Dodaj do ulubionych

Palestynscy militanci znowu atakuja ,...

IP: *.ipt.aol.com 30.07.04, 16:50
Terrorysci wystrzelili piec rakiet , zadna nie trafila w zamierzony cel .

Ofiar smiertelnych nie odnotowano - Szescioro osadnikow w ciezkim szoku ,
(otrzymalo pomoc) . Reszta , przestraszonych troche ,... Pierze gacie :)

uklony

============================================================================

Defense Minister Shaul Mofaz will conven a meeting of Security officials to
discuss continued Qassam-rocket attacks on Israel, after earlier in the day
Palestinians fired five rockets at the Sderot region in the Negev. Six people
were treated for shock, and some municipal infrastructure sustained damage.
Obserwuj wątek
    • Gość: DEATH TO ISRAEL co ty piepszysz ? IP: *.bchsia.telus.net 30.07.04, 17:05
      jacy terrorysci ???
      • Gość: sp;lit Re: co ty piepszysz ? IP: *.ipt.aol.com 30.07.04, 18:11
        To nie do ciebie , Bachsia ,... Ten post ma glebszy podtext , ktorego ty , a
        card caring anty-syjamista , nigdy nie zrozumiesz ,... Ferszteist ? Git ! :)

uklony
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Arabskie hassany znowu lataja i przeciwnikow IP: *.fastres.net 09.08.04, 17:35
        Arafata zabijaja....Bo Allah wie kto jest jego gorliwym sluga.
    • rattler A fuj Split , a fuj ! 30.07.04, 20:50
      Ale masz temat :-) A co , w kibucach kibli nie ma ? Jam myslalem ze kibuc to
      kibel po hebrajsku czy w tym drugim jezyku , jak mu tam , Yiddish ?

Zycie wraca do normy .

narazie
      • Gość: OSKAR Re: A fuj Split , a fuj ! IP: *.cablep.bezeqint.net 30.07.04, 22:52
        ZYCIE DOPRAWDY WRACA DO NORMY. SPLIT SPLITUJE A TY RATTLERUJESZ JEGO SLADAMI...
        • Gość: sp;lit Re: A fuj Split , a fuj ! IP: *.ipt.aol.com 30.07.04, 23:06
          Trzeba sie jakos rozerwac OSKAR , wakacje sie skonczyly ,... Co chcesz ,
          zebysmy Palisow nasladowali ,... Byles gdzies ? Ja rodzinne smieci widzialem po
          paru latach , w drodze powrotnej kolege z rodzina i okolice Frankfurtu ,...

A ty ? Ruszyles tylek ?

uklony
          • henryk_the8 Re: A fuj Split , a fuj ! 31.07.04, 00:19
            ... hm nie dało się tych śmieci zabrać ze sobą ... przynajmniej Polska by się
            oczy sciła ....
          • Gość: OSKAR Re: A fuj Split , a fuj ! IP: *.cablep.bezeqint.net 31.07.04, 00:43
            RUSZYLEM SWOJ TYLEK I NAWET DALEKO. BYLEM W TWOJEJ PRZYBRANEJ NOWEJ OJCZYZNIE.
            WIESZ CO MI SIE TAM W OCZY RZUCILO WSROD MOICH RODAKOW? ILOSC POLAKOW
            PRACUJACYCH W ZYDOWSKICH DOMACH. NIE JAKO NIANKI ICH DZIECI I NIE JAKO
            NAUCZYCIELKI FORTEPIANU... WSZYSTKIE BEZ WYJATKU ROBILY NAJBRUDNIEJSZE ROBOTY,
            WLACZNIE Z CZYSZCZENIEM UBIKACJI. WIDAC, ZE ZYDOWSKIE DOLARY NIE MAJA
            ZAPACHU... GDY NIEKTORE PANIE SLYSZALY, ZE MOWIE PO POLSKU, ODRAZU BYLEM
            OBIEKTEM ICH ZAINTERESOWANIA. I NIE TYLKO. CHARAKTERYSTYCZNY MONOLOG DLA
            ILUSTRACJI:"JACY FAJNI I HOJNI SA AMERYKANSCY ZYDZI. A NAJLEPSI SA CI CO MAJA
            BOKOBRODY (DODATEK ODEMNIE: PEJSY)BO ONI POTRAFIA CENIC DOBRA ROBOTE I NIE
            TRZESA SIE O GROSZA. JAKZE SZKODA, ZE PRAWIE JUZ NIE MA ZYDOW W POLSCE. CO ZA
            WSPANIALY NAROD I JAK DOBRZE U NIEGO PRACOWAC. U NAS WIELKIE BEZROBOCIE I
            WIEKSZOSC POLAKOW NIE MA GROSZA PRZY DUSZY, A JAK KTOS MA, PATRZY NA NAS Z
            OBRZYDLIWA POGARDA". NIE WIEM CO TE POLKI MOWILY U SIEBIE W DOMU, ALE ICH
            ZADOWOLENIE Z MYCIA ZYDOWSKICH KLOZETOW, WYGLADALO ZUPELNIE SZCZERE. OJ TE
            ZIELONE DOLARY POTRAFIA WYBIELIC ZYDA I NAWET DOPROWADZIC DO WYSOKIEJ OCENY...
            WARTO SIE NAD TYM ZASTANOWIC.

A JAK TAM BYLO NA RODZINNYCH SMIECIACH?

UKLONY
            • Gość: OSKAR Re: Do SPLITA IP: *.cablep.bezeqint.net 01.08.04, 10:32
              CZY MOJ POST DOTKNAL JAKIS BOLESNY NAGNIOTEK? PRZYNAJMNIEJ MOZESZ NAPISAC JAK
              TAM BYLO NA RODZINNYCH SMIECIACH...
              PZDR.
              • Gość: !!! Re: Do SPLITA IP: 195.152.54.* 01.08.04, 11:57
                kto to sa militanci?
                pamietam ze "strrych dobrych czasow" milicjantow
              • Gość: sp;lit Re: Do SPLITA IP: *.ipt.aol.com 01.08.04, 17:09
                Niby dlaczego miales mnie dotknac , poprostu wylaczylem kompa wsadzilem rowery
                na rack i pojechalismy sie przewietrzyc z corcia i jej kolezanka ,...

A co tu duzo gadac , nie chcialy sie uczyc to niech myja kible a zydowki jak
                lenie i nie umia po sobie posprzatac to niech placa jak nie chca zarosnac
                plesnia i brudem . Pozyteczna symbioza , nieuk i brudas , no nie?

Pojezdzilem troche , nie wiem czemu ale duzo czasu spedzilem odwiedzajac
                miejscowosci wczesnego dziecinstwa a uzbieralo sie ich pare jako ze do
                amnestii '56 dlugo miejsca nie zagrzalismy w jednym miejscu jak ojciec sie
                ukrywal pod innym nazwiskiem .

Wszystko dzisiaj male i ciasne w porownaniu jak na to samo oczami dziecka
                patrzylem . Wykapalem sie nawet w stawie przed mlynem gdzie sie plywac nauczylem
                zajrzalem do bunkrow (Wal Pomorski) gdziesmy sie z kolegami w wojsko bawili i
                niewypaly do ogniska wrzucali :) Bylem pare dni w Niemczech znajomego i
                siostrzencow odwiedzic ,... Cholera , jeszcze nie dawno ich na rekach nosilem a
                dzis pozenieni i szprechajace bachory z ktorymi nie moglem sie dogadac bo
                zapomnialem niemiecki .

Polska polityke olewalem i nawet nie chcialo mi sie odpowiadac na temat czy
                widze i co sadze na temat zmian ? TV a szczegolnie dziennikow nie da sie ogladac
                . O 5 tej rano miasto jest wymarle o szustej na faceta w dresach i trampkach
                przechodnie patrza jakby z domu wariatow uciekl :) Niby bezrobocie , niby
                bieda , a kazdy bachor z cell-phone przy uchu w najmodniejszym ciuchu ,...
                Priorytety popie#dolone a kierowcy jeszcze bardziej , do stopnia ze pozyczone
                auto szybko oddalem i brat mnie wozil (tez nie lepszy kierowca) po smieciach :)

Mieszkac tez bym juz tam nie umial , nawet gdyby mi placili - Wszyscy sie
                zmienilismy , niektorych juz nie ma , no i troche sie postarzelismy ,...

uklony

• Gość: mak Re: Do SPLITA IP: *.proxy.aol.com 01.08.04, 17:17
                  A mnie podoba w Gig Harbour,szczegolnie losos z rusztu.
                  • Gość: sp;lit Re: Do SPLITA IP: *.ipt.aol.com 01.08.04, 18:28
                    Harbor nie Harbour :) Tez sie zakochalem w tej dziurze :) Duzo nie brakowalo a
                    kupil bym tam dom , (jak tu przyjechalem w '85 z NY ceny byly znosne) ale
                    zaczalem myslec i liczyc ,... Praca w Seatlle , most , traffic i kupilem
                    blizej ,...

Zle myslalem i jeszcze gorzej z liczeniem , piec lat pozniej , ten dom co mi
                    sie podobal z widokiem na zatoke za 85 tys 5 lat pozniej , jak California
                    zaczela nam sie zwalac byl znowu na market za 450 tys , a dzis prawdopodobnie
                    bez "balona" sie nie pokazuj . Moglem sie pomeczyc pare lat , ale kto wiedzial ?

uklony

==============================================================================

cougartown.com/graphics/gig-harbor-whittaker.gif
                • Gość: OSKAR Re: Do SPLITA IP: *.cablep.bezeqint.net 02.08.04, 23:06
                  WIDZE, ZE PO OJCZYSTYM URLOPIE ZACZYNASZ WIECEJ CENIC AMERYKE. JA TEZ LUBIE TEN
                  KRAJ ZA JEGO TOLERANCJE WOBEC MNIEJSZOSCI ROZNEJ MASCI. TAM NIE MA SWOISTEGO
                  FOLKLORU NARODOWEGO, ALE PELNO LUDOW ZYJACYCH WEDLUG SWOJEJ TRADYCJI I
                  ZWYCZAJU. TAM NIKT SIE NIE MIESZA W TWOJ STYL ZYCIA, JESTES WOLNY MYSLEC CO
                  CHCESZ, UBIERAC SIE JAK CHCESZ I JAK CI SIE ZACHCIEWA MOZESZ POWIEDZIEC
                  BEZKARNIE, ZE TWOJ PREZYDENT JEST IDIOTA... TAM WSZYSTKO JEST DUZE: DOMY, ULICE
                  I RZEKI. KRAJOBRAZY PIEKNE I DOBROBYT (NIE U WSZYSTKICH, ALE NA OGOL ISTNIEJACY)
                  MOZE NAJWIEKSZY NA SWIECIE. A JEDNAK AMERYKA NIE JEST DLA MNIE. TU, W TYM MALYM
                  I SKROMNYM KRAJU, I TYLKO W NIM, CZUJE SIE W DOMU.

PISZESZ Z KRZTA ROZCZAROWANIA O ODWIEDZINACH MIEJSCOWOSCI TWOJEGO
                  DZIECINSTWA: "WSZYSTKO DZIS MALE I CIASNE W POROWNANIU JAK NA TO SAMO OCZAMI
                  DZIECKA PATRZYLEM". TAK SAMO JA CZULEM GDY ODWIEDZILEM MIASTECZKO MEGO
                  DZIECINSTWA. JAK TY SAM MOWISZ: "WSZYSCY SIE ZMIENILISMY, NIEKTORYCH JUZ NIE
                  MA, (W MOIM MIASTECZKU SA TYLKO SZCZATKI ZYDOWSKIEGO CMENTARZA), NO I TROCHE
                  SIE POSTARZELISMY..." A WIEC WIDZIS, ZE JEST JEDNAK COS WSPOLNEGO MIEDZY
                  POLAKIEM A ZYDEM... SPIESZE NCISNAC NA PRIND PRZED DOSTANIEM KOLEJNEJ PORCJI
                  Z...ZYDOWSKIEGO MENU. OJ, GDYBYS TA MOGL ZYC BEZ ZYDA NA SNIADANIE, OBIAD I
                  KOLACJE...
                  • Gość: sp;lit Re: Do SPLITA IP: *.ipt.aol.com 04.08.04, 02:46
                    Nie wiem gdzie byles , ale podejrzewam ze ze w okolicy NY , NJ ,... Masz racje
                    Polak , Ukrainiec , Zyd , Niemiec , Anglik i Irich , w malym miasteczku zyja w
                    zgodzie , pozdrawiaja sie na ulicy w sklepie ,... Ja pare razy zapomnialem sie
                    i pozdrowilem usmiechem i hi , obca dame w supermarket , na ulicy i dostalem a
                    dirty look , albo stalem sie obiektem podrywu .

Wracajac do wrazen ,... Rozczarowanie to chyba przesada , sam sie zatanawialem
                    z czym wrocilem ,... Niedosyt ? Gdzie wiek , beztroskie zycie dziecka podparte
                    swiadomoscia , ze ma rodzicow , dach nad glowa , ze ma ojca , matke i kolacje
                    czasem w formie dzika szkodnika upolowanego nielegalnie , innym razem koszyk
                    rakow z pobliskiego jeziora , czy kuropatwe , albo przepiorke ,...

PGR Kartkowo , (pomiedzy Slupskiem i Bytowem) 6-letni brzdac mieszkajacy w
                    palacu wlasciciela folwarku z trojgiem rodzenstwa nad przepieknym jeziorem ,...

Najfajniejsze wspomnienie jak mamy brat odwiedzil nas na przepustke i z ojcem
                    nad skarpa nad jeziorem zawiazali line na starym debie i zaczeli skakac do
                    jeziora z wysokosci 6-7 metrow ,... Podkradlem sie i tez skoczylem ,...
                    Dostalem klapsa ze sie nie slucham , ale po cichu slyszalem jak nadmienil
                    szwagrowi ze gdzie diuabel nie moze ,...

Odwiedzilem ,... Pusto , cicho i biednie w Kartkowie , biednych bachorow duzo ,
                    jezioro i dab nad jeziorem tam gdzie byly ,... W rodze powrotnej z Borow
                    Tucholskich , w Bytowie , kupilem kilkanascie metrow stainless steel linki ,
                    brat sie wgramolil i zazwiazal na galezi , z ktorej ja skakalem prawie pol
                    wieku temu i powtorzylem to prawie 50 lat pozniej ku uciesze dzieciarni ,...

Jesli to cie pocieszy ,... Moj drugi mlodszy brat urodzony 1951 w Mysliborzu ,
                    zmarl poltora roku pozniej i tez nie ma sladu oprocz w ksiegach parafialnych i
                    zawodnej juz pamieci mamy , gdzie ?,... No big deal

Ja mam zaklepane w razie czego miejsce na dnie Puget Sound w moim alumminium
                    boat , zamiast trumny , tu gdzie teraz jest zbiornik i skrzynka na sprzet
                    wedkarski ,...

W/g ciebie to Zyd na sniadanie , a jak sie przyjrzysz dobrze to zobaczysz kogos
                    kto ma cos na sumieniu , a kim on jest , to mnie nie interesuje :)

uklony

• Gość: OKSAR Re: Do SPLITA IP: *.cablep.bezeqint.net 05.08.04, 13:10
                      JAK MOWISZ OGOLNOLUDZKIM JEZYKIEM DOBRZE CIE CZYTAC. POWIEDZIALBYM, ZE MASZ NIE
                      WYKORZYSTANY TALENT W WSPOMNIANYM JEZYKU. MUSZE DODAC, ZE JESTES TEZ NIE MALO
                      SPOSTRZEGAWCZY. JA DOPRAWDY BYLEM W METROPLITANSKIM NY. TU, W TYM OGROMNYM
                      MROWISKU (DWA RAZY WIECEJ NIZ W CALYM IZRAELU)ZYJA W ZGODZIE I W PRAWDZIWEJ
                      TOLERANCJI ANGLICY, IRLANDCZYCY, ZYDZI, POLACY, ROSJANIE, FRANCUZI, MURZYNI,
                      CHINCZYCY I INNE SKOSNOOKIE LUDY, INDIANIE (CO Z NICH ZOSTALO) I MOC HISPANOW Z
                      POLUDNIOWEJ AMERYKI. WSZYSCY RAZEM CZUJA SIE AMERYKANAMI. NIE ULEGA
                      WATPLIWOSCI, ZE STANY MOGA BYC WZOREM ROZNORODNEJ ABSORBCJI. Z DRUGIEJ STRONY
                      TO NIE PRZESZKADZA NIKOMU TRZYMAC SIE SWOJEJ KULTURY I OBYCZAJOW. W METRO CZY
                      AUTOBUSIE SIEDZA (CZASAMI STOJA)OBOK SIEBIE CZYTELNICY ANGIELSKICH, CHINSKICH,
                      ZYDOWSKICH, ROSYJSKICH, POLSKICH I HISZPANSKICH GAZET, CO TAM JEST NORMALNYM
                      ZJAWISKIEM. PRZED LATY WYCZUWALO SIE W TAKICH MIEJSCACH CHULIGANSKIE WYCZYNY
                      HALASLIWEJ MLODZIEZY. DZIS WSZYSTKO JEST ZADZIWIAJACO SPOKOJNE. MOWIA, ZE TO
                      ZROBILA CIEZKA REKA BYLEGO MERA MIASTA GULIANI. TERAZ JUZ JEGO SPADKOBIERCA
                      BLOOMBERG NIE POTRZEBUJE CIEZKIEJ REKI...

CZY NIE PRZESADZILES TROCHE Z TYM SKAKANIEM W TWOIM WIEKU I JESZCZE MAJAC KILKA
                      BYPASOW W SWOJEJ PIERSI. NO, JAK TY TO PRZESZLES BEZ SZKODY, TO NIECH CI BEDZIE
                      NA ZDROWIE.
                      CO SIE WLASCIWIE STALO Z MLODYM DRUGIM BRATEM? NAPISZ WIECEJ SZCZEGOLOW.
                      TY MASZ PLANY Z TWOIM ALUMINIUM BOAT. MOJ ZIEC CHCE (MA 35 LAT...) MORSKI
                      POGRZEB, TZN. DAC SWOJE ZWLOKI NA PASTWE RYB... KAZDY, JAK WIDAC, MA
                      SWOJE ZACHCIANKI. JA OSOBISCIE CHCE ISC NA WIECZNY SPOCZYNEK W JEROZOLIMSKIEJ
                      ZIEMI, ALE NAWET TO STALO SIE PROBLEMEM, BO U NAS, Z BRAKU MIEJSCA, ZACZELI
                      CHOWAC W WIELOPIETROWYCH BETONADACH...

KOGO MIALES NA MYSLI MOWIAC ZE KOMUS (MNIE?) JEST COS NA SUMIENIU?
                      PZDR.
                      • Gość: sp;lit Re: Do SPLITA IP: *.ipt.aol.com 06.08.04, 00:03
                        Zauwazyl to rowniez aparat scigania w Slupsku , na szczescie dla mnie dwa
                        tygodnie za pozno bo zamiast cieszyc sie Ameryka gnilbym w kiciu pare lat .

Kilkanascie miesiecy przed moim wyjazdem z kolegami malowalismy sciany na
                        "nocnej zmianie" :) Duzo bylo wtedy remontow i odnawiania elewacji domow w
                        miescie , szczegolnie przed sezonem turystycznym .

Wybieralo sie jakas kamienice w ruchliwej czesci miasta gdzie bylo rusztowanie
                        i zagruntowana sciana gotowa do malowania , zjawiala sie nocna brygada ,
                        konczyla dzielo jakims anty-sloganem w kilka minut i odjezdzala warszawa z
                        linka przyczepiona do zderzaka a z drugiej strony do rusztowania ,... Rano byl
                        ubaw jak ludzie jechali do pracy a jeszcze wiekszy jak nastepna , panstwowa
                        brygada zaspanych ciesli , ktorych sciaggnieto z lozek o 5 tej rano stawiala
                        rusztowanie na chybcika a pozniej druga brygada probowala zamalowac nasze
                        literki a te jak wanka wstanka wyskakiwaly spod ktorejs tam warstwy ich
                        farby ,...

Zeby nas nie rozgryzli , (wtedy w Slupsku sklepy z farbani mozna bylo policzyc
                        na palcach) to dodawalismy aniline do farby (zmieniala kolor i orginalny sklad
                        chemiczny) i praktycznie "nasza" farba byla niemozliwa do zamalowania - Po
                        jakims czasie zmadrzeli i zamias malarzy odrazy przysylali brygade z mlotkami
                        przecinakami i zrywali tynki . Dwa tyg po moim przyjezdzie dwonie do mamy ze
                        Ameryka jest cacy a ona ; To dobrze , synu bo Grys i Macko siedza ,...

Ja korzystalem z subway ,... Pierwszy raz jak Papiez odwiedzil NYC i jeszcze
                        raz w towarzystwie na Swietego Patrick'a bo chetnego nie bylo chetnego
                        zeby "poscic" w taki dzien :)

Mialem cykora jak wlazlem na skarpe i poparzylem jak daleko do wody , ale nie
                        wypadalo sie cofac , ostatecznie bronilem my colors bo rano jak robilem zdjecia
                        i video palacu to rozeszla sie pogloska po wiosce ze investor jestem i szybko
                        zjawil sie soltys z soltysianka , a jak mu wytlumaczylem ze tylko odwiedzilem
                        bo pol wieku temu tu mieszkalem to z wrazenia dolozyl mi dziesiec lat i zrobil
                        spadkobierca wlasciciela bauera i zrobilo sie troche nieprzyjemnie , na tyle ze
                        wolalem bylym pegerowcom pokazac paszport i zabrac miescowe bachory do sklepu i
                        oproznic polki z lakoci . Wracajac bylem juz swoj i na uroczystosc zawieszenia
                        linki zjawilo sie z bachrami pare calkiem , calkiem mam i miejscowych "do
                        wziecia" tak ze gdybym nawet chcial to nie moglem sie wycofac :)

Moj drugi (zaznaczylem , bo pierwszy mlodszy tez nie zyje) mlodszy zmarl
                        poltora roku po narodzeniu , (patrzac z dzisiejszej perspektywy) z powodu
                        pomylki felczera i braku doktora i antybiotykow na zapalenie oskrzeli , dzis
                        nie do pomyslenia .

Drugi brat popelnil samobojstwo , dwa tyg po przyjezdzie mojej corci do Stanow
                        Powod ? Nie bylo by to wazne , gdzyby nie narobil tym balaganu w rodzinie , rok
                        pozniej ojciec zmarl na atak serca , brata zonie odbilo zaczela pociagac
                        gorzale rok po dziadku brata 12 letnia corka popelnila samobojstwo ,... Na
                        wiadomosc ze szwagierka zaniedbuje dzieci zaproponowalem z malzonka szwagierce
                        ze mozemy zabrac i wychowac dziecko , albo lepiej oboje , to mi powiedziala ze
                        jak chce im pomoc to moge to zrobic na miejcu pomagajac finansowo . Pomagalem
                        przez jakis czas ,... Polmosowi (sic) Wyslalemm jescze pieniadze babci zeby
                        sadownie odebrala jej prawa rodzicielskie , niestety zanim przyszla jej kolejka
                        w sadzie wnuczka nie zyla . Prokurator zrobil raport bez sekcji zwlok i do dzis
                        nie wiadomo ,... Moje podejrzenia ze jakis pijany koles mamy zboczeniec zrobil
                        dziecku krzywde jak mama spala ululana zostana tylko podejrzeniami . Kilka tyg
                        pozniej dzwonilem do jej wychowawczyni w szkole i dowiedzialem sie za na
                        krotko przed samobojstwem zmienila sie , ale u dziewczynki w tym wieku jak
                        dojrzewaja to nic alarmujacego .

Moj brat zawsze byl oversensative , jak nabroil to nie mial jaj nadstawic
                        "policzki" i zalacic , wolal spedzic noc w klatce z krolikami w zime i czekac
                        az go ojciec znajdzie , mimo ze przystojny szuja zawsze przezywal kosza od
                        dziewczyny . W '77 po dwoch latach w Libii tylko on i siedmiu innych na 89
                        wracajacych , (Kawaler z 22 tys dolarow i pelna kieszenia zlota i bizuterii dla
                        dzieczyny) nie prysnal z reszta na przesiadce w Rzymie mimo ze brat dawal
                        sygnaly ze narzeczona urozmaica sobie czekanie ,... Wrocil , zrobila mu dziecko
                        zanim sie polapal i slub . Ja wyjechalem , on kupil po-niemiecki domek , ona
                        przejela kase i po roku zaczeli sprzedawac bizuterie , po drugim dziecku spadly
                        mu klapki z oczu i zamiast pryskac jak inni w tym czasie czekal az mu wysle
                        zaproszenie , a on wsiadzie w samolot i zostawi glupia zone na rok czy dwa i
                        ich "sprowadzi" :) Majac wlasne doswiadczenia i znajomych ktorzy zostawili zony
                        za soba , powiedzialem mu ze jak chce widziec Ameryke to przez oboz i juz jak
                        tam bedzie , to moge mu pomoc ,... Dwa tgodnie po przyjezdzie corki dostalem
                        telefon o 3 ciej w nocy ,... Przez chwile mialem nadzieje ze od niego z Wiednia
                        czy Rzymu , niestety od ojca ,...

Ktos by pomyslal ze w takim momencie , smutek , wspoczucie , dyktuja twoja
                        reakcje , zachowanie ,... Bzdura ! Niedowierzanie to piewszy odruch , a po
                        kilkunastu minutach po telefonie do rodzicow i potwierdzeniem ze nie snisz , ze
                        to nie koszmar , wobec ich bolu , perspektywe jego dzieci z kobieta , ktora go
                        zawiodla , moj zepsuty honeymoon z corcia po 7,5 roku rozlaki ,... Zwykla
                        wscieklosc polaczona z nienawiscia - Jak on mogl ?

W sobote z samego rana zawiozlem corcie do znajomych , na weekend , ktorych
                        znalem ze Slupska a corcia ich syna i corcie (blizniacy) z podworka i ze szkoly

W Styczniu '86 , ja azylowiec nawet na pogrzeb nie moglem pojechac , ale i tak
                        chyba bym tego nie zrobil , bo lezki bym nie uronil , bo przezylem przyslowiowe
                        rogi , ze moje pieniadze na dziecko szly na balowanie mamy , telefony do
                        dziecka , ktore odbierali gachy mamy , 7 i pol roku rozlaki z jedynym
                        dzieckiem , ktore mama trzymala do czasu dopoki przestala dostawac przelewy na
                        konto w Slupsku ,... Pilem w ten weekend , chcialem sie urznac na cacy , ale
                        jak jak chcesz to organizm sie buntuje i zamiast znieczulenia slyszysz echo
                        nastepstw naduzywania gorzaly ,... W muszli :)

Czasem ciezko jest byc optymista , ale to nie znaczy , ze jakies niepowodzenie
                        jest powodem zeby polozyc laske na wszystko ,...

Kiedy ci sie zdaje ze nic gorszego nie moze cie spotkac w zyciu , okazuje sie
                        ze znowu sie mylisz , bo ci jeszcze corka moze powiedziec ze jest w ciazy a na
                        drugi dzien moga cie zabrac z aotostrady pogotowiem i po , krotkiej rozmowie z
                        doktorem na emergency room podpisujesz formularz z pozwoleniem na endiogram i
                        po kilkunastu minutach masz diagnoze ; Wymiana zastawki aorty or else ,... 2-3
                        miesiace i po zmartwieniach ,... Corka rzuca szkole w ciazy , dom w ktory
                        wlozyles wszystkie oszczednosci rok przedtem na downpayment i realnosc kogos
                        kto ma dom , pusta kieszen i perspektywe rachunkow za open heart surgery ,...
                        W Ameryce z najtanszym ubezpieczeniem jakie agent mial :)

Dno , co ? Niekoniecznie , siostra (polka) na ER sprzedawala dom i potrzebowala
                        tabliczke , obiecalem , zrobilem i zawiozlem osobiscie ,... Kawka w podziece ,
                        po polsku do zaplaty i gadu gadu ,... Kilka dni wczesniej przyjechala jej
                        siostrzenica , ktora oddali mi na weekend na wycieczke na Mt Rainier , ktorej
                        sie zwierzylem z klopotow z corcia i okazalem sie czlowiekiem z wartosciami a
                        nie jak te inne podrywacze co to tylko bzyknac na poczatek ,...

Reszte juz chyba znasz , corcia wrocila do szkoly , ma 32 lata , maja piekny
                        dom , ona robi zeby dentystom w basement ma pracownie , maz buduje domy , maly
                        contractor , wnusia (ta ciaza) skonczyla w kwietniu 11 lat , wnuczek prawie 3
                        latka , a moja naj nie cac byc gorsza przejela inicjatywe i tez mam corcie 10 w
                        styczniu i junior 17 miesiecy ,...

Moral dla tych , ktorym sie wydaje ze swiat sie zaw
                        • Gość: sp;lit Re: Do SPLITA ,... Continue OSKAR ,... IP: *.ipt.aol.com 06.08.04, 00:06
                          Moral dla tych , ktorym sie wydaje ze swiat sie zawalil , nadzieja jest za
                          rogiem , jesli do niego dojdziesz czy sie doczolgasz ,...

Apropo's ostatniego pytania to nie pamietam , zebym kiedykolwiek odnosl sie do
                          ciebie bez respektu , albo nawet posrednio , sugestia ze zakwalifikowalem cie
                          do tej kategorii i musisz sie pytac ,... Nie , OSKAR , nie ciebie mialem na
                          mysli , a jak juz to nie bede owijal w bawelne ,... Spij spokojnie !

I got my own share of ups and downs , bylo , minelo , po wielu porazkach w
                          zyciu idziesz spac i dziekujesz Bogu za jeszcze jeden dzien i wstajesz rano ,
                          cieszysz sie z kazdego wschodu slonca i nie tylko ,...

Ja jestem , mimo wszystko , one lucky SOB , OSKAR , wielu moich rowiesnikow
                          w Polsce i tu tez gryzie ziemie , ja po powrocie przefinasowalem chalupe i moze
                          wreszcie cos dobuduje , zeby sie nie uzerac z corcia o lazienke i w czyjaj
                          sypialni ma byc PC ,... Dopoki junior nie podrosnie , jestem in minority w tym
                          domu i mimo wszystko mam za co dziekowac Bozi kazdego ranka . Ufffff !!!

uklony

==============================================================================

MASZ NIE WYKORZYSTANY TALENT W WSPOMNIANYM JEZYKU.
                          • Gość: OSKAR Re: Do SPLITA ,... Continue OSKAR ,... IP: *.cablep.bezeqint.net 06.08.04, 23:37
                            TYLE DRAMATYCZNYCH WYDARZEN W TWOIM ZYCIU? SA TACY,ZE SIE ZALAMUJA I SA INNI U
                            KTORYCH ZYCIE SIE HARTUJE I BYLY UPADEK ROBI Z NICH TYLKO CYNICZNE ISTOTY.
                            WIDAC, ZE TY NALEZYSZ DO TYCH DRUGICH. NIC STRASZNEGO. LAGODNY CYNIK MOZE BYC
                            NAWET WIECEJ CIEKAWY. CZY TO BY JEDNAK WYTLUMACZYLO TWOJ STOSUNEK (WCALE NIE
                            LAGODNY) DO MOJEGO NARODU?...

W TRAKCIE MOJEJ WIZYTY W POLSCE JA TEZ MIALEM "SWOJEGO SOLTYSA". BYLEM U NIEGO
                            W SPRAWIE EWENTUALNEGO RENOWANIA ZYDOWSKIEGO CMENTARZA W MIASTECZKU MEGO
                            DZICINSTWA. BYL TO MLODY CZLOWIEK, KTORY SIE PATRZYL NA MNIE JAK SIE PATRZY NA
                            JAKIES UNIKALNE ZWIERZE. OKAZALO SIE, ZE JA BYLEM PIERWSZYM ZYDEM, KTOREGO
                            WIDZIAL NA WLASNE OCZY. FACET WIEDZIAL, ZE ZYD Z ZAGRANICY MA MIEC PELNE
                            KIESZENIE I NA MIEJSCU WYCIAGNAL MAPE MIASTA I ZACZAL WSKAZYWAC NA DOBRE
                            OBIEKTY INWESTYCJI. W TRAKCIE STUDIOWANIA MAPY WESZLA SEKRETARKA Z BUTELKA NA
                            KTOREJ BYL NARYSOWANY DLUGONOSY ZYD Z KIELISZKIEM W REKU. "PRZED PANSKA DECYZJA
                            O ODPOWIEDNIEJ INWESTYCJI, STUKNIEMY SOBIE NA ZDROWIE. NIE MIEJ PAN ZADNEJ
                            OBAWY, WODKA KOSZERNA Z PODPISEM RABINA WARSZAWY" POWIEDZIAL I NIEBAWIEM
                            DODAL "BUTELKE KUPILEM W KRAKOWIE Z POWODU JAKOSCI TRUNKU I CHOWALEM JA W
                            LODOWCE AZ DO WIZYTY WAZNEGO GOSCIA JAK PAN..." PRZY ROZSTANIU - Z RENOWANIEM
                            CMENTARZA NIC NIE WYSZLO PRZEZ PUSTA KASE MIASTOWA - WYDAWALO MI SIE, ZE GLOWA
                            MIASTA ZALUJE, ZE ZMARNOWAL DLA MNIE CWIERC BUTELKI KOSZERNEJ WODKI... GDY
                            PISALEM POZNIEJ W MOJEJ SPRAWIE, NIE DOSTALEM ZADNEJ ODPOWIEDZI. CIEKAWE JAKI
                            OBROT BY MIALA TA SPRAWA GDYBY DOSZLA DO SKUTKU JAKAS ZYDOWSKA INWESTYCJA...

TEZ U MNIE NIE MALO ROWIESNIKOW JUZ GRYZIE ZIEMIE. JEDNI UMIERAJA, DRUDZY SIE
                            RODZA. CYKL ZYCIA ROWNY DLA WSZYSTKICH MIESZKANCOW WSPOLNEGO GLOBU. TYMCZASEM,
                            GDY WSTAJE RANO, SLONECZKO ZAGLADA DO OKNA I MOGE WYJSC NA WOLNE POWIETRZE
                            ZEBY KRZEWIC SWOJE KWIATY, ZYCIE NADAL MA SWOJ SENS.

POZDROWIENIA

• Gość: sp;lit Re: Do SPLITA ,... Continue OSKAR ,... IP: *.ipt.aol.com 09.08.04, 01:24
                              Bylo , minelo , OSKAR ,... Doswiadczenia wala z nog albo zostawiaja solidny
                              fundament pod nogami . Wole byc cynikiem niz gryzc ziemie , zwykly pragmatyzm
                              jak wolisz . Gdybys jeszcze zrozumial , ze nie do narodu a do czesci , ktora
                              uwaza , ze sa lepsi od innych i bez wstydu tlumacza mi , ze im sie cos nalezy
                              odemnie i innych ciezko pracujacych Amerykanow , to jestesmy na kursie kolizji .

Ta koszerna musiala byc z zajzajerem i musialo ci odbic , bo staciles albo
                              poczucie realnosci , albo hutzpa z ciebie wyszla (take one)

Polskie cmentarze , oprocz wojskowych sa utrzymywane wylacznie praca i rekoma
                              rodzin zmarlych , jeszcze jeden wyjatek to obozy zaglady , gdzie za pieniadze
                              podatnika utrzymuje sie na pokaz , za racji ze syjonisci wymusili a wladze
                              udaly ze sa czule na ,... A wszystko w symbiozie z interesem , bo jest to
                              inwestycja i gelt przynosi tak jak wam droga krzyzowa :) Badz realista !

Badz realista , OSKAR ,... To miasteczko jak tysiace innych w Polsce ,
                              prawdopodobnie groszem nie smierdzi a soltys napewno na pol etatu i niby z
                              jakiej racji maja za renowacje placic , skoro was stac na utrzymanie jednej z
                              najliczniejszych i nakosztowniejszych armii na swiecie ,...

Ja tez grzebie troche w ziemi , zona ma rock-garden (cos na wasz klimat) a ja
                              dogadzam moim kolibrom i mam niezla kolekcje fuchcia's . Dwa ok 50 lat
                              (bialo-czerwone) rododendrony i kilkanascie mlodszych , ktore ja sadzilem ,
                              teraz zrobilem front domu , -jak widzialem to w wyobrazni i chyba na jesien
                              (jesli losos nie bedzie bral:) zrobie mini-stawek z wodospadem i kamieniami
                              ktore zwoze z wycieczek od lat i zabrac sie nie moge bo kamienie co roku
                              ciezsze i ciezsze :)

uklony

=============================================================================

www.fuchsiamagic.com/fuchsias/fuchsias.htm
                              • Gość: OSKAR Re: Do SPLITA ,... Continue OSKAR ,... IP: *.cablep.bezeqint.net 10.08.04, 22:53
                                JA CIE IGIELKA A TY MNIE WIDLAMI... JAKA TO HUTZPA ZE MNIE WYSZLA? TO TEN SAM
                                MAGISTRAT NIE RAZ POWIEDZIAL,ZE TRZEBA POZBIERAC GROBOWE KAMIENIE, KTORE
                                SLUZYLY MIESZKANCOM NA ROZNE CELE (NIE WARTO PYTAC NA JAKIE...)I WMUROWAC W MUR
                                CMENTARZA, BO DZIS JUZ NIKT NIE WIE GDZIE SIE ZNAJDUJA TE GROBY NA KTORYCH
                                STALY KAMIENIE. I JESZCZE COS CO TRZEBA -INNE WYPOWIEDZENIE MAGISTRATU - TO
                                UZUPELNIC DUZE LUKI W MURZE, PRZEZ KTORE MAJA WOLNE DOJSCIE PASACE SIE
                                OKOLICZNE KROWY. NA TO NIE TRZEBA FUNDUSZU Z "NAJSILNIEJSZEJ I
                                NAJKOSZTOWNIEJSZEJ ARMII NA SWIECIE". LOKALNE WLADZE POTRZEBUJA TROCHE DOBREJ
                                WOLI. SAMI POWIEDZIELI, ZE MAJA MASE BEZROBOTNYCH ROBOTNIKOW, KTORZY PIELEGNUJA
                                DZIEN W DZIEN ROSYJSKI CMENTARZ (W OKOLICY PADLO W WALKACH Z NIEMCAMI DUZO
                                ZOLNIERZY Z CZERWONEJ ARMII). A WIEC JAK SIE CHCE TO SIE MOZE. ALE ZYD JEST
                                LEKCEWAZONY (WNET POWIESZ DLACZEO) NAWET POSMIERTNIE.
                                MOWISZ, ZE NIE ZNOSISZ CALY NAROD LECZ TYLKO JEGO CZESC (NIE DOKLADNIE TYMI
                                SAMYMI SLOWAMI) PRZEZ TO ZE UWAZA SIE LEPSZY OD INNYCH I NALEZY MU SIE COS OD
                                CIEBIE I INNYCH AMERYKANOW. KLASYCZNE ARGUMENTY WSZYSTKICH "FILOSEMITOW".
                                PRZECIEZ TY JUZ UZYWALES WSZYSTKIE CHWYTY ROBIACE Z ZYDOW NAJWIEKSZE SCIERWA NA
                                SWIECIE. AHA, TY TEZ WSPOMNIALES "DOBRYCH ZYDOW", KTORZY GARDZA SWOIM
                                PLEMIENIEM I NEGUJA SAMA ZYDOWSKA PANSTWOWOSC. TY NIE JESTES W TYM WSZYSTKIM
                                JEDYNY, ALE CO MNIE NAJBARDZIEJ DZIWI, ZE NIE MOZESZ SIE OPANOWAC NAWET W
                                CZASIE NEUTRALNEGO TEMATU. SZKODA, BARDZO SZKODA, ZE W TYM POSCIE NIE MOWILES
                                WYLACZNIE O KWIATACH. TA DOLNA "KWIATOWA" CZESC WYSZLA U CIEBIE WSPANIALE. NO I
                                TEN UDANY LINK. PALCE LIZAC...
                                PZDR.
                                • Gość: sp;lit Re: Do SPLITA ,... Continue OSKAR ,... IP: *.ipt.aol.com 11.08.04, 07:26
                                  Piszac o Zydach wyraznie odrozniam tych trzezwych , szukajacych kompromisu od
                                  tych ktorzy propaguja spacyfikowanie narodu , albo sa jeszcze tacy , ktorzy
                                  gdyby to od nich zalezalo poprostu by wybili narod ,... Trzezwych darze
                                  respektem i stawiam za wzor , tymi drugimi sie brzydze i albo jestem wrogo
                                  nastawiony do tego co robia , albo ich poprostu osmieszam i jesli tego nie
                                  zauwazyles do tej pory , to widzisz co chcesz widziec i nic nie poradze .

Jakbys na to nie patrzyl czerwoni czy nie , ale oddali zycie walczac z naszym
                                  okupantem i minimum tyle im sie nalezy ,... Cywilne cmentarze sa pielegnowane
                                  rekoma i pieniedzmi rodzin ,... Jesli to jest takie wazne dla ciebie ,
                                  (rozumiem ze duzo was nie przezylo) napisz petycje do swego reprezentanta i
                                  postaraj sie o pieniadze , skoro stac was na taka maszyne wojenna to pare
                                  szekli na cmentarz powinno sie znalezc .

Powiem ci jak to rozwiazano w miasteczku gdzie sie wychowalem i gdzie jest duzy
                                  po niemiecki cmentarz . Wladze miasteczka doszly do porozumienia z miasteczkiem
                                  w Niemczech i kooperuja z soba w tz programie Blizniaczych Miast . Ci w
                                  Niemczech zachecili jeszcze jedno miasteczko i zajeli sie cmentarzem w ten
                                  sposob ze niemieckie wladze wyasygnowaly kwote potrzebna do pielegnowania
                                  cmentarza , podpisali umowe z miejscowa Parafia i po problemie , czysto ,
                                  schludnie az milo popatrzec . W dzisiejszych czasach nic nie ma za darmo , Oskar

uklony

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14781413
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14812442
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14765965
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14726954
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14754607
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14756122
                                  • Gość: jarek-Zyd ne telus Znow dwoch ministrow ze strachu podalo sie do IP: *.fastres.net 11.08.04, 08:59
                                    dymisji, chca jeszcze na wlasnych nogach chodzic.
                                  • Gość: OSKAR Re: Do SPLITA ,... Continue OSKAR ,... IP: *.cablep.bezeqint.net 12.08.04, 17:18
                                    JUZ LEPIEJ BYS ZROBIL GDYBYS POWIEDZIAL PROSTO Z MOSTU JAK GAAL, ZE JESTES
                                    ANTYSEMITA W REKAWICZKACH, BO JAKOS NIE JESTES ZA BARDZO PRZEKONYWAJACY W TWOIM
                                    SELEKTYWNYM STOSUNKU DO ZYDOW. TRZEZWYCH DARZESZ RESPEKTEM? JUZ CI KIEDYS
                                    PRZYPOMNIALEM TWOJEGO "TRZEZWEGO" RABINA TAITELBAUMA I PROFESORA ISRAELA
                                    SHAHAKA. NIE MALO Z TYCH CO SIE BRZYDZI (ZYDAMI) MA SWOJEGO "ZYDKA"
                                    CZY "ZYDKOW". ZJAWISKO ZUPELNIE NIE NOWE W SWIECIE NASIAKNIETYM NIENAWISCIA DO
                                    WSZYSTKIEGO CO "PACHNIE ZYDOWSTWEM". Z TOBA MAM SZCZEGOLNY PROBLEM: TU I TAM,
                                    MIEDZY JEDNYM I DRUGIM JEDNOKIERUNKOWYM WATKIEM -CZASAMI POSTEM - JESTES
                                    ZUPELNIE INNYM CZLOWIEKIEM, PRAWIE PRZYJACIELSKIM I POZBAWIONYM SWOICH
                                    CHARAKTERYSTYCZNYCH ANTYZYDOWSKICH EMOCJI.

JA TEZ ZNAM PONIEMIECKIE MIASTO, ALE Z INNEGO ASPEKTU. W TYM MIESCIE JEST
                                    NIEMIECKI CMENTARZ I PLOT ZA PLOTEM - ZYDOWSKI. MAGISTRAT TEGO MIASTA, ZA
                                    POMOCA WOLENTARIUSZY NA EMERTURZE I MLODZIEZY GIMINAZJALNEJ, PIELEGNUJE
                                    JEDNOCZESNIE TE DWA SASIEDNIE CMENTARZE. ZNOWU PRZYKLAD DOBREJ WOLI I... BEZ
                                    PIENIEDZY. NA ZYDOWSKIM CMENTARZU WSPOMNIANYM POPRZEDNIO. MAGISTRAT POSTAWIL
                                    BRAME Z TABLICZKA "CMENTARZ ZYDOWSKI - ZABYTEK". TA BRAMA LEZY ROZWALONA I
                                    NIKOGO NIE OBCHODZI, ZE CMENTARZ (CO Z NIEGO ZOSTALO) STAL SIE POZADANYM
                                    PASTWISKIEM.
                                    PZDR.
    • krolowa_bona Re: Palestynscy militanci znowu atakuja ,... 02.08.04, 23:30
      Czy ktos kiedykolwiek mial zludzenia, ze jakis plotek mial szanse ich
      powstrzymac????
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Kogo Arafata, ten to kazal pewnego eks-ministra IP: *.fastres.net 06.08.04, 01:45
        postrzelic i nie zdarzyl winny na IDF zwalic.
        • Gość: sp;lit Re: Kogo Arafata, ten to kazal pewnego eks-minist IP: *.ipt.aol.com 06.08.04, 02:13
          Przeczytaj moj post jeszcze raz uwaznie i powiedz mi , ze jestes kompletnym
          idiota i kupujesz moich sugestii ,... Ja ci to potwierdze i kilku innych na tym
          forum ,... Zreszta , jarku , nie spodziewam sie po tobie wiecej , ale nie tez
          udawaj ze rzniesz glaba , bo wszyscy wiemy ze nim jestes

uklony
          • Gość: jarek-Zyd ne telus W takim razie kogo atakuja, moze Arafata. IP: *.fastres.net 06.08.04, 02:15
            Z ostatnich wiadomosci z Gazy tak to wyglada.
          • Gość: jarek-Zyd ne telus A tak pozatym , kto za te rakiety placi, wedlug IP: *.fastres.net 06.08.04, 02:24
            pewnej komisji Unii Europejskiej duza czesc pieniedzy ,ktore unia co miesiac
            Afatowi przekazuje ( 12 mil Euro) ida na pomoc dla arabskich terrorystow.
            Wedlug moich krewnych z hajfy, pewna Unijna komisja jest teraz w Israelu, aby
            pewnych zatrzymanych terrorystow przesluchiwac, ale o tym ty napewno nic nie wiesz.
            • Gość: realOi! Re: A tak pozatym , kto za te rakiety placi, wedl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 02:59
              hehe a ile kasy dostaje izrael od stanow pacanku? gdyby nie stany to juz by
              twoich krewnych arabska sperma calkowicie zalala
              • Gość: jarek-Zyd ne telus Dostaje i moze komisja Senatu musi na tym IP: *.fastres.net 06.08.04, 08:54
                dochodzenie robic pacanku.
            • Gość: sp;lit Re: A tak pozatym , kto za te rakiety placi, wedl IP: *.ipt.aol.com 06.08.04, 03:08

=============================================================================

W/G pewnej komisji Unii Europejskiej duza czesc pieniedzy ,ktore unia co miesiac
              Afatowi przekazuje ( 12 mil Euro) ,...

ok to by bylo ok. 144 milionow Euro na rok + - 150 milinow dolarow ,...

Amerykanskie tax deductible donatons dla Israela + - 10 miliardow

Amerykanska pomoc gospodarcza ---------------------+ - 2 miliardy

Amerykanska pomoc wojskowa ------------------------= - 2 miliardy

Oprocz tego extra pozyczki jak w ubieglym roku 9 miliardow ,...

Wracajac do gory , Israel dostaje co roku ok 15 miliardow od USA co roku , a
              porownaniu z tymi 150 cioma milionami dolarow , 1 dollar , ktore Palestine
              dostaje od EU Israel dostaje ponad 10O od USA ,... Pomijajac takie investycje
              jak kosher jet fighter w ktorego utopilismy 2 miliardy according to goverment
              account ,... A na ile skubia Niemcow co roku ?

uklony
              • Gość: realOi! Re: A tak pozatym , kto za te rakiety placi, wedl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 03:23
                hie hie cala prawda ale to sa tylko "drobne" roznice

>uklony
              • Gość: jarek-Zyd ne telus Roznica jest niewielka- Unia posyla te pieniadze IP: *.fastres.net 06.08.04, 09:01
                na oswiate i moze rakiety hassan sa wedlug Arabow oswiata, a USA na obrone
                Panstwa Zydowskiego od tych oswieconych Arabow.
                A tak pozatym, ile pieniedzy otrzymuje Arafat od panstw Golfu, caly VAT- okolo 4
                mld dollarow, ale to jeszcze za malo, bo chyba pacan taki jak ty wierzy w to ze
                Araby potrafia cos uczciwie zarobic.
                Zarabiaj znakomicie na budowie tunelow( koszt okolo 10 tys dollarow, cena zakupu
                AK-47 w Jordani 60 dollarow, cena transportu przez tunel okolo 250 dollarow cena
                rynkowa w Gazie 1000 dollarow, ktore Arafat z wlasnej kieszeni placi.
                Koszt jednego Hasana okolo 56 tys dollarow....

Gdyby Unia z Arafata zadowolona byla, to by komisji nie powolywala- elementarne
                pacanie, albo sie myle...
                • Gość: realOi! Re: Roznica jest niewielka- Unia posyla te pienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:27
                  kurde jednak bardzo duzo sie nauczyliscie od hitlera - jestescie dokladnie tacy
                  sami.

> A tak pozatym, ile pieniedzy otrzymuje Arafat od panstw Golfu, caly VAT- okolo
                  > 4
                  > mld dollarow, ale to jeszcze za malo, bo chyba pacan taki jak ty wierzy w to ze
                  > Araby potrafia cos uczciwie zarobic.

jestes zalosnym pieprznietym faszystowskim psem zydzi zarabiaja wszystko
                  uczciwie wedlug ciebie? frajerze bujaj sie. widze tylko jedno rozwiazanie tego
                  konfliktu - pierdolnac atomowe w izrael i palestyne wtedy jakis czas bedzie spokoj.
                  • Gość: jarek-Zyd ne telus Moze znajdziesz tez powiazanie z plamami na sloncu IP: *.fastres.net 07.08.04, 07:37
                    Arabski medrcu.
              • rattler Ktos tu na wagary chodzil :-) Pomylka ! 06.08.04, 14:23
                Nie chcial bys tyle batow oberwac :-) 150 milionow i 15 miliardow = 1/1000 a
                nie 1/100 tz. na kazdego dolara EU , ktore dostaja Palestynczycy , Izrael
                dostaje 1000 z USA - Popraw sie Sp;lit

narazie
              • Gość: suraester a skąd kurNa arafat ma 200 miliardów majątku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:33
                z handlu oliwkami????
                fajne te wybuchające oliwki:))))))))

a może tam ropa jest????
                sp;lit poszukaj w internecie
                na pewno cos znajdziesz:)))))))))))))))))))

LUDZIE TAM JEST ROPA NAFTOWA!!!!!!!!!!!!!
                TAK PODAJĄ TAJNE ŹRÓDŁA:))))))))))))))))))
                • Gość: rachelka Re: a skąd kurNa arafat ma 200 miliardów majątku? IP: *.twcny.rr.com 09.08.04, 01:36
                  Gość portalu: suraester napisał(a):

> z handlu oliwkami????
                  > fajne te wybuchające oliwki:))))))))
                  >
                  >
                  > a może tam ropa jest????
                  > sp;lit poszukaj w internecie
                  > na pewno cos znajdziesz:)))))))))))))))))))
                  >
                  > LUDZIE TAM JEST ROPA NAFTOWA!!!!!!!!!!!!!
                  > TAK PODAJĄ TAJNE ŹRÓDŁA:))))))))))))))))))

kukukukukukukukukukukukukuukukukukukukukuuukukukukukukukukukkuuukuukukukukukuuuuuuuuu
                  • Gość: jarek-Zyd ne telus caly specjalny podatek od firm niewiernych IP: *.fastres.net 09.08.04, 13:56
                    w panstwach Golfu( 4 % ) idzie na jego konto.
    • Gość: suraester Re: Palestynscy militanci znowu atakuja ,... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:27
      sp;lit \ sam jesteś osadnik:)))))))))))))

bismilah ar rahman ar rahim

a teraz pocałuj wszystkich w żyććć
      • Gość: sp;lit Re: Palestynscy militanci znowu atakuja ,... IP: *.ipt.aol.com 09.08.04, 23:05
        That's it ! W raju ,... Bo jesli kiedys byl , to byl tutaj :)

uklony
    • Gość: suraester 200mld zielonych, jak się egipcjanin na arabach... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:38
      transjordańskich dorobił
      gościu ma łeb do interesów
      jak każdy egipcjanin
      stworzył naród palestyński
      żeby potem go do nieba wysyłać

za odpowiednią opłatą:))))))))))))))

bisnesssss jest bisnessssss, właśnie za to nobla dostał
      wybuchowa nagroda
      już go lubię:))))))))))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka