Dodaj do ulubionych

W Rosji otwarto Ambasade Donieckiej Republiki.

03.06.12, 11:38
Нa дaнный мoмент aппaрaт Пocoльcтвa временнo рaзмещaетcя в гoрoде Мocкве в штaб-квaртире мocкoвcкoгo oтделения Еврaзийcкoгo Сoюзa Мoлoдёжи пo aдреcy Вaршaвcкoе шoccе, д. 1, W Plaza, 3 этaж, oфиc 308 .

"Нaрoднoе движение Дoнецкaя реcпyбликa принялo решение oб oткрытии cвoегo первoгo зaрyбежнoгo предcтaвительcтвa и пoлyчилo oфициaльнoе признaние co cтoрoны рядa oбщеcтвенных пaтриoтичеcких oргaнизaций Рoccийcкoй Федерaции", - гoвoритcя в cooбщении.

Еврaзийcкий coюз мoлoдежи cooбщaет, чтo "этoт шaг пocлyжит дaльнейшемy yкреплению cвязей жителей Дoнецкoй реcпyблики и ocтaльнoй Рoccии, деле вoccoединения иcкyccтвеннo рaзделенных в 1991 гoдy земель иcтoричеcкoй Рoccии".

A teraz w skrocie.
W Rosji otwarto przedstawicielstwo Donieckiej Republiki,ktora dostala uznanie kilku rosyjskich organizacje spoleczne ( spoleczenstwo obywatelskie w Rosji stalo sie faktom). Ta "Republika " juz wydaje paszporty .
Coz, Janukowiczu bedzie co raz ciezej nie spewniac swoich obietnic przedwyborczych.

p.s. A tu niektore banderowce twierdza,ze na Ukrainie nie ma separatyzmu
Obserwuj wątek
    • romrus Ha-ha, a nie mowilem? 03.06.12, 11:45
      igor_uk33 napisał(a):

> A teraz w skrocie.
      > W Rosji otwarto przedstawicielstwo Donieckiej Republiki,ktora dostala uznanie
      > kilku rosyjskich organizacje spoleczne ( spoleczenstwo obywatelskie w Rosji
      > stalo sie faktom). Ta "Republika " juz wydaje [url=http://khersonline.net/uplo
      > ads/posts/2012-06/1338547677_doneckaya-respublika-pasport.jpg]paszporty[
      > /url] .
      > Coz, Janukowiczu bedzie co raz ciezej nie spewniac swoich obietnic przedwyborczych.
      >
      > p.s. A tu niektore banderowce twierdza,ze na Ukrainie nie ma separatyzmu.

Wkotce Galicja ma otworzyc ambasade w Austrii czy na Wiegrzach, a krymski Tatarzy - w Turcji czy Kazaniu:-)

Swiat wraca do normalnosci:-)
      • igor_uk Nu smiac sie tu nie ma z czego. 03.06.12, 11:47
        Krew poleje sie i to bardzo obficie,a boriska nie bedzie miec ojczyzny.Bo banderowszczyna przestanie istniec.
        • romrus Re: Nu smiac sie tu nie ma z czego. 03.06.12, 11:52
          igor_uk napisał:
          > Krew poleje sie i to bardzo obficie,a boriska nie bedzie miec ojczyzny.Bo banderowszczyna przestanie istniec.

Zadnej krwi nie bedzie.

Przeciez rodzelila sie Czechoslowacja spokojnie i nic sie nie stalo.
          Wschod i Krym do Rosji, Galicja - wy@dalac, okolicy Kijowa pozostana Ukraina, Odessa - wolne miasto.

Kazdy ma wybor gdzie sie przesedlic.
        • borrka Osobliwy powod do zartow. 03.06.12, 11:54
          To oczywiscie bzdurna prowokacja antyukrainska - nie omieszkam pokazac Ukraincom, co o nich Rosjanie (to nie o tobie, Igorku) wypisuja.

Ale teoretycznie, taki konflikt na Ukrainie, bylby koncem marzen o odbudowie Rosji.
          Na dlugie lata, a krew lalaby sie ... rowniez rosyjska.
          • igor_uk banderowcu zabolalo. 03.06.12, 12:02
            boriska, Rosja nie musi odbudowywac sie. Krew polala sie by,przedewszystkim,twoja i to cie przeraza.
            • borrka Temat cie nie dotyczy. 03.06.12, 12:09
              Nawet Rosjanie nie uwazaja cie za Rosjanina.
              A gadasz glupio.
              Zamieszki tego typu doprowadzilyby do rozlewu krwi w wojnie domowej i zapewne interwencji Rosji.
              W konsekwencji do izolacji FR na dlugie lata, bo Ukraina , to nie Afganistan, a FR to nie potezny CCCP.
              • igor_uk boriska. 03.06.12, 12:23
                Co,pajacu,dolaczyles sie do zydka bywszego? Wszysci mnie uwazaja za Rosjanina,wlacznie z toba.Kppie ciebie niemilosierdnie i zawsze celnie,wykazujac twoja glupote.tego nie mozesz mnie darowac.
              • eva15 Oj, borrcia, borrcia 03.06.12, 12:26
                Ty raczej wyobraź sobie inną sytuację. Jak myślisz, co zrobi Zachód jeśli Ukraina Wsch. i Krym ogłoszą POKOJOWE odłączenie się od banderowszczyzny? Sądzisz, że NATO wyśle wojska? Już widzę jak Niemcy, Francuzi i Anglicy pchają się do wojny z Rosją... USA chyba tylko Polska jako ochotnik zostanie, ale co to da? No zawsze jeszcze można wysłać drony....
                • borrka Leszczycka specjalistka od Ukrainy. 03.06.12, 13:00
                  Bo leszczyki, to teraz Ukraina :)

Efciu, Ukraincy dowiedli wielokrotnie w historii, do czego sa zdolnie w wypadku wojny domowej.
                  I w sensie negatywnym, i pozytywnym.

Zachod nie ma tu nic do rzeczy - jak zwykle podkulilby ogon i walczyl o prawa uciskanych sodomitow.
                  • eva15 Borrcia optymista 03.06.12, 13:06
                    Borrcia, serio pytam- ty na prawdą wierzysz, że ten sztuczny twór przetrwa jakiekolwiek zawieruchy?
                    • eva15 Re: Borrcia optymista 03.06.12, 13:07
                      Gdzie ty widzisz na Krymie czy na Ukrainie Wsch. potencjał do popierania zachodnich Ukraińców?
                      • borrka Ja nie widze sily politycznej, 03.06.12, 13:21
                        zdolnej odebrac Krym Ukrainie, no chyba nie kadlubowa Matuszka :)
                        Zreszta, pewna forumowiczka calkiem niedawno nawolywala do przestrzegania umow.

Ukraina Wschodnia, to temat do dlugiej dyskusji.
                        Co mozna powiedzc krotko - nie jest antyrosyjska.
                        • eva15 Re: Ja nie widze sily politycznej, 03.06.12, 13:41
                          Powstanie poważnych sił politycznych to kwestia czasu i pogarszającej sę sytuacji gospodarczej.

Gdyby Ukraina przestrzegała umów, to Sewastopol powinien być miastem rosyjskim. Nigdy nie należał do Rep. Ukraińskiej ZSRR lecz podlegał bezpośrednio Moskwie.

• borrka Effciu... 03.06.12, 13:13
                      jedno, co laczy Ukraincow, to chec zachowania integralnosci panstwa.
                      Sa znacznie bardziej skloceni, niz Polacy, czy Belgowie, ale ta integralnosc jest swietoscia.

Ja tez wole tych z Kijowa, sa jakby mniej "politycznie znerwicowani".
                      To czym zyje Galicja, ich malo rusza.
                      Ale podejrzenie, ze nie ma wiezi narodowych miedzy Wschodem i Zachodem, to banialuki.
                      • igor_uk Re: Effciu... 03.06.12, 13:19
                        borrka napisał: Ale podejrzenie, ze nie ma wiezi narodowych miedzy Wschodem i Zachodem, to banialuki.

Nie ma wiezi,nawet tych z poltawszczyny z tymi,co ze lwowszczyny.A co dopiero z Donbasa.
              • romrus Prosze skonkretizowac 03.06.12, 12:35
                borrka napisał:
                > Nawet Rosjanie nie uwazaja cie za Rosjanina.

Ktorzy Rosjanie?
                Ja osobiscie uwazam.

> Zamieszki tego typu doprowadzilyby do rozlewu krwi w wojnie domowej i zapewne interwencji Rosji.

Jaka wojna domowa, jak interwencja.

Jak przejrzaly owoc spadnie na zemie i sie rozpadnie na kawalki.
                Jesli ktorys z kawalkow chce zjednozcyc sie z Rosja - prosze uprzejmie, jak nie - to nie.
                Naiwazniesze dla Rosji nie wpiepszac w ta sprowe.
                Wszystko bedzie sie dzialo samo, bo to naturalnie.
                • borrka Romrus. 03.06.12, 13:26
                  Ty mi mow, a ja zdrow.
                  Nie chce mi sie tracic czasu na prostowanie tez wielkoruskiej, dodajmy glupiej, propagandy.
                  Ta propaganda dobra jest na jakies, powiedzmy, hiszpanskie forum.
                  Nie na polskie.
                  Znamy sie, Przyjaciele.
          • romrus Zartow? 03.06.12, 12:07
            borrka napisał:

> Ale teoretycznie, taki konflikt na Ukrainie, bylby koncem marzen o odbudowie Rosji.

Z jakiej racji konflikt na Ukrainie to koniec odbudowy Rosji?
            To koniec sztucznie stworzonego potwora.

> Na dlugie lata, a krew lalaby sie ... rowniez rosyjska.

Rosjanie i rosijskojezyczny mieszkancy Ukrainy a ni w zyciu nie beda walczyc pomiedzy soba.
            Zwyrodnialych banderowcow, jak ty co poszli najemnikami da Saaki, nie jest zbyt duzo.

Zadnej krwi, tylko gorylka.
            Wszyscy sie nachleja z radosci, ze pozbyli sie Baderowszczyzny:-)
            • borrka Nawet ty w to nie wierzysz.. 03.06.12, 12:11
              Choc przyznaje, przesadnie lotny nie jestes.
              • eva15 Nie doceniasz zrozwoju w Rosji 03.06.12, 12:21
                Borrcia chyba nie łapiesz, z jaką finezją Rosja zaczyna dbać o swoje sprawy. Uczy się szybko do Zachodu, ha. ha - ambasada Doniecka dostała lokal przy Związku Młodzieży Eurazjatyckiej . Dobre.
                Całkiem jak na Zachodzie - nie państwo robi naciski, tylko ruchy społeczne, obywatelskie, organizacje ponadnarodowe etc. dbają o inne kraje i się do nich z troską wtrącają przygotowując grunt pod zmiany.
                • borrka Nie doceniam ? 03.06.12, 12:24
                  Glupote zawsze doceniam.

Ukraina, to nie Kosowo.
                  • igor_uk Re: Nie doceniam ? 03.06.12, 12:29
                    Ale Ukreaina to nie tylko Kolonyja,ktora ty znasz dobrze,bo o reszcie Ukrainy masz blade npojecie,zreszta tak bylo zawsze - wy,banderowce,nic nie wiecie,co dzieje sie dalej od Lwowa.
                  • eva15 Ukraina to faktycznie nie Kosowo 03.06.12, 12:39
                    borrka napisał:

> Glupote zawsze doceniam.

Wyzwiska tu nic nie pomogą

> Ukraina, to nie Kosowo.

No właśnie! Tym razem Zachód nie będzie mógł bombami postawić na swoim.

• borrka Juz szlocham, Effciu. 03.06.12, 13:07
                      O szkodliwosci "wyzwisk" pouczaje raczej swoich brothers in arms.
                      Ich plebejskie nieobycie jest czasem meczace.

A Zachod palcem nie ruszy.
                      Bedzie walczyl o prawa sodomitow.

To bedzie Ulster do szescianu i wykonczy Matuszke do reszty.
                      Na szczescie mowimy w kategoriach political fiction.
                      • eva15 Re: Juz szlocham, Effciu. 03.06.12, 13:11
                        Jaki Ulster, to zupełnie inna sytuacja. Ukraina w swych obecnych granicach nigdy nie istniała, a już zwłaszcza nigdy nie miała Krymu. Pokojowe rozłączenie się po czechosłowacku byłoby faktycznie najrozsądniejsze. No ale o rozsądek wśród zachodnich Ukraińców ciężko, więc w razie czego będą się zapewnie miotać. Niemniej - nie mają potencjału finansowego i militarnego, by w razie czego temu zapobiec.
                        • borrka Puste slowa, Effciu. 03.06.12, 13:16
                          To nie Twoje zdanie sie liczy, lecz Ukraincow.
                          • eva15 Re: Puste slowa, Effciu. 03.06.12, 13:44
                            No właśnie i to Uraińcy ze wschodu otwierają swoją ambasadę w Moskwie. Nie ja.
                            • borrka Groteskowa grupka prowokatorow. 03.06.12, 14:01
                              Ale swiadczy to pogarszajacych sie stosunkach Kijowa i Moskwy.
                              A mialo byc tak dobrze po wybraniu Janukowycza.
                              • igor_uk boriska. 03.06.12, 14:07
                                Ty naprawda nie masz pojecia o tym,co dzieje sie na Ukrainie.ty nawet nie wiesz o tym,ze Janukowicz powiedzial,ze trzeba bedzie wniesc poprawki do ukrainskiej konstytycji.Czy wiesz o co chodzi?
                              • romrus Ciesz sie, glupku, 03.06.12, 14:17
                                borrka napisał:
                                > A mialo byc tak dobrze po wybraniu Janukowycza.

Wkrotce wrescie zostaniesz obywacelem nowego czlonka Unii - Galicji:-)
                • igor_uk Re: Nie doceniasz zrozwoju w Rosji 03.06.12, 12:26
                  Ewa,ten debilek nawet nie sprobowal zrozumiec,co pisalo w sie w poscie,otwierajacym watek.
                  Ty,Ewa,odrazu zauwazylas to,co i dla mnie bylo bardzo istotnym,wlasnie dla tego dodalem,z ironia:spoleczenstwo obywatelskie w Rosji stalo sie faktom.
                  • eva15 Re: Nie doceniasz rozwoju w Rosji 03.06.12, 12:32
                    Wiem, ja zrozumiałam, co masz na myśli. Widać gołym okiem, że Rosja zaczyna działać zachodnimi metodami a pomysł umieszczenia tego przy Związku Młodzieży Eurazjatyckiej też jest dobry, bo ma aspekt związkowy (Rosja. Kazachstan, Białoruś).

Igor:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,136370704,136371678,Igor_.html
              • romrus Dlaczego mam nie wierzyc, ... 03.06.12, 12:25
                ...przeciez to naturalnie, kiedy podzielony narody jednocza sie.

Rosje wystarcze nic nie robic.
                W 2004 sporobowismy sie wpiepszac w wybory na Ukrainie i to sie skonczylo pomaranczami.
                W 2010 nie robili nic, absolutnie nic, i pomoranczy zeszy na psy.
                Trza czekac i tyle.

Sztuczny panstwa nie maja racji bytu.

borrka napisał:
                > Choc przyznaje, przesadnie lotny nie jestes.

А ты не летчик:-)
                www.youtube.com/watch?v=jKz8i6M0HdI

• eva15 Oj, Romrus, Romrus 03.06.12, 12:37
                  E to, że Rosjqa NIC nie robi i tylko czeka, chyba sam nie wierzysz. Najwyraźniej natomiast zmieniły się metody działania, zrobiły się takie bardziej zachodnie (via organizacje), bardziej finezyjne i obliczone na dłuższe okresy czasu.
                  • czlowiek_ksiazka off-topic (trochę) 03.06.12, 13:09
                    Evo15 - co o tym myślisz?:
                    sol.myslpolska.pl/2012/06/tusk-namawia-niemcy-do-rewizji-polityki-wobec-rosji/
                    Słyszałaś coś o tym wystąpieniu premiera Tuska?
                    • czlowiek_ksiazka Re: off-topic (trochę) 03.06.12, 13:18
                      Tekst wystąpienia premiera:
                      mercurius.myslpolska.pl/2012/06/tusk-robi-wyklad-niemcom/
                      • eva15 Re: off-topic (trochę) 03.06.12, 13:35
                        czlowiek_ksiazka napisała:

> Tekst wystąpienia premiera:
                        > mercurius.myslpolska.pl/2012/06/tusk-robi-wyklad-niemcom/

Dzięki serdeczne. Poszperałam w internecie, ale tam tylko bla, bla, pochwały dla Tuska jako demokraty, współpraca niemiecko-polska , bla, bla. Nawet na stronie internetowej rządu niemieckiego też tylko bla, bla- Tusk wielkim Europjczykiem jest. Tekstu przemówienia nie dali.
                    • eva15 Dobry artykuł 03.06.12, 13:26
                      Wielkie dzięki, przegapiłabym to zupełnie. Mnie nieco zdziwiło, że Tuskowi dano nagrodę właśnie im. Rathenaua znanego i mnie m.in. z mało propolskiej postawy. Zastanawiałam się czy to zakamuflowana złośliwość czy głupota, przeoczenie. Raczej pewnie to drugie.
                      Sama wizyta Tuska i jego wystąpienie niemiecka prasa mało komentowała (przynajmniej ja niewiele zauważyłam, ale może poszperam teraz po tym artykule w internecie).

Engelgarda uważam za jednego z najinteligentniejszych i niezaczadzonych (mimo, że to prawica) polskich komentatorów politycznych. Artykuł jest dobry. Skoro Tusk mówił to, co cytuje Engelgard, to jego kometarz jest jak najbardziej prawidłowy.
    • eva15 Rosja szybko się uczy 03.06.12, 12:13
      igor_uk33 napisał(a):

> W Rosji otwarto przedstawicielstwo Donieckiej Republiki,ktora dostala uznanie
      > kilku rosyjskich organizacje spoleczne ( spoleczenstwo obywatelskie w Rosji
      > stalo sie faktom
      ).

Ha, ha, Rosja szybko się uczy od Zachodu, jak się posługiwać organizacjami społecznymi i walczącymi o demokrację dla celów politycznych. No i słusznie.

• eva15 Igor, 03.06.12, 12:28
      Igor, kim są ci ludzie, którzy stoją za otwarciem tej ambasady? To jakaś poważniejsza akcja czy tylko happening?

> Coz, Janukowiczu bedzie co raz ciezej nie spewniac swoich obietnic przedwyborczych.

Co masz na myśli?
      • igor_uk Re: Igor, 03.06.12, 12:32
        Ewa,sprawa jest dosc powazna.do tego szlo juz od kilku miesiecy.ostatnia bojka w Radzie przekonala ludzi na wschidniej Ukrainie,ze tak dalej byc nie moze.Nie moze tak byc,zeby boriski,ktore stanowia niewielka czesc Ukraincow,decydowali o tym,co dla Ukrainy jest dobre.
        • eva15 Re: Igor, 03.06.12, 12:34
          OK, ale czy wiesz coś więcej, kto jest inicjatorem tej akcji, kto ją wspiera?
          No i co masz na myśli z tymi obietnicami Janukowicza?
          • igor_uk Re: Igor, 03.06.12, 12:49
            Formalnie za tym wszystkim stoi krymska rada koordynacyjna wszystkich organizacji prorosyjskie i osobiscie Oleg Slusarenko.
            Co dotyczy obietnic Janukowicza:
            -Jezyk rosyjski,jako drugi panstwowy,
            -zacisniecie wspolpracy z Rosja,
            -nie wchodzenie Ukrainy w zadne zachodnie sojusze.
              • eva15 Re: Doniecka Republika. 03.06.12, 13:04
                Bardzo bojowe podejście do sprawy. No ale to tylko internet.
                • igor_uk Re: Doniecka Republika. 03.06.12, 13:16
                  Nie tylko internet. Sytuacja gospodarcza na Ukrainie jest fatalna.Ostatnio musialem wysylac przez Money Gram pieniadze,bo u moich bardzo bliskich znajomych wnuczka trafila do szpitala,gdzie potrzebowala natychmiastwej operacji,ale im bylo powiedziano,ze dopoki nie zaplaca za rozne rzeczy (bandaze,narkoze i inne),to o operacje nie ma mowy Zbierali kase gdzie tylko sie da,ale niestety,wsrod ich bliskich nikt nie mial, moja siostra im podpowiedziala,ze moga pozyczyc u mnie.Ja chetnie im pomogl,tym bardziej,ze nie chodzilo o jakas specjalnie duza kwote,jak na mnie.
                  boriska,nie wiele wie o tym,co dzieje sie na Ukrainie.Oni tam na banderowszczynie zyja swoim zyciem.Kase zarobiaja za granica,kto na zachodzie,a duza czesc w Rosji,dla tego nie maja pojecia o tym,jak naprawda wyglada sytuacja ekonomiczna Ukraincow.
            • eva15 Re: Igor, 03.06.12, 12:57
              igor_uk napisał:

> Formalnie za tym wszystkim stoi krymska rada koordynacyjna wszystkich organizacji prorosyjskie i osobiscie Oleg Slusarenko.

Ale co ma Krym do Doniecka? To by oznaczało, że wszystkie organizacje prorosyjskie się łączą i zaczynają prowadzić wspólną politykę. Jeśli tak rzeczywiście jest/będzie, to sprawa stanie sięź faktycznie poważna.

Kim jest Slusarenko?

> Co dotyczy obietnic Janukowicza:
              > -Jezyk rosyjski,jako drugi panstwowy,
              > -zacisniecie wspolpracy z Rosja,
              > -nie wchodzenie Ukrainy w zadne zachodnie sojusze.

Spasibo. Tja, najwyraźniej Janukowicz niewiele z tego zrealizował... No ale on musi balansować chodząc po cienkiej linie.
              • igor_uk Re: Igor, 03.06.12, 13:07
                Wlasnie tak i jest.Wszystkie organizacje prorosyjskie lacza sie.Oleg Slusarenko jest przewodniczacym tej rady.
                janukowicz nie musi balansowac,poniewaz wtedy przywroci sie.On powienien wstac na dwie nogi.Jedna,to prorosyjska Ukraina,ktora stanowi wieksza czesc wlasciwej Ukrainy,a druga,to Rosja.Stojac w rozkroku,jedna noga w Rosji,a druga na Zachodzie,on moze tylko przewrocic sie.Wyborcami jego sa nie boriski,a wlasnie te prorosyjkie regiony,ktore maja wiekszosc na Ukrainie.
                W tym przypadku wchodzi w gre wylacznie osobiste ambicje.Janukowiczu,jako Prezydentu dosc duzego kraju,chce sie byc takim samym,jak i inni Prezydenci -byc przyjmowanym z honorami,zeby na jego czesc odbywali sie parady .Ukraina i jej narod,do tego nie maja nic.
                • eva15 Re: Igor, 03.06.12, 13:49
                  Tak Igor, dokładnie o to chodzi. Kto raz zasmakował rządzenia krajem, ten tak łatwo tej władzy nie odda. I nie chodzi tu wcale tylko o Janukowicza, lecz wszystkie ukraińskie eility polityczne i finansowe, w tym i te ze wschodniej Ukrainy.
                  • igor_uk Re: Igor, 03.06.12, 13:53
                    Wlasnie dla tego Rosja zmienila taktyku.juz nie stawi na "elyty",a tylko na narod ukrainski.Jak slusznie zauwazyl romrus,w ostatnich wyborach Rosja nie popierala zadnego z kandydatow.
                    • eva15 Re: Igor, 03.06.12, 14:00
                      No właśnie społeczne ruchy oddolne na Ukrainie i poparcie społecznych organizacjiw Rosji.
    • wojciech.2345 ten wątek powinien być na Forum Humorum /bt 03.06.12, 13:12
    • przyjacielameryki Re: W Rosji otwarto Ambasade Donieckiej Republiki 03.06.12, 13:36
      Co kolejna prowokacja Rosji??? No nie, ta Rosja faktycznie szuka guza!!
        • przyjacielameryki Re: p.a. 03.06.12, 13:48
          igor_uk napisał:

Oooo, Igor na posterunku. Tak od samego rana???? Pytam z ciekawości. A jak tam polska żona, nie odeszła jeszcze?

• igor_uk Re: p.a. 03.06.12, 13:54
            Jak ze jestes nie kumaty.
      • romrus Zachod mog ... 03.06.12, 13:50
        przyjacielameryki napisał:
        > Co kolejna prowokacja Rosji??? No nie, ta Rosja faktycznie szuka guza!!

...uznac Kosowo, a my to co?
        Gorszy sa?

Uzname Doniecka Republike i nich Unia sie w doope ugryze:-)
        • iwona334 A Krym to pies ? - ociagacie sie... n/t 03.06.12, 14:23
          ...
          • romrus Czekame na otwarcie ambasady w Kazaniu:-) n/t 03.06.12, 14:36
            iwona334 napisała:

> ...
          • igor_uk Ha,ha. 03.06.12, 14:40
            jasiek znow zapomnial przelogowac sie.
            jasiu,nu powiedz szczerze,co cie zmusza do udawania z siebie kobiety? Jestes zboczony,czy tylko robisz to dla jaj?
            • eva15 Re: Ha,ha. 03.06.12, 14:50
              To raczej dlatego, że jak on się podpisuje j-k, to nikt już praktycznie nie reaguje na jego posty, prawie nikt nie podejmuje dyskusji.
              • romrus Stary zboku po prostu:-) b/t 03.06.12, 14:57
                eva15 napisała:

> To raczej dlatego, że jak on się podpisuje j-k, to nikt już praktycznie nie rea
                > guje na jego posty, prawie nikt nie podejmuje dyskusji.
                >
                • igor_uk Re: Stary zboku po prostu:-) b/t 03.06.12, 14:59
                  Jego wpisy na forum "Kobieta", podtwierdzali by twoi slowa,romrus.
              • igor_uk Re: Ha,ha. 03.06.12, 14:58
                To nie jest do konca prawda,Ewa.ja dosc czesto reaguje na jego wpisy.poniewaz mnie bawi,jak on reaguje na moi slowa. Wiem dobrze,co trzeba napisac,zeby on zdenerwowal sie.W taki sposob bawie sie z nim,jak kot z myszka.
    • ukos Dla Polski secesja mogłaby być korzystna 03.06.12, 15:54
      Secesja wschodu Ukrainy nie musiałaby oznaczać naszej porażki. Zachodnia Ukraina objęłaby jednak większość mieszkańców tego kraju, co najmniej 30 mln. Byłoby to więc państwo nadal duże, ale już jednoznacznie antyrosyjskie, przepojone poczuciem krzywdy doznanej od Rosji. Swojej racji istnienia mogłoby szukać jedynie w NATO i UE, musiałoby więc zdecydowanie szukać zbliżenia i współpracy z Polską, a także poddać się społeczno-politycznej modernizacji. Poza tym trudno sobie wyobrazić podział bez zachowania dostępu Ukrainy do morza i jakichś targów o Naddniestrze, a w konsekwencji powrotu Mołdawii do Rumunii.
      • igor_uk Re: Dla Polski secesja mogłaby być korzystna 03.06.12, 16:00
        wyjatkowo nietrafna opinia.
        • ukos A to dlaczego? 03.06.12, 16:08
          igor_uk napisał:

> wyjatkowo nietrafna opinia.

Sądzisz, że na tym okrojonym zachodzie Ukrainy serdecznie by was polubili?
          • igor_uk Re: A to dlaczego? 03.06.12, 16:17
            Dla tego,ze ten okrojony Zachod,po pierwszych,stanowi dosc mala czesc Ukrainy,a po drugich Polakow tam nie lubia jeszcze bardziej od ruskich.Bo do ruskich tam stosunek jest dosc przyjazny,bo zwykli zachodnie Ukraince nie mieli doczynienia ze zwyklymi Rosjanami.U nich nie ma w pamieci zbiorowej tego,ze rosyjska wioska szla na ukrainska z widlami.A wspomnienia o Polakach,sa nadal bardzo zywe. O tym przekonuje sie kazdy Polak,ktory zaczyna szczera rozmowe o przeszlosci z Ukraincami.Dochodzi i do mordobicia,sam bylem tego swiadkiem nie raz.
            Na Zachodzie jest niechec w stosunku do "moskali",tym termina okreslaja zazwyczaj wladz rosyjska,a nie Rosjan.
          • romrus Re: A to dlaczego? 03.06.12, 16:45
            ukos napisał:
            > igor_uk napisał:
            > > wyjatkowo nietrafna opinia.
            > Sądzisz, że na tym okrojonym zachodzie Ukrainy serdecznie by was polubili?

Ja akurat uwazam za trafna.
            To by bylo dobre rozwiazanie w pierwszej kolejnosci dla samich Ukraincow.
            Tyle ze nie 30 mln, a o wiele mniej i bez wyjscia k morzy.

Na tej mape wszystko jasne:
            ru.wikipedia.org/wiki/Фaйл:Ukraine_Political_Regions.png
            Zachodnia odchodzi jako zdecydowanie antirosijska, ze stolica we Lwowie.
            Wschod i Poludzien w jakis sposob jednocza sie z Rosjej.
            Centralna czesc pozostaje sama, rowniez jako niezalezne panstwo ze stolica w Kijowie.
    • yurek11111 Jak ruska V kolumna rozwala Ukraine.... 03.06.12, 15:58
      Polska miala identyczne problemy z Niemcami zamieszkujacymi w Polsce przed II wojna swiatowa ,Ukraina ma tego typu problemy teraz...
      KGB-ista stosuje Kgb-owskie metody ,"ubierajac" je w piorka praworzadnosci i sugeruje wole "obywateli ukrainskich" ,a w rzeczywistosci sa to ruscy zdrajcy...
      Humoreska jest lokalizacja "ambasady" ,III pietro ,pokoj nr 308....(miejsce spotkan prostytutki z alfonsem):-))))))
      No i "ambasada" wydaje paszporty ,z ktorymi mozna jazdzic po calym swiecie bez wiz.... :-))))
      No coz ,nalezaloby cala sytuacje skwitowac starym kawalem z czasow niechlubnego CCCP ,ktory jak ulal pasuje do wielkomocarstwowej polityki Putina:
      -Z kim graniczy Rosja?
      -Z kim chce...
      -A z kim chce?
      -Z nikim....
      O tym ze to sa niespelnialne kremlowskie mrzonki ,nawet nie musze wspominac...
      • igor_uk Re: Jak ruska V kolumna rozwala Ukraine.... 03.06.12, 16:02
        Nie,yurek,Polska nie miala nigdy podobnych problemow z Niemcami.
        • yurek11111 Re: Jak ruska V kolumna rozwala Ukraine.... 03.06.12, 16:12
          Rzeczywiscie,Niemcy nie otwierali "ambasady",niemniej wykonyawli podobna krecia robote, jaka dzis na Ukrainie wykonuja ruscy agenci....
          • igor_uk Re: Jak ruska V kolumna rozwala Ukraine.... 03.06.12, 16:21
            yurek,wiem,ze twoj potencial umyslowy jest bardzo niski,ale podejmie sie tego,zeby tobie co nie co wytlumaczyc.
            otoz.Polska to Panstwo z historia i tradycjami.Ukraina,to twor sztuczny,nigdy przed tym czegos takiego nie istnialo.Zawdziecza Ukraina swoja "historie",wylacznie radzieckim bajkopisarzam,ktore ja stworzyli.Bo przed rewolucja nikt o Ukrainie nie slyszal.
            • kamandir_vzvoda yurek to kadanol = nieskie IQ 03.06.12, 18:09
              myślisz skąd polack jokes sie wzięły? felus, jurteczek. blujebik ;)
              • yurek11111 impotent,na wech mierzysz moje IQ??? 03.06.12, 19:38
                Wachaj na wysokosci doopy, i pisz na temat,a nie personalnie...:-))))
            • yurek11111 Widzisz igorczik jak robisz z siebie klauna...:-)) 03.06.12, 19:34
              igorczik,a kto slyszal kiedykolwiek o Donieckiej Republice???/
              A jednak kreml pozwolil na otworzenie w Moskwie "ambasady" tego sztucznego tworu... :-))))).

gor_uk napisał:
              Polska to Panstwo z historia i tradycjami.Ukraina,to twor sztuczny,nigdy p
              > rzed tym czegos takiego nie istnialo.Zawdziecza Ukraina swoja "historie",wylacz
              > nie radzieckim bajkopisarzam,ktore ja stworzyli.Bo przed rewolucja nikt o Ukrai
              > nie nie slyszal.
              >
              • igor_uk yurek,twoja glupota jest wieksza.. 03.06.12, 19:57
                niz to pozwalaja przepisy. Myslalem,ze glupszego na forum od wojtusie nie ma nikogo,ale ty przebiles go.
                • yurek11111 igorczik,a ty? :-)))))))))))))))))))))))) 03.06.12, 20:08

igor_uk napisał:

Myslalem,ze glupszego na forum od wojtusie nie ma nikogo
                  • igor_uk yureczek. 03.06.12, 20:13
                    To odzywka rodem z piaskownicy,tak mozesz przerzucac sie slowami z wojtusiem,twoim konkurentem po glupocie.

p.s. Jak by bylem glupim,to by nikt nie zakladal na moj temat watkow. Problemem dla was jest to,ze nie macie nic,co mogli by przeciwstawic mojej wiedzie.Dla tego zostanowiacie sie -kim jestem? A jestem tylko zwyklym czlowiekiem ,ktory bawi sie z wami,jak kot z myszka.
    • bywszy1 Re: co za kpiny!+ 03.06.12, 17:51

nu jaki z kacapczyka,moze byc jakis Rosjanin?

Co by to sie stalo,by byle jakiego przyglupa smierdzacego i zdrajce ojczyzne(za piniadze i paszport)nagradzac mianem Rosjanina?
      Nu,czy ten fakir moze byc Rosjaninem?-

Wot,tutaj prawdziwi Rossijanie,a nie jakis bastard z bylego ZSRR.-
    • kamandir_vzvoda OUN rozstrzelac reszte wcielic to Rosji ;) 03.06.12, 18:08
      jak w temacie. Jesli chodzi od rozstrzeliwanie OUNowcow chętnie pomogę, nazistów nienawidzę a strzelać umiem ;)
      • kombrig Re: czym pan strzela?+ 03.06.12, 20:19
        Jak wzwodu brak?
        • kombrig Re: czym pan strzela?P.S+ 03.06.12, 20:20
          Pan bedzie ew.pomagal.
          A kto robote ma wykonac?
      • przyjacielameryki Re: OUN rozstrzelac reszte wcielic to Rosji ;) 03.06.12, 20:29
        kamandir_vzvoda napisał:

> jak w temacie. Jesli chodzi od rozstrzeliwanie OUNowcow chętnie pomogę, nazistó
        > w nienawidzę a strzelać umiem ;)

No strzel sobie w ten pusty łeb!
        • kombrig Re: Czym?+ 03.06.12, 20:33
          jak on nie ma wzwodu?
    • przyjacielameryki Re: W Rosji otwarto Ambasade Donieckiej Republiki 03.06.12, 19:53
      Co ta Rosja kombinuje? Co was obchodzi Ukraina.? W XVII w. przypadkowo ta kraina dostała się w rosyjskie barbarzyńskie łapy(ale przez głupotę i brak wizji polskiej szlachty i magnaterii), wcześnie nie miała nic wspólnego z Rosją. Ukraina po latach niewolniczej eksploatacji, mordach i zawoalowanym ludobójstwie poprzez głód, wyniszczeniu przez bandycki system sowiecki, ma prawo do własnego państwa, rozwoju cywilizacyjnego, dobrobytu ludzi, a to może zapewnić tylko i wyłącznie ścisła więz z Europą. Rosja to gigantyczna korupcja, zacofanie gospodarcze i cywilizacyjne, rządy autorytarne, brak demokracji i wolności . . . . . ! Europa pomimo kryzysu jest cały czas bardzo atrakcyjna dla Ukrainy a Rosja nie i Ukraińcy dobrze o tym wiedzą.

Ps. Słyszałem wiele wypowiedzi różnych polityków, naukowców, publicystów czy politologów ukraińskich i nawet przez moment nie wchodzi u nich w grę ścisły związek z Rosją a wchłonięcie przez Rosję jest już całkowicie niemożliwe i to również części wschodniej. Jest dokładnie tak jak pisze Borka, więc po co ten jazgot komsomołu??? Już nic nie zdiełatie, i żadne prowokacje czy szantaże wam nie pomogą. Ukraina cały czas będzie zbliżać się do Europy chociaż nie będzie to łatwe.
      • romrus bla-bla-bla-demokracja-bla-bla-bla:-) 03.06.12, 20:38
        przyjacielameryki napisał:
        > Rosja to gigantyczna korupcja, zacofanie gospodarcze i cywilizacyjne, rządy autorytarne, brak demokracji i wolności . . . . . !

Wklejasz czy Cie nie nudzi co raz ty dyrdymaly wypisywac?

>Europa pomimo kryzysu jest cały czas bardzo atrakcyjna dla Ukrainy

Czym?

>wchłonięcie przez Rosję jest już całkowicie niemożliwe

Wchloniecie - nie, a rozpad jak naibardzej.

Borat nie pisze ze realnie to wyglada w ten sposob:

Donieck:
        mitsu-club.dn.ua/images/photos/207-big.jpg
        Lwow:
        i034.radikal.ru/0710/e3/68bb98825250.jpg

W Doniecku marszeruja z czerwonymi sztandarami, a we Lwowie marszeruja banderowcy.
        I tego nie da sie pogodzic w jednym kraju.
        Nigdy.

• romrus Sondaz o przyszlosci Ukrainy 04.06.12, 20:00
      Mozna wierzyc bredniam roznego rodzaju banderowcow, a mozna wierzyc powaznym zrodlam.

Sondaz R&B Group we wszystkich regionach Ukrainy - z kim by chcialiszcie zwiazac przyszlosc:

-64% - z Unia celna Rosji, Kazachstanu, Bialorusi;
      -29% - bez zadnych zwiazkow;
      -26% - z UE.

Stosunek do Rosji:

-26% - bratni kraj;
      -25% - przyjazny kraj;
      -22% - po prostu sosiad,
      -13% - partner strategiczny;

www.regnum.ru/news/polit/1538006.html
      Tak to wyglada w rzeczywistosci.

Jesli ogolnokrajowy wyniki sa taki, wiec na Wschodzie i Krymu za Rosja jest 80-90%.

Mozesz, Boracik, klamac dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka