawisci do wszystkich na okolo ,nie pozwolilo tobie rozwijac sie w sposob cywilizowany.A twoi wypady do cywilizacji (Rosja-budowa dacz dla bratkow,jak i Polska-handel na bazarach) wiele tobie nie dalo.
                      Przestan osmieszac sie.Zajmi sie swoja rura.
                      • borrka Komiczny i zabawny Igorku. 02.06.12, 22:15
                        Ktos, kto nie potrafi poprawnie sklecic zdania po polsku, bedzie mnie pouczal o polskiej pisowni :)))
                        • igor_uk tępy i żałosny boriska. 02.06.12, 22:39
                          Wlasnie,bor'ka,w tym i jest paradoks,ze ciebie nawet taki "polonista",jak ja,moze poprawiac.
                          Bor'ka,cos mi sie wydaje,ze na forum "swiat",oprocz ciebie,nikt nie bierze pod uwage twojego polskiego pochodzenia.jestes obcy dla wszystkich,tylko my,Rosjanie,przez to,ze kiedys bylismy w eednej radzieckiej rodzinie z wami,banderowcami,zwracamy na ciebie uwage,ale Polace i Zydzi maja ciebie gleboko w dupie.
                          • j-k ale to banderowcy-ukraincy sie od was odlaczyli ? 02.06.12, 22:44
                            bo ja to specjalnie tez ich nie kocham
                            ale nie wiem komu wspolczuc ?

Palliakam - czy Rassijaninam?
                          • eva15 Borrcia to forumowym wacuś 02.06.12, 23:41
                            Borrcia to nasz taki forumowy Wacuś Radziwinowicz, budujący "klasę średnią" na odcinku propagandy.
                            Alter ego?
                            • borrka Pochlebiasz mi, Effciu. 03.06.12, 00:55
                              Sklania Cie ku temu kompletny brak argumentow merytorycznych ?
                              Whatever, nie zawiodlem sie na effcinej ogladzie - inni staraja sie mi ublizyc, co z definicji jest calkowicie poza ich zasiegiem.
                            • konrad_dk Re: Borrcia to forumowym wacuś 03.06.12, 01:01
                              eva15 napisała:

> Borrcia to nasz taki forumowy Wacuś Radziwinowicz, budujący "klasę średnią" na
                              > odcinku propagandy.
                              > Alter ego?

No ale przynajmniej nie broni sowieckiego sposobu myślenia.
                              Dziewczyno otwórz oczy.
                              Nie wkurza cię, że kibole z Rosji chcą demonstrować symbole sowietyzmu.
                              Sierp z młotkiem czy swastyka nie mają nic wspólnego ze sportem. To symbole zbrodniczych systemów i nie powinnśmy tego typu zachowania akceptować
                              • romrus Jest prosty sposob 03.06.12, 01:04
                                konrad_dk napisał:
                                > Sierp z młotkiem czy swastyka nie mają nic wspólnego ze sportem. To symbole zbrodniczych systemów i nie powinnśmy tego typu zachowania akceptować.

Zmiencie prawo w kraju.
                                Dzisejsze prawo polskie akceptuje serp i mlot, a obowiazek obywacela - akceptowac prawo.
                                Na nastepnych wyborach bedzie Pan mial prawo wyrazic swoje zdanie.
        • eva15 Re: Bez pracy nie ma kolaczy. 02.06.12, 15:26
          Z czym jestem antypolska? Z tym, że piętnuję polskie grzechy główne - głupotę i megalomanię na polskim forum? Nie jestem zwolenniczką robienia tego na forum niemieckim - brudy trzeba prać w domu. A że ciebie drażni, iż zauważam głupotę? No cóż, muszę z tym żyć.
          • borrka Nie calkiem tak, Effciu. 02.06.12, 15:38
            Na tle Twojego, wybacz, ale to najlepiej oddaje istote sprawy, cielecego uwielbienia dla Matuszki, krytyka Polski jest napastliwa.
            Ja naprawde te Matuszke i Matuszkanistas niezle znam i to co piszesz, przypomina mi Samuela Marszaka: Mister twister, byly minister...
            • eva15 Re: Nie calkiem tak, Effciu. 02.06.12, 15:44
              Slepyś i głuchyś. Jest cały szereg Rosjan, których krytykuję, że wymienię tylko klku z brzegu - Gorbi, Jecyn, Bieriezowski, Gusiński, Chodorkowski itd. itd.
              • j-k zaprzanstwo Evelein. 02.06.12, 15:51
                eva15 napisała:
                Jest cały szereg Rosjan, których krytykuję, że wymienię tylko
                > klku z brzegu - Gorbi, Jecyn,

I dlatego nie jestes Polka, a tylko osoba polskojezyczna.
                Bo za Gorbiego i Jelcyna - to byly zlote czasy dla Polski.
                Jakos rakietami nam nie grozili - jak to teraz robi Putin.
                • jabbaryt Powiem tak... 02.06.12, 18:49
                  W Polsce ludzie bardzo nie lubią symboliki nazistowskiej i komunistycznej. W zeszłym roku lewacy ogłosili ze beda blokowali marsz niepodległosci 11 listopada. Na dodatek zaprosili lewackich bojókarzy z Niemiec. Efekt był taki ze na Marsz Niepodległości zamiast 500 ludzi przyszlo 100 razy wiecej i znaczna część tylko po to by skopać tych lewaków owych lewaków. Mówię może być gorąco.
    • romrus Ruch kiboli Rosji - specjalnie dla Borata:-) 02.06.12, 20:03
      Wywiad z przedstawicelem ruchu rosisjkich kibolow Dmitriem Lekuchem:
      www.russia.ru/video/diskurs_13253/
      "Nie wierze w zagrozenie ze strony polskich kiboli.
      Zadna to tajemnica ze Spartak-Moskwa jest zaprzyjazniony z Lechem-Poznan, a CSKA - z Legia-Warszawa, przyjazn pomiedzy ludzmi jest dosc ciasna.

Mapa fanatska Europy nie pasuje do mapy politycznej.
      Polacy maja starych wrogow - kiboli niemieckich, i raczej beda zajeci nimi gdziesz tam w lasach.

Moga bycl ludzie z radykalnych ugropowanm ktorzy beda udawac fanatow, ale imi nie sa.
      To mozliwe. Tacy moga napadac tylko na "pokojowych" kibicow, dla kibole nie stawia zadnego zagrozenia, ale to juz sprawa polskiej policji".

No i nailepsze:

"Problemy moglibyc na Ukrainie.
      Marzyliszmy zeby Rosja zagrala we Lwowie.
      Wszyscy dobrze pamietaja ostatni zdarzenia i tego nie daruja.
      No i nie udalo sie".

Widzisz, banderowcu, o co tak naprawde Rosjanam chodzi:-)
      • borrka Chyba wlasnie on... 02.06.12, 22:24
        Nawolywal w telewizji do szacunku dla sowieckich symboli.
        A ja takiego szacunku nie odczuwam .
        A jak kibole sie beda lomotac, krzyzyk na droge.
        Kazdy zimny, korzysc dla ludzkosci niewatpliwa.
        • romrus A jeszcze chyba on... 02.06.12, 22:46
          borrka napisał:
          > Nawolywal w telewizji do szacunku dla sowieckich symboli.

...zre deci na sniadanie, zgwalcil twego psa i skrad zegarek.
          Chyba.

> A jak kibole sie beda lomotac, krzyzyk na droge.
          > Kazdy zimny, korzysc dla ludzkosci niewatpliwa.

Ty jedynie co mozesz - to odplynac dalej, czy rowerem odjechac, czy uciec.
          Nawet w takiej imprezie nie wezmiesz udzialu osobiscie.

Tacy jak Ty moga wylacznie p@dolic, cos zrobic - to cos innego.

• igor_uk jasiek. 02.06.12, 22:45
      www.youtube.com/watch?v=6a6_8XNhFQ0&feature=related
      ----
    • wojciech.2345 sierp i młot = swastyka 02.06.12, 22:50
      Dla mnie ta równość jest oczywista.

Mylę się?
      • borrka Symbolika nazboli... 02.06.12, 22:55
        To wlasnie taka kompilacja - sierp/mlot w roli swastyki.

I nie o koszulki z dziadkiem Pilsudskim nalezaloby pytac Naszych Slowianskich BzTiT.
        Ciekawe, jakby reagowali na przyjazd kibicow ze swastykami ?
        • romrus 12 gnojkow... 02.06.12, 23:22
          borrka napisał:
          > To wlasnie taka kompilacja - sierp/mlot w roli swastyki.

...ktorych w grudniu nazywalesz "kreatiwna klasa srednia" bo sa antiputinowski, wlasnie ida do p@rdla w Petersburgu.
          Razem z serpem i mlotem.

Proces nacboli:
          www.fontanka.ru/2012/06/01/146/
          A Zachod drze morde, ze ta sa wiezni sumienia.
      • romrus sierp i młot nie = swastyka 02.06.12, 23:18
        wojciech.2345 napisał:
        > Dla mnie ta równość jest oczywista.
        > Mylę się?

Mylisz sie.
        Twoje zdanie obchodzi wylacznie Ciebie, natomiast w/g prawa polskiego jest inaczej.
        Noszenie sierpa z mlotem nie jest karalne, wiec jest zezwolone.
        • borrka Karalnym jest gloryfikowanie tych symboli. 03.06.12, 01:23
          Nosic wolno i taka odpowiedz dostala strona rosyjska.
          Teraz policja bedzie musiala rozstrzygac, czy nie dochodzi do aktow gloryfikacji i palowac, badz nie.
          • romrus Nie gloryfikowanie tych symboli, lecz... 03.06.12, 01:30
            borrka napisał:
            > Nosic wolno i taka odpowiedz dostala strona rosyjska.
            > Teraz policja bedzie musiala rozstrzygac, czy nie dochodzi do aktow gloryfikacji i palowac, badz nie.

...rozpowszechnienie tych ideologii, ignorancie.

Kup sie polski Kodeks karny, przyda sie.
            • borrka To nie mnie beda palowac w razie czego. 03.06.12, 01:51
              Ja na wszelki nie bede, ani gloryfikowal komunizmu, ani rozpowszechnial tego padla.
              Bez obaw - trzeba miec zlasowany gorzala mozg, zeby cos takiego zalozyc.
              Ale obywatele kraju, w ktorym padlina masowego mordercy jest przedmiotem ubostwienia ...
              Kiedys mlode malzenstwa mogly chodzic do Ilicza przed noca poslubna.
              Taki wirtualny trojkat z mumia.
              Kinda exciting!
    • jbb3 Re: Z sierpem i mlotem .... 03.06.12, 03:13
      Romrus napisal:
      Prosze uprzejme.
      Zapraszam na MS 2018 z portretami Pana marszalka Pilsudskiego na koszulach.
      To nikogo nie bedzie obchodzilo. "

Mam nadzieje ze Pan sie nie myli.
      Mysle rowniez, ze czapki Budionnego i sierpem z mlotem nikogo nie beda obchodzily na Euro 2012 w Polsce.
      Napisal Pan o Estonii. Kilka lat temu z moja malzonka bylismy we Wroclawskim Biurze Turystycznym planujac wyjazd do Rosjii. Mloda para nie mogla dojsc do porozumienia co do wyjazdu do Czech: ona Estonka on Ukrainiec. Byl problem jakis gwarancji z Ukrainy co do biznesowej podrozy tego Ukranica. Byl potrzebny Fax z Ukrainy. Wtracilem sie do tej rozmowy i zaproponowalem wyslanie /otrzymanie Faxu na adres z firmy mojego przyjaciela.
      Oczekujac na "rozwiazanie' problemu, przy kawie uslyszalem cos co najwieksi rusofoby
      na tym forum wygladaja jak przyjaciele Rosjan. "Brudni, cuchnacy Rosjanie w cywilizowanej Estoni to byly jedne z najprzjaznych okreslen. Bylem w szoku.
      Mam wielu przyjaciol w Rosji i z Rosj, ludzi wybitnie wyksztalconych o wysokiej kulturze osobistej. Jesli Pana zrozumialem prawidlowo,ja rowniez
      ignoruje osobnikow (Panstw) wrogich Polakom i Polsce wlaczajac Rosjan bo takich znam.
      Pozdrawiam, JBB
      JBB
      • romrus Panie Jbb, 03.06.12, 10:59
        jbb3 napisał:
        > Mam nadzieje ze Pan sie nie myli.

Ja sie nie myli.
        Jedyna rzecz, ktora zdecydowanie nie jest akceptowana w Rosji to swastika.
        Reszta nikogo nie obchodzi.
        Mam wspolniczke Tatarke, caly czas kpime na wzajem ze jej przodkowe nas deptali 300 lat i spalili Moskwe, a moi walili im po ryju na Pole Kulikowym i zdobyli Kazan.

> Napisal Pan o Estonii. ......Jesli Pana zrozumialem prawidlowo, ja rowniez ignoruje osobnikow (Panstw) wrogich Polakom i Polsce wlaczajac Rosjan bo takich znam.

Dobrze mi Pan zrozumial.
        U Finnow jesteszmy mile widziany, w Estonii - nie, wiec wybor jest prosty.

Pozdrawiam
        • borrka W Polsce rownie zle... 03.06.12, 11:20
          postrzegane sa symbole sowieckie.
          Od sowieckiej okoupacji minelo zaledwie 20 lat, duzo mniej, niz od czasow Hitlera.
          Porownanie z Kulikowym Polem zupelnie bez sensu - wtedy mamuty biegaly po Matuszce.
          • romrus Debilku, 03.06.12, 11:22
            borrka napisał:
            > Porownanie z Kulikowym Polem zupelnie bez sensu - wtedy mamuty biegaly po Matuszce.

...Pan Jbb zapytal o koszulach z Pilsudskim.
            On dla Rosjan taka sama abstrakcja historyczna, jak mamut.

Daj sie juz siana, Borat, nie zawracaj ludziam doopy swoimi urojeniami.
            • romrus Re: Debilku, 03.06.12, 11:24
              ..masz, posluchaj sobie:-)

www.youtube.com/watch?v=epr-9PGi-og
    • borrka Warszawa wita ! 03.06.12, 09:55
      Tak zmasowanej wizyty Naszych Slowianskich Braci z Wiecznej Zmarzliny, Warszawa nie przezywala chyba od czasow carskich, gdy stworzyli sobie cala dzielnice na prawym brzegu Wisly !

Szumnie zapowiadane odwiedziny braci proletariackiej w 1920 spelzly na niczym, a w 1945 nie bylo komitetu powitalnego.
      Potem NSBzTiT zajeci byli gonieniem USA i nie mieli glowy do wyjazdow do jakichs Pszekow.

A teraz znowu przyjada na stadion, niczym w pamietnych latach 90-siatych, gdy jezykiem oficjalnym na Jarmarku Europa byl rosyjski.
    • romrus Zmarnowany dzien:-) 03.06.12, 15:04
      11 czerwca - dzien bez zadnego sensu.

10 - marsz PISu, 12 - marsz Rosjan.

Proponuje 11 czerwca urzadzic parade LGBT przed hotelem "Bristol".

Warszawa bedzie miala trzydniowa impreze:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka