Dodaj do ulubionych

Rosyjski szantaż. Gigantyczna pożyczka

19.02.14, 15:13
wyborcza.biz/biznes/1,100896,15488284,Kreml_wzmaga_presje_na_Kijow__Rosyjska_pozyczka_za.html?order=najfajniejsze_odwrotnie&v=1#opform15488284
Co nazywacie szantażem? Czy was kompletnie porąbało? Rosja oferuje pożyczkę i żeby mieć choć cień szansy na jej zwrot stawia warunek stabilizacji sytuacji politycznej w Ukrainie. UE żąda dymisji legalnie wybranego prezydenta bo jak nie to grozi sankcjami. Kto tu zajmuje się szantażem.
Obserwuj wątek
    • brat_ramzesa a czego ty sie spodziewasz? 19.02.14, 15:17
      ze te rusofobskie barany zaczna myslec ?
      Oni mysla tylko w kategoriach walki propagandowej, a sytuacja sie zaostrza, banderwocy kontroluja praktycznie juz 4 zachodnie obwody, przejeli bron, blokuja polsko granice nie wiedziec czemu oraz szykuja ataki na strateiczne cele jak gazociagi by oslabnic pozycje Januka
      Warto pamietac ze przez banderostan przebiega jeden z glownych hubow gazowych dostarczajacych gaz Europie, co ciekawe Dmitro JArosz pragnie przeniesienia swojej nazistowskiej rewolucji do Rosji i to wszystko przy akompaniamencie "demokratow" kotrzy kopia pod soba dolek
      • krzysiozboj Re: a czego ty sie spodziewasz? 19.02.14, 19:00
        Mnie wręcz zadziwia ile można zrobić tylko po to by Rosji dokuczyć. To wygląda na autodestrukcję tylko po to by później obwieścić że Rosja temu winna, toż to gorzej niż odmrozić sobie uszy na złość mamie bo mama odmrożonymi uszami się przejmie, Rosja rozwaloną zachodnią Ukraina niekoniecznie.

Sam pisałem wielokrotnie że Rosji jako państwa nie lubię ale to nie oznacza że mam nieracjonalnie myśleć czy postępować.
        • brat_ramzesa Re: a czego ty sie spodziewasz? 19.02.14, 19:13
          Rzecz w tym ze wszystko sprowqadza sie do licytacji na poziom nienawisci do Rosji;konsekwencje?!! Panie a kogo konsekwencje obchodza!wazne ze w demokratycznej Polsce miara wolnosci jest ziajanie nienawiscia
          ps
          A ja z Rosja i Ukraina jestem w jakis sposob zwiazany, mam tam przyjaciol i dziewczyne, dzis nie moglem spac myslac o ofiarach, przeraza mnie ze "nasi polscy Ukraincy" tak bezwarunkowo i bezmyslnie popieraja banderowskie bojowki przy zupelnej nieznajomosci kraju skad pochdza, ot taka mityczna samostijna mlekiem i miodem plynaca pod okupacja rosji z ktorej trzeba wyzwolic, myslenie ala borrat :/
          • eva15 Borrka zrobił dzisiaj outing 19.02.14, 19:27
            Borrcia chyba całą noc nie spał śledząc wydarzenia na swojej ukochanej Ukrainie. Pierwszy wpis dał już po 6 rano i chyba z niewyspania i z radości, że bandrowcy zaczęli ostro riezat zatracił czujność i wrzasnął "chwała Ukrainie" - hasło, które w uszach Polaka ma jednoznaczną hitlerowską konotację pogłębioną przez rzeź wołyńską.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,149657760,149657760,Trzymajcie_sie_chlopaki_.html

Najwyraźniej Romrus miał jednak rację oceniając go już wcześniej jako banderowca.
            • brat_ramzesa Re: Borrka zrobił dzisiaj outing 19.02.14, 19:56
              Ukraincy okreslaja banderwocow jako stado prymitywow z Galicji
              ps
              Zauwazylas co sie dzieje w Moldawii?Jak pisalem kiedys uwazam ze to preludium do tego co bedzie na Ukrainie, druga sprawa ze byly podobno "dogawory" Putina z Izraelem, bawie sie traz w proroka, moze chodzi o zwrot mienia zydowskiego zagrabionego po wojnie w zamian za poparcie?w koncu stracili oni na Ukrainie nieporownywalnie wiecej jak w Polsce
              dzis banderwocy na majdanie oglosili ze wyrezaja wszystkich zydowskich apartaczykow zwanych oligarchami i ze nigdzie sie nie ukryja ;/
              • eva15 Re: Borrka zrobił dzisiaj outing 19.02.14, 21:01
                Nie nadążam z tą Mołdawią, napisz, co tam się aktualnie wyprawia .
          • krzysiozboj Re: a czego ty sie spodziewasz? 20.02.14, 01:51
            Moje kontakty są nieco luźniejsze ale na poziomie czysto ludzkim jak najlepsze. Nie przepadam za polityką w tamtej części świata ale to jakby inna bajka. I właśnie patrząc przez pryzmat znajomości tych ludzi z którymi mam kontakt przykro na to wszystko patrzeć.

A tych bojówek i tego w co to może się przerodzić boi się chyba także ta racjonalniej myśląca część majdanu bo wiem że taka też jest, mniej krzykliwa ale chcąca do europy zachodniej.
    • polski_francuz Rosjanie przewidywali 19.02.14, 19:09
      reakcje Janukowicza.

Tych smiertelnych ofiar mozna i trzeba bylo uniknac. Kazda z nich idzie na konto rosyjskich szantazystow.

PF
      • kylax1 Wyjątkowo nie mogę się zgodzić. 19.02.14, 19:17
        Rosjanie mogą mącić i szantażować, ale to Janukowycz i jego otoczenie podjęło tę decyzję, nie Rosjanie.
        • pijatyka Januk się wyrwał "do przodu", bo się wystraszył.. 19.02.14, 20:13
          ...że rewizor z Moskwy znajdzie sobie lepszego pachołka (polecam końcówkę "Psów")

Z rękami umazanymi krwią jest teraz trędowaty nawet dla Putina; już nie będzie wspólnej fotki.
          • borrka On jest do odstrzalu. 19.02.14, 21:10
            Nicolaie sie klania zza chmur.

Trzeba sobie wyobrazic nasycenie Ukrainy moskiewskimi agentami - od aktywnych, do uspionych w piatym pokoleniu!
            Jest taka ksiazka Lysiaka o rosyjskiej agenturze w I Rzeczpospolitej.
            Strasznie pesymistyczna, bo ukazujaca bezsile wobec zatrutego powietrza z Niziny Wschodnioeuropejskiej.

No, ale jakos sie wyrawalismy, bo niufnosc do syrenich spiewow zza Buga jednoczy Polakow.
            Ukraincy maja gorzej - 20% mniejszosci, podzialy i pierwsza linia frontu.
            Ale, obym byl falszywym prorokiem, my jestesmy w odwodzie - Matuszka tez nas miluje!
      • romrus Przewiduje... 19.02.14, 20:12
        polski_francuz napisał:
        > reakcje Janukowicza.

...rozpad Ukrainy.
        Czy bede za niego odpowiedzialny?

> Tych smiertelnych ofiar mozna i trzeba bylo uniknac. Kazda z nich idzie na konto rosyjskich szantazystow.

Ciebie kompletnie szajba sie odbija z twojej nienawisci do Rosji.

Palanty ponad 20 lat nie moga sie wybrac porzadnego rzadu, w kraju nie ma ZADNEGO, godnego szacunku polityka, a my, qwa, za to sa odpowiedzialny.

Nieczego nie jesteszmy Chochlam winny, swoi sprawy nich zalatwiaja sami.
        • marko125 Re: Przewiduje... 19.02.14, 20:47
          Sądzisz, że Ukraina się rozpadnie?
          • jk2007 Rosja chce federalizacje Ukrainy 19.02.14, 20:52
            slaba Ukraina w naszym interesie jest
          • romrus Re: Przewiduje... 19.02.14, 21:05
            marko125 napisał:
            > Sądzisz, że Ukraina się rozpadnie?

Jestem pewien.

Ladnych pare lat pisze, ze to dla nich jedno rozsadne rozwiazanie.

Dzis Lwow oglosil, ze nie uznaje rzadu centralnego.
            A to dopiero poczatek.
            • eva15 Re: Przewiduje... 19.02.14, 21:18
              Problem w tym, że biedna, bezrobotna banderowska Ukr. zahcodnia do niczego USA nie jest potrzebna. USA chcą Krymu (dostępu do Morza Czarnego) oraz zasobów Ukr. wschodniej.
              Czyli chcą mieć całość.
              Obawiam się więc, że jeśli Ukr. wsch. i Krym postanowią odłączyć się od reszty, zaleje je lawina ataków terrorystycznych i zamieszek.
              • borrka Inaczej bym mysl wyartykulowal: 19.02.14, 21:25
                Gdyby Moskwa sprobowala zawladnac czescia Ukrainy, Ulster wyda sie idyllicznym zakatkiem.
                • eva15 Re: Inaczej bym mysl wyartykulowal: 19.02.14, 21:53
                  Witam cię twoim bandeowskim hasłem. abyś się dobrze poczuł:
                  chwała Ukrainie, gierojam chwala. Lachów riezat'!

A teraz do rzeczy:

Krym można relatywnie szczelnie odgrodzić od twoich braci, gorzej z Ukr. wsch. - tu będzie problem przenikania.
                  • wojciech.2349 Re: Inaczej bym mysl wyartykulowal: 19.02.14, 22:00
                    eva15 napisała:
                    > Krym można relatywnie szczelnie odgrodzić od twoich braci, gorzej z Ukr. wsch.
                    > - tu będzie problem przenikania.
                    ----------------
                    Effciu,
                    Matuszka nie może łyknąć Krymu.
                    Nie pozwalają na to traktaty międzynarodowe.
                    • pijatyka Re: Nie pozwalają na to traktaty 19.02.14, 22:17
                      Czekiści w jednym mają rację - Ty, Wojtuś, jednak jesteś poczciwy głuptas...

Jakie traktaty pozwoliły kacapom najechać i podzielić Gruzję?

Jakie traktaty pozwalają im siedzieć w Naddniestrzu?

etc.
                      • wojciech.2349 Re: Nie pozwalają na to traktaty 19.02.14, 22:30
                        forum.gazeta.pl/forum/w,50,141303793,149641183,Re_maja_za_plecami_rosyjska_flote.html
                  • borrka Dzis byc Ukraincem, to powod do dumy. 19.02.14, 22:26
                    Ale ja nie lubie podszywania sie.
                    • eva15 Dzis byc Ukraincem, to powod do dumy.OK! 19.02.14, 22:58
                      Lubisz, lubisz się podszywać. Polak, nawet przy całej zidiociałej sympatii do obecnej banderowskiej zadymy, NIGDY by nie napisał : sława Ukrainie
                      bo wie, co dalej za tymi słowami się kryje i ile krwi to Polaków kosztowało. Katyń to przy tym brat mniejszy. Sława Ukrainie to dla Polaków odpowiednik Sieg heil! Czyli totalne zwycięstwo.

Gdy Romrus identyfikował cię jako banderowca, milczałam w temacie, ale gdy sam się identyfikujesz, mówię OK. Każdy ma prawo do outingu i nawet jeśli późno i niezamierzenie pewnie, a tylko z nerwów, z podniecenia po nieprzespanej nocy. To jednak cieszy, gdy ktoś otwiera przyłbcę i wiadomo who is who.
                      Sieg heil, borrcia . Czy jak tam po waszemu.... Ukraińskiego nie znam i pewnie przekręcam całość twojego hasła:
                      sława Ukrainie, sława gierojam, Lachów riezat'.

To pierwszy raz, gdy poproszę ciebie o językową korektę. Chętnie ją przejmę.
                      • borrka Politruk tak kazal pisac ? 19.02.14, 23:08
                        Effciu, Ty przed tygodniem nie mialas pojecia o pochodzeniu okrzyku "Slawa Ukrainie" i teraz nagly przyplyw "patriotyzmu" istotnie porusza:)))
                        Ale zle trafilas - mnie to calkowicie obojetne, co sadzi o mnie web - komanda.
                        • eva15 Borrcia, nie dasz rady, daleś głos i wystarczy 19.02.14, 23:29
                          Jakim urządzeniem to wykryłeś, że nie miałam pojęcia? Część mojej rodziny pochodzi z Polski wsch. I nawet jeśli rzeź wołyńska nie dotknęła jej bezpośrednio, to była ona dla nich bardzo bolesnym, bo bliskim przeżyciem. Nic na to nie poradzisz, że twój ukraiński Sieg heil - czyli sława Ukrainie mam niejako w genach. NEGATYWNIE.Jak zesztą każdy Polak.

Ja jako jako forumowa Rosjanka i jednocześnie Niemka (two in one:-))) pouczę cię nie tylko jak zazwyczaj odnośnie polszczyzny, ale tym razem także jako Polaka-prawdziwka:

nie pisz Sieg heil! (sława Ukrainie) To znaaaaacznie gorsze niż twoje błędy ortograficzne w polskim.
                          • borrka "Patriotka" nuworyszka, raczej. 19.02.14, 23:36
                            Effciu, nie tlumacz sie.
                            Wszystko gra:)
                            Wiesz, co mnie w Tobie najbardziej bawi ?
                            Wcale nie ogolny brak wiedzy.
                            Nie!
                            "Niemiecki patriotyzm" rodem z Friedlandu, czy Unna Massen.
                            • eva15 Wiem, jestem i Rosjanką i Niemką 20.02.14, 00:00
                              Co ma do tego mój rzekomy niemiecki patriotyzm? Wiem, dla bystrzaków forumowych jestem i Rosjanką i Niemką:-))) - Two in one. Ale nie to jest tematem.

Wracając tematu twych dzielnych braci baderowów i ciebie:

czy ty zdajesz sobie sprawę, że oni - ci twoi ukochani banderowcy- są tylko wehikułem do osiągnięcia celu? A celem wcale nie jest banderowszczyna i jej uszczęśliwianie przez Zachód.
                              Twoi pobratymcy robią za mięso armatnie, borcia.

Ty wrzeszczyrz od rana ochoczo :
                              chwała Ukranie (dalej w domyśle: chwała gierojam. Lachów riezat'! )
                              a tymczasem:
                              najlepiej do własnego riezania używa się głupich, naiwnych i ostro nawiedzonych! Banderowcy świetnie się do tego nadają...
                          • nie-tak Re: Przeoczylas przemowienie Kliczki na euromajdan 19.02.14, 23:46
                            forum.gazeta.pl/forum/w,50,149675525,149678275,Re_Kliczko_przemawia_.html
              • marko125 Re: Przewiduje... 19.02.14, 21:30
                > Problem w tym, że biedna, bezrobotna banderowska Ukr. zahcodnia do niczego USA
                > nie jest potrzebna. USA chcą Krymu (dostępu do Morza Czarnego) oraz zasobów Ukr
                > . wschodniej.
                > Czyli chcą mieć całość.
                > Obawiam się więc, że jeśli Ukr. wsch. i Krym postanowią odłączyć się od reszty,
                > zaleje je lawina ataków terrorystycznych i zamieszek.

Janukowicz już mięknie chce rozmawiać z opozycją. Pewnie niedługo ustąpi.
                • igor_uk marko ,a ty znow :-) 19.02.14, 21:37
                  Janukowicz caly czas chce rozmawiac z opozycja.
                  On nawet zgodzil sie na publiczne debaty,do ktorych wezwal go Kliczko.Prawda jest to,ze jak tylko Janukowicz zgozil sie,to Kliczko odrazu wycofal sie.Bo widac ktos mu doradzil,zeby do tego nie zabieral sie,zeby nie osmieszyc sie.
                  Marko,ty zazwyczaj masz bardzo wyrywkowe wiadomosci,na podstawie ktorych robisz bardzo stanowcze oswiadczenia.
                • pijatyka Re: Janukowicz już chce rozmawiać z opozycją 19.02.14, 22:13
                  Frajer, kto wierzy choćby w jedno słowo tego zawszonego kundla.
              • eva15 Podział Ukrainy USA nie interesuje 19.02.14, 21:57
                Podział Ukrainy USA nie interesuje.
                Dziś w aucie wysłuchałam ciekawej audycji. Niemcy całkie otwarcie powiedzieli, że podział Ukrainy to zło, bo wschód i Krym ciągną do Rosji i tylko Ukr. zach. do EU. Czyli - USA dostałyby się w łapki g.wniany kąsek. No i dlatego różni spece głosili w radio, że EU potrzebna jest cała Ukraina.
                • eva15 Podział Ukrainy USA nie interesuje.Rosję i owszem 19.02.14, 22:03
                  Co inteligentniejszy i wnikliwszy obserwator powinien już dawno zauważyć, że USA, EU i ich banderowcy nie pisnęli nawet jednego słówka o federalizacji Ukrainy, nawet słyszeć o tym nie chcą. Natomiast Rosja i owszem.
                • pijatyka CzeKa w kółko szczeka o podziale Ukrainy - a może 19.02.14, 22:10
                  ...tak dla odmiany, porozmawiamy o podziale Matuszki ?

To że Kaukaz i okolice (razem z wypasionym Soczi) wkrótce wezmę sobie muslimy to właściwie już przesądzone; ale pozostaje jeszcze tyle smacznych kąsków...

Choć jeśli chodzi o Polskę to w sumie jednak bym odradzał udział w dzieleniu tego tortu; no, może tylko tę końcóweczkę Mierzei Wiślanej - i szlus ;)
                • eva15 Re: Podział Ukrainy USA nie interesuje 19.02.14, 22:15
                  Przywożone z zachodu Ukr. bojówki próbują opanować wschód Ukr. , dziś zrobiły ostre natarcie w Charkowie. Dokładnie o to chodzi, by zająć całą Ukrainę, dzisiaj się nie udało, ale co będzie jutro, pojutrze?
                  • marko125 Re: Podział Ukrainy USA nie interesuje 19.02.14, 22:17
                    Ewa jest na razie rozejm. Januk nie będzie szturmował Majdanu
              • felusiak1 Re: Przewiduje... 20.02.14, 05:00
                to krym zapewnia dostep do morza czarnego? a ja zawsze myslałem, że dardanele.
                i po co im krym jak mają dostęp do bułgarii, rumunii i turcji nad morzem czarnym i kontrolują dardanele?
                efka, nie dosypiasz i piździ ci się pod sufitem.
            • wojciech.2349 Re: Przewiduje... 19.02.14, 21:31
              romrus napisał:
              > marko125 napisał:
              > > Sądzisz, że Ukraina się rozpadnie?
              >
              > Jestem pewien.
              ---------------
              A wiesz, że między innymi Rosja dała Ukrainie gwarancje
              bezpieczeństwa?
              • romrus Re: Przewiduje... 19.02.14, 22:27
                wojciech.2349 napisał(a):
                > A wiesz, że między innymi Rosja dała Ukrainie gwarancje bezpieczeństwa?

Oczewiscie.
                Az do czasu, ze takie panstwo istnieje.
                Po za tym chodzilo o bespeczenstwo zewnetrzne, a jej nikt na razie nie atakuje.

Przymusowo trzymac ja w kupe Rosja gwarancji nie dawala.
                • wojciech.2349 Re: Przewiduje... 19.02.14, 22:31
                  romrus napisał:

> wojciech.2349 napisał(a):
                  > > A wiesz, że między innymi Rosja dała Ukrainie gwarancje bezpieczeństwa?
                  >
                  >
                  > Oczewiscie.
                  > Az do czasu, ze takie panstwo istnieje.
                  > Po za tym chodzilo o bespeczenstwo zewnetrzne, a jej nikt na razie nie atakuje.
                  >
                  > Przymusowo trzymac ja w kupe Rosja gwarancji nie dawala.
                  ---------------
                  Sofistyczny wybieg.
            • krzysiozboj Re: Przewiduje... 20.02.14, 01:38
              romrus napisał:

> marko125 napisał:
              > > Sądzisz, że Ukraina się rozpadnie?
              >
              > Jestem pewien.
              >
              > Ladnych pare lat pisze, ze to dla nich jedno rozsadne rozwiazanie.
              >
              > Dzis Lwow oglosil, ze nie uznaje rzadu centralnego.
              > A to dopiero poczatek.

Od początku protestów pachnie mi to grą na rozbicie Ukrainy. Rosja pewnie przytuli wschodnią część a zachód będzie miał możliwość wykazania się na zachodzie. Ja tylko nie pojmuje po co nasi idioci się tam angażowali, tu chyba prorokiem nie trzeba byc że najmocniej oberwie Ukraina a w drugiej kolejności pewnie my rykoszetem.
        • polski_francuz Nie cierpie 19.02.14, 21:13
          tych co zawsze lepiej wiedza.

Nie nienawidze Rosji, jest mi obojetna. I jakby sie dala polubic to bym polubil. Nikogo mi w rodzinie nie zabili. Tata byl na lesorobce ale wrocil i moglem sie urodzic. Przesadow nie mam.

Ale kto naciskal na Janukowicza: kontrole ciezarowek, spotkania w cztery oczy, obietnice forsy? Kto do jasnej cholery? Az sie ten maly kryminalista ugial.

Ja wiem jacy sa Ukraincy i Ty i Putin tez. To bylo wszystko do przewidzenia. U was ludzkie zycie malo warto.

Eh...szkoda gadac.

PF
          • polski_francuz Re: Nie cierpie 19.02.14, 21:14
            ...malo warte.

Sorry

PF
          • romrus Ja tez nie cierpie 19.02.14, 22:41
            polski_francuz napisał:

> Ale kto naciskal na Janukowicza: kontrole ciezarowek, spotkania w cztery oczy, obietnice forsy? Kto do jasnej cholery? Az sie ten maly kryminalista ugial.

Naciski powiadasz?

My nie musime otworzyc swoj rynek dla towarow z UE, jesli to Ukraina go otwiera i znosi clo, stad kontrole ciezarowek.

My nie musime w dalszym ciagu zezwalac na sprowadzenie ukrainskich towarow bez cla, a z ocleniem one sa niekonkurencyjny, tyle ze to nie nasza sprawa.

My nie musimedawac porzyczki, prosze umprzejmie to zrobic UE, USA, MFW, czy fundacje Sorosa.

My nie musime dawac znizke na gaz.

I nie my nie musime robic jeszcze wiele rzeczy.

Chochly zawsze uwazali ze musa miec wszystko na raz i za darmo, a teraz z jakiejs dziwnej racji, Zachod tez jest pewen, ze Rosja ma placic za budowanie przez Zachod demokracji na Ukrainie.

Panowie, zobowiazujcie sie utrzymywac Ukraine i Januk jutro da wam d@pe.
            Bedziecie na wiesiolo budowac demokracje na Wolyniu i w Galicje.

Przestancie plakac i belkotac o naciskach.
            Januku nikt pistoletem nie grozil.

Umowa z UE to ostateczny koniec chochlackiej gospodarki i ch@ja wzamian od Unii, oprocz tandetnych sloganow.
            • borrka Kontroluj sie , prostaku. 19.02.14, 22:46
              Nie jestes wsrod swoich.
              • romrus Spadac, banderowcu 19.02.14, 22:50
                borrka napisał:
                > Nie jestes wsrod swoich.

Wlasnie ze nie jestem.
                U nas z banderowcami krotko.
              • brat_ramzesa Ty wsrod swoich nie jestes 19.02.14, 22:54
                podrabiany banderowcu i wara tobie z kim sie Polacy dogaduja, a ty won kozy w gory pilnowac
                • borrka Polak sie znalazl:))) 19.02.14, 22:56
                  Walonki ci spod stolu wystaja .
                  • eva15 Borrcia spoko, jesteś po podwónym outingu 20.02.14, 00:31
                    Najpierw był outing o lobotomii, teraz wrzeszczysz - Sieg heil, czyli sława Ukrainie.

Jedno świetnie pasuje do drugiego:
                    tylko ktoś po lobotomii może na poskim forum otwarcie napisać Sieg heil, czyli sława Ukrainie(dalej jak wiadomo - sława gierojam, Lachów riezat')
                    • felusiak1 Re: Borrcia spoko, jesteś po podwónym outingu 20.02.14, 05:11
                      sieg heil = sława ukrainie?
                      to ciekawe. jednak nie dosypiasz i pod sufitem ci sie piździ.
    • dystans4 Re: Rosyjski szantaż. Gigantyczna pożyczka 19.02.14, 22:14
      Fakt.
      Podobnych curiosum jest więcej.
      Ale np. TOK FM (też częściowo Agora) relacjonuje o wiele bardziej bezstronnie. Nie tak, że jedna strona dobra, druga zła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka