Dodaj do ulubionych

Wiarygodnosc panstwa.

30.04.14, 11:31
Ukraina stanela na granicy:
uzycie sily na Wschodzie, badz rozpad panstwa w jego podstawowych funkcjach.
www.pravda.com.ua/rus/news/2014/04/30/7024024/
Dla osob rozsadnych jest jasne, ze zadna sponsorowana z Moskwy "partyzantka" nie jest w stanie oprzec sie sile panstwa.
Jedynie zrozumiala ostroznosc Kijowa sprawia, ze te wszystkie cyrkowe "wiosny rosyjskie" nie skonczyly sie dawno w kryminale.

Jestem ostatnim, ktory cos chcialby sugerowac, ale mam wrazenie, ze zabawa sie konczy.
Zabawa w separatystow.
Obserwuj wątek
    • vladexpat Re: Wiarygodnosc panstwa. 30.04.14, 11:42
      borrka napisał:

> Dla osob rozsadnych jest jasne, ze zadna sponsorowana z Moskwy "partyzantka" ni
      > e jest w stanie oprzec sie sile panstwa.
      Problem w tym, że Kijów nie kontroluje milicji na wschodzie kraju. Separatyści (mniejsza o to czy to miejscowi czy zielone ludziki z Rosji) wchodzą do komisariatów i zabierają broń żadnego oporu. Wojska też nie może być pewny. 6 BWP kiedyś oddali bez jednego wystrzału.
      Wydaje się zatem, że jeszcze długo sytuacja będzie wyglądała jak teraz, aż wreszcie przyjdzie gajowy i zrobi porządek. Pytanie na dziś - kto będzie tym gajowym?
      • 5muchomor rumunska armia jest gotowa 30.04.14, 11:49
        voiceofrussia.com/news/2014_04_27/Romanian-military-units-moving-towards-Ukrainian-border-2722/
        vladexpat napisał:
        > aż wreszcie przyjdzie gajowy i zrobi porządek.
      • cumentator To junta z CIA a nie panstwo 30.04.14, 20:52
        Dlatego ludzie w Jugo-Wostoku nie chca kolaborowac z junta. Co wiecej jak sie okazuje nawet zmanipulowani najemnicy z Zachodniej Ukrainy po przybyciu do Jugo-Wostoka i zobaczeniu jak jest naprawde nie maja ochoty terroryzowac ludzi. Juncie pozostaja jedynie zarekrutowane bandy zlozone z amnestionowanych kryminalistow.
    • romrus Nachlanego Awakowa wywalono we Frankfurcie... 30.04.14, 21:02
      borrka napisał:
      > Ukraina stanela na granicy

...z samolotu.
      Nie nadawal sie na pasazera, a na zaladowanie jako bagaz bylo juz za pozdno.

www.unn.com.ua/ru/news/1337278-a-avakova-ne-puskali-na-litak-u-frankfurti-zapidozrivshi-u-alkogolnomu-spyaninni

Ukraina jest juz za granica:-)
      • wasilko Awakow łudzi się, że w Niemczech Prawy Sektor 30.04.14, 21:06
        ... nie znajdzie go?
        • romrus Nie. Wracal do Kijowa. b/t 30.04.14, 21:11
          wasilko napisał(a):

> ... nie znajdzie go?
          • wasilko To będzie miał bliżej do śp. Saszki 30.04.14, 21:14
            PS.
            Ciekawe czy Awakowa PS będzie wieszał na bramie MSW głową w dół czy tradycyjnie?
            • romrus Re: To będzie miał bliżej do śp. Saszki 30.04.14, 21:42
              wasilko napisał(a):
              > PS.
              > Ciekawe czy Awakowa PS będzie wieszał na bramie MSW głową w dół czy tradycyjnie?

Za jaja chyba.
    • wojciech.2349 Re: Wiarygodnosc panstwa. 23.08.14, 13:46
      borrka napisał:
      > Jestem ostatnim, ktory cos chcialby sugerowac, ale mam wrazenie, ze zabawa sie
      > konczy.
      > Zabawa w separatystow.
      ------------------------
      Pomysł na zielone ludziki jest już dla świata czytelny.
      Skończy się źle dla Matuszki.
      To pewne.

Szkoda zabitych cywilów.
    • romrus Brawo, borrat. Wspaniala analiza. 23.08.14, 14:21
      borrka napisał:
      > Dla osob rozsadnych jest jasne, ze zadna sponsorowana z Moskwy "partyzantka" nie jest w stanie oprzec sie sile panstwa.
      > Jedynie zrozumiala ostroznosc Kijowa sprawia, ze te wszystkie cyrkowe "wiosny rosyjskie" nie skonczyly sie dawno w kryminale.
      > Jestem ostatnim, ktory cos chcialby sugerowac, ale mam wrazenie, ze zabawa sie konczy.
      > Zabawa w separatystow.

Zreszta jak zawsze trafna:-)

Minelo 4 miesiacy, "partyzantka nap@dala "sile panstwa" tak, ze straty przekroczaja granice rozsadku i licza dziesiatki tysiacy banderowojska.

Gospodarka Bandrlandu lezy na morde i nie ma zadnych szans na polepszenie.
      Juz nie ma goracej wody i gazu, a zima wkrotce.

Zabawa sie konczy, to fakt.
      Zabawa w "sile banderowskiego panstwa".
      • pijatyka Re: nie ma goracej wody i gazu, a zima wkrotce 23.08.14, 20:38
        No to najweselej będą mieli, sromrus, twoi kumple w Donbasie, na kupie gruzów - cieszysz się?
    • pijatyka Re: Wiarygodnosc panstwa. 24.08.14, 00:52
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,152885473,152885473,Panstwa_powazne_i_niepowazne.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka