Dodaj do ulubionych

Horror okupacji na telewizji australijskiej

17.02.14, 12:13
www.jonathan-cook.net/blog/2014-02-11/aussie-tv-dares-to-show-the-real-occupation/
Trudno uwierzyc ze telewizja oficjalna odwazy sie na 45 minutowy reportaz pokazujacy jak mlodziez malego kraju jest terroryzowana przez armie wzorowej demokracji swiata, jak ten terror dzieci jest podstawa polityki tej demokracji, pokazuje najgorszego rodzaju rasizm. Ten film zasluguje na najwyzszy medal.
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Re: Horror okupacji na telewizji australijskiej 17.02.14, 13:20
      -Jeszcze raz przypomne , ze "jedyna demokracja BW" jest jedynym panstwem na swiecie , gdzie dzieci sa sadzone przez...trybunaly wojskowe.
      • misterpee Re:dzisiejsze wiadomosci MSN 17.02.14, 14:01
        ze wloskipropagandysta gejow zostal zatrzymany przez policje w Soczi. Jest zdjecie tego aktywisty z transparentem, ale nie wiadomo czy akurat z Soczi, nie ma dowodow na zatrzymanie, poprostu media um wierza! Co za niesprawiedliwosc !
        Tymczasem w palesynie codzienie zabijane as dzieci , kobiety i dorosli, media milcza. Komu to sluzy !!!!!!
        • misterpee Re:prawnicy przesluchiwani 17.02.14, 14:17
          obroncy E. Snowdena byli przsluchiwani na lotnisku londynskim, media o tym milcza, a trabia propagande gejowska. Trabia choc co, tylko nie to co jest wazne dla swiata.
        • smagliczka2 Mam jedno pytanie - pozwolisz? 17.02.14, 14:31
          Ile wczoraj zostało zabitych Palestyńczyków: ogołem, w tym ile kobiet i ile dzieci?

• wasilko Re: Mam jedno pytanie - pozwolisz? 17.02.14, 14:35
            A ilu powinno być zabitych, aby trybunał w Hadze zabrał w końcu głos?
            • smagliczka2 Czy Pan się dzisiaj dobrze czuje? 17.02.14, 14:42
              Ma Pan problem ze zrozumieniem pisanego tekstu? Proszę więc aby sprawdził Pan powtórnie co pisał tam jakiś mister i w świetle jego wpisu przeczytał jeszcze raz moje pytanie.

• wasilko Zadałem tylko pytanie... 17.02.14, 14:46
                ... tego samego formatu co Twoje i szczerze mówiąc, niespecjalnie oczekuję odpowiedzi
                • misterpee Re: Smagliczko, gdzie twoje serce 17.02.14, 15:09
                  robisz tylko zadyme, poto zeby zaslonic zbrodnie.
                  • smagliczka2 Odpowiedz na pytanie proszę. 17.02.14, 15:15
                    Czy wiesz czym jest uczciwość?
                • smagliczka2 Pytanie pytaniem, a gdzie maniery i logika? 17.02.14, 15:13
                  Po pierwsze, to ja zadałam pytanie i to wcale nie Panu. Jeżeli już Pan musiał zastapić pytanego, to należało trzymać się tematu. Odpowiadanie pytaniem na pytanie jest niegrzeczne i świadczy o braku szacunku wobec adwersarza.

Zasady zobowiązują.
          • lubat Re: Mam jedno pytanie - pozwolisz? 17.02.14, 15:21
            smagliczka2 napisała:

> Ile wczoraj zostało zabitych Palestyńczyków: ogołem, w tym ile kobiet i ile dzi
            > eci?
            >

Wczoraj: 1 kobieta, 3 dzieci
            przedwczoraj: 2 kobiety, 4 mężczyzn
            od początku okupacji: kilkadziesiąt tysięcy.
            • smagliczka2 A teraz poproszę o link. 17.02.14, 15:27
              Lubię sprawdzać to, co inni piszą.
              • lubat Re: A teraz poproszę o link. 17.02.14, 15:37
                smagliczka2 napisała:

> Lubię sprawdzać to, co inni piszą.

Smagliczko nr 2, bądź uprzejma wypchać się! Jeśli nie znasz powszechnie znanych faktów, to żaden link nie pomoże.

PS. Dla jasności - dane o wczoraj i przedwczoraj to licentia poetica, ale te ostatnie to już nie wymysł antysemitów.
                • smagliczka2 Licentia poetica powiada Pan? 17.02.14, 15:43
                  Znany warszawski lekarz z psychiatraka jest pod wrażeniem licentia poetica swoich pacjentów.

To niby takie zgrabne, prawda?
              • misterpee Re: typowy chwyt 17.02.14, 15:52
                kiedy banki kradna pieniadze i depozytorzy ich sadza, prawnicy oskarzonych bankierow prosza o nastepujace dowody,
                jak oskarzyciele zarobili te pieniadze
                czy zaplacili podatki,
                czy maja inne ukryte dochody,
                i mnostwo innych
                Kiedy dowody te sa przdstawiony i sprawa jest wygrana przez oskarzycieli, banksterzy uciekaja do Izraela. www.nytimes.com/1991/01/29/nyregion/polish-emigres-lose-savings-and-dreams.html

teraz caly swiat widzi i wszedzie sa publikowane dokumenty o zbrodniach przeciwko ludnosci Ghazy i Palestyny, Smagliczka prosi o link, dowody.
                • smagliczka2 Czy Pan ma może zółte papiery? 17.02.14, 15:56
                  Odnoszę wrażenie, ze Pan bredzi. Na temat proszę.
        • kylax1 Dzieci, które strzelają z kałachów, przestają być 17.02.14, 15:34
          dziećmi.

Antysemicki bełkot nie mający wiele wspólnego z rzeczywistością. Jeśli Australijczycy pomieszkaliby trochę wśród Palestyńczyków, myślę że zmieniliby zdanie.
          • lubat Re: Dzieci, które strzelają z kałachów, przestają 17.02.14, 15:41
            kylax1 napisał:

> dziećmi.
            >
            > Antysemicki bełkot nie mający wiele wspólnego z rzeczywistością. Jeśli Australi
            > jczycy pomieszkaliby trochę wśród Palestyńczyków, myślę że zmieniliby zdanie.

Wśród Palestyńczyków??? Zdaje się, że to jest zupełnie na odwrót. To nie Palestyńczycy wyrzucają Izraelczyków z ich ziemi!
            • kylax1 Judea (jak sama nazwa wskazuje) zawsze była żydows 17.02.14, 15:49
              ska. Palestyńczycy to Arabowie. Mają cały, ogromny Bliski Wschód do pomieszkiwania.
              • misterpee Re: rasizm i niz wiecej 17.02.14, 15:59
                moze przeczytasz sonie historie khazarow. A na terenie Ghazy dzieci palestynskie strzelaja do kogo ? do siebie ?
                Kylax moglby nie pisac nic, niech ogladnie film, niech zobaczy wspolczene wydanie holokaustu na zywo. Niech przeczyta ksiazki Normana Finkelsteina i Ralpha Schoenmana - sprawiedliwych Zydow !
                www.youtube.com/watch?v=MON2HL02mec
                • kylax1 Izrael jest malutki. 17.02.14, 16:53
                  Judea to starożytna kraina ŻYDOWSKA. Żadne kręcenie i zakłamywanie faktów, tego nie zmienią. Izrael jest otoczony przez niechętne mu państwa. To normalne, że się bronią.
                  • tlss Re: Izrael jest malutki. 17.02.14, 17:18
                    "Judea to starożytna kraina ŻYDOWSKA. Żadne kręcenie i zakłamywanie faktów, tego
                    nie zmienią. Izrael jest otoczony przez niechętne mu państwa. To normalne, że się bronią".

Idąć tym tropem należy uznać, że tak nie jest. Otóż przed Izraelitami zamieszkiwali te ziemię Filistyni i inne plemiona. Tak więc powoływanie się na to idiotyzm czystej wody.
                    To nie wasza ziemia a co najwyżej wyszabrowana i zagrabiona. I dlatego otacza was tyle "niechętnych państw".
                    Z przykrością to stwierdzam - z przykrością bo poleje się morze krwi z tego powodu ludzi niewinnych po obu stronach. To twór przejściowy podobnie jak państwa krzyżowe.
                    Arabowie was w końcu zepchną do morza. I nie pomoże wam w tym broń jądrowa. To kwestia czasu.
                    • kylax1 Filistyni nie istnieją. 17.02.14, 19:56
                      Żydzi natomiast tak i Izrael jest państwem żydowskim.

Nikt nie zepnie Izraela do morza, nie ma takiej możliwości.

PS: Nie jestem Żydem, ani tym bardziej Izraelczykiem.
                      • tlss Re: Filistyni nie istnieją. 18.02.14, 08:29
                        "Filistyni nie istnieją. Żydzi natomiast tak i Izrael jest państwem żydowskim.
                        Nikt nie zepnie Izraela do morza, nie ma takiej możliwości. PS: Nie jestem Żydem, ani tym bardziej Izraelczykiem."

Skoro tak podchodzimy do tematu to prawo do osiedlenia nie przysługuje 3/5 populacji to jest potomkom Chazarów - koczownikom którzy w IX przeszli na Hebraizm.
                        co najwyżej potomkom sefardyjskich się to prawo należy.
                        Dodam jeszcze od siebie, że Palestyńczycy mają większe prawo do tej ziemii o czym wiesz. Po pierwsze są u siebie, po drugie to potomkowie w znacznej części Żydów czy Plemion Filistyńskich którzy zrobili najpierw konwersje na różne wiary wschodnie, potem na chrześcijaństwo a potem na islam.
              • wundurra Izrael stworzono na terenie Palestyny 17.02.14, 20:36
                judea to termin wymyslony wylacznie przez zydow ,cos jak generalna gubernia w czasie II WS
    • smagliczka2 A ja się tylko grzecznie zapytam, dobrze? 17.02.14, 15:53
      Gdzie się podział autor tego dramatycznego wątku? Czy możliwe jest, że zawstydzony poziomem intelektualnym swojego własnego wpisu schował się po prostu do budy?
      • misterpee Re: Smagliczka juz sie denerwuje 17.02.14, 16:07
        i jej poziom intelektualny wychodzi jej odbytnica.
        • smagliczka2 Rozpoznaję u Pana debilizm zwyczajny. 17.02.14, 16:14
          Ta forma deficytu intelektualnego u Pana jest strasznie wymowna i bardzo rozpoznawalna, Generalnie polega to na zamianie normalności w krytycznych dla pacjenta momentach i zastępowania ich bliskimi dla niego skojarzeniami.
          • tojabogdan tu już można wystawić żółty papier 17.02.14, 21:14
            smagliczka2 napisała:

> Ta forma deficytu intelektualnego u Pana jest strasznie wymowna i bardzo rozpoz
            > nawalna, Generalnie polega to na zamianie normalności w krytycznych dla pacjent
            > a momentach i zastępowania ich bliskimi dla niego skojarzeniami.

Takich bzdet dawno tu na tym forum nie widziano.
            Podejrzewam, że masz kaca (tzw. kociokwik), stąd taka dysforia.
            Najprościej jest golnąć sobie setkę, albo ze dwa piwa. Poziom alkoholu się wyrówna.
            I nastrój się znacznie poprawi.
            I wszyscy na forum odetchną z ulgą.
            • smagliczka2 Czy chamstwo i wulgaryzmy to Panscy krewni? 18.02.14, 01:10
              Jeżeli Panu zachowanie misterpeesa nie przeszkadza, to świadczy, że macie te same lumpenproletariacki nawyki.
              Tolerancja chamstwa, wulgaryzmów i alkoholu (do którego widać ma Pan skłonności) daje świadectwo jak wyglądał Wasz dom, dzieciństwo i jaki był Wasz szacunek dla kobiet.

Weź się chłopie ogarnij i nie pisz więcej. To dobra rada za free.

• kaszebe12 Re: A ja się tylko grzecznie zapytam, dobrze? 17.02.14, 16:07
        ...uwazasz , smagliczko , ze twoje pytanie zabrzmialo grzecznie ?
        • smagliczka2 Być może że nie. 17.02.14, 16:18
          Niegrzeczne jest również ( czego Pan niestety nie zauważył ) nieodpowiadanie autora wątku na zasadnicze pytania.
          • kaszebe12 Re: Być może że nie. 17.02.14, 16:25
            ...zauwazylem, ze inny uczestnik wyreczyl autora , co jest jednym z forumowych zwyczajow.-Niech mnie Pani uczyni laske niepowtarzania "budy" , bardzo prosze i dziekuje zarazem.
            • smagliczka2 Ten inny uczestnik przekłamał. 17.02.14, 17:04
              Pańskie zwyczaje odbiegają najzwyczajniej od normy i być może, że mają jakąś lokalną, czerstwą tradycję, ale to jeszcze nie oznacza, że ma ona dominować na forumowych salonach.

A może być good budy?
          • przyjacielameryki Smagliczko 17.02.14, 16:25
            Ta grupa dyskutantów to taka niereformowalna mieszanina: homo sovieticus - sowietyzm-bolszewizm-lewactwo-postkomunizm. Od tej grupy nie można spodziewać się grama kultury, rzeczowej rozmowy czy zwyczajnej grzeczności.
            • misterpee Re: Nie odpowiadam z wielu powodow 17.02.14, 16:44
              Smagliczki komentarze nie wymagaja odpowiedzi, wszystkie fakty o Palestynie sa dostepne dla kazdego inteligentnego czytelnika.
              Smagliczki "lagodne " kwestionowanie" powininno byc adresowane do autora filmu w telewizji australijskiej i do statystyk ONZ, nie do mnie. To nie ja jestem odpowiedzialny za wojne terroryzowanie ludnosci Palestyne i jej reakcje. Tym samy wpisy smagliczki sa perfidna proba zaprzeczania prawdzie, typowa bron habary.
              Najwazniejsze - przytoczylem ta wiadomosc o filmie dla poinformowania Polskich czytelnikow, na odpowiadanie chasbarze nie mam czasu, mam inne zajecia, inne prace do wykonania i wciaganie sie do pyskowek z PA i smagliczka jest bezsensowne, co nie znaczy ze ich prowakcje zawsze pozostana bez odpowiedzi.
              • smagliczka2 Kto to napisał? 17.02.14, 17:28
                Jonathan Cook czy Pan?

forum.gazeta.pl/forum/w,50,149619677,149621655,Re_dzisiejsze_wiadomosci_MSN.html
                Jest Pan manipulantem i to wszystko.
              • igor_uk Dobra odpowiedz,misterpee. 17.02.14, 17:33
                Grzecznie i zgodnie z prawda.
                Pytanie smagliczki bylo prowokacyjne i odpowiedzi na niego nikt nie oczekiwal .Ono mialo za zadanie podwazyc rzetelnosc autora watku,jak i autorow zalinkowanego filmu.
                Prawda jest ,ze podwojny sracz w Soczy mial wiecej wziecia przez zachodnich dziennikarze,niz trwajacy konflikt w Palestynie. Tego dotyczyli twoi slowa i to chciala podwazyc smagliczka.
                • smagliczka2 Panie Igorze, duma narodowa wzięła górę, co nie? 17.02.14, 19:32
                  O słońce jasne, wodzu Stalinie
                  Niech władza Twoja nigdy nie zginie
                  Niech jako orłów prowadzi z gniazda
                  Rosji i Kremla płonąca gwiazda

Czy zastawienie rosyjskiego srocza i jego niuansów z palestyńską tragedią jest wyjątkowo znamienne dla rosyjskiej romantycznej duszy?
                  • igor_uk A co moja duma ma do tego? 17.02.14, 19:37
                    Napisalem tylko to,co mysle.Prowokacyjnosc Twojego pytania jest widoczna golym okiem i to zaznaczylem.
                    A Stalina lepiej nie wywoluj,bo to on jest ojcem zalozycielem Twojej Ojczyzny,mowa o Izraelu,oczywiscie :-)

p.s.Nadal prowokujesz ,smagliczka,ale robisz to bardzo nieudolnie.Ja nie zestawiam rosyjskiego sracza z tragedia Palestynczykow,a tylko przywoluje przyklad niezdrowego zainteresowania sraczami .
                    • smagliczka2 Jak nie duma to kompleksy. 17.02.14, 20:04
                      No przecież Pan zestawił rosyjską toaletę z tragedią palestyńczyków.

Nie prowokowałam, a sprawdzałam prawdomówność piszącego. Pan robi dokładnie to samo. może tylko w drugą stronę.
                      • igor_uk A nie jedno,a nie drugie. 17.02.14, 20:42
                        Prawdomownosc misterpee nie trzeba sprawdzac.Jego prawdomownosc trzeba przyjmowac a priori
                  • kaszebe12 Re: Panie Igorze, duma narodowa wzięła górę, co n 17.02.14, 20:00
                    No , nie...i znowu te bezsensowne skojarzenia z przekrecona przeszloscia nie majace nic wspolnego z watkiem. - Wspolczesna rosyjska duma narodowa kojarzona z krwawym gruzinskim dyktatorem ?- A moze do tematu izraelskiego dolozymy polska dume narodowa skojarzona z Dzierzynskim albo Bernamem ?
                    • igor_uk Re: Panie Igorze, duma narodowa wzięła górę, co n 17.02.14, 20:44
                      Nic na to nie poradzisz,Kaszebe.Z braku argumentow smagliczka stosuje te chwyty.
                      • smagliczka2 Jesteś Panie Igorze adwokatem jakiegoś mistera? 17.02.14, 21:37
                        Czy nie masz Pan odrobiny przyzwoitości aby przyznać, że nie codziennie giną tam kobiety, dzieci i dorośli? Jest Pan rzeczywiście prawdziwym rycerzem. O argumentach więc proszę nieco ciszej.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,149619677,149621655,Re_dzisiejsze_wiadomosci_MSN.html
                        • igor_uk Uwazam go za Brata. 17.02.14, 22:49
                          I wiem dokladnie,co on zawsze chce powiedziec.
                    • smagliczka2 Szanowny kolego. 17.02.14, 21:40
                      Kolega jest totalnie wyprany z obiektywności, dlatego proszę przeczytać najistotniejsze po raz wtóry.
            • smagliczka2 Głupotę rozpoznaję na odległość. 17.02.14, 17:08
              Pretensjonalność i uszczypliwość również. Dzięki za zwrócenie uwagi.
              • ubiquitousghost88 A na mądrości też się znasz?... 17.02.14, 20:51
                ...Jakoś nie widać tego po tobie.
                Pier.dolić to każdy potrafi...
                • smagliczka2 Przepraszam, a czym według Pana jest mądrość? 17.02.14, 21:28
                  Pier.dolić to każdy potrafi... Zgadzam się z Panem i czekam na mądrą odpowiedź.
                  • ubiquitousghost88 Re: Przepraszam, a czym według Pana jest mądrość? 17.02.14, 22:32
                    Czym ona jest według mnie to wie tylko ona.
                    Bo mądra.
                    • smagliczka2 Dlaczego Bóg karze mnie kolejnym idiotą? 17.02.14, 22:57
                      Widzisz misiu. Zawsze miło mi gościć cwierćinteligentów spod Białegostoku. Interesujące, ba! - by nie powiedzieć - inspirujące to spotkanie.
                      Niezwykle ułatwia ono wyobrażenie "Utopii" Tomasza Morusa, a ścislej mówiąc jej społeczności - ten przytępawy wyraz twarzy, ten wykwitający uśmieszek, sugerujący, iż dla niektórych bezmyślność musi być kwintesencją szczęścia.

Weź dzieciaku jakieś korepetycję z zakresu kreatywności.
                      • wasilko Pewnie swój ciągnie do swego... 17.02.14, 23:02
                        nt
                        • smagliczka2 Miałeś capie swoje pięć minut. 17.02.14, 23:06
                          Spóźniłeś się. Tu już jest pozamiatane.
                          • wasilko To weź jeszcze na noc tabletki 17.02.14, 23:13
                            ... i idź spać...
    • bywszy1 Re: prosze panstwa+ 17.02.14, 16:36

wy tu gadu,gadu,
      a w Syrii dzieci i kobiety gina.
      I w Libanie,i w Iraku i jeszce gdzie indziej.
      I te filmy o nich codziennie pokazuja.
      I nikt sie nie przejmuje.
      Nawet katolik czolowy forum Swiat,niejaki braciszek mpicek.
    • tojabogdan gorzka lekcja historii, czyli jak z ofiary 17.02.14, 20:48
      stać się katem.
      Okupant ma prawo mordować okupowanych, a więc dyskusja jest bezprzedmiotowa.
      Polacy pamiętający lata 1939-1945 nie mają wątpliwości i wiedzą, co to znaczy teror okupacyjny. Palestyńczycy, których wypędzono z rdzennych od stuleci ziem, bez prawa do powrotu, otaczani wysokim murem na najgorszych kawałkach ziemi (wystarczy spojrzeć na mapę, wygląda to jak zły dowcip lub ser szwajcarski), bez dostępu do wody, do oświaty, mordowani, zamykani na wiele lat bez wyroków, nie mają szans dopóki, dopóty inni się za nimi nie wstawią. Ale wszelkie przejawy zrozumienia losu okupowanych stawia się na równi z tzw. antysemityzmem.
      • igor_uk Bogdan. 17.02.14, 20:51
        Ty rowniez masz zolte papiery?
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,149619677,149623794,Czy_Pan_ma_moze_zolte_papiery_.html
        • tojabogdan Re: Bogdan. 17.02.14, 21:04
          igor_uk napisał: Ty rowniez masz zolte papiery?

Nie, Igor, ja nie mam żółtych papierów, ja wystawiam takie papiery osobom, które do tego zakwalifikuję. To po prostu mój fach, od ponad czterdziestu już lat.
          Pozdrawiam.

P.S. gdy mowa o tej jedynej demokracji BW, krew mnie jedynie zalewa, że możni tego świata ciągle nie mogą, lub nie chcą skojarzyć, iż upokarzanie Palestyńczyków jest źródłem wszelkich nieszczęść i wielu wojen. Też myślę o tym, że taką sytuację "zawdzięczamy" naszemu kochanemu sąsiadowi z zachodu. Bo gdyby nie on, gdyby nie poczuł się narodem wybranym i nie sprowadził największego w historii ludzkości nieszczęścia (to nie tylko mój pogląd, ale większości historyków nieoszołomionych), to ten inny naród wybrany nigdy nie stałby się morderczym okupantem. I to już od ponad 60 lat.
          • misterpee Re: Co ma wsplnego Beria, Trocki 17.02.14, 21:52
            Stalin, 95 procent komisarzy bolszewickich, Bierut, Berman, Hitler, Goebels.....
            wszyscy nie byli Rosjanami, nie byli Niemcami, Smagliczka powinna znac ich pochodzenie.
            Zadziwiajace ze nasz piewca demokratury tex nie urodzil sie tam gdzie podaje.
          • igor_uk Re: Bogdan. 17.02.14, 22:48
            Dzieki za odpowiedz.
            Chcialem tylko wyprzedzic pytanie Smagliczki.
          • krzysiozboj Re: Bogdan. 18.02.14, 09:03
            Straszny antysemita z Ciebie ;) Do tego wróg demokracji a jak wróg demokracji to pewnie jakiś faszysta albo coś podobnego :D
            • kaszebe12 Re: Bogdan. 18.02.14, 09:12
              ...wrog demokracji ? -Wiecej...-antysemita , faszol , neonazista, homofob , ksenofob,szowinista , rasista, prawicowy skrajny ekstremista , radykalny fundamentalista,katol , kryptoterrorysta , negacjonista , nacjonalista....jeszcze wiecej ?
    • bywszy1 Re: oooo,panie+ 17.02.14, 23:20
      Re: Panie Igorze, duma narodowa wzięła górę, co n
      kaszebe12 17.02.14, 20:00 Odpowiedz
      No , nie...i znowu te bezsensowne skojarzenia z przekrecona przeszloscia nie majace nic wspolnego z watkiem. - Wspolczesna rosyjska duma narodowa kojarzona z krwawym gruzinskim dyktatorem ?- A moze do tematu izraelskiego dolozymy polska dume narodowa skojarzona z Dzierzynskim albo Bernamem ?
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Ze wszystkich dzentelmenskich wypowiedzi w tym watku,najbardziej zachwycila mnie wypowiedz,synka ojca z wermachtu,walczacego o honor narodow rosyjskich.
      • kaszebe12 gorzka lekcja historii , Bogdan ? 18.02.14, 07:17
        - Nie musisz ograniczac sie do II WS...ta lekcja sie powtarza od 2000 lat.
    • 1blueelvic Czytam i nie wierze, ... 18.02.14, 16:05
      jak mozna manipulowac informacja.

O agresywnych zachowaniach nie bede pisal.
      • misterpee Re: Czy negatywna historia nazizmu 18.02.14, 16:29
        jest manipulacja ? napewno tak dla milosnikow Hitlera. Dzis milosnicy innego rasizmu krzycza - manipulacja !
      • kaszebe12 Re: Czytam i nie wierze, ... 18.02.14, 16:31
        ...gdzie widzisz manipulacje , blue ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka