Dodaj do ulubionych

Draństwo.

20.01.13, 01:16
Szukajac cos innego,przypadkowo natrafilem na ten artykul:
Essex soldier from Arctic convoys denied Russian medal

Rzadko pisze cos o Wielkiej Brytanii,ale tym razem nie potrafilem powstrzymac sie:
"A serviceman who sailed on convoys to Arctic Russia in World War II has been denied a campaign medal."

Starze,schorowani ludzi ,ktorym pozostalo sie nie wiele radosci w tym zyciu,zostali upokorzone:

"Mr Henley described the government's action as "insulting"."

Ponoc zyje jeszcze ponad 3 000 uczestnikow konwojow arktycznych w Anglii.

'Russians know the rules'

Cyril Banks, from Bishop's Stortford in Hertfordshire, also served on the Arctic convoys and was told he would receive the Ushakov medal and then it was withdrawn.

But he was also presented with the Legion d'Honneur from France in 2012 for clearing mines for the Normandy landings almost 70 years ago.

The French were allowed to award their medal but the Russians were denied.

The FCO said: "A general award has already been made by Russia and when this exception was allowed it was announced that there would be no others. The Russians should know the rules."

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • borrka Blaszane medale. 20.01.13, 08:38
      Ale krol zurawi dzialal z wiekszym rozmachem wobec weteranow polskich .
      Odmowil setkom tysiecy polskich zolnierzy prawa do "zaistnienia" na rocznicowych obchodach w Moskwie, chocby takiego, jakie "przyznal" wloskim antyfaszystom.

Dla mnie retoryka starego enkawudzisty jest bez znaczenia.
      Krol zurawi dostarcza mi godziwej rozrywki swym PR w powietrzu, wodzie i na ladzie :)
      To blazenstwo non plus ultra.

Ale widzialem, jak dalece urazeni byli polscy weterani, dla ktorych czerwonoarmisci sa towarzyszami broni, razem przeszli szlak bojowy do Berlina.
      Dla nich nie sa to czcze slowa - Puiin splunal im w twarz.
      Obrazil, paradoksalnie, najwiekszych sojusznikow Rosji w Polsce, okazal sie malostkowym gensekiem, bez wizji swego idola, Stalina.
      Bo ten jednak docenil zolnierska krew, co bylo jedynym porzadnym postepkiem w jego zbrodniczym zyciu.
      • igor_uk Blaszany glupol w walce z alfa zurawiem. 20.01.13, 09:42

Obsesja boriski na punkcie Putina jest urocza.
    • mongolszuudan Re: Draństwo. 20.01.13, 09:53
      To jakas stara nowina. Czytalem o tym nie pomnie gdzie juz pare-trojke miesiacow temu. Napewno w inosmi.
      • mongolszuudan Re: Draństwo. 20.01.13, 10:00
        Tak. Pisali o tym w pazdzernuku 2012 r.

Бритaния: ветерaнaм кoнвoев зaпретили принимaть медaль Рoccии (Daily Mail, Великoбритaния)
        Arctic-convoys-Fury-veterans-denied-Russian-bravery-medal-role-perilous-World-War-II-campaign
        О нaгрaждении бритaнcких ветерaнoв Арктичеcких кoнвoев медaлью Ушaкoвa
        • igor_uk Re: Draństwo. 20.01.13, 10:08
          Aleksandr,zalinkowany przez mnie artykul z BBC News pochodzi z 14 stycznia tego roku .
          Moze byli o tym informacje i wczesniej,ale mojej uwadze oni umkneli.
          Na ten artykul trafilem przypadkowo,szukajac dla Ewy wzmianke o wypowiedzi Hollande o tym,jak on okielzna Putina.
          • mongolszuudan Re: Draństwo. 20.01.13, 10:22
            Od 20 grudnia i znow od 14 stycznia ten watek znow pojawil sie tez w rosyjskich gazetach. Kiedy rzad Brytanii nie tylko odmowil sie przekazac nagrodu veteranowi, lecz i w ogole zabronil jemu ja wziec.
    • igor_uk bywszy. 20.01.13, 10:12
      wWymazuje tylko te twoi wypowiedzi,w ktorych nie ma nic,oprocz przeklenstw i pomowien innych forumowicze.Do tego twoi posty nie maja nic do omowianych w watkach tematow.
      Zreszta to udowodniles i tu,na forum "Swiat" .
      Ty ciagle prowadzisz swoja wojne ze wszystkimi,kto tobie podpadl.Ta wojna pochlonela cie w calosci.Czy pamjetasz swoj ostatni post,w ktorym napisales cos sensownego,zgodnie z tym, o czym toczy sie dyskusja?
      • bywszy1 Re:panie ajgor pozal sie boze moderator+ 20.01.13, 11:18
        to co pan napisal powyzej-czy to panska autobiografia?
        Pozatym powtarzam:
        "sam pan i panskie majaczenia mnie g... obchodza"
        Odp.... sie pan od koszernych i niekoszernych zydkow.
        Czy na panskim forum toczy sie jakas dyskusja?
        Co do watkow i tematow, zakladanych przez drani na forum swiat :
        a gdzie mam odpowiedziec na:

1.
        A zauwazyles,Bracie.igor_uk 18.01.13, 19:
        Ze jak tylko w Twoim watku pokaze sie jakis niekoszerny zydek,to twoj watek wylatuje?

Bratem jest mpi(cek) z Brazylii
        2.
        O czym mowi pan z pretesjami na historyka?
        3.
        Bracie.

igor_uk 19.01.13, 16:50Odpowiedz

Wszedles na obcy teren,na ktory gojom wstep mial byc wzbroniony.Wszedles nieswiadomie,majac najlepsze intencje,ale i tak zostales zjebany .Zjebali Cie na polskim forum zwyrodnialce "niewiadomego" pochodzenia .

To jest moderator forum Rosja--
        3.
        Panie mpi(cku) wyrosl pan na polityka?
        Czy to lekka przesada?

• wojciech.2345 Draństwo - zakaz importu kartofli 20.01.13, 10:42
      Rosja może zakazać importu europejskich ziemniaków
      polish.ruvr.ru/2013_01_20/Rosja-moze-zakazac-importu-europejskich-ziemniakow/

Minimalna cena ziemniaków w hurcie to 0,46 zł.
      • mongolszuudan Re: Draństwo - zakaz importu kartofli 20.01.13, 10:50
        Szkoda mi ciebie. Jesli tak bedzie - zdechniesz od glodu.
        • bywszy1 Re: Draństwo - zakaz importu kartofli 20.01.13, 11:20
          mongolszuudan napisał:

> Szkoda mi ciebie. Jesli tak bedzie - zdechniesz od glodu.
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          nic nie szkodzi-UE wspomoze.
        • wojciech.2345 Re: Draństwo - zakaz importu kartofli 20.01.13, 11:27
          mongolszuudan napisał:
          > Szkoda mi ciebie. Jesli tak bedzie - zdechniesz od glodu.
          ---------------------
          Aleksandrze,
          przecież kartofle zostaną w Polsce, w UE, ... .
          No to jak mamy "zdychać z głodu"?

Kartofli braknie Tobie i Igorkowi,
          Nie dość, że zimno w Waszych igloo, to jeszcze głodno.
          • mongolszuudan Re: Draństwo - zakaz importu kartofli 20.01.13, 11:39
            Piec w swoim wigwamu tez bedziesz kartoflem grzec? A odziez z katrtofelnej botwy u ciebie bedzie? A za internet kartoflem bedziesz placic?
            • wojciech.2345 Re: Draństwo - zakaz importu kartofli 20.01.13, 11:57
              mongolszuudan napisał:
              > Piec w swoim wigwamu tez bedziesz kartoflem grzec?
              --------------
              Gaz na potrzeby gospodarstw domowych mamy WŁASNY.
              A węgla mamy na kilkaset lat.
          • mongolszuudan Re: Draństwo - zakaz importu kartofli 20.01.13, 11:45
            Ja kartofel w ogole nie zre. To jedzienie ubogich. Jak Polacy z bulbaszami - Bialorusinami. W Syberii kartofel uwazaja za niespolnocenne jedzenie, karm dla bydla, tylko w czasy wojny to zrali i przy Sowietach kiedy byli problemy z innymi produktami. Wspolczuje ciebie, ze masz taka biede, zeby codziennie zrec swok kartofel i nic wiecej.
      • igor_uk Sprzedawac towar niewiadomego pochodzenia.. 20.01.13, 11:27

to jest dranstwo:

normy międzynarodowe wymagają, aby państwo dostarczające udzieliło krajowi nabywającemu informacji o stanie sanitarnym roślin, których import możliwy jest tylko ze stref wolnych od szkodników i chorób atakujących rośliny. Informacji tej Unia Europejska nie udziela Rosji od 2010 roku.
        • wojciech.2345 Re: Sprzedawac towar niewiadomego pochodzenia.. 20.01.13, 12:36
          Igorku,
          chodzi nie o byle jakie kartofle, ale o sadzeniaki.
          Wasze pola będą stały ugorem.

Jak Ty w swoim igloo wyżywisz swoje 13-ścioro dzieci?
          • igor_uk wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 12:40
            Czy juz wiesz,jak to bedzie po polsku?
            • wojciech.2345 Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 12:41
              igor_uk napisał:
              > Czy juz wiesz,jak to bedzie po polsku?
              ------------
              Jeszcze raz Igorku,
              wiem.
              • igor_uk Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 13:25
                A podziekowanie dla mnie?
                Przeciez na to czekam caly czas.Wydawalo sie mnie,ze ty powinienes sam tego domyslic sie.
                • wojciech.2345 Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 13:27
                  igor_uk napisał:
                  > A podziekowanie dla mnie?
                  > Przeciez na to czekam caly czas.Wydawalo sie mnie,ze ty powinienes sam tego do
                  > myslic sie.
                  ---------------
                  Ty chyba znowu coś zapaliłeś?
                  • igor_uk Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 13:39
                    wojtus i ty,i ja,dobrze wiemy,ze jezyka angielskiego ty nie znasz.
                    Mozesz oszukac pefcie,czy innego glupola forumowego,ale nie mnie.Ja ciebie juz dawno sprawdzilem .A ty tylko podtwierdziles to ,piszac o Gazpromie w Mali.
                    • wojciech.2345 Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 13:43
                      igor_uk napisał:
                      > wojtus i ty,i ja,dobrze wiemy,ze jezyka angielskiego ty nie znasz.
                      > Mozesz oszukac pefcie,czy innego glupola forumowego,ale nie mnie.Ja ciebie juz
                      > dawno sprawdzilem .A ty tylko podtwierdziles to ,piszac o Gazpromie w Mali.
                      -------------
                      Rozszyfrowałeś mnie.

Jak na to wpadłeś?
                      • igor_uk Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 13:54
                        Sam podkladasz sie ciagle.
                        • wojciech.2345 Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 13:55
                          igor_uk napisał:
                          > Sam podkladasz sie ciagle.
                          --------------
                          Igorku,
                          nie wygrasz z Wojtusiem.

Nie umiesz tego.
                          • igor_uk Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 18:56
                            Wojtus,ja juz dawno z toba wygral.Zobacz,ty robisz tylko to,co mnie jest potrzebne.
                            • wojciech.2345 Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 19:14
                              igor_uk napisał:
                              > Wojtus,ja juz dawno z toba wygral.Zobacz,ty robisz tylko to,co mnie jest potrze
                              > bne.
                              ------------
                              Igorku,
                              mam bardzo słabą pamięć, ale pamiętam jak na forum
                              reklamowałeś się jako bankowiec i ekonomista.
                              Masz pamięć absolutną, a ja bardzo słabą.

Ergo?
                              • igor_uk Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 19:19
                                wojtus,nigdy nie reklamowalem sie w tym.Walter to zrobil za mnie.
                                Pamiec rzeczywiscie masz slaba,jak i poziom intelektu.
                                • wojciech.2345 Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 19:28
                                  igor_uk napisał:
                                  > wojtus,nigdy nie reklamowalem sie w tym.Walter to zrobil za mnie.
                                  > Pamiec rzeczywiscie masz slaba,jak i poziom intelektu.
                                  ------------------
                                  Pisałeś, że masz 13-ścioro dzieci.
                                  Chcę się upewnić (słaba pamięć).

Ty to pisałeś czy także Albin662?
                                  • igor_uk Re: wojtus - in the neighboring countries . 20.01.13, 19:36
                                    wojtus,czy nie jestes w gosciach u Jasia,doktorka forumwego?Bo gadacie tak samo bez sensu,jak by koszera nachlali sie.
                                    wojtus,pamjetaj,to co jasiowie,Zydu z pochodzenia,moze lekko zaszkodzic, Ciebie,Polaka z pochodzenia,zabije. Nie pij wiecej koszernego swinstwa.
    • bywszy1 Re: Draństwo porownawcze+. 20.01.13, 19:11
      A to tak,jak i teraz.

igor_uk 20.01.13, 18:06Odpowiedz
      Malkontent,i w dniu dzisiejszym miliony Polakow zostaja w Polsce,ale miliony wyjechalo.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      parafrazujac:
      Malkontent,i w dniu dzisiejszym miliony Russkich zostaja w Rosji,ale miliony wyjechalo.
      • mara571 Re: Draństwo porownawcze+. 20.01.13, 19:24
        inne dranstwo porownawcze.
        Prof. Tomasz Nałęcz: "Kaczyński będzie bardziej radykalny. "Po śmierci matki prezes PiS może się stać pełnym bólu odyńcem"
        Wywiad profesora, bliskiego wspolpracownika prezydenta dla tabloidu.
        • bywszy1 Re: Draństwo porownawcze+. 20.01.13, 21:56

• igor_uk mara.a co z twoim "dranstwem"? 20.01.13, 22:09
          Jak jestem draniem,ze wyjechalem z Rosji,to kim jestes Ty,opuszczajac Polske?
          Czy ty czytasz posty,pod ktorymi podpisujesz sie.Czy tylko masz parcie na klawiature i chec dokopac innym,nie rozumiejac tego,ze sama w ten sposob podstawiasz sie.
          • bywszy1 Re: panie ajgor+ 20.01.13, 22:51

znowu pan gledzi.
            z Rosji pan nie wyjechal.Rosjaninem pan nigdy nie byl.
            pan zwial(?) z ZSRR i sprzedal sie za paszport UE.
            Jak ta zwyczajna ...
            Russkim tez chyba pan nie jest?
            Taki sobie zwyczajny sprzedajny kacap.
    • wojciech.2345 Draństwo - akcje Gazpromu warte 40% 20.01.13, 22:22
      Czarne chmury zbierają się nad Gazpromem. Koncern traci finansowo, stracić też może nie tylko poszczególnych klientów, ale nawet całe regionalne rynki. Przyczyną jest kryzys w Europie i spadek popytu na gaz oraz liberalizacja energetycznego rynku unijnego. Dobić giganta mogą łupki – choć tu akurat wiele zależy od decyzji administracji Baracka Obamy. Tymczasem, jakby nie dostrzegając problemów, Władimir Putin pcha Gazprom ku nowym wielomiliardowym inwestycjom. Co więcej, inwestycjom nieopłacalnym ekonomicznie.
      ...
      Od najlepszego dla Gazpromu 2008 r. jego akcje straciły już blisko 60 proc. i spada kapitalizacja spółki.

www.tvn24.pl/biznes-gospodarka,6/kryzys-i-lupki-strasza-gazprom-plan-putina-szalenstwo-czy-cynizm,300615.html
      • igor_uk Oby tak bylo. 20.01.13, 22:34
        Nie moge doczekac sie dnia ,kiedy Gazprom padnie i moi rachunki za gaz obniza sie.
        • wojciech.2345 Re: Oby tak bylo. 20.01.13, 22:37
          igor_uk napisał:
          > Nie moge doczekac sie dnia ,kiedy Gazprom padnie i moi rachunki za gaz obniza
          > sie.
          -----------
          W Polsce już są niższe o 10%.
          Dla mieszkańców igloo wzrosły o 15%.

Gdzieś to czytałem.
          • igor_uk Re: Oby tak bylo. 20.01.13, 22:40
            Mnie to nie interesuje.Mnie obchodza tylko moi rachunki.
            • wojciech.2345 Re: Oby tak bylo. 20.01.13, 22:42
              igor_uk napisał:
              > Mnie to nie interesuje.Mnie obchodza tylko moi rachunki.
              ------------
              W igloo są o 15% wyższe.

Teraz już wiesz.
              • igor_uk Re: Oby tak bylo. 20.01.13, 22:55
                Niestety,wojtus,wiem.W polowie listopada british gas podniosl mnie cene,ale nie na 15% ,a zaledwie o 10%.
                • wojciech.2345 Re: Oby tak bylo. 20.01.13, 23:03
                  igor_uk napisał:
                  > Niestety,wojtus,wiem.W polowie listopada british gas podniosl mnie cene,ale ni
                  > e na 15% ,a zaledwie o 10%.
                  ------------
                  Igorku,
                  Twoje igloo jest w Anglii?

Zaskoczyłeś mnie.
                • elka-sulzer Re: Oby tak bylo. 20.01.13, 23:04
                  A u mnie Gzapromu nie ma a qoorwa podnosza i podnosza i konca nie widac. A podobno w (g)lupkach oplywamy, jak ktos tu pisal, ale jakos dziwnie to (g)lupkowe "bogactwo" nie tlumaczy sie nawet na utrzymanie ceny gazu na jakims normalnym poziomie! Z tego co widac to tylko handlujacy dzialkami maja jakies korzysci.
                  • elka-sulzer Re: Oby tak bylo. 20.01.13, 23:06
                    dodam tylko - (g)lupkowymi dzialkami ....
                    • igor_uk Re: Oby tak bylo. 20.01.13, 23:08
                      Te (g)lupki jeszcze odbija sie wszyskim,kto w nich uwierzyl.
                  • igor_uk Elka. 20.01.13, 23:07
                    U mnie tu rowniez Gazpromu wprawie nie ma,a ceny podnosza.
                    A w Polsce Gazprom grasuje,a wojtus pisze,ze ceny na gaz spadli o 10%.
                    Qrwa,Gazprom powinien zaopatrzywac w gaz caly Swiat,wtedy gaz bedzie za darmo :-))))
                  • wojciech.2345 Re: Oby tak bylo. 20.01.13, 23:08
                    elka-sulzer napisała:
                    > A u mnie Gzapromu nie ma a qoorwa podnosza i podnosza i konca nie widac.
                    ----------------
                    Elka,
                    poproś Igorka.

On Ci butle z gazem przywiezie reniferami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka