Dodaj do ulubionych

Poranek Turczynowa minal (ultimatum).

14.04.14, 20:20
Zamiast akcji wojskowej na szeroka skale,byla niewielka akcja samoobrony,majaca na celu zmusic spadochroniarze z Dniepropietrowska wrocic do koszar .Operacja zakonczyla sie powodzeniem,z czego spadochroniarze bardzo ucieszyli sie.
Obserwuj wątek
    • wasilko Może zegarek mu się zepsuł? 14.04.14, 20:26
      Radek tłumaczy to tak:
      - Sytuacja na wschodniej Ukrainie rozwija się tak szybko, że także po naszej stronie decyzje mogą być szybsze niż to się komukolwiek wydaje - dodał Sikorski.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,15795833,Rozczarowujace_spotkanie_Rady_Bezpieczenstwa_ONZ_w,,,832874.html
      Chłopaki nie nadążają za Jugo-Wostokiem...
      • igor_uk Oni juz Ukraine stracili. 14.04.14, 20:29
        Tylko jeszcze o tym nie wiedza.
        Ukraina nigdy nie bedzie banderowska i proamerykanska.
        • wiarusik Re: Oni juz Ukraine stracili. 14.04.14, 20:45
          znaczy, że tych paru rosyjskich komandosów wołających putina o pomoc, ma świadczyć o stracie?;)
          sytuacja jest prozaiczna-nie ma masowych protestów, trzeba zrobić cokolwiek by ruszyć putlerowskich żołdaków. tonący brzytwy się chwyta, jak to mówią.
      • 141288bs Re: Może zegarek mu się zepsuł? 14.04.14, 20:41
        Jesli tak Sikorski mowi,to nie wypada nie dac te 300 mln zeby po naszej stronie decyzje przyspieszyc...niebawem Ukraina bedzie w WNP,to na wejscie jakas kasa sie przyda.
        • wiarusik Re: Może zegarek mu się zepsuł? 14.04.14, 20:50
          www.defence24.pl/news_pieniadze-z-ukrainskiej-zbiorki-na-wojsko-starcza-na-modernizacje-10-czolgow
          jak widać, ukraińcy tak chcą do UC, WNP, ZBiR i innych takich, że aż ślą smsy na armię by ich obroniła przed "bratem" ze wschodu. rodzinka się rozpada.
          • wasilko Re: Może zegarek mu się zepsuł? 14.04.14, 20:53
            Przed wojną w Polsce, społeczeństwo ufundowało armii broń dla kilku pułków. A tu modernizacja 10 czołgów, czyli co-wymiana korków paliwowych w tych czołgach?
            Chyba jednak Ukraińcy nie czują się specjalnie zagrożeni...
            • wiarusik Re: Może zegarek mu się zepsuł? 14.04.14, 20:55
              dzisiaj czołg kosztuje więcej niż biedka.
              • igor_uk wiarusik,nie osmieszaj sie. 14.04.14, 20:59
                Tu powazni ludzi dyskutuja.
              • wasilko Re: Może zegarek mu się zepsuł? 14.04.14, 21:01
                Czołgi 7TP to były biedki?
                A kilka sztuk takich ufundowali sami pracownicy zakładów PZInż.
                • wiarusik Re: Może zegarek mu się zepsuł? 14.04.14, 21:02
                  uważasz, że ówczesne czołgi kosztowały tyle co obecne?
                  • wasilko Re: Może zegarek mu się zepsuł? 14.04.14, 21:16
                    7TP kosztował ok. 250 tys. złotych. Pensja urzędnika/nauczyciela/policjanta to ok. 250 zł.
                    Sam sobie policz czy ceny broni były porównywalne z obecnymi.
                    Opieram się na pracy R. Szubański, Polska broń pancerna 1939
    • romrus Trwa narada:-) 14.04.14, 20:30
      demotivators.to/media/posters/3304/96265652_opomnis.jpg
      • igor_uk Re: Trwa narada:-) 14.04.14, 20:31
        Ha,ha.
      • eva15 Re: Trwa narada:-) 14.04.14, 20:35
        Turczynow wypatruje US-helikopterów, by zdążyć na czas uciec...

Podobno dzisiaj wasz myśliwiec latał uporczywie Amis nad łbami...? Biedne chłopaki na okręcie nie mogły ze strachu spokojnie palić marihuany:-))))
        • romrus Re: Trwa narada:-) 14.04.14, 20:38
          eva15 napisała:
          > Podobno dzisiaj wasz myśliwiec latał uporczywie Amis nad łbami...? Biedne chłopaki na okręcie nie mogły ze strachu spokojnie palić marihuany:-))))

12 atakow treningowych:-)

vz.ru/news/2014/4/14/682020.html
          • eva15 Mam pomysł... 14.04.14, 20:53
            Nie moglibyście podpłynąć dopuszczalnie blisko do Amis jakimś swoim okrętem z Krymu , następnie uruchomić mega-nagłośnienia i puszczać od rana do nocy hymn rosyjski przeplatany wojskowymi pieśniami wojennymi? Tak na full power.....

• adamusb Re: Mam pomysł... 14.04.14, 21:00
              Ależ to genialne, musiałaś bardzo długo nad tym myśleć.
              • eva15 Re: Mam pomysł... 14.04.14, 21:08
                Ja tam Amis dobrze życzę - trochę kultury im się przyda.
                • adamusb Re: Mam pomysł... 14.04.14, 21:17
                  Oj, chyba jednak źle im życzysz, Rosja Putina i kultura to dwa nieprzystające do siebie pojęcia.
                  • eva15 Re: Mam pomysł... 14.04.14, 22:53
                    Dla mnie żarcie na papierowych talerzach, platiskowymi widelcami to żadna kultura.
                    Ale masz prawo do własnego gustu:-)))
                    • adamusb Re: Mam pomysł... 14.04.14, 23:11
                      Lepsze żarcie plastikowymi widelcami, niż brudnymi paluchami
        • wiarusik Re: Trwa narada:-) 14.04.14, 20:41
          byli spokojni, samolot nieuzbrojony. pytanie czy pilot ma portki czyste.
    • adamusb Re: Poranek Turczynowa minal (ultimatum). 14.04.14, 20:31
      Rozczarowali cię Ukraińcy, Już widziałeś oczyma wyobraźni to morze ukraińskiej krwi. A tu figa z makiem i moskiewski Hitlerek nie dostał w prezencie powodu do wkroczenia na teren Ukrainy.

Jak widzisz rząd Ukrainy to nie idioci, którzy za wszelką cenę dążą do rozlewu krwi.
      I kto teraz wypada gorzej? Rzekomi "banderowcy" czy zielone ludziki na usługach moskiewskiego kurdupla?
      • igor_uk Nic podobnego. 14.04.14, 20:34
        Ukraincy dla mnie nie sa miesom armatnim w walce z ruskimi,jak dla ciebie.Ukraincy dla mnie czlonkami mojej najblizszej rodziny.I ja bardzo ciesze sie,ze puczysci nie maja oparcia w armii i sluzbach porzadkowych,bo w przeciwnym wypadku swoloczy banderowskie zrobiliby na wchodzie Ukrainy to,co Polakom na Wolyniu.
        • wiarusik Re: Nic podobnego. 14.04.14, 20:38
          nie wiem czy ukraińcy za to co rosjanie zrobili im w latach 30-tych i obecnie, uważaliby cię za członka najbliższej rodziny. prędzej za członka między jajami.
          • igor_uk ha,ha. 14.04.14, 21:00
            Co Rosjanie zrobili Ukraincom? wiarusik przestan tu uprawiac banderowska propagande.
            • wiarusik Re: ha,ha. 14.04.14, 21:05
              dobrze wiesz co. a jak nie, to spytaj się ukraińca, tylko pojedź wreszcie na ukrainę.
              • igor_uk bardzo dobrze wiem. 14.04.14, 21:12
                A na Ukrainie bywam co rok.
                • wiarusik Re: bardzo dobrze wiem. 14.04.14, 21:20
                  chyba nie, bo od dawna gadasz że ukraińcy i rosjanie to jeden naród, a życie temu jak widać przeczy.
        • adamusb Re: Nic podobnego. 14.04.14, 20:41
          Jak na członka najbliższej rodziny, to bardzo źle im życzysz.
          Jak to u nas w Polsce mówią: z rodziną to najlepiej na zdjęciu się wychodzi.

• igor_uk ja im zycze tylko tego,.. 14.04.14, 21:03
            co oni sami sobie zycza.i goowno mnie obchodzi,co ty o tym wszystkim sadzisz.Bo ja wiem na 100%,ze Ukraincy ciebie obchodza tylko na tyle,na ile oni beda wystepowac przeciwko Rosji.jak tylko Ukraincy wywala banderowcow z Kijowa,ty ze pierwszy bedziesz mieszac Ukraincow z goownem.
            • wiarusik Re: ja im zycze tylko tego,.. 14.04.14, 21:06
              wystarczy że ty ich mieszasz za to, że z kijowa pogonili moskali.
              • igor_uk Re: ja im zycze tylko tego,.. 14.04.14, 21:13
                wiarusik,to nie na twoja glowke dyskusja.
                • wiarusik Re: ja im zycze tylko tego,.. 14.04.14, 21:19
                  wiem.marnuję się przy takich web gierojach za rubelek i 10 kopiejek :)
                • adamusb Re: ja im zycze tylko tego,.. 14.04.14, 21:19
                  Na twoją też nie, a stukasz w te klawiaturę jak nawiedzony.
                  • igor_uk Tym roznie sie od was. 14.04.14, 21:23
                    Ze mnie goowno obchodzi wasze zdanie,ale moje was bardzo obchodzi.Wlasnie dla tego wlazicie na moi watki i pizdzicie bez sensu.
                    • wiarusik Re: Tym roznie sie od was. 14.04.14, 21:37
                      chyba jednak obchodzi bo ci gula skacze.
                      natomiast ja nie odpowiadam by przekonać takiego putlerowca jak ty, tylko żeby jak jakaś nieukształtowana młodzież tu zaglądnęła, by nie dała się ogłupić.
                    • adamusb Re: Tym roznie sie od was. 14.04.14, 22:40
                      Nie pochlebiaj sobie.
                      I zluzuj, bo ci zwieracze puszczą, będzie wstyd przed kolegami.
            • adamusb Re: ja im zycze tylko tego,.. 14.04.14, 21:14
              Musiałbym być tobą, żeby im źle życzyć.

Swoją drogą, czy masz jakieś paranormalne zdolności, że wiesz na 100% co ja myślę i o kim?
              I jeszcze jedno, mnie też g ... obchodzi, co sądzi taki faszystowski agencik moskiewskiego hitlerka jak ty.

PS. Zmień ten tekst o banderowcach, bo jest tak samo śmieszny, jak kiedyś te o kułakach.
              • igor_uk Przeciez zyczysz im zle. 14.04.14, 21:19
                Bo to co banderowcy robia z Ukraina,a czemu ty przyklaskujesz,jest zlem dla Ukraincow,ale tobie to odpowiada,bo tobie nie o Ukraine chodzi,a tylko o to,zeby dokopac ruskim.
                • adamusb Re: Przeciez zyczysz im zle. 14.04.14, 21:26
                  Złem dla Ukraińców jest to co robi z tym krajem moskiewski Hitlerek.
                  I proszę cię, przestań mi tu wyjeżdżać ze swoją fałszywą troską o los Ukrainy, bo gdyby cię on naprawdę obchodził, to nie pisałbyś tych wszystkich bredni.
                • bddominik Igor 14.04.14, 21:30
                  A co tam w Charkowie ? Tam jeszcze nie pojawiły się zielone ludziki ? na razie działają w Doniecku i Ługańsku.
    • romrus Majdan wiecznie zywy 14.04.14, 21:08
      Clopacy chca o czyms zapytac Rade w Kijowie.

Kilka tysiacy zdysciplinowanych jak zawsze majdaniarzy, w maskach, marszeruja zwiedzic poslow.

www.socportal.info/news/maydan-idet-piketirovat-verhovnuyu-radu
      • eva15 Re: Majdan wiecznie zywy 14.04.14, 21:13
        Z tego, co przeczytałam, to mają pilne sprawy do omówienia, można ich zrozumieć:-))))

Zdaje się, że Igor miał rację mówiąc, że zamiast chodzić do cyrku lepiej pojechać na Ukrainę.

• wasilko Re: Majdan wiecznie zywy 14.04.14, 21:23
        Tylko, że to artykuł z 6 lutego.
        В ЕКСКЛЮЗИВ, КАРТИНА ДНЯ, НОВИНИ / 06.02.2014 О 10:37 /
        • romrus Oz.... 14.04.14, 21:41
          wasilko napisał(a):
          > Tylko, że to artykuł z 6 lutego.

Wszystko trzeba sprawdzac po 3 razy.

ru-an.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B5-%D0%B8%D0%B4%D1%91%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B9-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8/

chelovek-online.ru/zakon/news/na-maydane-v-kieve-nachalsya-miting/
          www.rusnovosti.ru/news/313094/
          • adamusb Re: Oz.... 14.04.14, 21:49
            A jakieś wiarygodne źródła też o ty napisały, czy tylko ruskie agencje propagandowe.
            • wasilko Masz te źródło (GW) i przestań jęczeć 14.04.14, 21:54
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,15795833,Rozczarowujace_spotkanie_Rady_Bezpieczenstwa_ONZ_w,,,832994.html
              • wasilko Tu masz kolejne źródło (segonya.ua) z ultimatum 14.04.14, 21:58
                Rady Sotni Samoobrony Majdanu do Wierchownej Rady

www.segodnya.ua/politics/society/aktivisty-maydana-trebuyut-ot-rady-razresheniya-na-oruzhie-i-otstavki-silovikov-512934.html
                Jeszcze czegoś potrzebujesz?
              • adamusb Re: Masz te źródło (GW) i przestań jęczeć 14.04.14, 21:59
                To nie jęczenie, po prostu już kilkakrotnie się przekonałem, że rosyjsko języczna źródła są niewiarygodne.
                • igor_uk Nie klam,adam z usb. 14.04.14, 22:01
                  Klamstwo to wasz znak firmowy.
                  • adamusb Re: Nie klam,adam z usb. 14.04.14, 22:10
                    Igorku rozumiem twoje nerwy, okazałeś się kiepską tubą propagandową, Polacy pomimo twoich starań nie uwierzyli w te brednie jaki próbujecie nam wcisnąć, więc pewnie zwierzchnicy mocno się zdenerwowało i premi nie będzie.
                    • igor_uk Moi nerwy? 14.04.14, 22:19
                      Chyba zartujesz,adamek z usb.ja zyje w oczekiwaniu swieta,swieta zwyciestwa,a ty juz wiesz,ze przegrales.I to ty denerwujesz sie,a nie ja.
                      • adamusb Re: Moi nerwy? 14.04.14, 23:16
                        Bystrzaku, ja niczego nie przegrałem i nie przegram, więc jestem mocno wyluzowany, tym bardziej jak czytam, te wasze coraz bardziej nerwowe posty.
                • romrus To nie czytaj 14.04.14, 22:03
                  adamusb napisał:
                  > To nie jęczenie, po prostu już kilkakrotnie się przekonałem, że rosyjsko języczna źródła są niewiarygodne.

Poszukaj sam sobie innych.

Bana masz na Google?
                  • adamusb Re: To nie czytaj 14.04.14, 22:14
                    Czemu mam nie czytać, dobrze jest się orientować, w tym co wroga propaganda próbuje nam i innym wcisnąć, żeby móc się lepiej bronić przed zalewem kłamstwa jaki płynie z faszystowskiej Rosji
                    • romrus No widzisz, i masz ... 14.04.14, 22:20
                      adamusb napisał:
                      > Czemu mam nie czytać, dobrze jest się orientować, w tym co wroga propaganda próbuje nam i innym wcisnąć, żeby móc się lepiej bronić przed zalewem kłamstwa

...z nas uzytek.

Nawiasem, cos podobnego dziadek moj mowil w stosunku do zachodniej prasy i koniecznosci nauki obcych jezykow:-)
                      • adamusb Re: No widzisz, i masz ... 14.04.14, 22:24
                        Ja dlatego w szkole chętnie się uczyłem języka rosyjskiego, język wroga dobrze jest znać.

A pożytek z was kiepski, rozsiewanie kłamstw nic nikomu nie daje
                        • igor_uk W tym problem bystrzakow. 14.04.14, 22:25
                          Bo wiekszosc z nich nie zna jezykow obcych.
                          • adamusb Re: W tym problem bystrzakow. 14.04.14, 22:43
                            Fakt, jak się niektórych z was czyta, to widać, że tranlator w ciągłym użyciu.
        • eva15 Majdan płoną opony.... 14.04.14, 22:08
          Pod Radą Najwyższą w Kijowie zapłonęły opony - poinformowała Mirosława Petsa z Kanału 5. Protestujący domagają się ustąpienia p.o. prezydenta Ołeksandra Turczynowa.

wyborcza.pl/relacje/1,126862,15795833,Rozczarowujace_spotkanie_Rady_Bezpieczenstwa_ONZ_ws.html?wall=1

No GW chyba nie kłamie....
          • bddominik Re: Majdan płoną opony.... 14.04.14, 22:17
            Jak Majdan znów bedzie się rozrastał, to wschód będzię miał jeszcze większą szansę na niezależność. Mozliwość zajęcia jeszcze większej liczby posterunków itp. Turczynowi pali się już pod nogami powoli.
            • igor_uk bddominik,nie mow o szansach ... 14.04.14, 22:24
              wschodu i poludnia Ukrainy.To juz nie jest szansa,a fakt. Faktycznie te regiony sa niezalezne i nic nie jest wstanie im odebrac tego,co oni wywalczyli.
              Gra idzie nie o to,zeby oderwac od Ukrainy kilka obwodow,bo to mozno zrobic w pare dni,gra toczy sie o to,zeby pozbawic wladzy marionetek amerykanskich,a Ukraina stala normalnym panstwem.
              • bddominik Re: bddominik,nie mow o szansach ... 14.04.14, 22:27
                Trzymam kciuki. Nie lepiej Igo podzielić Ukrainę ? nawet jak się uspokoi znów za jakiś czas zachód będzie chciał zrobić kolejny przewrót :/
                • igor_uk Re: bddominik,nie mow o szansach ... 14.04.14, 22:29
                  Podzial Ukrainy to bardzo mozliwy wariant.Ale granica podzialu ma byc, jak najdalej na zachod.
                  • bddominik Re: bddominik,nie mow o szansach ... 14.04.14, 22:31
                    Dokładnie więc zielone ludziki pownny się rozprzestrzeniać. W Charkowie chyba jeszcze ich nie ma ? Po co FRdo współpracy banderowski kawałek Ukrainy?
                    • igor_uk Re: bddominik,nie mow o szansach ... 14.04.14, 22:37
                      Tez tak sadze.Ale o tym powinni zadecydowac mieszkancy zachodniej Ukrainy.Tam bardzo duzo adekwatnych ludzi.Co wzno,prawy sektor i banderowcy tam nie sa tak popularne,jakby mozno bylo przypuszczac .Trzeba pamjetac,ze bardzo duzo Ukraincow z zachodniej Ukrainy pracuje w Rosji i nie maja Rosjan za wrogow.
                      • j-k Igor, ja Ciebie muvie... 14.04.14, 22:48
                        Ty bierz ten Donieck (z portem Mariumpol), do tego Lugansk
                        i powiedz, ze reszta Ukrainy jest dla was Swieta.

Zobaczysz, ze Zachod z radosci sypnie im (chocholom) spokojnie nie 15 , a 30 mld US $
                        i z tej radosci wszyscy beda mieli problem z glowy...
                        • igor_uk Nic z tego,Janusz. 14.04.14, 22:57
                          Galicja,to wszystko co moge oddac i to pod warunkiem,ze oni sami beda tego chciec.
                          • j-k zebys potem nie zalowal... 14.04.14, 23:10
                            igor_uk napisał:
                            > Galicja,to wszystko co moge oddac i to pod warunkiem,ze oni sami beda tego chciec.

zebys potem nie zalowal...
                            dalem Ci wszystko co mozliwe...
                            a Wolynia, banderowcow i chocholow nie chcemy - pisalem juz...
                            Samo miast Lwow z okolicami nam wystarczy...
                            - to co zrobisz Wolyniem ?

• igor_uk To juz nie twoj problem. 14.04.14, 23:22
                              Poradzimy,zreszta,jak zawsze.

p.s. Pierwsza moja tesciowa byla z Zachodniej Ukrainy,po dzien dzisiejszy utrzymuje z nia kontakt,wspaniala kobieta.
                      • bddominik Re: bddominik,nie mow o szansach ... 14.04.14, 22:53
                        Zobaczymy. Moze być i też tak, że Ukraina pozostanie w calości i to bez federalizacji z wladzami pro US. Na razie wszystko jest jeszcze możliwe. Nie wiadomo co tam w Kijowie jeszcze wymyślą albo co wymyśli USA.
                        • igor_uk To juz nie jest mozliwe. 14.04.14, 23:01
                          zacznijmy od tego,ze Krym stracony na zawsze . A wschod i poludnie Ukrainy nigdy nie zgadza sie na wladze pro US,zreszta tego,co juz stalo sie w Doniecku i Lugansku cofnac nie da .
                          • bddominik Re: To juz nie jest mozliwe. 14.04.14, 23:03
                            Obyś miał rację Igor :) W najgorszym przypadku niech się podzielą. Skoro ludzie na wschodzie chcą być związani z Rosją nikt i nie może tego zabronić a szczególnie buraki z USA i UE.
                            • bddominik Re: To juz nie jest mozliwe. 14.04.14, 23:06
                              Kikanaście km od Słowiańska

pbs.twimg.com/media/BlNQ4Q-IMAAHk2f.jpg
                              • igor_uk Re: To juz nie jest mozliwe. 14.04.14, 23:09
                                To wlasnie o tych spadochroniarzach ja wspomnialem w poscie,otwierajacym watek:
                                ",byla niewielka akcja samoobrony,majaca na celu zmusic spadochroniarze z Dniepropietrowska wrocic do koszar .Operacja zakonczyla sie powodzeniem,z czego spadochroniarze bardzo ucieszyli sie. "
                                • arkaf spadachroniarze 14.04.14, 23:11
                                  na czolgach
                                  • igor_uk arkaf,brakuje tobie wiedzy... 14.04.14, 23:27
                                    To nie sa czolgi,a tylko BMD-1 (бoевaя мaшинa деcaнтa — 1)
                                    • arkaf Re: arkaf,brakuje tobie wiedzy... 14.04.14, 23:31
                                      ma lufe ?; no to Rudy :)
                                      a tak w ogole to chyba desantuje sie wodnie
                                      no i masz racje, tu to ja sie nie znam wcale
                                      Peace and Love, a czasami Punk is not dead
                                      • igor_uk desantuje sie normalnie,z samolotu. 14.04.14, 23:38
                                        • arkaf Re: desantuje sie normalnie,z samolotu. 14.04.14, 23:46
                                          no tos mnie doksztalcil, powiem szczerze
                              • arkaf piekna brygada na moskala rusza :) 14.04.14, 23:10

• igor_uk Chcialby,ale nic z tego. 14.04.14, 23:28
                                  Chlopaki wrocili do domu.
                                  • arkaf Re: Chcialby,ale nic z tego. 14.04.14, 23:33
                                    a byla wersja ze przeszli na strone ludzikow zielonych
                                    jak nie oni to gornicy Dombasowscy ich pogonia, wlasnie zalobe zakonczyli (wiesz ze 7 zginelo 3 dni temu?)
    • igor_uk Kolejny poranek Turczynowa minal. 15.04.14, 20:35
      Zadne z miast,zajetych przez ludzi,walczacych z junta,nie zostalo przez puczystow zdobyto,malo tego,nawet nie bylo proby zdobyc.
      Grotweskowa "bitwa" o lotnisko w Kramotosku tylko podtwierdza to,ze junta sil nie ma.
      • eva15 Re: Kolejny poranek Turczynowa minal. 15.04.14, 20:38
        Co się naprawdę działo na tym li'otnisku chyba nie wiadomo, każdy gada co innego.
        • wasilko Kramatorsk-podobno zginęło kilkadziesiąt osób 15.04.14, 21:02
          Informacja niezbyt pewna:

Separatyści: podczas szturmu zginęło 58 żołnierzy armii ukraińskiej
          Ukraińskie Siły Zbrojne miały ponadto utracić myśliwiec i dwa helikoptery, z czego jeden miał zostać całkowicie zniszczony.

Więcej
          www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowosc?zobacz/separatysci-podczas-szturmu-zginelo-58-zolnierzy-armii-ukrainskiej
          Trudno ocenić ile w tym prawdy, a ile propagandy dla pokrzepienia serc.
        • igor_uk Re: Kolejny poranek Turczynowa minal. 15.04.14, 21:13
          Niewielka grupa protestujacych zajela wojskowe lotnisko (to byl blad,bo dali pretekst do uzycia wojska).Zgodnie z tym,co podaje Rossija 24 podala,ze 2 czlowieka,wsrod "opolczencow",zostalo rannych,a lotnisko zostalo zdobyte.Natomiast Ria-nowosci podaja,ze wsrod opolczencow zginelo 4 czlowieka.
          Sytuacja nie jest do konca jasna,ale wiele wskazuje na to,ze sily majdaunow sporo za male,zeby brac sie za szturm nawet tak malego miasta,jak Kramatorsk,w ktorym praktycznie nie ma uzbrojonych opolczencow.Ci co maja bron,to przewaznie mysliwi, odpowiednie uzbrojeni.
          • bddominik Re: Kolejny poranek Turczynowa minal. 15.04.14, 21:21
            Wosjko Turczynowa zdesantowało się na lotnisko i to był cały sukces. Turczynow ogłosił pierwsze zwycięstwo w końcu na Majdanie znów zbiera się niezadowolny tłum. A tu wielki sukcje przejęcie lotniska :) To jest cyrk.
            • igor_uk otoz to,zwykly cyrk. 15.04.14, 21:29
              Ale przyglupi forumowe dostali sraczki z podniecenia :-)
              • bddominik Re: otoz to,zwykly cyrk. 15.04.14, 21:30
                Przyznam szczerze, że ja też na początku uwierzyłem w jakąś większą akcje Turczynowa.
                • bddominik Igor jest jednak pewien problem 15.04.14, 21:45
                  Turczynow podprowadził wojsko pod Słowiańsk i Donieck. Tak więc w razie poważnej zadymy może być nieciekawie.
                  • igor_uk podprowadzic wojska,to jedno. 15.04.14, 21:48
                    A zmusic te wojska do ataku,to co innego.
                    jakby majdauny byli pewni tego,ze wojsko jest gotowe wykonywac ich rozkazy,toby juz dawno atak nastapil.
                • igor_uk Re: otoz to,zwykly cyrk. 15.04.14, 21:46
                  Wieksza akcja,to atak na Donieck ,czy Lugansk.
                  Nawet atak na Slawiansk nie bedzie wieksza akcja,a co dopiero na Kramatorsk.

O tym w Polsce nic nie wspomiina sie,ala w tej chwile lotnisko w Kramatorsku jest zablokowano przez mieszkancow tego miasta .
                  • eva15 Re: otoz to,zwykly cyrk. 15.04.14, 22:17
                    www.youtube.com/watch?v=BQe7NdEQExQ
                    • igor_uk Re: otoz to,zwykly cyrk. 15.04.14, 22:23
                      fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qc/hi/pnou/t4g3QoFYYzZJtnGGuX.jpg
                      • eva15 Russkije idut ! 15.04.14, 22:46
                        geeenialne !!!

www.youtube.com/watch?v=DAmFBYKWK5Q
                    • igor_uk Ewa,co Ty wyprawiasz? 15.04.14, 22:26
                      Przeciez zachodnia propaganda rwierdzi,ze narod Ukrainski jest przeciwko Rosji i popiera Majdaunow.To co Ty zalinkowala,burzy ten obraz,tak starannie budowany przez media zachodnie.
                      • wasilko Nie widzę tam "zielonych",sami amatorzy 15.04.14, 22:32
                        Jeden z nich nawet flagę niósł na zwykłej gałęzi, pewnie nie miał czasu przygotować lepszego drzewca.
                      • eva15 Cud sią wNiemczehc zdarzył! 15.04.14, 22:55
                        Igorze, propaganda zachodnia tego nie pokaże, ale dzisiaj i tak zdarzył się cud.

ZDF (2, preogram tv) przeprosił dzisiaj za nieprawdziwą informację o tym rzekomym rosyjskim dowódcy, który ponoć wymachiwał rosyjskim paszportem. ZDF przyznał, że uległ mistyfikacji i że to nieprawda....
                        Jednak ciągłe ataki widzów i czytelników na zakłamane media dają jakieś skutki. Jeszcze trochę a telewizja przyzna, że cały czas kłamie, od początku do końca:-)).
                        • nie-tak Re: Cud sią wNiemczehc zdarzył! 15.04.14, 23:04
                          eva15 napisała:

> Igorze, propaganda zachodnia tego nie pokaże, ale dzisiaj i tak zdarzył się cud
                          > .
                          >
                          > ZDF (2, preogram tv) przeprosił dzisiaj za nieprawdziwą informację o tym rzekom
                          > ym rosyjskim dowódcy, który ponoć wymachiwał rosyjskim paszportem. ZDF przyznał
                          > , że uległ mistyfikacji i że to nieprawda....
                          > Jednak ciągłe ataki widzów i czytelników na zakłamane media dają jakieś skutki.
                          > Jeszcze trochę a telewizja przyzna, że cały czas kłamie, od początku do końca:
                          > -)).
                          ----------------------
                          nie wiem, dokladnie o co przepraszali nie ogladam TV propagandy w dodatku bylam dzis bez przerwy w drodze z bardzo poznym powrotem do domu.
                          Czytalam pobierznie w mediach o jakims nakreconym filmiku ktory celowo zostal nakrecony dla propagandy, widz, sluchacz i czytelnik mimo tego im nie wierzy.

_______________________________________________________________
                          Ciekawa analiza dzisiejszych czasow:
                          www.youtube.com/watch?v=Jyj-ofBUILw
                          www.youtube.com/watch?v=uHNG7FXKiwg
                          • eva15 Re: Cud się w Niemczech zdarzył! 16.04.14, 00:01
                            Przepraszali w ZDF, że dali się ponoć nabrać na kłamstwa.
                            Ja myślę, że chcieli nas - widzów - nabrać na swoje kłamstwa, ale im nie wyszło. Jest internet, ludzie się ostro wkurzyli, no i stąd przeprosiny i udawanie, że nie wiedzieli, że to kłamstwo.
                  • nie-tak Re: otoz to,zwykly cyrk. 15.04.14, 22:54
                    Igor jak bylo z Irakiem, jak bylo z Gruzja, jak bylo z Syria, jak ... my znamy juz to na pamiec szczekania mediow jak i politykow. Wez pod uwage co innego wczoraj bylo proponowane referendum dla uciszenia jak i dezorientacji a dzis napad, czyj to styl? Jak bylo z Janukiem i podpisem trzech wyslannikow z zachodui? Bylo inaczej czy tak samo?
                    • igor_uk nie-tak. 15.04.14, 23:00
                      Przeciez wierzyc tym swoloczom moga tylko uposledzone ludzi.Niestety,przekonuje sie w tym,ze bardzo wiele Polakow daja sobie wcisnac do glowy kazde goowno.
                      • nie-tak Re: nie-tak. 15.04.14, 23:10
                        Wiekszosc inteligentnych Polakow rozumie doskonale o co tu chodzi i nie moga sie pogodzic co diaspora robi z ich kraju. Jeden z znajomych powiedzial mi ostatnio, "chyba psychicznie nie wytrzymam w tym kraju, tylko powiedz gdzie uciekac? Na zachodzie tez nie jest inaczej z diaspora" :-)))
                        • eva15 Re: nie-tak. 16.04.14, 00:03
                          Jak jest młody, niech ucieka do Rosji, jako Polak język szybko opanuje.
    • zapluty.karzel.imperializmu Re: Poranek Turczynowa minal (ultimatum). 15.04.14, 21:27
      Baptysta turecki Turczynow, w młodosci ateista komsomolec, kiedy na Ukrainie zapanowała moda na ostentacyjną pobożność, wziął się i ochrzcił cały w Jordanie, atoli pojawiły się pogłoski, że ten pierwszy chrzest mu się nie przyjął.
        • bddominik Re: Bezbronne mieszkance wczoraj zatrzymali czolg 15.04.14, 22:35
          Igor tam to byli przestraszeni 20 latkowie. Podobno ten czołg się popsuł :)
          • igor_uk Re: Bezbronne mieszkance wczoraj zatrzymali czolg 15.04.14, 22:58
            Nie widac tego,zeby popsul sie.On dosc zwawo poruszal sie po terenie.

p.s. ja sam bylem w wojsku ,majac 18-19 lat.
            I chociaz sam nie uczestniczyl w dzialaniach bojowych,ale mnostwo moich rowiesnikow bardzo dzielnie walczyli,nie zwazajac na to,ze mieli zaledwie 18-19 lat.Walczyli tak,ze po dzien dzisiejszy mieszkancy Afganstanu maja do nich szacunek,pomimo tego,ze byli wrogami.
            • bddominik Re: Bezbronne mieszkance wczoraj zatrzymali czolg 15.04.14, 23:01
              Igor czy Rosja nie mogła by podrzucać więcej broni separatystom? Choćby Igły itp. Tych Zielonych ludzików to wcale tak dużó nie ma.
              • igor_uk Re: Bezbronne mieszkance wczoraj zatrzymali czolg 15.04.14, 23:06
                Juz maja:
                www.regnum.ru/news/polit/1791270.html
                • bddominik Re: Bezbronne mieszkance wczoraj zatrzymali czolg 15.04.14, 23:13
                  Podobno granatniki. Ja jestem pesymistą ale nie widzę, tej obrony. Podobno antymajdanowska milicja zwraca się o pomoc do Kadyrowa ? To pewnie fake ? Przecież to i tak od Putina zależne. Putin oficjalnie powiedział, że nie pomoże. No ale wiadomo, że odpowidz była oczywista.
                  Mam jednak nadzieję, że jakimiś kanałami wzmocni separatystów noż kurde to przecież rzut beretem do FR. Jak teraz tego nie wykorzysta to potem już moze nie być okazji.
                  • igor_uk Re: Bezbronne mieszkance wczoraj zatrzymali czolg 15.04.14, 23:16
                    Maja pod dostatkiem RPG-7,z najnowszymi pociskami.
                    • eva15 Zielona granica... 15.04.14, 23:49
                      Może się mylę, ale jakoś dziwnie podejrzewam, że noce i zielone (niestrzeżone, nieoficjalne) granice są po to, by dobrym ludziom w biedzie pomagać:-)
                      Sprawny, bezszelestny desant to dla fachowców nic trudnego... Zwłaszcza w zaprzyjaźnionym, bratnim kraju posługującym się tym samym językiem. Amerykańskim psom wojny jest znaaaacznie trudniej:-)
                      • igor_uk Ewa,Ukraina potrzebuje prawdy,przede wszystko. 15.04.14, 23:54
                        Majdauny zablokowali dostep wpjska do infromacji,rowniez wiekszosc mieszkancow jest pozbawiona innego zrodla informacji,niz tylko banderowskiej.
                        Zaloozylem nowy watek,poniewaz cos dowiedzialem sie o tym,czemu nie nastapil szrurm Slawianska.
                      • eva15 Amerykańskie dyletanctwo 15.04.14, 23:59
                        Przypomniał mi się dowcip:

Amis szkolili latami dywersanta/szpiega , którego chcieli wysłać na misję specjalną do ZSRR. Uczyli faceta od wczesnej młodości j. rosyjskiego tak, że mówił płynnie bez akcentu, przeszkolili go solidnie w kulturze i historii kraju i wreszcie, gdy wszystko już perfekt umiał, wysłali go do ZSRR.
                        Ami łaził po Moskwie, popisywał się swoim rosyjskim, gadał z Rosjanami o literaturze i sztuce, a tu Rosjanie oznajmili, że świetnie się tego wszystkiego jak na obcokrajowca wyuczył.
                        Oburzony Ami:
                        - jak to, przecież ja jestem rodowitym Rosjaninem !

Russkie na to:
                        - a jaki ty Russki, ty przecież murzyn!
                        • igor_uk Re: Amerykańskie dyletanctwo 16.04.14, 00:06
                          Mniej wiecej jest tak samo i w tym przypadku.
              • nie-tak Re: Bezbronne mieszkance wczoraj zatrzymali czolg 15.04.14, 23:13
                bddominik napisał:

> Igor czy Rosja nie mogła by podrzucać więcej broni separatystom? Choćby Igły it
                > p. Tych Zielonych ludzików to wcale tak dużó nie ma.
                ---------------------------
                Chcialbys rozpoczac III wojne swiatowa? Wasal jak i agresor zza oceanu czeka z utesknieniem jak otwartymi ustami na taka zaczepke.
                • bddominik Re: Bezbronne mieszkance wczoraj zatrzymali czolg 15.04.14, 23:17
                  Jaka III WS . USA nawet palcem nie kiwnie.
        • solaqua.333 Re: Bezbronne mieszkance wczoraj zatrzymali czolg 15.04.14, 23:48
          wspaniale. tak trzymac.
    • igor_uk Juz kolejny poranek Turczynowa minal :-) 17.04.14, 09:09
      Na Ukrainie bez zmian,to znaczy zmiany sa,ale nie takie,jakie marza sie daunam z majdanu .
      • bddominik Re: Juz kolejny poranek Turczynowa minal :-) 17.04.14, 09:13
        igor_uk napisał:

> Na Ukrainie bez zmian,to znaczy zmiany sa,ale nie takie,jakie marza sie daunam
        > z majdanu .
        >

Igor podobno Junta wymyśliła iż będzie płacić za zdawanie broni, złapanie separatystów odbicie budynków na wschodzie. Wymyśliły to jakieś władze Doniecka i biznesmen ze wschodu. Jest podobno nawet cennik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka