Gość: Heniek Re: Islamiści uprowadzili dwóch Francuzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:17 To zabawne. Kiedy Hitler w 23 roku napisal w Mein Kampf szczerze i wyraznie o co mu chodzi - nikt mu nie wierzyl. Kiedy islamscy fanatycy mowia szczerze i wyraznie o co im chodzi - tez (prawie) nikt im nie wierzy, tylko sie im podpowiada o co im chodzic POWINNO. A to o walke z imperializmem amerykanskim, a to o Palestynczykow, a to o biede, a to o wolnosc, a to o sprawiedliwosc na swiecie, a to o wojne o pokoj, a to o ekologie, a to o rope itd itp. A kiedy fakty sie z tym nie zgadzaja - na chwile wszyscy sie dziwia, a potem - "tym gorzej dla faktow" i znow pojawia sie mnostwo argumentow, dlaczego "maja racje". Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allah Zlikwidujesz niewiernego - burdel za darmo. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 14:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deratyzacja Re: Zlikwidujesz niewiernego - burdel za darmo. IP: *.proxy.aol.com 29.08.04, 15:55 czytaj, daj innym www.feistymama.com/bp/mohammed.htm iona.ghandchi.com/Groups/heaven.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL Re: Islamiści uprowadzili dwóch Francuzów ZZ IP: *.dyn.iinet.net.au 29.08.04, 14:57 Gość portalu: ZZ napisał(a): > I co? Opłaciło się nie wysyłać wojska do Iraku? TOBIE NP NIE OPLACILO SIE CHODZIC DO SZKOLY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Kiedy Islamiści uprowadza ostatnichdwóch Francuzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 15:22 ..we Francji i przemianuja ten kraj na Islamska Republike Francji?! "Miales chamie zloty rog miales chamie czapke z pior rog huka po lesie czapke wicher niesie ostal ci sie jeno SZNUR!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFP/meerkat Z OSTATNIEJ CHWILI!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 15:32 Po zakonczeniu nadzwyczajnego posiedzenia rzadu z udzialem czlonkow Zgromadzenia Narodowego i mniejszosci muzulmanskiej we Francji premier Raffarin oswiadczyl, ze podjeto decyzje zwolania w trybie pilnym NASTEPNEGO posiedzenia, na ktorym ustalona zostanie data zwrocenia sie do prezydenta Busha z prosba o zwrocenie sie do szefa Pentagonu Donalda Rumsfelda z prosba o zwrocenie sie do szefa dowodztwa Ceentrum gen. Johna Abizaida z prosba o zwrocenie sie do dowodcy tajnej grupy 121 (nazwisko rowniez tajne) z prosba o zwrocenie sie do porywaczy by zechcieli laskawie wypuscic dwoch fracuskich zurnalistow. Po konsultacjach z prezydentem Francji Czyrakiem Raffarin nie wykluczyl jednak mozliwosci ze zanim do tego dojdzie potrzebne bedzie zwolanie TRZECIEGO posiedzenia na ktorym rzad zasiegnie opinii opozycji i zwiazku zawodowego CGT, czy zwrocenie sie z prosba o pomoc do USA nie zaszkodzi mocarstwowemu image Francji na arenie miedzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deratyzacja Re: Z OSTATNIEJ CHWILI!!!! IP: *.proxy.aol.com 29.08.04, 15:50 Przeczytaj, rozpowszechnij www.feistymama.com/bp/mohammed.htm iona.ghandchi.com/Groups/heaven.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Meerkat naprawde nikt Cie nie Kocha ?? IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 16:26 Meerkat jak to dobrze ze mamy internet inaczej co bys ty robil chlopie po robocie - nikt by ciee nie docenial bidoku ? Mowi sie o problemach polskiej kinomatografii - powinni wreszcie Cie wykozystac i zrobic jakis solidny film np. "Czlowiek-Online z Azbestu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat To Polska ma jeszcze KINEMATOGRAFIE??! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Re: To Polska ma jeszcze KINEMATOGRAFIE??! n/t IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 20:19 Tak jest mnustwo filmow o Papizu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allah Zlikwidujesz niewiernego - burdel za darmo. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 15:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Nie pomogło chowanie się za podwójną gardą... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.04, 16:15 Arab będzie arabem...A swoją drogą to ciekawe,że próbują już wprowadzać swoje "zasady" w Europie i to jakimi metodami...Można sobie wyobrazić co stałoby się gdyby Europejczycy przebywający na Bliskim Wschodzie chcieli wprowadzić zachodnie zwyczaje.Ile jeszcze tej toleracji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin A jest ich tylko 10% ludnosci. Co z Francja IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 16:32 jak bedzie 20% i wiecej bandytow islamskich? Polacy nie dajcie im prawa osiedlania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes A jest ich tylko 10% ludnosci. - bedzie wiecej IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 16:40 > jak bedzie 20% i wiecej bandytow islamskich? Polacy nie dajcie im prawa > osiedlania sie. Nie boj sie wariacie - oni przajezdrzaja do Polski tylko po sprzataczki i barmanki i jak bys puzniej wlasnemu dziecku chcial odmowic prawa pobytu w Polsce ? To wstyd kolego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin dziekuje za "wariata". Islam uznaje dzieci po IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 16:49 linii ojca. Matka jest tylko macica do rodzenia nowych Abdulahow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Re: dziekuje za "wariata". Islam uznaje dzieci po IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 17:00 > linii ojca. Matka jest tylko macica do rodzenia nowych Abdulahow. Ej Abdullah - Musisz wiec zapytac Twoja "macice" po jakiej jestes ojcowej linii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Nie 10%, a 15%!!! Dane OFICJALNE!!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Islamiści uprowadzili dwóch Francuzów IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 29.08.04, 16:38 Te sukinsyny próbują brać coraz więcej , problem w tym ,że nie o moje zycie chodzi więc dobrze mi radzić zza bezpiecznego ekranu. Ale ci terroryści mają dwóch francuzów a Francja ma u siebie co najmniej paręset tysiecy ich rodaków i myślę ,że od tego należy zacząć: W odpowiedzi na posunięcie terrorystów ogłosiłbym ,że jesli tym dziennikarzom włos z głowy spadnie za kazdego z nich zostanie pozbawionych pracy tysiąc muzułmanów po czym zostaną deportowani z kraju, a wszystkie muzułmanki będa musiały dodatkowo chodzić w mini i pokazywać brzuszek albo każda która sie nie dostosuje prosto z ulicy deportują do Gujany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Uprowadzic malych islamisow do Polski !! IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 16:47 > Te sukinsyny próbują brać coraz więcej , problem w tym ,że nie o moje zycie > chodzi więc dobrze mi radzić zza bezpiecznego ekranu. > Ale ci terroryści mają dwóch francuzów a Francja ma u siebie co najmniej > paręset tysiecy ich rodaków i myślę ,że od tego należy zacząć: > W odpowiedzi na posunięcie terrorystów ogłosiłbym ,że jesli tym dziennikarzom > włos z głowy spadnie za kazdego z nich zostanie pozbawionych pracy tysiąc > muzułmanów po czym zostaną deportowani z kraju, a wszystkie muzułmanki będa > musiały dodatkowo chodzić w mini i pokazywać brzuszek albo każda która sie nie > dostosuje prosto z ulicy deportują do Gujany. Eee tam - baby to oni maja gdzies - ale gdyby tak zagrozic , ze odda sie ich najprzystojniejszych i maloletnich synow do adopcji Pralatowi Jankowskiemu a reszte rozdzieli po katolickich ksiedzach w Polsce , to bys widzial jak by spiepszali z Europy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin kto by pokrywal koszty transportu, ONZ czy Francja IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 16:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Oddać meerkata na wychowanie Jankowskiemu IP: 81.15.189.* 29.08.04, 18:11 może zmieni orientacje i przestanie spamowac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Oddać meerkata? Troche za pozno! ;-))) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat "Pareset TYSIECY"???! PIEC MILIONOW!!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JBS - Canada UPROWADZILI SWOICH? IP: 209.161.238.* 29.08.04, 16:45 Nic nie rozumiem. Przeciez Francja to najwiekszy przyjaciel islamistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI UPROWADZILI DWÓCH TCHÓRZÓW IP: *.chello.pl 29.08.04, 16:48 FRANCJA TO TAKI TCHÓRZLIWY NARÓD. CAŁE SZCZĘŚCIE, ŻE JESTEM POLAKIEM. PRZYNAJMNIEJ MOGĘ SIĘ POCHWALIĆ DZIELNOŚCIĄ PRZODKÓW. FRANCUZI ZAWSZE ZACHOWYWALI SIĘ PODOBNIE JAK W SPRAWIE IRAKU. W CZASIE WOJNY ZAMIAST BRONIĆ SWOJEGO KRAJU UCIEKALI PORZUCAJĄC KARABINY I SZLI Z NIEMCAMI NA UKŁADY. ICH BLISKOŚĆ WIDAĆ PRZETRWAŁA DO DZIŚ MIMO, ŻE TO AMERYKANIE, ANGLICY I POLACY WYZWALALI FRANCJĘ Z RĄK NIEMIECKIEGO OKUPANTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Re: UPROWADZILI DWÓCH TCHÓRZÓW IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 16:57 > FRANCJA TO TAKI TCHÓRZLIWY NARÓD. CAŁE SZCZĘŚCIE, ŻE JESTEM POLAKIEM. > PRZYNAJMNIEJ MOGĘ SIĘ POCHWALIĆ DZIELNOŚCIĄ PRZODKÓW. Gdyby Toj dziatek byl dzielny to nie bylo by komu obchodzic jego rocznicy smierci - a tek pewnie ukrywal sie pod luzkiem jak frontowcy wszystkich stron "produkowali" twego tatusia i wujkow. Zawsze twierdzilem , ze przyjemnosc owszem , ale az taka mieszanka ras napewno nie wplynie pozytywnie na zdolnosci umyslowe obecnego narodu "bohaterow" 14 dni. Wiesz czemu Niemcy potrzebowali 14 dni na pokonanie Polski ? ... bo nie zdazyli dowozic benzyny do pojazdow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: UPROWADZILI DWÓCH TCHÓRZÓW IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 17:15 No cóż, za Napoleona myśmy byli silniejsi od Niemców, po 1848 r. oni stali się silniejsi, dziś znów jest odwrotnie - gdyby doszło do konfliktu, l'Armée rozgoniłaby Bundeswehrę w ciągu 10 dni. No i bardzo dobrze. W czasie WWII byli Francuzi tacy i tacy, Résistance nie ustępowała AK pod względem aktywności. To wszystko trzeba odłożyć do akt. Francja opowiedziała się przeciwko wojnie w Iraku i miała do tego prawo. Polska miała prawo w tej wojnie uczestniczyć i moim zdaniem okazała się bardziej przewidująca i politycznie mądrzejsza niż Francja, która na pewno nie z tchórzostwa, lecz z powodów politycznych wysłała w tym czasie swoich żółnierzy do Haiti. Natomiast dziś miarą na polską odwagę jest skuteczność, z jaką Polacy pozbędą się kataklitycznych naleciałości z epoki PRLu: politycznych wpływów postkomuchów i władzy kleru w państwie. Nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Do hr. Zet! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:18 No jak Polacy wybiora koalicyjny rzad Giertycha i Leppera, to juz chyba ich madrosci politycznej nie bedzisz kwestionowal? :-))) P.S. Slyszalem ze o. Rydzyk ma zostac Dyrektorem Programowym TVN. Prawda li to?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deratyzacja III Wojna Swiatowa - DETALE IP: *.proxy.aol.com 29.08.04, 17:07 Bush i Blair rozmawiaja o III wojnie swiatowej. Blair: zabijemy 50 milionow arabow i jednego dentyste. Bush: deeeentyste? dlaczego???? Blair: a nie mowilem ze nikt nie zapyta o 50 milionow arabow? Czytaj takze: iona.ghandchi.com/Groups/heaven.htm www.feistymama.com/bp/mohammed.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allah Zlikwidujesz niewiernego - burdel za darmo. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 17:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allah "And do not insult by nicknames" - Al-Hujarat, 11 IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 18:31 Odpowiedz Link Zgłoś
lechu1 Re: III Wojna Swiatowa - DETALE juz trwa to islam 29.08.04, 18:58 =faszyzm w ataku na caly swiat Odpowiedz Link Zgłoś
lechu1 Tak arabowie odcinaja glowy niewiernym: 29.08.04, 19:23 www.etherzone.com/forum/index.php/topic,467.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Plujcie dalej na USA to przeciw islamowi sami IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 20:11 bedziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Arabom nie warto odcinac glow bo to nic nie zmieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Dadzą głowę za chustki ? Pownini pójść po rozum. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.04, 19:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Poddadza sie za chustki to Islam zazada Notre Dame IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 20:09 na meczet. Zobaczysz z pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek I tak kazdy będzie nosić takie symbole jakie chce IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.04, 22:16 Martwy przepis to najgłupszy przepis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: Islamiści uprowadzili dwóch Francuzów IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:05 Zwróć uwagę na jedno. Francja żołnierzy nie wysłała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Islamisci uderzaja na przychylnych im tchorzy!!!!! IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 20:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Czemu nie wyslano FRANCUSKICH zolnierzy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:23 Bo jedyna jednostka Francji naprawde zdolna do walki to Legia CUDZOZIEMSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Islamiści uprowadzili dwóch Francuzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:16 zabić francuskie zera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: westchnienie Standard polskiej kultury to Meerkat i Lepper? IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 20:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFP/meerkat JAk sie dowiaduje korespondent AFP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:26 Po zakonczeniu nadzwyczajnego posiedzenia rzadu z udzialem czlonkow Zgromadzenia Narodowego i mniejszosci muzulmanskiej we Francji premier Raffarin oswiadczyl, ze podjeto decyzje zwolania w trybie pilnym NASTEPNEGO posiedzenia, na ktorym ustalona zostanie data zwrocenia sie do prezydenta Busha z prosba o zwrocenie sie do szefa Pentagonu Donalda Rumsfelda z prosba o zwrocenie sie do szefa dowodztwa Ceentrum gen. Johna Abizaida z prosba o zwrocenie sie do dowodcy tajnej grupy 121 (nazwisko rowniez tajne) z prosba o zwrocenie sie do porywaczy by zechcieli laskawie wypuscic dwoch fracuskich zurnalistow. Po konsultacjach z prezydentem Francji Czyrakiem Raffarin nie wykluczyl jednak mozliwosci ze zanim do tego dojdzie potrzebne bedzie zwolanie TRZECIEGO posiedzenia na ktorym rzad zasiegnie opinii opozycji i zwiazku zawodowego CGT, czy zwrocenie sie z prosba o pomoc do USA nie zaszkodzi mocarstwowemu image Francji na arenie miedzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krociech Neever be ruude to an Aaraab... Neeveer... IP: *.revers.nsm.pl 29.08.04, 20:40 Odpowiedz Link Zgłoś
puls Jihad czytaj i ucz sie co cie czeka ..... 29.08.04, 20:43 www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IR/dzihad_swwojna_04.html Odpowiedz Link Zgłoś
puls Jihad czytaj i ucz sie co cie czeka ..... 29.08.04, 20:45 www.geocities.com/jean0989/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rizla islamska zaraz mnie przeraża... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.04, 21:13 ...serio. pierwszy raz widze realne skutki robienia czlowiekowi wody z mózgu tzw. religią. przerażające. francja, czeczenia, jugosławia. zaraz jest coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Jacy islamisci? IP: *.228.138.68.ip.tele2adsl.dk 29.08.04, 21:16 Wydaje mi sie bardzo prawdopodobna wersja, ze uprowadzenia francuskich dziennikarzy dokonali... francuscy obywatele pochodzenia arabskiego. Wielu z nich uczestniczy w walkach przeciw Amerykanom w Iraku. To m.in. dlatego Francuzi nie popieraja Amerykanów w Iraku. Boja sie, ze ludnosc pochodzenia arabskiego zrobi im we Francji drugi Irak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Jacy islamisci? IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 21:26 Już ty się o to nie martw. Jeżeli się okaże, że masz rację (w co wątpię, i to bardzo), to i tak będzie nam na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię... IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 21:22 ... dlaczego wy tak żuczkowato na Francję szczekacie, z publicystyką włącznie: Sami pozbawiliście siebie tych poszarpanych resztek błony dziewiczej, osłaniającej niepokalane łono obsesyjnej narodowej niewinności. Jako agresorzy wtargnęliście do kraju, który nic złego wam nie zrobił, okupując ten kraj i strzelając do jego mieszkańców. Et voilà, c'est tout - pisk i wrzask z powodu utraconego na zawsze dziewictwa. I pretensje do różnych starych i wytrawnych koleżanek-qrew o to, że nie możecie już nikomu zaimponować wianuszkiem czystości, gdyż akurat ta najwytrawniejsza i najgrubsza z nich go wam odebrała. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat HOLA, HOLA hr. Zet! A HAITI TO CO??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 21:52 Polacy dziewictwo stracili znacznie wczesniej topiac we krwi powstanie ludowe na Haiti dla niejakiego NAPOLEONA! Remember him? ZAOLZIE- to betka, Hitler prosil, wiec sie zrobilo. Bylo-minelo. O operacji "WISLA" nawet nie wspomne, bo kto by jakichs tam Ukraincow i Lemkow zalowal?! Wiec sie tego Iraku nie czepiaj. Lepiej wytnij tego CZYRAKA na dupie UE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet A kto o tym wszystkim pamięta? IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 22:01 To same małe świństewka, do których nikt się nie czepia. --- Pisk i wrzask, bo tym razem was przyłapano! I to z najgrubszą i najsprytniejszą! I wszyscy widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz BRAWO MEERKAT! PROSIMY O WIECEJ! IP: *.bos.east.verizon.net 29.08.04, 22:34 Slicznie-s dolozyl temu mydlkowi (pauvres grenouilles!) tym Czyrakiem. Ostatnio na stronach www.fuckfrance.com (polecam serdecznie!) widzialem jeszcze inny nick dla aktualnie urzedujacego prezydenta RF: Shitrac, czyz nie urocze? Z usciskiem dloni, B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet No proszę IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 22:39 O! Zdaje się, że to ta najgrubsza i najsprytniejsza się odezwała na wszelki wypadek, i "dziewicę" po dupci klepie - a ta na pewno się ucieszy. Zaraz zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: BRAWO MEERKAT! PROSIMY O WIECEJ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 22:59 Niby nie ma nic wspolnego z Czyrakiem, ale jest taki piekny amerykanski put- down: dushbag ( po polsku, niestety: irygator pochwowy!). Nie wiem czemu, ale Czyrak (znany kiedys-autentycznie!- jako Jacques Iraq, zawsze mi sie z <dushbag> kojarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: BRAWO MEERKAT! PROSIMY O WIECEJ! IP: *.bos.east.verizon.net 29.08.04, 23:27 No pieknie sie ten tandem rymuje, n.p. FIRST IRAQ, THEN CHIRAC! (skandowalo sie w trakcie operacji Iraqi Frredom wiosna ubieglego roku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.04, 22:13 Ty lepiej Francuzom wyjasnij, do czego prowadzi druzba z nieobliczalnymi ludzmi i ich popieranie. Gowno Chiracowi pomoglo obsciskiwanie sie z Arafatem i pomstowanie na USA. W swej glupocie przypomina on troche schylkowego de Gaulle'a, ktory tak nie lubil Ameryki, ze o maly wlos nie dopuscil do wladzy komunistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię.. IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 22:21 ... a teraz Francja wszystkiemu winna, bo przyłapała, oj przyłapała. To teraz trzeba jej nawymyślać i ją oczernić, bo widziała i skomentowała. A Czyrak to w ogóle winien wszystkiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.04, 22:33 Wiesz Zet, mnie Francja teraz ani ziebi ani grzeje. Patrze sobie z boku jako kibic. I tak sobie mysle, ze Francuzi przekombinowali troche z ta laicoscia. Rzadzacym wydaje sie, ze skoro zarzadza, ze nie ma byc symboli religijnych w szkolach, to problem znika. A jest przeciez dokladnie na odwrot - nikomu chusty do niedawna nie przeszkadzaly. Skoro Francja wpuscila arabow w swoje granice, to znajac ich zapal religijny nie powinna w tak glupi sposob postepowac. Polityka Chiraca jest zwyczajnie bezmyslna i po staremu megalomanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.04, 22:40 I jeszcze jedno: 2/3 antyfrancuskich komentarzy nie byloby na tym forum, gdyby nie slawetne wystapienie Chiraca w sprawie kto ma siedziec cicho. Trzeba byc patentowanym idiota, zeby w ten sposob zrazac do siebie opinie publiczna przyjaznego niegdys Francji kraju. Tyle ze jak kazdy megaloman Chirac nie zwraca uwagi na takie "szczegoly". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię.. IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 22:47 A po co się tak obrażacie? Czy myślisz, że ktoś by sobie głowę tym zawracał, gdyby Kwaśniewski coś podobnego do Francuzów powiedział?... No właśnie. Czy my się na Anglików obrażamy? Ustawa o chustach jest bardzo wzkazana, Ty po prostu nie wiesz - pozytywnie - co się we Francji dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię.. IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 22:49 "wskazana", bien sûr - literówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.04, 22:57 > A po co się tak obrażacie? Czy myślisz, że ktoś by sobie głowę tym zawracał, > gdyby Kwaśniewski coś podobnego do Francuzów powiedział?... No właśnie. Czy my > się na Anglików obrażamy? Ale ani Kwasniewski, ani Blair nic podobnego nie mowili. Za to idiotyczna wypowiedz Chiraca posluzyla za przyklad, jak widzi on role nowo przyjetych panstw w UE i tym samym przyczynila sie do poparcia USA (mowie o opinii publicznej). Ten facet w polityce to slon w skladzie porcelany, podobnie jak jego "wielki" poprzednik. > Ustawa o chustach jest bardzo wzkazana, Ty po prostu nie wiesz - pozytywnie - > co się we Francji dzieje. Bardzo wskazana? Zakaz noszenia chust zapobiega luszczycy czy jak? Wyjasnij to blizej, bom ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię.. IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 23:10 W każdym praworządnym państwie obowiązują zasady. Te chusty bardzo często służą jako fanał przeciwko wartościom zachodnim, są przez muzułmanów rozumiane jako symbol walki z państwem. Istnieje cały szereg takich wypowiedzi wpływowych islamistów. A Republika jest, po pierwsze, laicka, a po drugie jej wartości są sprzeczne z wartościami islamu. Po trzecie, ogromna większość społeczeństwa popiera ustawę. Te biedne dziewczyny nawet nie wiedzą, jak bardzo są instrumentalizowane w tej walce. Na przykład mnóstwo z nich uznaje Hitlera za wielkiego przywódcę, bo Zydów palił itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Zresztą ja wam teraz, moje żuczki, wyjaśnię.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.04, 23:23 Jezeli jest tak jak piszesz, to tym bardziej nie rozumiem postepowania wladz francuskich. Przeciez ten zakaz prowadzi do radykalizacji nastrojow. Niezbyt to madre moim zdaniem. Nie da sie wypromowac wsrod muzulmanow "wartosci zachodnich" takimi sposobami, mozesz byc pewien. Francja na tej polityce moze sie w przyszlosci niezle przejechac, no ale to juz wasza sprawa. P.S Co to jest "fanał"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Państwo (Francja, USA etc.) IP: *.pool.mediaWays.net 29.08.04, 23:45 A niby dlaczego? Widać, sorry, że niezupełnie rozumiesz, co to jest państwo, oraz tego, że na całym świecie państwami rządzą zasady. Np. w USA w niektórych wypadkach prawo przewiduje karę śmierci, co dla nas jest niewyobrażalne. Jednak gdyby Amerykanie tej kary, którą przewiduje prawo, w razie zbrodni nie stosowali, ucierpiałoby państwo - wystawiliby własne państwo na szwank. Rozumiesz to? Podkopaliby fundamenty własnego państwa. Tak samo jest u nas. Jesteśmy państwem laickim, z instytucjami (szkoły etc.) laickimi, w których obowiązuje neutralność religijna. Zaś prywatnie każdy może sobie nosic tyle chust, ile na swojej fanatycznej głowie udźwignie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Państwo (Francja, USA etc.) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.04, 00:02 Rozumiem ze panstwami rzadza zasady, tylko uwazam ze zakaz noszenia chust jest glupi i moze przyniesc tylko skutki odwrotne do zamierzonych, tj. wzrost radykalnych nastrojow wsrod muzulmanow, jak to juz wielokrotnie z roznymi tego rodzaju zakazami bywalo. Jak sadze, Francja nie jest az tak slaba, by ucierpic z powodu braku tego zakazu, a wprowadzajac go daje argument radykalom. Rozumiesz? Chodzi o zdrowy rozsadek a nie jakies wydumane "wartosci". Co do kary smierci w USA, to nawet gdyby ja zniesiono, z pewnoscia nie wystawi to stanow na szwank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Państwo (Francja, USA etc.) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.04, 00:07 Zapomnialem o czyms. Piszesz tu o "zasadach", "fundamentach" itp., a przeciez jeszcze kilka lat temu we Francji mozna bylo nosic na lbie co sie chce. Czyzby nie byla wtedy Francja panstwem laickim, he? Co to jest ten "fanal"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Państwo (Francja, USA etc.) IP: *.pool.mediaWays.net 30.08.04, 00:22 Fanał to znak wzywający do boju. Już przypuszczałem, że nie zrozumiesz tego, co się dzieje we Francji. Zróbmy jednak pewien eksperyment myślowy: W Polsce istnieje jakaś mniejszość 6- milionowa, która ma swoich fanatycznych przywódców religijnych, którzy dysponują własnymi mediami, którym ta mniejszość jest wiernie poddana, i którzy tę 6-milionową mniejszość podżegają do walki o wprowadzenie swojego ładu religijnego w państwie. Wszyscy mężczyźni z tej mniejszości noszą jednolite krawaty z literami "RM", będące znakiem (fanałem) oporu przeciwko państwu, a chłopcy przychodzą w tych krawatach do szkół i chwalą Hitlera za to, że Zydów palił. Jak państwo powinno na to zjawisko zareagować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Państwo (Francja, USA etc.) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.04, 00:34 W opisanej przez ciebie sytuacji jezeli odrzucimy rozwiazania silowe najlepsze byloby chyba rozwiazanie polegajace na "kopniaku w gore", tj. dogadanie sie z elita tej mniejszosci. W ten sposob elita bedzie zainteresowana w utrzymaniu spokoju wsrod ziomkow bojac sie utraty stanowisk. W zadnym razie nie zakazywalbym noszenia krawatow z literami "RM". P.S. Czy aby nie przesadzasz troche w opisie sytuacji? P.S.2 Czy we Francji mozna bezkarnie glosic pochwale Holocaustu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Państwo (Francja, USA etc.) IP: *.pool.mediaWays.net 30.08.04, 00:49 W swoim eksperymencie zapomniałem podkreślić, że ta mniejszość spod znaku RM - a w szczególności jej przywódcy, szefowie na Polskę - jest częścią organizacji, która obejmuje kilka krajów na raz, i której prawdziwi szefowie siedzą za granicą i sterują działalności w Polsce z oddali. Tak właśnie jest w przypadku islamistów. Nie pomogą więc żadne kopniaki pod adresem poszczególnych osób. Np. pana R., szefa, organizacja zawsze może zamienić na pana G., nowego szefa, i tak dalej. Trzeba mierzyć w całość, grozić krokami prawnymi przeciwko całości, i wprowadzać restrykcje, które dotykają całość organizacji - tak jak zakaz chust/krawatów-fanałów w szkołach, urzędach etc. Oczywiście publicznie żaden islamista ci się nie przyzna, że jest fanem holocaustu - prywatnie jednak daje ci to do zrozumienia. Jeszcze raz: dobrze, że ustawa jest. W obliczu dywersji i fanatyzmu nie wolno być obojętnym. Bonne nuit :) (Good night!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Państwo (Francja, USA etc.) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.04, 02:21 Trzeba mierzyć w całość, grozić > > krokami prawnymi przeciwko całości, i wprowadzać restrykcje, które dotykają > całość organizacji - tak jak zakaz chust/krawatów-fanałów w szkołach, urzędach > etc. Jakie to naiwne sadzic, ze takimi smiesznymi zakazami mozna cos rozwiazac. Zawsze mozna wymyslic nowa forme demonstracji nawet niekoniecznie religijnej. Zamierzacie w takim przypadku wprowadzac nowe zakazy? Sytuacja jest rzeczywiscie glupia - z tego co piszesz wynika ze wladze Francji atakuja radykalnych muzulmanow udajac jednoczesnie neutralnosc. Karkolomne. Nie ma rady - albo sie z elitami dogadacie, albo trzeba im zdrowo przetrzepac skore bez bawienia sie w pozory i mydlenia oczu. Nie wroze Francji swietlanej przyszlosci. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Michał nie kłuć się już IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 08:31 Hr. Zet ma tu akurat sporo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidka Re: Państwo (Francja, USA etc.)/Michal IP: *.adsl.proxad.net 30.08.04, 00:23 Jeszcze calkiem niedawno nie bylo tyle kobiet w chustkach, praktycznie wcale. Dopiero od zaledwie kilku lat muzulmanie francuscy zaczyli sie radykalizowac i nachalnie narzucac swoja koncepcje spoleczenstwa. Czy wiesz na przyklad, ze muzulmanskie studentki nie zgadzaja sie na egzaminy ustne sam na sam z egzaminatorem mezczyzna, bo religia im tego zabrania albo dziewczynki w szkole odmawiaja uczestniczenia w zajeciach z w-f. Takich przykladow moge ci podac kilkanascie. Myslisz, ze Francuzi powinni to wszystko tolerowac w swoim kraju ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Państwo (Francja, USA etc.)/Michal IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.04, 00:38 To ciekawe. Jaki jest wedlug ciebie powod wzrostu radykalnych nastrojow? Czy nie uwazasz ze ten zakaz przyczyni sie do zwiekszenia radykalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Państwo (Francja, USA etc.)/Michal IP: *.pool.mediaWays.net 30.08.04, 00:53 Powód jest prosty: jakieś trzy lata temu gdzieś w Arabii ogłoszono jakiś nowy Dżihad, wystosowano nowe polecenia, zmieniono strategię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Państwo (Francja, USA etc.)/Michal IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.04, 02:24 > Powód jest prosty: jakieś trzy lata temu gdzieś w Arabii ogłoszono jakiś nowy > Dżihad, wystosowano nowe polecenia, zmieniono strategię. Naprawde? No to brac przywodcow za dupe i oskarzyc o dzialalnosc wywrotowa (albo zaszantazowac oskarzeniem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Państwo (Francja, USA etc.)/Michal IP: *.pool.mediaWays.net 30.08.04, 02:43 Niech na razie zdejmą te chusty - ustawa obejmuje zresztą wszelkie ostentacyjne oznaki religijne, nie tylko chusty. A większych konfliktów tak czy inaczej nie uda się uniknąć, taka jest sytuacja. Oskarżenia są i będą, niektórych mułłów już wydaliliśmy z kraju, niektóre organizacje rozwiązaliśmy. Good night, sleep tight :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Państwo (Francja, USA etc.)/Michal IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 08:35 Chusty Ci nie pasują, a atak na Irak pasuje. Ciekawe? Strach przed radykalizacją toż to argument żabek byl. Trochę konsekwencji Michale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Do hr. Zet'a IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 08:07 Wszystko to piękne co napisałeś, ale ... No właśnie, ale dla przykładu Rwanda. Szkoleni by zbijać wszystko co żyje. Przypomnij proszę przez kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LACGLUPIAPIZDE ... na forum IP: *.client.comcast.net 29.08.04, 22:11 skad sie urwala ta pokraczna rura Ewka? co za pizzzda ,poprawia wszytkich, koryguje, wytyka, nakazuje, ty glupia pizzdo smierdzaca, emerytowana nauczycielko, zamknij ten glupi ryj. napsz swoja opinie na temat artykulu i wystarczy. co za komunistyczna kuuurwa, bedzie polemizowac z kazdym o kazde slowo, i nazucac swoj popierdolony belkot kazdemu kto mysli inaczej. zamilcz glupia kuurwO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemusmial Re: ... na forum IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 22:26 Gość portalu: LACGLUPIAPIZDE napisał(a): > skad sie urwala ta pokraczna rura Ewka?.... No patrz pan, a mowia, ze ten internet to calkiem bezpieczny. A tu jednemu calkiem odwalilo! Jest na sali lekarz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Islamiści uprowadzili dwóch Francuzów IP: *.nyc.rr.com 29.08.04, 22:16 Takie są przepisy i tyle. Nie podoba sie w Francji to wracać do kraju zkad pochodzicie!! A nie roprowadzac swoja chora religie i straszyc tym dzieci w szkołach!! Pomyleńcy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEUS Kto byłby najbardziej zainteresowany zeby Francuzi IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 29.08.04, 22:39 zle zyli z arabami dzis?? oczywiscie amerykanie.. jest to teoria skrajnie spiskowa oczywiscie, ale nikt mi nie wmówi ze nie mozliwa.. bo niby po co dzis arabowie mieli by szukac sobie jeszcze wiecej nowych wrogów na zachodzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paranoja Re: A podesłać im tam legie cudzoziemską ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 22:50 i wybić brudasów w pień . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Skrajna teoria jak twoja wyobraznia. USA sie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 29.08.04, 22:51 wycofa z Europy i tluczcie sie z Islamem sami. Francja wydala na siebie wyrok przez antyamerykanska islamofilie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz_2 Re: Fanatycy , narobią sobie wrogów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 23:02 głupie brudasy nawet ci nieliczni się od nich odwrócą , ja też . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin A jak spalili 3 tysiace ludzi w Nowym Y to nie? IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.08.04, 00:03 Odpowiedz Link Zgłoś
honka1 Re: Islamiści uprowadzili dwóch Francuzów 29.08.04, 23:05 Gość portalu: ZZ napisał(a): > I co? Opłaciło się nie wysyłać wojska do Iraku? Oplacilo sie. Nasi francuscy zolnieze nie gineli na wojnie i nie mamy opini, ze lizalismy buty USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: York Albo glowa w chustce, albo bez glowy? Islam? IP: *.sympatico.ca 29.08.04, 23:15 Jak to w swiecie sie dzieje. Czy Francja powoli stanie sie islamskim krajem? Sekularyzacja kreuje neutralnosc ale i pustke, ktora musi przeciez byc czyms wypelniona, a dzisiejszy Islam nie zna pojecia kompromis. Czy ludnosc bylych kolonii francuskich, skolonializuje Francje? W dzisiejszych czasach Islam przypomina Katolicyzm z czasow inkwizycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patman Francuzi będą srać jak im muzułmany każą IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.04, 23:34 Dobry muzułmanin, to torturowany muzułmanin. Tak samo jak pedofil, faszysta, komunista i pacyfista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Dziekuje. Polacy nie powinni plakac nad Francja IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.08.04, 00:09 lecz przygotowac sie do atakow Islamistow w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Dziekuje. Polacy nie powinni plakac nad Franc IP: *.pool.mediaWays.net 30.08.04, 00:11 Ty na to pewnie czekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Islamisci nie biora mojego zdania pod uwage. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.08.04, 01:17 Ale komentarze niektorych Polakow o USA zmienily moje zdanie na temat przyjazni z Waszej strony. Tak jak rosnaca liczba Amerykanow, jestem za wycofaniem wojsk USA z Europy i nieangazowaniem sie w kolejny konflikt na tym kontynencie. Za uratowanie Was w dwoch wojnach swiatowych odplacacie wrogoscia i brakiem pomocy jak USA Was potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Islamisci nie biora mojego zdania pod uwage. IP: *.pool.mediaWays.net 30.08.04, 01:42 Ależ mój drogi, każdy wie, że ja popierałem zaangażowanie Polski w Iraku. Chodziło mi jedynie o zdemaskowanie dość infantylnej frankofobii panującej na tym forum. Francja niestety jest bardzo samolubna, tak jak i USA, że tak powiem, ale bądź pewien, że w razie prawdziwej potrzeby zawsze damy wam d... ;D Niestety musisz jednak przyznać, że US post-war management w Iraku wypadło trochę po amatorsku, n'est-ce pas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Islamisci nie biora mojego zdania pod uwage. IP: *.17-201-24.mc.videotron.ca 30.08.04, 02:12 Naprawde wyrabiasz sobie opinie na podstawie forum internetowych? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin 70 procent Polakow jest przeciw wojskom w Iraku. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.08.04, 02:22 Malo Polakow rozumie czym byl widok palacych sie 3000 ludzi w NY. USA nie mogly stworzyc lepszej pulapki na sciaganie terrorystow z calego swiata. Gdzie? Nie jestem jedyny. Wielu Amerykanow znajacych jezyk polski nie dyskutuje na forum ale czyta. Przerazenie ogarnia. Przeciez wy nie jestescie chyba glupsi niz srednia skoro macie dostep do Internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: 70 procent Polakow jest przeciw wojskom w Ira IP: *.pool.mediaWays.net 30.08.04, 02:51 Kotku, wszycy w całej Europie dobrze wiedzą, że wśród grubych qrew tego świata jesteście najgrubszą, najbardziej manipulacyjną i najdoskonalej egoistyczną. No ale co zrobić, życia bez was sobie nie wyobrażamy, a od defilad partyjnych na placu Tiananmen zdecydowanie wolimy holliłódzkie superprodukcje z Brad Pittem i Ben Affleckiem - dlatego i Polska i Francja bardzo was kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Jak na hr. masz bardzo 'ciekawy' zestaw slownictwa IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 30.08.04, 04:20 Zastanow sie dlaczego kraj o 200 letniej historii istnienia, praktycznie bez wsparcia od innych, wybil sie na pierwszenstwo w swiecie. Obelgi nie pomoga Ci w zrozumieniu - moze zastanowisz sie dlaczego tylu emigrantow chcialo zyc w tym kraju. Mozesz sobie darowac slowa o przyjazni Francji i Polski. Czytam polska prase i francuska - to mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Jak na hr. masz bardzo 'ciekawy' zestaw slown IP: *.pool.mediaWays.net 30.08.04, 04:56 Eh bien, quant à ma lexique, il s'agissait-là d'une référence purement formelle à mon thème "Zresztą teraz wam, moje żuczki, wyjaśnię..." - rien de moins, rien d'avantage. Une fois choisie, il faut tenir son hauteur de style. Skoro czytasz gazety francuskie i polskie, to raczej nie powinieneś wątpić w naszą przyjaźń. A osiągnięć amerykańskich, zbudowanych na zwycięskiej etyce protestanckiej i na liberalizmie, z pewnością nikt nie kwestionuje. On vous aime tant, c'est la vérité. Voici ce que dit notre Président qui s'est exprimé cette semaine sur notre amitié envers l'Amérique: www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3214,36-377033,0.html "L'expectative actuelle tient en partie à l'élection américaine. M. Chirac a évoqué cette échéance, avec la réserve obligée : "Alliée et amie de toujours des Etats-Unis, la France est convaincue que, demain comme aujourd'hui, un partenariat transatlantique dynamique et équilibré est indispensable pour répondre à nos défis communs", a-t-il dit, ce qui doit se lire comme le souhait de voir rétabli un mode de relations disparu." (Le Monde) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Jak na hr. masz bardzo 'ciekawy' zestaw slown IP: *.17-201-24.mc.videotron.ca 30.08.04, 05:17 "L'expectative actuelle tient en partie à l'élection américaine. M. Chirac a évoqué cette échéance, avec la réserve obligée : "Alliée et amie de toujours des Etats-Unis, la France est convaincue que, demain comme aujourd'hui, un partenariat transatlantique dynamique et équilibré est indispensable pour répondre à nos défis communs", a-t-il dit, ce qui doit se lire comme le souhait de voir rétabli un mode de relations disparu." (Le Monde) Vraiment? Il a dit ça? C'est peut-être qu'il revient à la raison...N'empêche que les relations franco-américaines sont assez compliquées, et ça ne date pas d'hier. Oui, ils consomment la culture américaine comme tout-le-monde, mais coté politique, c'est l'orgueil d'une puissance déchue qui se manifeste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Jak na hr. masz bardzo 'ciekawy' zestaw slown IP: *.pool.mediaWays.net 30.08.04, 05:39 Oui, assurément. Surtout, la France a perdu beaucoup de terrain en Europe elle même ces dernières années, le premier but à atteindre serait donc de rétablir ces influences perdues. Elle n'est plus dans les bonnes grâces de l'Europe - de l'Italie et de l'Espagne par exemple, pour en nommer les pays les plus importants. Il y a du boulot à faire, en tous cas, sans parler des relations France-Europe de l'Est. Là, c'est plutôt les Allemands qui ramassent les fruit, à mon grand chagrin. Oui, M. Chirac a commis des erreurs multiples. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Eee!!!! Ooooo!!!!!! Ebaaa, camembert vous deux, a. IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 08:44 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin La France ne marche pas, elle danse a la mort. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.08.04, 15:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: 70 procent Polakow jest przeciw wojskom w Ira IP: *.17-201-24.mc.videotron.ca 30.08.04, 02:51 Musisz to zrozumiec - nie latwo jest popierac wojne. Niewielu ludzi interesuje sie polityka zagraniczna. Polacy byli zaszokowani 11/9 - pamietam te setki zniczy przed ambasada amerykanska. Ale niekoniecznie wierza ze wojna w Iraku jest potrzebna. Nawet w wielkiej Brytanii przeciwnicy wojny juz sa chyba w wiekszosci. Poparcie dla tej wojny w Polsce i tak jest duze jesli porownasz je z innymi krajami europejskimi - i z tego co pamietam ci ktorzy sa za sa bardziej wyksztalceni i bardziej interesuja sie polityka. Ja jestem za i wsrod moich znajomych jest wielu takich ktorzy sa za. Poza tym Polacy, w odroznieniu od wielu Europejczykow, bardzo lubia Amerykanow - tak wynika z sondazy. A co do forum...Naprawde nie wyciagalabym z nich zbyt wielu wnioskow. Obserwuje je od lat i naprawde mam wrazenie ze one nie sa reprezentatywne. Ci ktorzy sie odzywaja to ci ktorzy maja najwieksza motywacje, ktorzy sa najbardziej radykalni. Jesli zgadzasz sie z jakims artykulem to nie bedziesz sie awanturowal na forum bo po co. Dam ci jeden przyklad. Wiesz ze polskie spoleczenstwo jest bardzo religijne. Tak wynika z wszystkich mozliwych sondazy i z prostej obserwacji. Ale znajdz byle artykul o ksiezach albo o kosciele i zaloze sie ze na forum znajdziesz dziesiatki agresywnych antyreligijnych, wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Dziekuje. Powiedz tylko dlaczego islam atakowal IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 30.08.04, 04:14 Polske przez trzysta lat skoro nie bylo Izraela, "imperialistow amerykanskich" ani tez ropy nikt im nie kradl. Nalezy widziec dalej niz koniec swojego nosa. Bush, ktorego tak obrazaja, jest nieraz smieszny ale nieglupi. Skonczyl Harvard i Yale (business i historia). Elita polityczna USA tez jest duzo madrzejsza niz przecietne IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Dziekuje. Powiedz tylko dlaczego islam atakow IP: *.17-201-24.mc.videotron.ca 30.08.04, 05:08 Dlaczego kierujesz do mnie to pytanie? Przeciez napisalam ci ze popieram wojne w Iraku. To nie ja mowie o Izraelu i "imperialistach amerykanskich". Co wiecej, mysle ze wiekszosc Polakow ktorzy sa przeciw tej wojnie tez nie robi tego z nienawisci do Izraela i "imperialistow". Jest wiele innych mozliwosci. Ludzie wierza ze wojna w Iraku nie zalatwi problemu terroryzmu, ze Polska jest za biedna na taka wyprawe, ze udzial w tej wojnie sprowadza na nas niebezpieczenstwo, ze nic z tego nie mamy, ze teraz sie nadstawiamy a nie mamy pewnosci ze w razie czego Amerykanie nam pomoga. I nie dziw sie ze tak jest - przypomnij sobie co mysleli Amerykanie w czasie pierwszej i drugiej wojny swiatowej. Czy byli szczesliwi z tego ze musieli sie angazowac w wojne za oceanem? Bynajmniej...Takze nie zniechecaj sie tak szybko i nie mow ze Amerykanie powinni zostawic Europe sama sobie. Pamietaj ze Polska niewiele skorzystala na wyzwoleniu Europy przez Amerykanow w 1945, i ze mamy powody zeby byc nieufni. A w koncu nasze wojska sa w Iraku i maja poparcie wszystkich najwazniejszych sil politycznych. I w odroznieniu od innych panstw europejskich w Polsce nie bylo masowych manifestacji przeciw tej wojnie. Takze sprzeciw jest, ale niezbyt mocny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Masz racje. Widzimy duzo spraw podobnie. IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 30.08.04, 05:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: jak piszesz nasi to pisz zydzi bedzie wiadomo IP: 200.160.128.* 30.08.04, 12:53 o co ci chodzi zastępcę prokuratora okręgowego w Gdańsku Ryszarda Paszkiewicza. Jego ojciec był zastępcą szefa gdańskiej Służby Bezpieczeństwa i w latach 80. miał pieczę nad działaniami podejmowanymi m.in. przeciwko ks. Jankowskiemu. hyperreal.info/drugs/go.to/art/3715 homepages.uni-tuebingen.de/student/timo.herrmann/Humor/Privacy-klein.jpg pamietamy.tripod.com rzeczenie krola angielskiego karola II: ujrzawszy pod pregierzem skazanca spytal co sie stalo odpowiedziano mu milosciwy panie pisal satyry na ministrow odrzekl krol co za glupiec czemuz nie pisal na mnie ? nic by mu sie nie stalo prawem ktore najlepiej odslania zamiar despotow , jest kara smierci ustanowiona przeciw autorom pamfletow i przeciw poetom to nie jest zgola z ducha republiki, w ktorej lud rad widzi upokorzenie moznych. ale ludzie pragnacy obalic wolnosc republiki lekali sie pism ktore mogly obudzic ducha wolnosci. sulla ktory polaczyl tyranie anarchie i wolnosc wydal prawa kornelianskie zda sie na to jedynie wydal ustawy , aby tworzyc zbrodnie tak obejmujac niezliczona liczbe uczynkow mianem morderstwa znajdowal wszedzie mordercow i za pomoca praktyk ktore az nadto znalazly nasladowcow zastawial pulapki, rozsypywal ciernie otwieral przepascie pod stopami wszystkich obywateli ubostwo i niepewnosc mienia rozwija w panstwach despotycznych lichwe gdyz kazdy drozy sie z pieniedzmi w proporcji do niebezpieczenstwa na jakie sie pozyczka naraza nedza sie wciska ze wszystkich stron w te nieszczesne kraje wszystko tam jest wzbronione nawet ratowanie sie pozyczka kupiec zyje z dnia na dzien totez prawo handlowe ogranicza sie do prostych policyjnych zarzadzen niesprawiedliwy rzad nie moze sie obejsc bez rak, ktore by spelnialy jego niesprawiedliwosc: otoz niepodobna aby te rece nie krzataly sie dla siebie samych kradziez gropsza publicznego jest tedy naturalna dla panstw despotycznych wobec powszechnosci tej zbrodni konfiskaty tam sa bardzo uzyteczne w ten sposob przynosza one ulge ludowi pieniadz uzyskany ta droga jest powazna danina, ktorej wladca by nie sciagnal ze zrujnowanych poddanych w kraju takim nie ma jednej rodziny ktora despotyzm pragnalby zachowac w despotyzmie wladza przechodzi calkowicie w rece tego komu sie ja powierza wezyr sam jest despota a kazdy poszczegolny urzednik wezyrem w republikach podarki sa sprawa ohydna cnota zas ich nie potrzebuje w panstwie despotycznym gdzie nie ma ani cnoty ani honoru jedyna rzecza ktora moze sklonic do czynu to nadzieja wygodniejszego zycia Platon zadal aby ci ktorzy przyjmuja podarki za spelnienie swej powinnosci byli karani smiercia zlym bylo tez prawo rzymskie ktore pozwalalo przyjmowac drobne podarki byle nie przekraczaly stu talarow na rok ale tym ktorym sie nic nie daje nie pragna niczego natomiast tym ktorym daje sie troche, pragna niebawem wiecej a pozniej duzo zreszta latwiej jest dowiesc temu ktory nie powinien nic brac , a mimo to bierze niz temu ktory bierze wiecej , gdy powinien brac mniej i ktory zawsze znajdzie po temu pozory , wymowki , przyczyny i racje powszechnym wiadomym jest ze wielkie nagrody w republice sa oznaka upadku gdyz gdy w republice wlada cnota polityczna pobudka ktora wystarcza sama sobie i wyklucza calkowicie inne to panstwo nagradzajace przez dawanie swiadectwa spelnienia obywatelskiej powinosci w sluzbie republiki O duchu praw Monteskiusz POLAKU ODPOWIEDZ SOBIE SAM W JAKIM KRAJU ZYJESZ W 21 wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 Eee tam, to tylko producenci i eksporterzy chust.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 00:18 ... widocznie konkurencja na rynku damskich nakryć głowy minęła kapitalizm, komunizm oraz imperializm i weszła w stadium terroryzmu. Jak im ten numer z hustami przejdzie, to zażądają, żeby katoliccy księża chodzili do roboty w szlafrokach i arafatkach. Prałat Jankowski też! A Młodzież Wszechpolska w galabijach i sandałach. Bo jak nie - to muslims tu zrobią atomowy holocaust, albo inne kęsim. I te ciuliki pacyfne się wystraszą i spełnią wszystkie życzenia. Sobieski w grobie się przewraca. On umiał rozmawiać z mahometanami ich językiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Islamiści uprowadzili dwóch Francuzów IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 30.08.04, 00:04 Bóg nas do Iraku nie posyłał, honor nasz pójścia tam nie wymagał i ojczyzna nas tam nie wzywała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Nie chciano umierac za Gdansk, a Ty co robisz ? IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.08.04, 00:07 Odpowiedz Link Zgłoś