Dodaj do ulubionych

Ice Bucket Challenge w Palestynie.

26.08.14, 11:51
Palestynski dziennikarz Ayman Aloul postanowil w bardzo oryginalny sposob zwrocic uwage swiata na to,co dzieje sie obecnie w Palestynie,ktora Izrael niszczy przy pomocy lotnictwa i rakiet.
Poniewaz w zniszczonych miastach nie ma wody,a o lodzie w ogole nie ma co wspominac,ten dziennikarz postanowil "oblac sie",a zamiast lodowatej wody wykorzystac gruz z ruin,ktorego obecnie w Palestynie nie brakuje.

www.youtube.com/watch?v=duSBig1-VUA#t=47
p.s. uwazam,ze mieszkancy Donbasa powinni przylaczyc sie do akcji Ayman Aloul.
Obserwuj wątek
    • pskow Re: Ice Bucket Challenge w Palestynie.+ 26.08.14, 12:41
      facet mial dobry pomysl.
      Skorzystaj pan z niego.
      • igor_uk Zydek., 26.08.14, 12:44
        Ty,jako swolocz syjonistka,nie powinien w ogole w tym temacie wypowiadac sie.Zmyj krew palestynskich dzieciakow ze swoich rak najpierw.
        • pskow Re:kacapku+ 26.08.14, 13:05
          swiniaczku parchaty nie powinienes bydlaczku w ogole na zadne tematy sie wypowiadfac.
          Czy zmyles juz krew dzieciaczkow afganskich z lapsk swoich brudnych?
          Chyba,ze byly brudne,bo ziemniaki na obiad dla wojska obierales?
          Ot i cale twoje afganstwo!
          Pozatym zeby se umyj,bo czosnkiem smierdzisz.
          • igor_uk zydku,zapomnialem jeszcze dodac, 26.08.14, 13:08
            zeby ty wyplukal swoja paszcz,bo strasznie z niej cuchnie.
            Ty co,czosnek juz z psim goownem zresz?
            • 3.ndd Re: zydku,zapomnialem jeszcze dodac, 26.08.14, 14:23
              Odczepcie sie od czosnku ! To wspaniala przyprawa do gotowania i pieczenia . Szczegolnie w Polsce i Rosji .
              • igor_uk Sam bardzo lubie czosnek... 26.08.14, 14:30
                Ale nigdy nie jem go,kiedy mam zamiar wyjsc z domu.
                A co do tematu mozesz dodac,3.ndd? Czy nie za duzo tych bombardowan?Nieciekawie wyglada to wszystko. Czy nie boisz sie,ze kiedys bedziecie musieli za wszystko zaplacic?
                • 3.ndd Re: Sam bardzo lubie czosnek... 26.08.14, 16:06
                  igor_uk napisał:

> Ale nigdy nie jem go,kiedy mam zamiar wyjsc z domu.
                  > A co do tematu mozesz dodac,3.ndd? Czy nie za duzo tych bombardowan?Nieciekawie
                  > wyglada to wszystko. Czy nie boisz sie,ze kiedys bedziecie musieli za wszystko
                  > zaplacic?

Dokladnie te same pytania zadaj Hamasowi .
                  Czy Izrael chce wojny ? Nie !
                  Wojne wywolal Hamas . Byly przerwy walk (ustalone w Egipcie i ze zgoda Hamasu) . Byly one ZAWSZE przerywane przez Hamas .

Osiem mitów o Żelaznej Kopule
                  poniedziałek, 25 sierpnia 2014 15:29

Po tygodniu spokoju wszystko powraca. Hamas wystrzeliwuje rakiety (czasami 10 na raz) na cały Izrael. Jednak mamy raj w Ziemi Świętej, ponieważ mamy Żelazną Kopułę. Czy naprawdę?
                  Podczas, gdy „kartel” Praw Człowieka w ONZ mówi, że mamy nieuczciwą przewagę nad atakującymi nas terrorystami i nawet zasugerował, że powinniśmy podzielić się naszą technologią Żelaznej Kopuły z Hamasem, istnieje kilka mitów dotyczących jej skuteczności.

1. Żelazna Kopuła jest w 100% skuteczna
                  Chociaż Żelazna Kopuła jest cudem na tak wiele sposobów - 10% rakiet omija ją. To oznacza, że jedna z 10 rakiet, w które wycelowana jest Żelazna Kopuła, nie zostanie trafiona. Chociaż są to całkiem dobre wyniki, mówimy o żyjącym, funkcjonującym społeczeństwie.
                  Wyobraźcie sobie San Francisco bombardowane rakietami. Sięgam po San Francisco, ponieważ Nancy Pelosi absurdalnie zadeklarowała, że „Hamas jest organizacją humanitarną”, albo przynajmniej, że tak zapewnili ją Katarczycy (przy okazji, Katarczycy, ci humanitarni, powiedzieli przywódcy Hamasu, że jeśli podpisze egipskie zawieszenie broni, może być wyrzucony z państwa).
                  Dzięki Bogu za jego interwencję. Wczoraj rakieta uderzyła w centrum handlowe w Aszkelonie nie raniąc nikogo! Cała rodzina mojej żony jest z Aszkelonu.
                  Jeden z żołnierzy mówi, że celował w rakietę Hamasu i nie trafił 3 razy. Powiedział, że rakieta trafiłaby blisko koło najwyższego budynku w Tel Awiwie, ale w ostatniej minucie silny podmuch wiatru przekierował ją nad morze. Dziękuję Bogu, ale nadal musimy żyć z tymi prawie nietrafionymi.

2. Dzięki Żelaznej Kopule izraelska gospodarka pozostała nienaruszona
                  Mój przyjaciel Josi jest kucharzem w nadmorskiej restauracji w Aszkelonie. Kiedy przekazaliśmy mu i jego żonie czek, żeby wspomóc ich materialnie, był właśnie w drodze do pracy, po raz pierwszy od 3 tygodni. Hamas zgodził się na przerwę w ogniu. Oczywiście, gdy ich opuszczaliśmy Żelazna Kopuła przejmowała wystrzeloną rakietę. To było jedno z 8 zawieszeń broni, które złamał Hamas.
                  Josi jest z powrotem w domu.
                  Uderzono w izraelski przemysł turystyczny. Kto chce przyjechać do państwa, które jest bombardowane rakietami? Rodziny nie wychodzą do restauracji. Wielu straciło zatrudnienie. Nie można płacić pensji. Hamas wie to – media ci nie powiedzą.
                  Oczywiście łatwo jest powiedzieć, że to nic w porównaniu z tym, co przechodzą mieszkańcy Gazy – i to jest prawda. Jednak Izrael jest ostrzeliwany tylko dlatego, że istniejemy jako państwo żydowskie. Gaza jest ostrzeliwana za jawne, agresywne i nielegalne celowanie w cywilów przez ich terrorystycznych przywódców. Izrael nie ma wyboru.

3. Izraelczycy cieszą się z akcji, ponieważ wiedzą, że Żelazna Kopuła ich obroni
                  Nakręciłem ten film szukając ochrony przed nadlatującą rakietą. Kiedy było po wszystkim i wróciłem do roweru, żeby pojechać do domu, wybuchnąłem płaczem nad absurdalnością życia w kraju, w którym terroryści masowo celują w cywilów, żeby ich zamordować – a inne państwa to uzasadniają.
                  Mam 49 lat i miałem łzy w oczach. Wyobraźcie sobie 5-letniego chłopca czy dziewczynkę... Żyjących w Aszkelonie, nie w Tel Awiwie... Gdzie co noc musisz ratować swoje życie – kilka razy! To jest traumatyczne, bezprawne i nieludzkie. Nie można oczekiwać od kraju, żeby tak żył.

W ostatnim tygodniu jechałem do domu z Aszkelonu, gdy zobaczyłem, że ruch po drugiej stronie autostrady nr 4 zatrzymał się. Po drugiej stronie płonął samochód. Chociaż jestem pewny, że nie było nikogo w samochodzie, ponieważ mówią nam, że trzeba opuścić samochód, kiedy słyszymy syrenę, nie zmniejsza to emocjonalnej traumy dzieci, które widzą ten obraz.
                  Wspomniany Josi śpi w malutkim, ochronnym pokoju, bez klimatyzacji, w 33-stopniowym upale, razem ze swoją żoną, dzieckiem, teściową i szwagierką.

4. Żelazna Kopuła robi po cichu swoją robotę!
                  Mój szwagier ma baterię Żelaznej Kopuły niemal obok drzwi swojego domu. Nie mam dokładnych statystyk, ale ponad 3400 rakiet zostało wystrzelonych przez Hamas na Izrael, z Aszkelonem jako ulubionym celem. Przypuszczam, że około 15-20 rakiet dziennie jest wystrzeliwanych na to nadmorskie miasto. Tylko parę godzin temu zadzwonił do nas i powiedział, że słyszał kilka wybuchów tego ranka.
                  Za każdym razem słychać syrenę, która jest stworzona tak, żeby cię szybko obudzić. Dopiero wtedy, jeśli Żelazna Kopuła uzna, że rakieta jest zagrożeniem dla cywili - celuje w rakietę. Mój szwagier powiedział mi „za każdym razem to jak start samolotu” – z jego podwórka! Spróbuj tak spać.

5. Jeśli Żelazna Kopuła uderzy, wszystko jest w porządku
                  To jest prawda - chyba że odłamki spadną z nieba i uderzą w ciebie. Kilka chwil po sfilmowaniu przejęcia rakiety przez Żelazną Kopułę – rakieta Hamasu miała zabić niewinnych cywili – ogromny odłamek spadł na ziemię w morderczym tempie, lądując w parku publicznym, gdzie bawiły się dzieci.
                  Zaledwie kilka minut temu Hamas posłał 13 rakiet na tereny całego Izraela.
                  Wg izraelskiej policji odłamki rakiet spadły na jerozolimską Hebron Road, główną arterię w południowej Jerozolimie. Odgłos wybuchu nad stolicą słychać było kilka chwil wcześniej, najprawdopodobniej od przejęcia rakiety. (TimesofIsrael.com)

6. Izrael może wystrzeliwać pociski antybalistyczne Żelaznej Kopuły w nieskończoność
                  Cóż, mam nadzieję, ale proszę zrozumieć, że każda przechwytująca rakieta kosztuje 50 000 dolarów.
                  50 000 dolarów jest daleko powyżej średniego rocznego dochodu Izraelczyka.

7. Rakiety Hamasu „nie są uzbrojone”
                  Słyszałem to stwierdzenie od prawnego doradcy palestyńskiego prezydenta Mahmuda Abbasa. W rzeczywistości każda rakieta Kassam zawiera między 6 a 22 kilogramów ładunku wybuchowego w głowicy wypełnionej metalowymi kulkami. Musisz sprawdzać WSZYSTKO, co Autonomia Palestyńska i Hamas mówią. Ten sam doradca powiedział, że Hamas absolutnie nie używa dzieci jako żywych tarczy, mimo przytłaczających dowodów, że jest inaczej. (Potem twierdził, że święty Mikołaj był prawdziwy).

8. Żelazna Kopuła eliminuje każdy trwały uraz
                  Rozumiesz, że ominąłem większość tej wojny, ponieważ byłem w USA. Od powrotu musiałem uciekać od rakiet tylko cztery razy. Mimo to wydaje mi się, że każdy dźwięk, który słyszę - czy jest to przyspieszający samochód, pralka w czasie wirowania, czy bawiące się dzieci - to syrena ogłaszająca nadlatującą rakietę.
                  Jeśli ja przeżywam coś takiego, wyobraź sobie jaki rodzaj objawów stresu pourazowego doświadczają dzieci Sderot, Aszkelonu i Aszdodu. Strach przed pójściem spać, sny o nadlatujących rakietach, myśli o śmierci zanim skończy się lato, albo że twoi rodzice zostaną zabici... to jest traumatyczne przeżycie, którego nie chciałbym życzyć nikomu.
                  Właśnie dzisiaj kobieta została ciężko ranna w wypadku samochodowym, kiedy zawyła syrena.
                  Więc mimo że rakiety Hamasu nie osiągnęły bezpośredniego sukcesu, istnieje pośredni sukces, który może zmienić życie i być śmiertelnym.
                  Podsumowując chciałbym zaproponować, żeby każdy wyrażający swoja opinię, jak Jon Stewart, który uważa, że przeżywać taką wojnę jest łatwo, ponieważ mamy Żelazną Kopułę, przyjechał do Izraela i wynajął pokój w hotelu w Aszkelonie albo w Sderot. Zobaczymy, jak długo to wytrzymasz. I może, żebyśmy byli uczciwi, nie użyjemy Żelaznej Kopuły nad twoim hotelem... ponieważ jak mówisz, to jest użycie “nieproporcjonalnej siły”. Ale tym co odkryjesz,będzie: gdy ty i twoja rodzina
                  • uk-igor Hamas jest slabsza strona. 26.08.14, 17:35
                    I walczy o powstanie wlasnego panstwa.
                    Co do kopuly,wiem o jej slabosciach i sadze,ze przy ostrzale Izraela czyms bardziej powaznym,niz te rakiety,ktore Hamas produkuje domowym sposobem,jej skutecznosc bylaby o wiele nizsza,niz piszesz.Rzad Izraela wydaje olbrzymie pienjadze na bydowe kopuly,muru,obnizajac przy tym poziom zycia Izraelitow,zamiast tego,zeby sprobowac dogadac sie z bracimi-semitami,jakimi sa dla Zydow Arabowie.
                    • bywszy1 Re: to czemu,ty+ 26.08.14, 17:49
                      pajacu,nie kochasz braci slowian Ukraincow czy Polakow?
                      I przez to obnizasz poziom zycia narodu Rosyjskiego,zmuszonego strzec swoich granic?
                      A moze ty nie Slowianin?
                      Przeciez kacap to nie Russkij,a moze i nie Slowianin?
                      To jest zwykly zwierz.
            • bywszy1 Re: zydku,zapomnialem jeszcze dodac,+ 26.08.14, 17:28
              igor_uk napisał:

> zeby ty wyplukal swoja paszcz,bo strasznie z niej cuchnie.
              > Ty co,czosnek juz z psim goownem zresz?

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              ee,tam kacapie zapachcialy.
              Widac,ze tracisz koncept.
              Pie... od rzeczy.
              Ubludku.
              • elka-sulzer Re: I pomyslec , Igor 26.08.14, 17:48
                ze wystarczyloby ten experyment zwany "panstwem" I. odciac od funduszy, wody .... i skonczylyby sie ich kryminalne poczynia. Pewnie by znow wrzeszczeli ... "pogrom"! Tylko kto by na nich juz uwage zwracal, kto by sie nad losem bandyckich przechrztow uzalil?
                • bywszy1 Re: I pomyslec , prosze pani+ 26.08.14, 17:51

o czym pani ...?
                  A czy pani jest przechsztem?
                  • uk-igor Moge tylko wyobrazic sobie. 26.08.14, 18:03
                    jak 3.ndd jest wstyd za tego zramolalego Zyda.
                • uk-igor Wiesz,Elka. 26.08.14, 18:00
                  Ja nie mam nic przeciwko temu,zeby Izrael istnial,ale tylko obok Panstwa Palestynskiego.
                  • elka-sulzer Re: Wiesz,Elka. 26.08.14, 18:15
                    uk-igor napisał(a):

> Ja nie mam nic przeciwko temu,zeby Izrael istnial,ale tylko obok Panstwa Pales
                    > tynskiego.

Chyba nikt im wlasnego panstwa nie odmawia.

By pokazac dobra wole moze raczyliby powrocic do tego co im sily kolonialne wyznaczyly?

thepalestinianolive.com/news/the-disintegrating-map-of-palestine/
                    • uk-igor Re: Wiesz,Elka. 26.08.14, 18:40
                      I to naprawde jest dobry punkt wyjscia z sytuacji.
                      Zydzi,niby sa madre,a nie rozumia jednego,nie stworzywszy Panstwa Palestynskiego,oni skazuja siebie na porazke.O ile w jednym panstwie beda mieszkac Palestynczycy,plodzace sie,jak kroliki,i Zydzi,ktore do tego nie maja glowy,to wkrotce oni stana mniejszoscia w Izraelu,a kolejnej fali emigracji z bloky demoludow nie bedzie. Oni przegraja z demografia.
                      • 3.ndd Re: Wiesz , Igor 26.08.14, 19:43
                        panstwo Palestyna juz dawno by istniala gdyby zgodzila sie na uznac Izrael jako panstwo zydowskie . Jak narazie na to sie nie zgadza Zaden polityk palestynski nie podpisze pokoju trwalego z Izraelem bo dla niego i jego rodziny bedzie to wyrok smierci ze strony Hamasu i podobnych organizacji islamskich .

www.youtube.com/watch?v=0jM2iq0lQDg&index=2&list=PLPfv5jITKsghQKv4jj5ZPrF0l76eh6Yh9
                        pl.wikipedia.org/wiki/Hamas#Statut
                        • elka-sulzer Re: Hasbara jest ulomna 26.08.14, 19:50
                          3.ndd napisał:

> panstwo Palestyna juz dawno by istniala gdyby zgodzila sie na uznac Izrael jako
                          > panstwo zydowskie .

Przeczytaj to co napisales, madry czlowieku, pare razy, ale ze zrozumieniem!

Jesli masz jaks wiedze na ten temat to zabieraj glos. Jesli potrafisz produkowc tylko i wylacznie glupie frazesy (jak wyzej) to daj sobie spokoj z dyskusjami.
                        • uk-igor Re: Wiesz , Igor 26.08.14, 19:52
                          Wiesz,3.ndd,ze mam do ciebie szacunek?
                          Ale wroce do tematu.Palestynczycy juz dawno zgadazaja sie na wszystko,oby tylko miec wlasne Panstwo.Wiem doskonale,ze poczatek zla byl w dniu,kiedy bylo ogloszono o powstaniu panstwa zydowskiego.Ale czasu minelo sporo i Izrael nie jest bezbronnym panstwem,ktore walczy o przetrwanie.Czas zapomniec o starych krzywdach i dac Palestynczykom to,co im nalezy sie po prawu,jak ludzkiemu,jak boskiemu,tak i prawu miedzynarodowemu.
                          • 3.ndd Re: Wiesz , Igor 26.08.14, 20:33
                            Alez niech biora . Juz im dawano.Palestyna i Izrael moga zyc w sasiedztwie . Tylko niech podpisza uznanie panstwa Izrael jako panstwo zydowskie ..
                            Niestety podstawa jest parcie Palystynczykow do zniszczenia Izraela i Zydow

www.youtube.com/watch?v=x_51bAncR78
                            • uk-igor Re: Wiesz , Igor 26.08.14, 20:38
                              Przeciez i na to oni juz dawno zgodzili sie.To co dzieje sie obecnie w stosunku do Palestynczykow poskutkuje tylko jednym -setki tysiecy ludzi,gotowych umrzec,zeby tylko zniszczyc Izrael.
                            • elka-sulzer Re: Wiesz , Igor 26.08.14, 23:15
                              3.ndd napisał:

> Alez niech biora . Juz im dawano.Palestyna i Izrael moga zyc w sasiedztwie . Ty
                              > lko niech podpisza uznanie panstwa Izrael jako panstwo zydowskie ..

To ile razy Palestynczycy, nie majacy panstwa czy przedstawicieli ktorzy by mieli blogoslawienstwo obcego i do tego wrogiego im panstwa, maja wyrazac swoja zgode i do tego podpisywac umowy uznajace Izrael jako panstwo zydowskie?

> Niestety podstawa jest parcie Palystynczykow do zniszczenia Izraela i Zydow

W ten mit to juz nikt nie wierzy, nawet barany, ktorym ten mit jest usilnie wciskany.
                              Barany widza same ze parcie jest ale nie ze strony Palestynczykow.

• uk-igor Elka,spokojnie. 26.08.14, 23:27
                                3.ndd zasluguje na szacunek.Nie udaje,ze jest Polakiem,nie zasiera forum antypolskimi i antyslowianskimi watkami,nie wykazuje sie brakiem szacunku do nas.Prawdopodobnie nie wie wszystkiego,przeciez media w Izraelu sa kontrolowane przez ,wiesz sama kogo,a oni dopuszczaja do obiegu tylko ta informacje,ktora im jest wygodna.Widac im ta wojna z Palestynczykami przynosi jakies korzysci i 3.ndd wcale nie musi o tym wiedziec.
                                • elka-sulzer Re: Elka,spokojnie. 26.08.14, 23:41
                                  Alez ja nie pokazuje mu, ze nie mam dla niego szacunku. Przynajmniej nie bylo to moim zamairem.

W Izraelu sa media ktore otwarcie mowia o barbarzynstwie i zbrodniach tego kraju wobec okupowanych przez nich palestynskich terenow. Na zachodzie tez nie brakuje Zydow, ktorzy widza
                                  i pisza o zbrodniach popelnianych przez zio-nacjonalistow.
    • bywszy1 Re:oj,jak mnie jest wstyd+ 26.08.14, 21:31

uk-igor 26.08.14, 18:03 Skasujcie Odpowiedz
      jak 3.ndd jest wstyd za tego zramolalego Zyda.

ze takie niedorozwiniete zramolale dziecie,pan ajgor,moglo sie urodzic w kraju,gdzie i ja sie urodzilem.
      • uk-igor Tobie,zydku. 26.08.14, 22:11
        Trzeba wstydzic sie za dzialania Izraela,o ile czujesz sie Zydem.A jak Zydem nie czujesz sie,to jestes zawszony zydek,ktory nadaje sie tylko do kopania.
        • elka-sulzer Re: No to mamy kolejny ... "rozejm" 27.08.14, 00:53
          Pewnie jak zawsze podyktowany przez zioncow i przedstawiony jako ... obopulny, hehehe
          • uk-igor Elka,ktory to z kolei? 27.08.14, 09:35
            I z kim oni te rozejmy podpisuja? Moze Mosad ma na etacie jakichs Palestynczykow,ktorych obowiazkiem jest periodycznie podpisywac cos w imieniu Palestynskiego Narodu?
        • bywszy1 Renie tobie kacapku,dziecie zramolale+ 27.08.14, 10:58
          uk-igor napisał(a):

> Trzeba wstydzic sie za dzialania Izraela,o ile czujesz sie Zydem.A jak Zydem n
          > ie czujesz sie,to jestes zawszony zydek,ktory nadaje sie tylko do kopania.
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          oceniac czego mam sie wstydzic.
          Ale odkryje tobie tajemnice,czego ja sie wstydze.
          Wstydze sie,ze na tej Ziemi Swietej,na ktorej ja sie urodzilem,ujrzalo swiatlo dzienne parszywe woniucze kacapstwo,ajgorek.
          Wstydze sie,ze tam znalazly sie ludziska,ktore wydaly na swiat taka parszywa parchata smierdzaca istote.
          No i pojawilo sie na swiat cos takiego nieokreslonego,jak wanka biezdomnyj,bolwan bez czci i wiary.
          Sprzedajczyk.
          I materac rowerowy.
          • uk-igor fuj+++ 27.08.14, 11:00
            A gebe tak i nie wyplukal.Cuchniesz strasznie,zydku.
            • bywszy1 Re: fuj,kacapie+ 27.08.14, 11:49

A ryj swoj tak i nie wyplukal.Cuchniesz strasznie,kacapku.
              Swinia zajezdza.
              • uk-igor fuj+++ nadal. 27.08.14, 11:53
                Cuchniesz.
                p.s. jestes idiota.Jak mialbys troche rozumu,to nie podbijal tego watku.
                • bywszy1 Re: fuj nadal+. 27.08.14, 13:36
                  Cuchniesz.
                  jestes idiota.
                  Majac wiele rozumu,podbijam ten watek,by jeszcze raz podkreslic kretynizm kacapa.
                  P.S
                  tracisz koncept,balwania.
                  • uk-igor Dobry zydek. 27.08.14, 13:59
                    To uzyteczny zydek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka