bddominik 21.04.14, 19:53 wiadomosci.onet.pl/doradca-obamy-ukraina-zaczela-realizowac-ustalenia-genewy/s5fmr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk To rzeczywiscie cyrk. 21.04.14, 20:02 o tym co wydarzylo sie w Slawiansku gosc nic nie wie i twierdzi, "że USA wciąż analizują, co się stało",ale o tym,ze junta (ktora on nie wiadomo czemu nazywa Ukraina) "zaczęła realizować ustalenia Genewy " on wie. Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: To rzeczywiscie cyrk. 21.04.14, 20:06 Sądzisz, że jak Kijów zrealizuje te postanowienia wschód się rozbroi? Ja bym im nie ufal za grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: To rzeczywiscie cyrk. 21.04.14, 20:12 Kiedy separatyści złożą broń ? Jakie są ich postulaty tak naprawdę ? Chcą zmiany władzy w Kijowie ? czy referendów rozumiem. W genewie coś tam niby ustalili jakieś większe autonomie itp ale to zapewne bla bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: To rzeczywiscie cyrk. 21.04.14, 20:25 O jakich separatystach piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: To rzeczywiscie cyrk. 21.04.14, 20:32 Separatystów, inaczej zielony ludzi, a w rzeczywistości rosyjski wojskowy wykonujący rozkazy moskiewskiego hitlerka w celu destabilizacji Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: To rzeczywiscie cyrk. 21.04.14, 20:41 Chodzi mi o tych co zajmują budynki na wschodzie ukrainy. Może zle sie wyraziłem, "separatyści" czyli uzbrojeni milicjanci oraz protestujący ludzie. Oby nie dali się nabrać na kłamstwa Kijowa i USA. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf bddominik, mam nadzieje ze zrozumiales !!! 21.04.14, 22:03 inaczej igor bedzie zmuszony cie zwolnic Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: To rzeczywiscie cyrk. 21.04.14, 20:12 nikt nie ufa wschodowi, nawet igor, co napisal wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Cyrk od poczatku. 21.04.14, 20:44 bddominik napisał: > Sądzisz, że jak Kijów zrealizuje te postanowienia wschód się rozbroi? Kijow nic nie zrealizuje. Kazdy z odrobina oleju w glowie wiedzial, ze Kijow nie jest w stanie rozbroic swoi ugrupowania paramilitarny. To jest nie mozliwe z zasady. Lawrow o tym wiedzial. Wiedzial Kerry czy nie, nie wiem. Desczyca kalamal, ze niby moga. Ashton w 100% w ogole nie rozumie o co w tym balaganie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: To rzeczywiscie cyrk. 21.04.14, 20:30 Kłamstwa moskiewskiego hitlerka o zielonych ludziach jakoś ci nie przeszkadzają. Jakoś mnie to nie dziwi, typowe zachowanie kacapskiego propagandzisty. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 20:21 Credo polityki wewnętrznej obecnej kijowskiej "władzy" dobitnie sformułował vice-gubernator Dniepropietrowska - fiłatow: "dawać śmieciom obietnice,wszelkie gwarancje i iść na ustępstwa, a po tym wieszać". "Нyжнo дaвaть мрaзям любые oбещaния, гaрaнтии и идти нa любые ycтyпки. …А вешaть… Вешaть их нaдo пoтoм" antifashist.com/stat/23335-davat-mrazjam-ljubye-obeschanija-veshat-ih-budem-potom-zamestitel-gubernatora-kolomojskogo.html Tzw. "porozumienie" w Genewie to pierwsza część tego wyjątkowo prostego scenariusza. Kto będzie na tyle naiwny by dać się zwieść niewątpliwie zawiśnie na drzewie, bądź latarni. No, ale naiwnych jest coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 20:40 Oby Walter. Bo ludzie na wschodzie moga połknąć haczyk :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 20:55 To już przegięcie. Kerry wzywa Ławrowa aby ten publicznie wezwal do opuszczenia budynków na wsch Ukrainie. Mam nadzieję, że Ławrow tego nie zrobi. wiadomosci.wp.pl/lbid,7181,title,Symferopol-nieznani-sprawcy-zaatakowali-siedzibe-rady-tatarskiej,nazywo.html?ticaid=112974 Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 21:02 bddominik napisał: > Bo ludzie na wschodzie moga połknąć haczyk :/ Nic z tych rzeczy. Credo fiłatowa na Ukrainie jest powszechnie znane, więc nikt nie ma złudzeń - jak tylko ulegną namowom i się rozbroją natychmiast ich zaczną wieszać. Media tej masakry nie "zauważą", podobnie jak nie dostrzegli sporawej masakry pod Czeboksarami (w polskiej prasie o te rzezi nic nie pisano), od której zaczęła się chryja z Krymem - na wieść o tej masakrze Krymczanie powstali. Do tego dochodzi sprawa jak potraktowano porozumienie z 21 lutego (które po podpisaniu natychmiast spuszczono do kibla) i kwestia snajperów, którzy strzelali z okien hotelu "Ukraina". Tak więc nie ma głupich. Cokolwiek mogłoby się zmienić na lepsze gdyby takie typki jak kołomojski i fiłatow zostali zdymisjonowani. Lecz na to się nie zanosi - w majdan zainwestowali sporo szmalu i dostali Dniepropietrowsk by ten szmal teraz mogli sobie "zwrócić" z nawiązką. Zwykły intratny biznes ... Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 21:03 Hmm ciekawe co teraz powie Ławrow? Ogólnie jest niezły pat. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 21:15 Nie ma zadnego patu. Dzis Lugansk i Charkow wybrali narodowych Gubernatorow.W Kramatorsku protestujace zajeli budynki SBU i milicji.Slawiansk jest podobny na fortece i z kazda godzina jest coraz trudniejszy do zdobycia.Co raz wiecej protestujacych ma bron . Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 21:18 Słuszaleś Igor, że Kerry wezwał Ławrowa aby ten oficjalnie kazał protestującym opuścić budynki ? Ten Kerry to ma poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 21:23 Ja nie slucham co mowi Kerry,Lawrow robi tak samo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 21:18 1. "Porozumienie" genewskie nie określa ram czasowych. 2. "Porozumienie" genewskie jednoznacznie stwierdza, że wszystkie organizacje winny być rozbrojone ( już widzę jak królik-jaceniuk rozbraja ludzi jarosza), wszystkie budynki i place winny być opuszczone przez demonstrantów ( w tym kijowski majdan - już widzę jak królik-jaceniuk goni np. sotnię "spikera" - facio ma kałachów i pocisków przeciwczołgowych na kilka batalionów ( na dodatek "spiker" cieszy się większym uznaniem mieszkańców Kijowa niż królik-jaceniuk -:))) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 21:25 Porozumienia genewskie sa goowna warte. oni nie okreslaja nic,generalnie to deklaracja zyczen . Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 USA obiecują pomoc dla armii junty kijowskiej 21.04.14, 22:03 Trzeba się z tym liczyć, że zaczną dostarczać broń... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: USA obiecują pomoc dla armii junty kijowskiej 21.04.14, 22:10 Ewa,oni broni maja pod dostatek. Co moga Amerykanie dostarczyc Ukrainie? Systemy przeciwlotnicze? To czego oni beda warci,bez przeszkolonych zalog? Czyli musza dostarczyc wraz z zalogami .A z kim beda walczyc te zalogi amerykanskie,z protestujacymi,tak u nich nie ma lotnictwa.Przeciwko nacierajacej armii rosyjskiej? Na to Amerykanie nie pojda. Junta potrzebuje nie broni,a tylko kasy i to bardzo duzo.Na poczatek minimum 15-20 mld baksow.A tego jej nawet nie obiecuja.Stany jedynie co poobiecali,to gwarancja kredytu w wysokosci 1 mld dolarow.Zauwaz,nie sam kredyt,,a tylko gwarancje,czyli majdauny musza sami znalec kredytodawce. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: USA obiecują pomoc dla armii junty kijowskiej 21.04.14, 22:21 Bo amerykanie to downy chodzace, nie probuja zrozumiec podbijanych tylko bawia sie w podboje wg instrukcji jakiegos cepa w CIA, to juz nie narod to sprzedajne mcdonaldy oni juz nie posiadaj idei ktora ich jednoczy, Putin moze ich kupic jak hamburgery Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: USA obiecują pomoc dla armii junty kijowskiej 21.04.14, 22:27 Igorze, tej armii rozlatują się wozy pancerne, czołgi, helikoptery, okręty etc. Brakuje też nowoczesnego wyposażenia (noktowizory, systemy radiolokacyjne etc.) Same miliony kałachów i granatów (czyt jak to zwał) to jednak za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: USA obiecują pomoc dla armii junty kijowskiej 21.04.14, 22:38 eva15 napisała: > Igorze, tej armii rozlatują się wozy pancerne, czołgi, helikoptery, okręty etc. Nie kwestia uzbrojenia jest decydująca tylko kasa, czas i ludzie - kijowskim puczystom wszystkiego tego coraz bardziej brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: USA obiecują pomoc dla armii junty kijowskiej 21.04.14, 22:40 No z drugiej strony separatyści też nie dysponują zbyt znacznymi siłami. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: USA obiecują pomoc dla armii junty kijowskiej 21.04.14, 22:43 O tym,czym dysponuja protestujace,mozemy tylko domyslac sie.Zreszta w razie potrzeby moga liczyc na wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk I o tym mowie,Walter. 21.04.14, 22:42 Ewa jest kobieta i w wojsku nie sluzyla,dla tego nie zdaje sobie sprawy z tego,ze nie moze pilot z MI-24 przesiasc na Apache ,jak z jednego samochodu,do innego.Potrzebno sporo czasu na przeszkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: I o tym mowie, 21.04.14, 22:52 igor_uk napisał: > nie moze pilot z MI-24 przesiasc na Apache Nie chodzi o pilotów. W rzeczy samej dla Ukrainy nie zagrożenia militarne są najpoważniejszym problemem, który w dużej mierze jest wyimaginowany i ma na celu przysłonięcie zasadniczego problemu. Słuchałem wypowiedzi tatarskich przywódców, którzy wyjaśniali przyczyny wycofania swego poparcia dla tego co się dzieje w Kijowie. Oni otwarcie stwierdzili - nowi/starzy złodzieje wykopali z koryta poprzednich złodziei. Innymi słowy wg. ich opinii jest to walka oligarchicznych układów o władzę i o utrzymanie oligarchicznego systemu. Innymi słowy czy janukowycz czy waltzman - na Ukrainie nic się nie zmieni (prócz cen). Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: I o tym mowie, 21.04.14, 22:55 Sądzisz Walterm że za uzbrojonymi protestującymi stoi oligarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: I o tym mowie, 21.04.14, 23:01 Oczywiście, że tak. Jest to walka wszystkich z wszystkimi o podział łupów (już zaczęli zmieniać stany własnościowe biznesów) i kasy (kwestia wpływu np. o wielkość i podział dotacji). Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: I o tym mowie, 21.04.14, 23:07 Żeby to się tylko nie skończyło rozpierduchą. USA i FR też walczą o swoje wpływy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: I o tym mowie, 21.04.14, 23:02 Ale Ewie chodzi o bron i ja o tym wlasnie pisze. Do tego twoja ocena sytuacji jest dosc uproszczona.To nie tylko zmiana przy korycie jednych oligarchow na innych.To calkiem inna jakosc wtracanie sie Stanow w sprawy ukrainsko-rosyjskie.Tu juz nie chodzi tylko o mieka sile,ktora odciaga Ukraine od Rosji,tu chodzi wlasnie o dzialania militarne,bo wojna domowa na Ukrainie wisi na wlosku.I jakby Stanom zalezalo na normalizacji sytuacji na Ukrainie,to sypneli by i 30 mld baksow,w postaci kredytow MFW i to bez zadnych warunkow wstepnych.Stawiac takie warunki dla udzielenia kredytu,Stany wprost zachecaja Ukraincow do masowych protestow. -- ****************** Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja i swiat" forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_i_swiat_.html Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 To dostrzegłem 21.04.14, 23:22 Otóż śmiem sądzić, że dostawa nowych transporterów lub czołgów w niczym nie zmieni sytuacji. Amigo wysłali na Ukrainy racje żywnościowe dla wojska. Te racje jak tylko dotarły na Ukrainę wylądowały na aukcjach internetowych. Wojsko w czasie ostatniej akcji na płd.-wschodzie przez kilka dni było na ścisłej diecie (akurat był przedświąteczny post) i z miejscowymi wymieniali kałachy za miskę zupy. Kiedyś widziadłem ukraińską jednostkę transportową - na ponad setkę ciężarówek żadna nie była sprawna - wszystkie miały wymontowane akumulatory. Rozpacz. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 ja mówię o czym innym, Igorze 21.04.14, 23:07 nie o przesiadaniu się na US-samoloty lecz o tym, że armia junty ma rozlatujące się, zardzewiałe wyposażenie sięgające zmierzchu ZSRR. I bez służby w wojsku widzę, że samochody pancerne się rozlatują, czołgi wybuchają etc. Ty sądzisaz, że miliony kałachów wystarczą na wyposażeniu, ja -laik mam wrażenie, że nowoczesna armia potrzebuje nieco więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: ja mówię o czym innym, Igorze 21.04.14, 23:17 Alez i ja o tym samym,Ewa.Ty doskonale i prawidlowo oceniasz stan ukrainskiej armii i ja z tym nie polemizuje.ja tylko stawierdzam,ze Stany nie dostarcza Ukrainie tej broni,ktora junta chcialby miec. Dla walk z protestujacymi na wschodzie Ukrainy junta ma wystarczajaca ilosc broni.Sa i helikoptery i samoloty,a i czolgow nie brakuje .Brakuje pewnosci tego,ze ukrainska armia bedzie wykonywac rozkazy junty .I z kazdym dniem tej pewnosci bedzie coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ja mówię o czym innym, Igorze 21.04.14, 23:21 Igorze, USA chętnie użyłyby armii junty kijowskiej do walki z Rosją. A do tego jest potrzebne znacznie lepsze uzbrrojenie i wyszkolenie. Sądzę, że USA chcą pójść w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: ja mówię o czym innym, Igorze 21.04.14, 23:30 Ale to praca na wiele lat.A oni maja w najlepszym wypadku kilka miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ja mówię o czym innym, Igorze 21.04.14, 23:46 To prawda, czasu USA dużo nie mają:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: USA obiecują pomoc dla armii junty kijowskiej 21.04.14, 22:39 Ewa,czy naprawde uwazsz,ze Stany moga Ukrainie dostarczyc to wszystko,co Ty wymienila?Przeciez to dziesiatki mld baksow .I to jest potrzeebne dla walki z regularna armia,a nie z protestujacymi na wschodzie Ukrainy. Amerykanie, tak naprawde,obiecuja wylacznie pomoc w dostarczeniu juncie informacje wywiadowcze,nic wiecej.To i jest ich pomoc wojskowa. p.s. Rosja przez wiele miesiace dostarcza bron Syrii,jednoczesnie szkolac syryjskich zolnierze.Ta bron i te przeszkolone zalogi nie sa potrzebne w walce z rebeliantami,a tylko dla odstraszenia Turcji i Izraela,po czesci i Stanow .Ale Syria nie lezy za czewona linnie,ktora wyznaczyl Obama,a Ukraina lezy za czerwona linia,ktora wyznaczyl Putin.I Rosja nie da mozliwoscia Stanom uzbroic banderowcow dla walki przeciwko Rosji.Putin zadziala na wyprzedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Dla USA to być albo nie być jako mega-hegemon 21.04.14, 23:19 Na to liczę, że Putin wyprzedzi bieg wypadków, bo jestem przekonana, że USA są absolutnie zdeterminowane i zrobią wiele, niezależnie od kosztów. Dla USA to gra o bardzo wiele, wcale nie tylko na Ukrainie... Jeśli Rosja złamie tutaj kark Stanom, to podważy ich pozycję w świecie jako mega-hegemona, i tym samym pociągnie za sobą jak magnes wiele innych krajów niezgadzających się na podporządkowanie się USA stworzy przeciwwagę. Geopolitycznie to wielka klęska i dlatego USA nie będą patrzeć na koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: Dla USA to być albo nie być jako mega-hegemon 21.04.14, 23:21 Ale jeśli FR przegra, też może pokazać ją w świetle słabego kraju. Do tego USA będzie już przy samych granicach Rosji :/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Dla USA to być albo nie być jako mega-hegemon 21.04.14, 23:26 Gdyby Rosja mogła sobie pozwolić na przegraną, to by Ukrainę odpuściła i zadowoliła się Krymem. Dla USA konfrontacja z Rosją na Ukrainie to walka o utrzymanie i rozszerzanie swej hegemonii, dla Rosji to w 1. rzędzie walka o bezpieczeństwo własnego państwa. Inne efekty, np. wzmocnienie pozycji międzynarodowej są mile widziane, ale jednak wtórne. Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: Dla USA to być albo nie być jako mega-hegemon 21.04.14, 23:29 Może odpuściła? Ruchawki obecne na wschodzie to może być ruch oddolny, czy też oligarchiczny? Co nie znaczy, że Kreml tego nie wykorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Dla USA to być albo nie być jako mega-hegemon 21.04.14, 23:48 Rosja nie może Ukrainy odpuścić. Na to nie pozwala bezpieczeństwo państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Dla USA to być albo nie być jako mega-hegemon 21.04.14, 23:27 FR wbrew pozora jest facetem nie kobieta ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 22:18 Grubo Pisz cos wiecej o "spikerze", ciekawa postac Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 22:35 brat_ramzesa napisał: > ciekawa postac Owszem, bardzo ciekawa. Słuchałem jego kilka obszernych wypowiedzi i choć nie jest to "bohater z mojej bajki" muszę jemu przyznać w wielu kwestiach słuszność. Jego ludzie nie dali się wcisnąć do Gwardii i pozostali na majdanie. Przy czym w jego sotni nadal panuje dyscyplina (w odróżnieniu od sławnych "czterdziestek"). No i jest "nr 2" na liście awakiana, co samo w sobie coś znaczy. W jednej z wypowiedzi wyjątkowo otwarcie wypowiadał się o kulisach majdanu i draństwach, w tym o "snajperach", faktycznie palcem wskazując kto zmajstrował tę chryję. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 23:25 Kurcze, malo rozumiem to wszystko, cale szczescie ze zostal ktos kto sie nie sprzedal Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 23:33 On sporo mowil o finansowaniu majdanu i o kasie,ktora wyparowala :-) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 23:40 Jaszcze jeden fan "spikera? -:))) Przykrym w jego wypowiedziach była świadomość przegranej i rezygnacja. Szkoda. Takich ludzi darzę szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ha,ha. 21.04.14, 23:49 Nie,tylko przypadkowo trafilem na reportaz w TV. p.s. mnie go nie szkoda,on nie byl szeregowym bojowkarzem i wiedzial dobrze o co toczy sie gra i nie mial odwagi o tym glosno mowic wtedy,kiedy to moglo cos jeszcze zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 23:50 Walter zawsze pisze zagadkami. Czy spiker to Jarosz? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Teatru ciąg dalszy 21.04.14, 23:57 eva15 napisała: > Czy spiker to Jarosz? Nie, to nie jest jarosz tylko dowódca jednej sotni PS z majdanu. Jego pseudonim "Spiker". www.youtube.com/watch?v=s8iWoIARhpE Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Teatru ciąg dalszy 22.04.14, 00:20 Aha, OK. No cóż, każda rewolucja potrzebuje mięsa armatniego. Czyżby Spiker tego nie wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k viem, ze USA zabronily Importu kawioru z Rassiji.. 22.04.14, 00:05 jakie beda dalsze sankcje ? wal smialo. Dr. J.K. ekonomista. PS. Nie to, cobym popieral Rassije... bo nie popieram. Ale Zachod w sprawie Rosji nic nie moze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik No i jedziemy dalej 22.04.14, 12:16 wiadomosci.wp.pl/lbid,7201,title,John-Kerry-rozmawial-z-Siergiejem-Lawrowem-ws-Ukrainy,nazywo.html Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: No i jedziemy dalej 22.04.14, 23:30 "Moskwa wzywa Kijów do przestrzegania porozumień z Genewy. Rozmawiali na ten temat przez telefon szefowie dyplomacji Rosji i Stanów Zjednoczonych. Rozmowa odbyła się z inicjatywy strony amerykańskiej. Siergiej Ławrow powiedział Johnowi Kerry'emu, że chodzi o konkretne elementy genewskiego porozumienia. Między innymi o nieużywanie wojsk przeciwko ludności, rozbrojenie Prawego Sektora i innych skrajnie nacjonalistycznych ruchów, uwolnienie i nieprześladowanie separatystów na wschodzie Ukrainy oraz przeprowadzenie dogłębnej reformy konstytucyjnej" To dzisiaj już kolejna rozmowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Re: No i jedziemy dalej 22.04.14, 23:32 Może się wreszcie dogadają. Choć skoro Kijów nie jest wstanie rozbroi PS ? Odpowiedz Link Zgłoś