Dodaj do ulubionych

Do igora ...

29.09.13, 18:11
Dowiedzialem sie, ze w Norwich byly pikiet odnosnie wypowiedzi i zachowywania sie mniejszosci islamskiej.

Czytalem wczoraj artykul w Wyborczej na temat :

wyborcza.pl/magazyn/1,133681,14685285,Zjednoczony_Kalifat_Wielkiej_Brytanii_.html
Moje pytanie do ciebie ( jestes tam na miejscu) jest takie: Jak ty, jako emigrant, odbierasz tego rodzaju wypowiedzi i jak to sie ma do zwyklej "lojalnosci" wobec przybranej Ojczyzny.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: Do igora ... 29.09.13, 18:27
      Nic mnie o podobnym pikiecie nie jest wiadomo .Sprawdzilem w lokalnych wiadomosciach ,tam rowniez o tym zadnej wzmiance,ostatni raz w Norwich protestowali w marcu 2012 roku.
      Co do wypowiedzi tej islamuski,to mam tylko jedna dla niej rade -niech wypie... do kraju,gdzie podobne poglady sam czyms normalnym.

p.s. w Norwich problem islamistow nie stoi ostro,bo oni nie stanowia znaczaca mniejszosc .
      • 1blueelvic Artukul w Wyborczej ... 29.09.13, 18:58
        jeszcze wczoraj czytalem w calosci. Tego typu wypowiedzi bylo duzo, duzo wiecej i to z roznych stron "islamskiej" emigracji. Niesamowite.

Odnosnie Norwich, to pikieta miala miejsce przy jakims rondzie blisko City Hall. To byla wiadomosc od syna mojego kuzyna, ktory powiedzial to przy okazji, a ja nie wchodzilem w szczegoly.

Co do wypowiedzi tej islamuski,to mam tylko jedna dla niej rade -niech wypie...
        do kraju,gdzie podobne poglady sam czyms normalnym.

Bravo, tak trzymaj.
        • igor-z-uk Re: Artukul w Wyborczej ... 29.09.13, 19:02

Moze bylo kilku protestujacych przy ratuszu,ale ja nic o tym nie wiem,dopiero wczoraj popoludniu wrocilem .
          --
          ===================
          Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
          • 1blueelvic Nie ma sprawy. 29.09.13, 19:21
            To Londyn jest scena tegoz problemu.
            • igor_uk Re: Nie ma sprawy. 29.09.13, 19:27
              W Norwicz,jak juz wspominalem,ten problem nie stoi ostro,w Londynie jest calkiem inaczej,tam sa cale dzielnice opanowane przez muzulmanow,ale to nie moj problem,jak bywam w londynie,to kieruje swoi stopy w innym kierunku,gdzie czuje sie,jak by,w Rosji :-)
              • 5magna Re: Nie ma sprawy. 29.09.13, 19:38
                Maja problemy z ta "lojalnoscia" bo maja po kilka obywatelstw lacznie z izraelskim. Najlepiej to Panu Bogu swieczke a Dialblu ogarek. Znalem takiego zyda ze jak umieral to zawolal i rabi i ksiedza.....
              • 1blueelvic Ja postapilbym podobnie ... 29.09.13, 19:45
                Mnie interesuje jedno: ile czasu potrzebuje gospodarz domu, aby przybledow wrzeszczacych o kalifacie i szariacie kopnac tam gdzie trzeba, a pozniej wyrzucic z raju na zbity pysk.
                • 5magna Re: Ja postapilbym podobnie ... 29.09.13, 19:49
                  A ja myslalem ze powiesz to o tym rabi i ksiedzu. Zastanow sie to dobry pomysl. Zyd byl madry....
                  • 1blueelvic Opowiem tobie kawal ... 29.09.13, 20:06
                    o osle, co samolot udawal, a teraz stoi w hangarze dla nielotow ... Chcesz posluchac?

Ok, to idzie tak: nijaki magna chcac swoj dowcip podszlifowac na uwage turysty o lataniu Lufthansa odzywa sie te slowa: Jedz na osle. Bezpieczny i bedziesz sobie mogl z nim porozmawiac.... Na takie dictum turysta z rozbawieniem odpalil: Wybacz: ...Masz niewygodne siedzenie, a rozmawiac z toba nie mam ochoty. Hahaha.

Od tego czasu magna stoi nieuzyteczny w hangarze dla nielotow. Samo zycie, ktore magna sam napisal.
                    • 1blueelvic Moje posty moga wyglad ... 29.09.13, 20:13
                      na przyklad tak:

Tu bedzie tresc: ....... A ponizej bedzie tak:

---------------

Opowiem kawal ... o osle, co samolot udawal, a teraz stoi w hangarze dla nielotow ...

Ok, to idzie tak: nijaki magna chcac swoj dowcip podszlifowac na uwage turysty o lataniu Lufthansa odzywa sie te slowa: Jedz na osle. Bezpieczny i bedziesz sobie mogl z nim porozmawiac....
                      Na takie dictum turysta z rozbawieniem odpalil: Wybacz: ...Masz niewygodne siedzenie, a rozmawiac z toba nie mam ochoty. Hahaha.

• tojabogdan do Igora 29.09.13, 20:14
                      gratulacje z okazji zdobycia mistrzostwa europy w siatkę!
                      Piękny sport zespołowy, a z uwagi na jego reguły, niemal pozbawiony fauli, w przeciwieństwie do wszystkich innych.
                      • 1blueelvic Bogus ... 29.09.13, 20:16
                        Sadze, ze chciales do igora.

Odnosnie siatkowki, to rowniez gratuluje Rosji.
                      • igor_uk Dzieki,Bogdan. 29.09.13, 20:18
                        Chociaz nie jestem kibicem,jednak zwyciestwa moich reprezentacje (Rosji i Polski) mnie zawsze ciesza.
                      • lubat Re: do Igora 29.09.13, 20:35
                        tojabogdan napisał:

> gratulacje z okazji zdobycia mistrzostwa europy w siatkę!

No i mistrzostwo świata w piłce kopanej na piasku!
                        Trochę to bardziej prestiżowe, niż zawody w pluciu na odległość, ale mistrzostwo to mistrzostwo, a do tego pokonali Hiszpanów i Brazylijczyków:)
                    • 5magna Re: Opowiem tobie kawal ... 30.09.13, 03:41
                      Przyszedl Icek do Bluveka i mowi. Bluvek pozycz ty mnie 1000 zl. No ja bym ci od razu Icek pozyczyl nawet nie 1000 ale i 2000. Problem jest taki ze ja nic a nic nie mam przy sobie.... A Bluvek a w domu? Dziekuje Icek w domu wszyscy zdrowi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka