Dodaj do ulubionych

Spacer z psem po miastu.

28.08.12, 20:52
Mieszkam w UK,posiadam pieknego psa i bardzo lubie chodzic z nim na spacery.
Musze przyznac,ze Anglice bardzo dobrze przygotowali sie do tego,zeby ja moglem spacerowac z psem po miastu.
Wszedzie widac specjalne koszy dla psich odchodow,czesto przy pojemnikach mozno zobaczyc specjalne woreczki,dzieki ktorym mozno posprzatac za swoim pupilkiem,nie brudzac rak.Dzieki temu widok psiej kupy jest bardzo rzadkim.

Ale wiem,ze nie wzystkie Kraje UE tak dobrze przygotowane .W Polsce widok psiej kupy jest wszechobecny.O czym wspomina sie w komedii "Dzien Swira".
Obserwuj wątek
    • bluejays Dobre zdjecie igor. 29.08.12, 13:52
      Swietnie utrzymany Cocker spaniel. Widac, ze masz dusze "mysliwego", ktory zafundowal sobie psa do wyplaszania ptactwa lownego (hahaha).

To tak przez analogie ...
      • igor_uk Dzieki. 29.08.12, 15:01
        Ale to jest swietnie utrzymany seter irlandzki,chociaz nadal to pies mysliwski .Z tym ze moj "poluje" wylacznie na mnie.
        • bluejays Chyba na ludziach znam sie troche lepiej ... haha. 29.08.12, 15:10
          W kazdym badz razie twoj seter i tak ma troche spanielowej krwi.

Jak kazdy pies mysliwski wymaga dluuuuugiego spaceru po lesie ... Igor, jak ty to robisz, ze masz na to jeszcze czas? Przeciez pracujesz, piszesz, ... a tu jeszcze ten seter irlandzki.
          • igor_uk blueelvic 29.08.12, 15:16
            Nietykieta mowi:
            Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.

Nie chce znow dostac bana ,bo takie pogawedki kreska wycina bez litosci.
            • bluejays W tym miejscy pozwole sobie zaprotestowac. 29.08.12, 15:26
              Ktokolwiek "podniesie reke" na ten watek klasyfikuje sie do kategorii ludzi kompletnie nieodpowiedzialnych i malostkowych.

Przeciez my tu gawedzimy o woreczkach i o kupach ... innymi slowy o kulturze wspolzycia mieszkancow miast i miasteczek ze wszystkimi przynaleznymi przydatkami, ... a takim jest miedzy innymi twoj seter irlandzki.

To nie sa prywatne pogawedki. Ta wymiane pogladow narzuca zainicjowany przez ciebie watek, czyz nie?
              • igor_uk to pisz o kupkach. 29.08.12, 15:32
                A nie pytaj o to,skad ja mam na wszystko czas.
                • bluejays Dla mnie kupa w twoim watku kojarzy sie z kupa ... 29.08.12, 22:57
                  smiechu. Ot, jeszcze jeden intelekualny watek z interesujacym podtekstem.

Dbaj o psa, on wymaga naprawde dluuuugich spacerow.
                  • igor_uk blueelvic 29.08.12, 23:09
                    Nie jestes wstanie zrozumiec to,jaki podtekst ten watek ma.

p.s. Kiepska riposta,jak nawet na ciebie. Psia kupa,kupa smiechu,to samo nasuwa sie.Poszukaj glebszego przekazu.
                    • bluejays Tobie sie tak tylko wydaje ... 29.08.12, 23:17
                      Wszedzie widac specjalne koszy dla psich odchodow,czesto przy pojemnikach mozno zobaczyc specjalne woreczki,dzieki ktorym mozno posprzatac za swoim pupilkiem,nie brudzac rak.Dzieki temu widok psiej kupy jest bardzo rzadkim.

Zafascynowanie woreczkami na psie oddchody postanowiles wyniesc na piedestal Forum? Czyzbys wczesniej nie zbieral po psie, a moze zbierales bez woreczkow i dlatego cieszysz sie niesamowicie, ze teraz sobie rak juz nie brudzisz?

No coz igor ... rzeczywiscie nie jestem w stanie twojej radosci zrozumiec.
                      • igor_uk To pozostaniemy sie przy tym. 29.08.12, 23:22
                        No coz igor ... rzeczywiscie nie jestem w stanie twojej radosci zrozumiec.
                        • bluejays Na psi urok NIE ... 29.08.12, 23:59
                          Pies jest doprawdy piekny i zadbany i, ... i nie zasluzyl sobie na takie pretensjonalne zachwanie. Nie moze byc on pretekstem do zawoalowanych zlosliwosci.

Odrobina humoru i wirtualnej kpiny nie moze zepsuc psiego zywota. To wszystko igor.
                    • eva15 Igor, a propos podtekstu 30.08.12, 00:07
                      Dla mnie podtekst jest JEDEN - czmu płacimy podatki na sprzątanie, skoro sami musimy po sobie sprzątać????
                      Każdy płaci podatek od psa, celem tego podatku jest ponoć utrzymanie porządku, po tym co wyprawiają psy na spacerze. W międzyczasie płacimy za to, a g.wno i tak musimy sami usuwać.
                      Podobnie jest z wieloma innymi podatkami.
                      • bluejays Nie do konca masz racje ... 30.08.12, 00:12
                        Ktos przeciez miedzy innymi buduje parki dla psow, ktore stanowia niesamowita psia atrakcje.

Rozlegly ogrodzony teren, wymyslne przeszkody, zadaszone podcienie, laweczki dla wlascicieli ...
                        • eva15 Re: Nie do konca masz racje ... 30.08.12, 00:17
                          Ba, są nawet fryzierzy, stylistki i manikiurzystki dla psów, w międzyczasie nawet i psychologowie oraz przedsiębiorstwa pogrzebowe..
                          • bluejays Nic nowego nie odkrywasz ... 30.08.12, 00:37
                            Oczywiscie ze sa, ale oni nie obciazaja budzetu miasta. To indywidualisci szukajacy recepty na wlasne zycie.

Parki buduje zas miasto. Na miasta utrzymaniu jest rowniez (w Kanadzie i USA) instytucja zwana Animal Control z dosc szerokim zakresem obowiazkow i uslug.

Ps. nie wspomnialas o salonach masazu, hotelarzach, weterynarzach i uzdrowiskach w atrakcyjnych miejscowosciach.
                            • eva15 Re: Nic nowego nie odkrywasz ... 30.08.12, 00:39
                              A po cholerę psom i ich właścicielom specjalne parki? Normalny park to coś poniżej psiej godności, podobnie jak brak manikiurzystki i psychologa?
                      • igor_uk Ewa. 30.08.12, 17:47
                        szkoda,ze kreska wyciela post Darka.On od razu zrozumial o co mnie chodzi.
                        Ale nie dziwie sie temu.My bardzo do siebie podobne i to we wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka