Dodaj do ulubionych

Wybory w Moskwie

08.09.13, 19:28
Frekwencja - do d@py - 34%.

Exit-polls:

Sobianin - 52-53%
Nawalny - 29-32%
nastepny - komunista Melnikow ~9%.

Jestem zaskoczony, nie myslalem ze nabierze ponad ~15%.

W okregu Moskiewskiem - prorzadowy Worobiew wygrywa bez problemow - 72.5%.

P.S. Specialnie dla palantow - kazda placowka wyborcza jest monitorowana, a wideo jest ogolno dostepne.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Wybory w Moskwie 08.09.13, 19:42
      Widocznie Nawalony umiał zmobilizować swoich wyborców (ciekawe czym:-).

No lae to nie są wyniki, tylko oceny.
    • wojciech.2345 Re: Wybory w Moskwie 08.09.13, 19:43
      romrus napisał:
      > Specialnie dla palantow - kazda placowka wyborcza jest monitorowana, a wid
      > eo jest ogolno dostepne.
      ----------------
      Borrka pisał, że emeryci dostali przed wyborami paczki żywnościowe.
      Prawda to ?
      • borrka Rosyjska prasa pisala o paczkach. 08.09.13, 20:08
        Stara sowiecka metoda.
        PS. Dla mnie rezultaty opozycji zaskakujaco wysokie.
        • romrus Paczky wydawala wladza... 08.09.13, 20:15
          borrka napisał:
          > Stara sowiecka metoda.
          > PS. Dla mnie rezultaty opozycji zaskakujaco wysokie.

...w moim okregu na municypalnych woborach. A my ja wywalili:-)

Wynik wysoki i to jest faktem.
          Wladza musi zasatanowic.
          • borrka Przy malej frekwencji w Moskwie... 08.09.13, 20:24
            Wybrali odbiorcy paczek.

Od dawna pisze, ze krol zurawi sie konczy.
            NIe ma koncepcji dla Rosji, poza pompowaniem.

Jego blazenstwa przestaly bawic.
            Rosyjski inteligent mysli : nie chce prezydenta w przebraniu batmana, blya!
            • romrus Re: Przy malej frekwencji w Moskwie... 08.09.13, 20:37
              borrka napisał:
              > Wybrali odbiorcy paczek.

Odbiorcy paczek, jada na daczy, debilu.
              Kiedy prowadzilem kompanie wyborcza na nich nie wydalem a ni grosza.
              To bez sensu.

> Od dawna pisze, ze krol zurawi sie konczy.

Pisz,pisz.
              Od twego pisania zero sensu
    • lubat Re: Wybory w Moskwie 08.09.13, 19:46
      Wprawdzie to tylko prognoza exit-polls, tym niemniej odszczekuję to, co napisałem, iż na 20% głosów trzeba będzie ze trzech Nawalonych - hau, hau, hau!

Ale tak naprawdę to ja się nie pomyliłem - proporcje zwolenników Sobianina i Nawalonego są mniej więcej 85:15 albo nawet 90:10, tyle że wśród zwolenników Nawalonego była mobilizacja a zwolennicy Sobianina pewni wygranej olali wybory.
      • wojciech.2345 Re: Wybory w Moskwie 08.09.13, 19:49
        A może Nawalny jest ładniejszy od Sobakonina?
        Czy ten Sobakonin jest łysy?
      • borrka Klamiesz, jak sobaka, Lubacik. 08.09.13, 20:27
        A moze nie wiesz, cienki jestes.
        Zmobilizowano emerytow, obiecujac paczki zywnosciowe za glosowanie.
        Pisze o tym cala ruska prasa.
        • eva15 Re: Klamiesz, jak sobaka, Lubacik. 08.09.13, 20:32
          A czym Nawalony zmobilizował swoich wyborców? Może w US-ambasadzie coś wiedzą?:-)
        • lubat Re: Klamiesz, jak Borrat 08.09.13, 20:32
          Ja wprawdzie nie czytałem "całej ruskiej prasy" - tak samo zresztą jak i ty, ale w tej co przejrzałem piszą akurat o mobilizacji nawalników. Udział w głosowaniu był obowiązkowy pod rygorem utraty zagranicznych grantów.
          • eva15 Re: Klamiesz, jak Borrat 08.09.13, 20:35
            No dokładnie, tego się spodziewałam. Oni mają silną motywację, by glosować. Od tego zależy ich kasa.
            Jedna paczka dla emerytów to przy tym tyle co nic.
            • wojciech.2345 Re: Klamiesz, jak Borrat 08.09.13, 20:36
              Ja bym wydawał paczki po wyborach.
              Wtedy frekwencja byłaby większa.
            • igor_uk Na oficjalne wyniki jest jeszcze za wczesnie. 08.09.13, 21:10
              Ale to,ze frekwencja wyniosla zaledwie 25% (to jest wprawie oficjalnie) podtwierdza slowa Lubata.
    • wojciech.2345 Re: Wybory w Moskwie 08.09.13, 20:31
      romrus napisał:
      > Frekwencja - do d@py - 34%.
      ---------------
      A gdyby emeryci nie dostali paczek żywnościowych,
      to ile byłoby procent?

12%.
    • romrus Nawalny a kaledarz 08.09.13, 20:49
      Nie jest tajemnica ze zwolennikami Nawalnego sa czesc studentow.
      Studenci sa zawsze i wszedzie naibradzej buntownicza czescia spleczenstwa.
      2 wrzesnia studenci rospoczeli rok i wszyscy byli na miejscu.
      Zwyczajnie Rosjanie na poczatku wrzesnia jada na dacze po ogorki, tomaty, kapuste, etc.

Dlatego frekwencja byla okolo 35%.

Nie mam zamiaru komu kolweik cokolweik udowodniac.
      Nawalny przegral i kropka.
      Ma czekac na nastepny wybowry.
      • wtopek czemu ma służyć 08.09.13, 21:08
        przekręcanie nazwiska Nawalnego przez jedną z forumowiczek?

bo przecież "Put in" też się odpowiednio kojarzy, a jakoś nikt nie stosuje tak żałosnych zagrywek

wakacji i życia w realu chyba brak, codzienne dyżury na forum wyczerpują :)))
        • romrus Re: czemu ma służyć 08.09.13, 21:23
          wtopek napisał:
          > przekręcanie nazwiska Nawalnego przez jedną z forumowiczek?

Nazwisko Putin dobry dziasiatek forumowiczy przekreca jak dusza wszkaze.
          Fiutin, zeraw, etc.

Jakos , ty, wtopa, ani razy nie napisalesz, ze przekrecenie nazwiska glowy panstwa, nie wazne przyjaznego czy nie, jest przejawem wlasnych kompleksow i jako takie jest przejawiem zlego gustu.
          • wtopek Re: czemu ma służyć 08.09.13, 21:28
            jak można przekręcić "żuraw" na Putin?

rozumiem, że przekręcanie jest wyrazem desperacji, braku argumentów i chęci wyszydzenia?

i działa to zarówno jeśli chodzi o zwolenników jak i przeciwników Putina czy też Nawalnego?
            • romrus Wtopek, 08.09.13, 21:36
              wtopek napisał:
              > jak można przekręcić "żuraw" na Putin?

1 - Nie rzni glupa.
              2 - Nazwisko "Nawalny" z powodu ilosci wariantow przekrecenia, w ogole nie daje szansow na wybranie. A - jest nie rosijskie tylko ukrainskie, B - jest po prostu zbyt smieszne:-)

• wtopek Re: Wtopek, 08.09.13, 21:59
                może nie znasz na tyle polskiego, ale przekręca się tylko słowo podobnie brzmiące Putin na Fiutin to typowe przekręcenie, Putin na żuraw już przekręceniem nie jest

co do pochodzenia sława Nawalny, jak dla mnie lekko śmieszne jest analizowania czy jest ukraińskie czy rosyjskie, tym trybem idąc zanalizujmy geny każdego, bo nie daj Boże kropla niesłusznej krwi może płynąć w żyłach jedynie słusznych osób

jak dla mnie, a tym bardziej dla osób angl-o i romańskojęzycznych nazwisko "Putin" tez jest śmieszne :)))
                • romrus Moj madry rozmowca 08.09.13, 22:15
                  wtopek napisał:
                  > może nie znasz na tyle polskiego, ale przekręca się tylko słowo podobnie brzmiące Putin na Fiutin to typowe przekręcenie,

Z powodu ze mieszkalem w Polske kilku lat, jestem pewen ze obu jezyki znam o wiele lepiej niz ty, wiec reguly przekrecania rowniez, a nazwisko Nawalny ma byc przekrecane w/g reugl jezyka rosijskiego:
                  -Analny, Owalny, etc.

A naiwazniejsze:

-twoje zdanie mam gdzies, wiec wsadz sie go w ........

Nazwisko
                  • wtopek Re: Moj madry rozmowca 09.09.13, 07:26
                    skąd wiesz, że polski znasz lepiej ode mnie?

co do ostatniego zdania, niewiele z niego rozumiem, jestem pewien, że igorek i nasz kanadyjski ubek, jak specjaliści, lepiej je zdekodują :)))
        • eva15 Wyjątkowo ci odpowiem, bystrzaku 09.09.13, 00:23
          wtopek napisał:

> przekręcanie nazwiska Nawalnego przez jedną z forumowiczek?

Nawalny kojarzy mi się z facetem nawalonym/nabuzowanym ideologicznie. Nie jest to naśmiewanie sią z jego nazwiska tylko asocjacja związana z jego postawą polityczną.
          Podobnie nawalony był wcześniej Kasparow, ale ten wreszcie pojął, że nic nie osiągnie i uciekł do swojej kolejnej "ojczyzny" czyli do USA. Jest szansa , że i aktualny nawalony kiedyś taką decyzję podejmie. Oni wszyscy mają po kilka paszportów w szufladzie.

Przekręcanie nazwiska Putin na Fiutin, Putler i tym podobne jest tylko idiotyczną złościwością nie mającą odniesienia do jego zachowań i postaw. Z Nawalnym jest dokładnie odwrotnie - on JEST nawalony.
      • mara571 Re: Nawalny a kaledarz 08.09.13, 21:10
        romrus napisał:

> Nie jest tajemnica ze zwolennikami Nawalnego sa czesc studentow.
        > Studenci sa zawsze i wszedzie naibradzej buntownicza czescia spleczenstwa.
        > 2 wrzesnia studenci rospoczeli rok i wszyscy byli na miejscu.
        > Zwyczajnie Rosjanie na poczatku wrzesnia jada na dacze po ogorki, tomaty, kapus
        > te, etc.
        >
        > Dlatego frekwencja byla okolo 35%.
        >
        > Nie mam zamiaru komu kolweik cokolweik udowodniac.
        > Nawalny przegral i kropka.
        > Ma czekac na nastepny wybowry.

W lagrze czy na wolnosci?
        • wtopek Re: Nawalny a kaledarz 08.09.13, 21:17
          studenci powinni być wdzięczni, że nie zastosowano wariantu Tien An Men :)
        • romrus Nie wiem 08.09.13, 21:32
          mara571 napisała:
          > W lagrze czy na wolnosci?

Kazdy inny kandidat do wyborow mera Moskwy zdecydowanie by wypad z kampanii wyborczej, jesli:

-udowodniono finansowanie z zagranicy, Nawalnemu wybaczono;
          -udowodniono posiadanie firmy za granica, Nawalnemu wybaczono;
          -udowodniono drukowanie materialow wyborczych nie oplaconych z funduszu wyborczego, Nawalnemu wybaczono;

Teraz nawet nie wiem, w lagru czy na wolnosci.
          Triki razem z gubernatorem Wiatki chyba panstwo moze mu wybaczyc i zmenic wyrok na zawiasy.
          Ale jesli francuzska firma Ives Rocher Vostok bedzie nalegac, to moze i w lagru.
          • igor_uk Re: Nie wiem 08.09.13, 21:39
            Nawalnego potraktowali ulgowo tylko dla tego,zeby dzis mara nie zakladala watkow o tym,jak to Putin wsadzil do wiezienia czlowieka,ktory mial wszystkie szansy wygrac wybory na Mera Moskwy.
            Zadna ze spraw nie jest zamknieta.Nawalny wybory przegral,wszystko teraz w rekach wymiaru sprawiedliwosci.
            • romrus Zgoda 08.09.13, 21:47
              igor_uk napisał:
              > Nawalnego potraktowali ulgowo tylko dla tego,zeby dzis mara nie zakladala watkow o tym,jak to Putin wsadzil do wiezienia czlowieka,ktory mial wszystkie szansy wygrac wybory na Mera Moskwy.

Wladza pokazala ze sie nie boi i jest gotowa do otwartej walki.
              Nie wiadomo co dalej, czyli nie bedzie czasem tak, ze przegralesz- wiec jestesz oczyszczony z zarzytow.

• mara571 moglbys laskawie wskazac, ile i kiedy ja 08.09.13, 22:54
              takie watkow zalozylam?
              W przeciwnym wypadku oczekuje odszczekania.
              Lubat dal przyklad.
              • igor_uk mara,nie badz babka bazarowej. 08.09.13, 23:37
                ja nie napisalem,ze ty zakladala wczesniej takich watkow,tylko napisalem,zeby ty nie miala powodow do zakladania podobnych watkow.

p.s. Twoj stosunek do Rosji,Putina i Rosjan jest dobrze znany.
                Ty nie lubisz nas i masz do tego prawo.Tylko nie udawaj z siebie kogos bezstronnego i objektywnego.Nie po tobie to ubranie.A szczekaja psymjak by nie wiedzialas.
    • igor_uk Dane zmieniaja sie bardzo szybko. 08.09.13, 21:30
      Frekwencja spada.
      www.interfax.ru/ftproot/textphotos/2013/09/08/polo.jpg
      Tak samo,jak i Nawalnemu (24.2%)
      • romrus W kazdym razie, Igor, nabral zaskakujace duzo. 08.09.13, 21:42
        igor_uk napisał:
        > Frekwencja spada.
        > www.interfax.ru/ftproot/textphotos/2013/09/08/polo.jpg
        > Tak samo,jak i Nawalnemu (24.2%)

Wrzesen, studenci, daczy, ogorki, etc.

W kazdym razie wladza muse sie zastanowic.
        Wygrala bez watpenia, ale nie knockoutem.
        Trzeba myslec na przyszlosc.
        • igor_uk Romrus. 08.09.13, 21:53
          Tym razem slabosc kontrkondydata wladzy okazala sie slaboscia wladzy(he,he).Dla tego nie bylo zadnej mobilizacji sil prorzadowych.Wszysci byli tak pewni wygranej ( i mieli racje,jak okazalo sie),ze wszystko puscili na "samotjok".
          Sadze,ze w przyszlosci beda madrzejsi :-)
          • romrus Tak, Igor 08.09.13, 22:05
            igor_uk napisał:
            > Tym razem slabosc kontrkondydata wladzy okazala sie slaboscia wladzy(he,he).Dla tego nie bylo zadnej mobilizacji sil prorzadowych.Wszysci byli tak pewni wygranej ( i mieli racje,jak okazalo sie),ze wszystko puscili na "samotjok". Sadze,ze w przyszlosci beda madrzejsi :-)

Dokladnie tak to odbieram.
            Ale chlopaka nie docenili,
            • eva15 Igor, tu nie ma dobrych rozwiązań 09.09.13, 00:30
              Niestety Rosja jest zakładnikiem zachodniej opinii publicznej i dlatego nie ma tu dobrych rozwiązań. Gdyby doceniono Nawalonego i lepiej zmobilizowano akcję wyborczą na jego neikokrzyść, tym głośniej krzyczałby on i Zachód , że wybory były sfalszowane.
              Olano go - też źle, bo teraz on na fali relatywnego, w sumie niezasłużonego sukcesu i tak krzyczy o sfałszowaniu i domaga się wyborczej dogrywki.
              Jedynym wyjściem byłoby olanie zachodniej PR, ale tego Rosja chce uniknąć.
              • eva15 Re: Igor, tu nie ma dobrych rozwiązań 09.09.13, 00:31
                Sorry:
                > Niestety Rosja jest zakładnikiem zachodniej opinii publicznej i dlatego nie ma
                > tu dobrych rozwiązań. Gdyby doceniono Nawalonego i lepiej zmobilizowano akcję w
                > yborczą na jego niekorzyść, tym głośniej krzyczałby on i Zachód , że wybory b
                > yły sfalszowane.
                • igor_uk Bardzo madra uwaga,Ewa. 09.09.13, 16:27
                  Dla tego poradzilem by wladzom rosyjskim akcentowac uwage nie na procentach ,a na liczbach bezwzglednych.Cos w tym rodzaju:
                  Na Sobianina zaglosowalo tyle osob,na Nawalnego tyle i dalej zgodnie z lista.
                  Oczywiscie trzeba podac i dokladna liczbe uprawnionych do glosowania. Wtedy kazdemu z nich nie bedzie juz tak dobrze :-)
              • eva15 Re: Igor, tu nie ma dobrych rozwiązań 09.09.13, 00:36
                I jeszcze - jedno Nawalony z góry, przed wyborami ogłosił, że wybory będą sfałszowane i z góry wiadomo było, że będzie chciał wyprowadzić ludzi na ulice.
    • lubat Re: I gdzie tu w Polsce rusofobia? 08.09.13, 21:45
      Wyborowi mera Moskwy poświęcono aż dwa wątki, podczas gdy analogicznym wyborom w Londynie czy Nowym Jorku nikt nie poświęcił nawet pojedynczego wpisu. A już o "antywyborach" w Warszawce to nawet pies z kulawą nogą nie wspomina:)
      • mara571 blizsza koszula cialu 08.09.13, 22:07
        powiada polskie przyslowie.
        Sytuacja w Rosji jest z tytulu sasiedztwa, rosyjskich aspiracji, dla Polski wazniejsza niz kto bedzie rzadzil w Nowym Jorku czy Londynie. Nawet jesli w obydwu miastach ieszka sporo Polakow.
        Nie bez znaczenia jest tez fakt, ze na forum pisze duza i jednolita propaganodwo grupa Rosjan i zwolennikow Putina.
        • krzysiozboj Re: blizsza koszula cialu 09.09.13, 10:16
          To też nasz spory rynek zbytu i dostawca węglowodorów (sterowany ręcznie przez władzę) co tylko potwierdzi Twoją tezę o "koszuli".
    • mara571 Wybory w Jekaterynburgu 08.09.13, 21:48
      kto to jest Roisman?
      • romrus Re: Wybory w Jekaterynburgu 08.09.13, 22:03
        mara571 napisała:
        > kto to jest Roisman?

Rojzman jest bylem czlonkiem gangu "Uralmasz", co w/g mnie nie swiadczy ze jest zlym czlowiekem.
        Otworzyl osrodek dla odwyku narkomanow, ale osrodek dziala jak gestapo.
        Nie wiem. Skomplikowana postac.
      • igor_uk Re: Wybory w Jekaterynburgu 08.09.13, 22:04
        Jak by nam nie zaginal nasz drogi mongol,to by on Tobie odpowiedzial z wiekszymi szczegolami.
        My mozemy z Toba podzielic sie tylko tym,co da sie znalezc w necie.
        Rojsman ( Евгений Рoйзмaн) swoje dorosle zycie zaczal z tego,ze zakochiwal w sobie kobiety,a pozniej ich okradal,za co mial odsiadke dwoch lat w miejscu,gdzie on nie musil martwic sie o dach i pozywienie.Jest Zydem z narodowosci ,wspierany i finansowany przez innego Zyda Prochorowa.
        On sam siebie oglosil zwyciezcem wyborow ,nie czekajac na oficjalny wynik.
        Wstepne dane wskazuja,ze on zdobyl 29%,a kandydat wladzy Silin 35%. Czyli czeka na nich druga tura.
    • ubiquitousghost88 Nawalny i inteligencja ala Oscarwajda Nobelektryk 08.09.13, 22:09

Taka demokracja, w której bardziej opłaca się (z różnych względów, nie tylko ekonomicznych, ale chociażby medialnych) być w opozycji, niż rządzić, kończy się Polską Nieludową i Półinteligentnymi Cwaniakami przy Korycie Narodowym...
    • romrus V kolumna przegrala. Koniec. Kropka. 08.09.13, 22:44
      СОБЯНИН — 52,25%,
      НАВАЛЬНЫЙ — 26,51%
      08 cентября 2013 | 00:35
      • wojciech.2345 Re: V kolumna przegrala. Koniec. Kropka. 08.09.13, 23:23
        romrus napisał:
        > СОБЯНИН — 52,25%,
        > НАВАЛЬНЫЙ — 26,51%
        > 08 cентября 2013 | 00:35
        -------------------
        Łubianka wygrała. Koniec. Kropka.
    • kylax1 Wynik był do przewidzenia. 09.09.13, 02:08
      Frekwencja mała, bo większość Moskwiczów dobrze wie, że i Sobianin i Nawalny to jedno i to samo.
      • swiblowo Re: Wynik był do przewidzenia. 09.09.13, 02:39
        Nie kylax, to nie to samo. Nawalnego nazywaja "trzezwym Jelcynem", co ma charakteryzowac jego zwiazki z Zachodem. Dla niektorych wyborcow glosujacych na niego byl on takim glosem "przeciw wszystkim" - stad byc moze niezle miejsce. Natomiast Sobianin, coz...nudny jest i niewiarygodny. Ale to akurat nie szokuje.
        • misterpee Re: Wynik był do przewidzenia. 09.09.13, 04:48
          Gdyby Nawalony zosta wybrany, cala nowa generacja mlodych i wyksztalconych moglaby wyjechac do Miami , albo San Francisco. A tak bedzie tylko smutek w klubach rockowych Moskwy i nadzieje ze Nawalony zostanie prezydentem i wtedy beda miec wiecej klubow, wszystkie gorace plaze pod San Francisco i wspanale mieszkania na Manhattanie. Jednym slowem raj przujdzie wczesniej czy pozniej, Nadchodzaca w przyszlym tygdniu wojna swiatowa pomoze kazdemu z nas przeniesc sie do Raju tak czy tak, w Rio de Janeiro, i w Warszawie, Moskwie, Telawiwie i w stolicy swiata - Nowym Jorku. Istotnie Nawalony jest piekny, i ma jeansy.
          • kylax1 A poza tym wszyscy zdrowi? 09.09.13, 13:06
            Znowu nie wziąłeś leków?
    • jk2007 Re: Wybory w Moskwie 09.09.13, 09:28
      dosc trafna analiza:
      Пoлитичеcкие резyльтaты выбoрoв в Мocкве ещё не решены, нo яcнo, чтo cтрaнa пo итoгaм Единoгo дня гoлocoвaния oкaзaлacь в cтaрoй нoвoй фoрмaции – в ycлoвнoм 2002 гoдy, нo c чyть бoльшим yрoвнем caмoдеятельнocти (вcплеcк aктивнocти мaлых пaртий). А Сoбянин и Нaвaльный oкaзывaютcя в нoвoй реaльнocти – зaвиcимых oт Кремля фигyр.
      ttolk.ru/?p=18526
      • kg539 Re: Wybory w Moskwie 09.09.13, 10:09
        Witam,
        w wydaniu internetowym VZGLIAD Jurij Łużkow powiedział: "Wygrani powinni uwzględniać zdanie mniejszości, która przegrała". Czy jedną z przyczyn wysokiego wyniku Nawalnego (poza kilkoma innymi) może być poparcie go przez Łużkowa i zbliżone do niego kręgi polityczno-biznesowe? Byłoby to wyjątkowo smaczne w przypadku kogoś tak aktywnie "zwalczającego korupcję".
        Pozdrawiam.
        • igor_uk Luzkow i Nawalny,to dwa buta od pary. 09.09.13, 16:40
          Jeden drugiego wart.
    • wojciech.2345 potrzebna 2 tura? 09.09.13, 16:38
      Sztab wyborczy Nawalnego przekazał, że zgodnie z jego sondażem Sobianin otrzymał tylko 46 proc. głosów, a sam Nawalny - 35,6 proc. Zdaniem sztabu opozycyjnego kandydata konieczna będzie więc druga tura wyborów.

swiat.newsweek.pl/wybory-mera-moskwy-wyniki-siergiej-sobianin-kreml-rosja-newsweek-pl,artykuly,270013,1.html
    • wojciech.2345 Ogromna manifestacja. Chcą II tury wyborów 09.09.13, 21:11
      Około 10 tys. osób przyszło na plac Bołotny naprzeciwko Kremla, aby zamanifestować poparcie dla kandydata w niedzielnych wyborach mera Moskwy Aleksieja Nawalnego, który nie uznał ich wyników i zażądał przeprowadzenia II tury głosowania.

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Stronnicy-Aleksieja-Nawalnego-zadaja-II-tury-wyborow-mera-Moskwy,wid,15968792,wiadomosc.html
      • krzysiozboj Re: Ogromna manifestacja. Chcą II tury wyborów 09.09.13, 21:22
        No i? Wybory sfałszowano czy co? Jakieś potwierdzenia fałszerstw? Czy tylko nawalony ciut za mocno czymś się nawalił i wyborów demokratycznych w imię walki o demokrację uznać nie chce?
        • wojciech.2345 Re: Ogromna manifestacja. Chcą II tury wyborów 09.09.13, 21:25
          Gabinet cieni.
          • krzysiozboj Re: Ogromna manifestacja. Chcą II tury wyborów 09.09.13, 21:34
            Jaki gabinet cieni? Były wybory, jest podany wynik wyborów, przegrany a walczący o demokracje i wszelakie prawa wyników nie uznaje a do tego zapowiada spore protesty - więc ja pytam, wybory sfałszowane czy Nawalny sfiksował kompletnie? Jeśli wybory sfałszowano to chciałbym jakieś potwierdzenia tego przez w miarę poważne źródła.
            • wojciech.2345 Re: Ogromna manifestacja. Chcą II tury wyborów 09.09.13, 21:39
              Wybory w demokracji proponują wyborcą alternatywnego
              równie sensownego kandydata. W Rosji tym kandydatem
              jest inność.

Wnioski wyciągnij sam.
              • wojciech.2345 errata - wyborcom /bt 09.09.13, 22:00
      • romrus Ogromna manifestacja juz sie skonczyla 09.09.13, 21:40
        wojciech.2345 napisał:
        Ogromna manifestacja. Chcą II tury wyborów
        > Około 10 tys. osób przyszło na plac Bołotny

Tak, okolo 10 tys.
        Zadnej drugiej tury nie bedzie.
        Akcja juz sie skonczyla.
        • wojciech.2345 Re: Ogromna manifestacja juz sie skonczyla 09.09.13, 22:11
          Kto to jest ten Sobakianin?
          Kto Nawalny to wiem.

Czy ten S. to jakiś sensowny człowiek?
          • pijatyka Re: Czy ten S. to jakiś sensowny człowiek? 28.01.14, 02:10
            Podobno (w przeciwieństwie do Łużkowa) jako mer miasta całkiem OK; dlatego wynik Nawalnego można uznać za i tak niezły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka