Dodaj do ulubionych

Poznajmy się?

19.10.12, 06:03
Przyszło mi do głowy bardzo późnym wieczorem. Gdybym chciał osobiście poznać, spotkać trzy osoby z tego foru to kogo wybrałbym. No i tak siedziałem, myslałem i myslałem i wymysliłem.
mara, malkontent i igor.
Obserwuj wątek
    • br0fl0vski Re: Poznajmy się? 19.10.12, 06:08
      a ja nikogo.
    • malkontent6 Re: Poznajmy się? 19.10.12, 06:47
      Miło mi, malkontent jestem.
    • zeitgeist2010 moja troika 19.10.12, 11:40
      Gratuluje wyboru mary: rzeczowa, solidna, kulturalna, dobrze poinformowana, no i przede wszystkim wiarygodna osoba, ktora wydaje sie miec normalne zycie poza internetem.

Ciekawe z jakim igorem chcialbys sie spotkac. Na „łączach” ze swoimi zrodlami i mocodawcami? Czy gołym, takim jakim jest bez komputera pod ręką?

Moja troika:

1. Kolega, ktory sie teraz tutułuje anagramem dawnego nicka kojarzącego sie z krajem pachnącym zywicą. Mamy zblizony temperament intelektualny i jestesmy gourmetami.
      2. Zlotamajka. Mam slabosc do ludzi, ktorzy idą pod prąd.
      3. Bywszy. Interesujace doswiadzenie zyciowe.

Rezerwowy: mongolszuudan, ale tylko z nozem i kusza w ręku w wyznaczonym obszarze tajgi, 24 godziny, kto kogo pierwszy wytropi i unieszkodliwi

• edek_vilola Re: moja troika 19.10.12, 14:06
        zeitgeist2010 napisał:

> 1. Kolega, ktory sie teraz tutułuje anagramem dawnego nicka kojarzącego sie z k
        > rajem pachnącym zywicą. Mamy zblizony temperament intelektualny i jestesmy gour
        > metami

Muito obrigado. Igualmente!

Ja natomiast bym proponowal pol zartem, pol serio "spotkanie w ciemno" 26 (ilosc liter w angielskim alfabecie) najbardziej aktywnych uczestnikow forum. Nikt by nie wiedzial "who is who", natomiast kazdy by otrzymal numer. I zadeklamowal przed innymi jakis swoj ulubiony fragment wiersza, moglby byc Puszkin, moglby byc Mickiewicz albo jeszcze inny poeta lub prozaik. Po czyms takim wszyscy dostaliby ankiety do wypelnienia, aby zgadnac kto jest kto. Znalezc wlasciwy klucz w zestawieniu numerow i nickow: 1f, 3a, ..., 26 k. Jak w prostych testach jezykowych. A po tym kazdy by sprawdzil wszystkie ankiety i postawil haczyk jesli ktos go dobrze odgadl. I wyniki bylyby ogloszone na forum! Myslenie i intuicja zostalyby w ten sposob nagrodzone - ten kto by zgadl by wiedzial, a kto by nie zgadl ten pozostalby "in the dark". Choc nie byloby to calkiem fair wobec wszystkich, gdyz nasi rosyjscy przyjaciele byliby pewnie latwiejsci do rozszyfrowania po akcencie, choc niewykluczone ze niejeden wlada doskonala polszczyzna.
      • tytus_staropolski Re: moja troika 20.10.12, 17:25
        ... i jestesmy gourmetami.

Z calym szacunkiem, ale w moich oczach pod tym wzgledem nie do pobicia byl blueelvic.
    • borrka Ciekawy pomysl, wiec sie odezwe ! 19.10.12, 13:02
      1. Uwielbiam demagogie w stylu "sky is the limit", wiec moim idolem jest Effcia.
      2.Lubie pogadac z Ruskimi, ale pogadac, a nie uprawiac propagande - dlatego Gosc ze Smolenska.
      Odwiedze Goscia, gdy moj pluton zdobedzie Smolensk !
      3.Polski Franzose, bo pisze na tematy z innej hemisfery, o ktorej nie mam pojecia.
      • eva15 Re: Ciekawy pomysl, wiec sie odezwe ! 19.10.12, 13:24
        borrka napisał:

> 1. Uwielbiam demagogie w stylu "sky is the limit", wiec moim idolem jest Effcia

Effcia się cieszy, że się odezwałeś, bo lubi z kolei twoją demagogię - ma charakter humorystyczny. Nikt tak dobrze nie zamiata chwostem na forum jak ty!

> 2.Lubie pogadac z Ruskimi, ale pogadac, a nie uprawiac propagande - dlatego Gos
        > c ze Smolenska. Odwiedze Goscia, gdy moj pluton zdobedzie Smolensk !

No to on się nie doczeka, może to ilepiej :-)

> 3.Polski Franzose, bo pisze na tematy z innej hemisfery, o ktorej nie mam pojecia

To co on wypisuje jest z gruntu nie do pojęcia!
        • eva15 Re: Ciekawy pomysl, wiec sie odezwe ! 19.10.12, 13:30
          > To co on wypisuje jest z gruntu nie do pojęcia!

Więc nie martw się, to nie sprawa lobotomii. Problem jest w nim , nie w tobie! To dobra wiadomość na weekend!
      • polski_francuz Spotkac czy lubic i szanowac? 19.10.12, 14:23
        This is the question.

Zycie wirtualne jest dosc dalekie od realnego i moze lepiej ich nie mieszac.

I z mego doswiadczenia dam dwa przyklady. Spotkalem osobiscie jednego kolege z forum - splita. Bylo to w 2006 roku i spotkanie bylo przyjemne chociaz czulismy sie dosc skrepowani.

Wczesna lata forum charakteryzowaly sie wlasnie poszukiwaniami prawdziwej osobowosci uczestnika. I na ogol sie to zle konczylo, bo uzywano tych danych do szantazykow mniejszych czy wiekszych. Stad wiem, ze nie warto takich poszukowan robic i zbyt szczerze pisac.

Ale, mam kilku faworytow, ktorych i lubie i szanuje. Jest wsrod nich Wojtek, borrka i jorl. Przyznam sie, ze kazdy z nich ma cos ze mna wspolnego i stad ta sympatia i szacunek.

Rosjanie sa ciekawostka tego forum, ale przyznam sie ze ich metody dzialan forumowych budza we mnie dosc podobne uczcucia jakie budzili juz w Kosciuszce, podchorazych listopadowych i im podobnych:)

PF
      • mara571 tak sobie mysle, ze Borrka i Ewa 19.10.12, 18:02
        powinni wspolnie odbyc podroz do Rosji.
        A potem napisac nam gdzie byli, co zobaczyli i o czym rozmawiali.
        Nic wiecej...
      • gosc_ze_smolenska Re: Ciekawy pomysl, wiec sie odezwe ! 19.10.12, 19:35
        > 2.Lubie pogadac z Ruskimi, ale pogadac, a nie uprawiac propagande - dlatego Gosc ze Smolenska.Odwiedze Goscia, gdy moj pluton zdobedzie Smolensk !
        Smolensk jest w tej chwili prawie codziennie zdobywaby przez plutony, kompanie i nawet brygady turystow i patnikow z Polski. Od czasu do czasu, jak mam czas i ochote, no i akurat przytrafi sie zlecenie, nawet prowadze wycieczki i oprowadzam po miescie polskie grupy.Czyli serdecznie zapraszamy, pokazemy, co mamy, "czym chata bogata", no i oczywiscie pogadamy na rozne tematy, bardzo to lubimy, кaк же без этoгo. :-)
    • gosc88 Powiem wiecej: A moze spotkajmy się ??? 19.10.12, 15:26
      To byllby numer gdyby doszlo do realnego spotkania uczestnikow tego forum.

Wstep: Wolny.
      Czas: do ustalenia.
      Miejsce: do ustalenia. Np. New York City lub inna miescina gdzies na swiecie.
      • felusiak1 Re: Powiem wiecej: A moze spotkajmy się ??? 19.10.12, 16:18
        gdyby doszło do realnego spotkania to wszyscy bylibyśmy nie do poznania.
        po utracie anonimowości musielibyśmy się zachowywać zupełnie inaczej niż tu.
        • igor_uk Re: Powiem wiecej: A moze spotkajmy się ??? 19.10.12, 16:32
          Mnie by kazdy poznal.
          • gosc88 Re: Powiem wiecej: A moze spotkajmy się ??? 19.10.12, 16:35
            igor_uk napisał:

> Mnie by kazdy poznal.

Po czym ??
            • igor_uk Gosciu. 19.10.12, 16:41
              Chociaz by po tym,ze mam dwa oka i jeden nos.
              • gosc88 Re: Gosciu. 19.10.12, 17:38
                igor_uk napisał:

> Chociaz by po tym,ze mam dwa oka i jeden nos.

No tak Igor. Ty i tylko ty masz dwoje oczu i jeden nos i dlatego latwo byloby cie poznac. A zgadnij ile oczu i nosow mam ja ??
                • igor_uk Re: Gosciu. 19.10.12, 17:47
                  To jest dosc prosto.
                  Poniewaz masz w nicku liczbe 88,to bardzo latwo to mozno obliczyc,poslugujac sie tym rownaniem:
                  ab-ba=ba-ab=ab-ab=ba-ba=88.
                  Gdzie "a" to ilosc uszu,a "b" ilosc nosow.

p.s.jak podliczylem,to mnie wyszlo,ze z toba nie chcialem by spotkac sie na noc.Bo by nie moglem zasnac.
                  • gosc88 Re: Gosciu. 19.10.12, 17:57
                    igor_uk napisał:

> To jest dosc prosto.
                    > Poniewaz masz w nicku liczbe 88,to bardzo latwo to mozno obliczyc,poslugujac s
                    > ie tym rownaniem:
                    > ab-ba=ba-ab=ab-ab=ba-ba=88.
                    > Gdzie "a" to ilosc uszu,a "b" ilosc nosow.
                    >
                    > p.s.jak podliczylem,to mnie wyszlo,ze z toba nie chcialem by spotkac sie na noc
                    > .Bo by nie moglem zasnac.

No problem, Igor. Przynajmniej to mamy z glowy.
                    • igor_uk Re: Gosciu. 19.10.12, 18:20
                      Ale w dzien chetnie by z toba spotkal sie.
                      • gosc88 Re: Gosciu. 20.10.12, 00:29
                        igor_uk napisał:

> Ale w dzien chetnie by z toba spotkal sie.

igor,

jesli jestes plci pieknej to pedze to ciebie; w przeciwnym razie musze jeszcze dlugo pomyslec.
                        • igor_uk Re: Gosciu. 20.10.12, 00:38
                          Nu to musisz dlugo myslec.
        • gosc88 Re: Powiem wiecej: A moze spotkajmy się ??? 19.10.12, 16:34
          felusiak1 napisał:

> gdyby doszło do realnego spotkania to wszyscy bylibyśmy nie do poznania.
          > po utracie anonimowości musielibyśmy się zachowywać zupełnie inaczej niż tu.

Ciekawe jest ile osob byloby zainteresowanych takim realnym spotkaniem (sam nie jestem pewien co bym zrobil). Piszesz, ze po utracie anonimowości musielibyśmy się zachowywać zupełnie inaczej niż tu. Jesli inaczej to znaczy gdzie jestesmy bardziej soba: tu na forum czy na ew. realnym spotkniu ??
      • 7swift Re: Powiem wiecej: A moze spotkajmy się ??? 20.10.12, 00:36
        No dawaj, będzie fajnie
        ir-ingr.livejournal.com/1175226.html
    • igor_uk Tylko trzy? 19.10.12, 16:31
      To malo. Napewno chcialbym spotkac sie z Ewa,jak i Walterem.Sadze,ze i spotkanie z misterpee bylo by przyjemne.Ale to swoi ,"komsomolce".
      Jak juz pisalem wczesniej do malkontenta,ze chetnie by spotkalem sie z nim w realu,poniewaz uwazam go za czlowieka bardzo podobnego charaktera,co i ja. Chetnie by spotkalem sie i z toba,felus,sadze,ze nie nudzili by my sie w swoim towarzystwie,jak by odrazu nie doszlo do mordobicia ,to mogli by i zaprzyjaznic sie.

p.s.Innych,z kim chcialbym spotkac sie,nie wymienie,poniewaz wierze w to,ze do spotkania dojdzie wczesnie,czy pozniej.
      • mara571 skad ta pewnosc Igor? 19.10.12, 17:56
        czyzbys wierzyl w zycie pozagrobowe?
        • igor_uk mara,a ty wierzysz w koniec swiata.... 19.10.12, 18:17
          ktory ma nastapic w tym roku?
          • mara571 Re: mara,a ty wierzysz w koniec swiata.... 19.10.12, 18:22
            Nie.
            Ale wiesz chyba, co w zyciu jest pewne.
      • felusiak1 mordobicie o co? 19.10.12, 18:48
        w realnym swiecie mamy hamulce i zachowujemy zasady dobrego wychowania. tylko tu odpuszczamy sobie. ponadto w realnym swiecie nie dyskutuję na dwa tematy: polityka i religia.
        jak mówią politics and religion don't make for a polite conversation.
        • igor_uk Re: mordobicie o co? 19.10.12, 19:08
          A bo ja wiem o co? Dwaj inteligentnych czlowieka zawsze znajda o co morde bic.
          • malkontent6 Re: mordobicie o co? 19.10.12, 19:25
            igor_uk napisał:

> Dwaj inteligentnych czlowieka zawsze znajda o co morde bic.

Igor, marnujesz się na tym forum. :)
            • igor_uk Re: mordobicie o co? 19.10.12, 20:14
              A co mam zrobic,malkontent,jak takie zadanie dostalem ? Mocodawce nie wybiera sie, jak i matke,zeitgeist2010 chyba cos wie o tym.
          • eva15 Re: mordobicie o co? 20.10.12, 01:00
            gor_uk napisał:

> A bo ja wiem o co? Dwaj inteligentnych czlowieka zawsze znajda o co morde bic.

Igor, to jest świetne! Doskonałe!
            • malkontent6 Re: mordobicie o co? 20.10.12, 03:29
              eva15 napisała:

> Igor, to jest świetne! Doskonałe!

Dlatego napisałem, że Igor marnuje swój talent na tym forum.
            • igor_uk Dzieki,Ewa. 20.10.12, 09:32
              Ciesze sie,ze sa ludzi ktore doceniaja moje poczucie humoru.Bo nie raz mi sie wydaje,ze ono jest zrozumiale tylko mnie samemu.
        • bunkum Re: mordobicie o co? 20.10.12, 06:29
          > jak mówią politics and religion don't make for a polite conversation.

Nikt tak nie powie poza takimi swiatowcami i amerykanami domowej roboty jak ty.
          Skoro juz musisz udawac, zacznij uczyc sie jakiegos jezyka.

...don't make for polite conversation.

• br0fl0vski Re: mordobicie o co? 20.10.12, 22:02
          ja to tylko chcialbym wiedziec czy jestes lysy
    • 7swift Re: Poznajmy się? 19.10.12, 21:12
      własnie, cherchez la femme...
      • gosc88 Re: Poznajmy się? 19.10.12, 21:39
        7swift napisał:

> własnie, cherchez la femme...

Jestes do tylu swifcie. Moda na szpanowanie znajomoscia j.obcych juz dawno minela.
        • misterpee Re: Nie zapomnijcie zaprosic Wigila i Felusia 19.10.12, 23:05
          napewno Wigil zadziwilby nas brakiem szkla i fallusa, a Bywszy okazalby sie juzuita w sutannie. Nie wyobrazam sobie Felusia inaczej jak kowboja i na koniu. Ewa bedzie prawdziwa primadonna koloraturowa w doskonalym duecie z basem Igora. Poniewaz do Europy nie wybieram sie przed majem, wiec jezeli Igor albo Ewa wpadnie do Rio, to tylko maçy skok do Paraty i bedziemy probowac sambe. Spotkanie w Moskwie, albo S Petersburgu byloby znakomite.
          • igor_uk Re: Nie zapomnijcie zaprosic Wigila i Felusia 20.10.12, 00:37
            Proponuje w Moskwie,w knajpie "Siodme niebo" w zlotej sale.
        • 7swift Re: Poznajmy się? 20.10.12, 00:01
          gosc88 napisał:
          > Jestes do tylu swifcie. Moda na szpanowanie znajomoscia j.obcych juz dawno minela.

możliwe, ale to u mnie wrodzone
          • gosc88 Re: Poznajmy się? 20.10.12, 00:31
            7swift napisał:

> możliwe, ale to u mnie wrodzone

Skoro tak to mowi sie trudno.
            • misterpee Re: siodme niebo 20.10.12, 02:30
              daj linka to ulatwi nam nawigacje. Oprocz tego zeby dojechac do Moskwy trzeba albo kupic wycieczke, alçbo miec zaproszenie i wykupiony hotel. To troche klopotliwe dla swobodnie podrozujacych.
              • felusiak1 Re: siodme niebo 20.10.12, 04:13
                to do rosji nie można podróżować swobodnie? a igor mówi, że można.
                • misterpee Re: siodme niebo 20.10.12, 06:07
                  wydaje sie ze Polacy moga, dla amerykanow sa trudnosci wizowe, jak jest z innymi krajami - tego nie wiem. Papieza jeszcze nie wpuscili, czyli Watykan ma najwieksze przeszkody. Nie slyszalem rowniez zeby Krolowa angielska byla na Kremlu, bestia tez nie dostala wizy ! Dla Felusia tez ie bedzie latwo.
                  • jk2007 Re: siodme niebo 20.10.12, 10:39
                    misterpee napisała:
                    > Nie slyszalem rowniez zeby Krolowa angielska byla na Kremlu,

Krolowa angielska byla w Rosji w 1994r.
                    www.visualrian.ru/ru/site/gallery/#29474/context[lightbox]=11022
                    a igor_uk, owszem, potrzebuje wizy do Rosji
    • memarquise nowy jestem... 20.10.12, 09:11
      znow bana dostalem,nie wiem nawet za co
      tak czy inaczej witam
      wiec gdzie to spotkanie...Nowy Jork,Moskwa?
      dorzuce do tych nierealnych propozycji Sydney....na plazy,pogoda piekna 34 stopnie
      • igor_uk Jestes nowy.. 20.10.12, 13:04
        a juz masz bana.Szybki jestes.
    • jorl Re: Poznajmy się? 20.10.12, 11:18
      Glupota jest, co najmniej dla mnie, sie poznawac. Ja np.nie mam i nie moge miec zadnych tzw przyjaciol na forum. Bo jak? napewno, nawet jak sie wydaje ze gdzies mamy poglady podobne, to gwarantowanie znajdzie sie dziedzina gdzie bedzie inaczej. I co wtedy mam zrobic z moim "przyjacielem"? Nie zjechac jego, zaklamywac sie samemu?
      Forum nie jest po to.
      Juz w troche podobnej sytuacji tu bylem, nigdy wiecej.

Pozdrowienia
      • misterpee Re: z przyjaciolmi nie trzeba sie zgadzac 20.10.12, 12:40
        trzeba ich tylko tolerowac, jezeli sa szczerzy, albo jezeli cos jest wiekszego niz roznice i podobienstwa.
        • igor_uk Masz racje misterpee. 20.10.12, 13:02
          Sa kilka spraw w ktorych mamy calkowicie inne poglady,ale mnie nie przychodzi do glowy kpic z ciebie z tego powodu.Szanuje twoje zdanie,chociaz nie musze z nim zgadzac sie.I to w zaden sposob nie zmienia mojego stosunku do ciebie,czy do kogo kolwiek innego.kto ma odmienne zdanie od mojego.
          • misterpee Re: kogo przyjacielem nalezy byc 20.10.12, 15:45
            Przyjacielem stań się wody

i ze słońcem bądź zawsze za pan brat!

Nawet starzec też jest młody,

jeśli kocha wesoły, letni wiatr.

Aby ciało twe i duch były młode wciąż...
    • wojciech.2345 Re: Poznajmy się? 20.10.12, 18:54
      Chciałbym wiedzieć co dokładniej myślą o świecie i ludziach:
      1. PF,
      2. Mara,
      3. Bywszy,
      4. PA.
      • wojciech.2345 zapomniałem 20.10.12, 18:59
        Felusiak,
        zmień zarękawki.
    • joanna_on-line Re: Poznajmy się? 20.10.12, 20:06
      felusiak1 napisał:

> Przyszło mi do głowy bardzo późnym wieczorem. Gdybym chciał osobiście poznać, spotkać trzy osoby z tego foru to kogo wybrałbym. No i tak siedziałem, myslałem i myslałem i wymysliłem.
      > mara, malkontent i igor.

>
      Fajny pomysł f1... no i prawie zgadzam się z Twoim wyborem, ale dlaczego akurat trzy osoby? Ja chyba wybrałabym więcej ;)

PS. wiem, wiem daaaawno mnie tu nie było - masz prawo nie pamiętać :)
      ------------------------------------------------------------------
      Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. by Albert Einstein
      ehhh... es stimmt, leider :(
      • igor_uk Nie wiem,czy felus pamjeta. 20.10.12, 20:24
        Ale ja Ciebie,Joanna,pamjetam bardzo dobrze.I chociaz nie udzielala sie Ty na forum,twoja obecnosc czulem.Wiedzialem,ze czytasz forum.
        • joanna_on-line Re: Nie wiem,czy felus pamjeta. 20.10.12, 20:31
          igor_uk napisał:
          I chociaz nie udzielala sie Ty na forum,twoja obecnosc czulem.Wiedzialem,ze czytasz forum.

hehe to chyba nie jest wielki wyczyn - wiesz Igorku tam na dole jest taki pasek...
          a poważniej... bardzo rzadko, ale zaglądam, czytnę tytuły wątków, czasami w któryś zajrzę, ale ogólnie to co nieco znudziło mnie gadanie o polityce...
          pzdr :)
          • igor_uk Re: Nie wiem,czy felus pamjeta. 20.10.12, 20:45
            Joanna,nie patrze na to,co jest na dole. Zreszta i w tej chwile Ciebie tam nie widze.
            U mnie jest tylko to:

Obecnie na forum (7) :
            aritmus br0fl0vski igor_uk p-u-l-s polski_francuz superspec tojabogdan
    • pijatyka Już się tu chyba... 18.09.14, 19:51
      ...dosyć poznaliśmy ;->
      • yurek11111 Już się tu chyba...dosyc poznalismy....:-)))) 18.09.14, 21:21
        Cenie sobie anonimowosc....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka