Dodaj do ulubionych

Komputer na reku

10.03.15, 08:07
Szef firmy Apple przedstawil w poniedzialek nowy produkt - Apple Watch czyli zegarek z polaczeniem do internetu, ekranem dotykowym i wieloma czujnikami.

Mozna widziec ten zegarek - komputer jako obiekt luksusowy bo ceny beda od okolo 300 US$ do ponad 10 000 US$ albo tez dalszy postep w miniaturyzacji komputera.

Jest dosc watpliwe czy uda sie tym zegarkom doscignac renome Rolexa, ktory stal sie synonimem zamoznosci czy tez luksusu. Raczej jest to miniaturyzacja Iphona. Trudno powiedziec czy jest duzy rynek na takie zegarki. Do tej pory zegarki z internetem nie cieszyly sie wielka popularnosci i sprzedano ich tylko pona 700 tys. Czas pokaze.

Moj komentarz osobisty jest taki, ze widze taki zegarek na reku sportowca badajacego swoja sportwa forme czy chorego czuwajacego nad swoim zdrowiem. Jakos nie przekonuja mnie zalety komputera na reku.

PF

Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: Komputer na reku 10.03.15, 09:59
      18 godzin

PF
      • pijatyka Re: 18 godzin 14.03.15, 18:08

Wystarczy; do snu/podładowania przecież i tak się zdejmuje.

Jakaś zgrabna ładowareczka na nocny stolik - i będzie ;)
        • polski_francuz Re: 18 godzin 14.03.15, 18:15
          Mnie czeka rewolucja kulturalna przejscia do smartfonu. Ciagle nie jestem przekonany...

PF
          • pijatyka Re: Mnie czeka rewolucja przejscia do smartfonu 14.03.15, 18:29

Mnie też ;)

Poza tym - Apple'a cenię wyłącznie jako innowatora; nie lubię ani przepłacania, ani żadnych "zamkniętych" systemów (więc kiedy się zdecyduję to raczej na coś z Androidem)
            • gobo2 bzdura, to tylko, twoj wybor 14.03.15, 18:36
              przejscie na smartfona, to wybor, nie koniecznosc....!

pijatyka napisała:

>
              > Mnie też ;)
              >
              >
            • polski_francuz Re: Mnie czeka rewolucja przejscia do smartfonu 14.03.15, 18:37
              Swiete slowa. Apple to prawdziwy "koncern" zmusza swoich pracownikow do jednolitego myslenia. Troche sekciarski moim zdaniem.

Zaczynalem moja kariere z Apple IIe ale potem przeszedlem na IBM i na Windows. Teraz Apple ma duzo z szyku a niej z inzynierii.

PF
    • gobo2 Komputer na reku, to obroza na szyji..! 14.03.15, 18:30
      to juz bylo, prosze, nie daj sie przekonac.!

polski_francuz napisał:
      > Jakos nie przekonuja mnie zalety komputera na reku.
      >
      > PF
      >
    • humbak Re: Komputer na reku 14.03.15, 19:08
      Sportowcy już bez produktu Apple'a mają spore możliwości monitorowania swego organizmu. Chorzy też. Jak dla mnie mobilność komputerów dla przeciętnego odbiorcy już i tak jest za duża.
      • polski_francuz Re: Komputer na reku 15.03.15, 09:43
        W latach 90-tych idea przewodnia firm produkujacych telefony komorkowe bylo "byc osiagalnym przez telefon kiedykolwiek i gdziekolwiek". Obecnie to haslo dotyczy dostepnosci do internetu. I mimo, zem inzynier, to nie jestem przekonany ze to dobry cel.

Internet pozwala emigrantom pogadac z rodakami (jak dla mnie), sprawdzic jaka wartosc ma pi na pietnastym miejscu po przecinku i sprawdzic za darmoche co sie dzieje na placu Czerwonym (ponoc scinaja glowe jakiemus przywodcy).

Ale nie powinien sie mieszac ani do czasu wolnego poswiecone rodzinie czy lekturze nowego Connolly'ego (bomba!).

Ale jak technologia pokierowac to trudne zadanie.

PF
        • humbak Re: Komputer na reku 15.03.15, 10:49
          Idea przewodnia jest, by wyciągnąć jak najwięcej z człowieka. Pracodawca zawsze może Cię dorwać, agencje reklamowe i wywiadowcze mogą wiedzieć wszystko na twój temat, a sam zamieniasz się powoli w mieszkańca internetu z balastem w postaci ciała.

Johna Connolly?
          • polski_francuz Re: Komputer na reku 15.03.15, 12:53
            Michaela Connolly. Wlasnie przeczytalem "Black Box" we francuskim tlumaczeniu. Jedyny autor dla ktorego rzucam internet:)

PF
            • humbak Re: Komputer na reku 15.03.15, 13:30
              AAaaaa... Connelly. Ostatnio Amazon fajnie sklecił serial o Boschu.
              • polski_francuz Re: Komputer na reku 15.03.15, 13:49
                Kusi mnie by stworzyc o nim watek. Ale chyba zbyt malo jest w Polsce znany?

PF
    • mariner4 Mój zegarek chodzi od 4 lat na jednej baterii 15.03.15, 10:00
      A komputer naręczny? 3 dni? To jest jego najsłabsza strona. Jak na razie nie do pokonania. Odbiera urządzeniu sens.
      M.
      • polski_francuz Re: Mój zegarek chodzi od 4 lat na jednej baterii 15.03.15, 12:54
        Ale laptop ladujesz od czasu do czasu. Jak dla nie, to nie w ladowaniu jest problem. Ale wlasnie w idei przewodniej.

PF
        • szczery.usmiech.grabarza Szok! Jedyny watek na tym forum, gdzie... 15.03.15, 13:02
          ...nie opluwaja Rosji i Putina. No normalnie szok...
          franca, wychodzisz przed szereg. A moze ty teraz jaki bolszewik, czy inny francowaty komuch!?
          • polski_francuz Re: Szok! Jedyny watek na tym forum, gdzie... 15.03.15, 13:47
            Pisz na temat. Masz inne watki o Putinie i o Rosji.

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka